Dodaj do ulubionych

o forumszczecin@

26.03.02, 10:54
wątek dyskusyjny o forumszczecin@poczta.gazeta.pl to chyba bbury powinien
założyć no ale jak się leni

mam pytanie czy można usunąć niespodziankę wielkanocną sam nie śmiałem
i jeszcze czy wszystko możecie ściągnąc bo u mnie z co drugim kłopot
Obserwuj wątek
    • jottka Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 11:22
      Bo to chyba trzeba wytypować Głównego Pocztowca - zdaje się, to Koala?

I on niech kasuje na słuszny wniosek społeczny [więcej niż 3 głosy? bez
      sprzeciwu przez 1 dzień? - warianty netokracji ;))] piskające baranki i inne
      takie.

A forum chodzi dziś koszmarnie - się nie znam, ale coś mi tłumaczono o
      trzymaniu wszystkiego na centralnym serwerze i przeciążeniach w związku z tym.
      • koala_ Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 11:34
        jottka napisał(a):

> Bo to chyba trzeba wytypować Głównego Pocztowca - zdaje się, to Koala?
        >
        > I on niech kasuje na słuszny wniosek społeczny [więcej niż 3 głosy? bez
        > sprzeciwu przez 1 dzień? - warianty netokracji ;))] piskające baranki i inne
        > takie.
        >
        > A forum chodzi dziś koszmarnie - się nie znam, ale coś mi tłumaczono o
        > trzymaniu wszystkiego na centralnym serwerze i przeciążeniach w związku z tym.

Koala nie jest żadnym Głównym Pocztowcem :))) Proponuję jottkę(-ka) i jej(jego)
        glona :)))))) J-ek,-ka (a właściwie jak to jest naprawdę) kasuje, a glon
        windykuje -należności oczywiście, a jak nie to skrzynka dłużnika zzielenieje.
        • jottka Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 11:45
          koala_ napisał(a):

> Koala nie jest żadnym Głównym Pocztowcem :)))

Torbacz jesteś, więc się z natury rzeczy na listonosza nadajesz ;)))

> Proponuję jottkę(-ka) i jej(jego)glona :)))))) J-ek,-ka (a właściwie jak to
          jest naprawdę) kasuje, a glon windykuje -należności oczywiście, a jak nie to
          skrzynka dłużnika zzielenieje.<

Ty coś masz problemy z odróżnianiem płci sieciowej ;))) Z elaf też usiłowałeś
          zrobić mężczyznę. Jestem rodzaj żeński i mój nick też o tym świadczy!

A glon nie jest mój. On mój wróg - do związków sentymentalnych przyznali się
          stettiner i franekkk. Acz pomysł dobry z tym zielenieniem :))

No to kto będzie Pocztowcem? Koala, nie kapryś.
          • koala_ Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 11:48
            jottka napisał(a):

> koala_ napisał(a):
            >
            > > Koala nie jest żadnym Głównym Pocztowcem :)))
            >
            >
            > Torbacz jesteś, więc się z natury rzeczy na listonosza nadajesz ;)))
            >
            Ale listonosz nie może być pod wpływem, nie? A ja nie zrezygnuję z listków
            eukaliptusa
        • bbury Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 11:45
          Osobiście widzę tylko 2 możliwości:
          1. obs do spółki z laurą: może poczują się odpowiedzialni za nasze wspólne
          dobro i pomogą w jego ulepszeniu
          2. Mike - nie potrzeba chyba komentarza. :)

PS wcale się nie lenię - ale się martwię bo udoskonaleanie poczty - nie dość że
          spowolniło pracę portalu to jeszcze zepsuło cześć mojej prawie doskonałej
          koncepcji :(
          • jottka Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 11:53
            bbury napisał(a):

> Osobiście widzę tylko 2 możliwości:
            > 1. obs do spółki z laurą: może poczują się odpowiedzialni za nasze wspólne
            > dobro i pomogą w jego ulepszeniu

Nie podoba mi się. To ma być nasze konto, nie pod łaskawym patronatem redakcji. I
            tak już za dużo Konkursów i Wielkiego Rodzeństwa.

>...to jeszcze zepsuło cześć mojej prawie doskonałej
            > koncepcji :(<

To znaczy - w szczegółach - co?
            • koala_ Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 11:55
              jottka napisał(a):

> bbury napisał(a):
              >
              > > Osobiście widzę tylko 2 możliwości:
              > > 1. obs do spółki z laurą: może poczują się odpowiedzialni za nasze wspólne
              >
              > > dobro i pomogą w jego ulepszeniu
              >
              >
              > Nie podoba mi się. To ma być nasze konto, nie pod łaskawym patronatem redakcji.
              > I
              > tak już za dużo Konkursów i Wielkiego Rodzeństwa.
              >
              >
              > >...to jeszcze zepsuło cześć mojej prawie doskonałej
              > > koncepcji :(<
              >
              > To znaczy - w szczegółach - co?

Ale ta Pani jottka pikantna dzisiaj :)))))
              • jottka Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 12:04
                Słuchaj, koala, złaź z drzewa i oddawaj resztki eukaliptusa, bo coś go już dziś
                za dużo ryjkiem wciągnąłeś! To po pierwsze.

Po drugie - poczytałam sobie bliżej wątek komplementarny (o możliwości
                publikowania wszystkiego) i dalej nie widzę sensu w mianowaniu obsa Głównym
                Pocztowcem. Rozumiem różne obiekcje natury formalnej, zwłaszcza to ograniczenie
                pojemności skrzynki, ale obs chyba nie jest władny - portal GW to jest bodaj
                ciało osobne. Trzeba by chyba pisać nie do redakcji szczecińskiej, ale do
                webmastera całości.

Po trzecie - najlepszy byłby ktoś, kto się Zobowiąże i Podejmie, że będzie raz
                dziennie skrzynkę przeglądał i porządkował. Kto chętny? ;))

Po czwarte - reguły korzystania z forumszczecin@ jednak należałoby ustalić. To,
                co pisał franekkk o usuwaniu postów - propozycja usunięcia i brak sprzeciwu
                przez, powiedzmy, jedną dobę? A może to za mało czasu?
            • bbury Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 11:59
              W szczegółach ?
              Sporo opisałem we wstępnym poście dot. możliwości publikacji :)
              Ale koncepcję można rozwijać:
              Np.
              można stworzyć odpowiednie wątki, zebrać wszystkie linki dot. szczecińskich
              zagadnień np. z fotkami miasta dziś i kiedyś. Następnie całość zamieścić w
              naszej skrzynce. Każdy "nowy" albo zaintersowany będzie mógł wejść i spobie
              zobaczyć...
              itd. itd. itd.
            • stettiner Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 12:02
              jottka napisał(a):

> I tak już za dużo Konkursów i Wielkiego Rodzeństwa.
              >
              Jottka, sama zaczęłaś! Podpuszczałaś redakcję, pisząc o kubkach na forum
              krakowskim, a potem to już wszyscy ruszyliśmy na obsa: Dawaj kubki! no, ale
              jottka zaczęła.
              • bbury Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 12:07
                Jottka - czy ty masz coś wspólnego z rządzeniem ludźmi. Jeśli tak - to bniedni
                ci Twoi podwładni :)
                • Gość: HSPS Re: o forumszczecin@ IP: 141.202.246.* 26.03.02, 12:10
                  bbury napisał(a):

> Jottka - czy ty masz coś wspólnego z rządzeniem ludźmi. Jeśli tak - to bniedni
                  > ci Twoi podwładni :)
                  jottka to .............. kobieta ....... sukcesu.

• jottka Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 12:10
                stettiner napisał(a):

> jottka napisał(a):
                >
                > > I tak już za dużo Konkursów i Wielkiego Rodzeństwa.
                > >
                > Jottka, sama zaczęłaś! Podpuszczałaś redakcję, pisząc o kubkach na forum
                > krakowskim, a potem to już wszyscy ruszyliśmy na obsa: Dawaj kubki! no, ale
                > jottka zaczęła.

Sprzeciw!!! Żadnych konkursów się nie domagałam! Zwłaszcza tak bezmyślnych, jak
                obs-tawianie posta nr 00 000. Skutki, jakie są, każdy widzi, a zwłaszcza
                Koala ;)) W Krakowie kubki rozdawali za wierność i w dowód sympatii na urodziny,
                a nie jako lałurkę.
                • koala_ Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 12:15
                  jottka napisał(a):

> stettiner napisał(a):
                  >
                  > > jottka napisał(a):
                  > >
                  > > > I tak już za dużo Konkursów i Wielkiego Rodzeństwa.
                  > > >
                  > > Jottka, sama zaczęłaś! Podpuszczałaś redakcję, pisząc o kubkach na forum
                  > > krakowskim, a potem to już wszyscy ruszyliśmy na obsa: Dawaj kubki! no, al
                  > e
                  > > jottka zaczęła.
                  >
                  >
                  > Sprzeciw!!! Żadnych konkursów się nie domagałam! Zwłaszcza tak bezmyślnych, jak
                  >
                  > obs-tawianie posta nr 00 000. Skutki, jakie są, każdy widzi, a zwłaszcza
                  > Koala ;)) W Krakowie kubki rozdawali za wierność i w dowód sympatii na urodziny
                  > ,
                  > a nie jako lałurkę.

O przepraszam! A za pomusł to sie nie liczy, a za pracę i umiejętności, to co?
                  Przecież nie stawiałem kropek czy przecinków a kawały słałem - stare ale jare :)))
                  • Gość: Tomik Re: o forumszczecin@ IP: *.ncr.com 26.03.02, 12:27
                    A ja chyba sobie proszę Kolestwa na to konto naleję kubek... soczku z
                    eukaliptusa:))) Główny Pocztowiec - niezależnie kto będzie mianowany może sobie
                    dodatkowo podmuchać... w pocztową trąbkę :)))))
                    • jottka Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 12:58
                      No rzeczywiście, eukaliptusa i ja poproszę ;)))

Wątki się dwa toczą równoległe co do sposobów korzystania z forumszczecin@.
                      Może by ujednolicić (bbury?)?

A poza tym co się Wam nie podoba w słusznych próbach zaprowadzenia porządku w
                      zawiadywaniu Wspólnym Dobrem? Lepiej oddać obsowi, bo on na pewno zrobi nam
                      dobrze? ;)))

I wygląda na to (patrz wątek nr 2), że bbury sięgnął po godność Głównego
                      Pocztowca. Gratulacje ;))) I w trosce o Twoje zdrowie i dobro rodziny mam
                      propozycję - może by z tego zrobić godność przechodnią, bo to może być dużo
                      roboty. Za jakiś czas koala na przykład :))
                      • bbury Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 13:08
                        A jottka ??? to co ???
                        Widzę że do kierowania innymi pierwsza a do roboty...
                        • jottka Re: o forumszczecin@ 26.03.02, 13:14
                          bbury napisał(a):

> A jottka ??? to co ???
                          > Widzę że do kierowania innymi pierwsza a do roboty...

Ja zawsze biorę na siebie najcięższą część pracy - wskazuję innym, dokąd mają
                          pchać te taczki ;)))

A po drugie - ja się nie bardzo na tym znam. To znaczy - mogę oczywiście układać
                          listy/ wątki w zgrabne foldery albo napisać list do GW, ale przy jakichś bardziej
                          technicznych problemach (np. dlaczego jakiś typ pliku się wiesza) musiałabym
                          szukać pomocy.

A po trzecie - sam się wypowiadałeś na drugim wątku, że jeszcze postarasz się
                          zrobić to czy tamto, to teraz się nie wykręcaj ;))) Jak się zmęczysz, mogę Ci
                          pomóc.
                          • franekkk Re: o forumszczecin@ 03.04.02, 11:46
                            KTO i jakim prawem wygolił nasze forum?
                            1. pomyłka
                            2. celowo - ktooo
                            3. celowo jakiś obcy
                            a może zmienić hasło i rozsyłać tylko zainteresowanym
                            • franekkk Re: o forumszczecin@ 03.04.02, 11:48
                              tak przy okazji nie żeby się chwalić znowu trafiłem równy tysiąc
                              a książkę sam se kupię
                              • pakuz Re: czy ktos mnie moze oswitlic????? 03.04.02, 12:24
                                oczym wy gadacie?? co to za foum rownolegle??
                                i czy to dlatego tutaj tak pustawo sie zrobilo??
                                nie bylo mnie jakis czas i widze ze wypadlem z kursu rzeczy
                                pozdro-pakuz
                                • franekkk Re: czy ktos mnie moze oswitlic????? 03.04.02, 12:29
                                  zajrzyj na NiE MA RZECZY NiEMOŻLiWYCH
                                  • Gość: pakuz Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 12:47
                                    zajrzalem , sprawdzilem poczte na forumszczecin@ i dupa
                                    tam nic nie ma
                                    • stettiner Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 13:55
                                      Gość portalu: pakuz napisał(a):

> zajrzalem , sprawdzilem poczte na forumszczecin@ i dupa
                                      > tam nic nie ma

A nie tak dawno temu było. I w tym problem.
                                      • pakuz Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 14:34
                                        stettiner napisał(a):

> Gość portalu: pakuz napisał(a):
                                        >
                                        > > zajrzalem , sprawdzilem poczte na forumszczecin@ i dupa
                                        > > tam nic nie ma
                                        >
                                        > A nie tak dawno temu było. I w tym problem.
                                        dobrze stettiner , ze ty chociaz jestes :)
                                        a ja tam nic nie skasowalem , zeby potem nie bylo !!

• stettiner Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 14:36
                                          pakuz napisał(a):

> stettiner napisał(a):
                                          >
                                          > > Gość portalu: pakuz napisał(a):
                                          > >
                                          > > > zajrzalem , sprawdzilem poczte na forumszczecin@ i dupa
                                          > > > tam nic nie ma
                                          > >
                                          > > A nie tak dawno temu było. I w tym problem.
                                          > dobrze stettiner , ze ty chociaz jestes :)
                                          > a ja tam nic nie skasowalem , zeby potem nie bylo !!
                                          >
                                          A ciebie dalczego tak długo nie było? A teraz się dziwisz że pusto?

• pakuz Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 14:40
                                            nie bylo mnie , bo musialem sprawdzic ,czy mnie nie ma tam gdzie byc powinienem
                                            a inni co??? maja jakies usprawiedliwienie?
                                            • franekkk Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 14:45
                                              a ja jestem
                                              nawet dałem się sprowokować
                                              to może odświeżyć listę obecności z pojedynczymi wpisami
                                              • pakuz Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 14:48
                                                franekkk napisał(a):

> a ja jestem
                                                > nawet dałem się sprowokować
                                                > to może odświeżyć listę obecności z pojedynczymi wpisami

a.p. dzieki franki za wyciagniecie foruma na gore
                                                bo szukanie czegokolwiek dzisiaj to koszmar
                                                wasze sdi tez tak dziadowsko chodzi dzisiaj???
                                                • stettiner Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 14:52
                                                  Może nie sdi, ale za to prawie zawsze dziadowsko chodzi. Chociaż dobrze, dopóki
                                                  w ogóle chodzi :)))
                                                  • pakuz Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 14:54
                                                    a jakie wiesci znad suwnic??
                                                    cos sie wyjasnilo , czy dalej ulopujesz?
                                                  • stettiner Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 15:04
                                                    Siedzę w pracy i to chyba najlepsze określenie na to co robię: siedzę. Uprawiam
                                                    demoralizujące przymusowe nieróbstwo.
                                                  • franekkk Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 15:09
                                                    ty to masz fajnie
                                                    a ja już muszę iść do domu
                                                  • stettiner Re: czy ktos mnie moze oswietlic????? 03.04.02, 15:17
                                                    franekkk napisał(a):

> ty to masz fajnie
                                                    > a ja już muszę iść do domu

No, super.....rzeczywiście....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka