Dodaj do ulubionych

obiady w szkołach

05.09.13, 18:38
Zastanawiam się czy we wszystkich szkołach są takie cyrki przy zapisie na obiad jak w naszej szkole.Prawie wszystkie miejsca ,,obiadowe,,zgarnęły dzieci z MOPRU i świetlicy.Jeśli chodzi o dzieci z MOPRU to rozumiem i nie mam nic przeciwko,świetlica to głównie dzieci do klas 3 a gdzie są miejsca dla dzieci z klas starszych,które 2 razy w tygodniu mają 7 lekcji + przerwy?Proszę o opinie.Dodam że w naszej szkole przyjęte są następujące kryteria zapisu dzieci na obiad:1)MOPR,2)Świetlica,3)Reszta dzieci w tym pierwszeństwo mają dzieci matek samotnych
Obserwuj wątek
    • elapieczus1 Re: obiady w szkołach 05.09.13, 20:20
      dodam jeszcze że mówiąc "prawie wszystkie miejsca'' mam na myśli to że zostałam poinformowana że poza dziećmi z MOPRU i świetlicy została przyjęta garstka dzieci z listy rezerwowej czyt matek samotnych.Zastanawiam się tylko czym różnią się dzieci uczęszczające na świetlice od dzieci nieco starszych nie mogących uczęszczać na świetlicę
      • Gość: as po ile jest obiad? IP: 81.219.163.* 05.09.13, 22:29
        • elapieczus1 Re: po ile jest obiad? 06.09.13, 08:58
          ok 4 zł
        • Gość: . Re: po ile jest obiad? IP: *.globalconnect.pl 19.09.13, 13:30
          W Waldorf=Astorii - przeciętnie 250 dolarów. W tej klasy restauracji obiad w Moskwie - 600 dolarów.
      • Gość: . Re: obiady w szkołach IP: *.globalconnect.pl 17.09.13, 15:18
        W czym problem, zostań matką samotną.
    • al9 Re: obiady w szkołach 18.09.13, 12:45
      Proponuję pogadać z Radą Rodziców
      Działą takie ciało przy każdej szkole - wbrew pozorom ma kolosalne uprawnienia (które Rodzice lekceważą, pozwalając na to, że Rada zajmuje się głównie nagrodami i duperelami, choć może wszystkim włącznie z oceną nauczycieli)
      Na Dyrektora trzeba nacisnąć - może czas na reorganizację, remont stołówki, może firmę zewnętrzną, może dwie ceny?
      Ale nie daj się zbyć, próbuj reagować, nawet jeśli efekt będzie np za rok...
      Pozdrawiam
      al (były członek rady rodziców w publicznym gimnazjum :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka