Dodaj do ulubionych

InBIT skacze na kasę z marszałkiem

13.08.04, 08:35
Meyer nie jest bohaterem mojej bajki i historie o ktorych pisze Pan Marcin
wolaja o pomste do nieba. Ja jednak skupilbym sie na innym asspekcie historii
z funduszami pomocowymi. Prawda jest taka, ze w calym regionie sensownych
projektow jest naprawde jak na lekarstwo. Historia INBIT-u to historia
klasycznego dzialania czerwonej nomenklatury - majac kase potrafili zbudowac
sobie calkiem niezle zaplecze i dosc dobra infrastrukture. A reszta
wojewodztwa godni gdzies w ogonku. I za to wlasnie bym scigal Meyera-zostajac
Marszalkiem zrobil bardzo niewiele, aby ten stan ulegl zmianie. A byl (i
jest) to jego podstawowy obowiazek - obiektywnie dzialac na rzecz rozwoju
regionu, a nie tylko instytucji ktorej matkowal przez x lat.
Obserwuj wątek
    • blackexit Re: InBIT skacze na kasę z marszałkiem 13.08.04, 09:14
      czyli informacje dd z innego watku sie potwierdzaja. szkda ze brak jest rozmowy
      z meyerem. co na to organy nadrzorujace i organy sprawiedliwosci?
      pozdrawiam blackexit
    • Gość: Olek51 Przyganiał Kociołek Gierkowi... IP: *.teleton.pl 13.08.04, 10:32
      A jak wytłumaczyć błyskawiczne usunięcie Urszuli Berlińskiej ze stanowiska
      dyrektora biura Euroregionu w momencie gdy trzeba było zwolnić stanowiska dla
      Nitrasa? Nie miała kwalifikacji? Nie znała niemieckiego? Czy po prostu "winner
      takes all" (po polsku TKM) i kryształowemu Panu Nitrasowi coś się należało w
      ramach podziału łupów.
      • ja_aska Re: Przyganiał Kociołek Gierkowi... 13.08.04, 11:10
        za to czym dysponuje marszałek to za przeproszeniem g..no można zrobić dla
        kogokolwiek. ten podział władzy jest fatalny.
        • malky Nie doceniasz Asiu Marszałka Meyera... 13.08.04, 11:23
          zroznicowanie gmin i instytucji w regionie znikad sie nie wzielo.
          • Gość: dd to dopiero początek. IP: *.nitka.net.pl 13.08.04, 12:24
            Dlaczego nikt nie bierze pod uwagę kwesti takiej, że pieniądze w ramach
            regionalnej nfrastruktury zdrowotnej w ramach ZPORR wygrały szpitale które są
            we władaniu Marszałka, przypadek wątpię, ciekawe kto pisał wnioski dla nich
            zgadnijcie?? A wiecie dlaczego Meyerowi zależy tak bardzo na katedrze o prucz
            tego że to atrakcja turystyczna, a no dlatego że InBIT miał dostać 100tysięcy
            złotych za sporządzenie wniosku plus Studium Wykonlności(dokument nie zbędny do
            pozyskania pieniędzy z UE) od kurii.A wiadomo za taką kasę należy przepchnąć
            taki wniosek, żeby otrzymał dofinansowanie.
    • absztyfikant Re: InBIT skacze na kasę z marszałkiem 13.08.04, 13:09
      Trzymam za slowo. Pozyjemy, zobaczymy.

Sławomir Nitras pisze: "zrobimy wszystko, aby w możliwie najszybszym czasie
      poniósł Pan konsekwencje polityczne i prawne za nepotyzm, nadużycie władzy i
      zaprzepaszczanie szans rozwojowych naszego województwa".
      • albert_c Re: InBIT skacze na kasę z marszałkiem 13.08.04, 13:10
        :)

mocno trzymaj:)))
        • absztyfikant Re: InBIT skacze na kasę z marszałkiem 13.08.04, 13:11
          To dla pewnosci przykuje sie kajdankami:))
          • albert_c Re: InBIT skacze na kasę z marszałkiem 13.08.04, 13:29
            nie przesadzasz?:)))))

normalnie, dyby wystarcza
            • absztyfikant Re: InBIT skacze na kasę z marszałkiem 13.08.04, 13:34
              Ano moze troche, m.in. blackexit w swoim inkwizytorskim zapedzie chce krwi
              pewnym osobom popuscic, ale wydaje mi sie, ze tutaj mozna mowic o etyce, a
              raczej jej braku, nizli o zlamaniu prawa. Tak mi sie wydaje. Kto na ochotnika
              chce mi udowonic, ze sie myle ?
              • Gość: Antyknajak Re: InBIT skacze na kasę z marszałkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 07:47
                Ja Ci spróbuje udowodnić.
                Obywatel USA , niejaki Al Capone. Szef potęznej mafii, co wiadomo i nikt tego
                nie kwestionuje. Al Capone , jak powszechnie wiadomo, był skazany za podatki, a
                nie za kierowanie potężną organizacją mafijną. Podobnie i tutaj.
                Jeżeli mafia jest dobrze zorganizowana ,a twierdzę, ze ta w publikacji jest
                dobrze zorganizowana to tzw zgodnośc z prawem będzie zachowana.
                Tak więc trzymam stronę blackexita z poglądem, że trzeba "upuścić krwi".
                No i nie jest to prośba (propozycja) o powrót do władzy panów typu Komołowski,
                Milczanowki, Słomski, czy Buzek.
                hej !
              • blackexit Re: InBIT skacze na kasę z marszałkiem 14.08.04, 09:48
                absztyfikant napisał:

> Ano moze troche, m.in. blackexit w swoim inkwizytorskim zapedzie chce krwi
                > pewnym osobom popuscic, ale wydaje mi sie, ze tutaj mozna mowic o etyce, a
                > raczej jej braku, nizli o zlamaniu prawa. Tak mi sie wydaje.

przemysalem rzecz i niestety musze sie z toba zgodzic etycznie to jest
                obrzydliwe ale prawnie kryte bo to jakis komitet powolany u meyera dopiero
                przepchnal to dalej zaopiniowal i zarekomendowal. kaske daje unnia ktora nie
                wie pewnie kto jest meyer kto jest jego kolega ze szkoly i co robili 30 lat
                temu. a ze ucierpi wojewodztwo i ludzie ktorzy rzeczywiscie mogliby z ta kaska
                zrobic cos pozytywnego dla regionn to kogo to obchodzi. pozdrawiam blackexit
    • Gość: Antyknajak Re: InBIT,- Malky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 07:41
      Malky. Zgadzam się z wyrażona opinią jednak :
      >Historia INBIT-u to historia
      >klasycznego dzialania czerwonej nomenklatury -
      .... Nie rozrózniam już czerwonej nomenklatury od czarnej, niebieskiej ,
      zielonej itp.Znakomita częśc społeczeństwa też nie rozróżnia.
      Nomenklatura i układ jest nomenklatura i układ. Kolor obojetny. Teraz akuracik
      czerwony.
      Moja teza strategiczna zblizona jest do teorii Mandla, którą w skrócie polega
      na tym , że mamy do czynienia z tzw czwartą klasą społeczną pt "klasa
      biurokratów politycznych". Należą do niej nie tylko czerwoni ale i ...... .
      Klasa ta bez względu na kolor polityczny jest odrębna klasą i chce mieć kase i
      władzę.
      Co do InBIT.
      Aż nie chce mnie się za wiele pisać ale dodam do publikacji , że :
      1. InBit był współwłaścicielem Wydawnictwa Zachodniopomorskiego, które
      wydawało "Obserwator" gadzinówke i ulotkę wyborczą SLD. Oprócz InBit
      współwłaścicielem był oczywiście apolityczny Dyrektor TV za abonament
      publiczny, niezależny - Krzysztof Matlak jako osoba tzw fizyczna i b. ciekawi
      znajomi królika szczegółów na razie nie wymienię
      2. Szef InBit, Kamiński był Szefem Fundacji Jacka Piechoty pt "Talent -
      Promocja - Postęp" nazywaną też "Talent - Promocja Podstęp:-) "
      3. InBit jest na oficjalnej liście fundatorów i sponsorów w/w Fundacji
      4. Niestety. Gazeta Wyborcza osobiście (kilka lat temu) wypromowała niejakiego
      Kamińskiego (kolegę Sawki ale Henia, blisko) jako młody talent menagerski
      kilkoma publikacjami m.in. syklwetki ... itd. Ma więc swój udział w promocji
      towarzysza zięcia, towarzysza Kamińskiego niejaki Redaktor Naczelny Jerzy Sawka
      • Gość: WOY Komu Mayer nadepnął na odcisk? IP: 212.14.63.* 14.08.04, 10:43
        Taki atak dywanowy raczej nie dzieje się przypadkiem. Nie dokońca rozumię
        zarzuty. Ok. klika jest jasna, ale nie doczytałem się, aby kasa krórą Inbit
        dostaje była zdefraudowana. Za to widzę że ktoś próbuje po raz kolejny swój
        geszefcik załatwić za pomocą jakiegos zaprzyjaźnionego dzienikarza Wyborczej
        (czyżby cena usług PR w wykonaniu GW spadła?)
      • malky Czerwone, zielone i zolte 15.08.04, 12:46
        A ja Ci powiem, ze to cale polskie dziadostwo zwiazane jest wlasnie z tym, ze
        od poczatku III RP byla budowana na szemranych ukladach - niestety glownie
        czerwonych. Nie przekonuje mnie argumentacja, ze kolor nie gra roli.
        Nie moge wyjsc z podziwu nad tym jak sobie z tym szemranym towarzystwem
        poradzili sobie nasi sasiedzi. Tam ludzie z dzisiejszego PDS-u moga co najwyzej
        otworzyc sobie jakis prywatny geszefcik, a o stanowiskach publicznych, rowniez
        pracy w edukacji moga co najwyzej pomarzyc.
        My zas odpuszczajac ludziom PZPR-u jednorazowo wszystkie winy sprawilismy, ze
        zaden szwindel dzisiaj tez nie bedzie razil. Ktokolwiek by za nim nie stal. Po
        prostu zrelatywizowalismy nasza demokracje u podstaw.
        No i daje mozliwosc argumentowania czerwonym, ze "kazdy jest w jakims stopniu
        umoczony". A to przeciez nieprawda.
        Najbardziej smuci mnie jednak to ze nawet mloda lewica nie widzi problemu w tym
        ze po uszy siedziw PRL-u.
        • Gość: Antyknajak Re: Nasi sąsiedzi zrobili pełna lustrację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 14:22
          U nas Lech Wałęsa z poparciem post PZPR i GW zrobił gruba kreske Mazowieckiego
          i odwołał rząd Olszewskiego (Maciarewicza).
          Do dzisiaj się to ciągnie za nami i opóznia nasz rozwój o jedno, dwa pokolenia.
    • rekin10 Re: InBIT skacze na kasę z marszałkiem 14.08.04, 16:19
      To znowu Żydzi!!!!!!!! Wciąż mało im kasy
    • Gość: Antyknajak Re:InBIT-Marszałek Meyer Czy te oczy mogą kłamać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 16:45
      wsie.pl/wladze10_pl.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka