Gość: Książę POmorski IP: *.pl / 62.233.217.* 14.08.04, 20:15 ['] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: Zmarł Czesław Miłosz 14.08.04, 21:20 Odszedl kolejny Wielki Polak... Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Zmarł Czesław Miłosz 15.08.04, 10:08 zmarl wielki poeta i wielki polak czesc jego pamieci...['] Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Zmarł Czesław Miłosz 16.08.04, 21:10 Coz to? "wrazliwi" forumowi nic nie maja do powiedzenia na temat Milosza? Zlotousty i zawsze postepowy absztyfikant.. Albercik tez zlekcewazyl smierc mistrza... ..Jak w latach 30 walczyl piorem z koltunem katolackim? ...albo jak opuscil szeregi postepu i swiatlosci wszelakiej, twierdzac ze "odebrano mu srodki tworczosci artystycznej" i to w czasie glebokiego stalinizmu, kiedy innym odbierano zycie... no ale napisal "zniewolony umysl" - ksiazke o ketmanie ktory w polsce wiekszosc uprawia do dzis...Prawda kolego Absztyfikant? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant swar 17.08.04, 09:51 Ty mi tutaj nie wyciagaj spraw, ktore zostaly Ci powierzone w zaufaniu. Ketmana ze mnie nie rob, bo ja hipokryta nie jestem. Nie zawsze trzeba wynosic wysoko na sztandary swoje przekonania. Poza tym watek mnie jakos nie nastraja polemicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Zmarł Czesław Miłosz 17.08.04, 10:56 swarozyc napisał: > Coz to? "wrazliwi" forumowi nic nie maja do powiedzenia na temat Milosza? > Zlotousty i zawsze postepowy absztyfikant.. > Albercik tez zlekcewazyl smierc mistrza... * nie zlekcewazyl, ale z czym tu polemizowac:( a z Miloszem nie bede bo mam pewne kompleksy w podejsciu do jego tworczosci, przerastaja mnie jego slowa o rok swietlny...ale wczesniej czy pozniej sie z nim zmierze...nie wiem czy Cie wtedy o tym poinformuje, bo wiesz On sporo ostatnio o poszukiwaniu Boga, a Ciebie zazwyczaj ten temat przerasta... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Brat Albert 17.08.04, 11:41 albert_c napisał: a Ciebie zazwyczaj ten temat przerasta... ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Myslalem ze naprawde jestes wrazliwym czlowiekiem. wrazliwi ludzie watpia... Ty jednak wiesz. Wiesz napewno. popelniajac grzech pychy, zachowales sie niekulturalnie, poddajac w watpliwosc moje mozliwosci rozmow z bogami... :-) Rada; na twoim miejscu mialbym watpliwosci, ale odnosnie wlasnych mozliwosci ogarniecia zdolnosci Swarozyca... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Brat Alberta Swar 17.08.04, 11:45 swarozyc napisał: > albert_c napisał: > a Ciebie zazwyczaj ten temat przerasta... > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > Myslalem ze naprawde jestes wrazliwym czlowiekiem. wrazliwi ludzie watpia... > Ty jednak wiesz. Wiesz napewno. > popelniajac grzech pychy, zachowales sie niekulturalnie, poddajac w watpliwosc > moje mozliwosci rozmow z bogami... :-) > Rada; na twoim miejscu mialbym watpliwosci, ale odnosnie wlasnych mozliwosci > ogarniecia zdolnosci Swarozyca... > ***************** Swar, bracie moj, czy w slowie 'zazwyczaj' nie wyczuwasz watpliwosci? Tak mi Ciebie zal synu, ze chetnie bym Cie przygranal do naszej katolickiej oazy w celu wspomozenia Twej zagubionej duszy, od dzis bede wznosil codziennie modlitwy za to abys odnalazl jedyna i prawdziwa droge zyciowa jak jest nasz Pan... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Brat Alberta Swar 17.08.04, 13:17 Albercie, zupelnie jakbym Gryfa czytal...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Zmarł Czesław Miłosz 17.08.04, 09:55 według niektórych miłosz tylko oczerniał czarnych i nic wiecej ,żenada!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn i ciemnego(sic!) murzyna ojciec teddi zadziwi IP: 217.153.168.* 19.08.04, 22:09 Nasz dziennik z dn. 16.08.2004 s. 4: "Zmarł Czesław Miłosz. W wieku 93 lat zmarł w Krakowie Czesław Miłosz - poeta, pisarz eseista, laureat literackiej Nagrody Nobla. Miłosz urodził się w Wilnie. Przed wojną sympatyzował z komunizmem, po wojnie był przez kilka lat komunistycznym dyplomatą. Opowiadał się za uczynieniem z Polski 17. Republiki Sowieckiej. Warto przypomnieć, że w 1945 roku publicznie postulował, aby w Polsce Ludowej nie wydawać Biblii. Stwierdził, że to książka okrutna, krwawa i przygnębiająca. Na łamach "Tygodnika Powszechnego" atakował ojca Maksymiliana M. Kolbego. Oczerniał wydawane przez świętego Maksymiliana pisma "Mały Dziennik" i Rycerz Niepokalanej", nazywając je antysemickimi." Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: i ciemnego(sic!) murzyna ojciec teddi zadziwi 17.09.04, 13:04 www.wszechpolacy.pl/t.php?id=480 Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c MP:( 17.09.04, 16:22 po co Ty to robisz? po co puszczasz link z takim tekstem: 'Ale jest jeszcze u nas dużo rozumnych ludzi, którzy nie dopuszczą, żeby wśród naszych wybitnych patriotów pochowanych Na Skałce znalazł się paszkwilant polskości, który marzył, żeby "wysadzić Polskę w powietrze". - przeciez sie tylko osmieszsz. przeczytales baranku chicoaz ten wiersz z ktoreo pochodzi ten cytat, ktory jest ochydna i cyniczna manipulacja - wiesz dlaczego chcial wysadzic? bo za duzo jest takiego koltunstwa ktore reprezentujesz m.in. Ty - ja tez bym chcial czasem wysadzic, zwlaszcza te miejsca gdzie sie spotykacie lyse paly... Odpowiedz Link Zgłoś