babciny_bambosz 23.08.04, 18:03 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2243476.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albert_c Re: pomnik świni 24.08.04, 10:16 ciekawe czy ta swinia jest choc troche podobna do Sroki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Re: pomnik świni IP: 62.29.137.* 24.08.04, 10:28 Mnie się ten pomysł podoba. Powszechnie wiadomo, że pyrlandia świnią stoi a w Siedlcu i okolicach jest sporo zakładów mięsnych, które dają żyć mieszkańcom. Kiedyś Urban chciał postawić pomnik pijaka za zasługi dla ratowania budżetu. Słyszałem też o jakimś kapuścianym regionie i świętowaniu z tego powodu. Czy u nas zawsze napomnikach musi być jakiś Piłsudski, Kościuszko, Kopernik czy "Biały Imperator" ? Niech stawiają sobie pomniki świń, koni, kur, kaczek, kapusty czy nawet drogi na Ostrołękę jak ma to im przynieść korzyści lokalne. Ciekawe jaki pomniczek u nas możnaby postawić? Oprócz Sediny oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: pomnik świni 24.08.04, 10:30 > Ciekawe jaki pomniczek u nas możnaby postawić? Oprócz Sediny oczywiście. * jak dla mnie to mogliby machnac u nas pomnik paprykarza albo sledzia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Re: pomnik świni IP: 62.29.137.* 24.08.04, 10:37 Widzisz. Jest to jakaś myśl. Jeszcze trzeba zorganizować np. dni śledzia i mamy coś atrakcyjnego dla turystów. Każdy pomysł się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś