Dodaj do ulubionych

Czego Szczecin chce od rządu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 18:40
Obserwuj wątek
    • Gość: pikus Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 18:40
      olać rządania Szczecina!
      • Gość: Jaro Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 12.09.04, 19:07
        Sam się olej.
    • Gość: mirek Przekręt Czesnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 19:15
      bo, jak inaczej tłumaczyć chęć likwiadacji lotniska o powierzchni 165 hektarów
      pod ewentualne inwestycje, które potrzebuja i to na wyrost 13 hektarów. A co z
      pozostałym terenem? Pan Ptak może zrobi pole golfowe, 150 hektarów w
      atrakcyjnym miejscu, to licząc tylko 5% "prowizji" dla decydentów, grube milony
      złotych. Jest o co walczyć.
      • vojciech Re: Przekręt Czesnego? 12.09.04, 22:08
        Gość portalu: mirek napisał(a):

> bo, jak inaczej tłumaczyć chęć likwiadacji lotniska o powierzchni 165 hektarów
        > pod ewentualne inwestycje, które potrzebuja i to na wyrost 13 hektarów.

Jeszcze lepsze jest to, że Aeroklub Szczeciński twierdzi, że potrzebne mu jest
        tylko 1/3 terenu obecnego lotniska, a pozostałe 2/3 jest gotów oddać pod
        inwestycje. Ale władze miasta z jakiegoś powodu chcą cały teren lotniska... nie
        mając inwestorów...
        • piotr33k2 Re: Przekręt Czesnego? 13.09.04, 14:20
          no własnie niech najpierw zrealizują te inwestycje około lotniskowe na które
          nie potrzeba wywłaszczenia aeroklubu zobaczymy czy to są wiarygodne zamiary i
          inwestorzy bo jednego wiarygodnego który chciał zając całe lotnisko i zbudowac
          tam "miasto" juz znamy, ma siedzibe w oborze a władze miasta z jurczykiem i
          czesnym na czele ośmieszyli sie na całą polske i europę.co do pozostałych
          tematów które mają byc poruszone to jak najbardziej one muszą być poruszone i
          wyjaśnione.
    • Gość: gosc222 Re: Ciekawe kiedy rusza budowa Ikea??? IP: *.espol.com.pl 12.09.04, 19:22
      ja czekam od 10 lat i nic
    • Gość: ja Nowy IC do Berlina to już jest. Od grudnia 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 21:45
      InterCity Szczecin-Amsterdam i spowrotem.

zlikwidowac lotnisko tylko po to by na malej czesci powstal sklepik??
      niech zainwestuja tam gdzie mial byc Auchan.
      • Gość: Ekspans Re: Nowy IC do Berlina to już jest. Od grudnia 20 IP: *.espol.com.pl 12.09.04, 23:01
        Auchan nie zrezygnował z tego terenu bo cały czas pilnuje facet w budzie pola.
    • student1 Re: Czego Szczecin chce od rządu 12.09.04, 22:21
      te żałosne spotkania
      te konferencje
      seminaria
      stowarzyszenia
      kilka dni temu spotkanie gmin
      jutro spotkanie z ministrami
      to żałosne
      działania pozorne które nie maja później żadnej kontynuacji
      dlaczego nigdy dziennikarze po takich spotkania po penym czasie nie pytali
      uczestników co dalej co zrobiliście w międzyczasie
      a do tego wyjątkowe gnojstwo uświęcające Mariana
      komuniści pokazuja szczecinianom że Marian jest w porządku
      że można z nim rozmawiać jak z partnerem
      że rozumie co się do niego mówi
      ba
      że będzi realizował to co zostanie postanowione
      ludzie
      jak długo jeszcze hipokryzja pseudoelit będzie ukrywała przed ludźmi prawdę
      • Gość: Ekspans Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.espol.com.pl 12.09.04, 23:00
        Cały czas przed mieszkańcami Szczecina ukrywa się rzeczywiste zamiary do tego
        co ma tam powstać na lotnisku. Oficjalni inwestorzy potrzebują 13 hektarów a co
        na pozostałym 160 ha ma być terenie ?
    • Gość: schlessier zmieńmy granicę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 00:26
      Komu w Polsce potrzebny jest Szczecin? Nigdy nikt się nim nie interesował (no
      może poza pytaniem,który tramwaj jedzie nad morze i cegłami dla Warszawy)
      Oddajmy Szczecin Niemcom.Przez ostatnie kilkaset lat pokazali,że mają wizje dla
      tego miasta.Dzisiaj z nich korzystamy (tarasy nad Odrą,szerokie aleje, parki
      itd.)
      Co widać na widokówkach ze Szczecina? Tylko poniemieckie zabytki (przepraszam
      jeszcze koszmarny pomnik czynu)
      W rękach Niemców,Szczecin mógłby być prawdziwym centrum Pomorza a nie tylko
      miastem w Polsce w którym można kupić tańszą benzynę (albo nakręcić wojenny
      film ,dekoracje stoją gotowe)
      • Gość: mimi Re: zmieńmy granicę! IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 13.09.04, 08:57
        Może zróbmy tak: zamiast oddawać Niemcom ogłośmy niepodległość...Potem
        popodpisujemy ze wszystkimi stosowne dokumenty "o współpracy wzajemnej..."
    • Gość: jac. Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:40
      jak chce ktos budowac akwapark,to prosze bardzo sluze lokalizacja: tereny
      dawnej gontynki,ze juz o pogoni to nie wspomne!
    • absztyfikant Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 10:27
      Byly prezydent USA Reagan mimo, ze - mowiac eufemistycznie - nie byl
      intelektualista sforumulowal pewne zdanie, ktore smialo moze aspirowac do rangi
      sentencji. Mysle, ze tlumaczyc nie trzeba.

The most terrifying words in the English langauge are:
      I'm from the government and I'm here to help.

Ronald Reagan

Co chcemy od rzadu? Swietego spokoju. I pieniedzy.
    • arkadiusz_litwinski Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 13:46
      Z grubsza widomo.Mniej wiadomo czego od rządu chce p.Jurczyk.Jeszcze mniej
      wiadomo, o tym co uda się w najbliższych dniach uzyskać, bo, że coś się uda
      jestem pewien.Inaczej nie inscenizowano by takiej celebry.
    • Gość: Antyknajak Szczecin stanowczo chce i zada od Rzadu RP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:51
      Niech Rzad odda nam Jacka Piechote !!! Natychmiast i bezwarunkowo.
      :-) Oddajcie nam Jacka Piechote, ktory jest jedyna osoba ktora jest w stanie
      wyprowadzic nasze miasto z kryzysu.
      Dzieki Jackowi bedziemy mogli opasc na samo dno i nareszcie bedzie sie od czego
      odbic. Na razie grzezniemy.
    • Gość: świstak Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.iscnet.pl 13.09.04, 17:05
      pojedli paluszków, popili mineralną, pogadali ...
      druh jacek szczegółowo wyłuszczył kwestię - wy tu wieśniaki histeryzujecie,
      hermach stoi na straży skarbu państwa, jak rada ministrów łaskawie zgodzi na
      bezprzetargowe zbycie terenu to szczecin będzie mógł go sobie kupić i wystawić
      na przetarg. wiwat dachy paryża. w sprawie lotniska jeden wielki bełkot i zero
      konkretów. jacuś na prezydenta.
      • piotr33k2 Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 17:37
        skrótowo myslac szczecin chce od rządu swojej własnej ziemi ale z drugiej
        strony na całe szczeście włąsności rządowej czy pąństwowej nie można tak łatwo
        zdefraudować przez lokalnych kacyków podejrzanej prowenencji innym podejrzanym
        typom podejrzanej prowenencji jak to miało niedawno miejsce w pewnej
        nadmorskiej gminie .
    • arkadiusz_litwinski Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 18:03
      ok.15 w serwisie PR Szczecin usłyszałem, jak p.Piechota informował, że sprawę
      PŻM poruszono jedynie w kontekście nabrzeży.Szkoda. Dziwna to rozmowa, gdy
      Prezydent i Przewodniczący Rady Miasta zapominają o zapytaniach jakie władze
      Szczecina wysłały na ręce Ministra Skarbu. Nie oczekiwałem dyskusji na ten
      temat, ale przynajmniej wysłuchania odpowiedzi. Usłyszałem też p.Wziątka, który
      dziwił się sam sobie wspominając poprzednie własne stanowisko w sprawie ECE i
      radośnie oznajmiąc, że dopiero teraz dzisiaj wytłumaczono "jak należy". Nie
      byłem na tym spotkaniu, jutro zadam kilka pytań na temat jego przebiegu
      Przewodniczącemu RM p.Stopyrze i Radnemu Edmundowi Trokowskiemu. Z tego co
      widzę to mieliśmy do czynienia z przedstawieniem pt. " Niezapowiedziana wizyta
      na placu budowy" Każdy aktor odegrał swoją rolę, przez chwilę pojawiły
      się "papier i ciepła woda w sanitariatach" i " schabowy w bufecie" wskazany
      został zespół darczyńców, którzy łaskawie podarowli nam to co nam sie należy
      jak zwykł mawiać jeden z byłych wiceprezydentó " jak psu micha".
      • Gość: mimi Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 13.09.04, 21:02
        A może zrealizować hasło: Nie pytajmy, czego chce Szczecin od rządu, lecz
        zapytajmy co MY mozemy dla niego zrobić?...Aby się trzymał od nas z dala- może
        mu zapłaćmy...
    • student1 Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 21:23
      szczecińscy komuniści zaprosili do miasta komunistów u żłoba aby kontynuować
      niszczenie Szczecina
      Marian Jurczyk
      Jan Stopyra
      Edmund Trokowski
      Jacek Piechota
      oraz przedstawiciele ministerstw
      a wynika z tego tyle co ze spotkania skądinąd dużo sympatyczniejszych dziadków
      grających w szachy na placu Grunwaldzkim
      a deklaracje listy intencyjne i propozycje współpracy mogą sobie wsadzić
      żeby nie było niegrzecznie to gdzieś
      • Gość: mimi Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 13.09.04, 21:33
        Gdzieś?
        Może dajcie je tu chętnie przeczytam...
        • student1 Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 21:49
          szkoda pięknych oczu na takie idiotyzmy
          lepiej poczytać dobrą książkę i zapomnieć o tych bzdurach
          pięć minut po zakończeniu spotkania uczestnicy też zapomnieli
          • piotr33k2 Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 21:53
            zapomnieli nie zapomnieli ale faktem jest że bez zgody skarbu państwa to sobie
            mozna co najwyzej pomarzyć o niektórych planach.
            • student1 do piotra33k2 13.09.04, 22:21
              chyba nie nabrałeś się na realność takich spotkań
              to już uzgodnienia na tym forum są więcej warte
              ze zgodą skarbu państwa też sobie można pomarzyć
              dopóki sprawa nie jest doprowadzona do końca to wszystkie zgody uzgodnienia
              listy intencyjne i propozycje są do potraktowania o kant stołu
              po drodze zawsze są ludzie i ich interesiki
              • piotr33k2 Re: do piotra33k2 13.09.04, 22:41
                chodzi o kwestie formalne ,prawne i konstytucyjne ,bez dobrej woli i właściwej
                interpretacji naprawde mozna sobie tylko pomarzyc ,wazne że machina i procedury
                ruszyły i nieważne że formalnym inicjatorem ze strony samorzadowej jest akurat
                jurczyk (no bo kto może być),tak że twój sarkazm jest niepotrzebny i niczemu
                niesłuży.
                • student1 Re: do piotra33k2 13.09.04, 22:49
                  to nie jest sarkazm
                  o to właśnie chodzi że machina nie ruszyła
                  spotkanie i uzgodnienia to nie są działania
                  tak samo jak wcześniejsze spotkanie Szczecina i samorządów ościennych
                  od spotkań i gadania nic się nie zrobi
                  ja tylko twierdzę że są to kolejne działania pozorne dla poprawy wizerunku osób
                  biorących w nich udział
                  nic z nich konkretnego nie wynika i niestety nie wyniknie
                  przecież dla faktycznej realizcji takich zamierzeń nie trzeba się było spotykać
                  z taką pompą ale poprostu to zrobić
                  a zrobiono spotkanie po którym nie będzie kontynuacji
                  oczywiście działania bo spotkania będą dalej i dalej i dalej
                  nie bądź agresywny w stosunku do mnie
                  poczekamy na efekty
                  życzę aby twoje marzenia się spełniły
                  i jeszcze jedno
                  chyba nie przypuszczasz że Jurczyk może być inicjatorem czegokolwiek
                  • piotr33k2 Re: do piotra33k2 13.09.04, 22:59
                    przecież mówiłem że formalnym inicjatorem z racji pełnionej funkcji i nic
                    więcej ,o jakiej agresji mówisz ? lepiej sie nieraz spotkac osobiście niz
                    urzedowo wymieniać wnioski i pisma zgodnie z procedurą przez kilka lat aż sie
                    dojdzie do jako takiego kompromisu .moje marzenia powinny być również twoimi
                    marzeniami i wcale nie twierdze że jest okej ani nie popadam w hurra optymizm .
                    • Gość: Antyknajak Re: do piotra33k2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:02
                      >lepiej sie nieraz spotkac osobiście niz
                      >urzedowo wymieniać wnioski i pisma zgodnie z procedurą przez kilka lat aż sie
                      >dojdzie do jako takiego kompromisu
                      Jakbym slyszal Piechote, Wieczorka, Krawca, Czarzastego lub Sochanskiego.
                      Ten kompromis pozaproceduralny nazywa sie nepotyzm lub "pod stolem"
                      • student1 Re: do piotra33k2 13.09.04, 23:06
                        nad stołem jest spotkanie formalne
                        siedzą panowie i pojadają paluszki jak to radny ładnie określił
                        pod stołem są faktyczne ustalenia i rozdziały
                        kasy stanowisk zleceń
                      • piotr33k2 Re: do piotra33k2 13.09.04, 23:09
                        jaki pozaproceduralny ?przecież żeby procedury ruszyły wogóle w tym przypadku
                        potrzebne są spotkania ,bo jak do tej pory to jakie procedury ruszyły? chyba
                        prasowe ,a te głupie uwagi :jakbym słyszał czarzastego itd . to zachowaj dla
                        swojego skromnego rozumu chłopcze, tobie do nich zdecydowanie
                        bliżej,zdecydowanie, wystarczy przesledzić to forum .
                        • Gość: Antyknajak Wolny Unita :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:14
                          Tradycyjnie nie masz racji.
                          Czy znasz procedury tzw "Unijne". Oszolomie, polegaja na tym wlasnie , ze nie
                          spotykasz sie z urzednikiem i nie widzicie sie wzajemnie.
                          Jest procedura i juz.
                          Jestes zwolennikiem metody pod stolem. Spotkania. Czy masz na mysli liczne
                          spotkania Puzyny i Runowicza ? Reszta jest tylko Twoja obrona przed kolejna
                          kompromitacja ukladowego, prostego Unity.

• piotr33k2 Re: Wolny kajak 13.09.04, 23:34
                            jesteś jednak głupszy niz myślałem a w każdym razie głupszy niz ustawa o
                            samorządzie przewiduje .polityka oszołomie nawet ta lokalna i czysto
                            gospodarcza to przedewszystkim spotkania i rozmowy dopiero potem są
                            procedury,pomyliły ci sie standartowe mechanizmy z inicjatywą inwestycyjna -
                            gospodarczą ,ale dla ciebie każde rozmowy to spisek ! , tak jak macierewiczowi
                            i innym psycholom wiec nie dziwię, jaki nauczyciel tacy uczniowie .
                            • Gość: Antyknajak Re: Wolny kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:41
                              Niech bedzie kajak :-)
                              Na temat inickatywy inwestycyjnej wiem na pewno wiecej bo, z tego zyje.
                              Twoje typowe (jak nie masz racji) bluzgi omine , bo... swiadcza o Tobie.
                              Hej Wolny Unito !
                              • piotr33k2 Re: Wolny kajak 13.09.04, 23:51
                                a kiedy ty miałeś racje ?nie przypominam sobie? ,więcej wiesz a okazuje się że
                                nic nie wiesz stąd twoja bezsilna irytacja chłopcze.
                                • Gość: Antyknajak Re: Wolny kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:53
                                  KIedy ja mialem racje ? A kiedy nie mialem ! :-)
                                  Irytacji u siebie nie widze. Sadzac z wulgaryzmow i obrazliwosci jezeli
                                  gdziekolwiek jest irytacja to oczywiste, ze u Ciebie
                                  • piotr33k2 Re: Wolny kajak 14.09.04, 00:06
                                    o jakich wulgaryzmach mówisz ? bo jezeli chodzi o porównania to poczytaj
                                    dokładnie kto wasć zaczoł i wyciągnij wnioski ,kto mieczem wojuje od miecza
                                    ginie tak jak ty . zabrakł ci sensownych argumentów i oczywistej logicznej
                                    prawdy więc kombinujesz i prowokujesz na osobiste wątki,zwykłe chamstwo
                                    prostactwo jak to u ciebie i typowych krzykaczy co to krzyczą tylko potem
                                    okazuje się że sami nie wiedzą po co i dlaczego .
                                    • Gość: Antyknajak Re: Wolny kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:11
                                      Przeczytalem i jezeli chodzi o uzycie slow obrazliwych to zdecydowanie Ty
                                      zaczales. To zreszta tradycja. Jerzeli jest inaczej to zacytuj.
                                      Natomiast wszyscy moi znajomi rozesmieliby sie gdyby przezcytali, ze ja nie
                                      wiem "po co i dlaczego".
                                      Kazda dyskusja z Toba o ile walenie w kaczy kuper (w Piotra 32) mozna nazwac
                                      dyskusja wyraznie wskazuje, ze wiem dlaczego.
                                      • piotr33k2 Re: Wolny kajak 14.09.04, 00:17
                                        z tobą niema dyskusji, tobie trzeba tłumaczyc jak dziecku podstawowe fakty i
                                        zasady ,nie wyjeżdząj mi tu ze znajomymi bo sie ośmieszasz ,ja swoją wartosć
                                        znam ty chyba nie, a co mówią znajomi?
                                        • Gość: Antyknajak Re: Wolny kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:21
                                          No to wytlumacz mi te fakty jak dziecku :-)
                                          Cienki jestes i sadze, ze wiesz o tym bo zachowujesz sie nerwowo. Brak poczuzia
                                          wlasnej wartosci bez wzgledu na maske jaka zalozyles.
                                          • piotr33k2 Re: Wolny kajak 14.09.04, 00:34
                                            fakty i zasady ci tłumaczyłem w poczatkowych postach gdy jeszcze student brał w
                                            nich udział więc nie mam zamiaru sie powtarzać ,co do poczucia wartosci to tak
                                            jak powiedziałem ja swoje znam ,ty swojego nie i nie wiem czy ty masz przybraną
                                            maske ,ty po prostu taki jesteś i tyle,inwestor bez maski ale i z kolei bez
                                            właściwego poczucia wartości .takich jak ty jest pełno wszędzie ,chcą coś
                                            madrego powiedzieć ,czymś sie wyróznic a co z tego wychodzi każdy widzi (nie
                                            chce używac wulgaryzmów).
          • Gość: mimi Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 13.09.04, 21:55
            Dzięki za te "piękne oczy"- kurtuazyjnie powiedziane wszak w nie nie
            zaglądałeś :) i jest to miła odmiana, bo ostatnio, gdy mnie cytowałeś
            niezasłużenie i mniej kurtuazyjnie nazwałes mnie "podpuchą", co po dzisiejszym
            Ci wybaczam :)
            • student1 do mimi 13.09.04, 22:17
              za poprzednie sorki
              widocznie w zapale dyskusji coś palnąłem
              oczy są piękne gdy są myślące
              a więc chyba się nie pomyliłem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka