Gość: pepe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 18:40 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pikus Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 18:40 olać rządania Szczecina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 12.09.04, 19:07 Sam się olej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Przekręt Czesnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 19:15 bo, jak inaczej tłumaczyć chęć likwiadacji lotniska o powierzchni 165 hektarów pod ewentualne inwestycje, które potrzebuja i to na wyrost 13 hektarów. A co z pozostałym terenem? Pan Ptak może zrobi pole golfowe, 150 hektarów w atrakcyjnym miejscu, to licząc tylko 5% "prowizji" dla decydentów, grube milony złotych. Jest o co walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Przekręt Czesnego? 12.09.04, 22:08 Gość portalu: mirek napisał(a): > bo, jak inaczej tłumaczyć chęć likwiadacji lotniska o powierzchni 165 hektarów > pod ewentualne inwestycje, które potrzebuja i to na wyrost 13 hektarów. Jeszcze lepsze jest to, że Aeroklub Szczeciński twierdzi, że potrzebne mu jest tylko 1/3 terenu obecnego lotniska, a pozostałe 2/3 jest gotów oddać pod inwestycje. Ale władze miasta z jakiegoś powodu chcą cały teren lotniska... nie mając inwestorów... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Przekręt Czesnego? 13.09.04, 14:20 no własnie niech najpierw zrealizują te inwestycje około lotniskowe na które nie potrzeba wywłaszczenia aeroklubu zobaczymy czy to są wiarygodne zamiary i inwestorzy bo jednego wiarygodnego który chciał zając całe lotnisko i zbudowac tam "miasto" juz znamy, ma siedzibe w oborze a władze miasta z jurczykiem i czesnym na czele ośmieszyli sie na całą polske i europę.co do pozostałych tematów które mają byc poruszone to jak najbardziej one muszą być poruszone i wyjaśnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc222 Re: Ciekawe kiedy rusza budowa Ikea??? IP: *.espol.com.pl 12.09.04, 19:22 ja czekam od 10 lat i nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nowy IC do Berlina to już jest. Od grudnia 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 21:45 InterCity Szczecin-Amsterdam i spowrotem. zlikwidowac lotnisko tylko po to by na malej czesci powstal sklepik?? niech zainwestuja tam gdzie mial byc Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Nowy IC do Berlina to już jest. Od grudnia 20 IP: *.espol.com.pl 12.09.04, 23:01 Auchan nie zrezygnował z tego terenu bo cały czas pilnuje facet w budzie pola. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Czego Szczecin chce od rządu 12.09.04, 22:21 te żałosne spotkania te konferencje seminaria stowarzyszenia kilka dni temu spotkanie gmin jutro spotkanie z ministrami to żałosne działania pozorne które nie maja później żadnej kontynuacji dlaczego nigdy dziennikarze po takich spotkania po penym czasie nie pytali uczestników co dalej co zrobiliście w międzyczasie a do tego wyjątkowe gnojstwo uświęcające Mariana komuniści pokazuja szczecinianom że Marian jest w porządku że można z nim rozmawiać jak z partnerem że rozumie co się do niego mówi ba że będzi realizował to co zostanie postanowione ludzie jak długo jeszcze hipokryzja pseudoelit będzie ukrywała przed ludźmi prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.espol.com.pl 12.09.04, 23:00 Cały czas przed mieszkańcami Szczecina ukrywa się rzeczywiste zamiary do tego co ma tam powstać na lotnisku. Oficjalni inwestorzy potrzebują 13 hektarów a co na pozostałym 160 ha ma być terenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schlessier zmieńmy granicę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 00:26 Komu w Polsce potrzebny jest Szczecin? Nigdy nikt się nim nie interesował (no może poza pytaniem,który tramwaj jedzie nad morze i cegłami dla Warszawy) Oddajmy Szczecin Niemcom.Przez ostatnie kilkaset lat pokazali,że mają wizje dla tego miasta.Dzisiaj z nich korzystamy (tarasy nad Odrą,szerokie aleje, parki itd.) Co widać na widokówkach ze Szczecina? Tylko poniemieckie zabytki (przepraszam jeszcze koszmarny pomnik czynu) W rękach Niemców,Szczecin mógłby być prawdziwym centrum Pomorza a nie tylko miastem w Polsce w którym można kupić tańszą benzynę (albo nakręcić wojenny film ,dekoracje stoją gotowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: zmieńmy granicę! IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 13.09.04, 08:57 Może zróbmy tak: zamiast oddawać Niemcom ogłośmy niepodległość...Potem popodpisujemy ze wszystkimi stosowne dokumenty "o współpracy wzajemnej..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac. Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:40 jak chce ktos budowac akwapark,to prosze bardzo sluze lokalizacja: tereny dawnej gontynki,ze juz o pogoni to nie wspomne! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 10:27 Byly prezydent USA Reagan mimo, ze - mowiac eufemistycznie - nie byl intelektualista sforumulowal pewne zdanie, ktore smialo moze aspirowac do rangi sentencji. Mysle, ze tlumaczyc nie trzeba. The most terrifying words in the English langauge are: I'm from the government and I'm here to help. Ronald Reagan Co chcemy od rzadu? Swietego spokoju. I pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 13:46 Z grubsza widomo.Mniej wiadomo czego od rządu chce p.Jurczyk.Jeszcze mniej wiadomo, o tym co uda się w najbliższych dniach uzyskać, bo, że coś się uda jestem pewien.Inaczej nie inscenizowano by takiej celebry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Szczecin stanowczo chce i zada od Rzadu RP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:51 Niech Rzad odda nam Jacka Piechote !!! Natychmiast i bezwarunkowo. :-) Oddajcie nam Jacka Piechote, ktory jest jedyna osoba ktora jest w stanie wyprowadzic nasze miasto z kryzysu. Dzieki Jackowi bedziemy mogli opasc na samo dno i nareszcie bedzie sie od czego odbic. Na razie grzezniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.iscnet.pl 13.09.04, 17:05 pojedli paluszków, popili mineralną, pogadali ... druh jacek szczegółowo wyłuszczył kwestię - wy tu wieśniaki histeryzujecie, hermach stoi na straży skarbu państwa, jak rada ministrów łaskawie zgodzi na bezprzetargowe zbycie terenu to szczecin będzie mógł go sobie kupić i wystawić na przetarg. wiwat dachy paryża. w sprawie lotniska jeden wielki bełkot i zero konkretów. jacuś na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 17:37 skrótowo myslac szczecin chce od rządu swojej własnej ziemi ale z drugiej strony na całe szczeście włąsności rządowej czy pąństwowej nie można tak łatwo zdefraudować przez lokalnych kacyków podejrzanej prowenencji innym podejrzanym typom podejrzanej prowenencji jak to miało niedawno miejsce w pewnej nadmorskiej gminie . Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 18:03 ok.15 w serwisie PR Szczecin usłyszałem, jak p.Piechota informował, że sprawę PŻM poruszono jedynie w kontekście nabrzeży.Szkoda. Dziwna to rozmowa, gdy Prezydent i Przewodniczący Rady Miasta zapominają o zapytaniach jakie władze Szczecina wysłały na ręce Ministra Skarbu. Nie oczekiwałem dyskusji na ten temat, ale przynajmniej wysłuchania odpowiedzi. Usłyszałem też p.Wziątka, który dziwił się sam sobie wspominając poprzednie własne stanowisko w sprawie ECE i radośnie oznajmiąc, że dopiero teraz dzisiaj wytłumaczono "jak należy". Nie byłem na tym spotkaniu, jutro zadam kilka pytań na temat jego przebiegu Przewodniczącemu RM p.Stopyrze i Radnemu Edmundowi Trokowskiemu. Z tego co widzę to mieliśmy do czynienia z przedstawieniem pt. " Niezapowiedziana wizyta na placu budowy" Każdy aktor odegrał swoją rolę, przez chwilę pojawiły się "papier i ciepła woda w sanitariatach" i " schabowy w bufecie" wskazany został zespół darczyńców, którzy łaskawie podarowli nam to co nam sie należy jak zwykł mawiać jeden z byłych wiceprezydentó " jak psu micha". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 13.09.04, 21:02 A może zrealizować hasło: Nie pytajmy, czego chce Szczecin od rządu, lecz zapytajmy co MY mozemy dla niego zrobić?...Aby się trzymał od nas z dala- może mu zapłaćmy... Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 21:23 szczecińscy komuniści zaprosili do miasta komunistów u żłoba aby kontynuować niszczenie Szczecina Marian Jurczyk Jan Stopyra Edmund Trokowski Jacek Piechota oraz przedstawiciele ministerstw a wynika z tego tyle co ze spotkania skądinąd dużo sympatyczniejszych dziadków grających w szachy na placu Grunwaldzkim a deklaracje listy intencyjne i propozycje współpracy mogą sobie wsadzić żeby nie było niegrzecznie to gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 13.09.04, 21:33 Gdzieś? Może dajcie je tu chętnie przeczytam... Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 21:49 szkoda pięknych oczu na takie idiotyzmy lepiej poczytać dobrą książkę i zapomnieć o tych bzdurach pięć minut po zakończeniu spotkania uczestnicy też zapomnieli Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Czego Szczecin chce od rządu 13.09.04, 21:53 zapomnieli nie zapomnieli ale faktem jest że bez zgody skarbu państwa to sobie mozna co najwyzej pomarzyć o niektórych planach. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 do piotra33k2 13.09.04, 22:21 chyba nie nabrałeś się na realność takich spotkań to już uzgodnienia na tym forum są więcej warte ze zgodą skarbu państwa też sobie można pomarzyć dopóki sprawa nie jest doprowadzona do końca to wszystkie zgody uzgodnienia listy intencyjne i propozycje są do potraktowania o kant stołu po drodze zawsze są ludzie i ich interesiki Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: do piotra33k2 13.09.04, 22:41 chodzi o kwestie formalne ,prawne i konstytucyjne ,bez dobrej woli i właściwej interpretacji naprawde mozna sobie tylko pomarzyc ,wazne że machina i procedury ruszyły i nieważne że formalnym inicjatorem ze strony samorzadowej jest akurat jurczyk (no bo kto może być),tak że twój sarkazm jest niepotrzebny i niczemu niesłuży. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: do piotra33k2 13.09.04, 22:49 to nie jest sarkazm o to właśnie chodzi że machina nie ruszyła spotkanie i uzgodnienia to nie są działania tak samo jak wcześniejsze spotkanie Szczecina i samorządów ościennych od spotkań i gadania nic się nie zrobi ja tylko twierdzę że są to kolejne działania pozorne dla poprawy wizerunku osób biorących w nich udział nic z nich konkretnego nie wynika i niestety nie wyniknie przecież dla faktycznej realizcji takich zamierzeń nie trzeba się było spotykać z taką pompą ale poprostu to zrobić a zrobiono spotkanie po którym nie będzie kontynuacji oczywiście działania bo spotkania będą dalej i dalej i dalej nie bądź agresywny w stosunku do mnie poczekamy na efekty życzę aby twoje marzenia się spełniły i jeszcze jedno chyba nie przypuszczasz że Jurczyk może być inicjatorem czegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: do piotra33k2 13.09.04, 22:59 przecież mówiłem że formalnym inicjatorem z racji pełnionej funkcji i nic więcej ,o jakiej agresji mówisz ? lepiej sie nieraz spotkac osobiście niz urzedowo wymieniać wnioski i pisma zgodnie z procedurą przez kilka lat aż sie dojdzie do jako takiego kompromisu .moje marzenia powinny być również twoimi marzeniami i wcale nie twierdze że jest okej ani nie popadam w hurra optymizm . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: do piotra33k2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:02 >lepiej sie nieraz spotkac osobiście niz >urzedowo wymieniać wnioski i pisma zgodnie z procedurą przez kilka lat aż sie >dojdzie do jako takiego kompromisu Jakbym slyszal Piechote, Wieczorka, Krawca, Czarzastego lub Sochanskiego. Ten kompromis pozaproceduralny nazywa sie nepotyzm lub "pod stolem" Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: do piotra33k2 13.09.04, 23:06 nad stołem jest spotkanie formalne siedzą panowie i pojadają paluszki jak to radny ładnie określił pod stołem są faktyczne ustalenia i rozdziały kasy stanowisk zleceń Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: do piotra33k2 13.09.04, 23:09 jaki pozaproceduralny ?przecież żeby procedury ruszyły wogóle w tym przypadku potrzebne są spotkania ,bo jak do tej pory to jakie procedury ruszyły? chyba prasowe ,a te głupie uwagi :jakbym słyszał czarzastego itd . to zachowaj dla swojego skromnego rozumu chłopcze, tobie do nich zdecydowanie bliżej,zdecydowanie, wystarczy przesledzić to forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Wolny Unita :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:14 Tradycyjnie nie masz racji. Czy znasz procedury tzw "Unijne". Oszolomie, polegaja na tym wlasnie , ze nie spotykasz sie z urzednikiem i nie widzicie sie wzajemnie. Jest procedura i juz. Jestes zwolennikiem metody pod stolem. Spotkania. Czy masz na mysli liczne spotkania Puzyny i Runowicza ? Reszta jest tylko Twoja obrona przed kolejna kompromitacja ukladowego, prostego Unity. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wolny kajak 13.09.04, 23:34 jesteś jednak głupszy niz myślałem a w każdym razie głupszy niz ustawa o samorządzie przewiduje .polityka oszołomie nawet ta lokalna i czysto gospodarcza to przedewszystkim spotkania i rozmowy dopiero potem są procedury,pomyliły ci sie standartowe mechanizmy z inicjatywą inwestycyjna - gospodarczą ,ale dla ciebie każde rozmowy to spisek ! , tak jak macierewiczowi i innym psycholom wiec nie dziwię, jaki nauczyciel tacy uczniowie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Wolny kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:41 Niech bedzie kajak :-) Na temat inickatywy inwestycyjnej wiem na pewno wiecej bo, z tego zyje. Twoje typowe (jak nie masz racji) bluzgi omine , bo... swiadcza o Tobie. Hej Wolny Unito ! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wolny kajak 13.09.04, 23:51 a kiedy ty miałeś racje ?nie przypominam sobie? ,więcej wiesz a okazuje się że nic nie wiesz stąd twoja bezsilna irytacja chłopcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Wolny kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:53 KIedy ja mialem racje ? A kiedy nie mialem ! :-) Irytacji u siebie nie widze. Sadzac z wulgaryzmow i obrazliwosci jezeli gdziekolwiek jest irytacja to oczywiste, ze u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wolny kajak 14.09.04, 00:06 o jakich wulgaryzmach mówisz ? bo jezeli chodzi o porównania to poczytaj dokładnie kto wasć zaczoł i wyciągnij wnioski ,kto mieczem wojuje od miecza ginie tak jak ty . zabrakł ci sensownych argumentów i oczywistej logicznej prawdy więc kombinujesz i prowokujesz na osobiste wątki,zwykłe chamstwo prostactwo jak to u ciebie i typowych krzykaczy co to krzyczą tylko potem okazuje się że sami nie wiedzą po co i dlaczego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Wolny kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:11 Przeczytalem i jezeli chodzi o uzycie slow obrazliwych to zdecydowanie Ty zaczales. To zreszta tradycja. Jerzeli jest inaczej to zacytuj. Natomiast wszyscy moi znajomi rozesmieliby sie gdyby przezcytali, ze ja nie wiem "po co i dlaczego". Kazda dyskusja z Toba o ile walenie w kaczy kuper (w Piotra 32) mozna nazwac dyskusja wyraznie wskazuje, ze wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wolny kajak 14.09.04, 00:17 z tobą niema dyskusji, tobie trzeba tłumaczyc jak dziecku podstawowe fakty i zasady ,nie wyjeżdząj mi tu ze znajomymi bo sie ośmieszasz ,ja swoją wartosć znam ty chyba nie, a co mówią znajomi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Wolny kajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 00:21 No to wytlumacz mi te fakty jak dziecku :-) Cienki jestes i sadze, ze wiesz o tym bo zachowujesz sie nerwowo. Brak poczuzia wlasnej wartosci bez wzgledu na maske jaka zalozyles. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Wolny kajak 14.09.04, 00:34 fakty i zasady ci tłumaczyłem w poczatkowych postach gdy jeszcze student brał w nich udział więc nie mam zamiaru sie powtarzać ,co do poczucia wartosci to tak jak powiedziałem ja swoje znam ,ty swojego nie i nie wiem czy ty masz przybraną maske ,ty po prostu taki jesteś i tyle,inwestor bez maski ale i z kolei bez właściwego poczucia wartości .takich jak ty jest pełno wszędzie ,chcą coś madrego powiedzieć ,czymś sie wyróznic a co z tego wychodzi każdy widzi (nie chce używac wulgaryzmów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Czego Szczecin chce od rządu IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 13.09.04, 21:55 Dzięki za te "piękne oczy"- kurtuazyjnie powiedziane wszak w nie nie zaglądałeś :) i jest to miła odmiana, bo ostatnio, gdy mnie cytowałeś niezasłużenie i mniej kurtuazyjnie nazwałes mnie "podpuchą", co po dzisiejszym Ci wybaczam :) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 do mimi 13.09.04, 22:17 za poprzednie sorki widocznie w zapale dyskusji coś palnąłem oczy są piękne gdy są myślące a więc chyba się nie pomyliłem Odpowiedz Link Zgłoś