Dodaj do ulubionych

Nowy plan na Kaskadę

IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 13.09.04, 21:44
Załóżmy, że w przetargu wygra ECE - wtedy sołowowy (mała litera zamierzona)
oprotestują wynik przetargu, potem miasto będzie się ciągać po sądach
administracyjnych, aż do Sądu Najwyższego i tak zejdzie kolejne 10 latek. W
międzyczasie ECE się wycofa, teren dostaną sołowowy, które pobudują kolejną
oborę. Ciekawe, jaki interes ma w tym wszystkim niejaki wziątek wojewoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Norka Re: Nowy plan na Kaskadę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:34
      Sołowowy wygra proces o odszkodowanie a podatnicy zapłacą.
      • piotr33k2 Re: Nowy plan na Kaskadę 13.09.04, 22:52
        problem w tym ze teren odry jest własnoscią skarbu państwa i on rozdaje karty a
        nasz lokalny patriota i kreowany przez niektórych towarzyszy szczecinskich
        wielki mąż stanu piechota jakos słabo sie stara albo okazuje jaki z niego
        lokalny patriota i mąz stanu.te karty mogłyby byc lepiej rozdane bez zadnego
        uszczerbku dla skarbu państwa a z pozytkiem dla szczecina .
        • Gość: wizytka Re: Nowy plan na Kaskadę IP: *.teleton.pl 14.09.04, 08:24
          Bardzo przeraszam, ale po jaką chusteczkę tam kolejne sklepy ? Tzn wiem
          oczywiście, że dla pieniędzy. Ale to takie sobie pytanie retoryczne. A może tak
          duża, elegancka restauracja, ze sceną, fortepianem, oddzielną kawiarnią ...
          Takie miejsce, gdzie będzie mógł wystąpić dobry kabaret, gdzie można posłuchać
          np. poezji śpiewanej. Błagam ! Tylko nie kolejne sklepy !!!
          • blackexit Re: Nowy plan na Kaskadę 14.09.04, 08:26
            Gość portalu: wizytka napisał(a):

> duża, elegancka restauracja, ze sceną, fortepianem, oddzielną kawiarnią ...
            > Takie miejsce, gdzie będzie mógł wystąpić dobry kabaret, gdzie można
            posłuchać
            > np. poezji śpiewanej. Błagam ! Tylko nie kolejne sklepy !!!

jedno nie p[rzeszkadza drugiemu miejsca tam nie brakuje decyduje rynek
            szcecinianie zamaist poezji spiewanej wola ogladac np panie w kisielu.
            pozdrawiam black
            • Gość: Nicolae Re: Nowy plan na Kaskadę IP: *.espol.com.pl 14.09.04, 08:56
              A ja lubię oglądać i panie w kisielu i posłuchać poezji śpiewanej. Z tym że jak
              miałbym wybierać między jednym a drugim, wybrałbym jednak poezje. Może i rynek
              decyduje, ale ja w każdym bądz razie nie przyjme do wiadomości że rozrywką dla
              mnie jest chodzenie na kręgle - tyle zostało z części rozrywkowej w Galaxy.
              • blackexit Re: Nowy plan na Kaskadę 14.09.04, 08:57
                Gość portalu: Nicolae napisał(a):

> A ja lubię oglądać i panie w kisielu i posłuchać poezji śpiewanej.

jednoczesnie czy osobno tak z ciekawosci spytam.

>nie przyjme do wiadomości że rozrywką dla
                > mnie jest chodzenie na kręgle - tyle zostało z części rozrywkowej w Galaxy.

o 9 salach kina nie pamiatamy. pozdrawiam black
                • Gość: Jazzek Re: Nowy plan na Kaskadę IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 14.09.04, 11:05
                  blackexit napisał:

> Gość portalu: Nicolae napisał(a):
                  >
                  > > A ja lubię oglądać i panie w kisielu i posłuchać poezji śpiewanej.
                  >
                  > jednoczesnie czy osobno tak z ciekawosci spytam.

Jednocześnie to chyba jeszcze nikt nie organizował, niestety. Ale pomysł
                  pociągający!

J22
              • Gość: wizytka Re: Nowy plan na Kaskadę IP: *.teleton.pl 15.09.04, 08:12
                Jeżeli już koniecznie, to ja jednak poproszę o panów :)
          • Gość: mirek Re: Nowy plan na Kaskadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:57
            a przypomnijcie sobie kiedy ostatni raz byliście w filharmonii, operze, no
            ewentualnie jak często tam bywają wasi znajomi. Nasze społeczeństwo woli
            hipermarkety od teatru i na siłę, tzn. decyzjami administracyjnymi tego nie
            zmienimy.
            • Gość: wizytka do Mirka IP: *.teleton.pl 15.09.04, 08:25
              No, nie jest tak źle.Już mówię. Premiera " Snu nocy letniej" na zamkowym
              dziedzińcu, premiera "Elementarza", ostatnio kino. A ponieważ juz wrzesień więc
              i najwyższy czas na dobry koncert.
              Lubię też czasami napić się dobrego drinka z koleżankami, a wtedy rzeczywiście
              ten kisiel (czy ktoś już wymyślił wersję z panami ?)... chociaż nie do końca.
              Myślę jednak, że granice gustu mogłyby się nieco rozciągnąć po większej ilości
              ginu.
    • Gość: Nicolae Re: Nowy plan na Kaskadę IP: *.espol.com.pl 14.09.04, 08:51
      Niedługo w centrum Szczecina w każdym wolnym miejscu będą stały centra
      handlowe. Główną rozrywką szczecinian będzie robienie zakupów, zresztą już
      jest... Sam się przyłapałem ostatnio na tym że chciałem gdzieś wyjść i
      pomyślałem o Galaxy. Czy naprawdę nie znajdzie się ktoś, kto znajdzie naprawdę
      sensowny sposób na wykorzystanie terenów Kaskady???
      • blackexit Re: Nowy plan na Kaskadę 14.09.04, 08:56
        Gość portalu: Nicolae napisał(a):

> Niedługo w centrum Szczecina w każdym wolnym miejscu będą stały centra
        > handlowe.

coz naczy niedlugo i coznyczy same? szcecin jest w tej dziedzinie 100 lat za
        murzynami.

Główną rozrywką szczecinian będzie robienie zakupów, zresztą już
        > jest...

jesli postawi sie 5 teatrow przy okazji (a tu stawia sie 1 co jest ewenementem)
        to glowna rozrywka szcecinian stanie sie teatr?

Sam się przyłapałem ostatnio na tym że chciałem gdzieś wyjść i
        > pomyślałem o Galaxy. Czy naprawdę nie znajdzie się ktoś, kto znajdzie
        naprawdę
        > sensowny sposób na wykorzystanie terenów Kaskady???

twoim zdaniem 100 mln euro nowy teratr nowy zaklad pracy przbudowa drog i
        jednej ulicy lacznie z domami galeria handlowa restauracje to nie ejst
        wykorzystanie sensowne??? prosze zapodaj mi sensowniejsze. co ma ktos luwr
        zasponsorowac czy moze piramidy egipskie? pozdrawiam black
        • Gość: oho Re: Nowy plan na Kaskadę IP: 213.155.169.* 14.09.04, 09:22
          Zastanawiam się, czy Wziątek miał rację wtrącając się w umowę z ECE , czy też
          nie. Rada Miasta podjęła bodajże uchwałę o zaskarżeniu rozstrzygnięcia
          nadzorczego, a więc złożono skargę do sądu administracyjnego. Nie chce mi się
          wierzyć, aby sąd już rozstrzygnął tę sprawę, zresztą w prasie byłyby jakieś
          informacje na ten temat.
          A tu nagle okazuje się, że Wziatek miał racje? Hm... Czegoś chyba jednak nie
          rozumiem.
          Czesny od samego początku twierdził, że umowę rozwiąże. Mówił o tym w
          zawoalowany sposób, jeszcze zanim Wziątek ( rekami Sylwestarzaka) podpisał
          rozstrzygnięcie nadzorcze, kwestionujące możność przystąpienia przez Gminę
          Szczecin do umowy z ECE. Teraz trimfuje ( Czesny), że to on rozwiazął problem
          gruntów po Kaskadzie. Hm... Czegoś jednak nie rozumiem.
          Ale chyba Czesnemu bardzo potrzebny jakiś spektakularny sukces, bo taki
          wspaniały menager, a efektów ciągle brak .
          • Gość: yahoo10 Re: Nowy plan na Kaskadę IP: *.hhp.de / 213.70.9.* 14.09.04, 11:36
            Na miejscu ECE nie godzilbym sie na zadne rozwiazanie umowy spolki. Wrecz
            przeciwnie poczekal az miasto otrzyma te dzialke i wtedy wystapil do miasta z
            wnioskiem o jak najszybsza realizacje postanowien umowy spolki tj. wniesienia
            aportem dzialek do spolki. Nie wiem czy rzeczywiscie teraz gmina nie moze sie
            angazowac w takie przedsiewziecia ale w wwie bylo takich spolek z gmina bardzo
            duzo (chocby ostatnia - zlote tarasy), a w sejmie czeka projekt ustawy o
            projektach publiczno-prywatnych. ECE podobno 7 lat na to czekalo i jezeli teraz
            miasto zrobi przetarg, zaskarzony pozniej np. przez Echo itd, itd, to
            wiarygodnosc miasta szcz bedzie 0 i czeka je jeszcze jeden proces o
            odszkodowanie...
            • piotr33k2 Re: Nowy plan na Kaskadę 14.09.04, 12:46
              o to chodzi że miasto otrzyma działke jak rozwiąże umowe z ece i oglosi
              przetarg .
      • Gość: !!!!!!!spalicpokom ja tego ... nie rozumie IP: *.client.comcast.net 15.09.04, 05:06
        podmiot przedmiot, wiazanie, wywiazanie, zerwanie, oprotestowanie, PIES WAS
        JEBAL
        KURWY~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • enancjo Re: Nowy plan na Kaskadę 15.09.04, 06:04
      .. to calkiem reprezentacyjne miejsce, choc dojazd do
      niego jest do kitu, dlatego chcialbym by bylo tam cos
      rownie reprezentacynego i uzytecznego ...zwlaszcza ze
      punkt ten moze byc w przyszlosci centralnym punktem
      miasta ..
      .. poki co lezy on na szlaku Jasne Blonia - Zamek ..
      lub jezt zamknieciem trojkata Plac Grunwaldzki-Plac
      Rodla - Plac Zolnierza .. dlatego sadze ze ewentualne
      rozwiazanie musi byc kompleksowe i uwzgeldniac obecna i
      przyszla role tego miejsca .. a nie chorobliwa gonitwe
      pustych ambicji i komercji ..
      Enancjo
    • maestro_xp A może teren dać DZIAŁKOWCOM ??? 15.09.04, 07:56
      w normalnych miastach w centrum, gdzie najdrożej, stawia się reprezentacyjne
      budynki - najdroższe hotele, luksusowe apartamenty i właśnie drogie, lususowe
      galerie handlowe no i -rzecz jasna- centra biurowe, bankowe, biznesowe itp.
      Bo to miejsce reprezentacyjne
      A tu?
      Proszę - budka na budce, viet-chińszczyzna przeplatana rodzimym kurczakiem z
      rożna, parę kantorów (cynki), trochę kwiaciarek, budki z piwem, hale
      produkcyjne (Odra, Dana).
      Do tego z centrum robią się SLAMSY - mieszka tu przecież czynszowa biedota,
      zadowalająca się rozrywką z "bałaganem" w tle

Może więc zrobić tu ogródki działkowe?
      No bo przecież teren jest tu chyba tani jak barszcz?
      Jurczyk - miłośnik działek i emerytów pewnie zrozumie, że starszym ludziom
      ciężko jeździć daleko na działeczkę. A tu se i kurkę, i kaczuszkę, i świniaczka
      pohoduje, a i pomidorek, ogóreczek i jabłuszko będzie bliżej...

Zyska też na tym sam Szczecin - znowu będzie zwany MIASTEM ZIELENI !
      Ogródki działkowe w centrum misata - TO JEST TO!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka