slavko51 04.04.06, 09:32 Witam Chciałem się dowiedzieć kiedy szczeniak traci mleczne zęby. Dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mawgocha Re: zmiana zębów 04.04.06, 10:20 Moj labek jak mial 6-7 miesiecy to juz było po wymianie. Odpowiedz Link
madzia.witkowska Re: zmiana zębów 04.04.06, 15:06 w okolichach 5-6 miesiecy moja sunia gubila, ale czesc porostu polkneła Odpowiedz Link
szytom4 Re: zmiana zębów 06.04.06, 22:44 Moja miała ok 5 miesiąca. Trwa to trochę i faktycznie szczeniak trochę ich połknie a trochę wypluje. Pewnym zaskoczeniem jest jak widzisz że czymś się bawi... myślisz co znowu porwała do zabawy?... a tu patrzysz... a to ząb... Najlepiej daj mu coś na początku miękiego do gryzienia (miękki kawałek drewna albo piłkę) potem zwiekszaj twardość. Ja dawałem na końcu małą kość cielęcą ładnie ją rozpracowywała. Dobrym pomysłem jest też mocne namoczenie "kości" ze sznurka (można kupić w każdym sklepie zoo) i zamrozić w zamrażarce i potem dać. Uśmierza dobrze ból rosnących zębów i daje psu ulgę. Jeśli nic nie dasz do gryzienia możesz spodziewć sie że pogryzie tobie meble albo coś co znajdzie w zasięgu paszczy. Odpowiedz Link
paenka Re: zmiana zębów 06.04.06, 23:48 ja to anet nie wiem kiedy moj psiak zmienil garnitur. Nic nie pogryzl, wszystkie buty byly i sa Odpowiedz Link