Dodaj do ulubionych

KIEDY IKEA?

IP: *.devs.futuro.pl 24.10.04, 13:57
Kolejny post w stylu kiedy Ikea - no ale trzeba temat ruszyc mysle

Cos bylo w czasie wakacji na temat ze wladze Szczecina spotkali sie z
przedstawicielami IKEI i ze wymienili sie pogladami itp...

Pytam - czy cos z tego wyszlo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak Stworzyc warunki IKEA jak Ptakowi :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:10
      Jezeli damy IKEI warunki podobne jak Ptakowi tzn np : IKEA bedzie mogla
      pobierac oplaty za przejazd mostem dlugim to jest szansa.
      Kolego. To kalkulacja o tym decyduje. Sukces Galaxy moze sie przysluzyc tej
      sprawie, ktora Cie interesuje , pozytywnie.
      • maciej.popielarz Poważna firma 24.10.04, 21:19
        Z tego co się orientuję to IKEA jest zdecydowana.

Problemem jest tylko działka na której miała by powstać.

IKEA to poważna firma która działa na jasno określonych zasadach tzn. chce
        kupić bądź wydzierżawić działkę o określonych parametrach po rynkowej cenie.
        Jednocześnie jasno określa co powstanie na tej działce i kiedy.

Jednak firmę taką również należy poważnie potraktować, a nie pokazywać lotnisko
        w Dąbiu które nawet nie ma jednego właściciela.

Pozdrawiam Maciej Popielarz
        • Gość: optymista-pesymist Re: Poważna firma IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 21:30
          to kto jest niezbyt poważny?
    • Gość: WOY a kiedy ONI rzucą papier toaletowy, a kiedy bułki? IP: 212.14.63.* 25.10.04, 10:01
      To jakiś absurd. Jeżeli w roku 2004 w warunkach gospodarki rynkowej jest
      zapotrzebowanie na jakiś sklepik, to dlaczego go nie otworzą? To wcale nie
      trąci naiwnością. Albo analizy rynkowe nie zadowalają ikei i nie widzą tu
      szansy na duży obrót i marudzą udając że by chcieli a nie mogą, albo ktoś liczy
      może na jakieś super preferencyjne warunki inwestycyjne. co tez mi się nie
      podoba, mimo, że podobają mi sie mebelki dla biedoty z ikei.
      • Gość: qb Re: a kiedy ONI rzucą papier toaletowy, a kiedy b IP: *.devs.futuro.pl 31.10.04, 12:13
        napisales:
        > podoba, mimo, że podobają mi sie mebelki dla biedoty z ikei.

nie zgodze sie z toba ze sa to meble dla biedody,
        sa to meble ktore maja specyficzny design i mimo ze moglbym sobie kupic kanape
        ze skory za x tysiecy wole postawic sobie lekka kanape wygladajaca nowoczesnie
        a nie jak niektorzy - skora i zloty zyrandol...
        poprostu jest to kwestia stylu

a niestety prozno szukac w szczecinie takiego sklepu jak ikea bo poprostu nie
        ma takich mebli ...
        • Gość: WOY Re: a kiedy ONI rzucą papier toaletowy, a kiedy b IP: 212.14.63.* 31.10.04, 14:56
          Nie ma takiego sklepiku bo faktycznie nie ma zapotrzebowania. Tych kilkuset
          ludzi w Szczecinie którzy to kupuja i robią z tego powodu tyle szumu nie wyzywi
          własciciela sklepu. Rynek nie znosi pustki. Gdyby ludzie w sklepach pyatli o
          takie meble, to by je sprowadzono. Tym bardziej że spora część z tych mebli
          produkowana jest u nas w wojeódzwie :) (patrz firma Scanwood)

mam parę takich mebelków. nie powiem fajnie wyglądają, ale niestety to są
          jednorazówki. tandeta straszna. Ale kiedy kryterium ma być cena...
          • Gość: Żyleta Re: a kiedy ONI rzucą papier toaletowy, a kiedy b IP: *.pomorzany.v.pl 31.10.04, 23:45
            Wiesz co zaszokowałeś mnie...Okazuje się że mam duzooo znajomych z tych "kilu
            setek" bo conajmniej kilkanascie jak nie ponad 20 osob reguralnie zaopatruje
            się w mebelki i rożne gadżety z Ikei w Poznaniu.
            Mi się jednak wydaje że to nie jest kilka setek a kilka tys. potencjalnych
            kilijentów ;)
    • enancjo Re: KIEDY IKEA? 25.10.04, 10:08
      .. Ikea w Szczecinie nie ma szans tak dlugo jak chodza wokol
      tematu ludzie ktorzy nic nie potrafia, ale chca koniecznie
      zalapac sie na stolki ( gdyz tylko tak potrafia funkcjonowac ) ..
      .. kontaktami IKEA w Szczecinie jest zadete dno dna naszego
      miasta .. !!!
      Enancjo
      • Gość: H56 Po jakiego grzyba w Szczecinie Ikea ? IP: *.comnet.krakow.pl 01.11.04, 08:36
        mieszkam niedaleko tego sklepu który w Krakowie zlokalizowany jest obok Macro,
        faktycznie parking jest przeważnie zapełniony,tyle ,ze na parkingu nie widać
        Polonezów. Ktoś napisał ,że jest to sklep dla biedoty, też mi się tak
        wydaje ,ale nie w biednej Polsce . Tutaj jest to sklep dla nowobogackich którzy
        swoje pomieszczenia mieszkalne wzorują na ekspozycjach tam prezentowanych. Tych
        ludzi stać na zmianę wnętrza co kilka miesiecy, bo tylko tyle wytrzymują te
        meble.Słyszałem ,że ten sklep funkcjonuje na krawędzi opłacalności, wiec dziwię
        się ,że IKEA zainteresowana jest Szczecinem ,było niebyło miastem o połowę
        mniejszym. No ,ale zawsze to kilkadziesiąt miejsc pracy wiecej.
        • Gość: qb Re: Po jakiego grzyba w Szczecinie Ikea ? IP: *.devs.futuro.pl 01.11.04, 11:15
          do H56
          zawsze znajdzie sie jakis madrala co wyzywac potrafi tylko...
          nowobogackich
          a ty jaki jestes
          • Gość: H56 łodjebajsja łodemnie, nikomu nie ubliżam IP: *.comnet.krakow.pl 01.11.04, 12:46
            słowo nowobogacki ma wielorakie znaczenie. Mi chodzi o określenie tych co
            zarobili troche grosza i od razu chcą wyróżnic się w swoim środowisku. To tacy
            co piją kawę w porcelanie, trzymając delikatne uszko filiżanki brudnymi
            paluchami. Z tłumu wyróżniam się moim brzuchem . Mój 20-letni mercedes chyba
            nikogo w oczy nie kole.
            • Gość: mamoniowa Re: łodjebajsja łodemnie, nikomu nie ubliżam IP: *.ksiazat.v.pl 01.11.04, 13:04
              Ale jednak mercedes he he
            • blackexit Re: łodjebajsja łodemnie, nikomu nie ubliżam 03.11.04, 09:58
              Gość portalu: H56 napisał(a):
              To tacy
              > co piją kawę w porcelanie,

a ty heniu w czym pijesz w styropianie? pozdrawiam black
        • Gość: murmix Re: Po jakiego grzyba w Szczecinie Ikea ? IP: *.icpnet.pl 03.11.04, 00:49
          O tą opłacalność się nie martw. To nie jakaś efemeryda, która zniknie po roku.
          Nowobogaccy klienci? Nie powiedziałbym. Na początku lat 90-tych kiedy
          startowali w Polsce zdecydowanie tak. Ale troszkę się zmieniło w ostatnich
          latach, nieprawdaż? A tzw. biedaków i tak nie stać na kupowanie mebli, ani w
          Ikea, ani w Jysku, ani w zakładzie Pana Wiesia.

Ta firma to SWEEDWOOD. Jeden z większych dostawców dla IKEA na świecie. Polska
          jest dla nich drugim po Chinach oczywiście rynkiem dostawców.
    • Gość: grz Re: KIEDY IKEA? IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:02
      najpierw zupy dla biednych a potem IKEA - to też dla ubogich emerytów i
      rencistów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka