Dodaj do ulubionych

UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do sądu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 01:35
Firma UDS to w 97.5% kapital amerykanski. Zamierzala wybudowac ekologiczne
osiedle mieszkaniowe o niskiej zabudowie.Przeznaczyla 50% terenu jako teren
rekreacyjno-sportowy,ogolnie dostepny.Firma zaproponowala radzie osiedla
nieodplatnie 6200 metrow kwadratowych terenu i zobowiazala sie na swoj koszt
wyposazyc teren wedlug zyczen rady osiedla.np boisko do koszykowki,plac zabaw
dla dzieci.Firma zlozyla deklaracje na pismie,ze zainwestuje conajmniej
150mln zlotych.UDS zadeklarowala kilka mieszkan dla wychowankow domow
dziecka.Zwyciezyla jednak tandetna polityka,zwykla polska zawisc(wielokrotne
pytania w stylu A ILE FIRMA ZAROBI?) i krotkozwroczny populizm.Straca
wszyscy:miasto Szczecin(podatki posrednie i bezposrednie),okoliczni
mieszkancy,zamiast nowoczesnego osiedla i uslug towarzyszacych ,ogolnie
dostepnych terenow rekreacyjnych oraz placu zabaw beda mieli ogrodzony teren
czekajacy na lepsze czasy.Straca szczecinskie firmy
budowlane,podwykonawcy,hurtownie materialow budowlanych i wiele innych
podmiotow uczestniczacych w obrocie gospodarczym.Straca oczywiscie tez
Amerykanie.Co w zamian?? Populizm tych radnych miasta Szczecina,ktorzy
uwazaja,ze na polityce"bij kulaka" zrobia kariere polityczna?? Chwila taniego
poklasku u kilku awanturnikow??Wypedzenie z coraz ubozszego miasta kolejnego
inwestora?? Odnosze wrazenie,ze niektorzy radni gotowi by byli miasto
podpalic,o ile w blasku ognia mogli by sie na chwile pokazac i rozegrac
prowincjonalny show.Cala ta farsa odbyla sie w imie ratowania
stadionu,ktorego dawno juz nie ma i nie bedzie.Szczecin od lat nie ma zadnej
powaznej inwestycji.Obecna potrzeba miasta to ok.5000 mieszkan rocznie.Buduje
sie okolo 2000.Szczecin nigdy nie mial szczescia do prawdziwych
gospodarzy,ale to co sie dzieje obecnie to juz prawdziwa katastrofa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Małgorzatka Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 08:49
      Wszystko pięknie Panie Łuszczewski. Ale jako osoba powiązana z władzami
      (pamiętam Pana jako kandydata na prezydenta Szczecina, czy na radnego?)kupił
      Pan teren za małe pieniądze. Teren rekreacyjny. Teraz wychodzi szydło z worka.
      Chodzi przecież wyłącznie o kasę i nie ma co dodawać do tego ideologii.
      Przypomina to sprawę gruntu pod centrum handlowe King Cross i pod stację
      benzynową na Al. Wojska Polskiego. Ot, co!
      • Gość: sal Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.net.iton.pl 28.10.04, 14:32
        Pytanie do Małgorzatki? czy osoba kandydująca gdziekolwiek już jest powiązana z
        władzami ??? Chyba nigdy nie bede nigdzie kandydował bo pozniej taka pan(i) nie
        (wiem kim Jestes) powiaze mnie z wladzami i wtedy to dopiero bedzie przesrane.
        Kiedys zlozylem CV do UM (w sumie tez kandydowalem) i mam nadzieje ze nie
        jestem powiazany z wladzami:)))??? Powiedz jestem czy nie jestem???
        • Gość: dziad sal albo jestes glupi albo udajesz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:16
          Jak mysle Malgorzacie chodzilo o to ze wykorzystujac nie do konca czytelne
          uklady towarzyskie udalo sie kupic tanio ziemie ktorej przeznaczenie bylo jasno
          okreslone - teraz wlasciel terenu straszy ze poda miasto do sadu? nie rozumiem
          dlaczego? Tak sie sklada ze 30 lat meiszkalem na Potulickiej 2 minuty od
          stadionu, w tym czasie sukceswynie nastepowala degradacja tego miejsca, obecny
          wlasciciel przyczynil sie do tego rowniez, dzikie adoptowanie plyty boiska i
          otaczajacych ja sciezek na dojazd do posesji... np. Prosze popatrzec na zdjecie
          ktore jest przy artykule - to w jakis sposob dalej atrakcyjne miejsce, plyta
          boiska drugiego nie zostala zniszczona - jest po prostu zaniedbana, zniszczeniu
          czesciowemu ulegly betonowe trybuny ale nie sa to nieodwracalne zniszczenie...
          Dlaczego obecny wlsciciel tego terenu nie chce inwestowac zgodnie z
          przeznaczeniem tego terenu? Przeciez az prosi sie by szczecinianie nie musieli
          jezdzic do Gryfina na basen... przeciez naprawde duzym sukcesem finasowym jak
          mysle byloby wybudowanie aquaparku podobnego do tego z np Krakowa, nie jest to
          duzy obiekt, niewiele wiekszy od Gryfinskiej Fali, dlaczego szantazem wlasciciel
          terenu chce wymusic jego przekwalifikowanie? czy naprawde nie mozna inaczej
          zarabiac pieniedzy?
          To co napisal pan AL na poczatku watka swiadczy o tym ze inwestor z gory
          zakladal przekwalifikowanie przeznaczenia tego terenu - w takim razie podjal
          ryzyko i stracil - byc moze warto teraz pomyslec jak w inny sposob
          zagospodarowac ten teren a nie odgrazac sie ze bedzie on stal i czekal az uda
          sie przekwalifikowac teren - dla mnie takie przekwalifikowanie oznaczac bedzie
          lapowke i skladal bede zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu przestepstwa.
    • Gość: mirek Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:15
      swoim stanowiskiem kompromituje sie pan jako kandydat na Prezydenta Szczecina.
      Trzeba znac choć trochę podstaw praw na podstawie których funkcjonuje miasto. A
      pan albo ich nie zna albo chce kosztem mieszkańców zrobic interes. Jako
      niedoszły prezydent wiedział pan co pan kupuje, i były to tereny rekreacyjne.
      Na tej samej zasadzie ja też może bym kupił np. Jasne Błonia, a później chciał
      je przekształcić na teren pod hipermarket i miałbym pretensje do radnych, że
      nie pzwalają nic robić z moją własnością. Tak samo może być pan właścicielem
      zabytkowej kamienicy. I wówczas bez zgody konserwatora zabytków nic pan tam nie
      możesz zrobić. Przy okazji radzę zmienić prawników, którzy doradzają, bo jak
      biorą kasę za takie pomysły, to są nie do końca poważni. Gdyby to miasto
      ZMIENIŁO plan zagospodarowania przestrzennego tego terenu, to wówczas ma pan
      pewne podstawy o ubieganie się o odszkodowanie, ale nic takiego nie zaszło.
      Jeżeli ta firma amerykańska chce postawić osiedle ekologiczne w Szczecinie to
      nie widzę problemu ze znalezieniem odpowiedniego terenu w Szczecinie. W końcu
      pod względem powierzchni Szczecin jest jednym z największych miast w kraju.
    • Gość: aem Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.10.04, 16:31
      Widzialem projekty tego "ekologicznego" osiedla. Chlopie ty masz dobry gust?
      Toz to potworek rodem z glebokiego gierka!!!
      Niemcy celowo zostawiali w gestej zabudowie centrum "dziury" aby bylo gdzie
      oddychac. Zabudowujac kazdy wolny teren w tym miescie zaklocamy jego zalozenia.
      Spolka kupujac teren wiedziala ze kupuje stadion a nie dzialke budowlana ale
      pewnie liczyla ze, tak jak to w Szczecinie juz nie jeden, zrobi interes zycia
      po zmiane planu zagospodarowania.
      Pan AL juz nie raz pokazal ze zalezy mu glownie na wlasnej kabzie a nie
      interesie miszkancow i miasta wiec ja w takie zapenienia nie daje wiary ze cos
      tammieszkancom wybuduje.
    • Gość: kibic Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 27.10.04, 16:48
      no tak ja chyba też chciałbym zrobić taki biznes.
      P. Łuszczewski aby wybudować takie osiedle należy najpierw zapłacić za teren.
      Jeśli chodzi o stadion to jeśli się nie mylę to Pan jest odpowiedzialny za
      doprowadzenie go do takiego stanu.
      Ja na miejscu radnych poszedłbym jeszcze dalej, za nieprzestrzeganie umowy
      zabrałbym Panu użytkowanie wieczyste.
      A budowanie - jestem za ale nie naszym (gminy-mieszkańców) kosztem, tylko
      przyszłych właścicieli mieszkań, nieprawdaż???
      • Gość: parmenides Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.devs.futuro.pl 27.10.04, 16:54
        a tak szczerze Panie Ł, ile wynosi kapitał Spółki UDS?
        Czy nie jest to kolejne działanie jak z niedoszłym inwestorem lotniska w Dąbiu?
        Zajmij się Pan uczciwym zarabianiem pieniędzy, w co nie wątpię że Pan potrafi,
        ale nie szargaj swojego nazwiska.... Po co to Panu? Przecież wszyscy
        szczecinianie mają Pana teraz za wybitnego krętacza... Lubi stać Pan w jednym
        rzędzie z Panem Kolega od ptaka itp..? W swojej kampani wyborczej Pan tyle
        obiecywał.. trochę szacunku do współmieszkańców...
      • Gość: Obiektywny Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:59
        "kibic" - dlaczego zidiociałeś do reszty. Jesteś IMBECYL i w dodatku zawistny.
        • Gość: kibic Obiektywny ! IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.10.04, 00:32
          a gdzie Twój obiektywizm?
    • Gość: Piotr Sosnowski Stracą szczecinskie firmy ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:16
      Jestem właścicielem szczecińskiej firmy i już na interesach z panem
      Łuszczewskim straciłem zanim rozpoczął budowe. Moja firma IN-SERWIS sc
      wykonywała usługi w zakresie telekomunikacji na rzecz jednej z firm pana
      Łuszczewskiego i do dziś nie doczekała się zapłaty.
    • Gość: Po prostu ja Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:17
      Jeżeli to pan, to się pan politycznie złuszczył... a z łuszczycą ostrożnie...

ppj
    • Gość: Antyknajak Szczecinskie piekielko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:40
      Pieklo, zawisc, obluda itd itd.
      Panski przyklad jest dowodem na to dlaczego tak wiele w tym miescie nie udaje
      sie.
      Najbardziej obludny argument w tej niby dyskusji to ten ze Pan to tylko chce
      zarabiac a nic nie chce zrobic dla mieszkancow.
      Najczesciej takiego argumentu uzywaja dzialacze, ktorych mozna kupic za mniej
      niz 13 srebrnikow kazdego. A im bardziej tymi obludnymi frazesami szasta tym
      latwiej go kupic.
      Taki np : .......... (byly vcePrezydent) wykrzykiwal kiedys jednemu z moich
      znajomych o tym, ze liczy sie interes spoleczny. No, niestety vce Prezydent
      podniosl po tym nastroszeniu piore jedynie cene i kolega musial mu wykupic
      dodatkowo wyjazd do Cannes i malo tego jeszcze z nim pojechac aby placic
      rachunki na miejscu. Po powrocie kolega dostal placet i zostal przyjety do
      grona osob troszczacych sie o interes mieszkancow.
      • Gość: kibic Re: Szczecinskie piekielko IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.10.04, 00:01
        Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Pieklo, zawisc, obluda itd itd.
        > Panski przyklad jest dowodem na to dlaczego tak wiele w tym miescie nie udaje
        > sie.
        > Najbardziej obludny argument w tej niby dyskusji to ten ze Pan to tylko chce
        > zarabiac a nic nie chce zrobic dla mieszkancow.

Mylisz się Antyknajak, po prostu są jeszcze ludzie którzy nie utracili rozumu i
        poczucia sprawiedliwości.
        Pan Ł. może sobie zarabiać do woli, ale zarabiać a nie okradać. jest wiele
        innych miejsc gdzie plan zagospodarowania pozwala budować , no ale teren
        kosztuje, prawda?
        A Pan Ł. myślał, że da radę przepchnąć zmianę planu i "tereny sportowe" za
        które dał psi grosz zamieni na "tereny budowlane" i zrobi interes życia.
        Od takich "biznesmenów" uchowaj nas Panie.
        • Gość: Antyknajak Spekulantom stanowczo nie ! Kibic ,- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 05:47
          Kibic-u ,-
          Dokladnie tej sprawy z gruntem , jak dostal, na co jest przeznaczony itd, nie
          znam.
          Co do zasady jednak, wychodze z cynicznego i pragmatycznego zalozenia, ze
          prawie kazdy czlowiek chce byc bogaty (99.9%). Chce kupic bardzo tanio, a
          sprzedac bardzo drogo.
          Nie znosze wiec obludnych postaw czynnych politykow "siedzacych nie na swoim
          ale na moim, naszym". Zwlaszca jak opowiadaja o tym, ze spac nie moga , tak sie
          troszcza o dobro obywateli. Znam ich chociaz nie zajmuje sie polityka.
          Argumenty na tym Forum, stwierdzam z lekka przesada, sa rodem z lat 50-tych,
          60 -tych i - 80-tych kiedy takich facetow jak Luszczewski nazywano
          spekulantami i czasami zamykano do wiezienia.
          Ta ludzka chec zysku, kupic tanio i drogo sprzedac, stworzyla potezne panstwo
          USA. Nawet politycy SLD wracajac z USA (na koszt podatnika oczywiscie i w
          trosce o jego dobro) chwala ten system, ale wracaja i robia swoje. Dlaczego ?
          Bo tylko w obludnym systemie maja szanse istniec na koszt spoleczenstwa. Na
          system amerykanski, nasi politycy sa za slabi i to wiedza. Nie wytrzymaliby
          rywalizacji opartej na mniejszej obludzie.
          UE bedzie dochodzic do tego poziomu 100 lat.
          Nie nazywalbym jak niektorzy forumowicze zlodziejstwem takiej postawy.
          Zlodziejstwo to cos innego.
          Kazda duza budowa to miejsca pracy, podatki itd itd , a ten teren parkiem na
          Manhattanie nie jest i nie bedzie.
          Poniewaz znaczna czesc forumowiczow to czynni politycy co widac np : po zaniku
          ich aktywnosci podczas sesji poszczegolnych instytucji i organow to zapewne
          pamietaja Luszczewskiemu sam fakt, ze smial kandydowac przeciwko.
          Z tego co wiem taka reakcje urzednikow samorzadowych odczuli wszyscy
          biznesmeni, ktorzy uaktywnili sie w tych wyborach nie po stronie panujacego
          ukladu partyjnego. Ci po stronie Od Nowy tez.
          Pozdrawiam i zapewniam, ze Twoja opinie przeczytalem uwaznie i wzialem sobie
          wiele rzeczy "do serca"

• Gość: kibic Re: Spekulantom stanowczo nie ! Kibic ,- IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 29.10.04, 00:11
            a ten teren parkiem na
            Manhattanie nie jest i nie bedzie.

No właśnie Antyknajak trafiłeś w samo sedno , gdyby biznesmeni amerykańscy
            mieli takie możliwości zrobienia tego co chce zrobić P. Ł. , to Central Parku
            na Manhattanie by już dawno nie było, a jednak jest .

"Spekulantom stanowczo nie !"
            Doskonale rozumiem Cię o co Ci chodzi. Ale ja naprawdę jestem za wolnością
            gospodarczą i gospodarką rynkową, sam bowiem jestem jej częścią.
            Ale boli mnie nie to , że Pan Ł. zarobi, ale w jaki sposób.

Wyobraż sobie, że też chcesz zainwestować tak jak p. Ł. ale nie masz układów,
            On dostaje grunt za psi grosz (bo ma utrzymać stadion),
            Ty kupujesz grunt w przetargu za kilka lub kilkanaście milionów.
            Obaj inwestujecie po 30 mln, budujecie osiedla i sprzedajecie mieszkania.

On zainwestował 30 mln w budowę + psi grosz ("koszt" 5 ha terenu)
            Ty zainwestowałeś 30 mln w budowę + 10 mln (koszt terenu w przetargu)
            Jak myślisz kto zrobi lepszy INTERES ?
            Krótko:
            cwaniactwu stanowcze NIE !
            Równość w traktowaniu podmiotów gospodarczych TAK !

Pozdrawiam
        • Gość: prokurator Re: Szczecinskie piekielko-do kibica kibicow IP: *.atlsfl.adelphia.net 29.10.04, 21:50
          Droga kibicko, nie za wiele sie znam na waszych miejskich sprawach ale dziwie
          sie bardzo dlaczego twierdzisz ze AL " okrada " kogos tam z czegos tam a ty
          sprawy nie podajesz do prokuratury ???
          To chyba wlasciwsze miejsce do skladania takich oswiadczen no ale ty wolisz
          ujadac na forum. Pamietaj Malgorzatko ze to ty wlasnie zostaniesz kiedys
          rozliczona za swoje przekrety " okienne " oraz ptako-podobne.. nie mysl ze ci
          to ujdzie plazem
          • Gość: kibic Re: Szczecinskie piekielko-do kibica kibicow IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 29.10.04, 22:08
            Gość portalu: prokurator napisał(a):
            Pamietaj Malgorzatko ...

prokurator PUDŁO, czy Ty myślisz że MJW naprawdę kryje się pod wszystkimi
            nickami... to byłoby już chore.

"dlaczego twierdzisz ze AL " okrada " kogos tam z czegos tam a ty
            > sprawy nie podajesz do prokuratury ???"

Ano dlatego , że jeszcze do przestępstwa nie doszło a jedynie do próby
            skłonienia do niego radnych. ale jak wiesz do tego nie doszło.
            Przeczytaj moją propozycję JEST ROZWIĄZANIE , może zrozumiesz o co mi chodzi.
    • Gość: Obiektywny Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:52
      Dlaczego głupota ludzka zawsze wygrywa (szczególnie w Szczecinie) z
      rozsądkiem.. Dlaczego Radni są "idiotami" i nie pozwalają ludziom z inicjatywą
      i z kapitałem zrobić coś dla miasta. Takie numery przechodzą tylko w
      Szczecinie, tutaj stać polityków miejskich na to by zaprzepaścić dużą
      inwestycję tylko dlatego, by przypodobać się garstce mieszkańców, którzy chcą
      mieć przy domu teren dziki , niezagospdarowany.A już "broń Boże" jeśli ktoś
      mądry się wzbogaci. Kiedy skończymy z głupotą.
      • Gość: kibic Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.10.04, 00:43
        Obiektywny, czy Ty rozumiesz co się do Ciebie mówi?
        Nie myl zarabiania z cwaniactwem.
        Osobiście też wolałbym ładne osiedle zamiast zapuszczonego stadionu, ale czy
        nie rozumiesz po czyjej stronie leży wina.
        A jeżeli Ty nazywasz cwaniaków w krótkich spodenkach "ludźmi z inicjatywą" , to
        wybacz ale nie pojmuję.
      • Gość: Hanka Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.atlsfl.adelphia.net 28.10.04, 00:47
        P{rawdopodobnie z glupota nie skonczymy nigdy... Bardzo to smutne ale
        nieproduktywne stwierdzenie.
        Zastanawiam sie nad tym co dla mieszkancow okolicznych kamienic jest lepsze ??
        UDS zaproponowal ze przeznaczy 50% terenow wokol osiedla na cele rekreacyjne
        dla dzieci i doroslych , oczywiscie pod warunkiem wybudowania osiedla.
        Jesli osiedla nie bedzie nie bedzie rowniez terenow reakreacyjnych . Wlasciciel
        moze wreszcie wybudowac plywalnie, korty lub inne obiekty sportowe za ktore
        okoliczni mieszkancy beda musieli slono placic .. czy o to im chodzi ???
        A swoja droga to ten Luszczewski faktycznie jest nieslowny, kandydowal na
        Prezydenta, mieszkancy wybrali magazyniera a teraz co niektorzy maja pretensje
        ze Luszczewski nie zrealizowal obietnic wyborczych .. tak to jest logiczne....
        szczegolnie w miescie w ktorym prezydent gwalci prawo budowlanwe , inwestorzy
        " zagraniczni" urzeduja w chlewni i dysponuja nieograniczonym kapitalem 13 euro,
        itd itp.
        Pozdrawiam wyrozumiele Hanka

• Gość: hans Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 07:50
          Czasem tak sie zastanawiam, czy nie lepiej byłoby, aby NIemcy tu wrócili.
          Polacy zawsze będą sobie skakać do gardeł, byle tylko drugi nie poczuł sie
          lepiej. Drodzy sąsiedzi zza ODry, proszę wykupcie miasto Szczecin i przywróćcie
          mu dawną świetność! Aha przy okazji dajcie kopa na Księżyc wszystkim, którzy
          rządzą tym miastem bez wyjątków, jak również całej masie szemranych
          biznesmenów. Czas na oczyszczanie.
        • albert_c Hania 05.01.05, 18:44
          "Zastanawiam sie nad tym co dla mieszkancow okolicznych kamienic jest lepsze ??
          UDS zaproponowal ze przeznaczy 50% terenow wokol osiedla na cele rekreacyjne
          dla dzieci i doroslych , oczywiscie pod warunkiem wybudowania osiedla."

* troche to juz odgzewany kotlet jak ktos juz rzekl an forum, ale napisze tak:
          gdyby A. Luszczewski byl anany z tego ze jest czlowiekiem slownym to mysle ze
          nie bylo by problemu. gorzej ze jest znany z tego ze slowny raczej nie bywa.

Nie wiem czy jest cwaniakiem czy nie, ale kazdy kto chocby przez minut nascie
          mial okazje przebywac w jego towarzystwie ma poniekad wrazenie ze obcuje z
          typem cwaniaka, byc moze to mylne wrazenie.

dzis co opisywaly gazety teren jest zagrodzony jakims paskudnym plotem (drut
          kolczasty - po co go bylo wieszac?) juz chyba nie wisi, bo byl wbrew przepisom.

tak wiec dzis jest tzw pat.

jak dla mnie to AL moze sobie tam budowac osiedle. jak wiadomo musi sie zmienic
          plan zagospodarowania terenu - uczcowym wyjsciem byloby gdyby w momenice
          podjecia takiej decyzji przez rade miasta AL musial zaplacic za podjecie takiej
          decyzji kilka mln PLN, ktore musialby zostac wydane za zielen miejska w tym
          miejscu. Wtedy okoliczni mieszkancy mieliby zagwarantowane ze pieniadze na
          zielen znajda sie w pierwszej,a nie ostatniej kolejnosci,, bo mimo dobrych
          intencji nie wierze ze AL sfinansowalby tam tereny zielone.

AL kupil lat kilka temu stadion i doprowadzil ten teren do jegop degrengolady.
          takie pytanie mam: dlaczego dopiero dzis kiedy i tak teren boisko zostalo
          zniszczone ogrodzil ten teren? czyzby jego intencja od poczatku bylo
          zniszczenie boiska?

• Gość: andreas to miasto jest porzucone IP: 62.233.223.* 28.10.04, 11:38
      porzucone miasto
      porzucone przez rozum i gospodarność
      szarpia wszyscy
      szarpie każdy w swoja stronę.

Przecież to powinna być jakaś
      myśl miasta.
      Czy tam ma byc stadion
      czy basen
      czy osiedle
      czy nic!
      No, kur... przecież po to są
      Ci dyrektorzy, architekci
      radni wreszcie
      nie wspomne tego no tego od Ptaka nno prezydenta Jurczyka
      żeby zaplanowali
      czy ma być miejsce do relaksu, zieleń
      czy coś innego!

Przecież jak zatrzymuje nas policjant
      to nie dyskutujemy z nim o przepisach
      tylko czy złamalismy przepis czy nie!

To samo tu dyskutujemy o planie zagospodarowania przestrzennegp
      i sie spieramy.
      Ja sie na planie nie znam
      nie moje wykształcenie, nie tego się uczyłem.

Jak nie ma komu rządzić,
      to każdy szarpie
      i niektórzy wyszarpują ładne kawałki...
    • Gość: sal BOISKO:))) IP: *.net.iton.pl 28.10.04, 14:20
      Wiele lat mieszkałem w pobliżu "pseudo stadionu ;)" bo tak to można nazwac i
      tak można było również nazwać wcześniej kiedy włascicielem tego terenu byl klub
      sportowy pionier, który rozpoczął sobie na części tego terenu budowę domów jako
      spółdzielnia mieszakniowa pionier, od tego momentu zaczęło się można powiedzieć
      że stadion nie istnieje. wtedy to właśnie na teren wjechały koparki, spychacze
      i masa innego sprzętu który narobił wiele pięknych górek, dużo wcześniej juz
      teren został zaniedbany pod kątem jego oczyszczania, odświeżania istniejących
      ogrodzeń itp. Niech ktoś mi powie w którym roku odbyła się jakaś impreza na
      stadionie lub rozegrany był jakiś mecz zorganizowany przez KS pionier. Mogę wam
      odpowiedzieć BYŁO TO DAWNO, DUŻO WCZEŚNIEJ ZANIM TEN TEREN ZOSTAŁ SPRZEDANY
      PANU Ł. dlatego wydaje mi się że winić za degradację obiektu można
      przedewszystkim jego byłych właścicieli którzy przyczynili się do upadku klubu
      oraz okolicznych mieszkańców, zwłaszcza tych kochających świeże winko na łonie
      natury pozostawiających po sobie opakowania po ulubionym trunku, zwłaszcza na
      trybunach boiska. mówiąc szczerze to zdecydowanie wolałbym mieć za sąsiedztwo
      małe spokojne osiedle z pełnym asortymentem usług, i kawałek zagospodarowanej
      zieleni niż kompleks basenów na który od rana do wieczora "waliłyby tłumy" i w
      całej okolicy nie byłoby miejsca żeby zaparkować, a już na prawdę nie daj boże
      stadion:( przykre jest to, że przy naprawde braku miejsca na tego typu
      inwestycje w naszym mieście jeszcze się je blokuje z powodódek
      najprawdopodobniej jak najbardziej personalnych. Zawistnej natury urzędasa
      (pierdzistołka) się nie zmieni. On zawsze będzie miał satysfakcje że
      udupił "tego czy tamtego" nie raz tego byłem świadkiem. Osobiście wierzę ża
      Panu Ł, się uda postawić tam osiedle (przecież to nie jest hipermarket), może
      wreszcie dzieciaki z okolicy będą miały jaiś plac zabaw, a małoletni
      wielbiciele tanich winek będą siedzieli w domu bo wieczorkiem będą świeciły się
      latarnie i troszkę głupio będzie im się pokazywać przed rodzinką i sąsiadami
      (teraz mogą siedzieć w krzakach i jest super). Troszke przesadziłem z tym
      wypracowaniem ale wqrwia mnie tandetne myślenie kilku palantów którzy nawet nie
      wiedzą gdzie jest tzn. gdzie był ten stadion. Zapraszam wieczorkiem na
      Potulicką.
      • Gość: Ekspans Re: BOISKO:))) IP: *.espol.com.pl 28.10.04, 15:09
        Pan Łuszczewski jak jest tak zatroskany rozwojem Szczecina i jego przyszłymi
        inwestycjami to dlaczego wykupił kawałek terenu pod budowę Kaskady mając
        świadomość że zablokuje budowę tego obiektu ? Ja wiem dlaczego! Odpowiedź sama
        się nasuwa i jest prosta nic nie robiąc na tym terenie wynegocjunje od ECE kupe
        kasy i podzieli się z tymi co mu sprzedali ten teren po o wiele nizszej cenie
        jaką dawało ECE. Jest sprawa w sądzie w tej sprawie. Taki pan Łuszczewski jest
        uczciwy a ja miałem na niego głosować i dobrze że nie głosowałem. A co do
        blokowania inwestycji to w Szczecinie normalka zawiść radnych i wielu co tylko
        przeszkadzają wszelkiej inicjatywie.
        • Gość: sal Re: BOISKO:))) IP: *.net.iton.pl 28.10.04, 16:43
          powiem szczerze jak bym miał kase i możliwość też bym to kupił po to żeby
          zarobić; a po co ludzie kupowali mieszkania komunalne, które natychmiast
          wykupywali i wrzucali do obrotu a zwłaszcza te na parterach i Iszych piętrach z
          których powstawały później sklepy i biura- przecież już prawie we wszystkich
          secesyjnych kamienicach są sklepy w parterze??? no może kilka się uchowało ale
          jest ich tylko kilka. niektórzy inwestują w nieruchomości a niektórzy wrzucają
          do skarpety, co z tego że kupił? każdy by kupił Ty podejrzewam też byś kupił(a)
          jak byś miał(a) możliwość. Patrząc w ten sposób powinno się na forum tępić
          każdego kto kupuje taniej a sprzedaje drożej .TRZYMAJCIE SIĘ HANDLIKI RADA
          MIASTA PO WAS IDZIE!!! DEVELOPERÓW TEŻ ZAŁATWI. Już wiem dlaczego w gminie
          Dobra buduje się więcej niż w Szczecinie:) Oni mają farta, że nie mają Rady
          Miasta, tam by radni mogli sobie pochulać, kogóż to oni by tam mogli zablokować
          hmmm... całkiem niezły kawałek Urzędu Miejskiego (ileż to person się pobudowało
          na gruntach rolnych?) . Pan Ł. powinien przenieść stadion do gminy Dobra oni
          tam sa ludzie otwarci na inwestycje
          • Gość: kibic Re: JEST ROZWIĄZANIE IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 29.10.04, 00:26
            Pan Ł. oddaje stadion miastu,
            Rada zmienia plan zagospodarowania z rekraacyjnego na budowlany (teren),
            Miasto wystawia teren na przetarg,
            P.Ł. kupuje teren w przetargu i buduje osiedle...

No właśnie czy ten scenariusz jest możliwy?
            Nie , bo Pan Ł. nie chce uczciwie (tzn. normalnie) zapłacić za teren.

Czyżbym się mylił Panie Ł.
            Oczekuję odpowiedzi , myślę , że jeżeli jest Pan w stanie przyjąć takie
            rozwiązanie to cały SZCZECIN pana poprze, łącznie ze mną.
            Pozdrawiam wszystkich biznesmenów.
        • Gość: sal Re: do ekspans IP: *.net.iton.pl 28.10.04, 16:48
          Jeszcze jedno pytanko: czy ECE coś wybudowało w Szczecinie??? czy tylko bije
          piane od kilku lat? hmmmm.... czy ECE wogóle istnieje??? jak tak to kto za tym
          stoi ja się sprzeciwiam inwestycji ECE chyba że wybuduje stadion, którego tak
          strasznie zabrakło emerytom z Rady Osiedla "Kolejarza" Gdzie będa oni grać w
          piłkę ??? a może wreszcie trzeba będzie zacząć sprzątać po pieskach, a w pewnym
          wieku ciężko jest się schylać
          Pozdrawiam
        • Gość: Antyknajak Obywatele.Luszczewski zachamowalk rozwoj miasta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:15
          Ekspans.
          Za inwestycje na terenie miasta, za ich sprawne przygotowanie, zachecenie
          inwestorow nie jest odpowiedzialny ani Luszczewski , ani Kowalski, ani
          Malinowski. Za nie zabezpieczenie gruntu pod przyszla inwestycje odpowiada
          zgraja urzedasow. Glupota powinna byc karalna jeszcze przed spekulacja.
          Dlaczego gruntu nie wykupilo miasto ? Przeciez to ta banda darmozjadow za
          Wieczorka i Malanowskiej popelnila uczniowskie bledy.
          Kazdy przedsiebiorca jak widzi mozliwosc zarobienia zgodnie z prawem ma do tego
          prawo. Na spekulacji tez. Natomiast zaden czlonek zarzadu miasta nie ma prawa
          do tak razacej glupoty jaka nie pierwszy raz wykazali nasi wladcy i urzednicy.
          • Gość: kibic Re: Obywatele.Luszczewski zachamowalk rozwoj mias IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 29.10.04, 00:31
            "Przeciez to ta banda darmozjadow za
            > Wieczorka i Malanowskiej popelnila uczniowskie bledy."

Antyknajak jak widzę coraz bardziej się w swoich poglądach zbliżamy, tylko że
            nie dotyczy to wyłącznie tych których wymieniłeś. Pieniądz jest apolityczny.

Pozdrawiam
            • Gość: Antyknajak Pieniądz jest apolityczny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 05:57
              >Pieniądz jest apolityczny.
              Bez watpienia masz racje i gdybys przejrzal moje opinie to wlasnie taki
              (Pieniądz jest apolityczny.) poglad reprezentuje caly czas.
              Sadze, ze sa tematy gdzie jestesmy blisko i sa tematy gdzie jest odwrotnie. To
              naturalne. Na pewno nie tworzymy jednak grona wzajemnej adoracji, ktore
              wystepuje na naszym forum. Ot single
        • Gość: Hanka ReKaskada IP: *.atlsfl.adelphia.net 29.10.04, 01:32
          Chyba kazde dziecko w Szczecinie wie ze budowe Kaskady zablokowal
          przedstawiciel skarbu panstwa , co przypadkowo jest zgodne z zywotnym interesem
          wlasciciela Galaxy... hm dziwne lub typowe dla pewnych ukladow.
          pozdrawiam Hanka
      • Gość: dziad SAL zal mi cie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:30
        Dlaczego Pan AL nie zbuduje tam aquaparku? dlaczego Pan AL uparl sie na
        stawianie mieszkan? wydaje mi sie ze akurat w tej chwil Szczecin bardzo
        potrzebuje parku wodnego i nie musi byc to od razu inwestycja wieloobiektowa -
        jesli ludzie ze Szczecina jezdza do Gryfina a znam takich co nawet do Polkowic
        by spedzic czas na lepszym basenie to czemu nie zarobic w ten sposob. Beda i
        wspomniane podatki i praca i rozwoj - w tej chwili taki park wodny bedzie zyla
        zlota w Szczecinie i w efekcie moze przyniesc duzo wiecej zysku Panu AL. Polecam
        wiecej myslec a mniej kombinowac i szantazowac.
        A Ty Sal naprawde nie rozumiem cie - tu chodzi o zasade ktora naruszyl Pan AL...
        • Gość: Antyknajak Re: SAL zal mi cie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:34
          Przedsiebiorcy inwestuja swoje pieniadze na wlasne ryzyko i rachunek. Tak wiec
          wiedza lepiej czy nalezy inwestowac w mieszkania czy w aquapark. Widzisz luke
          na rynku to sam zainwestuj. Nie rob za doradce nie proszony. W/g danych z
          Gryfina tamtejszy aquapark przynosi okolo 1.5 mln zl strat rocznie a gdyby tak
          rzetelnie to wszystko podliczyc to byloby to dwa razy wiecej.
          • albert_c Re: SAL zal mi cie... 05.01.05, 18:55

W/g danych z
            > Gryfina tamtejszy aquapark przynosi okolo 1.5 mln zl strat rocznie a gdyby
            tak
            > rzetelnie to wszystko podliczyc to byloby to dwa razy wiecej.

* racja. Aquapark to slaba inwestycja.

Antyknajak: skad taka wiedza o Gryfinie:)
        • Gość: sal Re: SAL zal mi cie... IP: *.net.iton.pl 29.10.04, 09:53
          przykro mi Dziad, że jest Ci mnie żal ale najwidoczniej nie śledzisz wszystkich
          informacji dot. inwestycji na pionierze, gdyż za pierwszych rządów Maryjana UDS
          wystąpił z projektami obiektów sportowych, które tam miały być budowane: miała
          byż zadaszona kręgielnia, siłownia sale fitness, basen wraz z całym kompleksem
          dodatków które w takich miejscach się znajdują i na to Maryjan nie wyraził
          zgody tak jak jego radni, tak samo jak nie wyraził zgody na zadaszenie stadionu
          i zrobienie hali widowiskowo sportowej co dla mnie już jest kompletnym
          idiotyzmem. Czyli co tam można zrobić, czy ktoś z możnych tego miasta sobie
          upatrzył ten teren ??? czy może Ł. im zaszedł za skóre, hmm... Dziad pomyśl o
          tym.... A co do samego kompleksu basenów to prawda jest taka jak napisał
          antyknajak, że Laguna w Gryfinie przynosi potężne straty, które pokrywane są
          przez odbiorców energii z dolnej odry oraz podatników z Gryfina. Czy byłeś
          kiedyś na Lagunie w godzinach pomiędzy 8.00-16.00 w normalny dzień tygodnia,
          jak nie to pojedź zobaczysz tylko ratowników i może kilka niemieckich wycieczek
          szkolnych z gartzu i schwedt. Czy można zarobić na utrzymanie takiego obiektu
          poprzez zapełnianie go na maksa od piętkowego do niedzielnego wieczoru???
          Osobiście polecam niedzielę 10.00 rano tez fajnie i pusto.
    • Gość: woźny To niech się ustawi w kolejce i weźmie numerek n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:02
    • Gość: .... Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są IP: *.cable.ubr06.gill.blueyonder.co.uk 01.01.05, 18:38
      Ciekawa lektura watku.
      • maciej.popielarz Re: UDS zastanawia się nad pozwaniem miasta do są 02.01.05, 01:01
        Nie da się ukryć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka