Dodaj do ulubionych

co zrobic z naszym pieknym dworcem kolejowym

29.04.02, 10:11

po za umyciem z glona bo ta rzecz jest jasna
Obserwuj wątek
    • Gość: gabi Re: co zrobic z naszym pieknym dworcem kolejowym IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 10:28
      poczekać aż wandalizm , procesy wietrzenia i inne czynniki (aż żal, że nie ma
      w tym rejonie trzeńsień ziemi) doprowadzą obiekt do stanu totalnych zgliszczy -
      być może Szczecin zyska bardzo atrakcyjną ruinę
      A na ruinie można zarobić:
      a) turyści
      b) filmowcy (co za scenografia...)
      c) poligon nato
      c) kolejne miejsce do składowania gruzu...
    • Gość: skuter rozwiazanie dyktatorskie IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 29.04.02, 10:41
      bezdomnych wysiedlic, za rzucenie peta za siebie 500 zl kary , za zapalenie
      peta 5000 zl, za wydziamgana gume przyklejona do nieruchomosci dworcowych
      przymus dodziamgania do reszty wszystkich gum zebranych na dworcu.

A w przejsciu podziemnym robimy wejscie do podziemi: w lewo truchtem do Berlina
      w prawo do Zetki.
      • franekkk Re: rozwiazanie dyktatorskie 29.04.02, 10:50

a moze trzasnac cos nowego

gdzie?
        • Gość: skuter Re: rozwiazanie dyktatorskie IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 29.04.02, 10:53
          franekkk napisał(a):

>
          > a moze trzasnac cos nowego

najlepiej dworcowi by zrobilo gdyby trzasnac nowa noclegownie i zabronic
          bezdomnym mieszkania na dworcu

• franekkk Re: rozwiazanie dyktatorskie 29.04.02, 11:23

a moze wrocic do pomyslu glownego na turzynie
            bo czy "magia" dawnego miejsca jest do wyczyszczenia
            • Gość: skuter Re: rozwiazanie dyktatorskie IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 29.04.02, 11:26
              franekkk napisał(a):

>
              > a moze wrocic do pomyslu glownego na turzynie
              > bo czy "magia" dawnego miejsca jest do wyczyszczenia

nawet gdyby choc nie widze specjalnie sensu to kto to zrobi? "niedofinansowane"
              PKP?????
              • Gość: pakuz Re: rozwiazanie dyktatorskie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 11:31
                wyburzyc
                zlikwidowac most kolejowy i tory od pomorzan
                nowy dworzec wybudowac za mostem (pkp - port centralny) - miejsca tam bez liku
                • franekkk Re: rozwiazanie dyktatorskie 29.04.02, 11:35

likwidacja mostu nie wchodzi chyba w rachube bo by zostal tylko 1 przy
                  poznanskiej
                  port centralny tak ale pod warunkiem ze sie miasto w koncu rozwinie do srodka
                  inaczej tam tez bedzie wiatr hulal
                • Gość: skuter Re: rozwiazanie dyktatorskie IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 29.04.02, 11:47
                  Gość portalu: pakuz napisał(a):

> wyburzyc
                  > zlikwidowac most kolejowy i tory od pomorzan
                  > nowy dworzec wybudowac za mostem (pkp - port centralny) - miejsca tam bez liku

czy mi sie majaczy czy chcesz odciac od PKP polnoc miasta, stocznie, Police...
              • franekkk Re: rozwiazanie dyktatorskie 29.04.02, 11:32

chyba miastu powinno zalezec
                ja tam wole miec 3 drogi mniej ale wyjsciowy dworzec
            • jottka Re: rozwiazanie dyktatorskie 29.04.02, 11:31
              A czy mógłbyś tę wersję z Turzynem nieco naświetlić? Mnie się te okolice
              kojarzą jedynie z uciekającym tamże psem przy powrotach z działki, a nie z
              centrum komunikacyjnym..

A temu Dotychczasowemu to ja proponuję najpierw podłoże wyrównać, bo jak się
              idzie tunelem do miasta to sobie można nogi połamać. I liczyć tylko na to, że
              ci panowie, co tam stali i wyłudzali forsę za śliczne śpiewy, złapią nas w
              porę. I wtedy jeszcze trzeba im dopłacić :((((
              • franekkk Re: rozwiazanie dyktatorskie 29.04.02, 11:41

no pisano o tym w lokalnej ale od jakiejs dekady sie skonczylo pewnie brak
                kapusty po prostu
                wiadukt nad 26 kwietnia jest potrojny wiec raczej przewidziany na wzmozona
                przepustowosc

pomalowanie uporzadkowanie i wzmozone patrole + nowe silne oswietlenie na pewno
                wiele by daly ale ja uwazam ze to by bylo chwilowe
                czy na prawde 2 baniek szkoda na jako taki porzadek

nie wiem czy zwrociliscie uwage ze w odpowiedziach na pytania forum szczecin@
                wymieniano
                + fajnie - ci co przyjechali autem
                - syfiascie - ci co koleja
                • jottka Re: wjazdy 29.04.02, 11:48
                  franekkk napisał(a):

> nie wiem czy zwrociliscie uwage ze w odpowiedziach na pytania forum szczecin@
                  > wymieniano
                  > + fajnie - ci co przyjechali autem
                  > - syfiascie - ci co koleja

Bo tak ogólnie to się zgadza, ale jak jedziesz autkiem od Poznania (i jeszcze
                  robisz za Światłego Tubylca), a potem nie możesz się połapać, jak z tych lasów
                  wyjechać, żeby choć na kolację do domu zdążyć... I w końcu lądujesz w jakiejś
                  podszczecińskiej dzielnicy, której istnienia nigdy nie podejrzewałeś, a tamtejsi
                  tubylcy w ogóle nie rozumieją, o co pytasz, to postanawiasz następnym razem
                  olśniewać przybyłych przy pomocy dworca.

No i wtedy dopiero zaczynasz myśleć, nie to jednak trzeba było jechać samochodem..

A poza tym wyjście z dworca - rzecz jedyna. Każdy nietubylec się wzrusza i od
                  razu chciwie wdycha tę morską woń ;)))
                  • franekkk Re: wjazdy 29.04.02, 11:52

juz sobie wyobrazam jakim jestes kierowca
                    :))))))))))
                    nie dziekuje mam blisko.....:)
                    • jottka Re: wjazdy 29.04.02, 12:00
                      Uważaj, bo Nowa wprawdzie wyjechała, ale za tydzień wróci ;)))

To nie Ty się żaliłeś, że z Poznania wyjechać nie mogłeś z uwagi na frapujący
                      system drogowskazów? A raczej ich brak kompletny? No to przed Szczecinem
                      podobnie.

A wracając do merita, te plany budowy Nowego Dworca to tylko takie marzenia o
                      poniedziałku, czy też rzeczywiście miasto moje ukochane coś zamierza w tej
                      mierze?
                      • franekkk Re: wjazdy 29.04.02, 12:15

o poznaniu nie pamietam??
                        we wroclawiu owszem tam to gorzej ze wskazowkami niz u nas

marzenia ale skoro dla lepszego jutra pracujemy to dworcem zajac tez sie trzeba
                        mam pomysl ale musze znalezc dluzsza chwile najpozniej jutro w tym watku
                        pomysl jest czadowy ryli

dobra jottka skrec w lewo
                        jottka!!! nie w prawo tylko w lewo
                        tam jest lewo:)))))
                      • Gość: skuter Re: wjazdy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 29.04.02, 12:15
                        jottka napisał(a):

>
                        > A wracając do merita, te plany budowy Nowego Dworca to tylko takie marzenia o
                        > poniedziałku, czy też rzeczywiście miasto moje ukochane coś zamierza w tej
                        > mierze?

to powazne plany Franka, tylko kolej jeszcze o nich nie wie:)
                        • Gość: red Re: wjazdy IP: *.fish.ar.szczecin.pl 29.04.02, 12:36
                          Ben Ladena trzeba namówić na małą akcję
                          • Gość: Zeb Re: wjazdy IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 04.05.02, 07:18
                            Gość portalu: red napisał(a):

> Ben Ladena trzeba namówić na małą akcję

On nierusza tych u ktorych on sam lub jego towarzysze brali przeszkolenie.
                          • Gość: Zosia Re: wjazdy IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 04.05.02, 07:22
                            Przestac przyjmowac i odprawiac pociagi, zamknac bary, przestac wstawiac
                            wyrwane drzwi i powybijane szyby. Gwarantuje wam ze bezdomi znikna z tego
                            dworca po tygodniu. Jeden wielki sukces, prasa napisze ze na dworcu Szczecin
                            Glowny Osobowy niema juz bezdomnych.
                            • Gość: Kostia Mam pomysl IP: *.xtra.pl 04.05.02, 09:19
                              Mam pomysl : co zrobic aby uporzadkowac i odremontowac Dworzec PKP. Uwaga!
                              podaje ten pomysl (prawa zastrzezone) :

"Nalezy wymagac od osob, ktore sa za to odpowiedzialne aby wziely sie do pracy
                              i to zrobily. A jak nie wezma sie do pracy i tego nie zrobia; to je zwolnic i
                              zatrudnic osoby ktore podejma sie tego zrobic ". Koniec pomyslu. Proponuje
                              sprobowac. W sporej czesci swiata stosuja te metode i sie sprawdza.
                              Jednoczesnie udzielam nieodplatnej licencji na zastosowanie mojego pomyslu
                              wladzom PKP oraz Miejskim ( w tym porzadkowym) na okres bezterminowy.
                              Sprobujcie , to jest mozliwe.
                              • Gość: Witek777 Re: Mam pomysl IP: *.xtra.pl 04.05.02, 12:25
                                Kostia wyjedz z tego kraju. Bedziesz tu malkontencil pierdolkami w
                                rodzaju : "Niech Ci co biora pieniadze pracuja. ". To utopia. Praca za
                                pieniadze ? My jestesmy od wyzszych celow. U nas (W Polsce) wszyscy , lacznie z
                                TV Publiczna, Wyborcza, Wladzami itd nie pracuja ale WYKONUJA MISJE.MIsje
                                publiczna i nie ma kto sprzatac i pracowac za pieniadze. Caly swiat nas Polaków
                                z tego zna. A ty chcesz, abysmy pracowali.
                                Przepraszam za to : "pojebalo Cie Kostia".Wyjezdzaj stad.
                                • Gość: Robert Re: Mam pomysl IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 04.05.02, 18:31
                                  Gość portalu: Witek777 napisał(a):

> Kostia wyjedz z tego kraju. Bedziesz tu malkontencil pierdolkami w
                                  > rodzaju : "Niech Ci co biora pieniadze pracuja. ". To utopia. Praca za
                                  > pieniadze ? My jestesmy od wyzszych celow. U nas (W Polsce) wszyscy , lacznie z
                                  >
                                  > TV Publiczna, Wyborcza, Wladzami itd nie pracuja ale WYKONUJA MISJE.MIsje
                                  > publiczna i nie ma kto sprzatac i pracowac za pieniadze. Caly swiat nas Polaków
                                  >
                                  > z tego zna. A ty chcesz, abysmy pracowali.
                                  > Przepraszam za to : "pojebalo Cie Kostia".Wyjezdzaj stad.

A kim ty jestes pojebusie 777 ze wyganiasz stad Kostie. Kto ci dal jakies prawo
                                  zeby tu sie szarogesic? Jezeli jeszcze masz jakies szczatki osobistego honoru, to
                                  po przeczytaniu tego tekstu nawet nieodpowiadaj. Znalazl sie palant z misja
                                  dziejowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka