Dodaj do ulubionych

Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!!

IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 29.04.02, 21:54
Setki urzednikow codziennie przychodzacych do pracy za nie male pieniadze nie
moze nic zrobic,przewracaja tylko tony papierow z jednego miejsca na drugie.Za
co sie nie wezma to" klapa " i kompromitacja.Jedyna mysla jest jak wycisnac
pieniadze od spoleczenstwa , a wszystko pod plaszczykiem "dla waszego
dobra".Na kazda swoja porazke maja usprawiedliwienie -to wy jestescie winni
wmawiaja spoleczenstwu.Boze co robic - ratuj moje miasto.
Obserwuj wątek
    • Gość: rg Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 21:57
      no proszę, forum robi prawie za kościół !
      może wszechmocny się odezwie ? ? ?
      • Gość: HSPS Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 5.2.1R1D* / 141.202.246.* 29.04.02, 23:29
        Gość portalu: rg napisał(a):

> no proszę, forum robi prawie za kościół !
        > może wszechmocny się odezwie ? ? ?

Wszechmocny się pewnie nie odezwie, ale może jakiś psychoanalityk by się zgłosił,
        bo "urzędnikofobia" urastać zaczyna do n-tej potęgi. Coraz to nowe wątki o tej
        samej wymowie, na miejscu urzędników zacząłbym się bać.

• Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 29.04.02, 23:34
          Maja sie bac - swojego nierobstwa.
          • Gość: HSPS Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 5.2.1R1D* / 141.202.246.* 29.04.02, 23:38
            Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Maja sie bac - swojego nierobstwa.

Za dużo w tobie nienawiści i to skanalizowanej w jednym tylko kierunku. To nie
            jest żaden pomysł na przezwyciężenie marazmu.

• Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 29.04.02, 23:41
              Na milosc Boska to jaki jest ten pomysl?
          • franekkk Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 29.04.02, 23:39

gryf uwazaj bo sie toba uop w likwidacji zainteresuje
            a ci urzednicy to raczej sa sprawni

a z ciekawosci co dzisiaj pijemy?:)
            • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 29.04.02, 23:44
              1. Mam nadzieje
              2.Starczy i dla Ciebie
              • franekkk Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 29.04.02, 23:54

nie wychwycilem to juz jest jakis pomysl?
                czy wybory i solidnie pracujacy dziennikarze to nie jest pomysl?
                • Gość: Laufer 1 Boze Wszechmogacy -Panie Franekkk IP: *.xtra.pl 30.04.02, 06:04
                  Solidnie pracujacy dziennikarze (w Szczecinie) to pojecie istniejace ale tak
                  jak zycie po smierci. Ponoc istnieje, ale niewielu zyjacyh to widzialo.
    • Gość: 40-tka Re: Gryfowi IP: *.devs.futuro.pl 30.04.02, 06:56
      Zamiast wzywać imię Pańskie nadaremno ( jestem co najwyżej agnostykiem),
      przejmij władzę w mieście. Już widzę jak Szczecin rozkwita .....
      Co ja mówię - Polska rozkwita..............
    • Gość: skuter Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 30.04.02, 08:08
      czytajac tytul watku zastanawialem sie kto go zaczal:)))
      myslalem , ze to ja mam monopol na marudzenie:(
      • gosia-s Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 30.04.02, 08:28
        Gość portalu: skuter napisał(a):

> czytajac tytul watku zastanawialem sie kto go zaczal:)))
        A ja nie.
      • franekkk Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 30.04.02, 08:34

o znowu gosia es jak miraz

skuter twoje stekanie jest scisle powiazane z pilkarzami
        przynajmniej do 1/2 finalow ms masz prawo
        :))
        • Gość: skuter Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 30.04.02, 08:47
          franekkk napisał(a):

> skuter twoje stekanie jest scisle powiazane z pilkarzami
          > przynajmniej do 1/2 finalow ms masz prawo

jakiej 1/2????
          juz koreanczycy nas rozniosa, a chlopaki lacznie z trenerem i tak nie maja czasu
          na takie glupoty jak pilka bo musza kosic szmal na reklamach, wiedza biedacy, ze
          to _ostatnia_ chwila i jedyny sposob na zrobienie jakichs pieniedzy

• gosia-s Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 30.04.02, 08:48
          franekkk napisał(a):

>
          > o znowu gosia es jak miraz
          >
          To znaczy, że co?
          • franekkk Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 30.04.02, 08:55

do gosi es: to znaczy ze niby jestes a w sumie to ostatnio nie jestes
            no ale pewnie serce tyka na mysl o widzeniu ze swinoujsciem w weeeeekend:))

do rowerek czy jakos tak: wiec niestety na razie masz silne podstawy do
            zrzedzenia mozemy ewentualnie przyjac zaklad: polska w polfinale lub pogon w
            pucharach i koniec ze stekaniem

no chyba ze sobie szrajbniesz: gryf autocomp:))
            • Gość: skuter Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 30.04.02, 08:58
              franekkk napisał(a):

>polska w polfinale

litosci, tylko bez takich, brzuch mnie ze smiechu rozbolal:(
              • franekkk Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 30.04.02, 09:01

no i dobrze ze cie rozbolal w koncu sobie zrobiles :))
            • gosia-s Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 30.04.02, 09:07
              franekkk napisał(a):

>
              > do gosi es: to znaczy ze niby jestes a w sumie to ostatnio nie jestes
              > no ale pewnie serce tyka na mysl o widzeniu ze swinoujsciem w weeeeekend:))

Jestem, jestem, ale ostatnio zasmakowałam w podróżach, więc czasami wpadam na
              jakieś małe lokalne forum. Poza tym, z ciekawości, zbieram informacje z różnych
              miast w ramach akcji forumszczecin@. A to trochę trwa.
              (A tak w ogóle, to ja jestem w pracy, ale szefostwa teraz nie ma, więc spokojnie
              mogę sobie surfować...)
              • franekkk Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 30.04.02, 09:12

tez jestem osierocony przez szefostwo
                fajnie :)))
                • Gość: szef Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 30.04.02, 09:31
                  franekkk napisał(a):

>
                  > tez jestem osierocony przez szefostwo
                  > fajnie :)))

pogadamy sobie jak wroce, ale nie martw sie chlopie dlugo gadac nie bedziemy, a
                  zasileczek teraz cieniutki oj cieniutki...
                  • franekkk Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 30.04.02, 09:41

rany boskie skuter widziales to?!!

adolf mnie wytropil zupelnie jak poprzednim razem
                    i to wiadro z woda to sie tak samo wywrocilo o
                    • Gość: szef smiej sie smiej IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 30.04.02, 09:46
                      bedzie zupelnie tak jak z Jotka - wszedzie bedziesz pracowal _krotko_:)
                      • franekkk Re: szef to gnojek ha 30.04.02, 09:55

ty szef ty nie podskakuj bo jak ciebie podkabluje to sie miejscami zamienimy
                      • gosia-s Re: smiej sie smiej 30.04.02, 10:06
                        Gość portalu: szef napisał(a):

> bedzie zupelnie tak jak z Jotka - wszedzie bedziesz pracowal _krotko_:)

Ejże, szefie! Ostatni dzień przed długim łykendem, człowiek ma prawo się trochę
                        rozleniwić. Wyobraź sobie za to, z jaką dawką energii po wypoczynku przyjdzie do
                        pracy w poniedziałek!

• franekkk Re: smiej sie smiej 30.04.02, 10:11

wlasnie kurde mam robote zadana na weekend
                          jak mnie wywalisz to sobie bedziesz robil sam
                          a poniewaz jestes glupszy
                          bo kazdy szef jest glupszy:))
                          to wiesz...
                        • Gość: szef Re: smiej sie smiej IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 30.04.02, 10:18
                          gosia-s napisał(a):

> Ejże, szefie! Ostatni dzień przed długim łykendem, człowiek ma prawo się trochę
                          >
                          > rozleniwić. Wyobraź sobie za to, z jaką dawką energii po wypoczynku przyjdzie d
                          > o
                          > pracy w poniedziałek!

po lyk-endzie to on znowu przyjdzie z oczkami w barwach pogoni, glooowa go bedzie
                          bolala, bedzie chcial wyzlopac cala zakladowa cherbate i oprozni apteczke
                          pierwszej pomocy...
                          >

• gosia-s Wiesz co, franekkk? 30.04.02, 11:43
                            Gość portalu: szef napisał(a):

> po lyk-endzie to on znowu przyjdzie z oczkami w barwach pogoni, glooowa go bedz
                            > ie
                            > bolala, bedzie chcial wyzlopac cala zakladowa cherbate i oprozni apteczke
                            > pierwszej pomocy...
                            > >
                            >
                            Jak wrócisz do roboty to omijaj szerokim łukiem szefa. Gotów się wytrząsać nad
                            Tobą, a Ty, cierpiący na syndrom dnia wczorajszego, jeszcze palniesz sobie w łeb,
                            a my się za Tobą zapłaczemy.
                            A tak w ogóle, to życzę Ci, żebyś się porządnie wyspał.

• franekkk Re: Wiesz co, franekkk? 30.04.02, 12:02

o dziekuje jak milo:)
                              tak jest nikomu tylko sobie zrobie dobrze
    • Gość: Zosia GRYF NA PREZYDENTA IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 30.04.02, 09:41
      Gryf, zglos swoje imie do wyborow, oddamy na ciebie glosy i dopiero pokazesz
      jak Szczecin rosnie w sile a ludziom zyje sie dostatnio. A jeszcze jak po
      uplynieciu kadencji niewzbogacisz sie o kilkaset tysiecy zlotych, to bedzisz
      boski.
      GRYF NA PREZYDENTA
      • Gość: Gryf Re: GRYF NA PREZYDENTA IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 30.04.02, 17:45
        STANCZYK
        • Gość: HSPS Re: GRYF NA PREZYDENTA IP: 5.2.1R1D* / 141.202.246.* 30.04.02, 18:01

> STANCZYK
          • jottka Re: GRYF NA PREZYDENTA 30.04.02, 19:13
            Jak to leciało - Pokora, no cóż, tylko JA mógłbym na ten temat coś
            powiedzieć... ;)))
            • Gość: HSPS Re: GRYF NA PREZYDENTA IP: 5.2.1R1D* / 141.202.246.* 30.04.02, 19:58
              jottka napisał(a):

> Jak to leciało - Pokora, no cóż, tylko JA mógłbym na ten temat coś
              > powiedzieć... ;)))

Kopernik nie żyje, Newton nie żyje, Einstein nie żyje, a i ja nie najlepiej się
              czuję. jottka - miło "Cię" czytać.
              • jottka Re: cześć HSPS ;))) 30.04.02, 20:36
                No dawno Cię nie widziałam, pasztecikami się przejadłeś? Sam, beze mnie? ;))) A
                teraz to już nie ma czasu na płoche pikniki, trzeba Gryfowi kampanię
                prezydencką organizować ;)))
                • Gość: HSPS Re: cześć HSPS ;))) IP: 5.2.1R1D* / 141.202.246.* 30.04.02, 20:42
                  Już byłem bliski załamania, ale kampania wyborcza na rzecz Gryfa pozwoliła mi
                  jeszcze raz wejść w ... rzeczywistość.
                  Pasztecików bez Ciebie to bym nawet nie dotknął, ale raków nadal nie
                  przygotowałem - sorry.
                  • jottka Re: cześć HSPS ;))) 30.04.02, 20:46
                    A na raki właśnie się sezon w maju zaczyna ;))) Ale podobno najlepsze od
                    czerwca do sierpnia.

A propos bliskich kontaktów z rzeczywistością - wiesz, że o 21.50 tvp publiczna
                    pokazuje paradokument Marka Piwowskiego? Po zapoznaniu się z myślą Gryfa
                    przejdziesz gładko do oglądania mistrza ;)))
                    • Gość: HSPS Re: cześć HSPS ;))) IP: 5.2.1R1D* / 141.202.246.* 30.04.02, 20:56
                      No właśnie tego chciałem uniknąć - gładkiego przejścia do "gryfomanii".
                      Z drugiej strony mogę to nawet zrozumieć, sam miałem kiedyś okres "burzy i
                      naporu", ale z perspektywy czasu ... uśmiech ??? Nie wiem.
                      Jak to ktoś kiedyś powiedział : stawianie dobrych pytań jest ważniejsze niż
                      znalezienie odpowiedzi.
              • Gość: Zeb Re: GRYF NA PREZYDENTA IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 30.04.02, 23:13
                Gryf, co jest grane? Widze ze ludziska zaczynaja sie skupiac wokol ciebie,
                zaczynaja ci robic kampanie wyborcza, a ty nawet nieprzemowisz do narodu.
                Wstydz sie Gryf, wstydz.
                GRYF NA PREZYDENTA.
                • jottka Re: GRYF NA PREZYDENTA 30.04.02, 23:40
                  Gryf się boi ponieść konsekwencje ;)))) Na prezydenta go!
                  • franekkk Re: GRYF NA PREZYDENTA 30.04.02, 23:46

a moze gryf to jakis podpuszczacz
                    owszem straze ojcowe i te inne (pamietam jak dzis wkuwalem wtedy biologie:)
                    ale czlowiek zamozny po 40stce i teraz podpuszcza
                    a moze gryf juz jest prezydentem
                    niezly rujnujacy kamuflaz:)
                    • jottka Re: GRYF NA PREZYDENTA 30.04.02, 23:50
                      Gryf gdzieś tam kiedyś twierdził, że zarabia tysiąc trzysta. Myślisz, że to w
                      tym nieszczęsnym, zrujnowanym Szczecinie wyznacznik elit finansowych? ;)))

Wzbogacił się, dopadł netu i teraz szaleje - forum i szampana!
                      • franekkk Re: GRYF NA PREZYDENTA 30.04.02, 23:56

tego nie wychwycilem no to rzeczywiscie pozostaje zostac prezydentem
                        ja dzisiaj nie mam sily na dobre rady odstalem w glupiej nie wiedziec skad
                        kolejce do banku zaliczylem dlugi space nie wyspalem sie rzecz jasna
                        padlem po obiadokolacji wkuty obudzilem sie jak juz wszystkie bramki strzelili
                        i jeszcze cos z gryfem trzeba zrobic
                        makabra
                        • jottka Re: GRYF NA PREZYDENTA 01.05.02, 00:00
                          franekkk napisał(a):

> i jeszcze cos z gryfem trzeba zrobic
                          > makabra

Z Gryfa robimy prezydenta, po czym spokojnie udajemy się do lodówki po napój
                          wzmacniający, a potem spaaaaać... Gryf nam wszystkim zrobi dobrze, jak w tej
                          reklamie jakiejś rycyny - przeczyszcza łagodnie, nie przerywając snu ;)))
                          • franekkk Re: GRYF NA PREZYDENTA 01.05.02, 00:06

a czy w tej reklamie bylo kto po tym wszystkim sprzata??:)
                            segregacji odpadkow w tym przypadku to chyba nie trzeba co
                            • jottka Re: GRYF NA PREZYDENTA 01.05.02, 00:09
                              Z tego, co pamiętam, to była propozycja reklamy idealnej panów Słonimskiego i
                              Tuwima, z lat dwudziestych. Ale jak słusznie zauważyłeś, nie dopracowali
                              szczegółów ;)))
                              • franekkk Re: GRYF NA PREZYDENTA 01.05.02, 00:14

nie uswiadomieni byli
                                fajne skakanie po 2 watkach:)
                                • Gość: Zosia Gryf, zlamales mi serce. IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 01.05.02, 05:55
                                  Byles moim faworytem. Juz ogladalam skrzyzowania na ktorych chcialam stac z
                                  twoim zdjeciem. Juz widzialam ciebie wysiadajacego z rzadowej limuzyny. A ty
                                  co? Cykor ciebie oblecial przed prezydentura i schowales tylek pod pierzyne. A
                                  tak sie dobrze zapowiadalo, prezydent mial byc nasz.
    • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl / 192.168.1.* 04.05.02, 23:18
      To nie moze byc prawda ja w to nigdy nie uwierze SZCZECI BEZ STOCZNI to jakas
      paranoja to niemozliwe. A jezeli tak jest to musza byc odpowiedzialni ludzie
      za to i musza sie wytlumaczyc dlaczego doprowadzili do takiej sytuacji. A
      przede wszystkim musza poniesc konsekwencje swoich czynow.
      • Gość: Leon Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 00:28

> A przede wszystkim musza poniesc konsekwencje swoich czynow.

Stary, gdzie ty żyjesz?
        Tu jest Polska. Tutaj jest jak w spółce z o.o.
        Odpowiedzialność nie istnieje albo jest ograniczona siłą rzeczy!

• franekkk Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 05.05.02, 00:49

gryf jakos tak napisal jakby klamka zapadla
          to zapadla czy nie
          • Gość: Leon Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 00:53
            franekkk napisał(a):

> gryf jakos tak napisal jakby klamka zapadla
            > to zapadla czy nie

Co do stoczni rynek wypowiedział się jasno.
            Czas na "nowy początek"
            W końcu aktualna wadza zapowiadała:
            "Przywrócimy normalność!"
            • franekkk Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! 05.05.02, 01:09

rynek rynkiem ale tu decyzja polityczno bankowa
              to zapadla czy nie bo dzisiaj newsow nie widzialem
              • Gość: Leon Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 01:15
                franekkk napisał(a):

> ale tu decyzja polityczno bankowa
                > to zapadla czy nie bo dzisiaj newsow nie widzialem

Spoko.
                Dowiesz sie w SWOIM czasie ;)

• Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl / 192.168.1.* 06.05.02, 23:40
                  W planie rozwoju miasta Szczecina przyjeto ze do roku 2015 zainwestowane
                  zostanie 130 milionow euro.Jak to sie ma do 750 milionow dolarow
                  zainwestowanych w Krakowie a przeciez oni beda mieli jeszcze swoj plan rozwoju!
                  U nas daje to 10 mln euro w ciagu roku. Boze Wszechmogacy ratuj moje misto!!!!
                  • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.05.02, 00:23
                    Dzisiaj o godzinie 9min45 na ul. Sikorskiego za stacja benzynowa myslalem ze
                    jakas manifestacja sie odbywa. Ale nie byla to manifestacja tylko
                    kilkadziesiat osob kotlowalo sie w kolejce po pomoc socjalna od opieki
                    spolecznej.
                    • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.05.02, 22:05
                      Pare dni temu czytalem w GW o tym ze od roku 1981 do 1989 wiecej mlodych
                      wyksztalconych ludzi wyjechalo z Polski1989 do 2002 niz w tamtym okresie.
                      Dla przypomnienia podam ta liczbe ok.1 000 000 osob.Czy my jestesmy normalnie
                      funkcjonujacym panstwem jezeli nie mozemy zagwarantowac mlodemu pokoleniu
                      przyszlosci we wlasnym panstwie.
                      • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 13.05.02, 17:58
                        Co bedzie w przypadku gdy stocznia padnie ile ludzi znajdzie sie bez pracy,czy
                        wzrosnie przestepczosc,za co beda zyc rodziny co stanie sie z dziecmi
                        bezrobotnych stoczniowcow- Boze Wszechmogacy dlaczego dotknelo to moje
                        miasto????!!!!
                        • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 20.05.02, 21:42
                          Pan Bog jest wielki!
                          • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 21.05.02, 19:16
                            A moze wszyscy sie pomodlimy.Oczewiscie nie na forum ale przed snem lub z rana.
    • Gość: spik Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 62.233.145.* 21.05.02, 19:21
      Jak było na "majowym" Gryfu ?
      Bolą kolanka - cooo ?
      • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 27.05.02, 20:23
        Diety pobrano nic nie ustalono w dobrym samopoczuciu sie rozstano ?Jeden dzien
        z zycia naszego miasta.
        • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.06.02, 22:46
          Ja juz teraz prosze, Boze ratuj to co zostalo i to co da sie uratowac!
          Za jakie grzechy Boze my mieszkancy Szczecina tak cierpimy!
    • Gość: Gryf Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.07.02, 15:53
      N/tx
    • Gość: JACEK Re: Boze Wszechmogacy -ratuj moje miasto!!! IP: 64.9.159.* 24.09.02, 21:47
      Zrob cos przeca jestes Chrystusem !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka