Dodaj do ulubionych

SIGMA S.c., R. Kupczyk

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:19
Szukam poszkodowanych. Może założymy antyfanclub?
Obserwuj wątek
    • albert_c Re: SIGMA S.c., R. Kupczyk 18.11.04, 13:03
      z tego cow eim jest ich sporo...

...moglabys opisac swoj przypadek...czy tez wszyscy zostali zalatwieni w ten
      sam sposob - czyli nabyciem nieruchomosci z obciazona hipoteka?
      • leila78 Re: SIGMA S.c., R. Kupczyk 18.11.04, 13:11
        to ja - Joanna, tylko właśnie zalogowałam się na stałe.

Ja to bym chciała mieć wogóle jakieś loku - nawet z hipoteką. Podpisałam umowę,
        wpłaciłam zaliczkę, zapłaciłam za zmiany projektów, miałam się wprowadzić w
        grudniu 2002 roku, nawet kupiłam nowe dekoracje świąteczne. Tymczasem do
        dzisiaj, w miescu, gdzie miał stać mój blok, stoją baraki budowlane. Sprawa
        leży w sądzie, Kupczyk obiecuje, że jeszcze wybuduje, a ani mieszkania, ani
        kasy jak nie było, tak nie ma.

Ale kilkoro moich bliskich przyjaciół kupiło od nich mieszkania i mieli
        perypetie z aktami. Czekali 2 lata, ale za to bank zwolnił spod hipoteki i
        musieli dopłacić bankowi po jakiej 10 tys. Teraz mają spokój, ale i tak się
        procesują z Kupczykiem.
        • albert_c Re: SIGMA S.c., R. Kupczyk 18.11.04, 13:21
          leila78 napisała:

> to ja - Joanna, tylko właśnie zalogowałam się na stałe.
          > Ja to bym chciała mieć wogóle jakieś loku - nawet z hipoteką. Podpisałam
          umowę, wpłaciłam zaliczkę,

* zaliczke? z tego cow iem powinno sie w takim przypadku placic zadatek...ale
          mniejsz z tym bo to i tak niczego nie zmieni...ale moze inni wyciagna wnioski...

>zapłaciłam za zmiany projektów, miałam się wprowadzić w grudniu 2002 roku,
          nawet kupiłam nowe dekoracje świąteczne. Tymczasem do dzisiaj, w miescu, gdzie
          miał stać mój blok, stoją baraki budowlane. Sprawa
          > leży w sądzie, Kupczyk obiecuje, że jeszcze wybuduje, a ani mieszkania, ani
          > kasy jak nie było, tak nie ma.

* drugie: nie bardzo wiem jak mozna kupic mieszkanie/dom od developera ktory
          jest s.c.? juz to samo przez sie podwaza jego wiarygodnosc. ale to tez rada dla
          nastepnych.

> Ale kilkoro moich bliskich przyjaciół kupiło od nich mieszkania i mieli
          > perypetie z aktami. Czekali 2 lata, ale za to bank zwolnił spod hipoteki i
          > musieli dopłacić bankowi po jakiej 10 tys. Teraz mają spokój, ale i tak się
          > procesują z Kupczykiem.

* z tego co wiem to te kwota zwolnienia spod hipoteki byla wieksza od 10 tys.
          zazwyczaj cos ok. 20-30 tys. dodatkowo kupujcy mieszkanie zgodzili sie w akcie
          notraialnym na wprowadzenie zapisu o kosztach dodtakowych mieszkania - sprawa
          bardzo trudna do wygrania w sadzie, raczej niemozliwa.
    • Gość: Antyknajak To jest zespół mózgów. Znana nie święta trójca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:22
      Kupczyk, Hańko i Proć
    • leila78 Re: SIGMA S.c., R. Kupczyk 22.11.04, 15:08
      Jeśli przeczyta nas klient w/w firmy - niech coś dopisze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka