Dodaj do ulubionych

to już 4 rok rządów lewicy!

20.11.04, 21:12
a ludzie umierają na ulicach z zimna! nic nie zrobiono dla tych zwykłych
szarych ludzi są mięsem wyborczym,potrzebnym jako elektorat.Dobrze odżywieni
posłowie, senatorowie, marszałkowie, radni,wysocy urzędnicy i politycy -
wszyscy z lewicy obecnie wszędzie sprwujący władzę nic się martwią
zmarzniętymi i głodnymi ludźmi.Oto wczoraj zamarzło 4 ludzi. Nikt się nimi
nie zajął.Premier Leszek Miller, który troszczył się o tych ludzi przed
dojściem do władzy- porzucił ich musząc zapewnić wysokie czesne w elitarnym
przedszkolu dla swojej wnuczki.Smuci to ludzi,którzy wierzą w ideały
socjalizmu.Ostatnia wichura dołożyła kolejne ofiary.Były premier opalony,
dobrze odżywiony,poruszający się luksusowym autem nie interesuje się już nimi
wdając się w kabaretowe utarczki z drugimi darmozjadami.A potem razem będą
pić wódkę i jeść zająca-biedaczka.A dzieciom to ledwo szklankę mleka!
Nie godzimy się na to!
No pasaran!
Rację ma Piotr Ikonowicz!
ten świat to świat pełnobrzuchych pseudolewicowców!
Ile jeszcze będzie ofiar na ulicach naszych miast za rządów nibylewicy
złodziejskiej! nawet w więzieniach będą jeść z restauracji i mieć ciepło!
Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak To zjawisko zostało juz opisane :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:23
      www.spi.pl/FolwarkZw/index.html
      • xyz-xyz Tak jak IV RP Kaczorów 20.11.04, 21:30
        bi.gazeta.pl/im/2321/z2321994N.jpg
        • Gość: Antyknajak Re: Tak jak IV RP Kaczorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:37
          Może i będziesz miał rację, może nie. W każdym razie dużej władzy jeszcze nie
          mieli.
          Natomiast co do SLD to już jest : JASNOŚĆ NAD JASNOŚCIAMI
          • xyz-xyz Re: Tak jak IV RP Kaczorów 20.11.04, 21:54
            > Może i będziesz miał rację, może nie.
            O ile się nie mylę Hindenburg podobnie myślał o młodym gniewnym polityku.
            Uważał, że się ucywilizuje.

W każdym razie dużej władzy jeszcze nie
            > mieli.

Bedąc Ministrem Sprawiedliwości prowadził prywatną wojenkę ze Swetrem przy
            pomocy prokuratorów. Takich jak Kapusta. Sztandarowy przykład kaczej ekipy.
            Inny to Wasserman. Aha to prawda co powiedział MIller? Dębski był z PC?

> Natomiast co do SLD to już jest : JASNOŚĆ NAD JASNOŚCIAMI

Właśnie. Rozruszanie gospodarki, spadek bezrobocia i parę takich przestępstw...
    • xyz-xyz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 20.11.04, 21:26
      Lubie Piotra Ikonowicza. Kiedys piłem z nim piwo w Irish Pub. Opowiadał super
      kawały, popijając Guinessem (12 zł za kufel). Jeden kawał mi sie podobał, w
      zasadzie to była anegdota. Będąc na raucie w ambasadzi Boliwi w Meksyku (Piotr
      był nie ja) rozmawiał Piotr z dyplomatami krajów Ameryki łacińskiej. Podszedł
      do nich Ambasador USA i wzniósł toast, za "wiodącą rolę USA w demokratyzacji
      Ameryki PD.", więc ambasador Weznezueli (chyba, nie pamiętam) powiedział, że
      skoro juz Pana ambasador raczył był opowiedzieć dobry dowcip, więc i on
      opowie "Dlaczego w USA od czasów Linkolna nie było żadnego przewrotu? Otóż
      dlatego, że w Stanach Zjednoczonych nie ma ambasady USA" :))))) No i fajna miał
      Piotruś skórę (marynarkę) na oko jakieś 3 tys. zł....
    • Gość: Fugazi Re: to już 4 rok rządów lewicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:35
      Żadna tam nibylewica.
      Toż to najprawdziwsza lewica z krwi i kości. Banialuki o solidaryźmie z
      biednymi to czcza gadka każdej formacji socjalistycznej. Ikonowicza w
      szczególności.
      Problem biednych leży właśnie w instytucjonalnym, odgórnym pseudo-pomaganiu.
      Zawsze prowadzi to do napychania własnych kieszeni kosztem okradania innych.
      Historia nie zna innego przykładu. Prędzej czy później każda formacja która
      odgrywa dobrego wujka plajtuje a kolejne zastępy biedaków trafiają po zasiłki.

Dziwię się tylko tym naiwniakom którzy w kolejnym socjaliście widzą szansę na
      poprawę swojego losu.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • Gość: Antyknajak Każde wielkie oszustwo opiera sie na naiwnych !n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:38
        • felix_edmundowicz Re: Każde wielkie oszustwo opiera sie na naiwnych 20.11.04, 21:49
          Jeżli to oszustwo żądam unieważnienia mojego i innych głosów!
          Obiecano mi,że nie będzie już noworodków porzucancych na śmietnikach i
          zamarzniętych głodnych ludzi na ulicach.A było ledwie -2 stopnie Celsjusza.
          Obiecał mi to PREMIER LESZEK MILLER. Teraz oglądam go kiedy ciągle zeznaje
          przed komisjami śledczymi, albo w programach tok-show! a nie widzę go
          pochylonego z troską nad losem ludzi prostych- osamotnionych,oszukanych,bez
          pracy.Praca jest - ale w radach nadzorczych dla ludzi lewicy.CO z nami.Ile
          jutro ludzi zamarznie!A jutro L.Miller idzie pewnie do solarium.nie idzie! -
          jedzie swoim mercedesem.
          Co z Andrzejem Celińskim- on też miał nami się opiekować.W jakiech eksluzywnej
          restauracji jutro będzie jadł małże ,ostrygi, żabie udka!
          • Gość: Fugazi Re: Każde wielkie oszustwo opiera sie na naiwnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 22:01
            Powiedź szczerze, wierzyłeś wtedy w te frajerskie obietnice SLD?
            Niesamowite!
            Umiesz walić w klawiaturę, pisać na forum, nawet błędów nie robisz. Znaczy
            człek z Ciebie w miarę inteligentny.
            I co? Dajesz się nabierać frajerom? Teraz znalazłeś kolejnego naciągacza –
            Ikonowicza.
            Panie Feliksie. Pobudka. Czas sobie uświadomić, że socjalizm to błazenada.
            • felix_edmundowicz niew wierze,ale do kogo mam pójść 20.11.04, 22:10
              zostalismy osamotnieni . uśmiechnięty premier Leszek Miller po sutej kolacji
              weźmie na kolana wnuczkę, która ma najlepsze zabawki na osiedlu.My z polskich
              mist i wsi, nie mamy często na kaszankę, a zabawki naszych dzieci to leżą na
              ulicach.Ile ludzi zamraznie dziesziejszej nocy,którymi nikt się nie
              interesuje.Nawet aresztowanym oszustom z lewicy zapewnia się w więzieniach
              ciepłe i wykwintne posiłki z reatauracji, a cele mają ogrzeane i osobne.NAwet
              prezydenci miast dalej dostają kilkunastotysięczne pensje. A nam wiatr w oczy.
              Dlaczego tak jest.W ilu spólkach pracuje żona marszałka Józefa Oleksego.Gdzie
              pojadą w zimę na Malediwy czy na Bali.A wtedy dziesiątki tysięcy ludzi będzie
              jeść chochlą nakładane zupy ze wszystkiego do metalowych misek w
              przepełnionych,liczących każdy grosz, przytuliskach.NA lotnisko zapewnie ich
              odwiezie opancerzony mercedes, a obstawa to 4 oficerów BOR. Nas obstawi tylko
              głód i mróz- pewnie przyjaciele prostego człowieka.
      • xyz-xyz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 20.11.04, 22:04
        Zawsze prowadzi to do napychania własnych kieszeni kosztem okradania innych

A co ty robisz płacąc swoim pracownikom 860 brutto tylko dlatego, że cię
        właśnie rządowi złodzieje do tego zmuszają? Gdyby nie to, płaciłbys za 12
        godzin pracy 300 zł. Ciebie gó.. obchodzi co się dzieje z człowiekiem i jego
        rodziną, gdy zwalniasz go z pracy bo bilans popsuł zakup futra dla twoje
        tlenionej żonki. Dlatego trzeba łupić takich jak ty "przedisiębiorców" by
        płacić renty ludziom, którzy stracili zdrowie zapie..dalając po 12 godzin za 6
        stów do łapy. I nie pipeprz, że cie okrada państwo, bo gdyby nie to Państwo i
        jego Policja, dzieci tego zatyranego człowiek wywiesiłyby cię na gałązce.

Prędzej czy później każda formacja która
        > odgrywa dobrego wujka plajtuje a kolejne zastępy biedaków trafiają po zasiłki.

To bardzo ciekawa teoria. Kiedy jest regres to wina rządu, kiedy jest boom to
        twoja zasługa.
        • Gość: Fugazi Re: to już 4 rok rządów lewicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 22:17
          Ot przykład dobrego wujka – XYZ. Zabierać ile się da. Napchać sobie kieszenie a
          innym wciskać farmazony o pomocy rencistom i policji.
          Fajowsko wam to wychodzi. Gratulacje!
          Biedny Pęczak, Miller, Kulczyk. Rzeczywiście zapier...li 12 godzin na dobę za 6
          stów. Trzeba im pomagać bo nas powywieszają. Ha ha.

Ad. osobistych wyjazdów do mnie.
          Co ty chłopie możesz o mnie wiedzieć? Ilu zatrudniam i ile im płacę?
          I wara pajacu od mojej żonki.
          I łup siebie po d..pie jak ci sprawia to przyjemność.

• felix_edmundowicz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 20.11.04, 22:24
            dlaczego podczas rządów lewicy obniżono ceny wódki a nie obniżono ceny
            mleka,czy kaszanki,czy bułek.Przecież pieczywo już drożeje dramatycznie.Ludzie
            proszą aby w piekarniach sprzedawać im wczorajszy albo przedwczorajszy chleb!
            a cenę wódki obniżono.Pan Prezydent Kwaśniewski pije same koniaki, whiski
            najdroże wina.Jego żona ma nadroższe futra.Ich córka niejeździ do szkoły
            gimbusem,którego i tak gmina wycofuje, a dziecko ma iść przez śniego do szkoły,
            bo wójt z lewicy ustawił przetarg i trzeba oszczędzać na naszych dzieciach.By
            szwagier zarobił a i do Centrali,w powiecie, w województywie i w Warszawie
            trzeba zawieźć pieniądze. A nam tania wódka na święta! żebyśmy byli ogłupiali.a
            głosować trzeba.Złodzieja z prawicy zastąpił złodziej jeszcze gorszy.NAszych
            krwi on mówił że nie będzie pił,ale brzuch wielki , spasiony.Płacz.
            • Gość: Fugazi Re: to już 4 rok rządów lewicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 22:34
              Bo widzisz drogi Feliksie trza by ustanowić granicę gdzie kończy się zaradność
              a rozpoczyna chciwość.
              Ona to przyczyną złego jest.
              A chciwy polityk, cynicznie uśmiechający się do kamery pitoląc o równości i
              sprawiedliwości społecznej to już niezbyt śmieszny widok. Biorąc pod uwagę
              Twoje spostrzeżenia bardziej obrzydliwy niż śmieszny.
              I powiedz co zrobisz aby zmienić ten stan rzeczy.
              Zagłosujesz na kolejnego oszusta?

Pozdrawiam
              Fugazi
            • xyz-xyz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 20.11.04, 22:36
              > dlaczego podczas rządów lewicy obniżono ceny wódki a nie obniżono ceny
              > mleka,czy kaszanki,czy bułek.

Tylko wódka jest obłożona akcyzą. Państwo nie ma wpływu na cenę bułki. Zapytaj
              Fufaziego, dlaczego koszt swojego mercedesa wlicza w koszt produkcji bułki.

Przecież pieczywo już drożeje dramatycznie.Ludzie
              > proszą aby w piekarniach sprzedawać im wczorajszy albo przedwczorajszy chleb!
              > a cenę wódki obniżono.

Gdyby Fugazi zapłacił swoim pracownikom 7 stów miast 6-ściu, stać by ludzi było
              przynajmniej na chleb.

Pan Prezydent Kwaśniewski pije same koniaki, whiski
              > najdroże wina.

Cóż jest Prezydentem. Trudno żeby pił jabole.

Jego żona ma nadroższe futra.

Żona Fugaziego (z całym szacunkiem dla żony) ma droższe futra choć pracownicy
              Fugziego prosza o wczorajszy chleb. Ale dla Fugaziego, to wina rządu.

Ich córka niejeździ do szkoły
              > gimbusem,którego i tak gmina wycofuje, a dziecko ma iść przez śniego do
              szkoły,
              >
              > bo wójt z lewicy ustawił przetarg i trzeba oszczędzać na naszych dzieciach.

Co chyba "lewicowic" z dużo Naszego Dziennika czyta.

A nam tania wódka na święta!

Wódka najtańsza kosztuje 14 złotych. To jest kilogram schabu z kością. Nie pij,
              to będziesz miał fajne święta.

Złodzieja z prawicy zastąpił złodziej jeszcze gorszy.

Co ci ukradziono?

NAszych
              > krwi on mówił że nie będzie pił,ale brzuch wielki , spasiony.Płacz.

Czego ty od władzy oczekujesz?
          • xyz-xyz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 20.11.04, 22:28
            > Ot przykład dobrego wujka – XYZ. Zabierać ile się da. Napchać sobie kiesz
            > enie a
            > innym wciskać farmazony o pomocy rencistom i policji.

Znacznie lepiej żerować na ludziach płacąc im 6 stów za dniówkę. I to nie
            zawsze. Pracowałem u takiego jak ty. Tez mi tłumaczył z krzywym ryjem, że jest
            moim dobroczyńcą, bo gdyby mnie nie zatrudnił nie miałbym nic.

> Co ty chłopie możesz o mnie wiedzieć? Ilu zatrudniam i ile im płacę?

Nic. Pochwal się. Jakim jesteś twórcą dobrobytu.

> I wara pajacu od mojej żonki

Żonka to był symbol. Przepraszam jeśli małżonkę obraziłem.

> I łup siebie po d..pie jak ci sprawia to przyjemność.

Mi wielka przyjemność sprawiłoby złupienie sukinsyna, który nie płaci za pracę
            ludziom wmawiając im, że jest recesja, poczym leci na wakacje na Kanary.
            • xyz-xyz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 20.11.04, 22:38
              Znacznie lepiej żerować na ludziach płacąc im 6 stów za dniówkę.

Miało być za miesiąc
            • Gość: Fugazi Re: to już 4 rok rządów lewicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 22:41
              U mnie nie pracowałeś.
              Żaden z pracowników nie zrezygnował z pracy.
              Jak potrzebujesz symbolu pajacu to pitol o swojej żonce. Moją zostaw w spokoju.
              Nawet jako symbol do twoich zasranych wywodów.
              Pomimo, że nie byłem na Kanarach a pracownicy dostają kasę zanim mi coś
              zostanie możemy się połupić.
              Napisz na fugazi0202@wp.pl
              Spotkamy się w realu i złupimy jak należy. Będzie przyjemnie. Obiecuję.

• xyz-xyz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 20.11.04, 22:52
                > U mnie nie pracowałeś.
                Tego nie wiem
                > Żaden z pracowników nie zrezygnował z pracy.
                Może. A zapytałeś któregoś z nich, czy jego dzieci mają w tornistrze śniadanie?
                Czy cię to nie obchodzi.

> Jak potrzebujesz symbolu pajacu to pitol o swojej żonce. Moją zostaw w
                spokoju.

Moja jest symbolem. I dlaczego pajacu? Zostawiam.

> Nawet jako symbol do twoich zasranych wywodów.

Nie za dużo agresji? Swoich rabów też bijesz po gębach? Wszak płacisz im.

Pomimo, że nie byłem na Kanarach a pracownicy dostają kasę zanim mi coś
                > zostanie możemy się połupić.
                > Napisz na fugazi0202@wp.pl
                > Spotkamy się w realu i złupimy jak należy. Będzie przyjemnie. Obiecuję.

Mój testosteron jest na poziomie umiarkowanym. Nie muszę wyładowywaqć go w
                bójkach. Poza tym nie jestem tak bogatym, nie stac mnie na nowe zęby. I jeszcze
                jedno: zawsze spory rozwiązujesz mordobiciem?
                • Gość: Fugazi Re: to już 4 rok rządów lewicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 23:18
                  Zawsze jak jest mowa o tlenionej żonce.

Tyramy już jakiś czas płacąc jak należy, ona swoim pracownikom ja swoim.
                  Nie możemy jednak zatrudnić więcej bo państwo rządzone przez oszustów z lewa
                  czerwonego i z lewa czarnego zarzucają nas coraz to kolejnymi podatkami.
                  Dzisiaj ze złotówy zarobionej przez moją firmę zostaje po zapłaceniu podatków ,
                  zusów i opłat koncesyjnych 20 groszy.
                  Z tego żyją pracownicy, ich rodziny oraz my. Na inwestycje nie zostaje nic.
                  Nie mam sobie nic do zarzucenia bom uczciwy.
                  I wku..a mnie gadka szmatka o pomaganiu kiedy się nie pomaga a tylko napycha
                  kieszenie szemranym politykom.
                  Przodujesz XYZ w tej retoryce skompromitowanego układu który dogorywa.
                  Co będzie potem nie wiadomo. Może przyjdą (wrócą) Kaczory i będzie gorzej niż
                  jest. Dla mnie na jedno wychodzi jacy socjaliści dorwą się do michy.
                  Mdli mnie już na widok jednych i drugich.

Ad. Spotkania.
                  Miarkuj koleś w swoich postach. Osobiste wycieczki zostaw dla tych z którymi
                  stajesz twarzą w twarz. Inaczej tchórzem cię nazwą.

• xyz-xyz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 20.11.04, 23:42
                    > Zawsze jak jest mowa o tlenionej żonce.
                    >
                    > Tyramy już jakiś czas płacąc jak należy, ona swoim pracownikom ja swoim.
                    > Nie możemy jednak zatrudnić więcej bo państwo rządzone przez oszustów z lewa
                    > czerwonego i z lewa czarnego zarzucają nas coraz to kolejnymi podatkami.
                    > Dzisiaj ze złotówy zarobionej przez moją firmę zostaje po zapłaceniu
                    podatków ,
                    >
                    > zusów i opłat koncesyjnych 20 groszy.
                    > Z tego żyją pracownicy, ich rodziny oraz my. Na inwestycje nie zostaje nic.
                    > Nie mam sobie nic do zarzucenia bom uczciwy.

Zatem zwrtacam honor. Ale niestety jestś wjątkiem potwierdzającym rgułę.

Przodujesz XYZ w tej retoryce skompromitowanego układu który dogorywa.

Szczerze sobie odpowiedz, czy "skompromitowany układ" jakby nie obniżył ci
                    troszkę podatków? Jakby, nie zluzował (co mi nie pasuje) kodeksu pracy?
                    Niestety musisz przyjąć, to że państwo istnieje. Jest to pewna niedogodność,
                    która jednak daje ci pewną dozę bezpieczeństwa. Przewrotnie powiem, że
                    najlepszym systemem gospodarczym Państwa, jest dla kapitalistów (wybacz
                    staromodną nomenklaturę) niewolnictwo. A wracając do "skompromitowanego
                    układu", to jaką widzisz formację u steru władzy? Nie zakładasz raczej
                    likwidaci Państwa?

Dla mnie na jedno wychodzi jacy socjaliści dorwą się do michy.
                    > Mdli mnie już na widok jednych i drugich.

A kogo bys widział u sterów? Socjalistów nie. Więc?

Ad. Spotkania.
                    > Miarkuj koleś w swoich postach. Osobiste wycieczki zostaw dla tych z którymi
                    > stajesz twarzą w twarz. Inaczej tchórzem cię nazwą.

Cóż, sam raczej też w słowach nie przebierasz. Osobistych wycieczek tez
                    nieżałujesz mimo, że twarzą w twarz na forum nikogo nie uświadczysz. Nie jestem
                    tchórzem. Mam się raczej za dość inteligentnego. Co obliguje mnie do
                    rozwiązywania sporów na gruncie dialogu. Nawet dość zajadłego, ale zawsze.
                    Siłowego rozwiązywania sporów nie traktuję jako sposóbu negocjacji. A spotkać
                    się zawsze można, choć Lenoxem Levisem nie jestem.
                    • Gość: Fugazi Re: to już 4 rok rządów lewicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 01:10
                      xyz-xyz napisał:
                      > Szczerze sobie odpowiedz, czy "skompromitowany układ" jakby nie obniżył ci
                      > troszkę podatków? Jakby, nie zluzował (co mi nie pasuje) kodeksu pracy?

Ad podatków.
                      Dziekuję za łaskę. Okradacie mnie ciut mniej.
                      Mam już ołtarzyk SLD walnąć, czy może jakieś datki na fundację św. Jolanty?
                      A tak swoją drogą to za 2 miesiące odbijecie sobie zusem i akcyzą. Więc z
                      pokłonami zaczekam.

Ad Kodeksu
                      Nie w kodeksie problem jak sam widzisz.

> Niestety musisz przyjąć, to że państwo istnieje. Jest to pewna niedogodność,
                      > która jednak daje ci pewną dozę bezpieczeństwa.

Kwesta bezpieczeństwa i jej ceny to sprawa dającego bezpieczeństwo i kupującego
                      je. Nie czuję bezpieczeństwa. Leczyć się nie idzie, emerytury nie będzie, oby
                      wojny nie było bo z tarpanami nie wygramy nawet walki o piwo.
                      Za taką cenę (80% moich dochodów) mogę wynająć Ruskich.
                      Będę bezpieczniejszy i zdrowszy na pewno.

> Przewrotnie powiem, że
                      > najlepszym systemem gospodarczym Państwa, jest dla kapitalistów (wybacz
                      > staromodną nomenklaturę) niewolnictwo.

Masz błędny obraz kapitalisty. Czemu?

> A wracając do "skompromitowanego
                      > układu", to jaką widzisz formację u steru władzy? Nie zakładasz raczej
                      > likwidaci Państwa?
                      > A kogo bys widział u sterów? Socjalistów nie. Więc?

Mogę porządzić. Ciebie zrobię doradcą od spraw socjalnych i beznadziejnych.
                      Na rzecznika się nie nadajesz.

Ad. Spotkania.
                      Sam zacząłeś wyjazdy i aluzje do mojej małżonki.
                      Twojej nie tykałem.
                      Adres masz.
    • felix_edmundowicz znowu oszukują 20.11.04, 22:38
      żeby już ukrywać że zima jeszcze na stałe nie przyszła to piszą i głoszą że
      nastąpiło wychłodzenie i oziębienie organizmu.
      Dlaczego za nami nikt się nie ujmie?
      Dlaczego nikt nie wstanie od suto zastawionego stołu, radując się że Premierowi
      Leszkowi Millerowi się udało przed Komisją, nikt nie pyta dlaczego nie udało
      się ogrzać ludzi, choć to tak mocno i szczerze obiecywał?Ile ludzi zamrazło
      prze lata rządów lewicy, a obiecali nam że skończyły się czasy złodziejstwa i
      opluwania człowieka prostego.gdzie moje pieniądze, czemu ludzie nie mają prądu
      i na czynsz, a poseł Leszek Dziewulski jeździ nalepszymi sportowymi
      samochodami, i to niejednym, i nie płaci mandatów , a jeździ jak wariat. ja jak
      przejdę przez ulice nie po pasach , to na mnie polcja gwiżdże i muszę błagać.A
      Krzysztof Janik, dlaczego ma tyle domów i gdzie znowu jedzie na wakacje? znowu
      tak daleko? bo tam cieplej? dlaczego jego dzieci nie jeżdżą gimbusem?A szklanki
      mleka to im nie musi dawać?
      • xyz-xyz Re: znowu oszukują 20.11.04, 22:42
        > Leszkowi Millerowi się udało przed Komisją, nikt nie pyta dlaczego nie udało
        > się ogrzać ludzi, choć to tak mocno i szczerze obiecywał?

A dla czego sam nie wstaniesz od drogiego komputera, podłączonego do internetu
        i nie wyjdziesz z ciepłego mieszkania, odstawiajac tanią wódeczkę i nie
        przejdziesz się pod kanał ciepłowniczy i nie zaprosisz bezdomnego do sieie?
        Dlaczego tylko od rządu tego oczekujesz? Co sam zrobiłeś?
        • felix_edmundowicz Była już skarga do Prezydenta 20.11.04, 22:53
          Była już skarga do prezydenta, Piotr i stare pepesiaki mówią,że już nie
          podpisze 50 procentowego podatku.Była skarga, bo tych co takie podatki mają
          płacić to większość sami swoi, się okazało ludzie naszej lewicy.Straszny raban
          zrobili!Ale im w Wiśle wytłumaczyli,jedli bażanty!, w Wiśle wytłuamczyli żeby
          się nie bali, bo to tylko tak na niby i prezydent i tak tego nie podpisze.A nam
          mówili że z tych pieniędzy będzie na wiejskie szkoły i wyprawki dla ubogich
          dzieci przed świętami.Kolejne święta smutne,zimne i biedne.A PAn MArtens znowu
          leci drogimsamolotem na koniec świata, wypoczywać i mieć rozrywkę z
          najbogatszymi ludźmi świata.A gdzie pojedzie córka Prezydenta, na pewno nie do
          biednej popiegerowskie wsi koło Białogardu.Bo tam nędza.nam tylko umrzeć jak
          powiedział Prezydent w wywiadze do gazety,bo my nic nie umiemy i tylko czekamy
          żeby nam dać, ale my chcemy pracy i chleba.Dziecko musi mieć radosć
          • xyz-xyz Re: Była już skarga do Prezydenta 20.11.04, 23:45
            Nie odpowiedziałeś.
    • Gość: Real Re: to już 4 rok rządów lewicy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 10:30
      Przyjdą nastepne formacje, będą co 4 lata się zmieniać
      (każda po 2-3 latach władzy będzie w odwrocie jak SLD,
      a przedtem AWS, etc.)i nikt niczego nie zmieni. Przekonasz
      się, a jak nie wierzysz to sięgnij do podręcznika historii.
      Pamięć ci wróci.
    • felix_edmundowicz ...ilu dziś znowu zamarzło 21.11.04, 12:33
      ...ilu ludzi dziś znowu zamarzło.Dla nich ulice stają się miejscem odejścia z
      tego świata.Gdzie mają się ogrzać.Premier Leszek Miller przed wyborami
      obiecywał jeśli zagłosujecie na nas, skonczy się wasza udręka.koniec noworodków
      na śmietnikach i koniec grzebania w poszukiwaniu jedzenia przez ubogich
      emerytów na śmietnikach.Koniec zamarzania na ulicach.Ilu ludzi umarło z zimna i
      głodu od początku rządów lewicy.Oni to żyją bardzo dobrze.Prezydent Aleksander
      Kwaśniewski opowiada jak w jego łożu sypia jego osobisty pies.Opwoiada to
      elegancko ubrany w ilustrowanych eleganckich pismach.A na ulicach umierają
      zamarznięci ludzie,ludzie którzy także są obywatelami tego kraju.Dla nich nie
      mas miejsc w takich lożach bo są niewykąpani i nie pachną dobrymi perfumami za
      1500 zł.Ale oni nie są Janami Kulczykami, i nikt się nimi nie
      zainteresuje.Dlaczego nas oszsukano.W jakie ciepłe kraje pojada
      posłowie,senatorowie,radni SLD -gdy w zimę będą zarzać ludzie.Oszukano nas,czy
      nas ktoś słyszy.
      Chleba i pracy.SOlidarności i pomocy.Znowu biedne święta, a to 4 rok rządów
      lewicy.
    • Gość: Antyknajak 4 rok rządów lewicy i ... O S T A T N I !n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:34
    • felix_edmundowicz oto mamy poranek 22.11.04, 08:48
      4 roku rządów lewicy.Kolejna ofiara mrozu w świętkorzyskim!
      Premier Leszek Miller obiecywał nam że jak tylko oddamy głos na lewicę,to
      skończy się podrzucanie noworodków na śmietniki i umieranie ludzi na ulicach z
      wycieńczenia.Oszukano nas.
      Oto studentom odebrano stypendia.Młodzież z robotniczych i chłopskich rodzin
      nie ma pomocy ze strony lewicy w awansie społecznym.Tam miejsce znajduje się
      tylko dla dzieci kacyków SLD.Oszukano nas.Dlaczego! My chcemy prawdziwej
      lewicy.Jeżeli studiów nie mogą ukończyć ani podjąć dzieci zwyczajnych ludzi, to
      dlaczego kilkanaście tysięcy płaci się za czesne wnuczki Leszka Millera? A dla
      studenta,któego rodzice nie tylko zdrowie i młodość oddali dla kraju, ale także
      głos na lewicę - otrzymują w prezencie ofertę bezrobocia,albo zamiatacza ulic.
      Ludzie przebudźcie się!
      Powstancie bo wyklęci jesteście przez rządzących.
    • felix_edmundowicz Biuor Prognoz ostrzega 22.11.04, 14:09
      Biuro Prognoz Instytutu Meteorologii ostrzega że zbliżają się intesywne opady
      śniegu, wystąpi obniżenie temperatury.Rząd lewicy pasjonuje się rzekomym
      uwolnieniem Teresy Borcz, a dla zwykłych ludzi szykuje się znowu cięzka zima,
      a przeciez Premier Leszek Miller obiecywał że już nie będą zamarzać ludzie na
      ulicach. Oto skutki 4 lat rządów lewicy, co wyparła się służebności wobec
      ludu.I troski i opieki. Pasą swoje wielkie brzuchy,Jak Marszałęk Sejmu RP Józef
      Oleksy wraz z biskupami i księżami, wzajemnie piją wódkę i jedzą tłuste bażanty.
      Dlaczego rząd lewicy SLD nie ustąpi i rozpisze wcześniejszych wyborów,to z
      pewnością zmniejszyłoby liczebę ofiar tegorocznej zimy.Ale wtedy mniej tłustych
      kąsków wpadnie do gąbki
    • felix_edmundowicz Grzegorz Napieralski 22.11.04, 14:33
      Grzegorz Napieralski - baron zachodnipomorskiego SLD twierdzi że Dyżury
      Obywatelskie to niesamowity pomysł.Trzeba kontynuować tę formułę.Ona poakzuje
      że siła rządząca nie oderwała się od swych korzeni od społeczeńśtwa.
      Jeśli ten niesamowity pomysł przyjdzie zrealizować i wysiąśc z Mercedesa z
      ciemnymi szybami, to może uda się zobaczyć zamrzniętych ludzi i głodnych
      koczujących na dwocrcu PKP i PKS.ALe te środki komunikacji,jakże także
      niesamowite, nie są ulubionymi pojazdami baronów lewicy.Tak jak i brzuch
      księdza Jankowskiego tak i ich brzuchy się tam nie mieszczą.JAk TOw.Grzegorz
      wprwoadzi ów neisamowity pomysł w Szczecinie,to u nas być może zamrznie mniej
      ludzi i mniej noworodków wyląduje na śmietniakach.Kiedy odbędzie się pierwsze
      niesamowite spotkanie Lidera LSD z głodującymi i marznącymi?
      • Gość: H56 otwórzcie kościoły i salki katechetyczne , felixe IP: *.comnet.krakow.pl 22.11.04, 15:31
        za ogrzewanie tych przybytków płacą wierni, a religia jest teraz w szkołach.
        Okażcie katolaki miłosierdzie swoim bliżnim ! co do lewicy to co by nie mówić,
        zrobiła więcej dla Polski niż poprzednio prawica. Jak tak dalej pójdzie, to
        wcale nie tak łatwo będzie prawicy przejąć ster rządów. W przyszłym roku
        przyjechać ma papież i założę się, że bedzie go podejmował lewicowy premier
        Belka.
        • xyz-xyz Re: otwórzcie kościoły i salki katechetyczne , fe 22.11.04, 16:06
          Oj Heniu nie kracz. Po ostatniej wizycie Białego Taty związanej z wyborami,
          powódź zmyła lewicę z władzy. A gdyby nie ta powódź byc mmoże Cimoszko byłby
          premierem do dzisiaj:(
    • felix_edmundowicz kto ogrzewa salki 22.11.04, 20:27
      Na ogrzewanie slaek katechetycznych i wizyty dostojnych gości nagle znajdują
      się pieniądze.Bo to są umizgi do elektoratu.A potem mrugamy na
      egzekutywie:wicie rozumiecie- motłoch,pospólstwo lud - potrzebuje opium.
      A lud odpowiada,dlaczego uważacie że potrzebujemy opium.My chcemy godnie żyć i
      porządnie byc rządzeni.Już przed wojną PPS upominał się o klasę robotniczą.W 56
      szliśmy w Poznaniu z transparentami chleba i pracy.W grudniu strzelano do nas.w
      czerwcu pałowano,a w sierpniu przyobiecano i niedotrzymano.Nie potrebujemy
      opium, ale dlaczego nas oszukano,ilu ludzi dziesiejszej nocy zamarznie?Podczas
      rządów lewicy zamarza więcej ludzi niż za rządów prawicy, a nas nikt nie
      potrzebuje.To my jesteśmy jak te noworodki na śmoetnikach -niechciany owoc
      pożądania!od nas otrzymujecie władze,która napycha wam brzuchy.Kiedy
      Napieralski okaże nam neisamowite spotkanie z elektoratem na dworcu.Czy wiecie
      że już dworce na noc będą zamykać!to gdzie już mamy wylądować? na rurach
      ogrzewczych? i to się dzieje właśnie w 4 roku rządów lewicy,która jest takim
      samym łakomym potworem jak ci niby prawicowcy. Na nas plujecie a razem wódkę
      pijecie!z iloma lewicowcami spotykał się przecież pasibrzuch ksiadz Jankwoski?
      Kiedy się opamiętacie i pomyśłicie o ludzie?!?!?!
    • felix_edmundowicz Nowa Lewica 23.11.04, 08:15
      Tylko Nowa Lewica może przwrócić ideały służebności wobec człowieka.Pasibrzuchy
      i pijaki to prezzszłość.
      rusza akcja Pomóż Dzieciom Przetrwać Zimę.W 4 roku rządów lewicy trezba
      dzieciom pomagać przetrwać zimę, bo lewicowcy z SLD ,któzy oglądają świat zza
      szyb mecedesów i przebywają w ciepłych krainach nie pamiętają o ubogich.Bo
      ubodzy to będĄ POTRZEBNI dopiero na wybory.Teraz są potrzebni Kulczyki bo z
      nimi można robić interesy.
      Kiedy Napieralski dokona niesamowitych spotkań z biednym z dworca PKP????
      NOWA LEWICA!
      Koniec ze złodziejstwem i napychnaiem brzuchów!
      Poseł SLD PĘCZAK jest pierwszym więźniem z WIEJSKIEJ,oczywiście z SLD.
      Osadzeni czekają na następnych.
      Ilek będzie ofiar zimy w czasie rządów SLD?
      A leszek Miller obiecał że nikt nie zamarznie!
      Dlaczego Leszek Miller nas okłamał?
      ile wynosi czesne wnuczki Leszka mIllera?
      • wiarygodny_finansowo Re: Nowa Lewica 23.11.04, 08:57
        w tym poscie, jak i poprzednim, zapomniales fragmentu o wyjazdach
        zagranicznych!!!
        przypominam.
    • felix_edmundowicz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 23.11.04, 09:45
    • felix_edmundowicz Rośnie zadłużenie Polski! 23.11.04, 09:49
      Co to wam przypomina?
      Na koniec września zadłużenie Polski wyniosło 411,8 mld zł
      od początku roku dług urusł o 32,88 mld zł
      a gdzie jest 800 mln zł z Orlenu?
      a nowobogaccy bossowie co nami rządzą z pseudo-lewicy SLD jeżdżą mercedesami,
      wypoczywają w ciepłych krajach.
      Chcemy pracy i chleba.Chcemy uczciwej Nowej Lewicy.
      411,8 mld zł to przecież 100 000 000 000 euro
      kto za to zapłaci
      • Gość: Marian Paździoch Re: Rośnie zadłużenie Polski! IP: *.ksiazat.v.pl 23.11.04, 09:54
        no nie, tyle nie dam!
        mp.
    • felix_edmundowicz Protest 23.11.04, 12:53
      Rozpoczął się protest studentów uczelni wyższych w sprawie ograniczenia pomocy
      stypendialnej dla naszej przyszłości narodu!
      A jakie to frykasy były serwowane w Wiśle?
      Jak to się ma do budżetu Miniterstwa Szkolnictwa?
      Ilu jeszccze ludzi zamarznie?
      • Gość: H56 Re: Protest IP: *.comnet.krakow.pl 23.11.04, 13:11
        felix, uważasz ,że ktoś z nas był na urodzinach Kwaśniewskiego ? jesteś nudny
        jak ksiądz albo dawni komisarze polityczni. Jakie stypendia ? ja się nie zgadzam
        lekarze kształcili się za państwowe pieniądze a teraz wyjeżdżają do pracy za
        granicę. Kształcic tylko tych co mają najlepsze wyniki w nauce i tylu na ile
        jest na nich zapotrzebowanie, wcześniej podpisując kontrakty. Reszta niech się
        kształci na własny koszt bez gwarancji na zatrudnienie. Dlaczego mamy dopłacać
        do studentów teologii ? przecież oni nigdy nie będą przydatni państwu.
    • felix_edmundowicz Re: to już 4 rok rządów lewicy! 23.11.04, 16:13
      Brakuje już kasy
      Minister Gronicki zapowiada podwyżkę podatków
      w 4 roku rządów lewicy
      No pasaran!
      Basta!
      Tylko Nowa Lewica!
      • Gość: wyborca Re: to już 4 rok rządów "lewicy"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:19
        Jedynie Towarzysz Grzegorz, jego rodzina oraz szwagrowie mogą uratować nasz
        nędzy region przed całkowitą pałperyzacją sojuszu lewizny postkjomunistycznej!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka