Dodaj do ulubionych

Uroda przyszłych mam

13.12.04, 12:28
Hej,
Jako początkująca ciężarówka mam kilka pytań odnośnie pielęgnacji.
Czy to prawda, że jak najwcześniej należy uzwac kremu na rozstepy? Czy
mozecie mi jakis polecic?
I jeszcze jak to w koncu jest z farbowaniem włosów? Czy na początku ciąży
można to robic? Waham się czy umówic sie do fryzjera, bo moje włosy to obraz
nędzy i rozpaczy:)))
Napiszcie w ogóle czy używacie jakiś "specjalnych" kosmetyków w ciąży i czy
możecie coś polecic.
Mnie póki co mdli od zapachu szamponu a nawet własnych perfum:)))
Obserwuj wątek
    • aga305 Re: Uroda przyszłych mam 13.12.04, 13:23
      Cześć Paris4!

Ja rodziłam 10 miesięcy temu więc mogę już podzielić się swoimi doświadczeniami
      po, a miałam na początku podobne problemy.
      Jeśłi chodzi o farbowanie włosów, to nawet pytałam moją lekarkę i powiedziałam
      że można bez problemu farbowac, jedynym problemem może być zapach farby i fakt
      że w ciąży niektóre farby gorzej reagują i kolor może nie koniecznie wyjść. Ja
      jednak farbowałam i było tak jak przed ciąża czyli żadnych problemów.
      Jeśli chodzi o rozstępy to używałam różnych kremów, ale mało mi pomogły gdyż na
      udach miałam jakieś wcześńiejsze na brzuchu nic mi się nie zrobiło bo nie był
      on duż. Wiem że dużo dziewczyn poleca żel czy balsam na rozstępy Vichy i
      Musella.
      Ja w czasie ciąży użwałam wszelkich kosmetyków bezzapachowych bo faktycznie
      każdy zapach mi przeszkadzał.
      Jak masz wiecej pytan to pisz na priv, anoga@interia.pl

Pozdrawiam
      Aga
      • atena80 Re: Uroda przyszłych mam 13.12.04, 15:39
        Czesc

ja od 3 mc ciazy smaruje sie kremem na rozstepy z Avon-u jest bezzapachowy i
        bardzo wydajny, poza tym cena tez jest konkurencyjna jesli jest w promocji z
        np. Mustella jak narazie nie zauważyłam u siebie ani jednego rozstepu a
        zaczelam juz 7mc i przed ciaza bylam bardzo szczuplutka wiec taki bembenek jaki
        teraz nosze to duzo skórki mo zabrał i naciagnał :)
        Włosy od samego poczatku ciazy farbuje u fryzjerki i jedyne co mi powiedziała
        to ze ewentualnie w ciazy trwała sie nie tzyma i cos mi sie tez kojarzy z
        rozjaśnianiem włosów ale tego nie jestem pewna ja preferuje rubin wiec tak sie
        maluje.

Pozdrawiam
        Aneta i Kacperek
    • malaika7 Re: Uroda przyszłych mam 13.12.04, 18:55
      Hej! Jestem w 9 miesiącu, od 3 używam róznych balsamów do ciała na rozstępy, a
      ostatnio brzoskwiniowego balsamu Yves Rocher i nie mam ani jednego rozstępu, co
      mnie zaskakuje, bo zawsze myślałam, że mam skłonności. Włosy normalnie
      farbowałam, nawet na początku ciąży, i wszystko jest ok. A co perfum, to
      świetnie Cię rozumiem. Mnie większość do teraz odrzuca. A co wszystkich innych
      kwestii kosmetycznych - ja robiłam wszystko tak jak przed ciążą, używałam i
      używam właściwie wszystkich kosmetyków i nic się złego w związku z tym nie
      dzieje. Pij dużo wody, bo w ciąży skóra może wysychać.
      Pozdrawiam :)
      • agnes-24l Re: Uroda przyszłych mam 13.12.04, 21:14
        jesli chodzi o farbowanie włosów to zgadzam się z moimi poprzedniczkami,też
        farbowałam w pierwszej ciąży,tak samo teraz.Ale jeśli chodzi o rozstępy to
        uważam że nie ma CUDOWNEGO ŚRODKA,mimo że smarowałam się przeróżnymi środkami w
        pierwszej ciązy,ćwiczyłam NIC nie pomogło,ma je moja babcia,mama i mam ja na
        brzuszku-niestety......Każda z Nas ma inną budowe ciała,inną skóre także
        czasami dzieją się rzeczy na które nie mamy wpływu.

Pozdrawiam
        Agnes 37tc
    • mazuba Re: Uroda przyszłych mam 13.12.04, 22:39

hej:)
      z kremow na rozstepy polecam najbardziej Ziajke firmy Ziaja, kupilam w
      selgrosie za 11 zl... swietnie sie wchlania, slicznie pachnie i nie drazni tym
      zapachem nosa, jest dosyc wydajny. Wczesniej stosowalam fissan ( w ogole sie
      nie wchlania, zapach ok) jak do tej pory nie mam rozstepow nowych (mam do nich
      sklonnosci i mialam kilka przed ciaza jako pozostalosc po jakims okresie
      odchudzania).

jesli chodzi o farbowanie to dziewczyny napisaly juz wszystko przede mna, dodam
      tylko , ze wlosy w ciazy sie rozjasniaja, jak najbardziej, nie ma z tym zadnych
      problemow:)

a jesli chodzi o kremy do twarzy to czytalam i stosuje sie do tego, ze nie
      nalezy uzywac takich , ktore maja w skladzie wit. A ( z retinolem), gdyz
      nadmiar tej wlasnie moze powodowac problemy z plodem ( ztego co pamietam to ma
      chyba jakies dzialanie poronne).

to tyle:)
      pozdrawiam serdecznie
      magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka