Dodaj do ulubionych

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

IP: 217.153.6.* 27.12.04, 22:17
Młodzieżowa Rada Miasta Szczecina po raz drugi gra z Jurkiem Owsiakiem.
9 stycznia 2005 roku widzimy się w Centrum "Galaxy" o godzinie 10:30 i
wspólnie zbieramy pieniądze na nowoczesne metody diagnostyki i leczenia w
neonatologii i pediatrii aż do godziny 20:00
Podczas całej imprezy przewidujemy następujące atrakcje:
-występ orkiestry dętej
-występy zespołów dziecięcych i mlodzieżowych
-pokazy sztuk walki
-konkursy dla dzieci
-konkurs KARAOKE
-licytacje!!!!
-pokazy straży pożarnej i policji
-i wiele, wiele innych...

Wielką atrakcją w tym dniu będzie organizowany przez nas KOROWÓD z udziałem
mieszkańców Szczecina, który wyrusza spod Centrum "Galaxy" o godz. 11:45.
Przejdziemy przez ul Wyzwolenia i zakończymy trase przy "Fali".Korowód
otwierają samochody tuningowane. Zapraszamy wszystkich chętnych, małych i
dużych:D

O godzinie 17:00 występ finalistki Idola. Na scenie wystąpi Ewelina Flinta!!
Rok temu Młodzieżowa Rada Miasta zebrała około 70.000 złotych.
Zapraszamy wszystkich do uczestnictwa w Wielkiej Orkiestrze Świątecznej
Pomocy
Strona internetowa www.wosp.szczecin.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 217.153.6.* 27.12.04, 22:19
      Prosimy, wedle możliwości o rozpowszechnienie informacji. Thx
    • baba_w_oknie Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 27.12.04, 22:25
      Gość portalu: Rafał napisał(a):
      -pokazy straży pożarnej i policji
      > -i wiele, wiele innych...
      >
      >A DUZE MAJą SIKAWKI I PAłY?
      • mlody.patriota Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 27.12.04, 22:56
        A zreszta. Nic nie powiem, bo uslysze ze opluwam wspanialego czlowieka.
        • Gość: Marian Paździoch Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 62.69.200.* 27.12.04, 23:24
          poważna sprawa! ewelina flinta, no no.
          czy to aby prawda?
          mp.
          • Gość: asik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 27.12.04, 23:44
            tak to prawda~!!! z zeszłym roku zaprosiłam NORBIEGO
            w tym roku bedzie Ewelina Flinta, jakby ktoś nie chciał sie bawić z MRMS to
            będzie ona też na wałach ale i tak jesteśmy jej głównym sponsorem :P
            i niestety blachexit uprzedze twoje pytanie nie jest ona opłacona z pieniędzy
            podatnikó tylko z osób które chcą mi pomóc np. ComCenter i CH GALAXY!!!!!
            pozdrawiam i zapraszam!!!
            korowod będzie naprawde super:) przewidziałam dużo innych atrakcji ale to jest
            naprawde super:)
            • Gość: Marian Paździoch Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 62.69.200.* 27.12.04, 23:59
              no jeżeli tak? to'róbta co chceta'!

pozdrawiam serdecznie! mp.
              • Gość: Hanka Re: Wierszyk Mlynarskiego dla Rafala IP: *.atlsfl.adelphia.net 28.12.04, 04:05
                Siedze w oknie, patrze w dal
                i ocienia moje lica
                taki niewymowny zal,
                taka straszna osmetnica,
                na rozpaczy czarnej dno
                pcha tesknica mnie, panowie,
                za kim to, ach, za kim to ?
                niechaj dumka ta odpowie.

Miales wigor, przyznaj sam,
                miales wyjatkowe wziecie,
                ja cie ciagle w oczach mam,
                pelny polinteligencie.
                Do dedukcji miales dryg
                i gdym rzecz przedstawial swoja,
                mozes mnie nie pojal w mig,
                ales w koncu jakos pojal.

Marzy mi sie chwila, gdy
                w dlonie me twa dlon pochwyce,
                czys juz calkiem wymarl mi,
                czys wyjechal za granice ?
                Prosi wielka jasna lza,
                co sie w oko moje wciska:
                wroc, kochany, znowu na
                kierownicze stanowiska!.

Bo sie zrobil taki czas,
                ze cie trzeba nad pojecie,
                wracaj do nas, ratuj nas
                pelny polinteligencie,
                bo sie strasznie plenia mi,
                lypiac znad herbaty-plujki,
                Cwiartki...i szestnastki..i
                czy ja wiem ? Trzydziestki dwojki...

Wojciech Mlynarski, 1998

Jeszcze byl inny wierszyk, szkoda ze go nie mam pod reka, tez Mlynarskiego
                jak sie gowno przyczepilo do okretu i wola : plyniemy !

Powodzenia zycze w udzielaniu pomocy Owsiakowi, bez was napewno by sobie nie
                poradzil.
                Hanka
            • Gość: gość Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.04, 07:57
              A kto Ty jestes Asik, ze tak mowisz w pierwszej osobie???
              (pytam z ciekawosci, nie zlosliwie)
              • Gość: asik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 28.12.04, 09:57
                bardzo chętnie ci odpowiem :)
                jestem głównym organizatorem imprezy.w razie nie jasności- sama nie byłaym
                wstanie zdobyć tylu sponsorów i zrobić tak dużej imprezy- POMAGAJĄ MI RODZICE :)
                w tej imprezie jestem osobą przewodniczącą i reprezentującą MRMS
                pozdrawiam asik
            • blackexit Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 28.12.04, 09:27
              Gość portalu: asik napisał(a):

i tak jesteśmy jej głównym sponsorem :P
              > i niestety blachexit uprzedze twoje pytanie nie jest ona opłacona z pieniędzy
              > podatnikó tylko z osób które chcą mi pomóc np. ComCenter i CH GALAXY!!!!!

fajnie moja droga ale zadanie 1 jest sprzeczne ze zdaniem 2. tutaj jest jedna
              rzecz jeszce o ktorej opisala chyba tylko gazetaka pubnkt widzenia mianowcie ze
              dla tych pseudoartystek wosp juz dawno przestala byc chartytatywna a jest
              normalnym platnym koncertem to samo dotyczy tvp ktore dokaldnie okresla gdzi ei
              jakie maja stac reklamy i kasuje za reklamy transmisje prace ekip itd.

co do pytan jeszce to moje nadal pozostaly bez odpowiedzi mimo ze maci jakas tam
              pania rzecznik. pozdrawiam black
              • Gość: asik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 28.12.04, 09:55
                przykro mi ale ja pisząc o tym że jesteśmy głównym sponsorem to miałam na myśli
                nasz sztab:) źle napisałam:) a sponsorem przyjazdu Flinty jest Galaxy i
                ComCenter
                Punkt widzenia pisze o imprezie na wałach i TVP3 jest patronem medialnym
                właśnie tej imprezy. ta gazeta opisała również Annę Drozdowską która jak zwykle
                chce być na forum, al eniestety wdała się w politykę i gazeta się do
                tego "doczepiła" a trzecia zrtykuł jaki się ukazał był poniżający wszystkich :P
                tylko jakoś dziwnie nie zauważyłeś ze nie ma tam słowa o MRMS!!! nie
                zastanowiło cię to?? przecież oni opisali wszystkich tylko nie nas??
                zapraszam do Galaxy
                pozdrawiam
    • Gość: play Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 28.12.04, 08:23
      A tak z czystej, bezinteresownej ciekawości, czy potrafisz Rafale lub Aśku
      podać sumę, za jaką nasz gród uraczy swą sztuką koleżanka Flinta oraz czy w jej
      kapeli będzie ktoś z naszego miasta ? Śmiało !
      • Gość: Marian Paździoch Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 62.69.200.* 28.12.04, 08:33
        czego sie czepiasz play, na pewno za, jak to mówi owsiak 'zupełną darmoche'.
        mp.
      • Gość: asik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 28.12.04, 09:50
        za zworoty koszty podróży
        tak w jej zespole są osoby ze szczecina m.in gitarzysta i jeszcze chyba
        perkusista ale tego nie jestem pewna na 100%
        • Gość: play Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 28.12.04, 10:10
          No to koszty będą żadne...chyba że ktoś przyleci samolotem, a jak znam życie to
          przyleci...to co, suma jest jednak tajemnicą handlową ?
          • Gość: Rafał Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 217.153.6.* 28.12.04, 11:23
            Black, jak się tak interesujesz poczynaniami młodzieżówki, to zainteresuj się
            także tym jak miasto organizuje WOSP i w jakie wchodzi układy. Bo zamierzenia
            ze miasto wyda mało pieniędzy powoli legną w gruzach. W tej chwili magistrat
            finansuje dwie imprezy wospowe- naszą i główną, gdzie od głównej jesli bierzemy
            pod uwage efekt koncowy liczony w pieniądzach( mam na myśli to co uzbieramy a
            nie to co wydamy.) to jestesmy na takim samym poziomie. Ale miasto woli wiecej
            wydać niż uzbierać... Wystarczylo by pomoc w organizacji naszej imprezy w
            Galaxy, a środki przeznaczone na nią byłyby prawie że zerowe.
            Ale jak tutaj juz wspomniales- to juz nie cel charytatywny i nie tylko
            dla "slaw". Wystarczy zobaczyc, jakie wymogi i dużą otoczke stwarza nasza
            szczecinska telewizja. I jak ustawia sobie wszystko na co ma ochote...
            Tak naprawde nie liczy sie cel WOSPu a zabezpieczenie imprezy w Szczecinie
            Ale zobaczymy efekty po 9 stycznia :D
            Pozdrawiam
            • blackexit Rafalku 28.12.04, 12:11
              zawsze mas ztaki tekst: no tak sie przygladasz moim przekretom w mrms ale
              popatrz ile inni kradna. a ja ci mowie spokojnie na innych tez przyjdzie pora.
              z ta wosp to widze ze chyba sie zagalopowujecie nie wy jestescie glownymi
              organizatorami i nie wy to sponsorujecie. mozecie wspoluczestniczyc w akcji wosp
              i tylko tyle duzo krzyczycie prawdziwe organizacje mniej krzycza a wiecej robia.
              oddales juz kase za samoloty?
              pozdrawiam black
              • Gość: Rafał Re: Rafalku IP: 217.153.6.* 28.12.04, 12:42
                heh i to cie boli, ze przekretow nie ma:D:D nie musze chyba mówić, ze to Ty
                najmniej robisz a najbardziej krzyczysz. A twoje teksty nt. MRMS przzestały już
                nas interesować. Jesli cos masz to udowodnij to... a jak nie to siedz cicho i
                zrob cos pozytecznego :D lepiej bedzie..
                • blackexit Masz honor? 29.12.04, 08:55
                  Gość portalu: Rafał napisał(a):

> heh i to cie boli, ze przekretow nie ma:D:D

kolego przypomniec mam znowu?

nie musze chyba mówić, ze to Ty
                  > najmniej robisz a najbardziej krzyczysz.

nie krzycze o tym co robie :)

>A twoje teksty nt. MRMS przzestały już nas interesować.

to moze ja jeszce raz zapytam: masz jakikolwiek honor i oddales juz kase za
                  samoloty? panie mielczarek przewodniczacy super charytatywnej organizacji pod
                  nazwa mrms.

pozdrawiam black
                  • absztyfikant Re: Masz honor? 29.12.04, 09:00
                    Blackexit, nie badz naiwny jak dziecko. Oni honor doskonale potrafia przeliczac
                    na pieniadze. Oni smieja Ci sie w oczy, a tym myslisz, ze jak urzadzisz im
                    pogadanke, to sie opamietaja. Ryba, jak zwykle, psuje sie od glowy. Ktos im na
                    te ekscesy pozwalal, i ta osoba jest znana z imienia i nazwiska. Problem nazywa
                    sie Bolsunowska. Zastepca dyrektora rady miasta.
                    • blackexit Re: Masz honor? 29.12.04, 09:05
                      absztyfikant napisał:

> Blackexit, nie badz naiwny jak dziecko. Oni honor doskonale potrafia przeliczac
                      > na pieniadze. Oni smieja Ci sie w oczy, a tym myslisz, ze jak urzadzisz im
                      > pogadanke, to sie opamietaja. Ryba, jak zwykle, psuje sie od glowy. Ktos im na
                      > te ekscesy pozwalal, i ta osoba jest znana z imienia i nazwiska. Problem nazywa
                      > sie Bolsunowska. Zastepca dyrektora rady miasta.

wiem jak sie nazuwa problem i dobrze ze to nazwisko przypom,inasz. nie wierze
                      tez w ich resocjalizacje przynajmniej rafalka ale pewne sprawy i problemy trzeba
                      stawiac jasno zeby nastepcy wiedzieli jak latwo mozna sie zeszmacic.
                      czy oni sie smieja pewnie sie smieja mi tez nie jest szcegolnie smutno rywin tez
                      sie smial i jakubowska zawsze sexownie usmiechnieta to jest przyszlosc dla
                      coniektorych z nich.
                      pozdrawiam black
                      • absztyfikant Re: Masz honor? 29.12.04, 09:14
                        Rywin za moment pojdzie siedziec, a "dzialacz" Rafal idalej sie bawi. Wielki mi
                        dzialacz, ktory rozdaje miejska kase i oczekuje za to pochwal. Czasem napisze na
                        forum jakis zalosny panegiryczek na swoja czesc, najczesciej z dziesiecioma
                        ortografami, a Tobie powie byc spadal na drzewo banany prostowac. A ja, powiem
                        szczerze, mu sie nie dziwie. To jeszcze mlody szczawik, "opiekunka" Bolsunowska
                        mowi mu zapewne, ze wszystko jest OK, to dlaczego on mialby miec wyrzuty
                        sumienia? Pomysl Blackexit przez moment jego kategoriami, ja nie mowie, ze on
                        postepuje morlanie przeciez, ale kto wie, byc moze wewnetrznie on sam czuje, ze
                        postepowal uczciwie. I kto tu jest winny? Bezczelny mlokos czy Bolsunowska,
                        ktora ich demoralizuje w ten sposob? Nic nie tlumaczy jego tupetu, ale nic nie
                        powtaje bez przyczyny.

Pislaem kiedys jak wybuchla afera z pieniedzmi i telefonami MRMS, ze najlepsza
                        szkola obywatelskiej aktywnosci jest praca w hospicjum czy np. w Polskiej Akcji
                        Humanitarnej.

Miasto mogloby zamiast wydawac pieniadze na watpliwej jakosci "konsultacje w
                        MENIS", bo przeciez niby wlasnie po to Rafal z kolegami do Warszawy fruwali,
                        zaplacic pare groszy Ryszardowi Kotli, ktory by wyszkolil paru zdolnych i
                        bysrych, by oni sami mogli ptrowadzic lekcje o historii Szczecina w swoich
                        szkolach. Bo pozorowanie dzialanosci charytatywnej polegajace na wydawaniu
                        nieswojej kasy to zwykle zaprzanstwo i pospolita blaga. To nawet Jurczyk
                        potrafi...
                        • blackexit Re: Masz honor? 29.12.04, 09:25
                          absztyfikant napisał:

> Rywin za moment pojdzie siedziec, a "dzialacz" Rafal idalej sie bawi.

dopiero rosnie daj mu czas.

Pomysl Blackexit przez moment jego kategoriami, ja nie mowie, ze on
                          > postepuje morlanie przeciez, ale kto wie, byc moze wewnetrznie on sam czuje,
                          ze postepowal uczciwie.

ciezko mi powiedziec co taki koles msyli moze ze wszyscy rtak robia zmoe mam
                          mowuila ze wszyscy kradna albo wywnioskowal to ogladajac komisje sledcza. moze
                          nic nie mysli tylko zaklada garniturek zel glowka wysoko patrzy hardo przed
                          siebie. szczerze mowiac jest mi wsyzstko jedno co on muylsli bardziej oili mnie
                          niewydolnosc systemu pozwalajac na 1. pojawienie sie takich postaci 2 na ich
                          funkcjonowanie.

I kto tu jest winny? Bezczelny mlokos czy Bolsunowska,
                          > ktora ich demoralizuje w ten sposob?

jedno i drugie koels ma chyba z 17 18 lat to chyba jest w stanie rozroznic
                          podstawowe czyny na skali dobra i zla. dziecko jak ma 5 lat to jak cos zlego
                          zrobio a posiada juz jakis system wartosci to sie tego co zrobilo wstydzi.
                          prawdopodobnie on nie czuje dysonansu i tu mas zracje ze ktos mu to zaszczepil
                          ale napewno nie sama ta pani.

Bo pozorowanie dzialanosci charytatywnej polegajace na wydawaniu
                          > nieswojej kasy to zwykle zaprzanstwo i pospolita blaga. To nawet Jurczyk
                          > potrafi...

to zdanie nadaje nam sie idealnie na podsumowanie. pozdrawiam black
                  • Gość: Ewunia Re: Masz honor? IP: *.szczecin.mm.pl 30.12.04, 15:32
                    Drogie dzieci! Po prostu szkoda mi Was. Co do Rafała: Rafał jest bardzo dobrym
                    przewodniczącym, świetnie organizuje sesje, pomaga przy realizacji pomysłów
                    młodzieży, a sam jest osobą kreatywną i uczciwą! Ale oczywiście Wy wiecie
                    wszystko najlepiej, nie popełnacie nigdy błędów i jesteście idealni,doskonali,
                    dlatego możecie zupelnie z czystym sumieniem oczerniac inne osoby. Po co lepiej
                    poznac Rafała i przekonac się jaki on jest? Nie, no co ja za głupoty gadam,
                    przecież tak jest łatwiej- stawiać zarzuty na podstawie jakiś plotek.
                    Zastanówcie się nad tym co mówicie idealni ludzi!
                    P.S. blackEXIT- dobry nick, więc zachowuj się zgodnie z nim- jak wyjście- to
                    wyjdź i nie wracaj!
                    Szkoda mi słów i czasu na Was!
                    Pozdrowienia dla dobrych ludzi1
                    • Gość: Fugazi Re: Masz honor? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:00
                      To link do wypowiedzi najlepszych z najlepszych. Niejakiej Rzecznik MR..cośtam.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=18910469&a=18971503
                      Życzę dalszego dobrego samopoczucia.

Fugazi
                      • Gość: dajana Re: Masz honor? IP: 195.28.183.* 30.12.04, 23:17
                        co fuga cos tam zabolało cie to ty nawet nie jestes facetem wiec bywaj i baw sie dobrze w nowym roku oby nikt cie nie skrzywdził
                    • Gość: Fugazi Re: Masz honor? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:05
                      I jeszcze ten.
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=18910469&a=18961380
                      Fajna zabawa fajnych ludzi i miłych dzieciaków.
                      Szkoda że za moje pieniądze.

Pozdrawiam
                      Fugazi
                      • Gość: Fugazi Re: Masz honor? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 23:22
                        Jak tam Dajanko, rozmowa widzę się nie odbyła. Brak odwagi?
                        Fugazi
                        • Gość: dajanka Re: Masz honor? IP: 195.28.183.* 31.12.04, 15:29
                          Ojejciu Fugazi ja odwage mam ale jakos panowie sie mnie chyba boją!czekam na rozmowe w cztery oczy to moje gg i sie umówimy na kawe6947002
                          • Gość: andreas Re: Masz honor? IP: 62.233.223.* 31.12.04, 16:57
                            wiesz co droga... własnie droga czy ... Tatiana!
                            tak chetnie widze z panami tu sie chcesz umawiać
                            na rozmowe w cztery oczy i tak ładnie zachęcasz...
                            Nie wiem czy pani "opiekunka" Was dziewczynki
                            uczy takich rzeczy czy same na mieszkanku sie uczycie?
                            • Gość: Bruno Re: Masz honor? IP: 195.28.183.* 31.12.04, 18:19
                              ty asinusie a w morde to ty nie chcesz dostac?!moze smierci szuaksz?!jak mozesz tak pisac do dziewczyny przecież juz nawet ja tak do nikogo bym nie napisał świnia nie facet jestes,w dodatku pewnie ci nie staje
                              • albert_c Re: Masz honor? 05.01.05, 19:57
                                Gość portalu: Bruno napisał(a):

> ty asinusie a w morde to ty nie chcesz dostac?!moze smierci szuaksz?!jak
                                mozesz
                                > tak pisac do dziewczyny przecież juz nawet ja tak do nikogo bym nie napisał
                                św
                                > inia nie facet jestes,w dodatku pewnie ci nie staje

* ladny watek wielkoorkiestrowy sie zrobil:(
                              • Gość: andreas Re: Masz honor? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.05, 22:17
                                oj nie zauwazyłem tej odpowiedzio-groźby
                                taki długi i niezbyt ciekawy ten watek...
                                Troche brutalnie, po chamsku pojechałem po niej
                                to prawda, ale ona tez w innym miejscu nie idzie łagodnie!

Zreszta widzę, ze z tym Mrmsem powazna sprawa, bo
                                ta Dajana grozi pocięciem i posoleniem i smiercia w meczarniach
                                Bruno pyta wprost czy nie szukam smierci... wyglada to na jakąś mafię!

Proponuje zainteresowanie sie odpowiednich słuzb, bo opiekunowie pewnie
                                też są zastraszani i grozi sie im smiercią...jak groźby takie padaja
                                na forum! Byc może nawet dochodzi do jakis rekoczynów,
                                a moze nawet przestepstw czy morderstw!
                                Podpowiadam par.335... powiedzcie prawde!

Co do mnie - to nie szukam smierci i w morde tez nie chce dostać!
                                Aha i staje mi!

Zreszta za jakis mrms nie mam zamiaru siedzieć...
                                Ja absolutnie nikomu nie grożę i nie mam zamiaru grozić
                                zadna przemoca - moge co najwyzej się bronic w ramach prawem dozwolonym!
                                I nie dążę do zadnych walk! Jestem spokojny i nikomu
                                krzywdy nie zrobie, nigdy nikogo nie napadłem, jestem niewinny!
                                I nie mam zamiaru nikogo bic po mordzie absolutnie!
                                Jestem spokojnym obywatelem i nie łamie prawa!
                                I nie znam zadnych chłopaków z układu.
                                A chuligaństwo i bandytyzm należy tepic ostrymi karami,
                                wiezieniem, sankcjami i zgadzam sie, że nasz wymiar sprawiedliwości
                                nie nadąża za uliczną przemocą i bandytyzmem... trzeba tepić w zarodku.
                                Zanim zło sie umocni.

pozdrawiam wszystkich z mrms i orkiestry, bo rozumiem graja razem?
                                Czy może WOŚP sie juz odcięła od mrmsu...
                                • albert_c Re: Masz honor? 06.01.05, 12:47
                                  Gość portalu: andreas napisał(a):

> oj nie zauwazyłem tej odpowiedzio-groźby
                                  > taki długi i niezbyt ciekawy ten watek...
                                  > Troche brutalnie, po chamsku pojechałem po niej
                                  > to prawda, ale ona tez w innym miejscu nie idzie łagodnie!

* Andreas, tak tylko dla wyjasnienia dodam, ze do Ciebie nie pije w tym watku:)

...to do tej bandy gowniarstwa.
                    • Gość: K Re: Masz honor? IP: *.pl / *.atrax.pl 05.01.05, 23:12
                      Kreatywny - jakas moda na to slowo ostatnio nastala.... A co ono oznacza ?
                      Najlatwiej jest zastapic kilkanascie wyrazow opisujacych dana osobe jednym, co
                      oczywiscie, zalatwia problem...
              • Gość: asik Re: Rafalku IP: *.teleton.pl 28.12.04, 13:27
                organizatorem WOSP jest MRMS ale sponsorem jest kto inny.
                na tym właśnie polega akcja charytatywna. chcemy zebrać więcej pieniędzy a nie
                włożyć tam mase kosztów i uzbierać kilka tysięcy
                w zeeszłym roku młodzieżówka tez robiła WOSP - wydalismy ok 10tys(pokryli to
                sponsorzy) a uzbieralismy prawie 70 tysięcy
                więc chyba jest porównanie?? zreszta wszędzie bedzie rozpisane ze organizatorem
                jest MRMS i pomagaja nam liczne organizacje i firmy
                pozdrawiam
                • blackexit Re: Rafalku 29.12.04, 08:58

> organizatorem WOSP jest MRMS ale sponsorem jest kto inny.

organizatorem jest jurek owsiak on moze tak o sobie powiedziec ale nigdy tak
                  nie mowi zastanow sie dlaczego
                  pozdrawiam black
                  • Gość: asik Re: Rafalku IP: *.teleton.pl 29.12.04, 09:23
                    owsiak nie moze byc organizatorem we wszystkich miastach. dlatego w szczecinie
                    jest kilka imprez i kilku organizatorow.
                    przypominam- ORGANIZATOR to osoba ktora cos organizauja a my jakbys nie
                    zauwazyl organizaujemy impreze WOSP na terenie miasta szczecina a dokladnie w
                    Galaxy
                    • absztyfikant Re: Rafalku 29.12.04, 09:26
                      Dziecko kochane, nazwisko tego zasluzonego czlowieka jakim jest Jurek Owsiak
                      wypada pisac wielka litera, takze z szacunku dla innych Forumowiczow wsrod
                      ktorych i tak bardzo nieudolnie sie lansujecie. Jak mawiaja Francuzi: żenua...
                      • blackexit Re: Rafalku 29.12.04, 09:29
                        absztyfikant napisał:

> Dziecko kochane, nazwisko tego zasluzonego czlowieka jakim jest Jurek Owsiak
                        > wypada pisac wielka litera,

:) wiem z eto ne do mnie ale tez napisalem malo a to dlatego ze wszystko pisz
                        emala z wyjatkiem jednego slowa Bog. znaczy sie tu na forum. pozdrawiam black
                        • absztyfikant Re: Rafalku 29.12.04, 09:33
                          Drogi Blackexicie, akurat do Ciebie nie pije, bo nawet nie przywazylem, ale ty
                          jestes tylko 'blackexit, a ja tylko 'absztyfikant', nasza reputacja to nasza
                          reputacja. Wolne Forum. Natomist oni wystepuja w imieniu organizacji i to
                          powinno mobilizowac ich chocby do tej minimalne starannosci. Mi tez zdarzaja sie
                          bledy, nie mam czasu na cyzelowanie swoich zdan, czasami lapie sie za glowe
                          jakie potworki stworzylem, ale moge sobie na to pozwolic. Oni juz niekoniecznie.
                          i tak sa spaleni.
                          • Gość: asik Re: Rafalku IP: *.teleton.pl 29.12.04, 09:45
                            jak juz zwracasz uwage to wszystkim :) a pisać będę jak chcę bo ani w MRMS ani
                            inni mi nie nakażą pisać poprawnie na forum na którym wszyscy piszą jak chcą.
                            i nie mow ze to dlatego ze jestem z mrms bo ty nie jestes a piszesz tak samo i
                            to nie ma nic do rzeczy jak sam zauwazyles:P
                            pozrawiam
                            • Gość: asik Re: Rafalku IP: *.teleton.pl 29.12.04, 11:19
                              a tak wogóle to skąd wiesz ze to jest TYLKO balckexit?? a moze pod tym nickiem
                              kryje sie jakis urzednik?? albo polityk??? a takich też nie obowiązuje poprawne
                              pisanie??
                              pozdrawiam
                              • absztyfikant Re: Rafalku 29.12.04, 11:30
                                Kochanie, byc moze przed przedzierzgnieciem sie w szaty Matki Teresy z Kalkuty,
                                warto byloby powertowac nieco slownik ortograficzny? >W ogole< piszemy
                                oddzielnie, zdaje mi sie, ze nie zdalas jeszcze matury, wiec ta wiedza moze Ci
                                sie przydac. Potraktuj to jako dobra rade. Nawet gdyby blackexitem mial byc
                                prezydent Aleksander Kwasniewski, to jednak nic nie zwalnie Cie od dbania od
                                poprawnosc jezyka polskiego.
                    • blackexit Re: Rafalku 29.12.04, 09:28

> owsiak nie moze byc organizatorem we wszystkich miastach. dlatego w szczecinie
                      > jest kilka imprez i kilku organizatorow.

teraz licze do 10. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 dziecino droga impreza jest edna nazywa
                      sie wosp w calej polsce zostala zorganizowana i wymyslona przez j,. owsiaka
                      ktory o sobie nigdy nie mowi ja to wam zrobilem zorganizowalem to macie nie
                      oglasza tego na forach ulotkach gazetach i nie kandyduje do parlamentu
                      europejskiego. teraz jeszcze raz zastanow sie dlaczego ale dluzej niz poprzednio.
                      pozdrawiam black
                      • Gość: asik Re: Rafalku IP: *.teleton.pl 29.12.04, 09:42
                        niestety i tak mam swoje zdanie. Czyli nie zgadzam sie z tobą. gdyby w
                        Szczecinie nie bylo żadnych organizatorów to nie pomoglibysmy w zaden sposób
                        Owsiakowi, bo ludzie nie wrzucili by tak dużej sumy pieniędzy do puszek.
                        a organizatorem nazywam sie dlatego ze ja nie organizauje WOSP tak jak Owsiak
                        tylko robie to na terenie Szczecina. bo jak możesz inaczej nazwać zorganiowanie
                        imprezy na terenie CHR Galaxy??
                        dla mnie to jest organizacja, ale jak mi podsuniesz jakies inne - oczywiscie
                        dla ciebie mądre(bo tylko twoje słowa są mądre) - to będę go uzyac:)
                        a zwróć uwagę że zaczynasz się czepiać obojętnie czego aby być widocznym na tym
                        forum!!! jestes gorszy od tych wszystkich skorumpowanych polityków o ktorych
                        tak częstopiszesz!!! bo oni chociaż nie wywyższali sie tak!!! i nie zwracali na
                        siebie uwagi
                        jak chcesz to baw sie dalej w zwroty kosztow za latanie samolotami ale odpuść
                        sobie akcje WOSP bo uważam ze jesteś żenujący.
                        nie chcesz, to nie wrzucaj pieniążków do puszek ale tez nie poniżaj tych którzy
                        sie nazywaja organizatorami bo tak naprawde nimi są. bez nich nie bylo by w
                        szczecinie żadnej imprezy!! chyba ze TY wspaniałomyślny BLACKEXIT byś ją sam (
                        nie wiem jakiego słowa użyć bo przecież nie zorganizowal)zrobił.
                        pozdrawiam
                        • blackexit Re: Rafalku 29.12.04, 14:24

> niestety i tak mam swoje zdanie.

no nie niestety. dobrze jak masz swoje zdanie ale musi byc ono jakos sensownie
                          uargumentowane.

gdyby w
                          > Szczecinie nie bylo żadnych organizatorów to nie pomoglibysmy w zaden sposób
                          > Owsiakowi,

zaczynas zdobrze kombinowac "pomogli owsiakowi"

> dla mnie to jest organizacja, ale jak mi podsuniesz jakies inne - oczywiscie
                          > dla ciebie mądre(bo tylko twoje słowa są mądre) - to będę go uzyac:)

rafalek nie napisal robimy impreze w galaxy w ramach wosp tylko ciagle
                          powtarzacie mrms organizujue impreze. przy tym kase wyklada kto inny. i kto inny
                          tez ja zgarnia. :)

jestes gorszy od tych wszystkich skorumpowanych polityków o ktorych
                          > tak częstopiszesz!!!

dziekuje ci moja droga. mozes zmi jeszce powiedziec od ktorego konkretnie?
                          bardzo bym chcial wiedziec.

> jak chcesz to baw sie dalej w zwroty kosztow za latanie samolotami ale odpuść
                          > sobie akcje WOSP bo uważam ze jesteś żenujący.

dzidzia mi wszystko jedno czy uwazasz z jestem zenujacy czy nie. z moich
                          podatkow polataliscie sobie i sprawa honoru jest oddanie tej kasy. to co ty
                          sadzisz na moj temat czy ze jestem bratem posla peczaka czy nie kocham psa
                          latrerka sasiadki nie ma nic do rzeczy.

> nie chcesz, to nie wrzucaj pieniążków do puszek

moze wrzucicie do puszki tazmarnowana wylatana i wydzwoniona kase?
                          pozdrawiam black
                        • albert_c Re: Rafalku 05.01.05, 20:08

jestes gorszy od tych wszystkich skorumpowanych polityków o ktorych
                          > tak częstopiszesz!!!

* maja dzieciaki tupet. Nie bardzo tylko zdaja sobie sparwe sprawe z tego, ze
                          taka postwa szkodza tylko tej wyjatkowo zacnje jak an ansze warunki akcji.

moja rada dla mrms: dzieicaki mordy w kubel tak zwany i po prostu robcie swoje
                          jezeli jeszcze mozecie.
    • Gość: play Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 28.12.04, 11:56
      Powoli przestaję rozmieć, to ile w końcu będzie tych Orkiestr grało w
      Szczecinie i kto będzie ich głównym organizatorem ? Zdaje się, że i w
      Kontrastach coś się będzie działo za sprawą braci mniejszych z ZSP...
      • Gość: andreas Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 62.233.223.* 28.12.04, 12:06
        będzie sie działo i grac będzie wielu
        tylko czasami piniądze włozone w organizację
        sie ledwo zwracają w zbiórce...
        Nie zapomne, jak któregos razu TV i radio huczało,
        jak jakąś lampe na licytacje helikopterem gdzieś tam wieźli...
        zachwyceni huczeli, a przeciez koszt transportu ze Szczecina
        nad morze był ogromny!

Tylko czasami niektóre firmy nie mogą tak dać!
        A na sfinansowanie czegos jest fundusz w preleminarzu czy budzecie!
      • Gość: asik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 28.12.04, 13:22
        w szczecinie jest zarejestrowanych 9 sztabów
        wały chrobrego ochciły swoją impreze jako "największą, najważniejszą"i wogóle.
        MRMS robi swoją impreze w CHR Galaxy
        będzie też impreza po CH Fala
        no i w kontrastach
        pozdrawiam
      • anamar Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 28.12.04, 13:31
        przyczepiło sie g.... okrętu i krzyczy:płyniemy!
        • Gość: play Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 28.12.04, 13:40
          Ja pieprzę, dziewięć sztabów - ale to brzmi !!! Czujecie tę potęgę ? Toż to
          niejeden front można tymi sztabami obsłużyć...a ja pamiętam pierwszą orkiestrę,
          odbyła się na SDS-sie (wtedy jeszcze WDS-sie), impreza całkiem charytatywna,
          zorganizowana w ciągu klku dni przez grupę młodych ludzi, bez szumu medialnego
          i dziewięciu sztabów, wspaniały nastrój, zero pozoranctwa, wiele spraw
          załatwiwano z marszu,wielki sukces, którego już nigdy nie powtórzono, mimo, że
          kasy z roku na rok zbiera się coraz więcej. A zima tamtego roku była wyjątkowo
          zimna...
          • mlody.patriota Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 28.12.04, 17:08
            1. organizatorem WOSP jest WOSP
            2. p. Drozdowska z tego co wiem startowala, bez powodzenia, do europarlamentu z
            ramienia SDPL
            3. MRMS to banda bezczelnych typkow - to akurat wiadomo nie od wczoraj
            4. Punkt Widzenia to najpodlejszy szmatlawiec ukazujacy sie w Szczecinie, nalezy
            do p. Jakubowskiego z SLD, jesli macie ich patronat to wspolczuje
            • Gość: Fugazi Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:23
              Tak czytając te posty o WOSP nasunęły mi się wniski:
              1. Orkiestra gra dla "imprezki". Reszta jest opakowaniem towaru.
              2. Imprezek będzie kilka
              3. Sztabów też
              4. Podobnie jak wszystko wartościowe tak i orkiestra jest łakomym kąskiem.
              5. Więc i urzędasy chcą ją posiąść na własność. Przypomnę że wcześniej zrobiła
              to TVP więc nie sądzę aby chciała się z tym dzielić. Tylko czekać występów na
              scenie artystów pokroju Magazyniera.
              6. Dla kasy Owsiak przymyka na to oko podobnie jak na tępych lokalnych pseudo-
              organizatorów i chwała mu za to. Tępym chwała się nie należy bo organizują dla
              samego organizowania, kasy i władzy.
              7. Nawet najszczytniejsze ideały można zeszmacić

Pozdrawiam
              Fugazi
              • Gość: play Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.04, 21:11
                Trudno się z Tobą nie zgodzić, Fugazi. Ciekawe czy jakaś piczka Ciebie
                skontruje...zauważ, że o kasie wszyscy milczą jak zaklęci...
                • Gość: Fugazi Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:41
                  Gość portalu: play napisał(a):

> Trudno się z Tobą nie zgodzić, Fugazi. Ciekawe czy jakaś piczka Ciebie
                  > skontruje...zauważ, że o kasie wszyscy milczą jak zaklęci...

Mój post ma charakter refleksyjny. Nie oczekuję polemiki.
                  Juz się przyzwyczaiłem, że na takie posty osoby wydawałoby się najbardziej
                  zainteresowane nie odpowiadają.
                  Ale dzieki Ci za podzielanie mojej opinii. Już myślałem, że świętokradztwo
                  jakieś popełniam i to sam. A tak jest nas dwóch.

Pozdrawiam
                  Fugazi
              • Gość: asik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 28.12.04, 23:03
                chciałabym cię poinformować że jako organizator nie dostaje żadnego
                wynagrodzenia za organizacje imprezy :)
                a robie to dlatego że uważam że takie akcje jak ta są bardzo potrzebne w Polsce
                bo jak nie Owsiak to nikt inny nie zakupi tak drogiego sprzętu.
                a nie odpisuje się na takie posty bo one są poprostu obraźliwe.
                nie jest mi miło gdy ktoś mi zarzuca to że chcem się wzbogacić na tak szczytnej
                akcji jaką jest WOŚP. Może miasto i telewizja na tym skorzystają ale ja?? niby
                w jaki sposób?? przecież tak naprawde to nie wiesz kim ja jestem?? nie znasz
                mojego nazwiska!! wiesz tylko tyle ze jestem organizatorem.
                za to o Ani Drozdowskiej wiedzą wszyscy!! Bo ona to właśnie robi dla rozgłosu!!
                a tak dla sprostowania- Ania startowała do Europarlamentu i się nie dostała,
                ale będzie próbowała ponownie( to będzie chyba w maju 2005)
                • Gość: Fugazi Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:27
                  Ty dziecko czytasz i nic nie rozumiesz.
                  Nie mowię o waszym wynagrodzeniu ale o TVP i szemranych politykach którzy
                  wymieniani są w postach powyżej, jakoby współorganizatorach.
                  Nie znam Ciebie, ani Ani, ani Rafałka ani Zygmunta, ani Jasia ani innych twoich
                  kolegów.
                  W du..ie mam te próby dostania się do europarlamentu tego czy owego jak i inne
                  tego rodzaju bzdety nie na temat.
                  Poczytaj uważnie mój post i odnieś się do moich spostrzeżeń a nie do swojego
                  wynagrodzenia lub jego braku.
                  Trochę oglądu życiowego, postrzegania świata poza czubkiem własnego nosa i
                  wsłuchiwania się w głos innych. Niekoniecznie oczekuję abyś się ze mną zgadzała
                  ale popatrz na sprawę przekształcania akcji pomocy w kolejną imprezkę jak na
                  tragedię dla samej orkiestry a udział w niej mediów i polityki jako syfiący
                  dodatek który obrzydzi i zniszczy orkiestrę.
                  Oby nie czego chorym, wam i sobie życzę.

Pozdrawiam
                  Fugazi

• piotr33k2 Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 28.12.04, 23:51
                    teoretycznie fugazi masz duzo racji ale akurat w tym przypadku powiedzenie cel
                    uswięca środki ma uzasadnienie co sam zdaje sie akceptujesz(a przynajmniej
                    zauważasz) tak jak jak akceptuje to w imie wyższego dobra owsiak ,niech się w
                    mediach pizdrzą niektóre pajace najwazniejsze że kasa dla z tego jest wieksza
                    dla szpitali ,bo trzeba pamietać że gdyby nie ta cała wrzawa medialna to
                    niektórzy sponsorzy (firmy)nie byliby tak chojni jeżeli wogóle byliby chojni.
                    • Gość: Fugazi Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:59
                      Nie wiem czy akceptuję.
                      Jestem zdania, że znienawidzony polityk i jego kompani, szemrana organizacja,
                      czy niewiarygodne media czynią orkiestrze na dłuższą metę szkodę.
                      I szkoda, że prawdziwi organizatorzy tego nie widzą lub bagatelizują.
                      Odsunięcie od orkiestry ludzi pędzących do koryta władzy i kasy, przywrócenie
                      jej pierwotnej świeżości i bezinteresowności to klucz do tego aby grała do
                      końca świata i jeden dzien dłużej.

Pozdrawiam
                      Fugazi
                      • zdoskoku Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 29.12.04, 00:08
                        nie, no super, dyskusja na poziomie a i owszem, ale w to niepokalane poczecie
                        WOSP, chyba nie da sie uwierzyc, pomyslcie, pierwsza edycja niepokalana a TV
                        wszedzie? hm ;-) a jesli chodzi o Jurka O. to jest ok. Tak wyglada
                        • Gość: play Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 29.12.04, 08:09
                          Co do Jurka zdania są podzielone, faktem jest jednak, że bez niego nie byłobo
                          WOŚP. Idea WOŚP - jest bez zarzutu, ba, świat nam jej podobno nawet zazdrości.
                          Smutkiem napełnia mnie jedynie sposób, w jaki państwowa TV robi sobie z tego
                          własny samograj za naszą kasę ( pracownicy TVP pracują przy WOŚP za normalne
                          wynagrodzenie, chyba że się mylę... ) i w jaki osoby o zapędach politykierskich
                          robią sobie z tego Swięta trampolinę na ciepłe stołki. Może jestem nudny, to za
                          ile zagra dla chorych dzieci tow. Flinta z zespołem ? A za ile grała dwa lata
                          temu tow. Kowalska z playbacku z resztą .... Przecież tego typu "telewizyjne
                          gwiazdy" grają wyłącznie na sponsorowanych imprezach, nikt przy zdrowaych
                          zmysłach nie kupiłby na nie biletu...
                      • Gość: Robert (migot.pl) Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.12.04, 23:37
                        Nic wiecej dodac nie mozna. Nie wiem czy w tym roku na Walach wystapi wiadoma
                        osoba, ale fakt jest taki, ze w tym roku UM ze wszysctkich przyjaciol akcji w
                        najwiekszym stopniu pomaga Orkiestrze w Szczecinie (tak slyszalem). O szczegoly
                        proponuje pytac w Magistracie, moze udziela jakichs odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Robert
                • blackexit Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 29.12.04, 09:02

> chciałabym cię poinformować że jako organizator nie dostaje żadnego
                  > wynagrodzenia za organizacje imprezy :)

dziewczyno do jasnej anielki! nie jestes zaden organizator. opusc pusta glowke
                  na chwile. mozes zpomagac przy organizacji w najlepszym razie wspolorganizowac.
                  pozdrawiam bnlack
                  • Gość: rafal Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:21
                    asiu blacexit to zenada, ktory nie ma zadnych dowodow, ale za to wie do czego
                    sluzy jezyk i to tykorzystuje. heh dobrze ze tyle wie :D:D To co mielismy
                    zrobic asiu, to powiadomisc o imprezie i tyle... Black jesli masz cos, to
                    zmobilizuj organy scigania by wymierzyli sprawiedliwosc, bo tyle mowisz jakie
                    tutaj sa przekrety- jesli byly by dawno bys cos z tym zrobil, a jednak widzisz
                    mrms dziala i tak bedzie bynajmiej w tej kadencji. heh szkoda mi ciebie-
                    powiedzialbym czemu ale zapewne powiesz ze mi nie wypada:D Asiu widizmy sie w
                    styczniu
                    • absztyfikant Rafalku, poczytaj i przemysl to... 29.12.04, 13:35
                      "Człowiek odróżnia dobro od zła, lecz pokusy bywają silniejsze. W takim
                      przypadku pomocna okazuje się opinia publiczna, która określa, kto jest
                      przyzwoity, a kto nie.

Przed wojną w środowisku akademickim chodził kawał o studencie prawa, któremu
                      profesor zadał do rozstrzygnięcia konkretny przypadek wykroczenia. Student
                      biedził się i biedził, aż profesor powiedział: to nie jest przestępstwo, ale
                      świństwo. Kiedyś w pewnych sferach nie istniał problem wysokości kary.
                      Wiedziano, że jest kara - i to wystarczyło. Samo zagrożenie karą stanowiło
                      barierę, której się nie przekraczało. Liczyły się bowiem honor i godność.
                      Oszustwo nie popłacało nie tylko ze względu na groźbę więzienia, lecz także
                      anatemy społecznej. Dziś natomiast kara w zawieszeniu nie ma żadnego znaczenia."
                      • Gość: rafal Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:42
                        absztyfikant rozumiem... tylko ja naprawde nie widze by ta obecna kadencja byla
                        zenujaca, jestesmy po to by dzialac, a taka osoba jak black nam to utrudnia, bo
                        powoduje ze niektorzy sie poddaja i tyle :D troche uznania- tylko tego
                        oczekujemy
                        • blackexit Re: 29.12.04, 14:33
                          Gość portalu: rafal napisał(a):

> absztyfikant rozumiem... tylko ja naprawde nie widze by ta obecna kadencja byla
                          >
                          > zenujaca, jestesmy po to by dzialac, a taka osoba jak black nam to utrudnia, bo
                          >
                          > powoduje ze niektorzy sie poddaja i tyle :D troche uznania- tylko tego
                          > oczekujemy

ty oczekujesz uznania? a czym sobie na to zasluzyles? mowis znowa kadencja jest
                          fajna bedziemy dobrze dzialc i juz nie bedzie wpadek? wybierzmy przyszlosc. a co
                          z poprzednia? latales? oddaj kase! pozdrawiam black
                      • Gość: rafal Re: Rafalku, poczytaj i przemysl to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:45
                        absztyf kazda nasza akcja jest z gory przekreslona przez was, i tak juz panuje
                        zmora gdy chcemy wychodzic z inicjatywa- pierwsza mysl jest taka, na co znow
                        bedziemy musieli odpowiadac... juz bardziej mlodziezowki nie moge i nie mozemy
                        zmienic aby bylo jawnie! a zmienilismy od tamtej kadencji wiele
                        • blackexit Re: Rafalku, poczytaj i przemysl to... 29.12.04, 14:35

> absztyf kazda nasza akcja jest z gory przekreslona przez was, i tak juz panuje
                          > zmora gdy chcemy wychodzic z inicjatywa- pierwsza mysl jest taka, na co znow
                          > bedziemy musieli odpowiadac... juz bardziej mlodziezowki nie moge i nie mozemy
                          > zmienic aby bylo jawnie! a zmienilismy od tamtej kadencji wiele

przedewszystkim powinni wymienic ciebie bo przynosiles wstyd i hanbe tej
                          organizacji w poprzedniej kadencji. a do dzis nie odales kaski za samoloty.
                          jestes skompromitowany io swoja osoba kompromitujesz organizacje na czele ktorej
                          siedzisz. pozdrawiam black
                          • Gość: rafal Re: Rafalku, poczytaj i przemysl to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 14:37
                            skompromitowany jestes ty:D ciebie powinno sie wymienic
                            • blackexit Re: Rafalku, poczytaj i przemysl to... 29.12.04, 17:53

> skompromitowany jestes ty:D ciebie powinno sie wymienic

o podba mi sie coraz bardziej. mozes zmi jeszcze powiedziec czy uwazasz sie za
                              czystego uczciwego czlowieka honoru? pozdrawiam black
                    • blackexit Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 29.12.04, 14:27

> asiu blacexit to zenada, ktory nie ma zadnych dowodow, ale za to wie do czego
                      > sluzy jezyk i to tykorzystuje. heh dobrze ze tyle wie :D:D

ty mielczarek przyglupi jestes czy cos? jakie chesz dowody na to ze latales
                      samolotami? sam sie do tego przynales mimo ze najpierw klamales ze nie latales
                      tu na forum. przyznales sie gdzies w okolicy tego jak podal to teleexpress. moj
                      jezyk moja sprawa. moja kasa moja sprawa a ty latasz gnojku za kase podatnika.
                      ne masz za grosz wstydu i przyzwoitosci. oddaj kase odzyskas zulamek honoru.
                      pozdrawiam black
                      • Gość: rafal Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 14:35
                        heh czlowieku tylko jest mala sprawa, o ktorej nie wiesz bo nie ruszyles tylka
                        i sie nie dowiedziales a tv nie powiedziala! My roznice pomiedzy biletami
                        pokrywalismy z wlasnej kieszeni wychodzilo to niecałe 40 złotych. dla ciebie
                        gnojkiem nie jestem, ale znudzilo juz mi sie czytanie twoich nedznych
                        komentarzy. dobrze ze uwazasz ze ty masz honor:D pozowlimy sobie zakonczyc
                        dyskusje, przypominajac ze jest nowa kadencja

• Gość: RZECZNIK MRMS Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 195.28.183.* 29.12.04, 16:59
                          Witam serdecznie!
                          Panie blackexit, nadal nie wiem co z tą kawą i zapewne się nie dowiem!
                          Dostrzegam, iż cały czas jest tu wielkie HALLO na temat samolotów, pieniędzy i coraz bardziej ingerujesz w skład Młodzieżówki, ( gdzie nie musze przypominać, że nie masz i na szczęście nie będziesz miał na nią wpływu) tak uparcie starasz się nas zniszczyć, zrobić coś aby nas spostrzegano jak bandę, jakiś złodziei
                          albo co lepsze dzieci pojechane maksymalne.- a co dobre to w ten sposób sam siebie kompromitujesz myśląc, że tymi głupotami wpłyniesz na duże zmiany. Wydaje mi się, że po prostu twoja ambicja nie pozwala ci na to, że Ciebie nigdzie nie chcą więc musisz coś z tym zrobić. Miejmy nadzieje niedługo przekonamy się kim tak naprawdę jesteś. I nadal nie rozumiem dlaczego cały czas spoglądasz na to co było kiedyś.
                          Dla nas nie liczy się przeszłość tylko przyszłość, jak na razie to Ty strasznie działasz chyba nie w tym czasie co My. Nie interesuje nas twoje poglądy nt wydatków. Były one zgodne z uchwalonym preliminarzem i tutaj nie masz nic do komentowania a co najwyżej weź swoje dokumenciki i zgłoś tam gdzie trzeba!!
                          Ciągle nawiązujesz do tego co było, i to jest nieco żałosne. Bo chcąc zniszczyć nasze dobre imię robisz z siebie totalnego
                          maniaka. Zgodnie z uchwalonymi dokumentami przez MRMS oraz planowanymi działaniami informuje Cię, że MRMS wzmocni swoją pozycje, która i tak jest w Szczecinie bardzo silna- nie bacząc na twoje spaczone poglądy jesteśmy jedyną młodzieżową organizacją, która najwięcej robi dla młodzieży i ma z nimi największy kontakt, a to dlatego, że jesteśmy ich przedstawicielami. Opiekunów popieramy i akceptujemy- jeśli coś się nie podoba to zmień miasto, bo wątpię czy nas zmieniasz- nadajemy się do tego, robimy wiele- dobrze że nas inni akceptują i często słyszymy pochwały naszej działalności. Choćby to, że w obcych szkołach mówią o naszych akcjach a inne młodzieżówki proszą o pomoc w ich inicjowaniu. I proponuje Ci zastanowić się nad sensem tego co piszesz. My jako MRMS jesteśmy najlepsi w Polsce, współpracujemy
                          ze wieloma miastami, organizacjami oraz szkołami, staramy się ile możemy, nie wiem co ci
                          daje ta opinia na nasz temat, chyba że cię to podnieca to sorry...widziałam już różne zboczenia!
                          Jednocześnie pragnę cię poinformować iż jakoś nas to nie kręci i znudziło ciągłe pisanie jednej sprawy którą ty sam sobie wymyśliłeś
                          rozwiałeś i zachorowałeś na nią. Zrób coś z tym zacznij pisać wiersze, zakochaj się ,jak chcesz możemy o tym pogadać! My jako młodzież działająca nie mamy nic do ukrycia. Wasza prośba do komisji rewizyjnej RM nie przyniosła wam zaplanowanych rezultatów- a bo dlaczego? Bo blackexit za dużo mówił, jednocześnie kłamiąc, toteż komisja stwierdziła poprawność działalności MRMS. I była z niej zadowolona. Akceptacje działań MRMS widzimy na każdym kroku, a twój niedoszły kolega Rafał jest odbierany inaczej, a to dlatego, że wykonuje rzetelnie powierzone zadania. Problem jest w tym, że ty słaba istoto nikogo z nas nie znasz! I to cię gubi
                          Ja jako rzecznik MRMS informuję ponownie iż zakończyliśmy ten temat raz na zawsze, nie będziemy tu pisać, jak chcesz to prowadź sam ze sobą
                          monolog, ale w tedy pomyśl jak odbiorą cię czytelnicy!! Uważamy, że nie potrzebnie mówimy wam o naszych działaniach. Jedynym źródłem będzie nasza strona www.mrms.szn.pl
                          Natomiast co do WOŚP to zapraszamy wszystkich serdecznie, Asiu możesz liczyć na mnie:)
                          i do zobaczyska wszystkim
                          • Gość: DaJaNka:D dowidzenia IP: 195.28.183.* 29.12.04, 17:04
                            Siedobry

blackexit twoja psychika coś się chyba nie łączy z nasza planetą człowieku czy ty masz problemy z mózgiem
                            bo odnosze wrażenie i nie tylko ja że potrzeby jest ci lekarz psychiatra ,masz już chorobe obsesyjną
                            o nazwie MŁODZIEŻOWA RADA MIASTA SZCZECINA, ja mam świetne lekarstwo na nią.
                            Po 1 kup sobie misia, albo kaktusa
                            po2 przytul się do niego i ciesz się ze jedno jest miłe a drugie boli
                            albo zakochaj się, bo jak tak dalej będziesz męczył ludzi swoimi teoriami, wnioskami, ocenami i osobą to pomyśle że twoje relacje międzyludzkie są raczej kiepskie i potrafisz krytykować innych a skoro takiś pewny siebie i naszych błędów to może przedstaw nam swoje osiągnięcia. I porównamy albo może cię docenimy i zaczniemy szanować twoje zdanie bo jak na razie oczerniasz nas co bardzo mnie denerwuje a jak jak jestem zła niszcze ludzi wiec nie radzę ci działać kłamstwem i paranoicznym zachowaniem na Rafała, Asie ani na nikogo innego z MRMS. Wiem iż ciężko ci z tym ze my mamy osiągniecia.W koncu, nic tak nie boli, jak sukces innych. To zrozumiały mechanizm – powodzenie innych osób rodzi uczucie zazdrości, obawy, zagrożenia i jednocześnie chęci pokazania, że też nas na coś takiego stać….Powodzenia może kiedyś ci się uda.
                            Pozdrawiam DaJaNa
                            • blackexit2 !!! 29.12.04, 17:07
                              heh zgadzam sie!! Tak sobie pomyslałam, że jestem za głupia i za tępa na
                              wypowiadanie się w takich miejscach ale zobaczyłam że tacy jak ja też tutaj
                              piszą. Dlatego pomyslała sobie dlaczego nie ja??
                              To tłumaczy mój nick- wydaje mi się, że zasługuje na miano tak debilnej jak on.
                              A w ogole to my sie znamy:) ostatnia debata była nasza:) heh black to nie ich
                              wina, że ciebie odpychaja.
                              • Gość: Hanka Czystosc intencji Rafala i innych spod tego znaku IP: *.proxy.aol.com 29.12.04, 18:23
                                Nikt na tym forum ani tez w miescie Szczecinie nie wierzy w czystosc waszych
                                intencji zarowno w poprzedniej jak i w obecnej kadencji.Zaslanianie sie
                                rozgrzeszeniem RM za wasze poprzednie postepki tez niczego nie tlumaczy,
                                przeciwnie jeszcze raz potwierdza z kim mamy do czynienia w naszym magistracie.

Mozecie byc przekonani ze wszyscy bez wyjatku zostaniecie rozliczeni napewno co
                                do grosika. Co sie odwlecze to nie uciecze.
                                Chwalenie sie imprezka w Gallaxy tez ma podwojne dno. Wiele ta firma zawdziecza
                                magistratowi wiec moze pare groszy wydac. Mieszanie Jurka O. do waszych brudnych
                                kombinacji jest bezwstydne.
                                Moj poprzedni post byl prawdopodobnie za delikatny w formie, moze ten
                                zrozumiecie.
                                Hanka
                            • blackexit Re: dowidzenia 29.12.04, 18:18
                              Gość portalu: DaJaNka:D napisał(a):

> Siedobry
                              >
                              > blackexit twoja psychika coś się chyba nie łączy z nasza planetą człowieku czy
                              > ty masz problemy z mózgiem
                              > bo odnosze wrażenie i nie tylko ja że potrzeby jest ci lekarz psychiatra

dla pozostalych czytelniokow powiem tylko ze pisze to do mnie oficjalny rzecznik
                              prasowy mrms.

a skoro takiś pewny siebie i naszych błędó
                              > w to może przedstaw nam swoje osiągnięcia.

niezrozumialas bidulko. to jak np redaktor kowalski pisze ze posel peczak bierze
                              lapowki to wezwanie peczaka do tego zeby redaktor zaprezentowal swoje
                              osiagniecia w dziedzinie peczaka (lub jakiejkolwiek innej) jest jedynie zabawne.
                              pozdrawiam black
                            • albert_c Re: dowidzenia 06.01.05, 13:06
                              Gość portalu: DaJaNka:D napisał(a):

> Siedobry
                              >
                              > blackexit twoja psychika coś się chyba nie łączy z nasza planetą człowieku
                              czy
                              > ty masz problemy z mózgiem
                              > bo odnosze wrażenie i nie tylko ja że potrzeby jest ci lekarz
                              psychiatra ,masz
                              > już chorobe obsesyjną
                              > o nazwie MŁODZIEŻOWA RADA MIASTA SZCZECINA, ja mam świetne lekarstwo na nią.
                              > Po 1 kup sobie misia, albo kaktusa
                              > po2 przytul się do niego i ciesz się ze jedno jest miłe a drugie boli

* widac ze jak odeszlo kilku debili z mrms to zaraz na ich miejsce pojawiaja
                              sie nastepni.

czlowieku przestan co rusz zmieniac nicki bo osmieszasz po 1 siebie, po 2
                              oraganizacje ktora reprezentujesz baranku.
                          • blackexit Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 29.12.04, 18:13
                            Gość portalu: RZECZNIK MRMS napisał(a):

> Witam serdecznie!
                            > Panie blackexit, nadal nie wiem co z tą kawą i zapewne się nie dowiem!

wlasnie pije a o co chodzi?

> Dostrzegam, iż cały czas jest tu wielkie HALLO na temat samolotów, pieniędzy i
                            > coraz bardziej ingerujesz w skład Młodzieżówki,

nie ingeruje w skald pytam tylko co robia tam skompromitowane osoby i jak sa
                            wybierane. dowiedzialem sie jzu ze nie ma to nic wspolnego z demokracja tylko z
                            komunistycznymi mianowankami i jest to kolejny argument za likwidacja tego
                            potworka.

( gdzie nie musze przypominać,
                            > że nie masz i na szczęście nie będziesz miał na nią wpływu)

nie badz taka pewna zlotko.

tak uparcie starasz
                            > się nas zniszczyć,

nien niszcze tylko pytam. nie wiem czy bylas jzu w tym czasie w radzie czy
                            czytalas moze forum. sprawa wyszla na jak jakis rok temu ktos npisal na forum co
                            sie dzije w mrms potem padly pytania potem mileczarek zaczal krecic i ublizac
                            pytajcym tak sie to wszuytko zaczelo. gdyby padla odpowiedz dawno temu od razu
                            nikt by nawet nie zauwazyl jakiegos mrms

a co dobre to w ten sposób sam sie
                            > bie kompromitujesz myśląc, że tymi głupotami wpłyniesz na duże zmiany.

rafalek dopiero co oglosil jakie zzmiany fantastyczne w dziedzinie
                            rtransparentnosci poczyniliscie. oddano kase za telefony. nawet za samolociki
                            doplacono no to chyba nie jest zle?:)
                            fajna jestes pani rzecznik. nie mas zpojecia o kreowaniu wizerunku firmy mas
                            zjakas szkole rzecznikowani z glebokiego prl albo obecnych pokomunistycznych
                            apratcczykow politrukow. wydaje ci sie ze jak nawrzucasz facecikowi zadajacemu
                            niewygodne pytania to jest ok wygralas jak jakubowska. kup ksiazeczki na temat
                            dziedziny jaka starasz sie zajmowac poczytaj. potem odpowied znawet nie natemat
                            ale prezentujac wspaniale dokonania przepraszjac klaniac sie i milo usmiechajac
                            nawet jak myslisz ze odbiorca to ostatni skur...
                            ot pokusilem sie o mala lekcje. :)

W I nadal nie rozumiem dlaczego cały czas spoglądasz na to co
                            > było kiedyś.

mowilem juz ze mamy do czynienia z tymi samymi osobami. poza tym nadal stawiam i
                            lansuuje i podttrzymuje teze ze taka instytucja jak mrms jest zupelnie
                            niepotrzebna i zbyt kosztowan dla kieszeni podatnika.

> Dla nas nie liczy się przeszłość tylko przyszłość,

juz ktos to wczesniejpwiedzial. czyz nie dlatego ze przeszlosc troszke mocno
                            ciazy i kompromituje?

Zgodnie z uchwalonymi dokumentami przez MRMS oraz planowanymi działani
                            > ami informuje Cię, że MRMS wzmocni swoją pozycje, która i tak jest w
                            Szczecinie bardzo silna-

nie rouumiem tego zdania czym mierzycie swoja pozycje? arogancja?

nie bacząc na twoje spaczone poglądy jesteśmy jedyną młodzieżową
                            > organizacją, która najwięcej robi dla młodzieży i ma z nimi największy
                            kontakt, a to dlatego, że jesteśmy ich przedstawicielami.

jestescie przedstawicielami samych siebie albo pani derektoer szkoly ktora was
                            wyslala i pewnie wiecej sie wasza dzialanoscia nie interesuje a szkoda. nie
                            macie zadnej pokory nie jestwescie ani najwieszka a jzu napewno nie najlepuiej
                            dzialjaca instytucja dl mlodziezy.

>Opiekunów popieramy i akcept ujemy-

chyba lekko mogl ci sie porzadek poprzestawiaac to oni popieraja i akceptuja to
                            co wyrabialo sie w mrms i to jest powidem licznych glosow alepujacych o ich
                            wywalenie z roboty.

>jeśli coś się nie podoba to zmień miasto, bo wątpię czy nas zmieniasz- n
                            > adajemy się do tego,

hm patrz wyzej na slowa absztyfikanta tez twierdzi ze nie nadajecie sie na zadne
                            zmiany. ze pozostaje tylko pusta prozna buta i chamstwo.

>My jako MRMS jesteśmy najlepsi w Polsce,

fajno ale w czym? i wedlug kogo?

>Zrób coś z tym zacznij pisać wiersze, zakochaj się ,jak chcesz możemy o tym
                            pogadać!

mam mase ludzi z ktorymi mam malo czasu pogadac a wy jestescie gdzies na koncu
                            tej listy. sama mowisz ze sie nie zmenicie to o czym ja mam z toba gadac?
                            zakochany jestem do wierszy nie mam talentu ale moge sie o jakis jeden dla was
                            postarac. epitafium czy tren wolisz?

My jako młodzież działająca nie mamy ni
                            > c do ukrycia.

to ty do mnie pisalas jak pytalem o oddanie pieniedzy za loty i nazwiska osob
                            latajacych zebym zglosil sie do lini lotniczych?

>ty słaba istoto

o wlansie op takim PR mowilem niezla z ciebie rzecznik.
                            amen. pozdrawiam black
                          • albert_c Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 06.01.05, 13:04
                            "MRMS wzmocni swoją pozycje,
                            która i tak jest w Szczecinie bardzo silna" napisal Rzecznik mrms

* czlowieczku malutki, radzilem juz miesiecy kilka temu Rafalkowi, aby sobie
                            glowke posypal popilkiem, zapomnial widac, ale dobrze radze, wezcie sporo tego
                            popiolu na swoje nablizsze zebranie.

troszke pokory dzieciaki i nie wycierajcie sobie du.y ta szlachetne impreza. po
                            prostu robcie co do Was nalezy jak juz rzeklem wyzej, dopoki mozecie. robcie z
                            pokora.
                        • blackexit Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 29.12.04, 17:56

> heh czlowieku tylko jest mala sprawa,

sa wieksze?

My roznice pomiedzy biletami
                          > pokrywalismy z wlasnej kieszeni wychodzilo to niecałe 40 złotych.

dobrze rozumiem? doplaciles roznice miedzy biletem pkp a samolotem?

pozowlimy sobie zakonczyc
                          > dyskusje, przypominajac ze jest nowa kadencja

piszesz w iminiu ilu osob? czujesz sie ze jest ciebie wiecej? dlaczego uciekasz?
                          pytania s ajasne i proste wystarczy na nie odpowiedziec w 3 min i podac sie do
                          dymisji. pozdrawiam black
                          • Gość: Fugazi Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 19:03
                            Black,
                            Niestety Absztyf ma rację. Forumowe bicie piany n/t sprawy szmaciarskiej
                            organizacji i jej członków nie rozwiąże.
                            Żenująco niski poziom merytoryczny jaki reprezentuje dzieciarnia nie umożliwia
                            normalnej dyskusji. Widać to gołym okiem. Pewnym wyjściem było by dotarcie do
                            rodzicieli tego chałatajstwa.
                            Może ich jako światlejszymi w doświadczenie życiowe postawa własnych latorośli
                            nieco wstrząśnie.
                            Może się mylę ale pewnie większość z nich to normalni ludzie i sądzą że to
                            zabawa (cały ten MR...cośtam).
                            Nie wiedzą że rozmowa forumowa synka czy córki przeradza się we wściekłe
                            ujadanie na tego czy owego krytykanta przekraczając normy przyzwoitości.

Piętnujmy szajs i syf ale rozgryzanie co do akapitu wypocin niedorosłych w
                            sumie smarkaczy jest bez sensu. Będą się bronić, gryźć jak to dzieci a Ty
                            przyłożysz swoją rękę do powstania kolejnych cynicznych potworków rodem z PZPR.
                            Wystarczy już włączyć telewizornię aby pooglądać te ryje. Chcesz ich więcej?

I jeszcze jedna sprawa nie mniej ważna.
                            Taka bezsensowna dyskusja (bynajmniej nie pierwsze Twoje wypowiedzi) Ci
                            szkodzi. Widać to gołym okiem.
                            Kiedyś (onegdaj) widywałem Cię w „normalnych” wątkach. Czuć było werwę i
                            rozmach. A dziś wybierasz tylko te cuchnące z daleka.
                            Obawiam się aby ten twój nick zbyt Cię nie opanował.
                            Tak czy inaczej życzę Tobie i sobie więcej pogody ducha w Nowym Roku
                            a "młodzieży" opamiętania, pokory i pamiętania o swojej służebnej wobec innych
                            roli.

Pozdrawiam
                            Fugazi
                            • Gość: asik Re: Black, może to bez sensu IP: *.teleton.pl 29.12.04, 19:26
                              fugazi, może to cię zdziwi ale cie popieram :) uważam że większość rodziców nie
                              zdaje sobie sprawy z tego co to jest mrms :)ale to tych rodziców którzy nie
                              mają dzieci w Młodzieżowej Radzie. Bo nasi napewno o tym wiedza, naprawde nie
                              robimy nic złego,ale blackexit ocenia nas tylko po osobie Rafała Mielczarka
                              który jest naszym przewodniczącym. nasi rodzice na szczęście tego nie robią bo
                              jakby mieli nas ocenić po przeczytaniu tych wypowiedzi to byliby
                              zszokowani.Niektórzy z nich nie kontrolują swoich dzieci jak sie udzielają w
                              radzie, ale uważam że wszyscy działają dobrze.
                              moi rodzice znają Rafała i uważają go za człowieka rozsądnego. to co jest tu o
                              nim wypisywane niczego nie zmieni. i napewno tez nie zmieni opinii tych ktorzy
                              są bliżej nas, którzy widzą jak pracujemy i jakie są tego efekty- na przykład
                              właśnie moich rodziców!! mam nadzieje ze innych rodziców ktorzy bardziej sie
                              interesuja nasza rada tez to nie zniechęci do nas.
                              osoba Rafała nie jest jakimś naszym odzwierciedleniem- to jest tylko młody
                              chłopak który nas reprezentuje na zewnątrz i popełnij jeden błąd który teraz ma
                              wytykany aż to znudzenia. ale przecież cała rada nie leciała tym samolotem o
                              którym to tak często się mówi!! więc dlaczego całą radę tu się " gnoi" ??
                              pozdraiwam
                              • Gość: Fugazi Re: Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 19:39
                                Poczytuję to forum i zazwyczaj staram się prowadzić dyskusje sensowną na pewnym
                                poziomie.
                                Taką dyskusję zapewniam Cię można tu prowadzić.
                                Black jest dobrym partnerem do takowej i obrażaniem go (słowami waszego
                                rzecznika) nie osiągniecie wiele.
                                Wypije sobie piwko aby przełknąć forumowe szczyny ale tematu nie odpusci.

Jeżeli chcecie być postrzegani poważnie to naprawcie szkody poczynione w
                                poprzedniej kadencji (zmuście kolegów do zwrotu) a potem porozmawiajcie na
                                forum o swojej przyszłości.
                                Odgradzanie się murem od tego co było kiedyś a tego co teraz jest podobnie
                                bezsensowne jak czynią to politycy różnej maści ustami TV. Chyba, że waszym
                                zamiarem jest stanie się takowym.

Człowiek w życiu popełnia różne błędy, głupstwa itd.
                                Człowiek myślący stara się naprawić szkody które wyrządził a na pewno w te ramy
                                można podciągnąć szarganie publicznymi pieniędzmi nawet jeżeli ujęte były w
                                plany tworzone przez wydających.
                                Apel o zwrot rozrzutnie wydanych pieniędzy jest jak najbardziej na miejscu a
                                obrzucanie błotem tego który mówi o tym głośno jest w moim mniemaniu nie do
                                przyjęcia.
                                Toteż pozwoliłem sobie organizację która słowami swego rzecznika to czyni
                                nazwać „szmaciarską” i zdania nie zmieniam.

Pozdrawiam
                                Fugazi
                                • Gość: asik Re: Black, może to bez sensu IP: *.teleton.pl 29.12.04, 20:08
                                  w tej kadencji jest tylko 5 osób ktore byly w poprzedniej. Reszta nie wie co
                                  sie wcześniej działo. Rafał zwrócił pieniądze które powinien już rok temu. a
                                  wiem to napewno!! dlatego też nie reaguje tak ja powienien bo wie że ze swojej
                                  strony zrobił to co powinien. oczywiście chodzi mi tylko o dopłaty za samolot,
                                  bo rachunek telefoniczny nie był przez niego wydzwoniony.
                                  niestety nie możemy porozmawiać o przeszłości bo jej nie znamy, niektórzy z nas
                                  nawet nie wiedzieli wcześniej że istnieje coś takiego ja MRMS póki nie zostali
                                  zaproszeni na wybory w szkołach. Dlatego m.in. nasz rzecznik który już próbował
                                  na wszelkie sposoby grzecznie rozmawiać z blackexitem o tym że przeszłość
                                  minęła i jest nowa kadecja i nowi ludzie (którzy nie wiedzą o tym co się działo
                                  wcześniej) i dlatego nie można nas od razu skreślić z powodu 1 osoby której nie
                                  lubi blackexit stracił już cierpliwość i jest teraz jak to ktoś napisał hamski
                                  i wulgarny.nie napadajcie tak strasznie na "nowy MRMS" to będzie całkiem
                                  inaczej. DAJCIE NAM SIE WYKAZAĆ I OCEŃCIE NAS SŁUSZNIE!!!
                                  pozdrawiam
                                  • Gość: Fugazi Re: Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:22
                                    Proszę sprawdź dokładnie i odpisz na forum:
                                    1. Jaką kwotę zwrócił członek Rafał. O jaką dopłatę chodzi. Do businnes class?
                                    Czy różnicę pomiędzy połączeniem lotniczym a kolejowym. Chyba nie jest
                                    problemem aby rzecznik na forum podał wydane kwoty na bilety i te zwrócone. Ja
                                    bynajmniej uwierzę na słowo a Black jak go czuję to sprawdzi i będzie po
                                    sprawie biletów.
                                    2. Kto wydzwonił rachunki? Tak trudno znaleźć odpowiedzialnego? O czym to
                                    świadczy.
                                    3. Czemu rzecznik i inne osoby z tego waszego MR...coś tam działa na szkodę
                                    rzeczonej organizacji i obraża forumowicza domagającego się zwrotu?
                                    4. Czemu solidarnie bronicie swoich członków? Nie masz swojego zdania Asiu? Czy
                                    się boisz? Nie jesteście układem mafijnym i dobrze wam zrobi jak nauczycie się
                                    uczciwości na starcie.

Pozdrawiam
                                    Fugazi

• Gość: asik Re: Black, może to bez sensu IP: *.teleton.pl 29.12.04, 20:33
                                      ja właśnie swoje zdanie wyrażam!! jestem za MRMS bo wiem jak to naprawde
                                      wygląda. i bronie mlodziezowke bo blackexit obraza nas wszystkich. wczesniej
                                      ograniczal sie do krytykowania rafala a teraz to juz sie przerodzilo w obsesje
                                      na punkcie MRMS ktora jest bogu duch winna, bo nawet dokladnie nie wie o co
                                      chodzi a jest obrzucana oblegami.
                                      musimy zwracać roznice miedzy pociagiem 2 klasy a zwykla klasa w samolocie
                                      jak ktos chce leciec klasa buisnes to calosc pokrywa rodzic.
                                      pozdrawiam
                                      • Gość: asik Re: Black, może to bez sensu IP: *.teleton.pl 29.12.04, 20:35
                                        aha i jeszcze w sprawie tego telefonu
                                        wydzwonila go cala Mlodzieżowa rada i dlatego musielismy oddac to z naszego
                                        buzdzetu!! nie bylo jednego winnego.
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: Fugazi Re: Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:06
                                          Co znaczy z naszego budżetu?
                                          Tzn, że ja szczeciński podatnik mam zwrócić poprzez nowy budżet? Czy zwracacie
                                          ze swojego kieszeni?
                                          Co znaczy musimy zwracać roznice miedzy pociagiem 2 klasy a zwykła klasa w
                                          samolocie?
                                          Powiedź czy osoby które latały z własnej kieszeni uregulowały należności. Jaką
                                          kwotę wydano na bilety lotnicze i jaką zwrócono. To takie trudne?

Jeszcze jedna ważna sprawa.
                                          Moim zdaniem powinniście dziękować Blackiemu za czas który wam poświęca. Mi na
                                          to szkoda czasu ale osobiście gdybym miał syna w tym waszym MR..coś tam bym się
                                          z tego cieszył.
                                          Jesteście z szacunkiem do was jeszcze dzieciakami a ta cała rada winna wpioć
                                          wam zasady które wykorzystacie w swoim dorosłym życiu.
                                          Bynajmniej nie chodzi mi o umiejętność zorganizowania „imprezki”. Rzecz idzie o
                                          sprawę ważniejszą.
                                          Całe nasze życie przeżera korupcja i brak uczciwości. Osobami które mają nas z
                                          tego wyciągać jesteście wy i wasze pokolenie a przykład który dostajecie od
                                          opiekuna i plenipotenta nie idzie w parze z tym co mam na myśli.
                                          Transparentośc waszej pracy i finansów powinna być kanonem budowania rady
                                          (jeżeli już takie coś ma funkcjonować) .
                                          I nie chodzi o to, że jednostka UM was skontroluje. Nie jesteście tajną
                                          organizacją typu UOP. Winniście jeżeli zaistnieje problem wyjaśnić go chociażby
                                          na tym forum. Wyprać przysłowiowe brudy do bólu. Bez obrażania się i wyzywania.
                                          Tak sobie wyobrażam wasze funkcjonowanie. To co jest dzisiaj to popelina.
                                          Bierzecie zły przykład już od początku. Tym bardziej nie widzę dla waszej rady
                                          przyszłości.
                                          Zrewidujcie póki pora swój stosunek do społecznego działania na rzecz innych.
                                          Jesteście w służalczej roli wobec nas podatników, nie odwrotnie. Unoszenie się
                                          honorem i obrzucanie innych błotem jest ”szmaciarskie”.

Pozdrawiam
                                          Fugazi

• Gość: asik Re: Black, może to bez sensu IP: *.teleton.pl 29.12.04, 21:26
                                            osoby ktore leca samolotem lub jada pociagiem klasa wyższa niz jest ustalona
                                            przez duza rade nie zwracaja pieniedzy tylko od razu placa za siebie :) a to
                                            dlatego ze nikt ich nie rozlicza pozniej z tego jaka klasa jechali. jak kogos
                                            stac na klase buisnes to sobie nia leci i nie przynosi zadnego rachunku do UM.
                                            jakie sumy byly przeznaczone na bilety lotnicze i na pkp nie powiem bo nie
                                            wiem!!! moge ci odpowiedziec tylko na pytania na ktore znam odpowiedz.
                                            a co do tych klas- to MRMS jak jedzie w delegacje ( uzasaniona wczesniej w UM)
                                            to moze jechac pociagiem 2klasa i wtedy dostanie zwrot kosztow podróży.
                                            to nie jest tak ze my najpierw dostajemy pieniadze i pozniej jedziemy czy
                                            lecimy samolotem.
                                            kazdy musi wziac zaplacic ze swoich prywatnych pieniazkow i jak dostarczy
                                            faktury do Urzedu Miasta to wtedy dopiero dostaje zwrot kosztow podrozy( i
                                            tylko te koszty ktore sa uznane za niezbędne- czyli przejazd ale tylko do 2
                                            klasy, dieta, i jezeli jest przymusowy nocleg to tez,ale mozemy spac tylko w
                                            schroniskach a nie w hotelach)
                                            takze nikt nie wydaje zbednie pieniedzy bo nie wiemy za co nam zwroca kase!!
                                            pozdrawiam
                                            • Gość: Fugazi Re: Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:33
                                              Nie odpowiadasz na temat.
                                              To co piszesz jest oczywiste. Nie chodzi mi o stan obecny lecz o przeszłość i
                                              działalność obecnych członków w poprzedniej radzie.
                                              Napisz ile wydano na bilety lotnicze i ile zwrócono.
                                              Pozdrawiam
                                              Fugazi
                                          • Gość: rafal Re: Black, może to bez sensu IP: 217.153.6.* 29.12.04, 21:30
                                            heh potrzebne było takie podsumowanie tego wątku. Dzieki Fugazi. Rzecz w tym, że
                                            (winy na nikogo nie zrzucam), ale to nie my wytworzyliśmy taką brzydką i
                                            nieodpowiednią atmosferę - heh zapewne nasz udział był w tym także i nie jest
                                            nam łatwo z tym funkcjonowac( bynajmiej tym którzy coś robią ). Gydbyśmy mieli
                                            pewność, że będzie normalna atmosfera podczas rozmowy to z chęcią odpowiem na
                                            te pytania. Tylko obawiam sie ze jak zacznie się ta rozmowa to przejdzie na
                                            taki tor, który widzimy teraz. A to nie my byliśmy początkiem zmiany tematu w
                                            tym wątku. Podobnie uważamy, że pewne postawy tworzą sie w trakcie naszej
                                            kadencji i wcale nie jesteśmy "skrzywieni" i "zlewicowani". Mam nadzieje, że
                                            rok 2005 bedzie słuzył wymianie zdań. Jesli black napisze, ze gdy odpowiemy na
                                            jego pytania, wyczyści konto nowej kadencji to jest super.
                                            • Gość: Fugazi Re: Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:50
                                              Nic chłopie nie rozumiesz (albo udajesz).
                                              Czuję że tracę czas ale wyjaśnię jeszcze raz.
                                              Popełniłeś błąd. Wykorzystałeś swoje stanowisko w radzie za zgodą czy bez to
                                              nie ma znaczenia i latałeś samolotem narażając swoją rade niepotrzebnie na:
                                              1. Uszczerbek finansowy
                                              2. Utratę jak widać reputacji

Nie jesteś zły i tak nie uważam, ale masz szansę po części naprawić swój błąd:
                                              1. Rozliczając się z wydanych pieniędzy. Mam na myśli np. zwrot kosztów
                                              przelotów czy rozmów telefonicznych ponad miarę.
                                              2. Wsłuchiwanie się w to co inni mówią. Nie tylko wasi opiekunowie ale i
                                              oponenci. Robią (ci drudzy) wam więcej dobra niż szkody.
                                              3. Właściwe przeproszenie za zaistniałą sytuację nie tylko opiekunów czy
                                              plenipotenta ale opinię publiczną
                                              4. W przyszłości działanie transparentne rozumiane jako udzielanie pełnych
                                              informacji zainteresowanym waszą działalnością. Nie jesteście tajni a wasze
                                              finanse nie są objęte żadną tajemnicą. Można je wyjaśnić publicznie
                                              niekoniecznie zapraszając Blacka na kawę.
                                              5. Organizowanie i współorganizowanie przedsięwzięć charytatywnych z należytą
                                              skromnością i szacunkiem.

Pomoże to wam zaręczam zarówno w waszym życiu dorosłym jak i przyszłości
                                              naszego miasta, czego dziś próżno oczekiwać.

Pozdrawiam
                                              Fugazi

• Gość: dajana Re: Black, może to bez sensu IP: 195.28.183.* 29.12.04, 22:05
                                                Fugazi-czesc ciebie to ja jeszcze nie pzonałam,ok cos tu wspomniałeśo kawie ,widzisz ja jako osoba nie lubiaca wyjasniac spraw przez pisanie preferuje spotkanie w cztery oczy i wyjasnienie,nie chce tutaj dłużej czytac o tych nerwach jestesmy tylko ludzmi mamy prawo do błedów jednak aby ktoś przyznal sie do błedu chce wiedziec dlaczego ma to zrobic,a z tego co piszemy to jest stado udowodnień kto lepiej pisze i zna słownik.docenia mto naprawde ale niech BLACKEXIT powie mi to prost ow oczy na spokojnie,chyba wiele nie wymagam,prosze tylko o spokojną rozmowe z człowiekiem ktory ma takie a nie inne zdanie.Pozdrowionka-Dajana
                                                • Gość: Fugazi Re: Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 22:19
                                                  Witaj,
                                                  Widzisz dziecko, tak to jest że sprawy związane z waszym działaniem lepiej jest
                                                  rozwiązywać na forum publicznym niż przy kawie. Takie spotkania nie tylko mnie
                                                  źle mi się kojarzą i nie chodzi tu o brak czasu czy odwagi.
                                                  Takie pokrętne moim zdaniem załatwianie spraw się wam nie godzi. I nie dziwię
                                                  się Blackowi że nie chce z wami się spotykać w 4 oczy.
                                                  I nie po to na forum pisujemy pod nickami aby dla wygody nastolatka się
                                                  przedstawiać.

Zarzuty są konkretne. Rozwiązania podałem też. Nie oczekujcie w zamian od nas
                                                  abyśmy jak w konfesjonale puknęli 3 razy i odpuścili grzech poprzedniej
                                                  kadencji a tych samych członków. Tu układu nie będzie.
                                                  Na to trzeba zapracować. Ale jak to w życiu bywa. Gwarancji uznania mieć nie
                                                  będziecie.

To wy jesteście dla nas nie odwrotnie. Wasze stanowiska to nie zaszczyt a
                                                  obowiązek którego się podjęliście. Jeżeli nikt wcześniej wam tego nie
                                                  powiedział to mówię to teraz. Społecznikiem się nie bywa ale na to miano trzeba
                                                  zasłużyć. Godnie znosić krytykę, przepraszać za błedy i je naprawiać. I
                                                  pracować, pracować, pracować dla dobra ogółu.

Pozdrawiam
                                                  Fugazi

• Gość: RZECZNIK DAJANA Re: Black, może to bez sensu IP: 195.28.183.* 29.12.04, 22:28
                                                    ty mozesz mnie nie nazywac dzieckiem!?bo po 1 nie znasz mojej osoby po drugie zaczynasz mi działac na anerwy tym swoim bezmyślnym pisaniem o d....
                                                    po 3 jesteś zbyt pewny siebie a tacy ludzie szybko koncza swoją kadencje czortów,wiec nie kozacz sie bo nie takich jak ty niszczyłam
                                                  • Gość: Fugazi Re: Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 22:40
                                                    Tak wystraszyłem się twojej niszczycielskiej siły.
                                                    Tym samym wykorzystaliśmy czas na dyskusję.
                                                    Żal mi was dzieci ale swoje pretensje kieruję przede wszystkim do waszych
                                                    opiekunów zarówno w domu jak i w MR..coś tam.

Pozdrawiam i kończymy
                                                    Fugazi
                                                  • Gość: dajana Re: Black, może to bez sensu IP: 195.28.183.* 29.12.04, 22:47
                                                    taki jesteś kzoak powiedz mi to prosto w oczy ty i ten blackexit,
                                                    mądry jesteś w słowach iciekawa jestem czy w zreczywistosći też starsz ogniem z dupy bo zaczynasz irytować mnie co ty sobie myslis ze jestes kims bo uzywasz mądrych słów super winszuje ale nie zapominaj ze nie zansz mojej osoby i jeszcze słowo napsz na rodzićów ,na mrms,czy na kogokolwiek a znajde cie i osobiscie potne i posypie solą i bede spogladała jak cierpisz,męczysz mnie człowieku myslisz ze jestes ch...wie kim a tak na prawde jakbys był mądrym facetem powiedzial byś ej,,,dobra dziewczyno spotkajmy sie i pogadajmy,a ty złatwasz swoje zyciowe nieudanie na forum i myslisz ze cos tym zdziałasz człowieku raz na zasze daj na spokój dotarło to do twojego zarośnietego grzybem mózgu czy ci pomuc to prze analizowac,z tego co widze to wy obaj macie jakies kody typu LUBIMY MIEC PROBLEMY Z DU....winszuje inteligencji ....
                                                  • Gość: Fugazi Re: Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 22:54
                                                    Dobranoc dziecko. Idź spać.
                                                    Fugazi
                                                  • Gość: andreas Fugazi masz mój podziw IP: 62.233.223.* 29.12.04, 23:54
                                                    ja tylko wyimkami to przeglądnąłem
                                                    niby nie jestem porywczy....
                                                    ale wierz mi Twój spokój mnie oszołomił,
                                                    bo ja ku.. to bym z dupy ku.. powyrywał
                                                    to by się tak ... madzrzyła ....
                                                  • Gość: DAJANA FUGAZI IP: 195.28.183.* 30.12.04, 10:29
                                                    HAH NO MOJE ZDIECIE SPRZED 3 LAT
                                                    ZNASZ TO POWIEDZENIE?Jeżeli jeden pies szczeka bez powodu, to dołączają się do niego tysiące.MIĘŁGO DNIA
                                                  • Gość: Fugazi Re: FUGAZI IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 10:54
                                                    Jestem załamany. Nie sądziłem że jest z wami tak źle.
                                                    Podkreślam ponownie, żal mi was, ale swój żal kieruję do waszych opiekunów.
                                                    Fugazi

p.s. Jeżeli masz odrobinę przyzwoitości proponuję abyś porozmawiała o sobie i
                                                    swoich postach z nimi. Może żyją w ułudzie i pobudka będzie wskazana.
                                                  • blackexit laurka 30.12.04, 09:17
                                                    ość portalu: dajana napisał(a):

> taki jesteś kzoak powiedz mi to prosto w oczy ty i ten blackexit,
                                                    > mądry jesteś w słowach iciekawa jestem czy w zreczywistosći też starsz ogniem
                                                    z dupy bo zaczynasz irytować mnie

dodam tylko ze pisze do fugazjego pani dajana bukowska oficjalny rzecznik
                                                    mlodziezowej rady w calosci finansowanej przez podatnika. pani dajana wyglada tak:

www.mrms.szn.pl/radni/id/6
                                                    pozdrawiam black
                                                  • albert_c Re: Black, może to bez sensu 06.01.05, 13:53
                                                    Gość portalu: RZECZNIK DAJANA napisał(a):

> ty mozesz mnie nie nazywac dzieckiem!?bo po 1 nie znasz mojej osoby po drugie
                                                    z
                                                    > aczynasz mi działac na anerwy tym swoim bezmyślnym pisaniem o d....

* :( zenada, zenada i raz jeszcze zenada, ktora reprezentujesz dziecko jest
                                                    osmieszaniem samego siebie jak i MR cos tam.

> po 3 jesteś zbyt pewny siebie a tacy ludzie szybko koncza swoją kadencje

* napisal rzecznik cos tam, ktroy wczesniej walil peany, ze 'jestesmy najlepsi'
                                                    itd. znow zenada. poziom argumentow na ysokosci bruku.

czortó
                                                    > w,wiec nie kozacz sie bo nie takich jak ty niszczyłam

* :))))
                                                    dziecko wez sie po prostu zamknij, bo jeszcze nie raz z takim podejsciem do
                                                    ludzi bardzo mocno sie zdziwisz ze cos nie wyszlo Tobie tak jak powinno.

Raflku: czy pomyslem na nowa twarz mrms jest wasz rzecznik, ktory powyzej
                                                    wyrazil swoje zdanie?
                                        • blackexit ja pierdykam 30.12.04, 07:33

> aha i jeszcze w sprawie tego telefonu
                                          > wydzwonila go cala Mlodzieżowa rada i dlatego musielismy oddac to z naszego
                                          > buzdzetu!! nie bylo jednego winnego.
                                          no to jzu mnie rozwialilo. co to jest do qry nedzy. bachory dzownia a cale
                                          miasto placi. przypomne ze chodzi o 3,5 tys zl za styczen i luty poprzedniego
                                          roku. kolejnych miesiecy nie licze.
                                          pozdrawiam black
                                  • Gość: szczecinianin Re: Black, może to bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 16:22
                                    Czytam Wasze wypowiedzi i jestem bardzo zdziwiony. Ja niestety nie jestem już w
                                    wieku w jakim są członkowie MRMS. Bardzo dziwi mnie, ze jedna z członkiń
                                    wypowiada się:
                                    > w tej kadencji jest tylko 5 osób ktore byly w poprzedniej. Reszta nie wie co
                                    > sie wcześniej działo.
                                    > nawet nie wiedzieli wcześniej że istnieje coś takiego ja MRMS póki nie
                                    zostali
                                    > zaproszeni na wybory w szkołach.
                                    A "jaśnie pan przewodniczący" ma czelność sie chwalić ile to rada nie zrobiła.
                                    Facet gdybyś miał tyci, tyci lub ewentualnie odrobinkę (nawet taką malutką)
                                    samokrytyki i czegoś co sie nazywa HONOR to już dawno zrezygnowałbyś ze swojej
                                    funkcji. Ale wiem że operacja odciecia od koryta jest bardzo bolesna.
                                    Pozdrawiam całą MRMS pokażciwe na co Was stać, żeby to MIASTO naprawdę mogło
                                    coś dać MŁODZIERZY.
                • Gość: Robert (migot.pl) Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.12.04, 23:28
                  Chwila chwila... jaki rozglos Ani Drozdowskiej... zazdroscisz jej, ze
                  startowala do EuroParlamentu? Tez moglas? A moze nie? Ona robi to dluzej od
                  Ciebie, dluzej organizuje wosp w Szczecinie, myle sie? Za to MRMS na garnuszku
                  UM Szczecin lata sobie samolocikami tu i owdzie i placi krocie za telefony z
                  kasy podatnikow. I to jest fajne? Rozglos mozna osiagnac w tym kraju na 2
                  sposoby - robiac cos dobrego ( zawse sie przyczepia do czegos i beda zawistni)
                  i robiac cos zlego. TYlko zastanowcie sie wszyscy, co robicie. Bo impreza na
                  Walach nie jest najwiekszai najwazniejsza, ale zalozenia calej Orkiestry w
                  Szczecinie byly takie, ze robicie (nie naleze do zadnego sztabu) JEDNA impreze
                  na WALACH CHROBREGO. Tak mialo byc. A tymczasem na spotkania organizacyjne
                  przychodza ciagle te same osoby i Galaxy raczej sie na nich nie pojawia. Tak
                  wiec prosze ostrozniej troszke... Sama piszesz, ze nei lubisz oskarzen o
                  rozglosie i kasie, a co piszesz o p. Drozdowskiej?

A ze Szczecinski Punkt Widzenia pisze to, co pisze, to juz inna bajka. Czytaj
                  gazety z wyzszej polki, przynajmniej ja tak robie...
                  • Gość: asik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 30.12.04, 13:03
                    ja opisuje to co wyczytałam w punkcie widzenia.
                    o nas tam nic nie pisze wiec chyba dobrze sobie radzimy prawda??
                    a ja nic zlego o ani nie pisze bo tak naprawde to jej dobrze nie znam.
                    aha - skoro nei jestes z zadnego sztabu to skad wiesz ze galaxy nie pojawia sie
                    na spotkaniach organizacyjnych???
                    pozdrawiam asik
                    • Gość: Robert (migot.pl) Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 21:28
                      Jak sie robi strone www o wosp, to warto wpasc na spotkanie i sie dowiedziec,
                      co trzeba zamiescic na stronie www.
              • Gość: Robert (migot.pl) Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.12.04, 23:34
                1. Slyszycie tutaj tylko o Galaxy i MRMS. a to niejest caly wosp w Szczecinie.
                Przykre, ze jedna firma wyrabia opinie o calej marce :((((
                2. fakt, w zalozeniu miala byc jedna - na WALACH
                3. Sztabow zawsze jest wiecej niz jeden - tak jest latwiej organizacyjnie
                4. nie bede polemizowal
                5. TVP robi co jej kaza tam u gory, fakt, ze nie wszystko sie bedzie podobalo,
                ale jednak transmisja bedzie. A to jest chyba wazn mozna iscJa wiem, ze zawsze
                mozna isc do innej stacji - proponuje uwage skierowac do sztabow, ktore za to
                odpowiadaja - lista na stronie www(nie naleze do zadnego)
                6. To zalezy, kto to robi i co robi. Nie wszyscy robia skok na kase. Ja nie mam
                z tego nic, a spie 2 h dziennie. Przyznaje bez bicia, ze nie udaloby mi sie nic
                zalatwic, gdyby nie sponsorzy (ale o tym nizej w osobnym poscie...)
                7. Niestety, fakt. Nie chce nikogo oceniac, ale rozni ludzie rozne rzeczy
                robia. szkoda :(

Rowniez serdecznie pozdrawiam

Robert
    • Gość: play Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.04, 19:14
      wiem, wiem, że jestem nudny ale doQnędzy za ile zagra tow. Finta z zespołem ?

bo większość ludzi gra za darmo...a tak w ogóle to dlaczego Flinta a nie np.
      Mandaryna - wtedy zebrałoby się jeszcze więcej kasy, a przecież o to chodzi,
      I'm I right ?
      • Gość: asik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 29.12.04, 19:31
        zeby mogłą zagrać w Galaxy manadryna potrzebowalibyśmy ok 10 tys złotych- bo
        trzeba opłacić przyjazd jej całej grupy tanecznej oraz samej mandaryny!!!
        (która oczywiscie nie przyjedzie tu pociągiem!!)w a Galaxy nie ma miejsca na
        taki duży zespół i oczywiście nie mamy tyle pieniędzy

dlatego flinta bo zgodziła sie przyjechac ze swoim zespołem samochodami i
        koszty które poniesiemy mieszcza sie w granicy 7 tys ( są to koszty palia 2
        samochodów oraz noclegu i wyzylwienia)musimy tez im zapewnic sprzet na ktorym
        bedą grac bo nie moga przywiesc np. perkusji z warszawy.
        i te koszty oczywiscie sa pokrywane przez sponsorow!!!
        • Gość: Marian Paździoch Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 62.69.200.* 29.12.04, 21:08
          kilkakrotnie, uważnie przeczytałem wszystkie posty tego wątku.
          mimo całej sympatii, jaką darzę was, za gotowść pracy na rzecz 'wielkiej
          orkiestry' niestety muszę w tym wypadku przyznać rację blackiemu. mienicie się
          przedstawicielami organizacji, młodzieżowej organizacji podejmującej sie pomocy
          zbierania funduszy dla chorych dzieci. założny przez was wątek wydaje się, miał
          na celu poinformowanie forumowiczów i gości odwiedzających to forum o
          zamierzonych przez was działaniach na rzecz orkiestry świątecznej pomocy.
          przerodził się on w dużej mierze z waszj winy w szkodliwą pyskówkę, szkodząc
          tej szczytnej idei. widzę że sztuka negocjacji i umiejętność prowadzenia
          dyskusji nie jest waszą mocną stroną. proponuję przyjąć uwagi
          fugaziego ,blackiego, absztyfa i innych bez obrazy i bez niegrzecznych uwag.
          tego wymaga odpowiedzialność za zadanie któregoście się podjęli. jeżeli będzie
          ono wykonane dobrze, to jest możliwość naprawienia nadszarpniętej reputacji
          rady.
          życzę wam tego a także wielu sukcesów, oraz mądrego, przemyślanego wydawania
          społecznych pieniędzy.

pozdrawiam serdecznie! mp.

ps. w niektórych sprawach, nasze forumowiczów wspólne wymiany myśli, są
          zupełnie innej treści, występujemy jednak na tym forum zupełnie jako osoby
          prywatne, natomiast wasze posty są autoryzowane jako organizacja, w tym jest
          różnica, pamiętajcie o tym.
    • Gość: Robert (migot.pl) Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 00:07
      Witam serdecznie,

Tak przeczytalem caly ten watek o wosp w Galaxy i mam wrazenie, ze te wyowiedzi
      polozyly cien na caly wosp. A chyba tak jednak byc nie powinno. Moja skromna
      osoba (jestem rowniez mlodym czlowiekiem, dalej sie ucze, ale nie mam nic
      wspolnego z MRMS), wraz z kol. Kasia i kulkunastoma innymi osobami zajmuje sie
      obsluga internetowa WOSP w Szczecinie i Pomorzu Zachodnim. Nie nalezymy do
      zadnego sztabu, robimy to sami, z dobrej woli i checi zrobienia tego, co
      umiemy. Po prostu.

Adres strony: www.wosp.szczecin.pl

Strona jest witryna asztabowa, co oznacza, ze piszemy o wszystkich sztabach, o
      wszystkich akcjach itp. Nie chcemy zadnych podzialow zwlaszcza, ze z zalozenia
      w Szczecinie w tym roku miala byc ( jelsi dobrze mnie informowano) jedna
      impreza na WALACH CHROBREGO. Zycie udowodnilo, ze jest zupelnie inaczej. Ale to
      juz kwestia organizatorow, ja nie znam tej sprawy na tyle dokladnie, zeby sie
      wypowiadac.

Jesli chodiz o sponsorow, to z gory mowie, ze sa oni niezbedni. Glownym jest
      firma Vobis, ktora przekazuje nam na dzien finalu komputery + konfiguracja, na
      ktorych bedziemy pracowali (newsy, zdjecia, liczniki kasy, poczta e-mail).
      Bedzie takze transmisja na zywo z Walow Chrobrego i, jesli sie dogadamy, z CH
      Galaxy. Mowa tutaj o transmisji pelny live w technologii Windows Media (jednym
      z przyjacieli akcji jest Microsoft) oraz o zdjeciach co iles tam sekund i
      pokazaniu ich na stronie www.

4 fotoreporterow bedzie biegalo po Szczecinie i pstrykalo fotki, ktore
      bedziecie mogli ogladac na stronie www.

Prosimy o zglaszanie sie do nas wszystkich sztabow z calego wojewodztwa. Mozemy
      udostepnic Wam konta, dzieki ktorym bedziecie mogli samodzielnie pisac newsy,
      uaktualniac stan kasy. Prosimy takze - przysylajcie do nas programy swoich
      imprez. Niech nasza strona stanie sie podstawowym zrodlem informacji o
      Orkiestrze :)

Konczymy juz takze pisanie oprogramownaia do licytacji internetowo -
      telefonicznych. Szczegoly niebawem na stronie.

Przeprowadzimy takze chaty moderowane z goscmi Orkiestry w Szczecinie.

Jelsi ktos ma jakis pomysl na nowy dzial na stronie, to dajcie znac:) Jestesmy
      otwarci na wszelkie propozycje i pomysly:)

Mam nadzieje, ze chociaz ta informacja o naszej stronie www, troszke poprawi
      nastroje i opinie o Orkietrze, staramy sie bardzo, aby wszystko wypalilo. 9
      stycznia bedziemy siedzieli na Nawigatorze XXI i wlasnie z tego miejsca
      bedziemy prowadzili cala relacje.

Pomaga nam takze m.in. home.pl udostepniajac konto www/mail oraz FlashNet
      dostarczajac net z AM na statek. Domena wosp.szczecin.pl jest moja prywatna, bo
      kiedy padl pomysl organizacji internetowej orkiestry nie wiedzialem jeszcze, ze
      tyle osob bedzie chetnych na pomoc i spotkam sie z takim cieplym odbiorem u
      ludzi. Wosp to nie tylko kasa od sponsorow. My dostajemy konkretne rzeczy, a
      wlasciwie sa nam one udpstepniane na czas finalu. A to jest bardzo wazne.

nikt nam za to nie placi, czasem nawet dziekuje sie nie slyszy. Ale my po
      prostu robimy to, co lubimy i umiemy.

Wiem, ze klotnia zawsze bedzie, bo kontrowersje byly, sa i beda. Mam jednak
      nadzieje, ze nasze dzialania pomoga wszystkim w jasniejszym spojrzeniu na
      sprawe i cieplejszym odbiorze. Nawet jesli bedzie zimno, zobaczycie co sie
      dzieje w Szczecinie na zywo:)

Mozecie juz zobaczyc zdjecia z poprzednich finalow WOSP w Szczecinie oraz
      poczytac troszke interesujacych tresci:)

Wlasnie pracuje nad historia poprzednich finalow w Szczecinie, dostaje takze
      nowe plany imprez oraz atrakcje, co sie bedzie dzialo. Rok temu orkiestry w
      Szczecinie wlasciwie nie bylo. I tez bylo gadanie, ze nic nie ma, ze tylko
      Szczecin nic nie zrobil. W tym roku cos sie dzieje, ale i to nie jest fajne.
      Czasem sam sie zastanawiam, czy nasza praca, mimo ze nie zapraszamy zadnej
      gwiazdy i nie placimy za jej transport, bedzie dobrze odebrana.

Pozdrawiam i zycze milych wrazen w ogladaniu naszej witryny wospowej:) 3maj sie
      cieplo i pomyslcie optymistycznie. Jak juz mowilem, ludzie sa rozni:) Czassem
      jest to +, czasem -.

Robert
    • blackexit Fugazi 30.12.04, 09:21
      sam mi sugerowals ze rozmieniam sie na drobne gadajac z takimi bezczelnymi
      szczylami. potyem podjales z nimi polemike i skonczylo sie to jak zawsze
      chamstwem arogancja i brakiem odpowiedzi na stawiane pytania, ale paradokslanie
      to oznacza ze sprawa powinnismy nadal sie interesowac. to za nasz kase dziatrwa
      sie bawi. osobiscie domagam sie likwidacji tego niepotrzebnego tworu a kase
      lepiej przeznaczyc na organizacje ktore cos dla dzieciakow robia mozna ochocby
      bezoposrednio wplacic te 30 tys na konto owsiaka albo tpd albo harcerzy.
      rzeczywiscie jest tak jak pisal absztyf ze ci z ktorymi rozmawiamy sa juz tak
      zepsuci ze nie da sie ich nawrocic sa malymi wlodakmi czarzastymi i jakubowskimi
      ktorzy generalnie uwazaja ze spoleczenstwo na ktorym zeruja moze im skoczyc ale
      mysle ze tak jak w wypadku wposmninych i tak w tym wypadku dobro sprawidliwosc i
      prawda zwycieza :)
      pozdrawiam black
      • Gość: Fugazi Re: Fugazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:35
        Musiałem się sam przekonać. Tak już w życiu jest.

Dziekuje i pozdrawiam.
        Fugazi
        • Gość: play Re: Fugazi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.04, 18:50
          Właśnie sobie słucham Marillionowego Fugazi - o rany jak mało jest teraz takich
          płyt. Gratuluję nicka !!!
          • Gość: Fugazi Re: Fugazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:26
            Mam nadzieję, że głośno!!!

Pozdrawiam i
            Wszystkiego Najlepszego w 2005

Fugazi
    • Gość: Benio Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:17
      Szanowni Państwo

Już za chwilę w waszym otoczeniu odbędzie się kolejna edycja Wielkiej
      Ortkiestry Świątecznej Pomocy, której celem jest zbiórka pieniędzy na
      zakup sprzętu medycznego. Bardzo zbożny cel, ale jak należy się do niego odnieść
      w kontekście informacji, jaka ukazała się przed świętami w
      "Rzeczpospolitej"
      oraz umieszczona została na stronie internetowej Ministerstwa Spraw
      Zagranicznych (skrucony tekst podaję poniżej).

"Sprzęt medyczny z Polski dla irackiego szpitala
      2004-12-17 14:53
      W dniu 17 grudnia br. Podsekretarz Stanu w MSZ Bogusław Zaleski przekazał
      irackim lekarzom ze szpitala w Al Hashimiyah sprzęt medyczny zakupiony
      przez Polską Misję Medyczną ze środków pomocowych przydzielonych przez MSZ RP.
      W spotkaniu w gmachu MSZ wzięła również udział Dyrektor Polskiej Misji
      Medycznej, p. Elżbieta Lipska. W 2004 r. Stowarzyszenie Polska Misja
      Medyczna otrzymało z Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP dotację na
      program pomocowy dla Iraku. W ramach przedsięwzięcia zakupiono sprzęt
      endkoskopowy
      irehabilitacyjny oraz zorganizowano szkolenia dla 6 irackich lekarzy,
      przebywających w grudniu br. w Polsce".
      Jak łatwo zauważyć nie brakuje pieniędzy w budżecie na sprzęt medyczny, a
      nawet jest ich nadwyżka, która pozwala na pomoc innym biedniejszymm
      obszarą.
      Cóż więc Wielka Orkiestra mąci z tym sprzętem medycznym?
      Jak co roku można wyraźnie zauważyć, że suma pieniędzy zebrana podczas
      Orkiestry jest odwrotnie proporcjonalna do naiwności polskiego
      społeczeństwa.
      Może należałoby tegoroczną zbiórkę przeznaczyć na uświadomienie polskiego
      społeczeństwa w zakresie sensowności i potrzeby akcji charytatywnych.
      Jednakto uświadamianie mogłoby się okazać na tyle "niebezpieczne", że
      "stracona" naiwność społeczeństwa miałaby ogromny wpływ na wysokość zbiórki w
      następnych edycjach Orkiestry, dlatego proponuję aby dochody z
      tegorocznejOrkiestry przeznaczyć na pomoc dla ofiar trzęsienia ziemi w Azji.
      Ale czy znajdzie się wystarczająco dużo chętnych (naiwnych) aby pomóc Azjatom?
      Niech żyje Społeczna Naiwność!
      Niech Żyje Solidarność Naszego Narodu!
      Niech Żyje Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy!
      Niech Żyje Największa Orgia Społeczna Powojennej Polski!
      Pozdrawiam Wszystkich i Życzę sobie i Państwu w Nowym Roku 2005 wiele
      wiele
      cudownej Naiwności
      • Gość: play Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.04, 19:19
        Cholera ale ja to jestem namolny, sorki ale powiedzcie mi jak opłacane są
        kapele ze Śląska, które( w liczbie dwóch) zjadą do nas na WOŚP? tam ich nie
        lubią czy tu ktoś bierze w łapę ? O co chodzi, czy tu brak zespołów szantowych
        folkowych, bez żadnych kosztów przejazdu, hoteli itp. ? O co tu chodzi,jak nie
        okasę lub szemrane powiązania między panami, ktorych wymienię za dwa dni....
        • Gość: tomalo Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.bazapartner.pl 02.01.05, 17:19
          Kapele ze Śląska są lubiane wszędzie. Żeby mieć fanów nie trzeba brać w łapę. A
          zapraszane są te zespoły na które po pierwsze przyjdzie więcej ludzi (którzy
          zasilą WOŚP) a po drugie DOBRE zespoły!!! Możesz mi wymienić taki ze Szczecina?
          Poza tym oni też wzięliby kasę. I nie sądzę że mniejszą. Mieliby stracić na tym
          że nie muszą spędzić 12 godzin w podróży żeby dojechać na miejsce koncertu? Z
          jakiej racji?
          Założenie WOŚP jest moim zdaniem takie: im lepszy zespół wystąpi na scenie tym
          więcej ludzi wyjdzie z domu. Wszyscy wiemy jakie ma to przynieść korzyści. A
          normalną rzeczą jest że dobre zespoły się cenią. Co w tym złego?
          • Gość: play Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.05, 19:15
            Skąd ta wiedza, że kapeli ślakie są lubiane wszędzie, ostanią taką to chyba
            była SBB a te tutaj gwiazdki to produkcyjniaki aż na mdłości się zbiera.
            Po drugie mam wra żenie, że ci się po...liło coś z ideą imprezy. to jest
            impreza charytatywna a wykonawcy NIE POWINNI BRAĆ NIC ZA WYSTĘP , poza kosztami
            własnymi. A sęk w tym, że Ci biorą >>>> z resztą chyba nie wiesz nic o kulisach
            ich działania i kto ich tu tak ściąga od lat...a założenie jest takie, że
            ludzie przyjdą na każego przyzwoitego wykonawcę, bo wbrew pozorom SZCZECINIANIE
            NIEWIELE LUB WRĘCZ NIC NIE WIEDZĄ NA TEMAT szczecińskich artystów. Ale lepiej
            im podsuwać kogoś kto kosztuje, bo to znaczy że to jest prawdziwa sztuka,
            podobno.
            • Gość: tomalo Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.bazapartner.pl 02.01.05, 22:19
              Hehe, chyba Tobie się coś po...liło!!! Bo o kulisach działania wiem co nieco, a
              o szczecińskich zespołach folkowych jakoś niewiele się w Szczecinie mówi.
              Ciekawe dlaczego? I wiem też że za frajer nikt nie przyjedzie. Takie czasy
              Stary.
              A skoro Szczecinianie nic nie wiedzą, a Ty jesteś taki mądry, zorganizuj coś!!!
              Wykaż się zamiast tylko gadać!!!
              Nie do końca też mogę zrozumieć do kogo masz pretensję? Do organizatorów czy do
              wykonawców? Kto tak słabo to organizuje, że artyści nie chcą przyjechać za
              zwrot kosztów?
              Moim zdaniem o "prawdziwych sztukach" świadczy na przykład to jak bawi się
              publiczność. Pojechałem na WOŚP w Świnoujściu 2 lata temu. Zabawa przy śląskich
              kapelach była rewelacyjna. Natomiast pewien szczeciński zespół folkowy miał
              problemy z utrzymaniem się na scenie. Czyżby tak wiało nad Polskim morzem?
      • Gość: Robert (migot.pl) Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.01.05, 10:15
        Przejdz sie, prosze do szpitali w Polsce, roznych, nie tylko Centrum Zdrowia
        Dziecka, ale innych, tych mniejszych i zobacz jaki maja sprzet, skad on
        pochodzi, jak jest wykorzystywany i przestan gadac takie rzeczy. No wlasnie MSZ
        ma kase na sprzet dla Iraku, bo to kontaktu z USA itp. A idz do Ministerstwa
        Zdrowia, ni tez tak duzo maja? Tyle nowego sprzetu? Program prezesiewowego
        badania sluchu tez byliby w stanie sfinansowac? TGo czemu tego nei zrobili,
        tylko fundacja Owsiaka? I teraz prawie 100% zaraz po urodzneiu ma badany
        sluch:) To tylko namiastka:)
    • Gość: sven Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.cm-upc.chello.se 01.01.05, 11:58
      jurek owsiak,sympatyczny facet.pewnie wiele zrobil dobrego w swoim zyciu ( a
      wiele jeszcze zrobi).pamietam jego "pierwsze granie".to bylo to.ludzie
      spontanicznie ,jakby na przekor niemocy tych co z urzedu powolani zostali do
      opieki nad spoleczenstwem, pokazali ze mozna. zrobili to.owsiak byl pomyslodawca
      (caly czas mysle,ze bezinteresownie, z serca ).dzis to "granie " przerodzilo
      sie w komercje.jurek jest nadal spontaniczny, wydaje sie naturalny.ale to juz
      nie jest to.cieszy ,ze jest odzew na "apele" jurka , tylko w tym wszystkim
      zapominamy o tym , ze to nie jest robota owsiaka ,wyposazac szpitale w sprzet.z
      obowiazku i naszego powolania winni to czynic buce z ministerstw zdrowia. nie
      wozic tylki lanciami ,czy przezerac spoleczne pieniadze.uwierzcie ,ze gdyby
      ktos madrze gospodarowal pieniedzmi przeznaczonymi na opieke spoleczna,
      starczylo by ich na caly (nowoczesny )sprzet we wszystkich polskich
      szpitalach.chwala jurkowi za to co robi,ale mysle ze jego energia przydala by
      sie teraz np. tym ktorzy ucierpieli w wyniku tej ogromnej katastrofy.jurek"zyj
      do konca swiata i o jeden dzien dluzej"!
      • piotr33k2 Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 01.01.05, 12:10
        oczywiście cel programowy akcji owsiaka mógłby zostać zmieniony np. na biedne
        dzieci w kongo ale juz widze ile spotkałoby go zajadłej nienawisci że np.
        wyręczamy organizacje międzynarodowe a u nas dzieci też umierają .pieniądze na
        szpitale w iraku pochodzą z innej puli budzetu niz narodowy fundusz zdrowia
        prawdopodobnie z budzetu wojskowego lub rezerwy budzetowej a to wogóle inna
        bajka i w myśl prawa sumy te nie mogą byc w nijaki sposób przekazane na naszą
        służbe zdrowia ,trzeba wiedzieć mniej więcej o co chodzi i mieć jakieś pojecie
        o budzecie i ogólnych zasadch funkcjonowwania państwa i dopiero potem rzucać
        gromy.
        • Gość: sven to chyba nie do mnie, co ? IP: *.cm-upc.chello.se 01.01.05, 12:29
          te twoje " prawdopodobnie " mialoby byc odzwierciedleniem wiedzy jaka posiadasz
          na temat funkcjonowania panstwa? ale to nie jest przytyk do ciebie pietrek. tej
          wiedzy nie posiadaja niestety i ci ktorzy nim kieruja. pozdrawiam !
          • piotr33k2 Re: to chyba nie do mnie, co ? 01.01.05, 12:38
            nie to nie było do ciebie to raczej chyba do nawiedzonego mądrali benia który
            mysli że odkrył jakiś ogólnopolski spisek z owsiakiem na czele .
            • Gość: H56 Caritas kontra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.comnet.krakow.pl 05.01.05, 23:28
              dzisiaj rano ogłosili w telewizorni, że Caritas w czasie trwania Orkiestry
              będzie prowadziła zbiórkę pieniędzy na konto ofiar Tsumani. Długo klechy czekały
              jak tu wykolegować Owsiaka no i z boską pomoca doczekały się wreszcie. Mam
              nadzieję ,że Owsiak ogłosi, że jakiś procent ze zbiórki zostanie przeznaczona
              na pomoc dla ofiar miłosiernego Boga.
              • Gość: sz.kaczmarek Nie wierzcie w charytatywność maluczkich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 01:10
                Kilka razy dałem się nasmówić. Nie na datek. Na uczestnictwo.

Największe pieniadze robią na WOŚP pracownicy TV i "artyści"
                Nie ma przebacz. Za frajer robią frajerzy. WSZYSTKIE kapele , w latach gdy
                pracowałem w tej karuzeli , brały normalny szmal. Ja też.
                Żaden pracownik tiwi nie pierdnie w niedzielę za darmo!!! Tu w Szczecinie, w
                Pcimiu,Warszawie i w Trójmieście. Dla wybrańców stawki świąteczne!
                Pamiętam Orkiestrę gdy razem ze znanym szczecińskim Dijejem "Siwym" jako
                jedyni w Polsce staliśmy w Pustym studiu TV Szczecin, bo pacan jeden /nazwisko
                znane redakcji/ zarządził: nowe studio, hołota błota naniesie.... nie
                wpuszczamy.... / Mirek pamiętasz?/
                W tym samym roku facet który wylicytował owsiakowe serduszku nie miał z kim
                gadać by za nie ZAPŁACIĆ!!!!! To był day after-wszyscy na kacu.

Wspaniałą ideę owsiaka , tradycyjnie rozpierdzielili mali ludzicy..........

...a w tym roku? ...no nie , dajcie spokój.... słyszeliście o jakiś zmianach
                na lepsze???

... też biore w tym udział. też za szmal....
                będzie na benzynę, bo to kawałek drogi od Niedzałkowskiego..........

sie ma!!!

Mnogość sztabów -srabów świadczy o ...sile naszego środowiska. Nawet święta
                kalkuta ze szczecina /ta oszołomka ze słonecznego/ nie wytrzymala nacisku , po
                kilku latach zbieractwa chciała przejść na europejstwo...
                • albert_c uff taka jedna mysl 06.01.05, 14:42
                  uff przebranlem przez te potoki szlamu wyrzucane na forum przez mrms.

taka jedna mysl mnie anszla przy okazji, ze te dzieciaki powinny pojsc po
                  jakies korepetycje do Roberta (mizog.pl). Pozdrawiam Robercie i zycze milej
                  zabawy, no i zebrania doswiadczenia przy okazji i takich tam.
    • Gość: konik Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 217.153.6.* 07.01.05, 02:53
      Są inne wspaniale wizualnie kluby, np. klub kawaleryjski, brać ich, sa świetne
      chóry, moga śpiewać na ulicy jak w stanach, np. kolędySa nawet samotni muzycy,
      artyści ulicy, kabaretowcy, wykorzystajmy to , to tez szansa dla
      naszego "składającego się " miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka