Dodaj do ulubionych

pomóżcie! co ja mam zrobić

05.08.05, 14:56
byłam na usg patrzę a na prawym jajniku 3 pęcherzyki wielkości 9,5-9,8 mm.
dzisiaj 6 dc. i na lewym jajniku 1 pęcherzyk podobnej wielkości. no i co
teraz? co mam robić. ostatnio o tym casie pęcherzyki były już grubo ponad
milimetr - 8 dc miały 1,4 i 1,6. czy urosną do poniedzialku? a moze to
torbielowatość jajników teraz wyszla? a boli mnie lewa strona jak nie wiem co
a nie prawa. co ja mam zrobić?
Obserwuj wątek
    • monia515 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 15:07
      Nie bardzo rozumiem. To dobry wynik... O co chodzi? Jaka torbielowatość?
      Przecież jeszcze masz czas do ovu.
      • naka1 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 15:12
        ostatnio 8 dc po gonadotropinach moje pęcherzyki miały już 1,4 i 1,7 cm. a teraz
        mają dopiero 1 cm. moze nie urosną wcale?
        • annalalik Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 15:17
          Naka Słońce urosną napewno. Moze nie tak szybko jak poprzednio ale urosna. Nie
          martw sie. Dla spokojności zrob sobie jeszcze jedno usg. Powodzenia
          • naka1 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 15:18
            idę na USG w poniedziałek a kolejne mam wśrode i nowego gina. mam nadzieję,
            zebedzie ok. moze się naqwet na IUI w tym cyklu zalapię gdyby czasem rosły???
            • annalalik Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 15:21
              Jesli ładnie urosną to na IUI sie załapiesz smile Nie dasz rady zrobic wczesniej
              niz w srode usg? Moze w poniedzialek sie uda? W srode moze juz byc za pozno -
              nie wiem jak szybko rosna Twoje pecherzyki ale średnio to ok 1,5 - 3 mm na dobe.
            • monia515 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 15:21
              Mają 1 cm, bo to 6 dc. Zaczekaj spokojnie- na pewno urosną.
              • wiktoria33 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 15:25
                pieknie rosna smile tak ma byc , zaczekaj
                ciesz sie ze równiutko rosną !
                trzymamy kciuki
                smile
                • naka1 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 15:56
                  4 jajaeczka, rany świata. jak one zaczną rosnąć to ja wes chyba usciskam smile idę
                  w pon. na usg a potem kolejne w srodę. moze rosną wolniej bez hormonów?
                  • wiktoria33 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 16:10
                    to urosly ci cztery bez hormonów????!!!
                    ale kwoka z ciebie smile)))
                    • naka1 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 17:00
                      no nie wiem czy urosły mają dopero 1 cm. i mogą nie urosnąć więcej. zawsze u
                      mnie lekarze podejrzewali PCO ale skoro nie było owu to nie było i malych
                      pęcherzykow. teraz owu zaczyna być to znaczy pęchrezyk rośnie ale nie peka.
                      przynajmniej tak było przez ostatnie pol roku i teraz moze się to uaktywnia?
                      moze takie już zostaną i zrobią sie torbiele? mam nadzieję, ze nie ostatni cykl
                      byl na gonadotropinach to pewnie jakieś pozostałości - ale bylo na USG ich mniej
                      i potem luteina więc też nie wiadoma a ogólnie to poję ziólka Ojca Klimuszki.
                      • aggutek Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 17:54
                        Hej Naka! Kibicuję Ci już kolejny cykl smile Myślę że nie powinnaś się marwić tym
                        jak wyglądają Twoje pęcherzyki na tym etapie. Skoro to tak wczesny dc mają
                        prawo takie być smile może się zdarzyć że dwa z nich przyśpieszą ze wzrostem
                        (dominujące pęcherzyki im się stają większe mają hamujący wpływ na pozostałe)
                        ale ja Ci z całego serducha życzę żeby 4 urosły jak trzeba i 4 pękły kiedy
                        trzeba smile
                        Już na innym Twoim wątku pisałam że przygotowywuję się do swojej pierwszej IUI,
                        byłam tak jak Ty na usg zataz po @ i też miałam tej wielkości pęcherzyki co
                        p. ginekolog skometnowała że w jajnikach wszystko jest pięknie i że mam zaczynać
                        Clo (tylko jakąś mikroskopijną dawkę mi dała! 1/4 tabl, letwo udaje mi się
                        odskubać tyle wink nie wiem może jest bardzo ostrożna. Jestem bardzo
                        podekscytowana ale i trochę wystraszona.
                        Naka! Nic się nie martw będzie dobrze, zobaczysz! Pewnie w podobnym czasie
                        wypadnie nam owu/IUI. Daj znać jak znowu podejrzysz pęcherzyki, dobrze?
                        Pozdrawiam.

aggutek
                        • naka1 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 20:29
                          hej odezwę się na priwa
                          • mama38 Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 20:56
                            nie martw sie prosze. U mnie w cyklu stymulowanym w 9! dniu nie było jeszcze
                            nawet drobnych, a teraz jest jeden 17dc 21mm i zaraz peknie. Dla pocieszenia z
                            drugiego jajnika u mnie rosna szybciej. Może i u Ciebie wolniej sie rozkreca
                            jeden?
                            Pozdrawiam
                            A.
                          • aggutek Re: pomóżcie! co ja mam zrobić 05.08.05, 21:53
                            ok smile dzięki ja też coś napiszę po następnym usg, mam dopiero w środę
                            wieczorem. Pozrawiam smile

aggutek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka