sloggi 09.01.05, 11:57 Zacznę od Cafe Pod Molo :) Co wieczór przegląd tego co leży na piachu w wersji opakowanej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga55 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 11.01.05, 18:03 Byłam W M-zdrojach z jedenascie lat temu.Wtedy nie było molo (mięzy już i jeszcze), a ta wielka ekskluziwa hotelowa własnie sie kończyła budować.Przyjechaliśmuy na samym początku sezonu, jak trwał jakiś dłuższy strajk służb odpowiedzialnych m.in. za sprzątanie plaży.Po pierwszym spacerze myślalam,ze wyjadę pierwszym pociągiem.Nie napiszę lepiej co było w tym piasku!!!Następnego dnia zaczęli sprzątać.Zostałam.Może dzieki takim relacjom zatęsknię? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Atrakcje Międzyzdrojów - żubry 15.01.05, 01:17 Nigdy do hodowli w Międzyzdrojach nie dotałem. Odpowiedz Link Zgłoś
olga55 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 16.01.05, 21:07 Aaaa,znzczy sie tylko plaża,deptak, molo i kawiarnie wieczorem;-)).Ja przelaziłam całą okolicę,Wolin jest naprawde piękny.Myślę, że gdybym wtedy miała ze sobą rower to byłoby jeszcze fajniej.Żubry były i owszem, nawet łaskawie pozwoliły się oglądać,Takoż i orzeł bielik.Wtedy rezydowały dwa-jeden właśnie przy żubrach,drugi w Muzeum Wolińskiego Parku.A nad Turkusowym Jeziorkiem byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
herbacianka Re: Atrakcje Międzyzdrojów 17.01.05, 15:12 Wszystkie dzieci z nadmorskich kolonii wożone były zawsze do orła, do muzeum i nad turkusowe jeziorko - dlatego byłam tam nie raz... Do żubrów dzieci nie jeżdżą, bo za daleko trzeba iść - ale byłam kiedys z rodzinką... Wrażenie mam takie, że bród, smród i ubóstwo... Nic pięknego - mówię o żubrach... Zaniedbane i jakby schorowane - tylko że to było ładnych parę lat temu, może teraz lepiej jest... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Atrakcje Międzyzdrojów 18.01.05, 21:27 Nie jestem przekonany, czy nadmorski klimat służy tym zwierzętom. Te w Białowieży i pod Tomaszowem są piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
kris01 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 20.01.05, 09:50 Ja w ubiegłe wakacje byłem w Międzyzdrojach z rowerem. Pogoda była niezła, więc trochę pojeździłem. Szkoda, że spędziłem tam tylko tydzień - to trochę za mało. W tym roku na pewno wybiorę się na dłużej - tylu fajnych rzeczy jeszcze nie zobaczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kris01 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 22.01.05, 11:41 Żonę zabrałem :P Co ma ciągle w domu siedzieć i obiady gotować :P Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Atrakcje Międzyzdrojów 23.01.05, 03:35 kris01 napisał: > Żonę zabrałem :P > Co ma ciągle w domu siedzieć i obiady gotować :P Święta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kris01 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 23.01.05, 09:23 A żebyś wiedział :) Na głowie kwietny ma wianek w ręku zielony badylek, a przed nią bierzy baranek, a nad nią lata motylek :P Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Atrakcje Międzyzdrojów 23.01.05, 11:14 Motylek - ok, ale nie baranek tylko chyba mąż z leżaczkiem i parawanikiem - a cała wycieczka bieży do Lubiewa, gdzie piasek naczystszy, a krzewy na wydmach na wietrze się ruuuuuuuuuszają. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.austin Re: Atrakcje Międzyzdrojów 25.01.05, 12:11 Czy ktoś już dreptał po nowym, przedłużonym molo? Na pewno nie jest to główna atrakcja Międzyzdrojów, ale jestem ciekawa wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kris01 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 25.01.05, 12:17 Z niecierpliwością czekam lata. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Atrakcje Międzyzdrojów 26.01.05, 21:58 mary.austin napisała: > Czy ktoś już dreptał po nowym, przedłużonym molo? Na pewno nie jest to główna > atrakcja Międzyzdrojów, ale jestem ciekawa wrażeń. Wyjeżdzaliśmy jak zaczynała się budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 18.03.05, 16:19 Czy ktoś wie skąd wzięła nazwę góra zamkowa w Dargbądzu (wieś po drodze z Wolina do Międzyzdrojów)? Na jej szczycie są resztki czegoś co trudno raczej uznać za zamek (a tyle czasu trzeba ciągnąć ze sobą rower aby tam się dostać;))) Na opis ruin tej budowli nie natknąłem się na żadnym z portali. Z góry dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Atrakcje Międzyzdrojów 18.03.05, 16:24 www.wolinpn.pl/html/turystyka/miejsc/dargobad.htm Może machnij mail do gminy Wolin - z pewnością odpiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 18.03.05, 16:31 Ok. Dam znać jeśli odpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 15.06.05, 08:51 Zupełnie z innego źródła, ale dowiedziałem się: Rumowisko zamku Apenburg. Kolejne miejsce interesujące bardziej ze względu na swoją historię, niż na obecny wygląd - do maja 45 roku stał tu największy dwór na Wyspie, nazywany "Zamkiem Apenburg". Pozostało po nim tylko rumowisko w lesie, który zresztą nie jest typowym lasem, ale zdziczałym parkiem. Już nie długo tam będę znowu. Szkoda, że nie natrafiłem na żadne zdjęcia tego obiektu. Ciekawe jak wyglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
zzdorka Re: Atrakcje Międzyzdrojów 16.06.05, 14:24 A czy wiesz może bliżej jaka była jego lokalizacja? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 04.07.05, 16:04 Po prostu trzymaj się niebieskiego szlaku który zaprowadzi Cię na Górę Zamkową k. Dargbądza. Uprzedzam, że zbocze w pewnym momencie jest b. strome i trzeba rower wnosić lub pchać. Pewnie łatwiej się dostać od strony Wolina, ale nie próbowałem. Nie spodziewaj się (niestety) na szczycie jakichś szczególnych atrakcji. Ot, trochę cegieł i tyle tego. Odpowiedz Link Zgłoś
zzdorka Re: Atrakcje Międzyzdrojów 24.05.05, 11:33 Moje atrakcje M-jów to na pewno: muzeum, żubry i molo - ale to juz wiemy poza tym uwielbiam to miejsce za: - ciągły ruch w czasie wakacji. Na okrągło trwają jakieś festiwale, koncerty, pokazy. Jak nie hare krishna to kabaret OTTO. - plażę. Ja akurat najbardziej lubię stronę wschodnią w kierunku parku, cicho i spokojnie, stosunkowo niewiele lludzikó tamtędy spaceruje - Woliński Park Narodowy - widoki, widoki i widoki. Plus wyszukiwanie pozostałości wojennych, okopy, bunkry itepe - smażalnie ryb. Nigdzie nie jadłam takich ryb jak w smażalni na plaży przy barkach. Chodziliśmy tam codziennie. - wycieczki jednodniowe do Szwecji i Danii. Jesli kogos to nie kręci to lepiej niech leży na plaży. Choc wróciłam skatowana, to bardzo byłam zadowolona. - architektura większości budynków. plus wszystkie komercyjne rozrywki jakie spotkać można wszędzie na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Atrakcje Międzyzdrojów 24.05.05, 11:39 Rok temu objechaliśmy okolicę - koci zachwyt. Wolin, Kamień Pomorski, Golczewo i pobliskie Pobrzeże Gryficko-Trzebiatowskie. Gryfice są powalajace, a kościół w Trzebiatowie jedyny w swoim rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
barti111 Też bym pojechał... 07.06.05, 16:51 ale chyba nikt ze znajomych się tam nie wybiera:( Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Też bym pojechał... 08.06.05, 17:30 barti111 napisał: > ale chyba nikt ze znajomych się tam nie wybiera:( Jak wygram w Lotto, czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
barti111 Re: Też bym pojechał... 11.07.05, 22:33 sloggi napisał: > barti111 napisał: > > > ale chyba nikt ze znajomych się tam nie wybiera:( > > Jak wygram w Lotto, czemu nie? slogi jedziemy!pokażesz mi te spermatocydy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Też bym pojechał... 12.07.05, 23:11 Nawet nie wiesz jak chętnie spakowałbym się w moją "fraucymerską" walizeczkę i myknął do pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 05.07.05, 10:07 Uprzejmie donoszę, że rybka ze smażalni Złota Wydma ciągle jest ok. Szczerze polecam, choć "przedarcie się" przez początek bazy rybackiej może być trudny dla osób wrażliwych na substancje "złowonne". Zapewniam jednak, że warto. Palce lizać. Turbot (to taka ryba) jest przepyszny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barti111 Re: Atrakcje Międzyzdrojów 25.07.05, 00:53 szkoda,ze ostatnio taka kiepska tam była pogoda, byłe,przejazem, la enie zdecydowałem się zostać dłużej ( nie miałem kurtki jesiennej i cieplejszej czapki ze sobą):) Odpowiedz Link Zgłoś