gosia_z171 06.08.09, 22:00 Czy to prawda że wtyczki do prądu niemogą być używane jak jest małe dziecko w domu?niby są szkodliwe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krztyna Re: wtyczki na komary 06.08.09, 22:37 Na produkcie powinna być taka informacja. Na moim jest. Używam przez około godzine przy otwartych oknach aby wybić te komary, które miały czelność wlecieć po czym wyłączam i gaszę światło. Choc na wczasach mieliśmy włączony odstraszacz całą noc, bo inaczej chyba nie wyszlibyśmy z tego żywo ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
pikka6 Re: wtyczki na komary 06.08.09, 22:39 Na opakowaniu pisze że nie mogą być stosowane. Dla dzieci i do prądu jest chyba tylko chicco za jedyne 50 zł które nie działa(kupilam 2 tyg temu) Ale słyszałam że niektóre mamy stosują. Na forum eksperckim pediatra poiwedziała że można te zwykłe stosować. Więc decyzja należy do Ciebie.... bo cholera wie tak na prawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
martekle Re: wtyczki na komary 06.08.09, 22:50 tez sie nad tym zastanawiam, w sypialni nie uzywam gdzie spi synek tylko w korytarzu, zeby troche wybic tego cholerstwa a jest co, mieszkamy na parterze i mamy ogrodek wiec sie złazi to cale g.... Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: wtyczki na komary 06.08.09, 23:07 My używamy co noc, nie da się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: wtyczki na komary 06.08.09, 23:12 Ja absolutnie nie uzywam, znam przypadek porażenia układu nerwowego u dziecka na skutek używania przez matke preperatów owadobójczych. Kupiłam bzyczek chicco, nie wydaje zapachów tylko jakies dzięki nie słyszane przez ludzkie ucho- działa! Odpowiedz Link Zgłoś
joshima a może? 06.08.09, 23:17 A może lepiej zainwestować w dobre moskitiery (nie kosztują majątek) i nie stosować niepotrzebnej chemii? Odpowiedz Link Zgłoś
pikka6 Re: a może? 06.08.09, 23:20 dokładnie to samo mam- chicco na ultrdżwięki i na moje komary z południowej Polski to nie działa!!!! moskitiery mamy, na łóżeczku małego też, ale co z tego jak go pożrą jak go karmię albo mi się z nim przyśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: a może? 06.08.09, 23:24 Miałam na myśli moskitiery na okna. Estetyczne i skuteczne rozwiązanie. Nie tylko przeciw komarom. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia ale to jak sie mieszka u siebie 06.08.09, 23:42 bo ak na wiosne mnie z mieszkania wywala to nie bede fundowac moskitier Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: ale to jak sie mieszka u siebie 07.08.09, 00:12 Proponuje moskitiery z obi za 6zł , w zestawie jest taśma -rzep samoprzylepna i siatka. Do tamy przyleka sie taśme i naciąga siatke. Działa. Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine.b Re: ale to jak sie mieszka u siebie 07.08.09, 08:57 Takie właśnie mamy i g... to daje, bo dziury z siatce chyba są za duże i nic nie pomagają. Wieczorem urządzamy polowanie, wybijamy z mężem to cholerstwo, po czym wstajemy rano i znowu to samo. Wypróbowaliśmy już ze 3 rodzaje siatek i ciągle to samo Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: ale to jak sie mieszka u siebie 07.08.09, 13:27 A może włażą wentylacją? Jakoś nie wierzę, że cię przeciskają przez siatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: ale to jak sie mieszka u siebie 07.08.09, 13:26 To je zabierzesz ze sobą Albo sprzedasz na allegro A moskitiery przypinane na rzepy kosztują grosze. chyba nawet taniej niż te odstraszacze elektryczne. No ale jak kto woli Odpowiedz Link Zgłoś
ewuchaklucha Re: wtyczki na komary 07.08.09, 08:46 ja wczoraj kupiłam raid night&day i na nim nie ma informacji, ze nie można stosować przy małych dzieciach (na innych raidach jest taka informacja). działa i mamy w końcu spokojną noc. Odpowiedz Link Zgłoś
madziuula83 Re: wtyczki na komary 07.08.09, 12:34 My używamy raid i włączamy na całą noc, gdy noc jest chłodniejsza i nie otwieramy okna to nie używamy... Też sie zastanawialam czy dziecku to może w jakiś sposób zaszkodzić? Kurcze ja się nie spotkałam z tym firmy chicco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: wtyczki na komary 07.08.09, 15:34 ja uzywam od wiosny, marka Vape Herbal albo Vape normalne, juz wole te do kontaktu, niz zeby dziec z siebie zlizal Off czy inny Autan, niby dla dzieci. nic mu nie jest, spimy przy otwartym oknie, a te plytki do kontaktu ladnie w dodatku pachna. co do inncyh - ja w Chicco nie wierze,dla mnei ta firma to jeden wielki badziew, i to drogi, jesli kupuje sie z logo Chicco ( ciekawe, ze maja linie tanszych akcesoriow, Neo Baby i linie supermarketowa Coop, te same produkty, nawet kolory identyczne, a placisz 1/3 ... )niestety, u mnei rynek zalany wlasnie chicco...zero alternatywy... Odpowiedz Link Zgłoś
dorisw1978 Re: wtyczki na komary 07.08.09, 21:20 polecam Raid Night&Day, wybija komary i muchy, nie wydziela zapachu i nie ma informacji, że nie można przy dzieciach, a moskitiery mam w każdym oknie, w każdych drzwiach balkonowych, a komarów co wieczór ze 20 sztuk. Mam ogródek, mieszkamy obok je...tnej łąki, zeżarłyby nas, gdyby nie aparaty... Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: wtyczki na komary 08.08.09, 22:17 my mamy chicco w pokoju małej i jakoś działa. W głównym pokoju mamy taki na płyn do wtyczki. Tez działa. Ale u nas system jest taki, że jak się zmierzcha, to zamykamy okna wszystkie i właczamy klimatyzację żeby duszno nie było. Ale najwięcej tego dziadostwa i tak wlatywało przez wentylatory. W wc wielkości 1,5x1,5m potrafiło ich być ze 30, az ciemno zakleiliśmy wentyalcję gazą i chyba działa... Odpowiedz Link Zgłoś