Gość: Antyknajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 17:41 Klub 13 Muz , pałac w Centrum miasta został wynajęty za 8.5 tys. złotych miesięcznie. Big deal ! Gratuluję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andreas Re: Gratulacje dla Golemy. Big deal ! :-) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 17:47 ale to chyba sam dół...czyli restauracja? Czy całość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Gratulacje dla Golemy. Big deal ! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 17:57 Nie wiem. Na teletxt na TVP 3 str 121 jest to okreslone jako "większa częśc klubu" oraz , że Walknowski został dyscyplinarnie zwolniony. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit pora juz 20.01.05, 18:09 chyba do k... pora juz zapytac skad golema ma tyle kasy i takie uklady. to nie jest wynajete tylko sprzedane po 8 zl za metr. gdzie sa te wszystkie pieprzone urzedy i sluzby. w zeszlym tygodniu koles za 2,5 mln kupil ziemie na ofiar oswicimia. jest w stanie wydawac miliony tygodniowo. co sie dzije w tym budrelu pt szczecin. potem bedzie placz. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinclair Re: pora juz IP: *.iscnet.pl 20.01.05, 18:28 >skad golema ma tyle kasy a co ciebie to bolszewicka mendo interesuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Precz z bolszewią (mentalną) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 18:47 >a co ciebie to bolszewicka mendo interesuje ? Popieram. Strasznie to interesuje bolszewię z lewa , prawa jak również od katoli itp skąd kto ma pieniądze. To jego sprawa i Urzędu Skarbowego. Komu w Szczecinie dobrze idzie to ... złodziej. Do Blacka: obniż sobie cisnienie gdyż to jest jednak wynajęte za 8.5 zł za metr. Nie kupione ! Zastanów się co piszesz. 8 zł za metr to kosztuje tasiemka ze złoconą nitką do opakowania prezentu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Precz z bolszewią (mentalną) IP: 217.153.6.* 20.01.05, 18:55 W przypadku Pawla Golemy mozemy tylko pogratulowac przedsiebiorczosci, pracowitosci oraz ukladow (na pewno tych z poczatku lat 90-tych). Rozwija sie jak kazdy normalny przedsiebiorca a to moze blackexita dziwic w troche "dziwnie poukladanym" panstwie jakim jest III RP. Prawda,dla czlowieka jest tym, co czyni z niego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Precz z bolszewią (mentalną) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 19:28 >W przypadku Pawla Golemy mozemy tylko pogratulowac przedsiebiorczosci, >pracowitosci oraz ukladow (na pewno tych z poczatku lat 90-tych). >Rozwija sie jak kazdy normalny przedsiebiorca a to moze blackexita dziwic w >troche "dziwnie poukladanym" panstwie jakim jest III RP. Nie wiem co to znaczy "normalny przedsiębiorca". Poza tym jak można dzielić układy na układy po 90 roku i przed 90 rokiem. Układy są układami a każdy "normalny przedsiębiorca " z nich skorzysta zarówno z tych z lat 90-tych jak i wcześniejszych bo "normalny przedsiębiorca" chce zarobić. Taka jest istota przedsiebiorczości. Zysk. Normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Precz z bolszewią (mentalną) IP: 217.153.6.* 20.01.05, 21:38 Gość portalu: Antyknajak napisał(a): > Nie wiem co to znaczy "normalny przedsiębiorca". W sumie racja ja tez nie wiem co to znaczy "normalny przedsiebiorca" w chorym miescie i chorym panstwie.Podatki sa tak chorendalnie wielkie (zlodziejskie?!),ze unikanie (omijanie,wymijanie) placenia uchodzi za bohaterstwo i pozwala zatrudniac pracownikow. Poza tym jak można dzielić > układy na układy po 90 roku i przed 90 rokiem. Przed rokiem 90-tym z ukladow korzystali przewaznie tylko "czerwoni" Prawda,dla czlowieka jest tym, co czyni z niego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Precz z bolszewią (mentalną) 20.01.05, 19:33 Gość portalu: Antyknajak napisał(a): > >a co ciebie to bolszewicka mendo interesuje ? > Popieram. dobrze rzumiem ze popierasz sie takie zwracanie sie do siebie dyskutantow? > To jego sprawa i Urzędu Skarbowego. dokaldnie tak to wlansie mailem na mysli. > Do Blacka: obniż sobie cisnienie gdyż to jest jednak wynajęte za 8.5 zł za > metr. Nie kupione ! mowilem za kronika ze kupione ale ok. czy tobie ktos by wynajal za taka kase? pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Precz z bolszewią (mentalną) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 19:37 > czy tobie ktos by wynajal za taka kase? > pozdrawiam black Nie wiem ale chciałbym. Jednak jestem duży chłopczyk i wiem, że świat nie jest sprawiedliwy. Jednak jak rozróżniam bolszewizm w tym szczególnie w Radio Maryja i GW. Otóż pierwszą reakcją bolszewika jest atak na przedsiębiorcę. Przecież jak nie ten to inny skorzystałby z okazji. Czepiajcie się urzędników , którzy dają tak korzystne oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Precz z bolszewią (mentalną) 20.01.05, 22:19 Gość portalu: Antyknajak napisał(a): . Przecież jak nie ten > to inny skorzystałby z okazji. Czepiajcie się urzędników , którzy dają tak > korzystne oferty. nie wiem czy przyklad jest adekwatny ale ka kradna ci auto bo nie zamknales drzwi to winisz glownie siebie czy tego co kradnie? pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Precz z bolszewią (mentalną) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:25 Przykład demagogiczny. Inny przykłąd. W swojej firmie zarudniłes Dyrektora. Iny przedsiębiorca dostał "złoty deal" od Twojego Dyrektora , który zadziałał na szkodę twojej Spółi. Kogo winisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Precz z bolszewią (mentalną) 20.01.05, 22:38 Gość portalu: Antyknajak napisał(a): > Przykład demagogiczny. > Inny przykłąd. > W swojej firmie zarudniłes Dyrektora. Iny przedsiębiorca dostał "złoty deal" od > > Twojego Dyrektora , który zadziałał na szkodę twojej Spółi. Kogo winisz ? przyklad demagogiczny :) pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: pora juz 20.01.05, 19:30 Gość portalu: sinclair napisał(a): > >skad golema ma tyle kasy > > a co ciebie to bolszewicka mendo interesuje ? mnie nic zupelnie. dziekuje za mile pozdrowienia. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
kandrasel Re: pora juz 20.01.05, 21:18 >skad golema ma tyle kasy W tym przypadku to złoty interes, Golema wynajął 13 Muz za 8tys. miesiecznie a załatwil sobie dofinansowanie wysolosci 12tys. złotych miesiecznie, a pan W. który w czerwcu idzie na emeryture chcial dorobic parę groszy, ale z dniem dzisiejszym zostal zwolniony dyscyplinarnie a umowa z Golema zostala rozwiazana, ale miasto teraz pewnie zaplaci kolejne odszkodowanie bo w 13muzach zaczal sie juz remont i Golema bedzie chcial odzyskac wtopione pieniadze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobieredaktor Re: Gratulacje dla Golemy. Big deal ! :-) IP: *.szczecin.mm.pl 20.01.05, 19:45 Przyłączam się do gratulacji dla pana Golemy. Facet ma łeb do interesów. A że nie mają go w szczecińskim magistracie ( łba do interesów ) to juz nasz problem. Ja to widzę choćby tak. Walknowski nie zostanie zwolniony i jakoś dotrwa do emerytury. Za kilka tygodni okaże się ( oczywiście po zasięgnięciu opinii prawnych jak zwykle ), że zerwanie umowy ze spółką narazi miasto na kolejny proces i być może kolejne odszkodowanie i wtedy kolegium pana prezydenta usiądzie do stołu z panem Golemą i się oczywiście dogadają w drodze negocjacji. Miasto będzie udawać twardego negocjatora i może nawet stawka skoczy o parę złotych w górę, ale koniec-końców 13 muz zostanie w rękach restauratora. I może wtedy okaże się, że ktoś w urzędzie np. z Klubu Entuzjastów Szczecina to wszystko sobie wcześniej elegancko wymyślił. A może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość spokojny gość a pewnie się nie mylisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:35 ... do świątecznych życzeń dla braci G. też dołączam się. Odpowiedz Link Zgłoś