Dodaj do ulubionych

Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:03
Zapytał członek komisji śledczej ds Orlen dziś w sobotę.
Nasz krajan ze Szczecina kol. Bobrek odpowiedział jako świadek :
Odmawiam odpowiedzi na to pytanie.
:-(
Obserwuj wątek
    • Gość: SADAM Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.idea.pl 26.02.05, 16:12
      Tak, poseł Macierewicz jest w znakomitej formie, świadek Bobryk też. Jacek -
      Placek?
    • Gość: czarnamamba Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:41
      Najlepszy był naturalnie adwokat świadka. Zwrócił uwagę, że nie można
      konfrontować jego wyjaśnień (wyjaśnienia, składa podejrzany- w tym przypadku
      Jan B. występującu w innej sprawie, jako podejrzany) z jego wypowiedziami,
      złożonymi w charakterze świadka, przed sejmową komisją.
      Zawsze myślałem, iż jest odwrotnie. Nie można podejrzanemu lub oskarżonemu,
      odczywywać jego zeznań (złożonych w charakterze świadka, w innym śledztwie),
      nawet jeśli przyznał się w nich do winy.
      Ale ja mam 8 klas szkoły podstawowej, więc może jakiś prawnik mnie oświeci?
      A przy okazji tym genialnym znawcom prawa, pracującym dla komisji oraz
      prawnikom z komisji, zwróci uwagę, by od czasu do czasu pomyśleli; to nie
      boli...
      Jan B. jako świadek ma prawo do odmowy udzielenia odpowiedzi, jeśli może ona- w
      sensie prawnym- zaszkodzić jemu lub komuś z jego bliskich.
      Zaskakujący jest natomiast brak reakcji, sejmowych prawników na korzystanie z
      tego prawa, przez Jana B. w sytuacji, gdy pada pytanie np. "kto założył firmę
      X".
      W końcu założenie samej firmy to działanie legalne i oficjalne. Gdzie tu mowa o
      ewentualnym działaniu niezgodnym z prawem?
      Na moje 8 klas, doszło do niezgodnego z przepisami, uchylenia się od odpowiedzi.
      Natomiast genialnie Jan B. oddał mocz na min. Jacka Piechotę. Odmawiając
      udzielenia odpowiedzi na pytanie "czy brał", odpowiadając "odmawiam udzielenia
      odpowiedzi", potwierdził, że Jacek Piechota to łapówkarz.
      • Gość: MYCHA Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 18:21
        Pytanek potencjalnych o JP było więcej - np. o rejs na jachcie Grochulskiego,
        na co świadek-podsądny JB odpowiadał, że był tam ktoś z ministerstwa
        gospodarki, kto miałby interes z Grochulskim.
        A potem ... odmawiał odpowiedzi.
        Szkoda, że to nie poprządna jednostka z dziennikiem pokładowym, a zwykła
        motorówa nazywana jachtem motorowym - bo VIP- ów od lewa po prawo bywało tam
        dużó i to z bardzo wysokich stołków. Dziennik pokładowy byłby bardzo ciekawą
        księgą...
        • Gość: PRZTYK Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:30
          LUDZIE=PISZCIEKONKRETNIEJ-BEZ NIEDOMÓWIEŃ...BO CHOLERA WIE O CO CHODZI...W
          KOŃCU BRAŁ CZY NIE BRAŁ CZY TEŻ BOICIE SIĘ PROKURATOA ZA RZUCANIE OSKARŻEŃ?JA
          UWAŻAM ŻE JACEK JEST BOSKI I TRUPA OD ŻYWYCH ODRÓŻNIA...CZY SĄDZICIE ŻE BY
          ŻLŻYLGRATYULACJA DLA MARYLIN MONROE?LUB LENINA?
          • Gość: andreas drogi prztyku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 15:13
            to przeciez proste i nie boje się prokuratora, bo tu impreterujemy
            zeznania pana jana B.
            Jeżeli swiadek nie mówi, że nic nie wie...
            tylko boi się, ze może to mu zaszkodzić i broni się stosownym paragrafem
            be odmówic zeznać.
            To znaczy, że... swiadek cos wie, że wzmiankowany bierze!
            • jacek.zienkiewicz Re: drogi prztyku 01.03.05, 17:09
              Gość portalu: andreas napisał(a):

> to przeciez proste i nie boje się prokuratora, bo tu impreterujemy
              > zeznania pana jana B.

Chyba "interpretujemy"?
              • Gość: andreas Re: drogi prztyku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 20:39
                chyba tak!
                nie wiem co mna ogarnęło, ze wymysliłem taki wyraz trudny?
                zorientowałem sie po napisaniu, ale pomyślałem ze i tak nikt nie przeczyta
                • jacek.zienkiewicz Re: drogi prztyku 01.03.05, 20:59
                  Jak to nikt nie przeczyta! To po co byłoby pisać. A literówki zdarzają się
                  każdemu. Nawet naszym forumowym dzinnikarzom.
                  Pozdrawiam
                  JZ
                  • jacek.zienkiewicz Re: drogi prztyku 01.03.05, 21:01
                    jacek.zienkiewicz napisał:

> Jak to nikt nie przeczyta! To po co byłoby pisać. A literówki zdarzają się
                    > każdemu. Nawet naszym forumowym dzinnikarzom.
                    DZIENNIKARZOM
                    No właśnie literówki!
                  • Gość: andreas Re: drogi prztyku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 21:08
                    tylko, że to moje to raczej sylabówka niz literówka!!!
                    No poprzestawiałem sylaby - hm ciekawe... byłem wprawdzie
                    jeszcze ciut po imprezie...
                    Co do obawy, ze nikt nie przeczyta
                    to dlatego, że dołączyłem sie do odległego,
                    a raczej jednego z pierwszych wpisów i nie myslałem, że ktos cofnie się
                    by przeczytać -
                    znaczy cofnie, to nie intelektualnie tylko jakby kursorowo...
                    pozdr równiez
      • Gość: Jarek k. Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 00:20
        No Bobryk rzeczywiście nić nie pamięta - ale polecam jego zeznania - są
        wywalone wraz ze skanami na www.bezcenzury.net. Poczytajcie a sami będziecie
        mogli mieć własną opinię o - odmawiam odpowiedzi na pytanie. Gorąco polecam!
        Hej!
        • Gość: prztyk Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:27
          to ktos brał prowizje/
          jakie to ładne określenie...i za chwile pochylamy sie nad losem
          bezrobotnych...straszne...
          • Gość: supercool Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.idea.pl 27.02.05, 05:10
            Ktoś tu brać musiał, nie uwierzę, że przewalenie 10 MILIARDÓW zł.- przez kilka
            lat, mogło odbywać się od tak po prostu, bo Kaziu z Rysiem fajny mieli plan.
            Bobrek nie sprawił wrarzenia konstruktora mechanizmu. Ciekawe gdzie
            konstruktor?
            • Gość: prztyk Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 13:49
              i tak w razie czego to będzie`eksperyment ekonomiczny`...
              • Gość: MYCHA Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:16
                Powinienieś brać...prowizję za wykorzystywanie pojęcia - "ekperyment
                ekonomiczny". Dajesz argumenty do wykorzystania i to za darmo?
                Choć wczesne popołudnie, to chyba jeszcze nie obudziłeś się na dobre, albo
                jesteś chory...
                • Gość: prztyk Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:58
                  po prostu w razie czego wiadomo czym to się skończy...
                  • Gość: Mycha Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:07
                    manowicie - czym Mądralo?
                  • Gość: play Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:08
                    w razie czego to chuba Bułat Okudżawa śpiewał "Nie wierzcie Piechocie" ?
                    Oj Bułat Bułat, obyś ty tego w złą porę nie wyśpiewał....
                    • Gość: Johny Walker Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.idea.pl 28.02.05, 20:17
                      Módlmy się by nie złapano Grochulskiego. Amen
                      • Gość: Antyknajak Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:28

> Módlmy się by nie złapano Grochulskiego. Amen
                        To zadanie doskonale rozumieją i pieczołowicie wykonają służby specjalne i
                        aparat ścigania tzn nie zawiodą pokładanych w nich przez władzę nadziei i nie
                        złapią Arka

• Gość: MYCHA Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:38
                Dopraszam się Nobla za ten "eksperyment ekonomiczny" dla Prztyka
                vel "bo", "bl", "be", "gl", ect.
                Właśnie użyto ten argument w aferze ...FOZZ!!!
                Niejaki mec. Grzegorz Majewski obrońca gł. oskarżonego, niejakiego Żemka, który
                wszystko zwala na służby (WSI) i dawne ministerstwo finansów z rządów
                Rakowskiego (wiceminister Sawicki) tłumaczy, że podsądny Żemek po prostu
                zastosował ...eksperyment ekonomiczny.
                ----------------------------
                Jak widzę P(r)sztyk bywasz w sferach zbliżonych do..., ucha nastawiasz dość
                szeroko, a potem nadajesz na forum, tyle, że nie w tej konwencji...
                Niedawno dociekałeś u mnie co to za miau-bank. Pamiętasz?
                Więc masz ciekawostki:
                * Jeden z założycieli miau-banku, tj. BIG Banku Gdańskiego (Millennium
                obecnie) - jest jednym z trzech głównych oskarżonych w FOZZie,
                * Szef miau-banku był pracownikiem u wymienienego przez mec. Majewskiego
                wiceministra finansów niejakiego Sawickiego, zatrudniony w MF jako dyrektor
                departamentu dewizowego,
                * tenże oskarżony z FOZZ-u Żemek, kiedy afera FOZZ zaczęła wyłazić, założył z
                bankowcem Czarzastym (bratem Cz. telewizyjnego) spółke NYWIG, na czele której
                stanął już sam minister finansów tamtejszej ekipy niejaki Andrzej Wróblewski.
                Związany nb. z bankiem ŚŁaskim, także specjalista od afer. m.in. alkoholowej.
                * Firma NYWIG, jak pisałam ma swój udział w redagowaniu i negocjowaniu gazowych
                umów jarmalskich, pasożytuje na ciele PGNiG, rozwaliła kilka firm, m.in.
                Agrobank, Dyrekcję Eksploatacji Cystern (kolejowych), plątala się przy długach
                PKP, nawet miała coś wspólnego z ...Telewizją Familijną. Robiła na jej rzecz
                jakieś opracowania. Inne różne powiązania wyjdą prędziej czy później w
                sprawach Orlenu czy PZU.
                Zajmowała się elektrowniami wiatrowymi, gazyfikacją jakiś gmin na Pomorzu
                Zachodnim a nawet leasingiem statków dla ...PŻM. Ludzie z NYWIG partycypują
                np. w Baltonie.
                ------------------------
                Nie sądzisz Psztyk - że to wszystko zaczyna być wysoce intrygujące?!...
                Na razie jest kilka rzeczy wspólnych:
                * personalia ze ścisłego kierownictwa resortu finansów z czasów rządów M.
                Rakowskiego,
                * personalia związane z miau-bankiem,
                * triada geograficzna na linii Gdańsk - Warszawa...- Szczecin
                * plączące się w tym pieniądze FOZZ,
                * sektory gospodarki narodowej w sferze oddziaływania: energetyka i paliwa,
                banki i częściowo - transport oraz gospodarka morska. Media - w pewnym stopniu.
                -------------
                No to Psztyk, a gdzie Ty orbitujesz?
                Sądząc po penetracji Forum interesuje Cię m.in. PŻM, jeden z załozycieli miau-
                banku, rodem ze Szczecina, itp.
                No i ten Twój "eksperyment gospodarczy" na okrasę!
                Zatem co? szach i mat - Mister Bo?

• Gość: szurek Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.idea.pl 01.03.05, 00:53
                  Vel Mycho, już sam Paweł mówi, żebyś dał spokój. :)
                  • Gość: MYCHA Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 10:01
                    Można wiedzieć który?,znam kilku, ale żaden nic mi nie sugerował.
                    Natomiast - Ty, owszem - coś mi sugerujesz, bodajże jakiś gabinet odnowy
                    biologicznej, bycie na utrzymaniu PŻM i jeszcze jakieś inne nonsensy.
                    Twoje sugestie (via mityczny Paweł, czyżby miałby to być sam Brzezik?)
                    wskazują, że, podążam tropem. O czym wiem co najmniej od 3-ch lat.
                    Lepiej zastanów się nad swoją logiką, bo z nią nie najlepiej.
                    Skoro wiesz co sugerował mi jakiś tam Paweł, to trzeba było go poprosić o te
                    listy płac do wglądu, może byś mógł zaskoczyć forumowiczów jakimiś szokującymi
                    kwotami itp.
                    Skończ z tymi plotkami, kłamstwami, chamskim odgryzaniem się, bo to są objawy
                    bezsilności wobec faktów.
                    Wolę być już tym "starym pudłem" niż kimś, kto trzesie się jak galareta ze
                    strachu, kłamie, plotkuje, lży i objawia maniery z prowincjonalnego magla.
                    Wiek jest przywilejem istoty ludzkiej i nie ma się na to wpływu, namiast na
                    zachowanie, charakter i maniery - tak.
                    To już jest kwestia wyboru. Twoje wybory - są raczej na poziomie rynsztoka.

• Gość: post it! Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 10:17
                      Oj lada moment do łazienki MYCHY wplynie lodz podwodna!
                      • Gość: MYCHA Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 10:25

• Gość: MYCHA Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 10:27
                          Czy mam zamówić pogotowie ratunkowe dla załogi wraz z psychiatrą?
                    • Gość: Szczurek Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.idea.pl 01.03.05, 11:32
                      Wyleniała Mycho - redaktorzyno do wynajęcia. To ty kłamiesz,(przyłapałem cię na
                      obelżywym kłamstwie - właśnie, o charakterze plotkarskim - w jakim celu i na
                      czyją prośbę?). A co do mojej logiki, no cóż, na prawdę taka nie możliwa? Sama
                      dajesz mi podstawy. Ciuś, ciuś! Posdrów Pawcia - jeszcze w kraju?
                      • Gość: MYCHA Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:56
                        Jesteś żałosny.
                        Ale w ramach miłosierdzia dla szczurów - polecam najnowszy numer (właśnie
                        ukazał się w tych dniach na rynku) dwumiesięcznika "Inżynieria morska i
                        geotechnika" (pisma naukowo-technicznego NOT w Gdańsku) i w dziale "Technika
                        portów" - "Analizę porównawczą inwestycji infrastrukturalnych transportu
                        oddziałowujacych na polskie porty morskie o podstawowym znaczeniu dla
                        gospodarki morskiej". (cz.II)
                        Jak zdołasz ją przeczytać - sam sobie odpowiedz na czyje zlecenie chciało się
                        tej "wyleniałej Mysze - dziennikarzyny do wynajęcia" napisać ten teskt?!
                        Część I arykułu ukaała się w nr 6/2004 (w grudnia ubr) pisma.
                        Jak znasz angielski - to mogę Ci polecić kilka pism zachodnich z moimi
                        artykułami.
                        Może zadzwonisz do redakcji i zapytasz na czyje zlecenie je tam napisałam a
                        redakcje opublikowały?
                      • Gość: MYCHA Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:10
                        Coś mi przypomina to jezyk xyz-xyz'a? A tego forumowicze zdekonspirowali jako
                        obecnego szefa RM SLD w Szczecinie.
                        Czyżby forumowy szczur(ek) był Dariuszem W, wicedyrektorem Urzędu Morskiego w
                        Szczecinie, niedoszłym prezesem portu i o mało co wiceministrem infrastruktury?
                        Jeśli tak - to źródło frustracji jest mi doskonale znane.
                        Trudno bowiem znieść, ze jakaś mysz stanęła na drodze słoniowi.
                        A na dodatek czepia się, że upolityczniono rządową administrację morską do
                        granic absurdu.
                        Bez względu czy szczur to xyz-xyz - jedno jest pewne - ma kłopoty z własną
                        psychiką, takie tam objawy psychopatycznej agresji werbalnej ...
                        • albert_c Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... 01.03.05, 12:23
                          Gość portalu: MYCHA napisał(a):

> Coś mi przypomina to jezyk xyz-xyz'a? A tego forumowicze zdekonspirowali jako
                          > obecnego szefa RM SLD w Szczecinie.

* oj Mycho cos slabiutcy musieli byc ci forumowiczowie.
                          z tego co wiem XYZ porzucil pisanie, ale czyta forum i zapewne musial sie
                          ubawic niemalo tym, ze ktos go ma za Dariusza W:)))

albert

• Gość: MYCHA Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 13:03
                            Xyz-xyz'a. -forumowicze potraktowali jako Darka W. i składali ma nawet życzenia
                            z powodu awansu partyjnego!!! Było tych wpisów kilka i od różnych osób.
                            Jedno jest pewne
                            - xyz-xyz'a - był (i jest nadal) związany z RM SLD i sam to w postach przyznał.
                            Poza tym używał tych samych argumentów, przy pomocy takich samych zdań (w
                            treści i formie) - co szczur(ek). Analogie są praktycznie w 100%.
                            Dla mnie - to ta sama osoba. Nie da rady małpować kogoś aż tak idealnie.
                            Z reguły traktuję tutaj wszystkich zgodnie z nikami, jako wirtualne postaci i
                            do nich się odnoszę.
                            Jeśli wiem coś o osobie, to raczej dla siebie i nie przekładam na forum.
                            Inaczej ten nasz Hyde Park straciłyby na swojej istocie.
                            Ale w przypadku forumowiczów w stylu szczur(k)a - odpuszczam te zasady.
                            • albert_c Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... 01.03.05, 13:10

> Xyz-xyz'a. -forumowicze potraktowali jako Darka W. i składali ma nawet
                              życzenia
                              >
                              > z powodu awansu partyjnego!!! Było tych wpisów kilka i od różnych osób.

* Szanowna Mycho, coz widac byli w bledzie ci forumowieczowie.

Z tym co ponizej nie polemizuje bo to subiektywne odczucia, z XYZ sie lubimy -
                              mysle - co nam nie przeszkadza w prawie wszytskim sie ze soba nie zgadzac, coz.

> Jedno jest pewne
                              > - xyz-xyz'a - był (i jest nadal) związany z RM SLD i sam to w postach
                              przyznał.
                              >
                              > Poza tym używał tych samych argumentów, przy pomocy takich samych zdań (w
                              > treści i formie) - co szczur(ek). Analogie są praktycznie w 100%.
                              > Dla mnie - to ta sama osoba. Nie da rady małpować kogoś aż tak idealnie.
                              > Z reguły traktuję tutaj wszystkich zgodnie z nikami, jako wirtualne postaci i
                              > do nich się odnoszę.
                              > Jeśli wiem coś o osobie, to raczej dla siebie i nie przekładam na forum.
                              > Inaczej ten nasz Hyde Park straciłyby na swojej istocie.
                              > Ale w przypadku forumowiczów w stylu szczur(k)a - odpuszczam te zasady.
                        • Gość: suwak Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: 217.153.6.* 01.03.05, 12:57
                          Droga Myszko!
                          Jesteś swiatełkiem na tym forum, a takich jest tu niewielu. Jak coś piszesz to
                          zawsze ma sens chociaż Twoje spekulacje /jak każdego kto para się pisaniem tu i
                          teraz oraz o tym co jest/są za daleko idące. Nie reaguj jesli mozesz na
                          prostackie zaczepki bo to Tobie uwłacza. Traktuj takich szczurków jak zło
                          konieczne boć to przecież tylo pasożyty i jak to pasożyty muszą na czymś
                          żerować.
                          xyz-xyz to chyba nie jest, samo dociekanie kto to szczurek jest głupotą, bo
                          czym jest pchanie się na szefa RMSLD.
                          Tak a`propos; upolitycznienie ponad wszelką przyzwoitość administracji morskiej
                          w Szczecinie jest faktem - dlatego taki port taka drobnica, dlatego tyle
                          polityki w PŻM itp. To że co poniektórzy mają kłopoty z własnym ja i są
                          psychopatycznie-werbalnie agresywni? Takie czasy. Dziwisz się?
                          Tematy morskie to twoja specjalność, a ponadto jesteś miłą cieplutką Myszką w
                          pięknym futerku, a nie jakimś wyleniałym śmierdzącym szczurzyskiem.
                          • Gość: MYCHA Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 13:08
                            Dzięki Suwak, powoli się uodparniam na takie zaczepki, choć czasem mnie ponosi.
                            W końcu MYCHY są tylko człowiekiem...
                            • albert_c Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... 01.03.05, 13:12

> Dzięki Suwak, powoli się uodparniam na takie zaczepki, choć czasem mnie
                              ponosi.
                              >
                              > W końcu MYCHY są tylko człowiekiem...

* Mycho ta rada Suwaka jest ok. powinny takie zaczepki po Tobie splywac jak po
                              kaczce woda, po prostu:)

serdecznie pozdrawiam
                            • Gość: Szczurek Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.idea.pl 01.03.05, 20:39

Sorry Myszko, że tak późno ale mi nikt nie płaci za siedzenie całymi dniami na
                              forum. No więc nic nie kumasz jak zwykle, twoja intuicja zawiodła jak zwykle, a
                              to że się z tobą w ogóle bawię z Tobą w Kotka to tylko dlatego, że złapałem cię
                              na paskudztwach. O to robisz czasem publiczne wycieczki personalne w kierunku
                              osoby, którą przypadkowo dobrze znam. Posądzasz ją publicznie o słabości,
                              których nie przejawia. A, że robisz to świadomie i z premedytacją – wystarczy
                              Cię poczytać. Wyluzuj i bądź uczciwa Myszko,
                              Pozdrawiam Suwaka  . ( vel Rozporek ?)
                              • Gość: MYCHA Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:09
                                Szczurku - może i znasz, ja także. Każde z nas ma jakiś tam punkt widzenia. Mój
                                nie musi się zbiegać z Twoim. Poza tym Ty masz inną perspektywę, ja inną.
                                Jeśli kogoś o coś posądzam - to ma ku temu powody (dowody), jeśli robię to
                                publicznie, to dlatego, że nie mam zamiaru robić tego komuś za plecami, jak wielu.
                                Uwagi personalne pod adresem osób publicznych - nie są "wycieczkami", ale
                                opiniami. Poza tym ja nie uciekam za nicka - gdy je wygłaszam. Tutaj jestem
                                całkowicie rozpoznawalna.
                                Poza tym do wszelkich zabaw trzeba dwojga - a ja się z tobą w kotka i myszkę -
                                nie bawię, pozostają ci gonitwy za własnym ogonem.
                                Możesz sobie zmieniac nicki, forumowe osobowości, opluwać mnie w chamski sposób
                                skoro chamstwo jest dla Ciebie jakimś tam walorem towarzyskim i który chcesz
                                prezentować.
                                Mnie przestały interesować Twoje opinie o mnie, mojej percepcji, stanie umysłu,
                                futra, stwierdzń czy kumam coś, czy moja intuicja się sprawdza itp.
                                Nieco może tylko jeszcze dziwi, że osobą, która tak gardzisz - zawracasz sobie
                                głowę, to jakaś perwersja wręcz. Ale to już Twoja sprawa.
                                Nie mam Cię zamiaru ani rozzyfrowywać, ani dociekać kim jesteś w rzeczywistości.
                                Zaprezentowałes się już wystarczająco dosyć.
                                Muszę Cie rozczarować - nie będzie mojej reakcji na jakiekolwiek teksty pod moim
                                adresem. Nawet gdybyś wypisywał największe idiotyzmy i pomawiał ,mnie o
                                niesamowite rzeczy. ja wiem kim jestem, do czego jestem zdolna - i lustro w
                                Twoim wykonaniu raczej jest mi nie potrzebne.

• Gość: Szczurek Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.idea.pl 01.03.05, 23:45

> Szczurku - może i znasz, ja także. Każde z nas ma jakiś tam punkt widzenia.
                                  Mój
                                  > nie musi się zbiegać z Twoim. Poza tym Ty masz inną perspektywę, ja inną.
                                  > Jeśli kogoś o coś posądzam - to ma ku temu powody (dowody), jeśli robię to
                                  > publicznie, to dlatego, że nie mam zamiaru robić tego komuś za plecami, jak
                                  wie
                                  > lu.
                                  I oto mi właśnie chodzi od początku, tyle że Ty nie stosujesz się do własnych
                                  słów. Posunęłaś się do kłamstwa, nie możesz mieć dowodów. Nie mam nic przeciw
                                  perspektywom, innym punktom widzenia, czy prowokacyjnej zaczepce - ale
                                  oszczerstwa o populistyczno – sensacyjej woni – to poniżej Godności Złodzieja.
                                  Nie ufaj nieznajomym, bo nawet znajomym nie możesz. Cmoki w loki vel Mycho.
                                  • Gość: Gol Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 01:24
                                    Bredzisz facio nawijasz jakieś spadowe gadki kto to czyta
                                  • anamar Re: Eksperyment ekonomiczny Psztyka... 02.03.05, 09:23
                                    tyle samo prawdy i dowodów,co w poprzedniej aferze,o której mycha donosiła?ale
                                    ona dowody ma,tylko schowane głęboko,bo jest przecież inwigilowana przez
                                    najtajniejsze ze służb.proponuje mycho,od dziś szyfruj posty...
        • Gość: vicek Re: Czy to nie jest zastanawiające? IP: *.16. / *.gryfnet.szczecin.pl 01.03.05, 01:01
          • Gość: vicek Re: Czy to nie jest zastanawiające? IP: *.16. / *.gryfnet.szczecin.pl 01.03.05, 01:19
            Jasia Bobrka zamykają do pudła w marcu 2002. przez dwa lata siedzi cicho.
            zaczyna sypać 7,8 kwietnia 2004. zaraz po Kaczmarku. 16 kwietnia potwierdza
            zeznania ale też wątpi czy coś mu się nie przewidziało /szczególnie z kasą dla
            celników/. Odmawia dalszych zeznań. I co? - wychodzi za 2mln kaucji 19.05.2004!!
            przed sejmową komisją potwierdza zeznania ale na pytania nawet prawie obojetne
            odmawia odpowiedzi.
            Zmiana wyglądu długie włosy,broda, wąsy nie zakrywają strachu.
            Toż to pionek w tej grze a nie baron. Zawsze był listonoszem. Jak na niego to i
            tak 'daleko' zaszedł. Może kiedyś jak dożyje zacznie gadać. Nie można
            poprzestać szukania dalej.
            • Gość: play Re: Czy to nie jest zastanawiające? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:58
              " jasia Bobrka zamykają..." no fajnie fajnie, ....głupi Jasiu. Za kogo ty nas
              masz vicku, co ? pałuj się !
    • Gość: pol Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 11:53
      w końcu niech ktoś kompetentny napisze - te prowizje to fikcja czy
      rzeczywistość?
      • Gość: andreas hej pol IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.05, 15:14
        pol jak swiadek nic by nie wiedział, to chyba by powiedział,
        że NIC nie wie na ten temat!
        Jak swiadek cos wie, a boi sie ze mu to zaszkodzi,
        bo był w to zamieszany - to broni sie odmową odpowiedzi!
    • Gość: play Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 17:26
      Kolejny wątek od którego oczy już bolą, kto napisze w końcu - ile wziął
      Piechota, nie wierzę ,że Jacek nie ma tu na forum przyjaciół...a my tu piszemy,
      piszemy, piszemy. Śmiało, kto ma wiarygodne a i konkretne wiadomości ? Czyżby
      sami niedzielni plotkarze ?
      • Gość: niedzielny nudzio Re: Czy wie Pan o prowizjach na konto J. Piechoty IP: *.idea.pl 03.03.05, 01:09
        Taaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka