Dodaj do ulubionych

dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!!

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 10:50
Mysle, ze jest to jedyny rozsadny kandydat na to stanowisko. Wyksztalcony,
autorytet, kompetentny, rektor Wyzszej Szkoly Administracji Publicznej. Posel
trzech minionych kadencji, specjalista tematyki samorzadowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: inter Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 10:52
      brzmi ciekawie, cos wiecej ?
      • milseog Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! 12.06.02, 10:59
        a jakie mialby zaplecze w radzie? czy nad tym sie zastanowiliscie? przeciez UW
        praktycznie nie istnieje w szczecinie i nie ma nic do gadania, a kompetencje
        prezydenta sa mizerne. no chyba, ze chodzilo wam o marionetkowego reprezentanta
        (jak to mialo miejsce do tej pory). w takim razie puzyna nadaje sie
        rzeczywiscie idealnie.
        • Gość: obywatel Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 12:08
          Tyle udalo mi sie wyszperac w sieci. Pomysl kandydatury dr Puzyny zaczerpnalem
          z najnowszego WPROST.

orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/poselk?OpenAgent&314

www.sejm.gov.pl/poslowie/314.htm
      • rycyna Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina ! 20.09.02, 11:44
        Gość portalu: inter napisał(a):

> brzmi ciekawie, cos wiecej ?

Czy słyszałeś jak pieknie zagrał?
    • Gość: Kaz Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: 212.244.73.* 12.06.02, 11:20
      to chyba jakies jaja. Puzyna to cienias i szef szkoly masowo produkujacej bezrobotnych. Koles byl dobry jako dla
      zakompleksionych gosci w Szczecnie jako sybmol intelektualisty ale w sumie efektow realnych jego prac nie ma.
      W Sejmie zaslynal glownie jako koles oprowadzajacy wycieczki mlodziezy. Szczecinowi potrzebny jest kltos z
      ambicjami i mozliwoscia osiagniecia realnych sukcesow. To miasto umiera i potrzebuje silnego goscia a nie
      przeintelektualizowanego mieczaka.
      • Gość: GW Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 11:41
        Włodzimierz Puzyna jest nowo wybranym przewodniczącym Regionu
        Zachodniopomorskiego Unii Wolności. Urodził się w 1947 r. w Szczecinie, jest
        absolwentem Wydziału Fizyki na Uniwersytecie Warszawskim, obecnie - rektor
        Wyższej Szkoły Administracji Publicznej w Szczecinie. Poseł Unii Wolności przez
        trzy kadencje: pracował w komisji samorządowej i edukacji, m.in. nad ustawą
        kominową i ustawą o wspieraniu rozwoju regionalnego. Zasiadał w powołanej przez
        premiera Jerzego Buzka Radzie Służby Cywilnej. Nie wystartował w ostatnich
        wyborach parlamentarnych, bo jak wyjaśnił "Gazecie": "Swoje zadanie wykonałem,
        a być dozgonnie posłem, to niezdrowy nałóg". Wierzy, że jako nowy szef partii w
        województwie jest w stanie ochronić całe bogactwo Unii i tej młodzieńczej, i
        tej doświadczonej, uniwersyteckiej i przedsiębiorczej.
        • Gość: oo Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: 195.94.211.* 03.07.02, 13:36
          tak tak
      • Gość: DANIO\ Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina ! IP: 212.14.60.* 20.09.02, 14:23
        Gość portalu: Kaz napisał(a):

> to chyba jakies jaja. Puzyna to cienias i szef szkoly masowo produkujacej
        bezro
        > botnych. Koles byl dobry jako dla
        > zakompleksionych gosci w Szczecnie jako sybmol intelektualisty ale w sumie
        efek
        > tow realnych jego prac nie ma.
        > W Sejmie zaslynal glownie jako koles oprowadzajacy wycieczki mlodziezy.
        Szczeci
        > nowi potrzebny jest kltos z
        > ambicjami i mozliwoscia osiagniecia realnych sukcesow. To miasto umiera i
        potrz
        > ebuje silnego goscia a nie
        > przeintelektualizowanego mieczaka. ZGADZAM SIĘ W 100 %
    • skuter70 Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! 12.06.02, 11:25
      Gość portalu: obywatel napisał(a):

> Mysle, ze jest to jedyny rozsadny kandydat na to stanowisko. Wyksztalcony,
      > autorytet,

a czego ten "autorytet" dotad dokonal?
      • Gość: czerwony Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 11:51
        Moim zdaniem to lepszy kandydat od Ru-J-nowicza. Przede wszystkim ma wiedze i
        praktyke w samorzadach, a nie tylko namaszczenie Jacka P, jak ED.
      • Gość: Głos Lud Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: 195.117.237.* 13.06.02, 00:43
        Cóż nam o nim sądzić skoro go nie znamy!
    • Gość: Laufer 1 Unia Wolności - NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.xtra.pl 12.06.02, 18:40
      Z pełnym formalnym szacunkiem dla Pana profesora Puzyny,jako osoby
      wykształconej ale niech lepiej pozostanie na uczelni, gdyż :

1. Unia Wolności już rządziła w tym mieście. Marek Koćmiel, Bartłomiej
      Sochański oraz współrządziła p.p. Jekiel , Bartnik itd. Moja opinia : były to
      złe rządy.W Kraju Unia Wolności również już rządziła z Panem Buzkiem m.in.
      2. Nie wiem, czy uszczerbek Pana Profesora nie zaszkodzi w cyklu dydaktycznym
      uczelni a kszatałcenie i edukacja to wazne społecznie cele.
      3. Czy nie za dużo fuch (płatnych) ma Pan Puzyna. Może się pogubić.
      A poza tym skończymy po prostu z "dupkami" jako politykami. Polityk to ma być
      przywódca, a nie profesorek.
      Tutaj potrzebne są dynamiczne zmiany a nie akademicka dyskusja. Moim zdaniem
      czasu na eksperymenty już nie ma. Sądzę, że po opublikowaniu tej kandydatury
      notowania Samoobrony wzrosną o 5 %. A jak poprze tę kandydaturę Wyborcza to o
      10 %.
      I Puzyna i Ru-j-nowicz , co prawda z innych powodów ale są do lamusa historii
      samorządności w Szczecinie.

• Gość: Gryf Re: Unia Wolności - NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 12.06.02, 20:28
        Kurcze Laufer - co robic ? Ta propozycja pana Puzyny umotywowana w sposob dosc
        jasny i czytelny zostala przez Ciebie jednoznacznie obalona.
        Ja tez przeszedlem metamorfoze od sympatii do wrecz ignorancji UW. Nie wszyscy
        jednak "unici" splamili sie tak jak "przebrzydle szumowiny" ktore wymieniles z
        nazwiska.
        Moze sprobujmy personalnie i jednostkowo rozpatrywac poszczegolne osoby
        typowane na wazne stanowiska w miescie.
        Laufer czy Ty masz jakiegos kandydata?
        Jezeli tak to prosze przdstaw Go na forum.
        • Gość: Laufer 1 Re: Unia Wolności - NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.xtra.pl 12.06.02, 21:02
          Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Kurcze Laufer - co robic ?
          > Laufer czy Ty masz jakiegos kandydata?
          > Jezeli tak to prosze przdstaw Go na forum.

Zaryzykuję.
          Nie mam "własnego" kandydata (jeszcze) ale proponuję na gorąco i przed wcześnie
          jako kontrpropozycje do kandydatury Pana Puzyny np:

1. Andrzej Łuszczewski - majętny biznesmen, kandydował na senatora.Jako
          niezależny kandydat dostał duzą ilość głosów.Byłem wówczas na jego dwóch
          spotkaniach wyborczych. Ma jasny czytelny program oparty na kryteriach
          gospodarczych i zasadzie najpierw należy wypracować pieniądze, a następnie
          dzielić.Udowodnił, że umie przyciągać do Szczecina Inwestorów. Zna języki obce.
          Jest majętny więc jest szansa , że nie będzie kradł. Jest niezależny od koterii
          partyjnych i nie jest teoretykiem , ale praktykiem. Silna i zrównoważona
          osobowość.

Miałbym też inne, ale na razie za wczesnie.

• Gość: Gryf Re: Unia Wolności - NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 12.06.02, 21:44
            Laufer - tak bardzo ogolnikowo przedstawiles tego pana.
            Jaki biznes prowadzi?
            Jak doszedel do posiadanego stanu rzeczy ?
            Jak przedstawia sie Jego zyciorys ?
            Jakie ugrupowanie polityczne reprezentuje badz sympatyzuje ?
            Ile ma lat?
            Czy wie o tym ze przedstawiles Jego kandydature?
            Kurcze i najwazniejsze czy jest kibicem Pogoni Szczecin?
          • Gość: Jeż Tak !!! IP: 195.117.237.* 14.06.02, 17:58
            Gość portalu: Laufer 1 napisał(a):

Andrzej Łuszczewski - majętny biznesmen, kandydował na senatora.

Uzasadnienie kandydatury stanem majątkowym i nieskutecznym ubieganiem się o fotel
            senatora nie jest najlepszą zachętą tego kandydata. Chyba, że nie o to ci chodzi.
            Konfrontacja doświadczonego i sprawdzonego polityka z majętnym i ambitnym
            biznesmenem jest jak prównywanie Salonowego Lwa z młodym kotem.
          • Gość: boss ty sie obodz IP: *.uc.nombres.ttd.es 04.07.02, 04:28
            stary ty z drzewa spadles? kurdupel Luszczewski prezydentem? wydal kase na
            senatora i nic z tego mu nie wyszlo, a jego uczciwosc jest ruwna tej ktora ma
            RUJNOWICZ - Lubinska na PREZYDENTA
            • Gość: ortograf Re: ty sie obodz IP: 62.233.216.* 13.07.02, 00:07
              Gość portalu: boss napisał(a):

> stary ty z drzewa spadles? kurdupel Luszczewski prezydentem? wydal kase na
              > senatora i nic z tego mu nie wyszlo, a jego uczciwosc jest ruwna tej ktora ma
              > RUJNOWICZ - Lubinska na PREZYDENTA

to ty się obudź, zdawałeś matÓrę?
              ...debilu
              • Gość: xxx Re: ty sie obodz IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.07.02, 00:18
                debil to cie zrobil i zapomnial zastrzelic!
    • Gość: HSPS Re: dr Włodzimierz Puzyna - nie !!! IP: 5.2.1R1D* / 141.202.246.* 12.06.02, 22:20
      Bez argumentów typu "bo on z partii X" mogę tylko powiedzieć, że jestem
      przeciwny jego kandydaturze, poznałem gościa kilka lat temu i jako człowiek
      jest w zasadzie kompletnie "bezpłciowy". Założę się, że on nie ma własnego
      zdania nie tylko na temat rozwoju miasta, ale i na wiele innych. Ot wygodny
      quasi-intelektualista, bez jaj, bez wyobraźni, bez charyzmy i bez...nadziei!
      No i kręgi, które dorwałyby się razem z nim też nie wróżą nic dobrego.
      • Gość: Laufer 1 Krowa, która dużo mleka daje- mało ryczy IP: *.xtra.pl 13.06.02, 06:42
        Gość portalu: HSPS napisał(a):

jest w zasadzie kompletnie "bezpłciowy". Założę się, że on nie ma własnego
        > zdania nie tylko na temat rozwoju miasta, ale i na wiele innych. Ot wygodny
        > quasi-intelektualista, bez jaj, bez wyobraźni, bez charyzmy i bez...nadziei!
        > No i kręgi, które dorwałyby się razem z nim też nie wróżą nic dobrego.

Z całym szacunkiem do Twojej opini jednak pisząc o "kręgach , które dorwałyby się
        do władzy" tworzysz coś w rodzaju opinii partii "X". Jakie kręgi masz na myśli?
        Natomiast, że jest bez jaj. Nie znam osobiście ale byłem na spotkaniach
        wyborczych. Ma jaja i to dwa razy większe od Ru-j-nowicza tylko, że jest
        opanowany. A to dobra cecha. Być może: "krowa , która dużo mleka daje- mało
        ryczy". W przeciwieństwie do "krów", które już rządziły w tym mieście i głośno
        ryczały, a ile mleka dały to widać.
        Kolego, a może wypowiedz się na temat mojej tezy, że mógłby przyciągnąć
        inwestorów. Przecież to zrobił- na deptaku przy ul. Bogusława.
        Pozdrawiam kolego HSPSs i proponuję daj teraz TY propozycję kandydata na
        Prezydenta. Przecież tak jedynie oceniać koncepcje innych i nie zgłaszać własnych
        nie jest pozytywną i twórczą działalnością na FORUM.
        • Gość: clinton PUZYNA to fajny facet (n/t) IP: 195.94.211.* 17.06.02, 18:02
          • Gość: grzesiek Re: PUZYNA to fajny facet (n/t) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 14:50
            zgadzam sie z Toba. Wydaje mi sie jednym z ostatnich rozsadnych w tym miescie,
            czekac tylko kiedy to miasto tak padnie ze uciekac nie bedzie dokad
          • Gość: ela Re: PUZYNA to fajny facet (n/t) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 16:18
            zgadza sie
            • Gość: mon Re: PUZYNA to fajny facet (n/t) IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.07.02, 02:10
              Gość portalu: ela napisał(a):

> zgadza sie

bbbzdura!!!!!!!!!!!!! i dobrze o tym wiesz lizusie
    • Gość: Kostia Profesorek PUZYNA na Prezydenta to niepoważne(n/t) IP: *.xtra.pl 13.06.02, 06:06
      • Gość: Young To bardzo dobra kandydatura ! (n/t) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 15:08
    • Gość: Kostia Puzyna- dla kogo autorytet i w czym ? IP: *.xtra.pl 13.06.02, 06:14

> autorytet, kompetentny, rektor Wyzszej Szkoly Administracji Publicznej. Posel
      > trzech minionych kadencji, specjalista tematyki samorzadowej.

Kolego Obywatel, Ty chyba tego poważnie nie napisałeś.

1. Autorytet- dla kogo ? Ciebie i kogo jeszcze
      2. Poseł trzech minionych kadencji to okoliczność obciążająca. Narobił wraz z
      innymi wielokadencyjnymi (npPiechota) w kraju , przepraszam, gnoju.

To profesorek "wydmuszka" - wydmuchana przez TV Publiczną , którą ma na
      współwłasność z SLD , PSL jego Unia Wolności.UW- partia w zaniku, do czego
      przyczynił się również p. Puzyna, Geremek, i inne "autorytety" nie wiadomo dla
      kogo oprócz publicznej tv.
      Chyba, że chodzi o to , aby Szczecin z Prezydentem Puzyną skończył jak Unia
      Wolności , czyli istniał ale w zaniku. No to z takim pomysłem kolego Obywatel
      jestśmy na dobrej drodze.
      A w ogóle to on miewał wzwód?:)

• Gość: Marta Re: Puzyna- dla kogo autorytet i w czym ? IP: 111.111.26.* / 111.111.26.* 09.10.02, 10:10
        Gość portalu: Kostia napisał(a):

> No to z takim pomysłem kolego Obywatel
        > jestśmy na dobrej drodze.
        > A w ogóle to on miewał wzwód?:)

Tego nie wiem ale z tego co napisałeś myślę,
        że masz kilka organów w stanie zaniku :)
    • jareman Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! 13.06.02, 11:13

rektor Wyzszej Szkoly Administracji Publicznej.

a czy nie jest tak, ze jego Fundacja zarzadza tą szkołą czyli facet robi biznes,
      a nie jest wielkim naukowcem...
      Włodek Puzyna bardzo chce być prezydentem jednak ani Unia Wolności ani
      ugrupowania, które tworzą blok wyborczy nie chcą Włodka Puzyny na prezydenta.To
      jest raz.
      Włodek Puzyna prrzyjaciel Pana Komołowskiego vel Kudłatego jest mocno
      związany "starym światem",który przegrał wybory, ten świat nie jest akceptowalny
      nawet przez młodą ( nową ) kadrę UW-RS-SKL.
      Jednak co najważniejsze Włodek Puzyna nie nadaje się na prezydenta, myślę że
      byłby gorszy od obecnego Rujnowicza. Człowiek nauki, kompromisu, negocjacji i
      dobra wspólnego ( i przyjaciół ) doprowadziłby Szczecin na skraj katastrofy
      gospodarczej. Szczecin nie potrzebuje naukowca który potrafi posługiwać się nożem
      i widelcem, Szczecin potrzebuje dobrego menagera, silnej osobowości, która nie
      ugnie się naciskom partyjek, człowieka posiadającego jasną wizję Szczecina, którą
      będzie realizował niezależnie jakie układy się stworzą w przyszłej Radzie. Sorry,
      ale ten facet się do tego nie nadaje.
      • Gość: nn Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 15:58
        Mi osobiscie ta kandydatura sie podoba. W naszym miescie juz od dawna brakuje
        zdrowego rozsadku, a tacy ludzie jak Luszczewski czy Runowicz sa niepowazne.
        Miasto potrzebuje jakosciowej zmiany. Puzyna daje na to duza szanse, tylko czy
        potrafimy ja wykorzystac ......
        • Gość: Kostia Włodzimierz Puzyna założy kolejną Fundację!!! IP: *.xtra.pl 13.06.02, 20:36
          Gość portalu: nn napisał(a):

> Mi osobiscie ta kandydatura sie podoba. W naszym miescie juz od dawna brakuje
          > zdrowego rozsadku, a tacy ludzie jak Luszczewski czy Runowicz sa niepowazne.
          > Miasto potrzebuje jakosciowej zmiany. Puzyna daje na to duza szanse, tylko czy
          > potrafimy ja wykorzystac ......

Puzyna zostanie Prezydentem Szczecina i założy Fundację na rzecz Rozwoju
          Szczecina , w której będzie Prezesem. Tu i tu na etacie. Cały czas to robił. To
          rzeczywiście byłaby jakościowa zmiana w naszym mieście. NN uzyj jakiś argumentów
          a nie pitu pitu.
          • Gość: nn Re: Włodzimierz Puzyna założy kolejną Fundację!!! IP: 195.94.211.* 17.06.02, 17:10
            pitu pitu? hmmm Puzyna to wspanialy czlowiek, Twoim zdaniem nie jest OK, bo nie
            przecina wstazeczek lub nie glaszczse biednych dzieci po glowce ? Uwierz mi,
            jest profesjonalista, ale w naszym kraju, nie tylko miescie, licza sie tylko
            uklady i szmal i fuchy dla 'swoich' smutne ale prawdziwe no comment
        • Gość: Gość Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 22:05
          Gość portalu: nn napisał(a):

> Mi osobiscie ta kandydatura sie podoba. W naszym miescie juz od dawna brakuje
          > zdrowego rozsadku, a tacy ludzie jak Luszczewski czy Runowicz sa niepowazne.
          > Miasto potrzebuje jakosciowej zmiany. Puzyna daje na to duza szanse, tylko czy
          > potrafimy ja wykorzystac ......

Popieram!

• Gość: Kostia dr W. Puzyna na nowego Prezesa-nowej Stoczni !!! IP: *.xtra.pl 15.06.02, 00:07
      Jest to tak samo nieodpowiedzialne jak na Prezydenta.
      Skoro nauczyciel akademicki dr. Tałasiewicz mógł zarzadzać stocznią to dlaczego
      nie dr. Puzyna. Efekt byłby podobny . W przypadku zarządzania Szczecinem też
    • Gość: Leon Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 15:29

Popieram taką kandydaturę.
      Aby się zaznajomić oglądałem właśnie jego dokonania:
      www.wsap.szczecin.pl
      www.frdl.szczecin.pl

i jestem pod dużym wrażeniem.
      Ze wszystkich dotychczas wymienionych na tutejszym forum propozycja
      ta jedna wydaje się najbardziej rozsądna.
      Niestety tego w naszej społeczności jest jak na lekarstwo.

• Gość: Kaz Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:20
        Stary masz racje - mysle, ze rada intelektualistow, ktora powola Wlodek przy
        prezeydencie Szczecina rozwiaze wszystkie problemy miasta - chlopaki przesyca
        wiedza kazde miejskie zagadnienie. To takie proste !!! To poruta, ktora jest
        norma w Szczecinie.
    • Gość: tomik Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.06.02, 22:52
      Jest to najgorszy z możliwych kandydatów na prezydenta. No, może poza swoim
      kolesiem R-uj-nowiczem. Napuszony jajogłowy bufon, odnoszący się z wyższością
      do normalnych ludzi, przekonany o swojej nieomylności. Z zarządzaniem i
      samorządem ma tyle wspólnego, co pani Basia z kiosku na rogu. Tyle, że pani
      Basia ma zwykły zdrowy rozsądek, a ten facet jest całkowicie oderwany od
      społeczeństwa.
      • aszczecin Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! 17.06.02, 17:10
        Gość portalu: tomik napisał(a):

> Jest to najgorszy z możliwych kandydatów na prezydenta

A kto jest Twoim zdaniem możliwym, najlepszym kandydatem?
        • Gość: Michal PUZYNA=STYL+CHARYZMA+KOMPETENCJA+WYKSZTALCENIE IP: 195.94.211.* 17.06.02, 17:25
          NAPRAWA PAŃSTWA, WALKA Z KORUPCJĄ

"Jak to możliwe, aby w ciągu kilku lat polityk dorobił
          się takiego majątku"
          "Ciągle się słyszy o tych aferach, korupcji - czy tam na
          górze jest chociaż jedna uczciwa osoba?"

Korupcja i wykorzystywanie stanowisk dla prywatnych, czy partyjnych interesów
          jest jednym z największych zagrożeń dla stabilności naszego państwa i rozwoju
          gospodarczego. Odczucie opinii publicznej o panoszącym się łapówkarstwie jest
          potwierdzane przez ekspertyzy niezależnych instytucji międzynarodowych. Z roku
          na rok Polska spada w rankingach państw wolnych od korupcji.

Wszystkie partie opowiadają się za uczciwym państwem, ale nie zawsze są równie
          konsekwentne w usuwaniu źródeł korupcji. Unia Wolności doprowadziła do:

powstania w Sejmie Komisji Etyki i przyjęcia Kodeksu etyki parlamentarzysty,

przygotowanie ustawy regulującej zasady lobbingu,

przygotowania ustawy o dostępie do informacji, która zapewni każdemu dostęp do
          dokumentów urzędowych,

zmniejszenie zakresu koncesji na działalność gospodarczą,

uchwalenia ustawy gwarantującej pełną jawność finansowania partii.

Jesteśmy za państwem o funkcjach ograniczonych, ale sprawnie wykonywanych.
          Kompetentni urzędnicy muszą służyć obywatelom, a nie wykorzystywać swe
          stanowiska dla interesów partyjnych, grupowych czy prywatnych. Aby
          przeciwdziałać patologiom, należy skorzystać z rozwiązań sprawdzonych w Unii
          Europejskiej i USA.

Opowiadamy się za publicznymi, jawnymi konkursami na wyższe stanowiska
          państwowe a także do władz spółek skarbu państwa. Nieprzestrzeganie tej zasady
          było jednym z powodów opuszczenia przez Unię Wolności koalicji z AWS.

Taki jest dorobek m.in. Wlodzimierz Puzyny, nie wyrzucajmy na smietnik historii
          takich wspanialych ludzi !!!!!!!!!!!!! TO SIE MSCI (vide: lEPPER&ska)
          • Gość: rafał Re: PUZYNA=STYL+CHARYZMA+KOMPETENCJA+WYKSZTALCENIE IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.06.02, 23:04
            Oj, chłopcze, chyba coś za dużo wiesz o Puzynie.. Czyżbyś zatrudniony był w
            WSAP? Nie przesadzajmy w tym uwielbieniu! No, chyba że ci za to płaci. Tak
            naprawdę ten facet nic nie zrobił. Mościł sobie przez kilka lat miejsce w
            Sejmie, zabezpieczając sobie miękkie lądowanie w Szczecinie dla siebie i swoich
            partyjnych kolesi, przez utworzenie na bazie swoich warszawskich kontaktów
            (prof. Regulski i Fundacja Rozwoje Demokracji Lokalnej) WSAP-u. No i to
            wszystko. A jego prace w sejmie to totalna, odrzucona klapa!
            • Gość: Michal Re: PUZYNA=STYL+CHARYZMA+KOMPETENCJA+WYKSZTALCENIE IP: 195.94.211.* 18.06.02, 11:59
              Mialem przyjemnosc i zaszczyt z Nim wspolpracowac kilka lat temu, obecnie juz nie
              mieszkam w Szczecinie, chlopcze....

> Oj, chłopcze, chyba coś za dużo wiesz o Puzynie.. Czyżbyś zatrudniony był w
              > WSAP? Nie przesadzajmy w tym uwielbieniu! No, chyba że ci za to płaci. Tak
              > naprawdę ten facet nic nie zrobił. Mościł sobie przez kilka lat miejsce w
              > Sejmie, zabezpieczając sobie miękkie lądowanie w Szczecinie dla siebie i swoich

Nie przesadzaj, czyzby Platfusy byly az tak zdesperowane, ze nie maja
              kompetentnego kandydata na prezydenta ?

> partyjnych kolesi, przez utworzenie na bazie swoich warszawskich kontaktów
              > (prof. Regulski i Fundacja Rozwoje Demokracji Lokalnej) WSAP-u. No i to
              > wszystko. A jego prace w sejmie to totalna, odrzucona klapa!

prof. Regulski to czlowiek wielkiego formatu, zalozyciel Krajowej Szkoly
              Admninistracji Publicznej, wzorowanej na francuskiej...wiesz ? to poczytaj, moze
              cos znajdziesz. A takiej pracy Sejmowej zycze kazdemu poslowi, wtedy Polska moze
              bylaby troche lepsza
        • Gość: Laufer 1 Żółw -Puzyna na Prezydenta Galapagos IP: *.xtra.pl 17.06.02, 19:26
          aszczecin napisał(a):

> Gość portalu: tomik napisał(a):
          >
          > > Jest to najgorszy z możliwych kandydatów na prezydenta
          >
          > A kto jest Twoim zdaniem możliwym, najlepszym kandydatem?

Od Pana Puzyny prawie każdy kandydat jest lepszy. Przepraszam, ale naprawde tak
          sądzę .
          Naukowcy z dziedziny ekonomii na studiach doktoranckich jeszcze pół roku temu
          przedstawiali Stocznię Szczecińską jako przykład "geniuszu" menadżerów i firmę z
          doskonałymi perpektywami.
          Pan Puzyna to ten sam typ profesorski i polityczny, aczkolwiek o innej
          specjalności ,który na pytanie "która godzina" pyta tych co stoją obok : "no, co
          odpowiedzieć panowie w tej sytuacji. Jak sądzicie , która jest godzina?".
          A poza tym sesje Zarządu Miasta byłyby niezwykle senne.
          Zastępca Puzyny powinien być Bronisłąw Geremek.

• Gość: Michal poczytaj sobie Lauferku.... IP: 195.94.211.* 17.06.02, 19:35
            Siedze wlasnie on-line i znalazlem cos dla Ciebie/Pana ? Proponuje przeczytac,
            posypac glowe popiolem, spalic sie ze wstydu i wyjechac na Madagaskar POZDRAWIAM

Bronisław Geremek - urodził się 6 marca 1932 r. w Warszawie. W 1954 r. ukończył
            studia na Wydziale Historycznym Uniwersytetu Warszawskiego, w latach 1956-58
            odbył studia podyplomowe w Ecole Pratique des Hautes Etudes w Paryżu. W 1960 r.
            uzyskał doktorat, a w 1972 r. habilitację w Polskiej Akademii Nauk. W 1989 r.
            został mianowany profesorem nadzwyczajnym.

Jest uczniem wybitnych historyków: Profesorów Mariana Małowista, Maurice
            Lombarda i Fernanda Braudela.

Główną domeną działalności naukowej prof. Bronisława Geremka stały się badania
            nad historią kultury i społeczeństwa wieków średnich. Na jego dorobek naukowy i
            akademicki składają się bardzo liczne artykuły, wykłady i odczyty, oraz 10
            książek przetłumaczonych na 10 języków.

Rozprawa doktorska prof. Geremka z 1960 r. poświęcona rynkowi pracy w
            średniowiecznym rzemiośle paryskim, oraz habilitacja z 1972 r, na temat grup
            marginesu społecznego w średniowiecznym Paryżu, stały się książkami, które
            wytyczyły nowe kierunki badań w europejskiej i światowej refleksji
            historycznej, przynosząc mu wielkie uznanie w świecie humanistyki oraz
            międzynarodową sławę. Ich autor stał się intelektualnym guru europejskiej
            humanistyki, a jego prace dotyczące marginesu społecznego, stosunku do
            mniejszości czy średniowiecznych korzeni europejskiej tożsamości weszły na
            stałe do dorobku myśli nt. przeszłości i współczesności naszego kontynentu.

Prawie całe życie prof. Bronisława Geremka jako naukowca i badacza było
            związane z Instytutem Historii Polskiej Akademii Nauk w Warszawie, gdzie
            pracował w latach 1955-85. W latach 1960-65 był wykładowcą na Sorbonie w Paryżu
            i kierownikiem tamtejszego Centrum Kultury Polskiej. Międzynarodowe uznanie dla
            osiągnięć naukowych prof. B. Geremka znalazło swój wyraz w uhonorowaniu go 11
            doktoratami honoris causa, nadanymi mu m.in. przez uniwersytety w Boloni,
            Utrechcie, Paryżu (Sorbona) i Nowym Jorku (Columbia). W 1992 roku został
            mianowany profesorem wizytującym w College de France. Jest ponad to członkiem
            Academia Europea, Pen Clubu, Societe Eurpoeenne de Culture, oraz licznych
            towarzystw i stowarzyszeń.

Jako działacz polityczny prof. Bronisław Geremek jest jednym z architektów
            fundamentalnych zmian politycznych w Polsce i w Europie Środkowej, który
            położył olbrzymie zasługi dla pokojowego wcielenia w życie przemian
            demokratycznych i zasad społeczeństwa obywatelskiego.

W latach 1950-68 był członkiem rządzącej PZPR, z której wystąpił na znak
            protestu przeciwko inwazji wojsk Układu Warszawskiego na Czechosłowację.

W latach siedemdziesiątych prof. Geremek zalicza się już do czołowych postaci
            polskiej opozycji demokratycznej. W latach 1978-81 jest współzałożycielem i
            wykładowcą Towarzystwa Kursów Naukowych; inicjatywy, której celem było
            przywrócenie prawdy w nauczaniu współczesnej historii Polski i odrzucenie
            komunistycznej cenzury.

W sierpniu 1980 r. prof. Geremek związał się z ruchem społecznego protestu
            robotników Gdańska i został jednym z głównych ekspertów i doradców rodzącego
            się wówczas NSZZ "Solidarność". W 1981 roku, na Pierwszym Krajowym
            Zjeździe "Solidarności" przewodniczył Komisji Programowej. Internowany po
            wprowadzeniu stanu wojennego, zwolniony w 1981r., został doradcą
            zdelegalizowanej wówczas "Solidarności" i blisko współpracował z Lechem Wałęsą,
            późniejszym laureatem pokojowej Nagrody Nobla i pierwszym prezydentem RP
            pochodzącym z wolnych i demokratycznych wyborów. Był aresztowany w 1983 r.
            przez ówczesne władze komunistyczne, które oskarżyły go o prowadzenie
            nielegalnej działalności politycznej. W latach 1987-89 przewodniczył Komisji
            Reform Politycznych Komitetu Obywatelskiego, która przygotowała koncepcje
            pokojowych przemian demokratycznych w Polsce.

Mimo zaabsorbowania polityką Bronisław Geremek nigdy nie zerwał więzi z
            warszawską Alma Mater. Jego wychowankowie cenią go za bezpośredniość i
            przyjacielski stosunek do nich. W środowiskach naukowych i studenckich
            Warszawy, Bronisława Geremka uważa się za człowieka łagodnego, ale bardzo
            stanowczego, który ponadto obdarzony jest bystrym dowcipem i doskonałą
            pamięcią.

Prof. Bronisław Geremek odegrał wybitną rolę w czasie obrad tzw. Okrągłego
            Stołu z władzami PRL w 1989 r., które doprowadziły do pierwszych od zakończenia
            II wojny światowej wolnych wyborów parlamentarnych w Polsce, a następnie do
            upadku reżimu komunistycznego.

Będąc od 1989 r. posłem na Sejm RP, prof. Geremek przewodniczył m.in. Sejmowej
            Komisji Spraw Zagranicznych(1989-97), Komisji Konstytucyjnej (1989-91). Należał
            do założycieli Unii Demokratycznej (potem Unii Wolności) i był przewodniczącym
            klubu parlamentarnego tej partii 1990-97. Pełniąc te funkcje stał się
            orędownikiem uzyskania przez Polskę pełnego członkostwa w NATO i w Unii
            Europejskiej. Na forum parlamentarnym zarówno zwolennicy jak i oponenci prof.
            Bronisława Geremka są zgodni co do tego, że jest on świetnym i przekonywującym
            mówcą.

Bronisław Geremek został nagrodzony wieloma odznaczeniami i wyróżnieniami.
            Posiada m.in. Wielki Krzyż z Gwiazdą Orderu Zasługi RFN. Jest też oficerem
            Legii Honorowej Republiki Francuskiej.

W jednym z wywiadów Bronisław Geremek powiedział, że 'historyk średniowiecza z
            natury rzeczy jest niewolnikiem własnego wyboru'. W jego przypadku - zarówno
            historyka jak i polityka - owo niewolnictwo wiąże się jednak z
            odpowiedzialnością za publiczne dobro dzisiejszej i przyszłej Polski i Europy.

Po czerwcowych wyborach do Sejmu RP i utworzeniu koalicji AWS-UW i powołaniem
            nowego rządu, dnia 31 października 1997 r. objął urząd Ministra Spraw
            Zagranicznych RP. Funkcję tę pełnił do czerwca 2000 r.

Od lipca 2000 r. prof. Bronisław Geremek jest przewodniczącym Sejmowej Komisji
            Prawa Europejskiego. Bronisław Geremek jest żonaty i ma dwóch synów.

• Gość: Rafał Re: poczytaj sobie Lauferku.... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.06.02, 23:09
              No i co z tego? Ale ludzie ich nie chcą. Ani Geremka, ani Puzyny. Pokazały to
              wybory do Sejmu. A co komu z mądrości jeżeli ludzie ich nie popierają? Wtedy to
              nie jest mądrość tylko zarozumialstwo, wyniosłość i postawa "ja wiem lepiej, co
              dla ciebie jest dobre". Bez poparcia jest to głupota. Panom podziękujemy!
              • Gość: Michal Re: poczytaj sobie Lauferku.... IP: 195.94.211.* 18.06.02, 12:02
                A Twoim zdaniem 'poparcie' to dopust bozy ? vide Lepper, Hitler czy bliski
                naszym sercom dobry wujaszek Stalin, plakalbys na jego pogrzebie ? POZDRAWIAM

PS.
                "Zarozumialstwo" czesto przeszkadza ludziom cholernie zakompleksionym.....
              • aszczecin Re: poczytaj sobie Lauferku, Pogodny Kostio ... 18.06.02, 15:29
                Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Ale ludzie ich nie chcą.
                > Pokazały to wybory do Sejmu.

Nie masz racji.
                Posel Puzyna nie wystartował w ostatnich wyborach parlamentarnych.
                W odroznieniu od wielu innych politykow nie jest nalogowym poslem.

> Tak naprawdę ten facet nic nie zrobił.

Nie masz racji.
                To on zbudowal w Szczecinie Wyższa Szkołe Administracji Publicznej
                Podobnie jak szczecinski oddzial Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej,
                ktorego dzialania wykraczaja daleko poza granice naszego miasta a nawet kraju.
                Doceniam tez jego udzial w Radzie Sluzby Cywilnej i starania o utworzenie
                bezpartyjnego korpusu sluzby cywilnej.

> A jego prace w sejmie to totalna, odrzucona klapa!
                Nie masz racji.
                Wejdz sobie pod sejmowy adres:
                ks.sejm.gov.pl:8009/forms/kad.htm
                Wybierz 3 kadencje i w polu tekstowym wpisz slowo: Puzyna
                i kliknij na przycisk "Szukaj".
                Otrzymasz co najmniej 10 stron z informacjami na temat aktywnosci tego posla
                w 3 kadencji Sejmu.
                Wejdz sobie ponownie pod sejmowy adres:
                Wybierz 2 kadencje i w polu tekstowym wpisz slowo: Puzyna
                w 2 kadencji Sejmu.
                Wejdz sobie ponownie pod sejmowy adres:
                Wybierz 1 kadencje i w polu tekstowym wpisz slowo: Puzyna
                w 1 kadencji Sejmu.

Nie chcialbym przynudzac ale nie moge zgodzic sie z twoimi argumentami
                pozbawionymi poparcia realnej rzeczywistosci.

Pozdrawiam.

• Gość: boss oj stary.... IP: *.uc.nombres.ttd.es 04.07.02, 04:42
                  znam goscia! prawdziwy typ bez jaj. boi sie nawet isc sam di kibla. jak ktos
                  tu pisze o haryzmie, to mnie normalnie skreca. a facet nie stratowal w
                  wyborach, bo wiedzial, ze nie ma szans i spekal. tyle jego, ze wiedzial, kiedy
                  sie wycofac. a on nadal popiera roznych popaprancow od Komolowskiego
                  zaczynajac, a na Babolewskim konczac. to jedna wielka klika i szkoda slow.
                  czytam te wasze wypowiedzi i dochodze do wniosku, ze mam doczynienia z kilkoma
                  unitami i ludzmi z WSAPu. dajcie sobie spokoj. LUBINSKA i po nim przejedzie
                  walcem. to jest nadzieje dla SZCZECINA
    • goscias Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! 20.06.02, 12:59
      Również popieram!
    • Gość: Trev PUZYNA - brzmi ciekawie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 13:57
      Wydaje mi sie, ze moglaby to byc calkiem rozsadna kandydatura. Puzyna na tle
      samozwanczych i bunczucznych prezydentow jest promykiem nadzieji. Czekam na
      oficjalne potwierdzenie checi startu od zainteresowanego !
      • Gość: Jacek Cygan Re: PUZYNA - brzmi ciekawie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 21:47
        Jestem na tak tak
    • Gość: frank23 Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 19:03
      dobry pomysl
    • Gość: Kix Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 23:38

Oddaję swój głos na tego kandydata!

• Gość: ere Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: 195.94.211.* 24.06.02, 13:13
        Puzyna - OK OK OK
        • Gość: Rychu Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.members.com.pl 24.06.02, 14:11
          OK - co? Przecieżn to zdziadziały, sklerotyczny ex-poseł , oderwany od
          rzeczywistości i przeniesiony w cieplarniane warunki parlamentu. A na ziemi
          ciemno, biednie i straszno. To nie na jego otępiały mózg.
          • goscias Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! 24.06.02, 16:47
            Gość portalu: Rychu napisał(a):

> To nie na jego otępiały mózg.

Czy masz na myśli Edmunda Trokowskiego czy Henryka Jerzyka z SLD?

• Gość: hub Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: 195.94.211.* 24.06.02, 17:19
              Tak, tak .... homo sovieticus wciaz zyje wsrod ludu bozego.... Oni sa lepsi nawet
              od towarzysza szmaciaka stroza prawosci Jaskierni

> Czy masz na myśli Edmunda Trokowskiego czy Henryka Jerzyka z SLD?

• Gość: Teresa Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 13:00
      Ja jestem ZA
      • Gość: Rychu Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.members.com.pl 25.06.02, 13:41
        No to już jest was troje. Sukces murowany.
        • Gość: Romek Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 15:17
          czworo....
          • Gość: Rychu Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.06.02, 22:59
            No tak, licząc głosy Włodka i jego żony.
            • Gość: Leon Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 00:40
              Też jestem za!
              • Gość: Rychu Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.members.com.pl 26.06.02, 08:36
                No i wystarczy. Na jedną kanapę.
                • goscias Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! 26.06.02, 08:40

> No i wystarczy. Na jedną kanapę.

A jakbym chciał się dołączyć z rodziną?

• Gość: Rychu Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.members.com.pl 26.06.02, 08:57
                    To dostawicie dwa fotele . To się nazywa komplet wypoczynkowy.
                    • Gość: CITIZEN PYZYNA - YOU HAVE TO FIGHT FOR OUR GOODWILL IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 09:58
                      its all i have to say...
    • Gość: Marek W Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 10:19
      tak tak tak
      • Gość: Rychu Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.members.com.pl 26.06.02, 10:52
        Bardzo konstruktywna wypowiedź. Życzę powodzenia w pracy - we WSAP-ie.
        • goscias Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! 26.06.02, 15:38

> we WSAP-ie.

A czy sztab wyborczy pani Jacyny mieści się przy Piastów?

• Gość: Rychu Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.members.com.pl 26.06.02, 17:05
            A co, smutno ci, że nie należysz? Napisz podanie, może cię przyjmie.
    • Gość: wojtek Dobry prezydent to martwy prezydent IP: *.bj.uj.edu.pl 26.06.02, 15:09
    • Gość: Kaz Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: 212.244.73.* 26.06.02, 18:07
      Czy Pan Puzyna pokazal jakis program rozwoju Szczecina, czy nalezy go popierac bo to rowny gosc i jak mowi
      jest przepojony wiedza. Niech facet zaproponuje program, ktory bedzie jego. Trudno popierac dlatego, ze kilku
      nawiedzonych malotaow i starszych ciotek rewolucji z UW mysli, ze facet jest OK. Polityka to nie imieniny u cioci i
      nie szuka sie goscia aby go lubic ale aby realizowal z odwaga czyny.
      • Gość: wojtek niech żyje pan Pierzyna!!! IP: *.bj.uj.edu.pl 26.06.02, 19:53
        nie żyje pan Pierzyna

wagabunda
    • Gość: terry Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 13:10
      jestem za
    • mundek.r Włodek. Przecież inaczej się umawialiśmy. 01.07.02, 16:26
      Włodek. O co Ci chodzi ? Przecież mówiłem, że dam kasę ma Twoją szkołę.
      Wycofujesz się z ustaleń. Co?
      • jan_szu Re: Włodek. Przecież nie umawialiśmy się. 01.07.02, 16:35
        mundek.r napisał(a):

> Włodek. O co Ci chodzi ? Przecież mówiłem, że dam kasę ma Twoją szkołę.
        > Wycofujesz się z ustaleń. Co?

Nie ma ocieplania stosunkóf to i kasy nie ma.
        Ja to pszynajmniej kase promocyjno mam
        pod kontrolo.
        A ty?

• Gość: fred Re: Włodek. Przecież nie umawialiśmy się. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 13:46
          Moze byc
    • Gość: Marek Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina !!! IP: 195.94.211.* 03.07.02, 20:11
      Dlaczego Pan Puzyna nabral wody w usta i nie daje czytelnej deklaracji o swoim
      ew. starcie ? Czekam z niecierpliwoscia. Moze mu sie uda, zawsze lepszy
      intelektualista Puzyna niz karierowicz i choragiewka (sic!) Runowicz.
      • Gość: Kostia 2 % IP: *.xtra.pl 03.07.02, 22:49
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Dlaczego Pan Puzyna nabral wody w usta i nie daje czytelnej deklaracji o swoim
        > ew. starcie ? Czekam z niecierpliwoscia. Moze mu sie uda, zawsze lepszy
        > intelektualista Puzyna niz karierowicz i choragiewka (sic!) Runowicz.

Chyba po to aby rozbić głosy prawicy. Ten dupek dostałby 2% oddanych głosów.
        • Gość: kot nie przesadzaj!!!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 04.07.02, 04:49
          maks to dla tego cieniasa bez jaj jakies 1,74%. oczwiscie, ze zaglosuje na
          niego cala rodzina i kanapowcy z WSAPu
          • Gość: JACEK PUZYNA-SZMUZYNA!!!!! IP: 64.9.159.* 04.07.02, 06:19
            Niech se PUZYNA w domu zostanie i na PUZONIE gra!!!!
            Glosujmy na PAKUZINSKIEGO!!!!!!!
    • Gość: Marta S. Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 16:15
      Podoba mi sie ta kandydatura, jest to chyba naprawde ostatni czlowiek idei, a nie
      stolka
      • Gość: Rychu Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina ! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.07.02, 00:07
        Cyba, że jest to stołek poselski (8 lat), następnie na bazie układu sejmowego
        (Fundacja Rozwoju Demokracji Lokalnej) stołek rektorski we WSAP-ie, zaklepany już
        wcześniej, a następnie przestępowanie z nogi na nogę do stołka prezydenckiego.
        Nawet za cenę zniechęcenia do Unii Wolności tych niedobitków, którzy jeszcze
        pozostali zwolennikami. Panie Puzyna, a może pora zamienić stołek na pryczę, bo
        wbrew pozorom rączki takie czyste nie są. A skąd to wzięliśmy budyneczek dla WSAP-
        u, co?
        • Gość: <i>Ja</i> Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina ! IP: 62.233.216.* 13.07.02, 00:14
          a gdzie to jest?
    • Gość: Olek Re: dr Włodzimierz Puzyna prezydentem Szczecina ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 16:03
      Puzyna prezydentem ? Moze tak, a moze nie
      • Gość: kot wariaci IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.07.02, 00:14
        starych, zawiedzonych i fruwajacych w oblokach "intelektualistow" Szczecinowi
        nie potrzeba!!!!! Unici przestancie juz wypisywac te hymny pochwalne dla Puzona!
        lepiej byscie Lubinska poparli lub Jacyne. Puzyna niech sie w szkole zamknie i
        niech dalej mysli, ze jest cool....wariaci
        • Gość: Rychu Re: wariaci IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.07.02, 00:19
          Masz 100% racji. Puzyna jest najlepszym przyjacielem Edmunda. Sekretarz Unii
          Wolności, pracownik Puzyny jest doradcą prezydenta d/s integracji z Unią
          Europejską. a niejaki Bąbolewski granty miejskie przyznaje na WSAP- szkołę
          Puzyny. Przecież to jedna klika.
          • Gość: .... Re: wariaci IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.07.02, 00:28
            masz dobre informacje....skad to wiesz? choc pewnie masz racje. jedna banda,
            raczka raczke myje. jak ma sie to zmienic? tylko nowi ludzie!!!! nie lepper i
            inni debile. licze na Lubinska!
            • Gość: Rychu Re: wariaci IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.07.02, 00:36
              Niestety, ale ta banda eliminuje ludzi naprawdę wartościowych. Największą wadą w
              ich rozumieniu jest niezależność. Tylko wzajemne uwikłania dają szansą na dobrą
              współpracę. Najbardziej niebezpieczne są te osoby, które od nich nic nie chcą. I
              wtedy jest problem - no bo jak kogoś takiego uzależnić? Ale można zastraszyć,
              ośmieszać, oszkalować, pomówić, puszczać tzw. bączki do mediów - czyli stare,
              dobre metody....W tym Puzyna jest dobry. Właściwie w niczym innym, bo poza tym
              jest to dziubiąca mrówa bez wizji, koncepcji i klasy.
          • rycyna Re: wariaci 07.10.02, 15:35

> a niejaki Bąbolewski granty miejskie przyznaje na WSAP- szkołę Puzyny.

Swoją drogą to ciekawe kto lub co finansuje kampanię wyborczą pana Puzyny?

• Gość: zwolennik Rychu jestes frustratem... IP: *.sienna14.enetwork.pl 17.07.02, 14:14
        Nazywanie Puzyny nieudacznikiem czy zaliczanie Go do tej czy innej kliki jest
        niesprawiedliwe i nieprawdziwe. Zapoznaj sie z Jego dorobkiem i rzeczywistymi
        kompetencjami, a dopiero potem krzycz, ze lepsi sa ci bez stazu w polityce, za
        to dracy sie w nieboglosy. Ich jazgot mozna uscislic : " ja chce do koryta"
        • Gość: MAJA Re: Rychu jestes frustratem... IP: *.members.com.pl 17.07.02, 14:28
          Przeeeeeeeestań. Ton i mentorskość wypowiedzi akurat w stylu Puzyny.
          Doświadczenie wynikające z 8 lat oderwania od rzeczywistości (Sejm) jest
          najgorszą z możliwych rekomendacji.
          • aszczecin Re: Rychu jestes frustratem... 17.07.02, 15:08
            Gość portalu: MAJA napisał(a):

> Przeeeeeeeestań. Ton i mentorskość wypowiedzi akurat w stylu Puzyny.
            > Doświadczenie wynikające z 8 lat oderwania od rzeczywistości (Sejm) jest
            > najgorszą z możliwych rekomendacji.

A co dla Szczecina i regionu Twoim zdaniem przez ostatnich 8 lat
            zrobiła np. Pani Jacyna-Witt?
            • Gość: MAJA Re: Rychu jestes frustratem... IP: *.members.com.pl 17.07.02, 16:47
              A Franek Kowalski czy Janek Wiśniewski? Dla regionu czy województwa mogą coś
              zrobić 1.samorządowcy i politycy - w medialnym wymiarze i za publiczne (moje,
              twoje) pieniądze 2.przedsiębiorcy - zarabiając pieniądze, ale jednocześnie
              dając ludziom miejsca pracy i inwestując w regionie 3. inni - płacąc podatki,
              działając zawodowo i społecznie na rzecz regionu. Szczerze mówiąc, Puzyna
              (grupa 1.) siedząc przez 8 lat w Sejmie konkretnie dla naszego regionu pomimo
              tego, że brał publiczne pieniądze, nie zrobił nic.
              • Gość: Rychu Re: Rychu jestes frustratem... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.02, 20:22
                Dziękuję MAJA za dowartościowanie. Jestem grupa 2. Moi koledzy też. Pozakładali
                firmy, zatrudniają ludzi, porobili inwestycje i odprowadzając podatki,
                utrzymują z własnych, zarobionych pieniędzy takich ludzi, jak m. in. Puzyna.
                Oni faktycznie dużo zrobili dla regionu zachodniopomorskiego. Gdyby tylko ci,
                których utrzymują, też chcieli coś robić....
                • Gość: naim Re: Rychu nie jestes frustratem... IP: *.telan.pl 17.07.02, 20:39
                  Wśród ptaków wielkie poruszenie, te odlatują , te zostają...

Jednym z tematów pilnej operatywki zwołanej wczoraj przez Millera były wybory
                  samorządowe. W obawie przed przegraną chcą je przesunąć na przyszły rok.
                  Co ma do tego Puzyna? Ano wącha się z Piechotą i wietrzę tu jakiś handel.
                  Wypielęgnowany (bez trądziku) chce po odsunięciu z Wawy swe chude dupsko
                  wpasować w fotel prezydencki. Puzyna go popiera. Czy ktoś mnie oświeci?
                  • Gość: pok niech na puzonie gra IP: *.uc.nombres.ttd.es 17.07.02, 21:47
                    towarzysz z towarzyszem zawsze sie dogadaja. jeden dostanie pieniazki na
                    szkole, drugi poparcie. i swiat sie kreci
                    • Gość: HH Re: niech na puzonie gra IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 10:30
                      Idiotow na swiecie jednak nie brakuje.... Proponuje wszytkim forumowiczom,
                      ktorzy nie moga zasnac jak nie sponiewieraja (tak im sie wydaje, tylko dlaczego
                      boicie sie tego zrobic publicznie i dupki Wam sie trzesa?) Puzyny darmowe
                      badania psychiatryczne w mojej klinice w Zdrojach. Podejrzewam jakas psychoze
                      maniakalna......
                      • Gość: MAJA Re: niech na puzonie gra IP: *.members.com.pl 19.07.02, 13:04
                        Proszę bardzo... Pacjentom oddziału psychiatrycznego w Zdrojach zamontowano
                        internet. To widocznie taka nowoczesna terapia. HH - nie martw się, może cię
                        wyleczą. :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka