Dodaj do ulubionych

Kibice - startujemy w wyborach !

IP: *.sssa.com.pl 17.06.02, 12:34
W dniu 27.05.2002r i 10.06.2002r na spotkaniu Klubu Sympatyków Pogoni Szczecin
zapadła bardzo ważna decyzja
Zbliżają się wybory samorządowe , a my kibice i sympatycy stanowimy ogromny
elektorat
To bardzo dobry moment na zaznaczenie tego jak wiele znaczy w tym mieście POGOŃ
i jej kibice !
Klub Sympatyków Pogoni Szczecin przygotowuje się do zarejestrowania komitetu
wyborczego, który wystawi kandydatów do zbliżających się wyborów samorządowych.
Zbieramy wszystkie potrzebne dokumenty , szukamy chętnych ludzi do pomocy !
Kandydaci którzy będą nas reprezentować muszą być czyści - będą to osoby, które
dotychczas nie miały nic wspólnego z polityką. Będą to osoby zainteresowane
poprawą sytuacji w całym szczecińskim sporcie.
Pogoń to tylko hasło, które ma wszystkich jednoczyć. Chcemy zająć się
upadającym szczecińskim sportem, w tym i pracą z młodzieżą. Jako kibice możemy
tylko prosić, ale jeżeli uda nam się zdobyć miejsca w nowej radzie miasta,
politycy musieliby się z nami liczyć. Jesteśmy i będziemy apolityczni, nie
zwiążemy się z żadnym ugrupowaniem
Co Wy na to ?
Proszę o opinię , pomysły i deklaracje pomocy !
Obserwuj wątek
    • franekkk Re: Kibice - startujemy w wyborach ! 17.06.02, 13:09

sport owszem ale co jeszcze
      pogon kochaja lub "kochaja" ludzie od skrajnej lewej do skrajnej prawej
      wyobraz sobie pod jednym sztandarem ludzi typu jurczyk-korwin mikke,
      mazowiecki-lepper
      • Gość: Budrys Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.sssa.com.pl 17.06.02, 13:37
        Może to jest właśnie klucz do sukcesu ?
        Franek - Czy może wolisz dotychczasową kochaną władzuchnę z SLD ( lub z
        Samoobrony ) ? z szeroko uśmiechnietym Edą R. i spólka ?
        Miałem to wielkie szczęście , że w czasach mojej młodości były dostępne i
        darmowe szkolne SKS-y , sekcje judo , boksu , pływania itd.
        Jako młodzieniec nie miałem czasu być "blokersem" czy coś tam podobnego co stoi
        na rogu ulicy i ... traci czas.
        Przykładem niech będzie SALOS i praca z mlodymi ludźmi !
        Zapraszam na boiska przy ul. Tenisowej - popatrzcie co się tam dzieje i jak
        wiele się tam dzieje.
        Radny z KSPS ? a dlaczego nie !
        Nawet jak nie będzie lepiej to będzie weselej !
        Po za tym jedno jest pewne – takiego radnego rozliczą kibice ( a są oni
        skuteczniejsi niż fiskus ) No i na pewno taki radny za przykładem wielu naszych
        wspaniałych radnych ( np. J.Mickiewicz ) nie zmieni klubu po wyborach itd.
        kluby jud
    • Gość: Zagłoba Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 14:00
      Muszę przyznać że to dobry pomysł.Konkretni ludzie,walczący o konkretny cel-
      Odbudowę sportowego potencjału miasta.Nie tylko o "dobrobyt i poprawę wizerunku
      naszego miasta",o co walczyły wszystkie poprzednie ekipy.Tylko jak znaleźć
      ludzi nie związanych dotychczas z polityką,którzy potrafiliby się obracać w
      środowisku partyjniactwa?Każda frakcja,lub grupa interesów żeby sie utrzymać i
      mieć wpływ na proces decyzyjny musi byc zamieszana w układy.To niestety
      utopia.Przecież rada miasta nie może podejmowac tylko decyzji związanych z
      Pogonią lub innym klubem sportowym.Ale mimo wszystko popieram.Zobaczymy co z
      tego wyniknie.
    • aszczecin Re: Kibice - startujemy w wyborach ! 17.06.02, 16:18
      Gość portalu: Budrys napisał(a):

> Proszę o opinię , pomysły i deklaracje pomocy !

Bardzo interesująca, zakładam że autentyczna propozycja.
      Czy może jest to twój pomysł na przyszłość po upadku stoczni?

• Gość: AA Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 21:06
      pomysł niezły, ale rządzenia nie da się rozdzielić od polityki.
      sam program walki o sport i młodzież nie zapewni głosów. Bo kto zajmuje się
      (sorry) pierdołami jak stocznia staje.
    • franekkk Re: Kibice - startujemy w wyborach ! 18.06.02, 01:23

pomysl generalnie nie jest zly ale co potem
      przeciez przez 4 lata nie beda sie zajmowac tylko pogonia i gontynka

opcje polityczne to rozne sposoby postrzegania rzeczywistosci
      a nie grupy lobbingowe co gorsza tylko jednego intersu

po za tym juz sobie wyobrazam szczwanych lisow z innych ugrupowan ktorzy wierz
      mi bez wiekszego wysilku takich dajmu na to 15 radnych pogoniowych rozbija na 5
      malych subpartyjek

calym sercem jestem za niestety rowniez a nawet przeciw
      • Gość: Sympatyk Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.sssa.com.pl 20.06.02, 10:28
        Wiem wolisz Jekiela , Koćmiela i Jankiela ... przecież oni się sprawdzili !

Pogoń i sport w regionie wygra !
        W najśmielszych oczekiwaniach nie spodziewałem się takich reakcji ...
        Od zastraszania , grożenia do wazelinowania i sponsorowania !
        Wszyscy nas nagle bardzo kochają i chętnie przytulą do siebie !
        Jestem w szoku ...

Widzę i czuję to po bardzo nerwowych reakcjach wielu jak powiadasz „szczwanych
        lisów” ( dla mnie to „wyjątkowe dupy” ) , i być może nawet radni z KSPS są
        większym dla nich zmartwieniem niż radni z Samoobrony ?
        Przypomina mi się Pan Paweł Bartnik który w swoim czasie twierdził , że Pogoń
        można zaorać bo dobra piłka w wykonaniu pierwszoligowym jest ok. 100 km stąd a
        dokładnie w Berlinie ... Gdy promował swoje grafomańskie wypociny – rozdawał
        szaliczki Pogoni – bo Pogoń to jego życie !
        Ha Ha Ha – Panie Runowicz zaproś Pan Cocera na basen Pogoni !
        Albo na inne baseny i kąpieliska na których wypoczywają nasze kochane dzieci !
        Albo pokaż mu wspaniały stadion lekkoatletyczny na Litewskiej i pochwal ilu tam
        sportowców i młodych talentów z regionu trenuje !
        Dwa zawieszone kosze na boisku to 10 młodych ludzi stojących na klatce
        schodowej mniej ...
        A polityka , inwestycje itd. ... czyż dotychczasowi politycy („szczwane lisy” )
        nie udowodnili , że absolutnie się na tym nie znają ?
        • franekkk Re: Kibice - startujemy w wyborach ! 20.06.02, 11:30

w bardziej cywilizowanym kraju byloby tak:
          spd albo cdu cokolwiek ustala plan:
          w sprawie pogoni w roku 2002 zrobimy to to i to
          w roku 2003 to tamto i tamto
          a w 2004 do miesiaca np tego zakonczymy wszystkie ww sprawy
          drodzy wyborcy jesli nam ufacie glosujcie na nas rozliczycie nas za 4 lata
          na co konkurencyjna partia nie moze niezareagowac

tyle tylko ze w bardziej cywilizowanym kraju nie dopuszcza sie do takich
          sytuacji jak w pogoni
          i nie wpuszcza polowy z 30 tys fanow cookera na murawe

jestem za choc uwazam ze nie tedy droga
          • rabarbarian Re: Kibice - startujemy w wyborach ! 20.06.02, 12:04
            franek - w normalnym kraju radni moga podnosic reke kiedy stadion jest
            miejski i decydowac o zmianie koloru fotelikow:) jestem przeciwny wejsciu
            kibicow do rady bo z tego i tak nic nie wyniknie. jesli wejdzie jeden, bedzie
            wowczas �symboliczna� a nie produktywna reprezentacja. i tak mimo
            zarzekania sie i tak bedzie to radny upolityczniony!
            prawda jest prosta - bedzie kasa nie bedzie zmartwen. tylko nie miejska kasa.
            powymadrzalem sie:)
            pozdro
    • Gość: RAFek Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.rajsat.pl 20.06.02, 12:37
      Budrys :) moje stanowisko znasz...

Rabarbarian - nie gorączkuj się - nigdy nie jest tak, żeby była kasa na
      wszystko. ;) Ponad to, MY nie chcemy żeby była to miejska kasa.

Musisz jednak przyzać, że Ci wszyscy politycy zasiadający m.in w UM
      skompromitowali się niejednokrotnie.
      To, ilu zostanie wybranych radnych, zależy tylko od nas. Także od nas, zależy,
      czy damy się nabrac na cukierki za szybą oferowane przez politykierów, czy
      wystawimy własną, godną zaufania reprezentację... Dodam, że nie muszą być to
      wcale ludzie związani z KSPS.
      Mówię to z przekonaniem. Byłem obecny na sesjach RM - słyszałem brednie
      wypowiadane przez p. Pawła Bartnika (BARTNIK!!! ODDAJ CO MOJE!!!) w temacie
      Pogoni, Lecha i Hanzy, słyszałem dyrdymały jeżące włos na głowie wypowiadane
      przez naszego aktualnego posła Zarembę (byłem zdruzgotany stanem jego wiedzy),
      widziałem jak "dwa w jednym", czyli doradca prezesa Bekdasa i radny Bartek S.
      po ogłoszeniu pktu obrad dotyczącego spraw związanych z Pogonią spokojnie
      spakował teczkę i poszedł do domu... Takie przykłady mógłbym mnożyć i takim
      politykierom mówię - NIE. Mówię z całym spokojem duszy i sumienia, gdyż nie
      jestem mieszkańcem Szczecina i nikt o koniunkturalizm posądzić mnie nie może...

pzdr

RAFek
      100%EKIPA GRYFINO
      • Gość: RAFek Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.rajsat.pl 20.06.02, 12:39
        Gość portalu: RAFek napisał(a):
        przez p. Pawła Bartnika (BARTNIK!!! ODDAJ CO MOJE!!!) w temacie
        > Pogoni, Lecha i Hanzy...

Miało być Herty ;)
        • rabarbarian Re: Kibice - startujemy w wyborach ! 20.06.02, 12:55
          RAFek - patrze na to wszystko realnie. i tak do rady wejda ci sami.
          i tak beda (oby nigdy wiecej) owijac sie w szalik Pogoni kiedy trzeba bedzie
          i z wykrzywionom morda na stadionie siedzac beda sie zastanawiac po
          co oni tak biegaja?:) wiem o tym!
          w poprzednich wyborach startowal andrzej malinowski, czlowiek ktory dla
          dzieciakow w tym miescie robi ogromna rzecz. i co? lipa. oddany kibic, niby
          rozpoznawalny ale nie dostal sie.
          ...wiem ze kwekaniem nic nie zrobie, ale nie moge sie przekonac.
          pozdro
          • Gość: RAFek Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.rajsat.pl 20.06.02, 13:01
            Może dlatego przegrał, że jednak nie miał autentycznego poparcia... Zobaczymy
            co będzie teraz ;)
            A gdyby tak w wyborach wystartował ogólnie znany i szanowany były trener
            portowej 11??? ;)

pażywiom - uwidim jak mawiają nasi byli sojusznicy ;)
          • Gość: Budrys Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.sssa.com.pl 20.06.02, 13:03
            Myśląc właśnie o kandydatach na radnych w pierwszej chwili pomyślałem o Panu
            Andrzeju Malinowskim ( którego znam również z współpracy z firmą MALNEX ) ...
            Porozmawiamy z nim ... i zobaczymy jakie ma plany ( wtedy startował z UW - i
            wynik był dość łatwy do przewidzenia )
            • rabarbarian Re: Kibice - startujemy w wyborach ! 20.06.02, 13:09
              byly trener? Pan Eugeniusz?:) no zobaczymy:)
              • Gość: RAFek Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.rajsat.pl 20.06.02, 13:11
                Kombinuj, kombinuj... ;)
                • rabarbarian Re: Kibice - startujemy w wyborach ! 20.06.02, 13:17
                  hehehe - nie chce mi sie:) ale jego najczesciej na sesjach widywalem:)
                  dawaj nazwisko to zaczniemy lobbowac:)
                  • Gość: RAFek Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.rajsat.pl 20.06.02, 13:22
                    Faktycznie, Gienek bywał tam gdzie coś się działo - na sesjach, na turniejch FC
                    Pogoni - zreszta jako jedyny szkoleniowiec.
                    A co do nazwisk - podam, jak będę miał oficalne potwierdzenie ;)
    • Gość: Budrys Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.sssa.com.pl 20.06.02, 12:48
      Finansowanie ?
      No bo niby dlaczego i skąd ( kiedys to radni własnie zabrali Pogoni giełde
      samochodową - przypomnę tylko )
      Podam prosty przykład ( znalazłem w dzisiejszym Kurierku )

"KILKU szczecińskich radnych energicznie się stara, aby operatorem Strefy
      Płatnego Parkowania ponownie została firma "Wartek". Komisja Rewizyjna
      skierowała nawet w tej sprawie wniosek do zarządu miasta. Wczoraj zaś Bolesław
      Gronkowski (SLD) próbował nakłonić Komisję ds. Budżetu i Finansów, aby go
      poparła - i to w ciemno.
      Równie aktywny w promowaniu firmy "Wartek" był radny Stefan Ziółkowski
      (niezrzeszony, wcześniej AWS i OBS). Ten sam, który jako wiceprezydent
      Szczecina w 1994 r. zawarł z tą firmą (mającą wówczas siedzibę w prywatnym
      mieszkaniu) umowę umożliwiającą jej zarabianie przez 10 lat prawie bez
      inwestowania.
      - Tylko prawdziwy gospodarz dobrze zadba o miejsca parkingowe - dowodził Stefan
      Ziółkowski. - A takim gospodarzem może być tylko prywatna firma. Przez dwa lata
      miasto nie zrobiło nic z rzeczy, których niewykonanie zarzucało "Wartkowi",
      uzasadniając zerwanie umowy. Krawężniki dalej są za wysokie, parkomatów nie ma.
      Zwolenników "Wartka" nie przekonały zestawienia dowodzące, że na zmianie
      operatora Szczecin skorzystał. Obecnie w miejskiej kasie pozostaje ponad połowa
      wpływów z opłat za parkowanie. Za czasów "Wartka" zostawało mniej niż 40 proc.
      - To wszystko trzeba dzielić przez dwa - argumentował Bolesław Gronkowski. -
      Strefa jest dwa razy większa, a bilety dwa razy droższe. Jest więc
      gorzej. "Wartek" żąda w sądzie 2,7 mln zł odszkodowania, to będzie około 4 mln
      zł z odsetkami. Nie możemy dopuścić, żeby miasto przegrało kolejny proces.
      Powinniśmy z powrotem oddać strefę "Wartkowi".
      Bolesław Gronkowski próbował doprowadzić do przegłosowania stanowiska, w którym
      Komisja ds. Budżetu i Finansów poparłaby wniosek w tej sprawie skierowany do
      zarządu miasta przez Komisję Rewizyjną. Ostro jednak zaprotestowała jego
      klubowa koleżanka Halina Pietrusińska.
      - Może pan radny najpierw ujawni nam treść wniosku Komisji Rewizyjnej? -
      zażądała. - Bo my go nie widzieliśmy. Nie będę głosowała w sprawie poparcia
      wniosku, którego nie znam. Poza tym nie może być tak, że klękamy przed każdym,
      kto nas postraszy sądem.
      Ostatecznie skończyło się na zobowiązaniu zarządu do przedstawienia koncepcji
      funkcjonowania Strefy Płatnego Parkowania i informowania o przebiegu spraw
      związanych z firmą "Wartek".
      * * *
      Zapał, z jakim niektórzy radni próbują zwrócić prywatnemu przedsiębiorcy źródło
      łatwego zarobku, jest co najmniej zastanawiający. A popierają go nie tylko dwaj
      panowie wymienieni wyżej - "Wartek" ma w Radzie Miasta więcej zwolenników. Z
      argumentacją jest już gorzej. Wywody sprowadzające się do stwierdzenia "przez
      dwa lata miasto nie zrobiło nic, więc lepiej wziąć z powrotem tego, który przez
      pięć lat zrobił tyle samo" mogłyby co najwyżej śmieszyć, podobnie jak nazywanie
      inkasenta gospodarzem. Mogłyby, gdyby nie chodziło o nasze pieniądze.

• rabarbarian Re: Kibice - startujemy w wyborach ! 20.06.02, 12:58
        budrys - wybacz ale gielda to nie argument. to chore zeby w centrum miasta
        miala istniec. podobnie jak ogrodki dzialkowe. to tereny pod inwestycje.
        ale oczywiste ze (bez)radnych ktorzy naszymi podatkami kabze sobie nabijaja
        trzeba z rady wyplenic
        pozdro
    • Gość: Budrys Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.sssa.com.pl 20.06.02, 13:38
      W lutym my kibice pisaliśmy listy ( niestety nie było żadnych odpowiedzi ... )
      które pozwolę sobie zacytować :

list nr 1
      Do: prezydent@um.szczecin.pl
      Witam Panie (jeszcze) Prezydencie.
      Cóż, za oknem bardzo ładna pogoda. Iście wiosenna. W Czechach to nawet misie
      się obudziły (w Bieszczadach nie, bo pewnie ich nie ma, lub zostały
      przepłoszone). I może najwyższy czas, Panie prezydencie, samemu się obudzić ze
      snu zimowego i rozpocząć działanie na rzecz ratowania Pogoni?? Że tak późno???
      To ja wiem i cieszę się, że Pan też to zauważył (ale Pan spostrzegawczy), ale
      chyba lepiej późno niż wcale?? No bo jutro jak się Pan obudzi (czego z całego
      serca Panu życzę) może się okazać że jest za późno bo Pogoni .... No nie
      kraczmy. Tylko Panie prezydencie – zakasujemy rękawki u śnieżno-białej koszuli
      i bierzemy się do roboty, a nie jak do tej pory spychamy całą winę
      na „poprzedników”. A może nazwie Pan po nazwisku tych winnych??? Wciągniemy ich
      na naszą listę ludzi „persona non grata” przy najbliższych wyborach. Wiem,
      wiem – trudne słowo sobie wybrałem (może nawet dla Pana nie
      zrozumiałe).Przepraszam. Ale chciałem tak zaszpanować, że nie ma Pan do
      czynienia z prostym człowiekiem, tylko osobą z jakimś takim poziomem
      inteligencji. „Nie pytajmy się co Szczecin jest w stanie zrobić dla mnie,
      zapytajmy co ja jestem w stanie zrobić dla Szczecina” jak to usłyszeliśmy z ust
      pewnego polityka (oczywiście w trochę zmienionej formie ale bardziej pasującej
      do bieżącej sytuacji).
      A, zapomniałem Panu wyjaśnić kogo miałem na myśli pisząc „naszą”. Z pewnością
      domyśla się Pan, że mowa o tych tysiącach wiernych kibiców, którzy nie patrząc
      na pogodę przychodzą (przychodzili ??) na mecze swojej ukochanej Pogoni. Jeżeli
      popatrzymy na tych kibiców z matematycznego (a powiem Panu szczerze, że z
      matematyki to byłem orłem) punktu widzenia to można powiedzieć, że jeden kibic
      (pełnoletni ze Szczecina) to jeden głos. Niech mi Pan wierzy, że w domu mam
      taką siłę przebicia, że moja żona to drugi głos. Jak tak sobie poskładamy te
      głosy, to się okaże, że jest nas trochę. Niech się Pan zastanowi, czy gotów
      jest Pan stracić takie poparcie?????
      I może przy okazji wypowie się Pan, czy to prawda, że jest jeszcze jedna nie
      ujawniona umowa z „kapitałem tureckim”, która zamyka Wam usta i uniemożliwia
      jakiekolwiek działanie?????
      A – jeszcze jedno – podobno harcerz nigdy nie odmawia???
      Pozdrowienia

List nr 2.
      Do: amickiew@um.szczecin.pl
      Witam serdecznie Pana
      Z radością przeczytałem notkę o Panu dostępną pod adresem
      http://www.szczecin.pl/rada/radni/mickiewicz.htm
      W której jest napisane co cytuję: „Jest członkiem rady klubu MKS Pogoń
      Szczecin.”. Bez wątpienia napawa to Pana dumą. Tylko co Pan zrobił dla
      Pogoni??? Tak jakoś nie przypominam sobie żadnej akcji pod Pana przewodnictwem.
      Może po Prostu jestem nieuświadomiony???
      Chyba nie chce Pan zmieniać tej notki na coś takiego: „Podczas gdy był
      członkiem MKS Pogoń Szczecin Pogoń spadła do ligi ...”. A może informacje
      podane na stronie nie są już aktualne ??? Może uciekł Pan z tonącego okrętu jak
      szczur ????? Ma Pan władzę, a zero ikry do działania. Liczę, że wymieni Pan
      swoje zasługi dla Pogoni, tylko niech Pan sobie daruje sobie te żarówki, bo na
      co nam oświetlenie w ? lidze. Konkrety.
      Swoją drogą jest Pan odpowiedzialny w Zarządzie za cytuję : „ład
      architektoniczny Szczecina i podnoszenie walorów estetycznych, plastycznych i
      użytkowych miasta”. Jak Pan chce, to my chętnie pomożemy w podnoszeniu walorów
      estetycznych miasta. Naszego miasta.
      pozdrowienia

List nr 3.
      Państwo (jeszcze) Radni, Panie (jeszcze) Prezydencie !
      Koniec chrzanienia, pora rozliczyc się z Pogoni roztrwonienia (sam nie czuję
      jak rymuję).
      Wszyscy wyborcy sercem związani z Pogonią (a ilu ich jest to przekonacie się z
      okazji wyborów) pragna rozliczyć Was, tych z rady i tych którzy przykleili sie
      do stołków w zarządzie za wymienione nieco niżej sprawy. Przypominam tylko, że
      odpowiedź na maile takie jak ten jest po prostu Waszym OBOWIĄZKIEM wobec tych
      którzy płaca Wam za to czego nie robicie (jak sie okazuje). No dobrze,
      przejdźmy do konkretów. Jako kibic Pogoni i człowiek płacący Wam pieniądze za
      zarządzanie miastem oczekuję natychmiastowej odpowiedzi:
      1. Dlaczego pozbawiliście MKS Pogoń głównego źródła dochodów jakim była giełda
      samochodowa ?
      2. Dlaczego błagaliście Sabriego Begdasa o przystąpienia do SSA Pogoń i co w
      tym momencie obiecano właścicielowi MatTrade ?
      3. Czy w tym momencie nie wiedzieliście, że spornych terenów (ogródki
      działkowe) nie przekażecie spółce natychmiast i dlaczego nie uwzględniono tego
      w pisemnej umowie z Mat-trade ?
      4. Dlaczego w listopadzie 2001, kiedy główny udziałowiec wstrzymał finansowanie
      klubu nie podjęliście stosownych kroków w celu odebrania drużyny SSA Pogoń,
      chociaż mieliście do tego pełne podstawy ?
      5. Dlaczego nie zrobiliście tego do dzisiaj (tego oczym mowa w p.4) ?
      6. I w końcu. CZY ISTNIEJĄ UMOWY POMIĘDZY GMINĄ SZCZECIN a MAT-TRADE O KTÓRYCH
      NIC NIE WIE OPINIA PUBLICZNA ?
      7. Proszę wymienic wszystkie grunty wniesione do innych spólek przez gminę w
      latach 1999-2002.
      Jeszcze raz przypominam, że odpowiedź jest Waszym OBOWIĄZKIEM. Jeżeli jej nie
      dostanę będę zmuszony zadać te pytania poprzez inne media lub osobiście w
      gabinecie pana Prezydenta.
      Czekam na odpowiedź

List nr 4.
      Panie (jeszcze) Prezydencie, dlaczego nie odpowiada Pan na maile ???
      Czyżby serwer pocztowy w UM nawalił??? A może cenzor wycina i do Pana docierają
      tylko dobre wiadomości???
      Przypomina mi to po części pewną historię.
      Otóż podczas II wojny światowej (a było to w 1941 roku) do floty amerykańskiej
      stacjonującej na Pacyfiku zaczęły docierać informacje o zwiększonym ruchu wojsk
      japońskich. Ruchy te zostały oczywiście zauważone przez amerykanów, jednak adm.
      Kimmel był skrępowany w działaniach i pamiętał doskonale losy poprzedników. I
      tak dalej i tak dalej.
      Opisana historia doprowadziła do nalotu na Pearl Harbor. Wszyscy chyba wiemy co
      było dalej. Ot jak ignorancja napływających wiadomości i troska o własny stołek
      przeszła niechlubnie do historii.
      Czy z czymś się to Panu kojarzy (a może cenzorowi) ??

List nr 5.
      Witam Panie (jeszcze) Prezydencie
      Przeczytałem o Pana ”zamówieniu” na sztukę o Szczecinie. Widzę, ze wziął się
      Pan do roboty. Mam tylko do Pana w związku z tą sprawą parę pytań:
      1) sztuka ma promować miasto. A co Pan chce tu promować???? Czy nie lepiej
      promować miasto pisząc: ” w ciągu roku w Szczecinie wybudoway fabryki dwa
      czołowe koncerny europejskie ....”, albo ”mamy bardzo dobrą ofertę dla
      inwestorów ....”.
      2) czy nie lepiej zamiast inwestować w jakąś tam sztukę (nie ujmując nic Pani
      Augustynowicz, którą wielce cenię) i zastanawiać się czy ktoś poza
      szczecinianami ją oglądnie (a z pewnością i tak nie wszystkimi) wydać kasę na
      Pogoń - klub znany i istniejący od lat. Taka sztuka dziś jest , jutro o nij
      nikt nie będzie pamiętał. pogoń była, jest (jaka jest taka jest, ale jest) i
      (oby) była.
      3) Pan Bizio dostanie za sztukę stypendium - może Pan podać jaka to będzie
      kwota, bo przecież wydaje Pan także moje pieniądze, a na to jestem szczególnie
      uczulony. Zresztą to nie będą wszystkie pieniądze wydane na ”promocję” - może
      Pan poda całościowy koszt ???
      4) Przedsięwzięcie zostanie zaliczone do priorytetów promocyjnych Szczecina
      (jak Pan podał w GW). Jaki priorytet ma Pogoń ????
      pozdrowienia
      ”P.S. A może jednak jakaś odpowiedź będzie. Czy lepiej przedstawić jej brak
      jako dowód za obcięciem części etatów w UM ??”

List nr 6.
      Do : Bogusław Liberadzki (biuro@liberadzki.pl)

Szanowny Panie Pośle,
      chciałbym zapytać, jakie są postępy w
    • Gość: Budrys Re: Kibice - startujemy w wyborach ! IP: *.sssa.com.pl 20.06.02, 13:44
      Do : Bogusław Liberadzki (biuro@liberadzki.pl)

Szanowny Panie Pośle,
      chciałbym zapytać, jakie są postępy w załatwieniu kredytu na promocję
      gospodarki morskiej - przypominam, że podczas kampanii wyborczej wskazywał Pan
      na Nasz Klub POGOŃ SZCZECIN jako na marketingową wizytówkę morskiego regionu.
      Wspominał Pan o niemałych pieniądzach ...
      Czyżby tylko liczył Pan cynicznie na poparcie kibiców ? Czy była to tylko
      kiełbasa wyborcza ? Dlaczego ani Pan, ani inni szczecińscy posłowie nie
      interesują się losami Pogoni ?
      Przypomnicie sobie Panowie o głosach kibiców przed wyborami samorządowymi ?
      Może być za późno ...
      Wzywam Pana jako szczecińskiego posła i człowieka, który również dzięki
      obietnicom wymiernej pomocy dla Morskiego Klubu zyskał wiele głosów, do
      natychmiastowego wyjaśnienia bulwersującj sprawy umowy pomiędzy Miastem
      Szczecin a Sabrim Bekdasem.
      Pomoc potrzebna jest od zaraz - nasz Morski Klub powinien być dla posłów z tego
      regionu nie mniej ważny, niż dziura budżetowa !!!
      Jeżeli los Naszej Pogoni jest Panu obojętny , to proszę w przyszłości NIE
      POSŁUGIWAĆ się nazwą Klubu dla osiągnięcia doraźnych korzyści !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka