Dodaj do ulubionych

POGOŃ - LECH

31.03.05, 07:50
W szarej lidze ten mecz to jeden z rodzynków dla kibiców z obu miast. Szkoda,
że zaciężna armia połudnowoamerykańska nie zdaje sobie sprawy ze
szczególnych emocji jakie od lat budzą te mecze wśród kibiców Pogoni i
Lecha. Z reguły piłkarze dostawali dodatkowego kopa przed takim meczem. No
nic, zobaczymy. Ja obstawiam remisik.

-------------------------------------------------------
Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
Obserwuj wątek
    • jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 31.03.05, 17:26
      Korfi raczej Lech-Pogoń.
      Myślę że Legii Cudzoziemskiej podszepneli co to konfrontacja z Lechem.
      A po dwóch wpadach remis nie wchodzi w rachubę. Muszą wygrać. Będzie 1-2 dla
      Pogoni.
      Pozdrówka
      JZ
      • korfi Re: POGOŃ - LECH (choć w Poznaniu) :) 31.03.05, 19:02
        Cholera, mi to się zdarzyć nie powinno. Ale z drugiej strony w przypadku Lecha
        to szczególnie Pogoń mi na myśli dlatego taki mały wyjątek może być.

• Gość: Gryf Re: POGOŃ - LECH IP: 217.153.6.* 01.04.05, 09:43
        jacek.zienkiewicz napisał:

Muszą wygrać. Będzie 1-2 dla
        > Pogoni.

Lechowi punkty sa tez bardzo potrzebne choc spasc do II-giej ligi w tym sezonie
        to wieka sztuka ,pewniakiem do spadku jest GKS-a.Lech ewntualnie zagrozony jest
        barazami.
        Ja bede zadowolony nawet z remisu,choc Twoj wynik bardzo mi sie podoba;-))))

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
        • jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 01.04.05, 17:17
          Gorzej że z ambicjami na Puchar Polski albo choć na finał może być nieciekawie.
          Wylosowaliśmy Wisłę, a to nie wróży łatwej drogi do półfinału.
          JZ
          • Gość: XXL Re: POGOŃ - LECH IP: *.ksiazat.v.pl 01.04.05, 18:01
            ja myślę że jak zwykle dostaną w d....0:2 dla Pyroli);
            • Gość: H56 Re: POGOŃ - LECH IP: *.comnet.krakow.pl 01.04.05, 19:32
              były przypadki ,że i penery dostawały baty. 2x1 dla Pogonii
              • Gość: XXL Re: POGOŃ - LECH IP: *.ksiazat.v.pl 01.04.05, 20:48
                Zróbmy zakłady(;
                • Gość: labatt Re: POGOŃ - LECH IP: *.hsd1.fl.comcast.net 01.04.05, 20:49
                  Chcialabym sie nauczyc gry w pilke nozna.Gdzie mozna?
    • Gość: krust dostojność piłkarzy i kibiców... IP: 83.168.106.* 01.04.05, 21:01
      .. w obliczu tragedii przerosła emocje sportowe i doznania doczesne.
      To niezwykle budujące !!
      To znak, że mamy ludzką duszę i ludzkie serce.
      I pomyśleć, że tę decycję podjęło 14 000 ludzi.
      Przepięknie.
      Wielkie dzięki !!!
      • Gość: labatt Re: dostojność piłkarzy i kibiców... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 01.04.05, 21:07
        A teraz sie troche zastanow.......Czy potrafisz zrozumiec?
        • Gość: krust Re: dostojność piłkarzy i kibiców... IP: 83.168.106.* 01.04.05, 21:10
          Cooooooooooooooooooooooooooooo ??????????????????????????????
          Wyjaśniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiij !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: labatt Re: dostojność piłkarzy i kibiców... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 01.04.05, 21:13
            Nie musze.Nie mam takiej checi.Sam rusz glowa.Ty mozesz sie dziwic?Ja tez.
            • Gość: krust Re: dostojność piłkarzy i kibiców... IP: 83.168.106.* 01.04.05, 21:15
              Człowieku..... nie chcę z tobą nawet dyskutować.
      • Gość: labatt Re: dostojność piłkarzy i kibiców... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 01.04.05, 21:17
        Jaka tragedia?Ze czlowiek umiera?To zdarza sie codziennie.Mam stawac co sekunde?
        A ja czuje -ze nowe przychodzi.Czuje,ze Pan Wojtyla bedzie mial spokoj.I co -
        zabronisz mi tak czuc?
        A Ty po jaka cholere wchodzisz na post o sporcie w tak podnioslej chwili?Tylko
        po to zeby zbesztac?Lepiej sie czujesz?????????
        • Gość: krust Re: dostojność piłkarzy i kibiców... IP: 83.168.106.* 01.04.05, 21:35
          Raz jeszcze spróbuję...
          Kibicem jestem od zawsze. Pogoni szczególnie.
          Kiedy grali Krzysztolik, Kozłowski, Urbanowicz, Wawrowski, Mańko, Szczech i
          inni ty mój adwersarzu z jajka na jajko skakałeś, albo boso za orkiestrą
          ganiałeś i na chleb "tapta" wołałeś.
          Więc o sporcie nie mów mi nic. Niiiic! do jasnej cholery !!
          Spróbuj zatem-proszę - rozgraniczyć, co jest emocją a co przeżyciem.
          • henio56 Re: dostojność piłkarzy i kibiców... 01.04.05, 21:42
            krust,umartwiaj się na innym wątku
            • Gość: krust Re: dostojność piłkarzy i kibiców... IP: 83.168.106.* 01.04.05, 21:51
              Jak jeszce raz Cię przeczytam, zacznę sie biczowac.
              Rózga stoi w kącie. Przy piecu. Nagrzana!!
              Zatem ratuj !!!!
          • Gość: labatt Re: dostojność piłkarzy i kibiców... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 01.04.05, 21:46
            Musiala mi krew zalac oczy.Przepraszam najladniej jak potrafie.Tak z
            rozkami.Jak pasja - to pasja.
      • the.bill.europy ta, to jest piękne 01.04.05, 23:36
        Wzruszające. Tyle złego o kibicach sie mawia. Teraz widać jak głeboko Papież
        wrósł w ludzkie sumienia.
        • sylka34 Re: ta, to jest piękne 02.04.05, 12:00
          Piękny i wzruszający gest, :-)))))))
    • korfi Re: POGOŃ - LECH 27.04.05, 13:53
      Dziś dokańczamy. Trochę w zmienionej sytuacji (Lech bardziej w gazie, zmiany w
      składach), ale liczę przynajmniej na remis.

• jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 27.04.05, 17:21
        Korfi jaki remis! Może by tak wreszcie wygrali!
        Ma być 1:2 dla Pogoni (tak zakładałem 1 kwietnia i tego się będę trzymał).
        Pozdrawiam
        JZ
        • korfi Re: POGOŃ - LECH 28.04.05, 07:53
          Jacku, jednak przegrałeś ten zakład. Ja w trakcie meczu widząc bezradność Lecha
          też już dodawałem 3 pkt. Szkoda błędu Peskovica, który generalnie gra nieźle.
          Teraz robi się niebezpiecznie. Trzeba cos przywieźć z katowic.

• jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 28.04.05, 18:22
            Korfi niestety okazałem się prorokiem do d...
            Tfu na psa urok, moje przepowiednie i krakanie że jak nie ruszą tyłków to im
            wrzucą w końcówce wyrównującego gola. Co jestem na stadionie to jak tylko
            pomyślę że się ślamazarzą i moga stracić wygraną to tracą. Najpierw Polonia
            teraz Lech a wcześniej jeszcze Cracovia (o batach nawet nie wspominam).
            Może zamykac oczy?
            Pozdrawiam
            JZ
            PS. Z Gieksą to już muszą wygrać bo inaczej możemy wylądować w barażach, a tam
            jak ostatnie lata i zdarzenia we Włocławku pokazują zdarzyć może się wszystko.
    • Gość: Pismak Re: POGOŃ - LECH IP: *.fnet.pl 29.04.05, 03:56
      Może jestem monotematyczny, ale od kilku meczów uczęszczam na Pogoń w
      Szczecinie i interesuje mnie to perwersyjno-socjologicznie:

Jak facet przez megafon powiedział: Pomóżmy Portowcom!!!
      wszyscy zaczęli krzyczeć: sędzia ch..!!!

To normalne? Nie czepiam się - sam krzyczałem :)))).
      pismak_logowany@gazeta.pl
      • jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 29.04.05, 12:27
        Przykro mi, ale nie umiem tego wyjaśnić.
        Sędzia był jaki był (w ostatnim meczu - z Polonią). Z każdą minutą sędziował
        coraz gorzej, zupełnie jak nasze gwiazdeczki z każdą minutą coraz gorzej grały.
        Może to jakaś korelacja? A że kibicom głupio byłoby krzyczeć <wstaw
        nazwisko> ...... ch.. o swoich pupilach, to pokrzyczeli o arbitrze (który z
        zasadzie też "zasłużył").
        Ale nie nie jestem pewien tej tezy, zresztą sam nie krzyczałem (a i synowi nie
        pozwoliłem, choc widziałem że ma na to ochotę).
        Pozdrawiam
        JZ
        • korfi Re: POGOŃ - LECH 29.04.05, 13:38
          Był to oczywist wyraz dezaprobaty dla Baranowskiego. Mam na mysli przekorna
          reakcję na jego wezwania. Nie wiem dlaczego uparcie właśnie on jest lansowany na
          tubę medialną Pogoni. Nigdy nie będzie miał juz dobrego kontaktu z
          publicznością. Bez wzgledu na to czy jest dobry czy zły. Po prostu tak ustawił w
          tym układzie i się najwyklej w świecie juz nie nadaje. Dziwię się że Ptak tego
          nie chce przyjąć do wiadomości.

• jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 29.04.05, 13:47
            Mi akurat Piotr Baranowski nie przeszkadza, a nawet go lubię. Głównie jako
            fajnego gościa i dobrego dziennikarza. Jako prowadzący mecze też nie jest
            najgorszy. Bywa dowcipny, ma refleks, może trochę mało entuzjastyczny, ale przy
            takich reakcjach trybun specjalnie mu się nie dziwię. A kibicom to pewnie każdy
            prowadzący czy komentator by nie pasował. Podobnie jak i w telewizji
            (Szpakowski był bardzo bee, ale po wyczynach paru jego nastepców wszyscy za nim
            zatęsknili).
            Pozdrawiam
            JZ
            • korfi Re: POGOŃ - LECH 29.04.05, 16:00
              Piotr Baranowski jako spiker się po prostu nie nadaje. Taki ktoś musi mieć dobry
              kontakt z widownią. I z tymi z sektora 12 i z tymi z 5 i z pozostałymi. Nie może
              być w trakcie meczu tylko tubą propagandową zarządu klubu ani kreować się na
              gwiazdę. Musi też panować nad tym co sie dzieje towarzysząco w trakcie meczu.
              Jak słucham tych jego ogłoszeń o SMS-ach w nieodpowiednich momentach, wzywania
              do fal w idiotycznych sytuacjach, wychwalania przy byle okazji Ptaka (co odnosi
              skutek odwrotny do zamierzonego) to nóż mi sie w kieszeni otwiera. Pomijam tu
              sytuację gdy on gada, dziewczyny tańcza na boisku bez muzyki (bo wyłączyli),
              Bosman organizuje konkurs wykrzykując do mikrofonu a ludzie się śmieją z tego
              zamieszania. Parodia nie teatr :).

• jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 29.04.05, 16:38
                To co piszesz to też prawda. Ale przyznam że nie zwracam na to specjalnie
                uwagi. Dla mnie ważniejsze jest to co się dzieje na boisku (w przerwie nudzę
                się okropnie). A i tu (spiker i trybuny) i tu (boisko) jest jak jest, czyli
                nieidealnie. Chciałoby się lepiej, ale warto też pamiętać że zawsze może być
                gorzej.
                Pozdrawiam
                JZ
                PS. Idziesz na Zagłębie? A może wiesz od kiedy i gdzie można kupić bilety na
                Albanię?
                • korfi Re: POGOŃ - LECH 30.04.05, 09:24
                  Najważniejsze, ale mecz bez odgłosów trybun traci dla mnie połowę
                  atrakcyjności. Żeby się w przerwie nie nudzić wystarczy np:
                  1. Dobra organizacja
                  lub
                  2. Kumple obok do pogadania
                  lub
                  3. Porządna gazeta do przeczytania
                  Na Zagłębie idę. Karnet trzeba wykorzystać :). Poza tym po prostu lubię chodzić
                  na mecze (czylim wg wielu z tego forum prostak). O biletach jeszcze nic nie
                  wiem.

• jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 30.04.05, 13:11
                    Masz rację trybuny robią atmosferę. Przy pustych trybunach to byłaby proteza
                    meczu. Mojemu synowi (8 lat) często bardziej podoba się oprawa meczu niż sam
                    mecz. A z tym nudzeniem to bez przesady da się przeżyć. Zajęcie mam bo pilnuję
                    młodego który wtedy bryka najbardziej. Ale wolę jak grają.
                    A co do prostactwa osób chodzących na mecze to jakaś chora teza ciężkiego
                    idioty. Trzeba by zacząć od tego że np. niejaki książe Albert (Monaco)
                    to "prostak", bo bardzo rzadko i tylko z bardzo ważnych powodów opuszcza mecz
                    AS Monaco. A król Hiszpani (Real-królewski klub)! A brytyjska rodzina królewska
                    (choć królowa to chyba bardziej z obowiązku bywa na meczach) to też prostaki? I
                    takich osób uważanych za elity chodzących regularnie na mecze jest wiele.
                    Aczkolwiek sporo chamstwa i prostactwa na meczach (trybunach) niestety widać i
                    słychać. Kibicowanie i emocje to jedno a wulgarne i chamskie zachowanie
                    niezaleznie od sytuacji na boiku i na trybunach to drugie. Ale cóż taki koloryt.
                    Pozdrowienia od sektora 6
                    JZ
                    • korfi Re: POGOŃ - LECH 30.04.05, 16:00
                      Hehe, zadaszeni pozdrawiają sektor 6. Szczególnie jak pada ;).

• jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 02.05.05, 11:58
                        He he bardzo nieładnie tak się naśmiewać.
                        Pod daszek niestety się nie załapałem (nie było już karnetów), ale za to jak
                        deszczyk zacina od prawej to na mnie nie leci.
                        Pozdrawiam
                        JZ
                        • korfi Re: POGOŃ - LECH 02.05.05, 16:01
                          Heh, wcale się nie naśmiewam. Tym bardziej, że jak na złość ;) prawie zawsze
                          jest dobra pogoda. Ale teraz przynajmniej wiem kto inicjuje te "okrzyki
                          poparcia" dla sędziego. Najczęściej zaczynają się na 6-tce. Hehe.

• jacek.zienkiewicz Re: POGOŃ - LECH 02.05.05, 16:10
                            O przepraszam. Ja nie inicjuję żadnych okrzyków. Najwyżej Gooool!
                            Ale ostatnio rzadko mam okazję. Więc tylko mruczę pod nosem to i owo (nie będę
                            przytaczał bo hmm bywa nieparlamentarne).
                            JZ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka