IP: *.teleton.pl 05.04.05, 06:55
W piątek nieczynne będą urzędy państwowe, paradoks widzę w tym, że tam siedzi
najwięcej komuchów właśnie. Ciekawe co z innymi zakładami pracy ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Paździoch Re: Paradoks IP: 62.69.200.* 05.04.05, 07:46
      Tak jest! Im sie nie chce pracowac! Ciekawe jaka jest podstawa tej decyzji?
      Brak petentow czy JPII?
      • Gość: kotrudy Re: Paradoks IP: 212.160.165.* 05.04.05, 08:04
        długi weekend...
        • Gość: H56 Re: Paradoks IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.05, 08:27
          play, a po czym Ty rozpoznajesz komucha ? przecież nawet gdyby to była prawda,
          to nie dajesz mu żadnych szans aby się nawrócił. To jak jest w końcu z tym
          wybaczaniem ? pic na wodę, fotomontaż. Powinno się uchwalić ,że członkowie
          byłej PZPR to przestepcy i zrewanżować się za stalinizm , ukarać winnych krzywd
          byłej opozycji, ale nie można obrzucać cały czas błotem wszystkich tych co maja
          inny tok myślenia od Twojego. Jak dla mnie jesteś nawiedzony siur, szukający
          wrażeń który w chwili obecnej podżega do nienawiści i konfrontacji. Mam
          nadzieję,że społeczeństwo będzie umiało oddzielić plewy od ziarna.
          • Gość: play Re: Paradoks IP: *.teleton.pl 05.04.05, 09:42
            Nigdy nie odmawiam tym, którzy zgrzeszyli przyznać się do tego publicznie i
            nawrócić się na nową drogę życia, jakakolwiek by ona nie była. Masz szansę i
            ty. Zważ również, że moim celem było jedynie zwrócenie uwagi na mały paradoks,
            ktorego ty nie zauważyłeś a skupiłeś się jedynie na tym aby mnie zaatakować.
            Wybacz ale nie będę się z tobą pojedynkował na te twoje populistyczne
            argumenty.
            • Gość: H56 Re: Paradoks IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.05, 09:49
              szkoda ,że na inne paradoksy nie zwracasz uwagi
    • Gość: J-23 Re: Paradoks IP: *.szczecin.pl 05.04.05, 11:40
      W piątek wszystkie firmy nie pracują!
      • Gość: H56 Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.05, 11:51
        odpracują to zapewne w którąś z sobót albo wydłużonym dniem pracy. Nie ma nic
        za darmo.
        • anika31 Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli 05.04.05, 11:57
          Uprzejmie informuję, że niektórzy pracują, nie wszystkie firmy tylko Panstwowe
          Urzędy, Panstwowe firmy i te które mogą sobie na to z rożnych względów
          pozwolić. Podobnie jak to się ma z tzw. długimi weekendami. Nie którzy po
          prostu biorą urlop.
          • xyz-xyz Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli 05.04.05, 12:25
            I to jest właśnie przykład aniko z innego wątku. Dlaczego wierzący nie wezmą
            urlopów na czas pogrzebu? Dlaczego ci, którzy wierni nie są mają tracić zarobki
            bo firma nie pracuje. Pal licho prywatne firmy. Ale tu idzie o firmy państwowe,
            świeckie. Może czas z tym skończyć?
            • Gość: Wa Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:44
              Pracuje w ogromnej firmie prywatnej (miedzynarodowej) i w piatek mam zamknieta
              firme i wolne (platne). Po prostu jest to dzien kiedy na pewno nikt nie mogl
              byc w stanie normalnie pracowac a do tego nalezy sie czesc i szacunek dla
              najwiekszego Polaka (i nie wazne jest w tym miejcu czy jest sie katolikiem czy
              nie). Aha. i decyzja ta zostala podjeta bez zadnych sprzeciwow.
              • Gość: pressnet Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 15:33
                Wa ale Xyz nie jest w stanie tego zrozumieć niestety.
                • wierny Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli 06.04.05, 00:52
                  a w jednej ze szczecinskich firm (dosc duzych zreszta) pani szefowa przeszla
                  sie po korytarzu i delikatnie "poprosila" nie znoszącym sprzeciwu glosem aby
                  wszyscy zgodnie podpisali wnioski o urlop....czyli 1 dzien wakacji zniknal
                  sobie...nawet u tych niewzruszonych

ale zabawniejsze jest to ze jedna ze szczecińskich uczelni wyzdała swoim
                  pracownikom polecenie sluzbowe apropos warty przy pomniku zmarlego. dosc to
                  zaczyna byc karykaturalne
                • xyz-xyz Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli 06.04.05, 08:03
                  Tak passent. Nie jestem w stanie zrozumiec dlaczego tak etyczni jak ty wyznawcy
                  religii katolickiej nie chcą kultywowac jej na własny koszt?
    • Gość: play Re: Paradoks IP: *.teleton.pl 05.04.05, 14:52
      Im bliżej końca dnia tym sytuacja z dniem wolnym od pracy się coraz bardziej
      rozjaśnia, można się z resztą tego było spodziewać. Ale paradoks pozostał.
      Pierwsi wolne zrobili sobie Ci, którym w życiu nie po drodze było z Papieżem.
    • Gość: loko Re: Paradoks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:55
      zato ciężko pracują nasze Międzynarodowe Targi Szczecińskie, odbędzie się tam
      wielka impreza targowa pod nazwą pomerania. w piątek sobotę i niedziele na
      targi spożywcze oraz działkowo ogrodnicze przyjdą tysiące ludzi. - tak jest w
      MTS. Nawet Fidel na Kubie ogłosił żałobe, wszystkie centra handlowe będą
      zamknięte ale mega targi muszą się odbyć. Jest mi wstyd przed innymi narodami.
      Włosi odwłołali wszystkie imprezy sportowe decyją ministra. Może nasz Marjan
      może im zakazać robienia tej żenady?
      • Gość: H56 Re: Paradoks IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.05, 15:45
        co masz za problem ? ci co są w żałobie nie pójdą. Targi są zaplanowane z duzym
        wyprzedzeniem i nie da się z dnia na dzień ich zamknać, bo są to ogromne
        koszty.Tym bardziej ,ze sa to targi artykułów rolno-spożywczych ,a więc łatwo
        psujących.
        • Gość: loko dyslektyk Re: Paradoks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 17:37
          piszesz szanowny kolego ale niewiesz o czym, te targi to zwykły kiermasz na
          którym wytawiają się lokalni kupcy, czy byłeś kiedyś na tej imprezce, ja jestem
          co roku.
          z tego co wiem to połowa wystawców się i tak wycofała więc do zobaczenia będą 4
          stoiska,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka