Gość: play IP: *.teleton.pl 05.04.05, 06:55 W piątek nieczynne będą urzędy państwowe, paradoks widzę w tym, że tam siedzi najwięcej komuchów właśnie. Ciekawe co z innymi zakładami pracy ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marian Paździoch Re: Paradoks IP: 62.69.200.* 05.04.05, 07:46 Tak jest! Im sie nie chce pracowac! Ciekawe jaka jest podstawa tej decyzji? Brak petentow czy JPII? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Paradoks IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.05, 08:27 play, a po czym Ty rozpoznajesz komucha ? przecież nawet gdyby to była prawda, to nie dajesz mu żadnych szans aby się nawrócił. To jak jest w końcu z tym wybaczaniem ? pic na wodę, fotomontaż. Powinno się uchwalić ,że członkowie byłej PZPR to przestepcy i zrewanżować się za stalinizm , ukarać winnych krzywd byłej opozycji, ale nie można obrzucać cały czas błotem wszystkich tych co maja inny tok myślenia od Twojego. Jak dla mnie jesteś nawiedzony siur, szukający wrażeń który w chwili obecnej podżega do nienawiści i konfrontacji. Mam nadzieję,że społeczeństwo będzie umiało oddzielić plewy od ziarna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Paradoks IP: *.teleton.pl 05.04.05, 09:42 Nigdy nie odmawiam tym, którzy zgrzeszyli przyznać się do tego publicznie i nawrócić się na nową drogę życia, jakakolwiek by ona nie była. Masz szansę i ty. Zważ również, że moim celem było jedynie zwrócenie uwagi na mały paradoks, ktorego ty nie zauważyłeś a skupiłeś się jedynie na tym aby mnie zaatakować. Wybacz ale nie będę się z tobą pojedynkował na te twoje populistyczne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Paradoks IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.05, 09:49 szkoda ,że na inne paradoksy nie zwracasz uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Paradoks IP: *.szczecin.pl 05.04.05, 11:40 W piątek wszystkie firmy nie pracują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.05, 11:51 odpracują to zapewne w którąś z sobót albo wydłużonym dniem pracy. Nie ma nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli 05.04.05, 11:57 Uprzejmie informuję, że niektórzy pracują, nie wszystkie firmy tylko Panstwowe Urzędy, Panstwowe firmy i te które mogą sobie na to z rożnych względów pozwolić. Podobnie jak to się ma z tzw. długimi weekendami. Nie którzy po prostu biorą urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli 05.04.05, 12:25 I to jest właśnie przykład aniko z innego wątku. Dlaczego wierzący nie wezmą urlopów na czas pogrzebu? Dlaczego ci, którzy wierni nie są mają tracić zarobki bo firma nie pracuje. Pal licho prywatne firmy. Ale tu idzie o firmy państwowe, świeckie. Może czas z tym skończyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wa Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:44 Pracuje w ogromnej firmie prywatnej (miedzynarodowej) i w piatek mam zamknieta firme i wolne (platne). Po prostu jest to dzien kiedy na pewno nikt nie mogl byc w stanie normalnie pracowac a do tego nalezy sie czesc i szacunek dla najwiekszego Polaka (i nie wazne jest w tym miejcu czy jest sie katolikiem czy nie). Aha. i decyzja ta zostala podjeta bez zadnych sprzeciwow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pressnet Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 15:33 Wa ale Xyz nie jest w stanie tego zrozumieć niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
wierny Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli 06.04.05, 00:52 a w jednej ze szczecinskich firm (dosc duzych zreszta) pani szefowa przeszla sie po korytarzu i delikatnie "poprosila" nie znoszącym sprzeciwu glosem aby wszyscy zgodnie podpisali wnioski o urlop....czyli 1 dzien wakacji zniknal sobie...nawet u tych niewzruszonych ale zabawniejsze jest to ze jedna ze szczecińskich uczelni wyzdała swoim pracownikom polecenie sluzbowe apropos warty przy pomniku zmarlego. dosc to zaczyna byc karykaturalne Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Paradoks, nie, to gest dobrej woli 06.04.05, 08:03 Tak passent. Nie jestem w stanie zrozumiec dlaczego tak etyczni jak ty wyznawcy religii katolickiej nie chcą kultywowac jej na własny koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Paradoks IP: *.teleton.pl 05.04.05, 14:52 Im bliżej końca dnia tym sytuacja z dniem wolnym od pracy się coraz bardziej rozjaśnia, można się z resztą tego było spodziewać. Ale paradoks pozostał. Pierwsi wolne zrobili sobie Ci, którym w życiu nie po drodze było z Papieżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Paradoks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:55 zato ciężko pracują nasze Międzynarodowe Targi Szczecińskie, odbędzie się tam wielka impreza targowa pod nazwą pomerania. w piątek sobotę i niedziele na targi spożywcze oraz działkowo ogrodnicze przyjdą tysiące ludzi. - tak jest w MTS. Nawet Fidel na Kubie ogłosił żałobe, wszystkie centra handlowe będą zamknięte ale mega targi muszą się odbyć. Jest mi wstyd przed innymi narodami. Włosi odwłołali wszystkie imprezy sportowe decyją ministra. Może nasz Marjan może im zakazać robienia tej żenady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Paradoks IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.05, 15:45 co masz za problem ? ci co są w żałobie nie pójdą. Targi są zaplanowane z duzym wyprzedzeniem i nie da się z dnia na dzień ich zamknać, bo są to ogromne koszty.Tym bardziej ,ze sa to targi artykułów rolno-spożywczych ,a więc łatwo psujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko dyslektyk Re: Paradoks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 17:37 piszesz szanowny kolego ale niewiesz o czym, te targi to zwykły kiermasz na którym wytawiają się lokalni kupcy, czy byłeś kiedyś na tej imprezce, ja jestem co roku. z tego co wiem to połowa wystawców się i tak wycofała więc do zobaczenia będą 4 stoiska, Odpowiedz Link Zgłoś