Dodaj do ulubionych

Wylew plugastwa

06.04.05, 21:43
ciekawa rzecz. ludzie pograzeni w zadumie, rozpaczy, czesc mysli jak byc
lepszym, co z robic z nauka JP a na forum wylew pomyj. albo czystych heniowych
albo z zasmarzka z nietschego. to normalne ze sa ludzie ktorych czyny albo
chociaz slowa sa plugawe i ze aktywizuje sie i wzbiera w nich nienawisc gdy
widza dookola dobro albo jakiekolwiek pozytywne uczucia skierowane wobec
innego czlowieka, ale jadnak pozostaje w zadziwieniu nad samym mechanizmem.
mowi sie ze dobro rodzi dobro, ale widze tez ze dzialanie dobra pobudza w
ludziach nienawisc i zlo. wesole to to nie jest. pozdrawiam black
Obserwuj wątek
    • Gość: prztyk Re: Wylew plugastwa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:45
      dokładnie to samo odczuwam...
      • Gość: Gardan Re: Wylew plugastwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:09
        Ktos juz tu pisał, że światło niektórych razi, np. krety. Tak naprawdę
        to jest dziecinne tupanie nóżkami "ja nie chcę", bo dzieje się coś,
        do czego sami się pozbawiają dostępu.Wylewanie pomyj na moment poprawia im samopoczucie.
        Że na moment, to widać, bo za chwilę znów pomyje. Widać to słaba terapia.
      • Gość: lehi Re: Wylew plugastwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:39
        Mnie też niesamowicie rażą niektóre tematy poruszane tutaj. Nie interesowały
        mnie specjalnie „kłótnie” tutaj na forum szczecińskiej gw, wybrałem bardziej
        bezpieczne forum, mianowicie sportowe(basket). Nie da się ukryć, że i tam mamy
        swoich Heniów i iksówigrekówzetów, sprzeczamy się, polemizujemy, ale w tej
        chwili jest wyciszenie, nie ma żadnej agresji między kibicami rywalizujących
        miedzy sobą druzyn, często nawet zwykli CHULIGANI potrafią to uszanować, tutaj
        nie. Na forach sportowych jest sporo złośliwości, ona nie musi mieć nic
        wspólnego z agresją, dla mnie niektóre złośliwości są wręcz sympatyczne. Nie
        ukrywam, że śmierć JP II była dla mnie „trudnym” przeżyciem, przeżywać śmierć
        można różnie, rzeczywiście można się zamknąć w sobie, płakać itd., ale można i
        tak jak to pokazali w Hiszpanii, młodzież wzięła gitary, grała i śpiewała, bo
        tak naprawdę Jan Paweł II nie odszedł, On jest teraz w naszych sercach. Było
        nam smutno, niestety Henio i iksigrekzet & co z tematami mającymi wywołać
        złość, oburzenie czy może łatwiej negatywne emocje. Jest takie mądre
        powiedzenie z głupkami nie rozmawiaj, sprowadzą Ciebie do swojego poziomu, ale
        wygrają doświadczeniem, cos w tym jest...pzdr
    • Gość: Piotr Re: Wylew plugastwa IP: *.pl / *.smsnet.pl 06.04.05, 22:06
      Masz rację. Amen
      Zazdrość, zawiść to typowe nasze cechy
      • Gość: ola Re: Wylew plugastwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:19
        Co ty, nie czytałeś? Prawa mają, płacą podatki. Ich prawa trzeba uszanować
        a nie wyć na Błoniach. Oczywiście, różne imprezy im nie przeszkadzają.
        Najzabawniejsze jest to, że róznie z tymi podatkami bywa, nie? czyz nie odbywa się
        kombinowanie ile ukryć i jak? Zbliża się czas pitowy. Ale jakby co, to wszyscy
        płacą i mają prawa.
    • Gość: Marian Koniuszko Re: Wylew plugastwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:18
      blackexit napisał
      pozostaje w zadziwieniu nad samym mechanizmem.
      > mowi sie ze dobro rodzi dobro, ale widze tez ze dzialanie dobra pobudza w
      > ludziach nienawisc i zlo. wesole to to nie jest.
      Też mnie to zastanawia skąd się to bierze i wydaje mi się że ci ludzie to
      osamtnieni pieniacze wymyślający kontrowersyjne tematy żeby zaistnieć na tym
      forum ich głosy są nic nie znaczące wobec głosu młodzieży zebranej przy pomniku
      papieża .Dobro naprawdę rodzi dobro i dlatego jestem spokojny o przyszłość
      Polski skoro mamy taką młodzież.
      • Gość: Gardan Re: Wylew plugastwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:23
        Że osamotnieni, to pewne. Człowiek, który kocha i jest kochany nie jest
        taki złośliwy. Źródłem wszystkich nieszczęść jest brak miłości.
        • blackexit Re: Wylew plugastwa 07.04.05, 07:32
          Gość portalu: Gardan napisał(a):

> Że osamotnieni, to pewne. Człowiek, który kocha i jest kochany nie jest
          > taki złośliwy. Źródłem wszystkich nieszczęść jest brak miłości.

tu ja mam problem bo sam jestem dosc zlosliwy. nie che przechodzic obojetnie
          kolo takiego plugastwa. mozna przyjac dwie opcje albo dac mu wzbierac (wierzac
          ze i tak do piet nie dorasta) albo jakos sie postwaic. pozdrawiam black
          • tra_lala Re: Wylew plugastwa 08.04.05, 19:41
            Ty blackexit jestes inteligentnie zlosliwy i poki co nie zauwazylam
            bezinteresownosci w swiaczeniu przykrosci - wiec jest ok:-)
      • blackexit Re: Wylew plugastwa 07.04.05, 07:29
        Gość portalu: Marian Koniuszko napisał(a):

> Też mnie to zastanawia skąd się to bierze i wydaje mi się że ci ludzie to
        > osamtnieni pieniacze wymyślający kontrowersyjne tematy żeby zaistnieć na tym
        > forum

nie sadze zeby top byla taka motywacja to malo znaczace miejsce heniu jest
        emerytem i nie ma po co mu zalezec. xyz jest sldowskim politykiem i mogloby mu
        raczej zalezec jak kwasniewski wlaczyc sie do nurtu. to musi siedziec gdzies w
        psychice cos ta strune nienawisci poruszylo i nniestety wyglada na to ze
        poruszyly ja w zasadzie dobre dobre wydarzenia jakie nastapily po smierci JPII.

ich głosy są nic nie znaczące wobec głosu młodzieży zebranej przy pomniku
        >
        > papieża .Dobro naprawdę rodzi dobro i dlatego jestem spokojny o przyszłość
        > Polski skoro mamy taką młodzież.

ja te zjestem spokojny i tez wiem ze rodzi dobro ale jednoczesnie uruchamia
        wieksza nienawisc. jak gestapowiec widzial ze wiezien pomagal drugiemu to
        rozstrzeliwal obydwu. nie racjonalnie tylko dlatego ze wezbrala w nim nienawisc
        wlasnie w tym momencie. pozdrawiam black
        • tra_lala Re: Wylew plugastwa 08.04.05, 19:45
          heniu jest
          > emerytem i nie ma po co mu zalezec.

oj wydaje mi sie, ze to "kwiat" szczecinskiego dziennikarstwa
    • mary.austin Re: Wylew plugastwa 06.04.05, 22:20
      Można dumać, rozpaczać albo i nie, każdy robi to, co uważa za stosowne i jest
      ok.Ale ostentacyjne kpiny z cudzych przeżyć są paskudne.Jeszcze tylko dwa dni
      żałoby, więc może lepiej zachowac troche ciszy nad ta trumną...?
      • Gość: Sara Re: Wylew plugastwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:35
        Nikt nie mówił, że będzie łatwo...Plugastwo bedzie i złość, i zazdrość.
        Pomyślmy z jakim plugastwem spotkał się Jezus, gdy niósł swój krzyż...
        • blackexit Re: Wylew plugastwa 07.04.05, 07:35
          Gość portalu: Sara napisał(a):

> Nikt nie mówił, że będzie łatwo...Plugastwo bedzie i złość, i zazdrość.
          > Pomyślmy z jakim plugastwem spotkał się Jezus, gdy niósł swój krzyż...

hm no wlasnie. czyli ze moja postawa jest niewlasciwa bo ja jednak przyjmuje
          opcje stawiania mu oporu. chocby wciskajac kosz na smieci. co i wam polecam. juz
          pierwszych minutach po smierci JP II na forum pojawily sie teksty o ktorych
          powiedziec plugastwo to za malo. na szczecie w miare systematycznie sa kasowane,
          ale ten zastanawjacy wysyp trwa nadal. pozdrawiam black
          • Gość: ser Re: Wylew plugastwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 07:39
            Bo to pewnie szataniści są ;)
            • blackexit Re: Wylew plugastwa 07.04.05, 07:41
              Gość portalu: ser napisał(a):

> Bo to pewnie szataniści są ;)

chybajedbnak nie sa moze maja problem ze soba? nie brak im piniedzy pozycji
              stabilizacji a jednak cos nimi targa. pozdrawiam black
              • donald13 są róźne opinie i poglądy, 07.04.05, 07:45
                nie wszyscy muszą być zgodni z większością. odmnienne głosy pokazują inny punkt
                widzenia - niekonicznie gorszy czy też zły. Nie ma monopolu na jedną jedyną
                rację
                • blackexit Re: są róźne opinie i poglądy, 07.04.05, 08:46
                  donald13 napisał:

> nie wszyscy muszą być zgodni z większością. odmnienne głosy pokazują inny punkt
                  >
                  > widzenia - niekonicznie gorszy czy też zły. Nie ma monopolu na jedną jedyną
                  > rację

oczywiscie. tylko ze tu nie chodzi o poglady tylko o perwersyjna obelzywosc.
                  perwersyjna bo kogos wyraznie podnieca jak powie ze na bloniach wyje banda
                  pedofilow. to nie sa poglady to plugastwo. pozdrawiam black
              • Gość: ser Re: Wylew plugastwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 07:48
                Targa nimi splugawione sumienie i świadomość jak nisko upadli dla władzy,
                pieniędzy itd. Są tak zepsuci, że doniosłe duchowe wydarzenia, wywołyją w nich
                tylko złość. To jednostki tzw. "nieprzemakalne" - szczerze im współczuję,
                rachunek sumienia na łożu śmierci będzie bardzo nieprzyjemny
                • Gość: jolka Re: Wylew plugastwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:33
                  Gość portalu: ser napisał(a):

> Targa nimi splugawione sumienie i świadomość jak nisko upadli dla władzy,
                  > pieniędzy itd. Są tak zepsuci, że doniosłe duchowe wydarzenia, wywołyją w
                  nich
                  > tylko złość. To jednostki tzw. "nieprzemakalne" - szczerze im współczuję,
                  > rachunek sumienia na łożu śmierci będzie bardzo nieprzyjemny

ZWŁĄSZCZA, GDY TE "nieprzemakalne jednostki" CHODZĄ NA CODZIEŃ DO ROBOTY W
                  SUTANNACH........

POLSCY KSIĘŻA NAUKI PAPIEŻA SŁYSZELI, ALE WZOREM POLITYKÓW - NIE WYSŁUCHALI.
                  I SWYM POSTĘPOWANIEM DAJĄ NAM PRZYKŁAD WYBIÓRCZEGO ICH "WDRAŻANIA"
                  • blackexit Re: Wylew plugastwa 07.04.05, 08:48
                    Gość portalu: jolka napisał(a):

>
                    > ZWŁĄSZCZA, GDY TE "nieprzemakalne jednostki" CHODZĄ NA CODZIEŃ DO ROBOTY W
                    > SUTANNACH........
                    >
                    > POLSCY KSIĘŻA NAUKI PAPIEŻA SŁYSZELI, ALE WZOREM POLITYKÓW - NIE WYSŁUCHALI.
                    > I SWYM POSTĘPOWANIEM DAJĄ NAM PRZYKŁAD WYBIÓRCZEGO ICH "WDRAŻANIA"

myslisz o wszystkich ksiezach w polsce czy na swiecie? to zmoe dotyczyc kazdego
                    rowniez ksiezy to tylko ludzie nia anioly. pozdrawiam black
                    • Gość: jolka Doskonale wiesz o kim ta mowa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:07
                      wśród nich solidarność "zawodowa" jest większa niż u adwokatów czy lekarzy

poczytaj relacje repatriantów z Kazachstanu - wielu z nich z przerażeniem
                      stwierdza, że dopiero w Polsce dowiedzieli się, iż istnieją KSIĘZA-BIZNESMENI i
                      do tego - nieuczciwi.
                      Ale to temat-rzeka.....................................
                      • blackexit Re: Doskonale wiesz o kim ta mowa... 07.04.05, 10:15

> wśród nich solidarność "zawodowa" jest większa niż u adwokatów czy lekarzy

chodzi cie ze trudno wejsc do zawodu i mozna go dziedziczyc jedynie i ze maja
                        ogromne jednakowe stawki za posluge? wszystko to nie jest prawda niestety.

>
                        > poczytaj relacje repatriantów z Kazachstanu - wielu z nich z przerażeniem
                        > stwierdza, że dopiero w Polsce dowiedzieli się, iż istnieją KSIĘZA-BIZNESMENI

no przeciez powiedzialem ze to nie sa anioly. bo jakby byli nimi to by nie
                        lazili po tym lez padole.

> Ale to temat-rzeka.....................................

no wlansie i chyba na inna okazje. pozdrawiam black
                        • Gość: jolka Masz rację. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:39
                          blackexit napisał:
                          (...)
                          > > Ale to temat-rzeka.....................................

> no wlansie i chyba na inna okazje. pozdrawiam black
                          >

Wrócimy do niego jeszcze nie raz..... niestety
                          • blackexit Re: Masz rację. 07.04.05, 10:42

> blackexit napisał:
                            > (...)
                            > > > Ale to temat-rzeka.....................................
                            >
                            > > no wlansie i chyba na inna okazje. pozdrawiam black
                            > >
                            >
                            > Wrócimy do niego jeszcze nie raz..... niestety

zapraszam. pozdrawiam black
    • Gość: play Re: Wylew plugastwa IP: *.teleton.pl 07.04.05, 07:56
      Jestem trochę skonsternowany, bo jako chrześcijanin winienem im to wybaczyć,
      jako facet to chętnie bym im przyłożył. A jako forumowicz - po prostu będę
      olewał ich posty i wątki, ot co. Morowe powietrze. Admin też winien mieć jakieś
      pryncypia, skąd inąd.
      • Gość: oo. Re: Wylew plugastwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:33
        Owszem, admin ma pryncypia. Z innąd.
      • blackexit Re: Wylew plugastwa 07.04.05, 08:49
        Gość portalu: play napisał(a):

> Jestem trochę skonsternowany, bo jako chrześcijanin winienem im to wybaczyć,
        > jako facet to chętnie bym im przyłożył. A jako forumowicz - po prostu będę
        > olewał ich posty i wątki, ot co. Morowe powietrze. Admin też winien mieć jakieś
        >
        > pryncypia, skąd inąd.

no am podobne dylematy ale ja nie bede olewal tylko bede naciskal kosz bo
        plugastwo powinno plynac rynsztokiem a nie dominowac normalne forum. dlatego tez
        ten watek bedzie dlugo u gory jako odtrucie dla normalnych. pozdrawiam black
        • Gość: Karolkiewicz. Re: Wylew plugastwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:14
          Jest jakaś taka dziwna zależność, ze dobro w ludziach slabych i
          zakompleksionych wywoluje atak wsciekłosci, złości i zazdrosci. Pojawia sie u
          nich chęć splugawienia, zniszczenia, zepsucia i oplucia. Najlepiej wybrac
          sobie do tego jakieś alibi. Doskonałym przykladem forumowicze H 56 i Xyz. ale
          nie ma sie co przejmowac. Moze i oni doznają kiedys iluminacji?
    • piotrmalinowski Re: Wylew plugastwa 07.04.05, 07:58
      W tym przypadku proponuję bardziej wczytać się w naukę Jana Pawła II. ZŁO
      DOBREM ZWYCIĘŻAJ.
      Nienawiść i zawiść ludzka będzie istniała zawsze. Jest ona czymś pierwotnym.
      Jedynie miłością można ją pokonać.
      Mnie zastanawia coś innego. Jan Paweł II nauczał o potrzebie wspierania ubogich
      i potrzebujących. Nie popierał ani kapitalizmu ani socjalizmu, ale starał się
      zawsze zwracać uwagę na społeczny - ludzki aspekt wszelkich przemian. Dlaczego
      tak wielu tzw. "ludzi lewicy" tego nie potrafi dostrzec?
      Sam jestem "lewicowcem" ale niektóre przemyślenia moich "towarzyszy"
      są "powalające". Apeluje do wszystkich, którzy uważają się za socjaldemokratów:
      LUDZIE OPANUJECIE SIĘ.
      • Gość: Stary student(ka) Do czernego IP: 83.168.108.* 07.04.05, 08:30
        Powiedz mi Blacexit, ty taki wrog wszelkich zgromadzen i wydawania publicznego
        grosza. Np. mecze Pogoni, pomoc miasta na remont stadionu. A jaki masz stosunek
        do szastania publicznym groszem na Telebimy na Bloniach - ktore funduje nam,
        Twoj najwiekszy wrog, Nasz Prezydent z Naszej Kasy. Na temat Pogoni w tysiacu
        postach, tysiackroc szczekales?
        • Gość: zaskoczony Re: Do czernego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:36
          Jeśli nie odróżniasz tego co będzie na telebimach od tego co jest na meczach
          np. piłkarskich - o czym mamy gadać!?
          • Gość: Stary student(ka) Re: Do czernego IP: 83.168.108.* 07.04.05, 08:46
            Retoryka ambiwalentna. Nie ciebie sie pytam
            • Gość: szcz Re: Do czernego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:00
              ale w publicznej dyskusji kazdy ma prawo głosu.
        • blackexit Re: Do czernego 07.04.05, 08:53
          Gość portalu: Stary student(ka) napisał(a):

> Powiedz mi Blacexit, ty taki wrog wszelkich zgromadzen i wydawania publicznego
          > grosza.

nie jestem wrogiem zgromadzena tym bardziej wydawania publicznego grosza ktory
          wlasnie po to jest zeby go wydawac ku szczesliwosci i chwale spolecznosci.

Np. mecze Pogoni, pomoc miasta na remont stadionu. A jaki masz stosunek
          >
          > do szastania publicznym groszem na Telebimy na Bloniach - ktore funduje nam,
          > Twoj najwiekszy wrog, Nasz Prezydent z Naszej Kasy.

jesli marian jurczyk wydaje rozporzadzenie ze flaga ma byc do polowy masztu,
          albo zeby zalatac dziure na struga to jest to normalny obowiazek prezydenta i
          jego powinnosc. tak samo z telebimem. ludzie po to sie zbiora na jasnych
          bloniach zeby uczestniczyc w pogrzebie wielkiego polaka. nie ma to zadnego
          zwiazku z negatywna ocena dzialnosci jurczyka jako caloksztaltu.
          pogon to osbna spraw ana ktora nie czas dzisiaj. pozdrawiam black
          • Gość: Stary student(ka) Re: Do czernego IP: 83.168.108.* 07.04.05, 09:13
            W duchu pojednania, ekumenizmu pilkarskiego - sprawa Pogoni ma JEDNAK taki sam
            wymiar. Mam nadzieje ze kiedys to zrozumiesz.
            • blackexit Re: Do czernego 07.04.05, 09:17

> W duchu pojednania, ekumenizmu pilkarskiego - sprawa Pogoni ma JEDNAK taki sam
              > wymiar. Mam nadzieje ze kiedys to zrozumiesz.

taki sam jak co? jak smierc JP II??????????????
              pozdrawiam black
              • Gość: Stary student(ka) Re: Do czernego IP: 83.168.108.* 07.04.05, 09:28
                Jak chlop krowie na granicy!!!. Nie tak samo jak smierc, ale tak samo gdy w
                spolecznosci lokalnej jest jakies "swieto", na ktore przychodzi tysiace ludzi.
                Ave
                • blackexit Re: Do czernego 07.04.05, 09:31

> Jak chlop krowie na granicy!!!. Nie tak samo jak smierc, ale tak samo gdy w
                  > spolecznosci lokalnej jest jakies "swieto", na ktore przychodzi tysiace ludzi.
                  > Ave

ta sprawa nie jest sprawa lokalna, a sprawy ducha wiary smierci zmartwychwstania
                  sa czyms innym niz kopanie sprzedanej pilki. pozdrawiam black
                  • Gość: Stary student(ka) Re: Do czernego na bramce pilkarskiej IP: 83.168.108.* 07.04.05, 09:40
                    Jakzesz ty nienawidzisz pilki noznej. Skoro nie przyjmujesz do wiadomosci, ze
                    moga byc Swieta Wielkanocne, Bozego Narodzenia, Zmarchwystania ale nie maja
                    prawa byc swieta lub fiesty pilkarskie.
                    • blackexit Re: Do czernego na bramce pilkarskiej 07.04.05, 10:04

> Jakzesz ty nienawidzisz pilki noznej. Skoro nie przyjmujesz do wiadomosci, ze
                      > moga byc Swieta Wielkanocne, Bozego Narodzenia, Zmarchwystania ale nie maja
                      > prawa byc swieta lub fiesty pilkarskie.

jasne ze moga i niech sobie beda.jedynie porownanie jest nieuzasadnione.
                      pozdrawiam black
                      • Gość: Stary student(ka) Re: Do czernego na bramce pilkarskiej IP: 83.168.108.* 07.04.05, 11:03
                        Nikt tu nie ma zamiaru niczego porownywac, uzasadniac. Jedyne co, to
                        zapamietaj, nasz Papiez tez w mlodosci byl pilkarzem, tez stal na bramce, jako
                        Bolek, tez byl czasami pokopany w kostki. Poczytaj jego zyciorys, a przekonasz
                        sie ze W ODROZNIENIU OD CIEBIE, nie zial taka nienawiscia do pilki. I dlatego
                        my wszyscy, pilkarze i kibice, niezaleznie od swiatopogladu - oddajemy mu hold
                        i szacunek.
                        EOT
                        • blackexit Re: Do czernego na bramce pilkarskiej 07.04.05, 12:27
                          ja nie mam nienawisci do pilki! nie przesadzajmy. nie interesuje mnie ona po
                          prostu w naszym ligowym wydaniu to jedynie gra korupcji i nedzna kopanina. ale
                          jesli kogos top pasjonuje to pieknie mi nic do tego. moje protesty skierowane
                          byly przeciwko lozeniu z budzetu miasta na cos takiego i do tych protestow jako
                          obywatel i podatnik tez mam prawo. ale chyba nie powinnismy teraz wdawac sie w
                          takie spory. pozdrawiam black
    • Gość: lehi Re: Wylew plugastwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:46
      Rażą mnie też niektóre tematy poruszane tutaj. Nie interesowały mnie
      specjalnie „kłótnie” tutaj na forum szczecińskiej gw, wybrałem bardziej
      bezpieczne forum, mianowicie sportowe(basket). Nie da się ukryć, że i tam mamy
      swoich Heniów i iksówigrekówzetów, sprzeczamy się, polemizujemy, ale w tej
      chwili jest wyciszenie, nie ma żadnej agresji między kibicami rywalizujących
      miedzy sobą druzyn, często nawet zwykli CHULIGANI potrafią to uszanować, tutaj
      nie. Na forach sportowych jest sporo złośliwości, ona nie musi mieć nic
      wspólnego z agresją, dla mnie niektóre złośliwości są wręcz sympatyczne. Nie
      ukrywam, że śmierć JP II była dla mnie „trudnym” przeżyciem, przeżywać śmierć
      można różnie, rzeczywiście można się zamknąć w sobie, płakać itd., ale można i
      tak jak to pokazali w Hiszpanii, młodzież wzięła gitary, grała i śpiewała, bo
      tak naprawdę Jan Paweł II nie odszedł, On jest teraz w naszych sercach. Było
      nam smutno, niestety Henio i iksigrekzet & co z tematami mającymi wywołać
      złość, oburzenie czy może łatwiej negatywne emocje. Jest takie mądre
      powiedzenie z głupkami nie rozmawiaj, sprowadzą Ciebie do swojego poziomu, ale
      wygrają doświadczeniem, cos w tym jest...
      • Gość: pieszy wybaczam im (pomyjowcom) bo nie wiedzą co czynią IP: *.fnet.pl 07.04.05, 09:03
        chęć odwetu zawsze daje powód do następnych ataków, - w imię zaistnienia, bycia
        kimś (bijesz wielkiego to dopiero jesteś ktoś),

wybaczenie, jest przez takich ktosiów nieprzyswajalne (a to problem dla ich
        rozumu, akceptowalnych wartości i ego) albo ich to gubi na wieki albo wyzwala,

dajmy im drogę wyjścia,

po prostu im wybaczmy
        • blackexit Re: wybaczam im (pomyjowcom) bo nie wiedzą co czy 07.04.05, 09:17
          mozna wybaczyc i to szklachetne ale w zasadzie mi nic zlego nie czynia chociaz
          staraja sie zaklocic zalobe milionow pograzonych w smutku ludzi i ublizac
          zmarlemu wielkiemu czlowiekowi. to smutne raczej no i jak mowilem zastanawia
          mnie sam mechanizm psychiczny. pozdrawiam black
          • Gość: play Re: wybaczam im (pomyjowcom) bo nie wiedzą co czy IP: *.teleton.pl 07.04.05, 09:38
            Zdaje się, że w tym przypadku mamy doczynienia z syndromem odwetu, jakieś
            sprawy z dzieciństwa, może niepowodzenia w karierze...warto by na ten temat
            wypowiedział się jakiś zalogowany lekarz.
            • blackexit Re: wybaczam im (pomyjowcom) bo nie wiedzą co czy 07.04.05, 10:03
              Gość portalu: play napisał(a):

> Zdaje się, że w tym przypadku mamy doczynienia z syndromem odwetu, jakieś
              > sprawy z dzieciństwa, może niepowodzenia w karierze...warto by na ten temat
              > wypowiedział się jakiś zalogowany lekarz.

lekarz ak lekarz ale psycholog np byloby ciekawe. kariera raczej zakonczona
              powodzeniem moze tylko wyrzuty co do drogi tej kariery, ale czy to wystarczy?
              pozdrawiam black
    • zilbeer Re: Wylew plugastwa 07.04.05, 09:37
      ale widze tez ze dzialanie dobra pobudza w
      > ludziach nienawisc i zlo. wesole to to nie jest.

Najlepszym przykładem tego ty jesteś prostaczku. Ludzie się smucą, a ty jedyne
      co masz do zaoferowania ta, inwektywy i chamskie teksty. Spójrz w lustro
      nieudaczniku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka