Dodaj do ulubionych

jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytłumacz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 17:37
szanowna pani radna małgorzata jacyna wit - pierwsza mentorka i moralizatorka
szczecina, wielka działaczka prawicy i strażniczka wartości - w żałobną
niedzielę, nastepnego dnia po śmierci papieża stukała kulką do dołka biorąc
udział w turnieju golfowym w binowie.

szanowny studencie - złotousty obrońco niepokalanej radnej - opowiedz nam
proszę swoją historię. ciekawismy twoich argumentów w obronie miłościwej
jacyny.

a może i sama sprawiedliwa coś od siebie wiarygodnego dorzuci
Obserwuj wątek
    • Gość: alicja_s Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 17:47
      No cóż, czasami warto dowiedzieć się o kimś jaki jest naprawdę. Moje dzieci,
      same rozumiały, że to szczególny dzień, nie miały tego dnia ochoty na żadne
      zabawy, nawet im do głowy nie przyszło podejść np. do komputera i grać w
      ulubione gry. Ale tak często, szczególnie wśród polityków bywa, że im ktoś na
      większego się buduje - tym mniejszy jest w środku. W tej sytuacji pani Radna
      okazała się malutka i bez uczuć, niestety. Koniunkturalna egoistka, nic więcej.
      • piotr33k2 Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł 07.04.05, 18:34
        czy to aby prawda że grała ? może tylko tam była ?a tak wogóle to kiedys tu
        pisąłem że na stare lata niektórzy nowobogaccy zostają jeszcze snobami, żeby
        nie powiedzieć golfistami.
        • zaczepialski podobno to Lista startowa z nazwiskami 07.04.05, 18:46

www.binowopark.pl/xls/lista.xls

• Gość: push & go. Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:40
        Ale czemuście tacy zdziwieni? Przecież to kim jest p. Jacyna i jak postępuje
        było wiadome od dawna.
    • Gość: Trep Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 19:31
      No i co z tego. Żałobę nosi się w sercu a nie na pokaz. A może chciała w ten
      sposób odreagować stres? Czy to coś zdrożnego pochodzić po polu i uderzać w
      piłeczkę? To idealny czas na refleksję...
      Inni kradli mosiężne napisy pod pomnikami, chali wóde i gadali androny.
      Dlaczego wszyscy w dyskusjach "pogrzebowych" tak bardzo gloryfikujecie żałobę
      wizualną, na pokaz? W sumie co to jest - manifestacja żalu i smutku.
      Ale komu? Przecież, że nie Janowi Pawłowi II - ale sąsiadom, znajomym,
      otoczeniu, samym sobie.
      Prawdziwy smutek, głęboki żal z reguły - nie lubi ciżby, pokazówek, tkwi
      głeboko w człowieku, czasami wyrwie się jakąś łzą, osiada ciezkim westchnieiem.
      • Gość: e Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 20:43
        Nawet jeśli to tylko "głupota" to jacyna wytykała o wiele mniejsze "głupoty"
        każdemu komu popadnie tak poprostu dla zasady. Kto szablą...
      • Gość: do trepa Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:37
        co ty gadasz, trp. jeśli mówisz, że w golfa wolno, to ja po drugiej stronie
        postawię imprezę pijacką z wulgarnymi tekstami, a ty mi powiedz, co jeszcze
        robić można, a czego już nie. jak mi wskażesz tę granicę, to przyznam ci racje
        • Gość: Trep Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:58
          Każdy przeżywa smutek osobiście i nic tu nie jest w kategorii "wolno" - "nie
          wolno". Poza naruszaniem obowiązującego w kraju prawa.
          Jak ktoś uzna że ma ochotę na pijacka imprezkę - to ją zrobi. Nic nam do tego.
          Czy mu wolno? - wolno. Jak za głośna - można wezwać policję. I tylko tyle.
          Można sobie co najwyżej pomyśleć, że facet albo ma specyficzny sposób wyrazania
          zalu, albo osoba JP II jest obca a on obojętny wobec papieża. Ma co innego na
          głowie. I tyle. Nie musi umartwiać się na siłe i na pokaz. A nam nic do tego,
          czy ma ochotę wyarżać swój żal i smutek - czy nie ma.
          natomiast z osobami publicznymi jest nieco inaczej. Są pod osodem opinii
          publicznej. Takie wilcze prawo społeczeństwa. Jak wybrało, to lubi podglądać
          jak wybraniec się zachowuje.
          Ale tutaj człowiek tez ma prawo wyrażać żal i smutej w swój indywidualny
          sposób. natomiast wyborcy, jak im się to nie podoba - to drugi raz nie wybiorą.
          Gra w golfa - jest sportem raczej eleganckim, spokojnym, relaksowym. Oraz
          elitarnym, dla niewielu. Toteż i odbiór tego sportu ma zasięg elitarny,
          niewielki. Niczyje uczucia nie zostały obrażone, bo przybyli na golfa ci,
          którzy chcieli w niego zagrać.
          Zarówno gra w golfa i popijawa - są wyborem tego, który w tym uczestniczy. Mają
          wolny wybór. Nam nic do tego.
          Popijawa z wulgarnymi tekstami jest wtedy drażniąca - gdy są jej widzami
          niezaangażowani świadkowie. Jeśli towarzystwo bawi się we własnym gronie,
          nikomu nie przeszkadza swoim zachowaniem - to sprawa towarzystwa i ich sumień.
          Nie nasza.
          Nikogo nie wolno zmuszać do wyrazania żalu lub smutku. Takie przywileje
          gwarantuje nam podobno konstytucja - choć ja np. mam już naprawdę dosyć
          medialnych lamentów i konsekwentnie nie włączam tv ani radia z polskimi
          programami, chyba, by posłuchać muzyki, którą akurat lubię.
          Gdyby moje mieszkanie było przy Jasnych Błoniach, po kolejnym wieczorno-nocnych
          uroczystościach stan mojej irytacji sięgałby zenitu.
          Jest czas pracy, zabawy, nawet takiej pokazowej "zadumy" nad papieżem, ale też
          jest czas snu i odpoczynku, do którego, ja jako człowiek mam po prostu prawo -
          zwyczajne: biologiczne, bo sen jest częścią mego rytmu życia.
          • Gość: e Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:20
            I tu właśnie nam daleko do skandynawów. Zarówno w życiu politycznym jak i w
            elitarności (???) golfa. Oby zmiana nie trwała dłużej niż pokolenie.
    • Gość: nina Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.vx.pl / *.vx.pl 08.04.05, 01:52
      Wstyd pani radna! Co pani na to? Wstydzimy się z panią!!!
      • Gość: nina Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.vx.pl / *.vx.pl 08.04.05, 02:01
        Za panią. Mała poprawka...
    • Gość: bd Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.vx.pl / *.vx.pl 08.04.05, 01:57
      Wypisać z koła radnych. Zapisać do koła sportowego! Całkiem poważnie!!!
    • Gość: andreas Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.05, 04:31
      jeżeli nie wozi czarnej wstążki i innych insygniów - jej sprawa,
      natomiast jeżeli publicznie odgrywa zasmuconą, a sobie pogrywa!
      To kłamca żałobny!

Dla mnie taka dwulicowość jest godna wytknięcia,
      ale powtarzam byc może nie odczuwa żałoby... wtedy okej.
    • szpakwspak Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł 08.04.05, 05:00
      A czego tu się spodziewać, Klub "Od Nowa" jako jedyny nie oddelegował
      przedstawiciela na uroczystość pogrzebową do Watykanu. Może coś się zmieniło,
      podaję, za szczecińska prasą.

Odbiegając od tematu, niezmowrdowany Piotr Misiło, który pogrążył Andrzeja
      Marka, tym razem sądzi się, ze swoim kolega partyjnym z PO, powód podobny jak z
      Markiem - zniesławienie.
    • mmruk Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł 09.04.05, 13:46
      Nic mnie nie zdziwi, nasze "elyty" polityczne są mocne tylko w gębie i na pokaz.
      • Gość: darus Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 21:47
        I wpadła baba...I dobrze.
        • Gość: Marian Paździoch Re: golf to nie piłka nożna IP: 62.69.200.* 09.04.05, 21:59
          to jak szachy, gra raczej cicha.
          nie wrzeszczy się sędzia kalosz i takie inne.
          dobrze że myć się było wolno.

mp
    • student1 POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRYM 09.04.05, 22:06
      BRAKOWAŁO MNIE NA FORUM
      przez tydzień nie odzywałem się
      nie miałem ochoty na płytkie I jałowe dyskusje
      nie oceniam negatywnie tych którzy tu tkwili
      widocznie mieli taką potrzebę
      szkoda że na tym wątku nie pisali pod swoimi dotychczasowymi nickami
      nie przypuszczam że z powodu jakchiś zahamowań etycznych
      raczej ze zwykłego tchórzostwa
      radzę zajrzeć na stronę www.binowopark.pl
      jest tam ciekawy artykuł o golfie
      w tym sporcie gracz jest jednocześnie swoim sędzią
      a więc wymagana jest bezwzględna uczciwość i przestrzeganie zasad
      ja na razie do tego się nie nadaję
      wolę piłkę nożną czy tenis bo wolę aby kontrolował mnie sędzia
      ale może kiedyś dojrzeję także do golfa
      czego życzę wszystkim naszym politykom
      a także tym którzy zamiast zastanowić się nad tym co jest w ich życiu ważne
      czuli w tym dziwnym mistycznym czasie nieodpartą ochotę do oceniania innych
      • piotr33k2 Re: POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRYM 10.04.05, 00:17
        mimo wszystko nie powinna grac na drugi dzień po śmierci papieża w jakims nawet
        czysto towarzyskm turnieju, to kwestia zwykłej przyzwoitości i kultury której
        radnej zabrako.
      • anamar Re: POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRYM 10.04.05, 10:43
        oj,brakuje kultury pani radnej.a co do golfa w jej wykonaniu....mój dziadek
        mawiał:gó.. chłopu,nie zegarek...
      • Gość: andreas Re: POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRYM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 00:13
        no student1 witam,
        co na stronie to nie wiem,
        ale...
        sędzią jest Twój tzw. marker czyli osoba z która grasz.
        Ty masz grac uczciwie i jestes sędzią innej osoby!
        Raczej tak. Raczej tak bym interpretował.

Jak graja trzy osoby, to nawzajem sa sobie sędzią,
        przewaznie grają 3osobowe grupy lub 4osobowe.
        • Gość: andreas Re: POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRYM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 00:16
          troche skomplikowane
          grają A, B, C.
          A jest sędzia dla B, a C jest sędzią dla A.
          I tak kazdy każdemu...
          • Gość: andreas student IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:19
            czyli jestes sędzią, ale nie swoim,
            a Tobie sędziuje inny gracz!
            Tak więc spokojnie mozesz zacząć grać - nie sędziujesz sam sobie!
            Natomiast musisz grać uczciwie - to dla wielu jest przeszkoda!
            Jest wiele okazji do oszukania - to trzeba miec siłe by nie wykorzystać.
            Gra wymagajaca od samego siebie uczciwości wobec siebie i partnerów!
      • szpakwspak Re: POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRYM 11.04.05, 11:48
        Student cokolwiek byś nie napisał, to faktem jest, iz p. Jacyna wytyka innym o
        wiele drobniejsze potknięcia i robi to z bardzo zadowoloną z siebie miną. Teraz
        sama doświadcza czegoś podobnego. Nie dorabiam ideologii, nie oceniam,
        konstatuje fakty.
        Pozdr.
    • Gość: Antyknajak Znowu zazdrośni na forum. Polskie piekiełko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 08:06
      Ludzie iluż to ludziom i czymże "zalazła za skórę" Małgośka Jacyna , że jej
      tematy stają się aż tak nośne i tak nowonickowe. Zmieni fryzurę afera. Zapewne
      ma stracha zmienić auto bo jak na nubirę to pewnie byłoby , że bankrutuje a jak
      na merca to byłoby, że jako radna "już się nakradłą".
      W sumie współczuję tym najaktywniejszym radnym jak Jacyna gdyż ilość
      sfrustrowanych zazdrośników, którzy nie załapali się w wyborach oraz ilość
      urzędasków, którzy wiedzą , że ich czasy się kończą ; jest jak widać duża.
      Stały monitoring Jacyny przez tychże forumowiczów świadczy o jej dużej
      uczciwości gdyż w sumie nic specjalnego, mimo tak dokładnej obserwacji nie
      wykryto. To dobrze świadczy o tej radnej. Bardzo dobrze.
      • Gość: andreas tak to zastanawiające i nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 11:14
        przeciez to normalne, że ludzie z tzw. świecznika
        są chetniej komentowane po gazetach i netach niż Ty czy ja!
        Tak więc jak ktos sie pcha na polityka czy aktora - to sorry.

Prawdą jest natomiast, że rzeczywista ta osoba jest najchetniej
        komentowana, najżarliwiej...
        Pytanie Czemu?
        Może jest najbardziej lubiana!?
        Może najaktywniejsza?
        A może przez swoja aktywna postawe w życiu (czasami troche do siebie)
        może przez to ma wrogów?
        Ale pewnie i przyjaciół wielu!

Czy to dobrze?
        Dla osoby ze świecznika - cudownie!
        Im wiecej sie mówi czy pisze - tym lepiej!
        • Gość: Antyknajak Re: tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 11:44
          Tak. Po prostu tak.
          przeciez to normalne, że ludzie z tzw. świecznika
          są chetniej komentowane po gazetach i netach niż Ty czy ja!
          Tak więc jak ktos sie pcha na polityka czy aktora - to sorry.
          ......
          Czy to dobrze?
          Dla osoby ze świecznika - cudownie!
          Im wiecej sie mówi czy pisze - tym lepiej!

• absztyfikant Re: tak 11.04.05, 11:47
            Ta kobieta juz nie jest w stanie mnie zaskoczyc niczym.
            • Gość: Antyknajak Re: tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 11:49
              Zapewne tak to bywa między "starymi przyjaciółmi".
              • absztyfikant Re: tak 11.04.05, 11:52
                ;)
                • tra_lala Re: tak 11.04.05, 11:56
                  postanowiliscie wiec zakonczyc watek aby radnej nie bylo za dobrze?:-)
    • szpakwspak Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł 11.04.05, 16:32
      Student cokolwiek byś nie napisał, to faktem jest, iz p. Jacyna wytyka innym o
      wiele drobniejsze potknięcia i robi to z bardzo zadowoloną z siebie miną. Teraz
      sama doświadcza czegoś podobnego. Nie dorabiam ideologii, nie oceniam,
      konstatuje fakty.
      Pozdr.
      • student1 Re: jacyna w niedzielę grała w golfa.student wytł 11.04.05, 18:05
        a jakie potknięcia wytyka pani Jacyna
        konkretnie
        pomijając fakt że gra w golfa nie jest potknięciem
        więc nikt nie wytyka pani radnej potknięcia tylko stwierdza fakt że ktoś grał w
        golfa
        nie wiem co robili inni i szczerze mówiąc nie bardzo mnie to interesuje
        w ogóle nie interesuje mnie co robią inni w swoim prywatnym czasie
        • Gość: Pismak Żałosne... n/t IP: *.fnet.pl 11.04.05, 20:00
          • student1 Re: Żałosne... n/t 11.04.05, 21:37
            masz rację
            żałosne
            • anamar Re: Żałosne... n/t 12.04.05, 08:43
              wiesz student...odkąd z podkuloną kitą uciekłeś jak tchórz,żeby nie dostać po
              mordzie od jednego z forumowiczów za swoje obsrywanko...jakby jesteś nieco
              mniej wiarygodny w głoszeniu takich ocen moralnych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka