Dodaj do ulubionych

Proszę o informacje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 12:38
Przepraszam, jakby było błędnie. Jestem Włochem. Będę pracować w Polsce.
Zanim przybyłem do Polski - uczyłem się Polskiego przez 2 roku.
Trudny język, gorzej pisać. Gdzie mogę uczyć się język Polskiego dalej?
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas Re: Proszę o informacje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.05, 13:35
      to nie żart, absolutnie,
      dobrze piszesz po polsku - lepiej od wielu miejscowych.
      Najlepiej znajdź sobie jakąś miejscową...
      • mary.austin Re: Proszę o informacje 29.04.05, 13:55
        www.lektor.px.pl/
      • Gość: V. Re: Proszę o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 14:25
        Dziekuję! "Znajdź sobie miejscową" to kobietę, myślisz? Ja mam żonę,
        jest w Polsce razem. Nie chcę inną. Ona też chce uczyć się Polskiego.
        • Gość: andreas Re:a to przepraszam IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.05, 19:20
          no co, no co pozartować nie mozna...
          a skąd miałem wiedzieć, ze Ty juz masz zonę,
          nie pisałes ze masz.
          Ale i tak wszystkiego najlepszego i ładnej pogody,
          i miłosci i zdrowia dla Ciebie i małżonki!!!
          • Gość: V. Re:a to przepraszam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 20:01
            Znalazło się. Nauczycielka Polskiego, będzie uczyć mnie i moją żonę
            To jest nasza sąsiadka. Ona nie chce pieniędzy. Ile kosztuje lekcja w Polsce?
            My musimy coś dać za to!
            Pozdrawiam wszystkich w Szczecinie! Ludzie są bardzo dobrzy tutaj.
            • Gość: labatt Re:a to przepraszam IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.04.05, 20:03
              ;}
            • krzysztofsf Re:a to przepraszam 30.04.05, 21:18
              > Znalazło się. Nauczycielka Polskiego, będzie uczyć mnie i moją żonę
              > To jest nasza sąsiadka. Ona nie chce pieniędzy. Ile kosztuje lekcja w Polsce?
              > My musimy coś dać za to!
              > Pozdrawiam wszystkich w Szczecinie! Ludzie są bardzo dobrzy tutaj.

Jesli nie chce pieniedzy(w razie czego sadze, ze stawka 30-50 zl za godzine bylaby ok) to sugeruje wynagrodzenie w naturze - najlepiej z wloskich kulinariow, tych egzotyczniejszych, ktorych nie ma w naszych marketach.
              Prawdziwa szynka parmenska ? - sam sie zorientujesz, jakie delikatesy sa u nas nieobecne.
              • Gość: V. Re:Wszyscy dziękuję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 00:20
                Szynka parmeńska, dobra idea. Taka duża. I wina! Bracia Polacy! Dziękuję!
                • krzysztofsf Re:Wszyscy dziękuję! 01.05.05, 12:48
                  Gość portalu: V. napisał(a):

> Szynka parmeńska, dobra idea. Taka duża. I wina! Bracia Polacy! Dziękuję!

Jesli chodzi o wina, to (nie jestem smakoszem, ale przypomnialo mi sie z pobytu we Wloszech) albo slodkie albo typowo wytrawne. Nie kwasne! - akurat pamietam z pobytu, ze Wlosi zachwycali sie, podtykajac sobie przy tym pod nos nalepke, winem wytrawnym ale kwasnym. Nie wiem, czy to przypadek czy regula, dlatego uprzedzam.

Pozdrawiam
                  Krzysztof
                  • Gość: V. Re:Wszyscy dziękuję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:07
                    Ok. :) dziękuję!!!
                    • Gość: V. Re:Wszyscy dziękuję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:13
                      Głupio pytać, ale rzecz taka: Nie znam słowo.Pewien pan dał mi pomoc. Ja powiedziałem "dziekuję" a on coś tak, co nie znam - "niemaco", nie słyszałem.
                      Co znaczy słowo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka