Dodaj do ulubionych

Skandal w drawskim szpitalu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 00:13
kurde jakby lekarze nie brali to bym to jako wydarzenie dnia potraktowal.
Swoja droga jesli sie ktos oburzy - to slysze ze w szpitalach bieda az
piszczy. Skad zatem Toyoty na parkingach?
Obserwuj wątek
    • Gość: X? Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: 80.48.34.* 02.05.05, 08:48
      A kto w tym kraju nie bierze?
    • Gość: mirek zwolnic panią dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 09:09
      jeżeli pani dyrektor uważa, że musi czekac na prawomocny wyrok sądu aby zwolnić
      pracownika z pracy to daje dowód na brak kwalifikacji do pełnienia funkcji
      dyrektora szpitala. Kodeks pracy jednoznacznie określa w jakich sytuacjach
      mozna zwolnić pracownika i należy tylko przestrzegać obowiązujących przrpisów.
      Ponadto żądanie od rodziców opłat za możliwość opiekowania się własnym
      dzieckiem to już paranoja. Przecież ci rodzice PRACUJĄ za pielęgniarki, którym
      szpital nie musi płacić. Chyba , że jest taka sytuacja, że pielęgniarki śpią na
      dużurze a rodzice pilnują dzieci.
    • Gość: M.M. Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 11:41
      SAMA MAM TAKIE ZAŚWIADCZENIE MOJA CÓRKA LEŻAŁA W TYM SZPITALU W 2002R.JESTEM
      PIELĘGNIARKĄ,SIEDZIAŁAM PRZY DZIECKU CAŁĄ NOC NA KRZEŚLE I ZMIENIAŁAM
      KROPLÓWKI.NA DRUGI DZIEŃ ZABRAŁAM DZIECKO DO DOMU I TAM PODŁĄCZAŁAM.
    • Gość: hanula Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.server.ntli.net 02.05.05, 13:05
      Za okradanie rodziców chorych dzieci baba będzie się smażyć w piekle, ot co.
    • Gość: zigi jakto rodzice placa IP: 155.37.231.* 02.05.05, 19:46
      ?
      • Gość: H56 " Uwaga " TVN IP: *.comnet.krakow.pl 02.05.05, 20:02
        włąśnie pokazali reportaż. Wstrętne i bezczelne babsko z tej ordynator.
        Dobrze ,że ma postawione zarzuty przez prokuraturę.
        • Gość: boski Re: " Uwaga " TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:53
          Lekarze to nie ludzie, zadnych zasad moralnych nie maja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: labatt Re: " Uwaga " TVN IP: *.hsd1.fl.comcast.net 02.05.05, 21:30
            Tacy lekarze - bo przeciez nie wszyscy..../mam nadzieje.../.A swoja droga -
            nieznacznie odskakujac od tematu - trzeba byc maluczkim czlowiekiem,zeby
            brac 'koperty ' od chorychi ich rodzin.Ale to troche inna bajka.
          • Gość: Lekarz Re: " Uwaga " TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:56
            Ejże! Jeszcze nigdy nie wzięłam nic od nikogo. Mnie płacą pensję. Za moją pracę.
            Za małą, pewnie, ale wiedziałam na to się decyduję. Zawsze mozna wyjechać, przejść do firm farmaceutycznych, otworzyć prywatną praktykę i robić kasę. Uczciwie. Ale ja chcę leczyć. Tu, nie w Norwegii. Nie muszę jeździć super bryką, na życie mi wystarcza. I nie muszę się wstydzić, ani bać, że kiedyś mnie złapią z kopertą w kieszeni. Uczciwość jest w sumie prostsza, naprawdę.
            • Gość: labatt Re: " Uwaga " TVN IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.05.05, 06:28
              To ja Ciebie juz bardzo lubie...I pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: filek Re: " Uwaga " TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:57
          Kiedys placilo sie za domniemana opieke, sprawowana przez pielegniarki do
          kieszeni, a teraz bezczelnosc Wladcow Szpitalnych posunela sie do tego, ze za
          sprawowana przez siebie opieke trzeba im placic.Zachlannosci nie ma konca!
      • Gość: goS Re: jakto rodzice placa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 21:17
        Pani odynator chyba nie ma dzieci!
    • Gość: Syn Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: 198.184.197.* 03.05.05, 03:13
      Za dziecko 30 to ile za tesciowa ?
      • piotr33k2 Re: Skandal w drawskim szpitalu 03.05.05, 23:40
        bo u nas w polsce od dziesiatków lat powstał taki mit że lekarz to ktos
        wyjatkowy ,jakiś nadczłowiek przed którym wszyscy powinni chodzic w wiecznym
        ukłonie ,normalnie na zachodzie lekarza traktuje sie jak zwykłego "uslugodawcę"
        dla ludności oczywiście zachowując wszystkie proporcje związane z
        wykształceniem i opłacanym ryzykiem wykonywania tych usług ,natomiast nie jest
        to jakiś z góry załozony i wyjakowy etyczny czy moralny autorytet bo na to
        trzeba sobie zapracować i zasłuzyc a nie wynika to z samego bycia lekarzem czy
        zawodu lekarza ,prosze zauważyc jakie przeważnie jest autorytarne i wyniosłe
        zachowanie lekarzy w polsce w stosunku do pacjentów ,oczywiście nie dotyczy to
        wszystkich ale zdecydowanej wiekszości ,pozatym ta fałszywa i wręcz mafijna
        solidarnosc zawodowa w przypadkach oczywistych błedów lekarskich i róznego
        rodzaju naduzyć .
        • Gość: labatt Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.05.05, 06:38
          Ksiadz,nauczyciel i lekarz - najwazniejsze /we wsi/ figury...A zarazem czesto
          jedyne bezkarne.Nauczyciele stawiaja zle oceny -zupelnie nieswiadomi,ze czesto
          sa to oceny dla ich zdolnosci uczenia innych.Stalym pacjentom sie pogarsza
          zdrowie,a i przestepczosc rosnie proporcjonalnie do przybywajacych chrztow....
          Jak hydraulik wkrecil zla srubke - to od razu woda pociekla.Tu przynajmniej
          wszystko jasne.
        • Gość: lekarz Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 07:25
          Masz rację Piotrze usługodawcy trzeba płacić a nie głosić jaki to wyjątkowy
          zawód, którego wykonywanie jest już wystarczającym darem. Tak się składa, że
          większości lekarzy nie płacą. A te toyoty na parkingach to efekt pracy często
          po 300 -350 godz. miesięcznie. Dzięki temu społeczeństwo oszczędza na
          emeryturach lekarskich. Większość nie doczeka.Pozdrawiam
          • Gość: wizytka Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.teleton.pl 04.05.05, 09:40
            Nie Ty jeden pracujesz po 300 godzin, jest jeszcze wielu innych.
            Trzeba zmieniać sposób myślenia jeszcze wielu ludzi. Mi za porządne wykonywanie
            swoich obowiązków nikt nie kupuje kwiatów, czekoladek itp. Nikomu nie przyjdzie
            nawet to do głowy, jak wielką odpowiedzialność ponosiłam podejmując taką a nie
            inna decyzję zawododową, jak długo musiałam sie uczyć, jak ciężko pracować ...
            Natomiast jeżeli to samo będzie dotyczyło lekarza, nauczyciela ... nagle
            pojawia się "niespotykana wdzięcznośc " i jest to od lat sprawdzona zasada
            zależności. Każdy powinien znać swoją wartość i bez kompleksów patrzec na
            siebie wtedy gradacja wartości ulegnie zmianie i wszystko wyda się uczciwsze i
            klarowniejsze. Pozdrawiam serdecznie.
            • bozia2 Re: Skandal w drawskim szpitalu 04.05.05, 20:52
              Sami ludzie tego nauczyli.Długie miesiące przeleżałam z moją córcią w
              szpitalach i 30 zł.to w cale nie jest najwyższa stawka w Polsce za dobę.Bywało
              różnie i z lekarzami,pamiętam jak lekarz z Unii uciekał przed babką,która
              koniecznie chciała mu wcisnąć wypełnioną reklamówkę.Wiem,że są lekarze,którzy
              bardzo ciężko pracują np.Karolinka miała kiedyś pięciogodzinną operację na
              główkę gdzie trzeba być bardzo skoncentrowanym przez cały czas,a bywają i 12-
              sto godzinne operacje.Doktor z Drawska także poznałam dzięki niej moja Myszka
              żyje.
              • piotr33k2 Re: Skandal w drawskim szpitalu 04.05.05, 23:10
                oczywiście że trzeba płacić adekwatnie do
                odpowiedzialności ,umiejetnosci ,wykształcenia ,zapotrzebowania itd. itp. ale
                dotyczy to wszystkich zawodów i akurat lekarze nie są jedynymi w polsce
                pokrzywdzonymi finasowo w tym wzgledzie,zresztą niedoinwestowani są oni jedynie
                na "panstwowych" etatach bo w prywatnych gabinetach czy klinikach juz nie,
                natomiast reszta "najemników" obojetnie czy to na państwowym "(prawie juz nie
                ma takowych)czy w prywatnych firmach zarabia śmieszne pieniądze ledwie
                wystarczające na opłacenie koniecznych rachunków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka