Gość: kanibalistyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 00:13 kurde jakby lekarze nie brali to bym to jako wydarzenie dnia potraktowal. Swoja droga jesli sie ktos oburzy - to slysze ze w szpitalach bieda az piszczy. Skad zatem Toyoty na parkingach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: X? Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: 80.48.34.* 02.05.05, 08:48 A kto w tym kraju nie bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek zwolnic panią dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 09:09 jeżeli pani dyrektor uważa, że musi czekac na prawomocny wyrok sądu aby zwolnić pracownika z pracy to daje dowód na brak kwalifikacji do pełnienia funkcji dyrektora szpitala. Kodeks pracy jednoznacznie określa w jakich sytuacjach mozna zwolnić pracownika i należy tylko przestrzegać obowiązujących przrpisów. Ponadto żądanie od rodziców opłat za możliwość opiekowania się własnym dzieckiem to już paranoja. Przecież ci rodzice PRACUJĄ za pielęgniarki, którym szpital nie musi płacić. Chyba , że jest taka sytuacja, że pielęgniarki śpią na dużurze a rodzice pilnują dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M. Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 11:41 SAMA MAM TAKIE ZAŚWIADCZENIE MOJA CÓRKA LEŻAŁA W TYM SZPITALU W 2002R.JESTEM PIELĘGNIARKĄ,SIEDZIAŁAM PRZY DZIECKU CAŁĄ NOC NA KRZEŚLE I ZMIENIAŁAM KROPLÓWKI.NA DRUGI DZIEŃ ZABRAŁAM DZIECKO DO DOMU I TAM PODŁĄCZAŁAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanula Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.server.ntli.net 02.05.05, 13:05 Za okradanie rodziców chorych dzieci baba będzie się smażyć w piekle, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 " Uwaga " TVN IP: *.comnet.krakow.pl 02.05.05, 20:02 włąśnie pokazali reportaż. Wstrętne i bezczelne babsko z tej ordynator. Dobrze ,że ma postawione zarzuty przez prokuraturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boski Re: " Uwaga " TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:53 Lekarze to nie ludzie, zadnych zasad moralnych nie maja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: " Uwaga " TVN IP: *.hsd1.fl.comcast.net 02.05.05, 21:30 Tacy lekarze - bo przeciez nie wszyscy..../mam nadzieje.../.A swoja droga - nieznacznie odskakujac od tematu - trzeba byc maluczkim czlowiekiem,zeby brac 'koperty ' od chorychi ich rodzin.Ale to troche inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: " Uwaga " TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:56 Ejże! Jeszcze nigdy nie wzięłam nic od nikogo. Mnie płacą pensję. Za moją pracę. Za małą, pewnie, ale wiedziałam na to się decyduję. Zawsze mozna wyjechać, przejść do firm farmaceutycznych, otworzyć prywatną praktykę i robić kasę. Uczciwie. Ale ja chcę leczyć. Tu, nie w Norwegii. Nie muszę jeździć super bryką, na życie mi wystarcza. I nie muszę się wstydzić, ani bać, że kiedyś mnie złapią z kopertą w kieszeni. Uczciwość jest w sumie prostsza, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: " Uwaga " TVN IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.05.05, 06:28 To ja Ciebie juz bardzo lubie...I pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filek Re: " Uwaga " TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:57 Kiedys placilo sie za domniemana opieke, sprawowana przez pielegniarki do kieszeni, a teraz bezczelnosc Wladcow Szpitalnych posunela sie do tego, ze za sprawowana przez siebie opieke trzeba im placic.Zachlannosci nie ma konca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goS Re: jakto rodzice placa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 21:17 Pani odynator chyba nie ma dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syn Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: 198.184.197.* 03.05.05, 03:13 Za dziecko 30 to ile za tesciowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Skandal w drawskim szpitalu 03.05.05, 23:40 bo u nas w polsce od dziesiatków lat powstał taki mit że lekarz to ktos wyjatkowy ,jakiś nadczłowiek przed którym wszyscy powinni chodzic w wiecznym ukłonie ,normalnie na zachodzie lekarza traktuje sie jak zwykłego "uslugodawcę" dla ludności oczywiście zachowując wszystkie proporcje związane z wykształceniem i opłacanym ryzykiem wykonywania tych usług ,natomiast nie jest to jakiś z góry załozony i wyjakowy etyczny czy moralny autorytet bo na to trzeba sobie zapracować i zasłuzyc a nie wynika to z samego bycia lekarzem czy zawodu lekarza ,prosze zauważyc jakie przeważnie jest autorytarne i wyniosłe zachowanie lekarzy w polsce w stosunku do pacjentów ,oczywiście nie dotyczy to wszystkich ale zdecydowanej wiekszości ,pozatym ta fałszywa i wręcz mafijna solidarnosc zawodowa w przypadkach oczywistych błedów lekarskich i róznego rodzaju naduzyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.05.05, 06:38 Ksiadz,nauczyciel i lekarz - najwazniejsze /we wsi/ figury...A zarazem czesto jedyne bezkarne.Nauczyciele stawiaja zle oceny -zupelnie nieswiadomi,ze czesto sa to oceny dla ich zdolnosci uczenia innych.Stalym pacjentom sie pogarsza zdrowie,a i przestepczosc rosnie proporcjonalnie do przybywajacych chrztow.... Jak hydraulik wkrecil zla srubke - to od razu woda pociekla.Tu przynajmniej wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 07:25 Masz rację Piotrze usługodawcy trzeba płacić a nie głosić jaki to wyjątkowy zawód, którego wykonywanie jest już wystarczającym darem. Tak się składa, że większości lekarzy nie płacą. A te toyoty na parkingach to efekt pracy często po 300 -350 godz. miesięcznie. Dzięki temu społeczeństwo oszczędza na emeryturach lekarskich. Większość nie doczeka.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: Skandal w drawskim szpitalu IP: *.teleton.pl 04.05.05, 09:40 Nie Ty jeden pracujesz po 300 godzin, jest jeszcze wielu innych. Trzeba zmieniać sposób myślenia jeszcze wielu ludzi. Mi za porządne wykonywanie swoich obowiązków nikt nie kupuje kwiatów, czekoladek itp. Nikomu nie przyjdzie nawet to do głowy, jak wielką odpowiedzialność ponosiłam podejmując taką a nie inna decyzję zawododową, jak długo musiałam sie uczyć, jak ciężko pracować ... Natomiast jeżeli to samo będzie dotyczyło lekarza, nauczyciela ... nagle pojawia się "niespotykana wdzięcznośc " i jest to od lat sprawdzona zasada zależności. Każdy powinien znać swoją wartość i bez kompleksów patrzec na siebie wtedy gradacja wartości ulegnie zmianie i wszystko wyda się uczciwsze i klarowniejsze. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bozia2 Re: Skandal w drawskim szpitalu 04.05.05, 20:52 Sami ludzie tego nauczyli.Długie miesiące przeleżałam z moją córcią w szpitalach i 30 zł.to w cale nie jest najwyższa stawka w Polsce za dobę.Bywało różnie i z lekarzami,pamiętam jak lekarz z Unii uciekał przed babką,która koniecznie chciała mu wcisnąć wypełnioną reklamówkę.Wiem,że są lekarze,którzy bardzo ciężko pracują np.Karolinka miała kiedyś pięciogodzinną operację na główkę gdzie trzeba być bardzo skoncentrowanym przez cały czas,a bywają i 12- sto godzinne operacje.Doktor z Drawska także poznałam dzięki niej moja Myszka żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Skandal w drawskim szpitalu 04.05.05, 23:10 oczywiście że trzeba płacić adekwatnie do odpowiedzialności ,umiejetnosci ,wykształcenia ,zapotrzebowania itd. itp. ale dotyczy to wszystkich zawodów i akurat lekarze nie są jedynymi w polsce pokrzywdzonymi finasowo w tym wzgledzie,zresztą niedoinwestowani są oni jedynie na "panstwowych" etatach bo w prywatnych gabinetach czy klinikach juz nie, natomiast reszta "najemników" obojetnie czy to na państwowym "(prawie juz nie ma takowych)czy w prywatnych firmach zarabia śmieszne pieniądze ledwie wystarczające na opłacenie koniecznych rachunków. Odpowiedz Link Zgłoś