Dodaj do ulubionych

MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ]

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.02, 22:09
Bracia i siostry mialem sen , sen o Polsce o sprawiedliwym kraju gdzie
robotnicy pracuja a urzednicy wykonuja swoje czynnosci dla dobra ogolnego.
Bracia i siostry sprawiedliwosc musi zwyciezyc a zlo musi byc pokonane.
Wierze w to ze ze nastapi to juz niedlugo, wierze ze skupimy sie na rozwoju
kultury na wychowaniu naszych dzieci na czynieniu dobra. Mialem sen!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: JACEK Idz spac IP: 64.9.159.* 16.07.02, 23:36

Jakis ten sen kiepski, idz spac i dosnij wiecej bo jak narazie twoj przekroj "snowego" spoleczenstwa jest do
      tylka, tylko robotnicy i urzedasy!! A co z reszta? Pytam sie , co z reszta????
      ps uzycie " I have a Dream" z przemowienia pana Martina Luthera Kinga jr. z 1963 roku uwazam za niesmaczne i
      swiadczace o twej indolencji , przytocze ci tresc tego przemowienia i jak potrafisz znalezc paralele do polskiej
      rzeczywistosci to idz spac i sie nie budz. To przemowienie to nie scierka ktora mozesz sobie gebe wycierac, by to
      zrozumiec , trzeba do tego dorosnac panie syf- gryf !!!!!

28 sierpnia 1963 roku
      Five score years ago, a great American, in whose symbolic shadow we stand signed the Emancipation Proclamation.
      This momentous decree came as a great
      beacon light of hope to millions of Negro slaves who had been seared in the flames of withering injustice. It came as a
      joyous daybreak to end the long night of
      captivity. But one hundred years later, we must face the tragic fact that the Negro is still not free.

One hundred years later, the life of the Negro is still sadly crippled by the manacles of segregation and the chains of
      discrimination. One hundred years later, the
      Negro lives on a lonely island of poverty in the midst of a vast ocean of material prosperity. One hundred years later,
      the Negro is still languishing in the corners of
      American society and finds himself an exile in his own land.

So we have come here today to dramatize an appalling condition. In a sense we have come to our nation's capital to
      cash a check. When the architects of our
      republic wrote the magnificent words of the Constitution and the Declaration of Independence, they were signing a
      promissory note to which every American was to
      fall heir.

This note was a promise that all men would be guaranteed the inalienable rights of life, liberty, and the pursuit of
      happiness. It is obvious today that America has
      defaulted on this promissory note insofar as her citizens of color are concerned. Instead of honoring this sacred
      obligation, America has given the Negro people a
      bad check which has come back marked "insufficient funds." But we refuse to believe that the bank of justice is
      bankrupt. We refuse to believe that there are
      insufficient funds in the great vaults of opportunity of this nation.

So we have come to cash this check
    • Gość: JACEK Idz spac IP: 64.9.159.* 16.07.02, 23:37

Jakis ten sen kiepski, idz spac i dosnij wiecej bo jak narazie twoj przekroj "snowego" spoleczenstwa jest do
      tylka, tylko robotnicy i urzedasy!! A co z reszta? Pytam sie , co z reszta????
      ps uzycie " I have a Dream" z przemowienia pana Martina Luthera Kinga jr. z 1963 roku uwazam za niesmaczne i
      swiadczace o twej indolencji , przytocze ci tresc tego przemowienia i jak potrafisz znalezc paralele do polskiej
      rzeczywistosci to idz spac i sie nie budz. To przemowienie to nie scierka ktora mozesz sobie gebe wycierac, by to
      zrozumiec , trzeba do tego dorosnac panie syf- gryf !!!!!

28 sierpnia 1963 roku
      Five score years ago, a great American, in whose symbolic shadow we stand signed the Emancipation Proclamation.
      This momentous decree came as a great
      beacon light of hope to millions of Negro slaves who had been seared in the flames of withering injustice. It came as a
      joyous daybreak to end the long night of
      captivity. But one hundred years later, we must face the tragic fact that the Negro is still not free.

One hundred years later, the life of the Negro is still sadly crippled by the manacles of segregation and the chains of
      discrimination. One hundred years later, the
      Negro lives on a lonely island of poverty in the midst of a vast ocean of material prosperity. One hundred years later,
      the Negro is still languishing in the corners of
      American society and finds himself an exile in his own land.

So we have come here today to dramatize an appalling condition. In a sense we have come to our nation's capital to
      cash a check. When the architects of our
      republic wrote the magnificent words of the Constitution and the Declaration of Independence, they were signing a
      promissory note to which every American was to
      fall heir.

This note was a promise that all men would be guaranteed the inalienable rights of life, liberty, and the pursuit of
      happiness. It is obvious today that America has
      defaulted on this promissory note insofar as her citizens of color are concerned. Instead of honoring this sacred
      obligation, America has given the Negro people a
      bad check which has come back marked "insufficient funds." But we refuse to believe that the bank of justice is
      bankrupt. We refuse to believe that there are
      insufficient funds in the great vaults of opportunity of this nation.

So we have come to cash this check
      • Gość: mikolaj7 Re: Idz spac IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 23:55
        wow, chyba lekko ich przystopowales :-)

btw. to forum to syf, znowu jestem gosciem...
        • Gość: franekkk Re: Idz spac IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 00:27

założenie dobre ale syf mozna sobie bylo darowac przyznaj racje jacek
          • Gość: JACEK Re: Idz spac IP: 64.9.159.* 17.07.02, 00:33
            Gość portalu: franekkk napisał(a):

>
            > założenie dobre ale syf mozna sobie bylo darowac przyznaj racje jacek

Ok ok , przepraszam, przesadzilem :-(((.....................................................................ale sie kurde rymowalo,nie???
            ;-)))
            • Gość: franekkk Re: Idz spac IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 00:37

jacek pierdziacek
              franek dupanek

Re: Idz spac

racja: siostro gdzie jest moja pidzama
              nie no nie ta
              ta z dluuugimi rekawkami
              jak miekko
              jak bialo
              jak przyjemnie
    • Gość: Kostia Tak będzie. IP: *.xtra.pl 17.07.02, 08:23
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Bracia i siostry mialem sen , sen o Polsce o sprawiedliwym kraju gdzie
      > robotnicy pracuja a urzednicy wykonuja swoje czynnosci dla dobra ogolnego.
      > Bracia i siostry sprawiedliwosc musi zwyciezyc a zlo musi byc pokonane.
      > Wierze w to ze ze nastapi to juz niedlugo, wierze ze skupimy sie na rozwoju
      > kultury na wychowaniu naszych dzieci na czynieniu dobra. Mialem sen!!!!

Tak będzie.

Kiedyś (1981)napisałem felieton (prasa opozycyjna) podobny do Twojego
      twierdzenia. że miałem sen : "śniło mi się wówczas w jednej z opozycyjnych
      Gazet, że kraj jest wolny, ZSRR upadł, Polska przystąpiła do NATO". Ot tak taki
      zabawny wręcz dowcip, uważałem.Również jak Ty ubrałe w formmę, że miałem sen.
      Również wówczas Gryfie paru abnegatów, Ubeków itd napisało o
      mnie "Idiota", "idż spać" itd. Pomyślałem sobie , a może i mają
      rację. "Przesadziłeś" , osobiście powiedział mi to wówczas Marek Tałasiewicz ,
      działacz struktur poziomych PZPR z Politechniki Szczecińskiej.
      Mój sen się sprawdził Gryf-ie i Twój też się sprawdzi. Tak będzie.
      • Gość: JACEK Znalazlem,znalazlem,znalazlem feIieton Kostii!!!!! IP: 64.9.159.* 20.07.02, 00:52
        Zwrazam honor, Kostia pisal w " prasie opozycyjnej" nawet znalazlem jeden z jego felietonow. Drukowany w pismie
        "Jestesmy za dobrem dla Polski " napisany w 12-go czerwca 1982 roku . cytuje:

Kostia ( haslo wywolawcze- ninel) 12/6/1982 Szczecin . nr zeszytu 37

Patriotyzm i internacjonalizm to podstawy socjalistycznej świadomości - to najbardziej szlachetne
        uczucia każdego człowieka. Patriotyzm to miłość Ojczyzny, własnego narodu, dążenie do jego
        dobra. Współcześnie patriotyzm naszego narodu polega na budowaniu Polski socjalistycznej.
        Rzetelna praca i nauka, aktywna postawa społeczna, wysokie poczucie współodpowiedzialności
        za dorobek całego narodu, za losy socjalistycznej Ojczyzny, obywatelski i świadomy stosunek do
        umacniania obronności kraju są dziś przejawem i miarą patriotyzmu obywateli naszego państwa.
        Patriotyzm każdego obywatela Polski Ludowej trwale i silnie związany jest z internacjonalizmem.
        Są to uczucia nierozłączne. Patriotyzm i internacjonalizm naszego narodu są jednak nie tylko
        pojęciami, problemami współczesnego rozwoju. Cała historia naszego kraju w czasach
        nowożytnych wiąże się ściśle z walką sił rewolucyjnych. Walce narodów radzieckich
        zawdzięczamy stworzenie warunków do odzyskania niepodległości przez Polskę po pierwszej
        wojnie światowej, jak i wyzwolenie kraju spod hitlerowskiej okupacji w latach 1944-1945. Interesy
        naszego kraju, jego teraźniejszość i przyszłość splatają się nierozerwalnie z interesami bratnich
        krajów socjalistycznych, a Związku Radzieckiego w szczególności. Ich losy i przyszłość są
        naszymi losami i naszą przyszłością.

WOW, Kostia , czleku, ale im dales , wow, to naprawde jest kawal opozycji i felietonu.....chyle kalarepe!!!!!!
        • mikolaj7 JE3STES WIELKI!!!! 20.07.02, 00:57
          cos wspanialego :DDD

to mnie rozbroilo, a masz linka (bo chyba wyszperales w
          necie?), jeszcze gratuluje i tez chyle czola :D
          • Gość: JACEK Re: JE3STES WIELKI!!!! IP: 64.9.159.* 20.07.02, 01:05
            Link w drodze ,do pelnej skrzyni cudow pisanych przez Kostie ,Gryfcia, Lupinow ,Lauferow i innych Lucyferow !!!!!!
            • mikolaj7 Re: JE3STES WIELKI!!!! 20.07.02, 01:13
              Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Link w drodze ,do pelnej skrzyni cudow pisanych przez Kostie ,Gryfcia, Lupinow
              > ,Lauferow i innych Lucyferow !!!!!!

ho, ho to trzeba delikatnie ich czestowac prawda o nich -
              nadchodzi weekend, czyli dwa dni non-stop druga zmiana...

ale gratuluje jeszcze raz, zaraz sie dowiemy, ze to Ty
              pisales i zmieniles tylko podpis na Kostie (zaloze sie, ze tak
              napisze laufer), ale co tam ;-)

• Gość: ZetKa Re: MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ] IP: *.net.com / 3.149.7.* 17.07.02, 08:44
      > Bracia i siostry mialem sen
      A wiesz, co psychiatrzy mowia o takich, to mowia, ze sa Jezusem, Napoleonem
      albo Martinem Luterem Gryfem?
      Btw Jak skonczyl Martin Luter King i czy ty chcesz tak samo?
      • Gość: Gryf Re: MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ] IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.07.02, 09:18
        Gdyby moje dzieci ZetKa mogly zyc w normalnym kraju to TAK!
        • Gość: Tomik Re: MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ] IP: *.ncr.com 17.07.02, 09:55
          To ja już faktycznie idę spać!!!! Jacek, how do you think, who would really
          read this speech? It's great by the way, I've never seen that before as a "one
          piece". Licytacja na choroby psychiczne??? Może tak odpuścimy???? Ameryka lat
          pięćdziesiatych -sześdziesiątych faktycznie różni sie od Polski początku XXI
          wieku. Zło - truizm, ale jest ponadczasowe. Tu rację ma Gryfu! bezpośrednie
          porównania są chybione - i tu Gryfu nie masz racji!

Co wątek - to dyskusja schodząca na poziom...., poniżej poziomu. Może tak
          obudźmy się ??? :))

Coraz bardziej blady ten mój uśmiech... :)
      • Gość: Basia Re: MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ] IP: 2.3.STABLE* / 126.17.60.* 17.07.02, 13:40
        Wiem ZetKa, że jesteś bezczelna.
        Wiem, że jesteś głupia krowa.

Ale żeby publicznie sugerować, że może ktoś bardzo źle skończyć,
        za to że chce skupić się na rozwoju kultury, wychowywaniu dzieci oraz na
        czynieniu dobra to muszę ci powiedzieć, że jesteś zwykłą zdzirą.

PS. To dobrze, że ludzie mają marzenia oraz chcą być lepszymi.
        Dzięki takim osobom świat może będzie lepszy, bo takie ZetKi
        nic dobrego nie potrafią tylko mogą ciągną ludzkość w strone
        bagna.
        Patrzcie co dzieje się w Szczecinie.

Basia
        • Gość: jottka ojezusmaria IP: *.net.autocom.pl 17.07.02, 13:52
          chyba szaleństwa portalu i na ludzi źle oddziaływują, jak tak sobie patrzę na
          te posty, a zwłaszcza ostatni ..

a u mnie słońce wyłazi zza chmur i ogólnie całkiem przyjemnie się robi :))
          • aszczecin Re: ojezusmaria 17.07.02, 14:36
            Gość portalu: jottka napisał(a):

> chyba szaleństwa portalu i na ludzi źle oddziaływują, jak tak sobie patrzę na
            > te posty, a zwłaszcza ostatni ..
            >
            > a u mnie słońce wyłazi zza chmur i ogólnie całkiem przyjemnie się robi :))
          • aszczecin Re: ojezusmaria 17.07.02, 14:58
            Gość portalu: jottka napisał(a):

> chyba szaleństwa portalu i na ludzi źle oddziaływują...

Owszem to sie daje zaobserwować.
            Byt określa świadomość ;)

Tak swoją drogą to wpływ Rycha na Gryfa zaowocował zmianą płci u tego
            ostatniego.
            Basia to juz nie jest nasz "stary", poczciwy Gryfu.
            Teraz to już jest wojująca feministka z przeszłością :)

> a u mnie słońce wyłazi zza chmur i ogólnie całkiem przyjemnie się robi :))
            A u mnie ciemno (!) i deszcz pada ;)
            • jottka Re: ojezusmaria 17.07.02, 15:09
              po pierwsze - feministka rzecz przyjemna, ale Basia nie sprawia wrażenia, by na
              ten szlachetny tytuł zasługiwała.

po drugie - ciemno to tu było wczoraj, widowiskowe burze przez pół popołudnia i
              niemal całą noc. a teraz to słoneczko to też jakieś nieco podejrzane ..

no ale świeci, już coś :))
              • aszczecin Re: ojezusmaria 17.07.02, 15:18
                jottka napisała:

> Basia nie sprawia wrażenia, by na
                > ten szlachetny tytuł zasługiwała.

Zasugerowałaś się tym, że
                "To dobrze, że ludzie mają marzenia oraz chcą być lepszymi.
                Dzięki takim osobom świat może będzie lepszy..."
                Jak byś doczytała do końca to tam już jest czochranie za kudły
                a takie akcje to już wypisz wymaluj wojujacy feminizm ;)

> no ale świeci :))
                No i właśnie stad w Krakowie to Wy wszyscy jesteście oświeceni :)
                Sam Kazik kiedyś o tym śpiewał, że tu lato jest krótkie a klimat nie bardzo goracy ;)
                • jottka Re: ojezusmaria 17.07.02, 15:29
                  ostrzegam, że dla mnie feminizm to szlachetne pojęcie i nie łączę go z
                  podstępnym kopaniem po kostkach :)

a poza tym w szczecinie i w burzę jest pięknie, uuu, jeszcze z półtora
                  tygodnia..
                  • mikolaj7 Re: ojezusmaria 17.07.02, 22:49
                    jottka napisała:

> ostrzegam, że dla mnie feminizm to szlachetne pojęcie i nie łączę go z
                    > podstępnym kopaniem po kostkach :)

tylko z krzyczeniem, ze faceci to swinie ;-)

>
                    > a poza tym w szczecinie i w burzę jest pięknie, uuu, jeszcze z półtora
                    > tygodnia..

a ja mam jeszcze dwa to dnia zero, jak ja to wytrzymam....
          • Gość: JACEK Re: ojezusmaria IP: 64.9.159.* 24.09.02, 18:05
            ojezusmaria to za malo!!!!!
        • Gość: ZetKa Re: MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ] IP: *.net.com / 3.149.7.* 17.07.02, 15:34
          > Wiem ZetKa, że jesteś bezczelna.
          > Wiem, że jesteś głupia krowa.
          Widze, ze wiesz bardzo duzo o mnie... ciekawe, ze wsrod tego natloku informacji
          o mnie uszlo twojej uwadze, ze nie jestem kobieta...
          No, wiesz o mnie doslownie wszystko...

> Ale żeby publicznie sugerować, że może ktoś bardzo źle skończyć,
          Czy ja cos sugeruje? Ja tylko pokazuje, ze mnie sie to kojarzy z pewnymi
          chorobami psychicznymi. Mania wielkosci, bycie moze nawet cos wiekszego...

> za to że chce skupić się na rozwoju kultury, wychowywaniu dzieci oraz na
          > czynieniu dobra to muszę ci powiedzieć,
          Gryf i rozwoj kultury? Jemu w raju bedzie niedobrze. Jest to czlowiek, ktory na
          sile marudzi i nic wiecej.
          Jesli chodzi o rozwoj kultury, to juz wieksze zaslugi od niego mam ja, Mike,
          Stettiner i cala reszta jego opozycji, ktorych to staraniem do Szczecina wrocil
          pomnik Colleoniego.
          Gryf ma raczej tendencje do rzucania populistycznymi haslami typu rzad kradnie,
          zarzad (stoczni) kradnie, bez podawania konkretnych argumentow...
          Nie mowie, nikt nie jest swiety ale jak juz kogos oskarzam, to mam ku temu
          jakies powody, a jak ktos chce, zawsze podaje zrodla informacji. W przypadku
          Gryfa - nigdy nie ma tych zrodel, tak, jakby zrodlem byla jego glowa...

> PS. To dobrze, że ludzie mają marzenia oraz chcą być lepszymi.
          gryf chce byc lepszy? Nie, on chce pokazac, ze rzad/wladza/itp. jest gorsza...

Ktos mowil o licytowaniu sie chorobami psychicznymi, ale nie bede tu mowil o
          manii przesladowczej, raczej o niechorobowym malkontenctwie, dekadentyzmie...

ale fakt, udawana (nie rzeczywista) schizofrenie u Gryfa daje sie zauwazyc
          (wielonickowosc)...

> Dzięki takim osobom świat może będzie lepszy, bo takie ZetKi
          > nic dobrego nie potrafią tylko mogą ciągną ludzkość w strone
          > bagna.
          Jesli odzyskiwanie Colleoniego uwazasz za ciagniecie w strone bagna...

> Patrzcie co dzieje się w Szczecinie.
          Dzieje sie wiele rzeczy zlych, wiele dobrych. Niektorzy widza je wszystkie,
          niektorzy (Gryf) widza tylko te zle, a tym dobrym zaprzeczaja, nawet jesli by
          mialo wyjsc ze 2+2=5...
          • Gość: Laufer 1 Chrzanisz. IP: *.xtra.pl 17.07.02, 19:11
            Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> Gryf i rozwoj kultury? Jemu w raju bedzie niedobrze.

Argument bardzo przesadzony. Porównanie obecnej rzeczywistości, w której nie
            mieści się Gryf do "raju" delikatnie mówiąc jest mocno przesadzone.Gryf nie
            mieści się w tym bagnie. (to nie raj) i ma rację. Rzeczywistość zmieniali i
            czynili postęp własnie Gryfowie, którzy nie zkceptują rzezcywistości takiej jak
            jest. Lizusków i samochwałków jak Ty historia w zasadzie nie pamięta.

> Jesli chodzi o rozwoj kultury, to juz wieksze zaslugi od niego mam ja, Mike,
            > Stettiner i cala reszta jego opozycji, ktorych to staraniem do Szczecina
            wrocil pomnik Calleoniego.

I kto tu ma manię wyższości. Gryf? Przecież to co napisałeś to definicyjna
            nieskromność lub silny kompleks.
            >
            > Gryf ma raczej tendencje do rzucania populistycznymi haslami typu rzad
            kradnie,
            >
            > zarzad (stoczni) kradnie, bez podawania konkretnych argumentow...

To nie są populistyczne hasła. Zle to udczytałeś Z.K.. To stwierdzenie
            rzeczywistości. I ona taka jest.

> Nie mowie, nikt nie jest swiety ale jak juz kogos oskarzam, to mam ku temu
            > jakies powody

Tak Ty rzeczywiście jesteś idealny.To dowcip ?
            >
            > > PS. To dobrze, że ludzie mają marzenia oraz chcą być lepszymi.
            > gryf chce byc lepszy? Nie, on chce pokazac, ze rzad/wladza/itp. jest gorsza...

Nie gorsza, ale zła i nieudolna co jest opinią większości społeczeństwa w/g
            wszystkich prawie badań.

> Ktos mowil o licytowaniu sie chorobami psychicznymi, ale nie bede tu mowil o
            > manii przesladowczej, raczej o niechorobowym malkontenctwie, dekadentyzmie...
            >
            > ale fakt, udawana (nie rzeczywista) schizofrenie u Gryfa daje sie zauwazyc
            > (wielonickowosc)..

Tu szkoda po prostu słów.

ze 2+2=5... znowy się Z.K. pomyliłeś, ale spróbuj jesteś blisko.
            • Gość: JACEK Hej Laufpper , czytalem o was w dzisiejszej GW IP: 64.9.159.* 17.07.02, 19:19
              Wyglada na to ze wszystko wysniliscie w waszych forumowych postach, sznowni chloppcy laufpperowcy!!!!!

Jeżeli prezydentem Szczecina zostanie członek Samoobrony, to urzędowanie rozpocznie od obniżenia pensji
              sobie i urzędnikom - przedstawił plan działania po wyborach samorządowych Andrzej Lepper

Jeżeli fotel prezydenta Szczecina zdobyłby nasz kandydat, to urzędowanie rozpocząłby od obniżenia pensji:
              sobie i urzędnikom - roztaczał w środę plany działania po wyborach samorządowych Andrzej Lepper.

Szef Samoobrony zapowiedział również, że ich kandydat wprowadziłby zakaz sprzedaży ziemi obcokrajowcom.

- Może też odkryć afery i przyjrzeć się przetargom w sprawie hipermarketów - mówił.

Kandydata na prezydenta Szczecina Samoobrona jednak nie ma i nawet nie wiadomo, czy go wystawi.

- Jeżeli zdecydujemy się na przedstawienie odpowiedniej osoby, zrobimy to najwcześniej w ostatnim tygodniu
              przed wymaganym zgłoszeniem do komisji wyborczej - powiedział Lepper.

W wyborach samorządowych Samoobrona będzie walczyć o mandaty samodzielnie. Decyzją władz krajowych
              partii i klubu parlamentarnego został wprowadzony całkowity zakaz zawiązywania koalicji. Kto się tym regułom
              nie podporządkuje, zostanie usunięty z szeregów partii.

- Jesteśmy drugą siłą, jesteśmy drugą partią w Polsce - uzasadniał decyzję o samodzielnym starcie Lepper. -
              Będziemy zadowoleni, jeżeli zyskamy 30-procentowe poparcie.

Lepper powtarzał, że sytuacja społeczna i ekonomiczna kraju jest coraz gorsza. Oznajmił też dziennikarzom, że
              Samoobrona, gdy tylko obejmie władzę, ma już odpowiedniego kandydata na ministra finansów.

- To praktyk, dyrektor dużego polskiego banku - mówił zadowolony Lepper.

Nazwiska nie zdradził.
              • Gość: Laufer 1 Którego systemu nie bronisz -ten upada JACKU IP: *.xtra.pl 18.07.02, 07:07

> Wyglada na to ze wszystko wysniliscie w waszych forumowych postach, sznowni
                chl
                > oppcy laufpperowcy!!!!!
                >
                Nie tylko dawne sny Kostii spełniły się, co widać. Sen Gryfa też się spełni.
                Stanie się tak co byście tu nie pisali - znerwicowani i przegrani "chłopcy z
                SB" , którzy którego to systemu nie bronicie, ten upada. Co nie robicie to nie
                wychodzi. To bardzo dobry prognostyk dla upadku tego szamba , które jest
                teraz.Tego bronisz i ten też upadnie.
                Pogadaj lepiej ze swoim kumplem Gustlikiem 102, Mikołajem 107, Mikiem 102 i
                innymi. A My się pośmiejemy. Gryfa i Kostii nie jesteś w stanie nawet zrozumieć.
                A samoobrona? To co zacytowałeś załośliwie i bezzasadnie z Samoobrony nie
                jest godne poparcia (tu się odcinam)- ale i tak bardziej rozsądne od Twoich
                poglądów i Twoich kumpli - "Małp".

• Gość: ZetKa Re: Którego systemu nie bronisz -ten upada JACKU IP: *.net.com / 3.149.7.* 18.07.02, 08:38
                  > Pogadaj lepiej ze swoim kumplem Gustlikiem 102, Mikołajem 107, Mikiem 102
                  No, nie, teraz juz na pewno mania przesladowcza...
                  Mikolaj7, na dodatek znany jest nie tylko tu, ale juz wczesniej byl na Krakowie
                  i w fantastyce, i moge cie zapewnic, ze Mike102 i Mikolaj7 maja troche inne
                  zainteresowania w dziedzinie fantastyki i inny wiek, co zreszta widac po ich
                  wypowiedziach...
              • Gość: ZetKa Re: Hej Laufpper , czytalem o was w dzisiejszej G IP: *.net.com / 3.149.7.* 18.07.02, 08:35
                > Jeżeli prezydentem Szczecina zostanie członek Samoobrony, to urzędowanie
                rozp
                > ocznie od obniżenia pensji
                > sobie i urzędnikom - przedstawił plan działania po wyborach samorządowych
                And
                > rzej Lepper
                Ilu juz tak mowilo?
                Szczytny cel, ale jakos zawsze konczy sie na obietnicach wyborczych...
                Btw Lepper tez obiecywal, ze jak sie dorwie do wladzy, to od razu skonczy sie
                lapownictwo, itp., ze wszyscy winni pojda do sadu. Jak na razie, tylko jemu
                mozna udowodnic lamanie prawa, a jesli chodzi o lapownictwo - chyba Gryf nie
                powiesz, ze juz go nie ma?

> Szef Samoobrony zapowiedział również, że ich kandydat wprowadziłby zakaz
                sprz
                > edaży ziemi obcokrajowcom.
                Przypomne Jurczyka. I te 2 mld (jak sie nie myle) ktore Szczecin musi zaplacic
                ktorejs tam firmie za przetarg na Mieszka...
                I spytam: a kto ma w Polsce inwestowac w fabryki? Polacy? Z czego?

> - Może też odkryć afery i przyjrzeć się przetargom w sprawie hipermarketów -
                Oj, te afery juz od dawna odkrywa... skonczylo sie na tym, ze zrobil nam Atak
                Klonow przed premiera...

> Samoobrona, gdy tylko obejmie władzę, ma już odpowiedniego kandydata na
                minis
                > tra finansów.
                Ciekawe, czy on ma jakies pomysly na rozwoj, oczywiscie poza rozwojem wlasnej
                kasy...

• Gość: ZetKa Re: Chrzanisz. IP: *.net.com / 3.149.7.* 18.07.02, 08:29
              > Argument bardzo przesadzony. Porównanie obecnej rzeczywistości, w której nie
              > mieści się Gryf do "raju" delikatnie mówiąc jest mocno przesadzone.
              Ja nie mowie, ze my mieszkamy w raju. Ja mowie, ze Gryf jest takim maruda, ze
              gdzie by nie trafil, tam mu bedzie zle. To sie nazywa "dekadenctwo w Gryfie", a
              nie "raj w Szczecinie"

> mieści się w tym bagnie. (to nie raj) i ma rację. Rzeczywistość zmieniali i
              > czynili postęp własnie Gryfowie, którzy nie zkceptują rzezcywistości takiej
              Nawolujesz do plemion slowianskich? Gryfici (a nie gryfowie) zostali w koncu
              wchlonieci przez Polan, a pozniej czasem tej Polsce tez nie bylo zle, choc
              czasem bylo tragicznie...
              No chyba, ze ci chodzi o forumowiczow - Gryfow (a wiec jednak sie rozmnozyl? ;>
              - ale jakie oni maja zaslugi?

> jest. Lizusków i samochwałków jak Ty historia w zasadzie nie pamięta.
              Nie jestem lizuskiem, nikomu sie nie podlizuje. Po prostu zauwazam wszystko, a
              nie tylko czern. Swiat jest szary, i klotnie, czy jest bialy czy czarny nie
              maja sensu...

> I kto tu ma manię wyższości. Gryf? Przecież to co napisałeś to definicyjna
              > nieskromność lub silny kompleks.
              Ale sa to tez fakty. Podwazysz je?

> > zarzad (stoczni) kradnie, bez podawania konkretnych argumentow...
              > To nie są populistyczne hasła. Zle to udczytałeś Z.K.. To stwierdzenie
              > rzeczywistości. I ona taka jest.
              Moge prosic o dowody? Gryf nigdy nie powoluje sie na zrodlo informacji, Mike,
              ja, i jeszcze kilka innych osob, czesto podaja, skad maja swoje informacje, i
              tylko wlasna interpretacje dopisuja. Gryf nigdy nie podal zrodla...

> > Nie mowie, nikt nie jest swiety ale jak juz kogos oskarzam, to mam ku temu
              > > jakies powody
              > Tak Ty rzeczywiście jesteś idealny.To dowcip ?
              Nie.
              Jedynie pokazanie, ze ja postepuje zgodnie z konstytucyjna zasada, ze kazdy ma
              prawo do obrony, a oskarzenia wydawane sa po calym procesie...

> Nie gorsza, ale zła i nieudolna co jest opinią większości społeczeństwa w/g
              > wszystkich prawie badań.
              No, chyba nie do konca. Np. prezydent ma calkiem dobre statystyki...
              co znaczy wiekszosc spoleczenstwa? Ameryka, Francja, Niemcy tez? Czy oni nie sa
              czescia spoleczenstwa?

> Tu szkoda po prostu słów.

> ze 2+2=5... znowy się Z.K. pomyliłeś, ale spróbuj jesteś blisko.
              Doczytaj do konca, chyba z mojej wypowiedzi wynika, ze ja sie z tym nie zgadzam?
            • Gość: Jazzek Re: Chrzanisz. IP: 2.4.STABLE* / 172.16.84.* 18.07.02, 10:23
              >Rzeczywistość zmieniali i czynili postęp własnie Gryfowie, którzy nie
              >zkceptują rzezcywistości takiej jak jest.

Ciekaw jestem jak bys skomentowal przypadek pana Carnegie z USA, ktory dzisiaj
              kojarzy sie z kultura, gdyz ufundowal hale koncertowa. Mozna by pomyslec jaki
              fajny gosciu. A w rzeczywistosci byl jednym z najbardziej bezwzglednych
              kapitalistow i oszustow. Wiele innych wydawaloby sie szacownych nazwisk z
              tamtego rejonu ma za soba ciemna przeszlosc. I nie sadze, zeby to jakis ich
              Gryf namowil pana C. do pokuty.

Czy gdyby byly prezez SSSA zafundowal Szczecinowi hale widowiskowo-sportowa, to
              twoja ocena jego osoby zmienilaby sie nieco?
              • Gość: JACEK Re: Chrzanisz. IP: 64.9.159.* 18.07.02, 16:25
                Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> >Rzeczywistość zmieniali i czynili postęp własnie Gryfowie, którzy nie
                > >zkceptują rzezcywistości takiej jak jest.
                >
                > Ciekaw jestem jak bys skomentowal przypadek pana Carnegie z USA, ktory dzisiaj
                > kojarzy sie z kultura, gdyz ufundowal hale koncertowa. Mozna by pomyslec jaki
                > fajny gosciu. A w rzeczywistosci byl jednym z najbardziej bezwzglednych
                > kapitalistow i oszustow. Wiele innych wydawaloby sie szacownych nazwisk z
                > tamtego rejonu ma za soba ciemna przeszlosc. I nie sadze, zeby to jakis ich
                > Gryf namowil pana C. do pokuty.
                >
                > Czy gdyby byly prezez SSSA zafundowal Szczecinowi hale widowiskowo-sportowa, to
                >
                > twoja ocena jego osoby zmienilaby sie nieco?
                Oczywiscie ze tak, ci chlopcy tancza tak jak im zagrasz. W stanie wojennym siedzieli przestraszeni u mamusi pod
                pierzyna i grzecznie glosowali za komuna a teraz bo sie im do koryta nie udalo dostac , robia za wielkich
                wolnosciowych Gieroji !!! I to na bez imiennym forum w gazecie wyborczej ! Smiechu warty wymuszony patriotyzm.
                Wstyd i zenada !!!!! I jeszcze tego typu posty : by kostia , pisalem kiedys w prasie opozycyjnej felietony!!!!! Co za tupet
                !!!! Ci co pisali , nie rozdrabniaja sie na drobne na jakims tam forum BARANIE!!!!!!
                Zobacz ze laufppery, gryfy , kostie i cala reszta tej bandy ( czworga) jest najlepiej zorientowana w tym co sie w
                UW i UM dzieje!!! Dla mnie te poczwary so typowym przykladem socjalistycznych nieudacznikow !!!!!!
                • mikolaj7 Re: Chrzanisz. 18.07.02, 16:56

> Gość portalu: Jazzek napisał(a):
                  >
                  > > >Rzeczywistość zmieniali i czynili postęp własnie Gryfowie, którzy nie
                  > > >zkceptują rzezcywistości takiej jak jest.
                  > >
                  > > Ciekaw jestem jak bys skomentowal przypadek pana Carnegie z USA, ktory dzi
                  > siaj
                  > > kojarzy sie z kultura, gdyz ufundowal hale koncertowa. Mozna by pomyslec j
                  > aki
                  > > fajny gosciu. A w rzeczywistosci byl jednym z najbardziej bezwzglednych
                  > > kapitalistow i oszustow. Wiele innych wydawaloby sie szacownych nazwisk z
                  > > tamtego rejonu ma za soba ciemna przeszlosc. I nie sadze, zeby to jakis ic
                  > h
                  > > Gryf namowil pana C. do pokuty.
                  > >
                  > > Czy gdyby byly prezez SSSA zafundowal Szczecinowi hale widowiskowo-sportow
                  > a, to
                  > >
                  > > twoja ocena jego osoby zmienilaby sie nieco?
                  > Oczywiscie ze tak, ci chlopcy tancza tak jak im zagrasz. W stanie wojennym sie
                  > dzieli przestraszeni u mamusi pod
                  > pierzyna i grzecznie glosowali za komuna a teraz bo sie im do koryta nie udalo
                  > dostac , robia za wielkich
                  > wolnosciowych Gieroji !!! I to na bez imiennym forum w gazecie wyborczej ! Smie
                  > chu warty wymuszony patriotyzm.
                  > Wstyd i zenada !!!!! I jeszcze tego typu posty : by kostia , pisalem kiedys w
                  > prasie opozycyjnej felietony!!!!! Co za tupet
                  > !!!! Ci co pisali , nie rozdrabniaja sie na drobne na jakims tam forum BARANIE
                  > !!!!!!
                  > Zobacz ze laufppery, gryfy , kostie i cala reszta tej bandy ( czworga) jest
                  > najlepiej zorientowana w tym co sie w
                  > UW i UM dzieje!!! Dla mnie te poczwary so typowym przykladem socjalistycznych
                  > nieudacznikow !!!!!!

rany, Jacek, spokojnie. wszyscy wiedza, ze masz racje, ale
                  zaraz odezwa sie klony i beda krzyczec, ze trafili czule itd.
                  nie warto sie dla nich produkowac... :-)
      • Gość: JACEK Re: MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ] IP: 64.9.159.* 07.10.02, 19:04
        Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> > Bracia i siostry mialem sen
        > > Wierze w to ze ze nastapi to juz niedlugo, wierze ze skupimy sie na rozwoj
        > u
        > > kultury na wychowaniu naszych dzieci na czynieniu dobra. Mialem sen!!!!
        > A wiesz, co psychiatrzy mowia o takich, to mowia, ze sa Jezusem, Napoleonem
        > albo Martinem Luterem Gryfem?
        > Btw Jak skonczyl Martin Luter King i czy ty chcesz tak samo?
        ale on nie wie , on tylko slyszal o tym na turzynie i tyle !!!!
    • Gość: Gryf Re: MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ] IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 21:31
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Bracia i siostry mialem sen , sen o Polsce o sprawiedliwym kraju gdzie
      > robotnicy pracuja a urzednicy wykonuja swoje czynnosci dla dobra ogolnego.
      > Bracia i siostry sprawiedliwosc musi zwyciezyc a zlo musi byc pokonane.

.....i sie obudzilem a tu nic wszystko po staremu !
      • Gość: JACEK Re: MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ] IP: 64.9.159.* 24.07.02, 23:28
        Ja juz ci rade gryfcio dalem, spij i sie nie budz i wszystkim bedzie lepiej !!! ;-))))))))))))))
        • Gość: JACEK Re: MIAŁEM SEN [ martin luter gryf ] IP: 64.9.159.* 24.09.02, 21:24
          Raz jeszcze przeczytalem sobie ten post i dalej wierzyc mi sie nie chce jak mozna byc tak walnietym by taki post
          wypocic !!!!! ;-)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka