Dodaj do ulubionych

Komis meblowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:44
Gdzie w Szczecinie znajdują się komisy meblowe? Ten na Malczewskiego znam. Ale inne? Takie gdzie handluje się starociami typu stare lampki, wieszaki, stare maszyny do pisania, wiecie, takie rzeczy z czasów przedgierkowskich.
Obserwuj wątek
    • kurde.felek Re: Komis meblowy 07.06.05, 19:32
      Raczej w Szczecinie ludzie wiedzą, że antkwariaty i sklepy z antykami są w
      granicach pl.Orla Białego od Bramy Hołdu Pruskiego, ul. Mariacką do końca.
      Czasami coś się można wypatrzeć na targowisku Tobruk, czasami warto poszperać
      po targowiskach wiejskich, większych jarmarkach,pogadać z ludźmi to się coś
      znajdzie. Kopalnią wiedzy są stolarze w małych miasteczkach. Znają każdy mebel
      w okolicy. Sam tak zbieram nogi od starych maszyn do szycia Zingera do stołu do
      pracy. Na wiejskiej gnojownicy znalazłem XVIII wieczny calutki, nie uszkodzony
      antał (!!!) wysoki na 70 cm. do jakiś leków, hacle ręcznie kute itp.rzeczy.
      • Gość: Ta co pytała Re: Komis meblowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:45
        kurde.felek napisał:

> Raczej w Szczecinie ludzie wiedzą, że antkwariaty i sklepy z antykami są w
        > granicach pl.Orla Białego od Bramy Hołdu Pruskiego, ul. Mariacką do końca.

Raczej to wiem...Nie chodzi mi o antyki, tylko badziewie z naszych mieszkań. Wieszaki z szarotką, koszmarne klosze do lamp i takie tam...
        • Gość: mellka Re: Komis meblowy IP: 217.153.73.* 07.06.05, 23:33
          Taki komis był w podwórzu ul. Bogusława,(róg Woj.Polskiego) obok siedziby TBS-u
          i na ul. 5 Lipca za skrzyżowaniem z Boh.Warszawy a w miaseczkach Nowogard,
          Płoty, Resko, Łobez są ,,komisy,, z niemieckimi meblami z wystawek
          troche daleko od Szczecina, ale czasem trafiają sie fajne, niezniszczone i
          całkiem niedrogie rzeczy trącące myszką
    • angell2 Re: Komis meblowy 13.06.05, 19:14
      na ul. Spiska 3, na Pomorzanach przy ryneczku (za końcowym 3,6,12 - z tyłu) ina
      osowie ale nie wiwm jaka to ulica :-)
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka