Dodaj do ulubionych

Czy zawdzieczamy cos komunie ?????

IP: 64.9.159.* 03.08.02, 02:39
Wiem ze straszne to pytanie ale taka przewrotna mysl mi do glowy przyszla. Dzieki komunie i jej marazmowi
zdecydowalem sie wyjechac z Polski i zaczac zycie na nowo . Gdyby nie komuna to bym nigdy nie poznal mojej
wspanialej zony i nie mial bym takich super dzieciakow !!!! W komunie studiow nie moglem skonczyc ( len i glupi
bylem) ba nawet w liceum siedzialem w klasie ( i to dwa razy !!!!!! ) Co prawda mature zdalem wzorowo co bylo
ewenementem w mojej szkolnej edukacj( pewnie wiedza byla juz ugruntowana he he he)i.Dopiero po wyjezdzie
tutaj wreszcie doszlo do mego zaklutego lba i studia skonczylem, nawet dwa fakultety. Dzisiaj wiem ze wyjazd i
proba przezycia tutaj , jakos mnie na ludzi wyprowadzila . Dzisiaj sobie tak pomyslalem ze tak wlasciwie to
komuna mi pomogla dorosnac i byc szczesliwym . ;-))) Ot taka przewrotna mysl mi sie po glowie palenta !!!
Powtarzam , mysl jest przewrotna !!! Pewnie niektorzy z was maja podobne .
Co tez zawdzieczamy komunie w naszym zyciu ???

ps pewnie znajda sie tacy by tu bawic sie wew polityke :-( ale pytanie jest tak wlasciwie skierowane do tych ,
hmmm, nazwijmy ich , przewrotnych !!!!!

ps 2 : uprzedzajac zlosliwcow , post ten nie jest w zadnym wypadku gloryfikowaniem zycia w np USA nad
zyciem w Polsce !!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bartek Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 03.08.02, 07:14
      Tak, zawdzieczamy. To ze nauczyles sie pisac i pieprzysz glupty jak pomigany
      idiota.
      • Gość: Rychu Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.08.02, 08:43
        Komunie zwdzięczamy to, że o ok. !5 lat jesteśmy opóźnieni cywilizacyjnie. I
        jeszcze wiele innych spraw - jak zniszczone życie tysięcy ludzi, bardziej lub
        mniej świadomych tego.
        Natomiast to, o czym ty piszesz, zawdzięczasz tylko i wyłącznie sobie. I bez
        względu na to, czy są to dwa fakultety i dom z basenem w Huston (Ha,Ha), czy
        ZSBO i dwupokojowe na Kaliny (jak jest).
        • Gość: Laufer 1 Nie bij słabszego. Kalafior. IP: *.xtra.pl 05.08.02, 22:43
          Gość portalu: Rychu napisał(a):

> Komunie zwdzięczamy to, że o ok. !5 lat jesteśmy opóźnieni cywilizacyjnie. I
          > jeszcze wiele innych spraw - jak zniszczone życie tysięcy ludzi, bardziej lub
          > mniej świadomych tego.
          > Natomiast to, o czym ty piszesz, zawdzięczasz tylko i wyłącznie sobie. I bez
          > względu na to, czy są to dwa fakultety i dom z basenem w Huston (Ha,Ha), czy
          > ZSBO i dwupokojowe na Kaliny (jak jest).

Rychu, proszę nie śmiej się z niego. On to naprawdę przeżywa. Nie bij
          słabszego. Pisz Kalafior.
    • Gość: Laufer 1 Co Ty k---a wiesz o USA ? Z przewodników ? n/t IP: *.xtra.pl 03.08.02, 08:05
      Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Wiem ze straszne to pytanie ale taka przewrotna mysl mi do glowy przyszla.
      Dzie
      > ki komunie i jej marazmowi
      > zdecydowalem sie wyjechac z Polski i zaczac zycie na nowo . Gdyby nie komuna
      to
      > bym nigdy nie poznal mojej
      > wspanialej zony i nie mial bym takich super dzieciakow !!!! W komunie
      studiow
      > nie moglem skonczyc ( len i glupi
      > bylem) ba nawet w liceum siedzialem w klasie ( i to dwa razy !!!!!! ) Co
      prawda
      > mature zdalem wzorowo co bylo
      > ewenementem w mojej szkolnej edukacj( pewnie wiedza byla juz ugruntowana he
      he
      > he)i.Dopiero po wyjezdzie
      > tutaj wreszcie doszlo do mego zaklutego lba i studia skonczylem, nawet dwa
      faku
      > ltety. Dzisiaj wiem ze wyjazd i
      > proba przezycia tutaj , jakos mnie na ludzi wyprowadzila . Dzisiaj sobie tak
      po
      > myslalem ze tak wlasciwie to
      > komuna mi pomogla dorosnac i byc szczesliwym . ;-))) Ot taka przewrotna
      mysl
      > mi sie po glowie palenta !!!
      > Powtarzam , mysl jest przewrotna !!! Pewnie niektorzy z was maja podobne .
      > Co tez zawdzieczamy komunie w naszym zyciu ???
      >
      >
      > ps pewnie znajda sie tacy by tu bawic sie wew polityke :-( ale pytanie jest
      tak
      > wlasciwie skierowane do tych ,
      > hmmm, nazwijmy ich , przewrotnych !!!!!
      >
      > ps 2 : uprzedzajac zlosliwcow , post ten nie jest w zadnym wypadku
      gloryfikowan
      > iem zycia w np USA nad
      > zyciem w Polsce !!!!!!!!!
    • Gość: Bartek Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 03.08.02, 11:54
      Poznań
      Zakompleksiony Poznaniak zrobil furore!!!!
      Autor: Gość: Jacek IP: 64.9.159.*
      Data: 26-07-2002 01:05 + odpowiedz na list
      --------------------------------------------------------------------------------
      Jak to mozliwe ??? Zakomplesiony wcale nie wydaje sie byc zakompleksiony,wrecz
      przeciwnie super duper
      egzaltowany. Mam pytanie , jak to sie stalo, ze na tym porzadnym forum
      zakompleksiony zrobil taka furore???
      Czyzby brak atrakcji ????? Za malo Warshau?????

Cos nam JACEK zmienil podniebienie. Na poznanskim Forum uchodzi za poznaniaka.
      Kopia z Poznan Forum.
      • Gość: Gryf Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.08.02, 16:43
        Tak takiego dupka jak Ty bez wychowania bez oglady i bez smaku.Ty jestes
        przykladem co moze komuna zrobic z czlowieka.Czy wiesz co tto jest BOG lub czy
        wiesz co to jest OJCZYZNA bo napewno niewiesz co to jest HONOR.
        Mimo wszystko pozdro.
      • Gość: Rychu mistyfikacja IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.08.02, 16:44
        Dobreeeee. Ale dajcie mu spokój. Takie małe mitomańskie zagrywki nikomu nie
        szkodzą, a może leczą z jakichś kompleksów. Jeżeli to pomaga w budowaniu
        własnego ego i nikomu nie szkodzi to o.k.
        • Gość: JACEK Re: mistyfikacja IP: 64.9.159.* 03.08.02, 17:14
          No to odezwala sie silna grupa pod wezwaniem !!!!! ;-)))))) Jak takie gile z nosa !!!! ;-)))))))) zupelnie nie na temat
          !!!!!

ps do odkrywcy bartka !!! z dwudziestu pieciu lat przezytych w polsce , 16 bylem w szczecinie i 9 w poznaniu , ot i
          masz odkrywco detektywie, teraz policz wszystkie posty w poznaniu, bedziesz mial zajecie !! ;-))))))))))))))
          • Gość: Rychu Re: mistyfikacja IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.08.02, 19:44
            Dyskutujemy nie na temat, w przeciwieństwie do ciebie, którego inteligentne,
            dowcipne, cięte, wyczerpujące, kulturalne i, przede wszystkim, na temat riposty
            wręcz powalają nas na kolana. Jacku, to ty, jak sam twierdzisz, wiele
            zawdzięczasz komunie. Jest taka grupa ludzi, którzy mogą to samo powiedzieć.
            Proponuję, żebyś się z nimi skontaktował i wymienił doświadczenia. W ten sposób
            podbudujecie się wzajemnie. Może nawet urządzicie spotkanie pt. "Komuno, wróć".
            Życzę miłej zabawy. Nas nie zapraszajcie.
            • Gość: jerzy no i nie zaprosimy / bez txt IP: *.osowo.pl 05.08.02, 13:31
              Gość portalu: Rychu napisał(a):

> Dyskutujemy nie na temat,
              >
              >Może nawet urządzicie spotkanie pt. "Komuno, wróć".
              >
              > Życzę miłej zabawy. Nas nie zapraszajcie.
          • Gość: Lisa Re: JACEK, uwazaj, ladujesz sie na mine ! ! ! IP: 198.212.194.* 05.08.02, 22:30

> No to odezwala sie silna grupa pod wezwaniem !!!!! ;-)))))) Jak takie gile
            > z nosa !!!! ;-)))))))) zupelnie nie na temat !!!!!
            > ps do odkrywcy bartka !!! z dwudziestu pieciu lat przezytych w polsce , 16 >
            > bylem w szczecinie i 9 w poznaniu , ot i masz odkrywco detektywie, teraz
            > policz wszystkie posty w poznaniu, bedziesz mial zajecie !! ;-))))))))))))))

Szkoda mi ciebie biedny Jacku i dlatego przesylam ci to ostrzezenie. Pogubisz
            sie w tym co piszesz. Zycia ci niestarczy aby obdzielic nim wszytkie miasta w
            Polsce. Niedosyc ze jestes szczeciniakiem, to teraz wyszlo ze jestes
            poznaniakiem. Z kolei na krakowskim forum, ktore czytam regularnie, uchodzisz
            za Krakusa z krwi i kosci ktory doskonale sie zna na sprawach Krakowa. Na ile
            jeszcze forum wchodzisz, popisujac sie tam swoja glupota jako rodowity ich
            mieszkaniec.
            • jottka Re: JACEK, uwazaj, ladujesz sie na mine ! ! ! 05.08.02, 22:38
              ciekawe :) na krakforum jacek pojawia się sporadycznie jako miły gość, a
              ostatnią wizytę zaczął od pozdrowień z forumszczecin dla mnie i m7..

a ciebie jakoś z krakforum nie znam :))
              • Gość: Laufer 1 NIe ma Cię. IP: *.xtra.pl 05.08.02, 22:45
                jottka napisała:

> ciekawe :) na krakforum jacek pojawia się sporadycznie jako miły gość, a
                > ostatnią wizytę zaczął od pozdrowień z forumszczecin dla mnie i m7..
                >
                > a ciebie jakoś z krakforum nie znam :))

Jak JOttka kogoś nie zna , to go po prostu nie ma ! I już.
                • mikolaj7 Laufer, Lisa 06.08.02, 20:23
                  Gość portalu: Laufer 1 napisał(a):

> jottka napisała:
                  >
                  > > ciekawe :) na krakforum jacek pojawia się sporadycznie jako miły gość, a
                  > > ostatnią wizytę zaczął od pozdrowień z forumszczecin dla mnie i m7..
                  > >
                  > > a ciebie jakoś z krakforum nie znam :))
                  >
                  > Jak JOttka kogoś nie zna , to go po prostu nie ma ! I już.

na krakforum jestem dluzej niz ty na szczecienie, znam
                  wiekszosc tamtejszych postow i Jacka (a zwlaszcza jego ip)
                  widzialem tam ledwie pare razy.

jesli gdzies na krakforum Jacek napisal, ze jest
                  krakowianinem, to wiecej sie juz do Ciebie i twouich klonow
                  nie przyczepie.

a co jeszcze powie Lisa - ze czyta krakforum? to bardzo
                  wybiorczo - wspolczuje zblakanemu klonowi
              • Gość: Rychu Narcyzka? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.08.02, 23:03
                No to jak to będzie: narcyz rodzaju żeńskiego?
            • Gość: JACEK Re: JACEK, uwazaj, ladujesz sie na mine ! ! ! IP: 64.9.159.* 05.08.02, 23:24
              Gość portalu: Lisa napisał(a):

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
              >
              > > No to odezwala sie silna grupa pod wezwaniem !!!!! ;-)))))) Jak takie gil
              > e
              > > z nosa !!!! ;-)))))))) zupelnie nie na temat !!!!!
              > > ps do odkrywcy bartka !!! z dwudziestu pieciu lat przezytych w polsce , 1
              > 6 >
              > > bylem w szczecinie i 9 w poznaniu , ot i masz odkrywco detektywie, teraz
              > > policz wszystkie posty w poznaniu, bedziesz mial zajecie !! ;-)))))))))))
              > )))
              >
              > Szkoda mi ciebie biedny Jacku i dlatego przesylam ci to ostrzezenie. Pogubisz
              > sie w tym co piszesz. Zycia ci niestarczy aby obdzielic nim wszytkie miasta w
              > Polsce. Niedosyc ze jestes szczeciniakiem, to teraz wyszlo ze jestes
              > poznaniakiem. Z kolei na krakowskim forum, ktore czytam regularnie, uchodzisz
              > za Krakusa z krwi i kosci ktory doskonale sie zna na sprawach Krakowa. Na ile
              > jeszcze forum wchodzisz, popisujac sie tam swoja glupota jako rodowity ich
              > mieszkaniec.
              A pokaz mi post w ktorym uchodze za krakowianina??? cos mi sie wydaje ze konfabulujesz !!! ;-)))))
              • Gość: Laufer 1 Jacek, świat konfabuluje przeciwko Tobie. IP: *.xtra.pl 06.08.02, 06:37

> Gość portalu: Lisa napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: JACEK napisał(a):
                > >
                > > > No to odezwala sie silna grupa pod wezwaniem !!!!! ;-)))))) Jak taki
                > e gil
                > > e
                > > > z nosa !!!! ;-)))))))) zupelnie nie na temat !!!!!
                > > > ps do odkrywcy bartka !!! z dwudziestu pieciu lat przezytych w polsc
                > e , 1
                > > 6 >
                > > > bylem w szczecinie i 9 w poznaniu , ot i masz odkrywco detektywie, te
                > raz
                > > > policz wszystkie posty w poznaniu, bedziesz mial zajecie !! ;-))))))
                > )))))
                > > )))
                > >
                > > Szkoda mi ciebie biedny Jacku i dlatego przesylam ci to ostrzezenie. Pogub
                > isz
                > > sie w tym co piszesz. Zycia ci niestarczy aby obdzielic nim wszytkie miast
                > a w
                > > Polsce. Niedosyc ze jestes szczeciniakiem, to teraz wyszlo ze jestes
                > > poznaniakiem. Z kolei na krakowskim forum, ktore czytam regularnie, uchodz
                > isz
                > > za Krakusa z krwi i kosci ktory doskonale sie zna na sprawach Krakowa. Na
                > ile
                > > jeszcze forum wchodzisz, popisujac sie tam swoja glupota jako rodowity ich
                >
                > > mieszkaniec.
                > A pokaz mi post w ktorym uchodze za krakowianina??? cos mi sie wydaje ze
                konfa
                > bulujesz !!! ;-)))))

Jacek, już sporo osób konfabuluje przeciwko Tobie. Kolejna osoba , która Cię
                uprzedza, że możesz się pogubić w Twoich fantazjach geograficzno-społecznych.
                Ach Ci żli ludzie.
                A kiedyś było tak dobrze na Forum.Można było rżnąć głupa bezkarnie tzn
                bezkrytycznie.
                Takich wpadek jak ta wykryta przez Bartka, Lisę miałeś już kilkanaście. I
                dalej idziesz w zaparte. Daj sobie spokój z innymi i trzymaj się konsekwentnie
                tego basenu i Ameryki.To się nie będziesz gubił.
                Ach, żli i niewdzięczni ludzie. Uwzięli się na Ciebie.
                Trudno Ci jednak współczuć gdyż wynika z tego , że robisz to nieświadomie. Jak
                Cię to nie boli, to nawet dobrze.
                no i koniecznie :-) i kalafior
                PS 1 Jacek. Jest rano idę wyprowadzić z garażu swoje czarne porsche
                PS 2 Bardzo typowo i nerwowo zareagowałeś na tekst Bartka i Lisy. To coś
                zdradza.

• Gość: Renata Panie, Pan jest po prostu wariat. IP: 212.14.60.* 06.08.02, 18:23

> Gość portalu: Lisa napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: JACEK napisał(a):
                > >
                > > > No to odezwala sie silna grupa pod wezwaniem !!!!! ;-)))))) Jak taki
                > e gil
                > > e
                > > > z nosa !!!! ;-)))))))) zupelnie nie na temat !!!!!
                > > > ps do odkrywcy bartka !!! z dwudziestu pieciu lat przezytych w polsc
                > e , 1
                > > 6 >
                > > > bylem w szczecinie i 9 w poznaniu , ot i masz odkrywco detektywie, te
                > raz
                > > > policz wszystkie posty w poznaniu, bedziesz mial zajecie !! ;-))))))
                > )))))
                > > )))
                > >
                > > Szkoda mi ciebie biedny Jacku i dlatego przesylam ci to ostrzezenie. Pogub
                > isz
                > > sie w tym co piszesz. Zycia ci niestarczy aby obdzielic nim wszytkie miast
                > a w
                > > Polsce. Niedosyc ze jestes szczeciniakiem, to teraz wyszlo ze jestes
                > > poznaniakiem. Z kolei na krakowskim forum, ktore czytam regularnie, uchodz
                > isz
                > > za Krakusa z krwi i kosci ktory doskonale sie zna na sprawach Krakowa. Na
                > ile
                > > jeszcze forum wchodzisz, popisujac sie tam swoja glupota jako rodowity ich
                >
                > > mieszkaniec.
                > A pokaz mi post w ktorym uchodze za krakowianina??? cos mi sie wydaje ze
                konfa
                > bulujesz !!! ;-)))))

Trafiłam tu przypadkowo przegladając lokalną wyborczą. Z początku wydawało mnie
                się to ciekawe. Wielu ludzi prezentuje tu odmienne poglądy.
                Ale przeczytanie Pana tekstów wpierw wywołało zdziwienie i dalej zaskoczenie.
                Wariat Pan jesteś i tyle. Tak to się w języku polskim nazywa.

Stwierdzam, że :

* argumenty na Pana nie działają żadne.Ma Pan trudności we właściwym kojarzeniu
                pojęć oraz problem z gwałtowną zmianą nastrojów psychicznych.
                * świat dzieli Pan tak jak kazdy kretyn.Jak Pański urojony przeciwnik powie,
                że ziemia jest okrągła to Pan , że kwadratowa. Kretyn.
                * totalnie myli się Panu kim Pan jest
                * używa Pan prostego języka, a jak już Pańscy sojusznicy Panu mówią, że
                przesadził Pan to cichnie Pan na chwilę, podliże się (brrr) aby ponownie
                wywalić jakąś wierutną bzdurę. Wszy i gnidy są przyjemniesze we
                współobcowaniu , niż Pan.

Brakuje Panu akceptacji (brakowało w dzieciństwie) i stąd te Pańskie urojone
                zmiany osobowości wskazywane przez współdyskutantów wielokrotnie.
                Nie umie się Pan wycofać i brnie Pan dalej. Dobrze Panu radzą , niech Pan nie
                brnie dalej. To ślepa uliczka.
                Jako kobieta wolałbym na stałe wibrator niż życie na codzień z takim facetem.

Przyznam, że dawno tak czystego wariata nie czytałam.

Niech Pan nie liczy na konwersację. Nie mam przyjemności. Czuję wstręt do
                takich niezrównoważonych idziecinnych mężczyzn.
                • Gość: JACEK Re: Panie, Pan jest po prostu wariat. IP: 64.9.159.* 06.08.02, 18:38
                  Gość portalu: Renata napisał(a):

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Lisa napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: JACEK napisał(a):
                  > > >
                  > > > > No to odezwala sie silna grupa pod wezwaniem !!!!! ;-)))))) Jak
                  > taki
                  > > e gil
                  > > > e
                  > > > > z nosa !!!! ;-)))))))) zupelnie nie na temat !!!!!
                  > > > > ps do odkrywcy bartka !!! z dwudziestu pieciu lat przezytych w
                  > polsc
                  > > e , 1
                  > > > 6 >
                  > > > > bylem w szczecinie i 9 w poznaniu , ot i masz odkrywco detektywi
                  > e, te
                  > > raz
                  > > > > policz wszystkie posty w poznaniu, bedziesz mial zajecie !! ;-)
                  > )))))
                  > > )))))
                  > > > )))
                  > > >
                  > > > Szkoda mi ciebie biedny Jacku i dlatego przesylam ci to ostrzezenie.
                  > Pogub
                  > > isz
                  > > > sie w tym co piszesz. Zycia ci niestarczy aby obdzielic nim wszytkie
                  > miast
                  > > a w
                  > > > Polsce. Niedosyc ze jestes szczeciniakiem, to teraz wyszlo ze jestes
                  > > > poznaniakiem. Z kolei na krakowskim forum, ktore czytam regularnie, u
                  > chodz
                  > > isz
                  > > > za Krakusa z krwi i kosci ktory doskonale sie zna na sprawach Krakowa
                  > . Na
                  > > ile
                  > > > jeszcze forum wchodzisz, popisujac sie tam swoja glupota jako rodowit
                  > y ich
                  > >
                  > > > mieszkaniec.
                  > > A pokaz mi post w ktorym uchodze za krakowianina??? cos mi sie wydaje ze
                  > konfa
                  > > bulujesz !!! ;-)))))
                  >
                  > Trafiłam tu przypadkowo przegladając lokalną wyborczą. Z początku wydawało mnie
                  >
                  > się to ciekawe. Wielu ludzi prezentuje tu odmienne poglądy.
                  > Ale przeczytanie Pana tekstów wpierw wywołało zdziwienie i dalej zaskoczenie.
                  > Wariat Pan jesteś i tyle. Tak to się w języku polskim nazywa.
                  >
                  > Stwierdzam, że :
                  >
                  > * argumenty na Pana nie działają żadne.Ma Pan trudności we właściwym kojarzeniu
                  >
                  > pojęć oraz problem z gwałtowną zmianą nastrojów psychicznych.
                  > * świat dzieli Pan tak jak kazdy kretyn.Jak Pański urojony przeciwnik powie,
                  > że ziemia jest okrągła to Pan , że kwadratowa. Kretyn.
                  > * totalnie myli się Panu kim Pan jest
                  > * używa Pan prostego języka, a jak już Pańscy sojusznicy Panu mówią, że
                  > przesadził Pan to cichnie Pan na chwilę, podliże się (brrr) aby ponownie
                  > wywalić jakąś wierutną bzdurę. Wszy i gnidy są przyjemniesze we
                  > współobcowaniu , niż Pan.
                  >
                  > Brakuje Panu akceptacji (brakowało w dzieciństwie) i stąd te Pańskie urojone
                  > zmiany osobowości wskazywane przez współdyskutantów wielokrotnie.
                  > Nie umie się Pan wycofać i brnie Pan dalej. Dobrze Panu radzą , niech Pan nie
                  > brnie dalej. To ślepa uliczka.
                  > Jako kobieta wolałbym na stałe wibrator niż życie na codzień z takim facetem.
                  >
                  > Przyznam, że dawno tak czystego wariata nie czytałam.
                  >
                  > Niech Pan nie liczy na konwersację. Nie mam przyjemności. Czuję wstręt do
                  > takich niezrównoważonych idziecinnych mężczyzn.

Urojenia to masz ty pani kolezanko !! przeczytaj moj ostatni post to moze cos ci so glowy wejdzie !!! ;-))

ps co do wibratora , no coz pewnie nikt cie nie chce ale nie musisz sie z tego spowiadac , menopause minie !!!!
                • Gość: Bartek Re: Panie, Pan jest po prostu wariat. IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 06.08.02, 23:06
                  Gość portalu: Renata napisał(a):

> Przyznam, że dawno tak czystego wariata nie czytałam.
                  >
                  > Niech Pan nie liczy na konwersację. Nie mam przyjemności. Czuję wstręt do
                  > takich niezrównoważonych idziecinnych mężczyzn.

Chryste Panie, pani Renato, co pani narobila. Tak trafny komentarz z pani
                  strony spowoduje jeszcze ze facet gotowy jest sie powiesic. Mam jednak nadziej
                  ze gosciu niemam na tyle rozumu i niezaskoczy o co pani chodzi. A tak na
                  marginesie. Czy mysli pani ze do mitomana dotrze jakas prawda?
    • enancjo Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? 06.08.02, 07:40
      .. jak widzisz zawdzieczamy sieczke w mozgach, brak poczucia
      wartosci a jedynie mozliwosc poruszania sie po standardowych
      stereotypach, inteligencje tzw oczytana i powielajaca a nie
      myslaca i tworcza, itd ... najwieksza krzywde komuna zrobila
      w glowach ludzi ..

.. Ty natomist nic nie zawdzieczasz komunie poza tym ze
      zwiales do tych ktorzy zadecydowali o tym ze u nas bedzie
      komuna .. czy zastanowiles nad tym ..
      .. Tobie sie udalo wyrwac, byc moze w glupotcie Twojej
      ucieczki dopytujesz sie poswiadomie czy byl to glos rozsadku
      .. sam sobie odpowiedz .. ale skoro udalo sie Tobie ulozyc
      normalne zycie, zdobyc doswiadczenie to nalezy sie tylko
      cieszyc, ale czy do konca .. bo jezlei takie poglady jak
      Twoj wyrazony na forum sa rezultatem Twojego wyksztalcenia,
      tzn ze jednak komuna wbila i zostawila Ci w glowie podstawy
      ktore tak jak u wiekszosci Polakow nie pozwalaja Ci na obiektywna
      ocene tego co bylo i w zwiazku z tym popadasz w skrajnosci ..
      .. w tym wypadku, w porownaniu z Toba to ja wolalbym nie
      miec zadnego wyksztalcenia ..

pozdrowienia
      Enancjo
      • jareman Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? 06.08.02, 08:34
        enancjo napisaý:

> .. jak widzisz zawdzieczamy sieczke w mozgach, brak poczucia
        > wartosci a jedynie mozliwosc poruszania sie po standardowych
        > stereotypach, inteligencje tzw oczytana i powielajaca a nie
        > myslaca i tworcza, itd ... najwieksza krzywde komuna zrobila
        > w glowach ludzi ..
        >
        > .. Ty natomist nic nie zawdzieczasz komunie poza tym ze
        > zwiales do tych ktorzy zadecydowali o tym ze u nas bedzie
        > komuna .. czy zastanowiles nad tym ..
        > Enancjo

Wydawało mi się, że też byłem "świadkiem komuny", ale tego co powiedziałeś
        Enancjo ni w cholerę nie rozumiem. Zarzucasz facetowi,że nic nie zawdzięcza
        komunie (sic!).Zawsze słowo - "zawdzięcza" kojarzyło mi się z pozytywnymi
        dozananiami natomiast komuna mi się raczej kojarzy ze
        słowem "strata", "porażka", "przekręt" Ale być może nic z tego nie zrozumiałem
        wszak jestem dzieckiem komuny.
        • enancjo Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? 06.08.02, 08:55
          > Wydawało mi się, że też byłem "świadkiem komuny", ale tego co powiedziałeś
          > Enancjo ni w cholerę nie rozumiem. Zarzucasz facetowi,że nic nie zawdzięcza
          > komunie (sic!).Zawsze słowo - "zawdzięcza" kojarzyło mi się z pozytywnymi
          > dozananiami natomiast komuna mi się raczej kojarzy ze
          > słowem "strata", "porażka", "przekręt" Ale być może nic z tego nie
          zrozumiałem wszak jestem dzieckiem komuny.

.. a tak z ciekawosci ... cio SWIADEK zawdziecza komunie i co
          to jest dziecko komuny ?
          .. ponadto SWIADEK to ktos kto moze swiadczyc jedynie za lub
          przeciw ale nie moze byc lub nie powinien byc obiektywnym sedzia ..
          .. jestes dzieckiem komuny i swiadkiem .. bzdury piszesz .. to
          jest wlasnie ta sieczka pelna sloganow .. rodem z czasow minionych
          ktorymi tak sie niektorzy epatuja .. a reszte tak to podnieca ..
          .. a a propos autora watku .. to moim zdaniem probuje udowodnic,
          ze komuna go zmobilizowala do zwiania i gdyby nie to to bylby
          matolem ktory by sobie nie umial zycia ulozyc .. szczerze, to troche
          obrazliwe dla tych tzw ' dzieci komuny ' ktore tu zostaly ...

Enancjo
          • jareman Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? 06.08.02, 09:09
            > .. ponadto SWIADEK to ktos kto moze swiadczyc jedynie za lub
            > przeciw ale nie moze byc lub nie powinien byc obiektywnym sedzia ..
            > .. jestes dzieckiem komuny i swiadkiem .. bzdury piszesz .. to
            > jest wlasnie ta sieczka pelna sloganow .. rodem z czasow minionych
            > ktorymi tak sie niektorzy epatuja .. a reszte tak to podnieca ..

Ależ drogi Enacjo ZAŚWIADCZAM ci żem świadkiem wypadków znanych z historii jako
            komuna, a jako że nie ukończyłem swego żywota w tym przedziwnym systemie jestem
            jego dzieckiem, z pewnością z lekko przekreęconą rzeczoną mentalnością, ale cóż
            nie wybiera się rodzinki. Swoją drogą gdybym nie był dzieckiem w czasach PRL to
            zapewne energia by mnie wypychała z tego kraju i szkoda, że PRL wypchał wielu
            energicznych nawet "zarażonych mentalnie" ludzi, którzy dzis niestety ale
            energetyzują swój potencjał daleko...ale nie tu.
            • enancjo Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? 06.08.02, 09:25
              .. toc Ty chyba tylko obserwatorem mozesz byc nawet
              nie swiadkiem skoro opusciles kraine nasza nie z
              wlasnej woli ...
              .. ja spedzam zywot troche tu i troche tam czyli na styku
              i obserwuje ciekawe zjawisko, że nasi z tam sa bardziej
              mentalnie korzeniami w komunie niz Ci tu ..
              Enancjo

• jareman Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? 06.08.02, 09:41

Moj Enacjo krainy nie opuściłem bo w dorosłość wolno mi było już wolnym wejśc,
                choć zapewne masz rację, że mentalnie znajdziesz zarażonych komuną i tu i tam
                taki nasz los, choć upierać się będę, że źle się działo, że wielu musiało (
                wolało) spalać swoją energię poza.
                • enancjo Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? 06.08.02, 09:57
                  Choć upierać się będę, że źle się działo, że wielu
                  musiało (wolało) spalać swoją energię poza.

.. nie przesadzalbym .. Ci co wyjechali w wiekszosci
                  i tak chcieli sprobowac czegos gdzie indziej, tak jak
                  kazdy kto chce sie jakos tam sprawdzic .. to zabrzmi
                  dziwnie .. ale moim zdaniem to byl swoisty .. ale wolny
                  wybor gdyz w wiekszosci nikt ich stad nie wyganial ..
                  oprocz checi poprawienia sobie zywota .. dlatego tez np
                  Norwedzy pracuja w Szwajcarii, Hiszpanie w Niemczech itd ....
                  .. oczywiscie jak nalozymy na to roznice systemow no to
                  faktycznie ta emigracja tchnela .. martyrologia .. 'wyjechalem
                  bo musialem' .. jak to dumnie brzmi .. i dzieki temu
                  ze wyjechalem bo musialem nie zostalem matolem .. jak pisze
                  autor watku .. ten przypadek to dla mnie czysta hipokryzja .. kompleksy
                  wobec faktow, ze pomimo wszystko i calego burdelu w naszym kraju
                  mozna tu sobie teraz ulozyc zycie i to calkiem niezle ..
                  czego wszystkim zycze...

Enancjo
                  • Gość: JACEK Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? IP: 64.9.159.* 06.08.02, 14:29
                    Staralem sie podkreslic slowo " przewrotny" poglad. Tak dla eksperymentu!!! Nie chcialem gloryfikowac ani komuny
                    ani wyjazdu , tak tylko "przewrotnie podejsc do tematu " No coz , chyba za bardzo przewrotne podejscie bo rany
                    stale otwarte !!! Przepraszam za nieporozumienie !!! Myslalem ze mozna w tym watku pisac tak samo jak patrzymy na
                    rysunki Mleczki !!! Pomylka !!! ;-((((
                    • Gość: A&Z Re: Wielka porazka Jacek IP: *.uskzo.am.pnu.com / *.pharmacia.com 06.08.02, 19:50

"Jako kobieta wolałbym na stałe wibrator niż życie na
                      codzień z takim facetem."

Uuuuuuu, ale Renatka cie podsumowala!

• Gość: JACEK Re: Wielka porazka Jacek IP: 64.9.159.* 06.08.02, 19:56
                        Hej a moze ona to wcale nie ona???? ;-))))))))))
                      • Gość: JACEK Re: Wielka porazka Jacek IP: 64.9.159.* 06.08.02, 20:19
                        A ty gdzie sie podziales??? dawno cie tu nie bylo !!! teraz mamy tu jaja jak berety !!!!!! ;-))))))))

ps ogladales wczoraj mecz????
                        • Gość: A&Z Re: Wielka porazka Jacek IP: *.uskzo.am.pnu.com / *.pharmacia.com 06.08.02, 20:44

> A ty gdzie sie podziales??? dawno cie tu nie bylo !!! teraz mamy tu jaja
                          ja
                          > k berety !!!!!! ;-))))))))
                          >
                          > ps ogladales wczoraj mecz????

Chyba nie podejzewasz mnie o to zebym marnowal czas na ogladanie NFL i nowego
                          zespolu z Houston .
                          B.T.W . Kto wygral Texan vs. Giant
                          • Gość: JACEK Re: Wielka porazka Jacek IP: 64.9.159.* 06.08.02, 20:49
                            NY wygral 27:17 ;-((((((((((((( ale do polowy bylo 10:10 ;-))))))))))))))
                      • Gość: naim Re: Wielka porazka Jacek IP: *.telan.pl 06.08.02, 20:31
                        Gość portalu: A&Z napisał(a):

> Jako kobieta wolałbym na stałe wibrator niż życie na
                        > codzień z takim facetem."
                        >
                        > Uuuuuuu, ale Renatka cie podsumowala!
                        >

Na jedno wychodzi.
                        Raczej wchodzi.

Enancjo - zgadzam się z Tobą. Swoją drogą ciekaw jestem , ilu przybędzie nam
                        nowych kombatantów-emigrantów. Bo tych z one way ticket było niewielu, a
                        jeszcze mniej tych , którym się powiodło.
                        Ale to już inny temat.

pozdr. naim

• Gość: JACEK Przyznaje !!! Wielka porazka !!!!!! IP: 64.9.159.* 06.08.02, 20:47
                          Tylko, tak naprawde czyja????
                          napisze raz jeszcze !!!!
                          Staralem sie podkreslic slowo " przewrotny" poglad. Tak dla eksperymentu!!! Nie chcialem gloryfikowac ani komuny
                          ani wyjazdu , tak tylko "przewrotnie podejsc do tematu " No coz , chyba za bardzo przewrotne podejscie, bo rany
                          stale otwarte albo w dalszym ciagu nie potrafimy spojrzec na przeszlosc bez scisle okreslonych emocji !!!
                          Przepraszam za nieporozumienie !!! Myslalem ze mozna w tym watku pisac tak samo, jak patrzymy na rysunki
                          np Mleczki ! !! Pomylka !! ! ;-((((

• mikolaj7 Re: Przyznaje !!! Wielka porazka !!!!!! 06.08.02, 21:41

> Tylko, tak naprawde czyja????
                            > napisze raz jeszcze !!!!
                            > Staralem sie podkreslic slowo " przewrotny" poglad. Tak dla eksperymentu!!! N
                            > ie chcialem gloryfikowac ani komuny
                            > ani wyjazdu , tak tylko "przewrotnie podejsc do tematu " No coz , chyba za ba
                            > rdzo przewrotne podejscie, bo rany
                            > stale otwarte albo w dalszym ciagu nie potrafimy spojrzec na przeszlosc bez s
                            > cisle okreslonych emocji !!!
                            > Przepraszam za nieporozumienie !!! Myslalem ze mozna w tym watku pisac tak sa
                            > mo, jak patrzymy na rysunki
                            > np Mleczki ! !! Pomylka !! ! ;-((((
                            >
                            >
                            >

za duzo wymagasz od klonow... musialbys chyba ksywe
                            zmienic i sie z nimi zaprzyjaznic, wtedy na analogicznym
                            temacie by Cie wychalali... :-)
    • Gość: aras Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? IP: *.espol.com.pl 06.08.02, 21:20
      ty zawdzięciasz najwięcej !!!
      • Gość: Arras Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? IP: *.teimes.gr 06.08.02, 23:27
        Tak. Jacek jest typowym jej (tzm. komuny) produktem.
    • enancjo Re: Czy zawdzieczamy cos komunie ????? 07.08.02, 08:25
      .. hehe, ale sie porobilo .. i facet J ma bodajze
      dwa fakultety .. wspolczuje .. to musi bolec .. jak
      widac nie wszystkim wiedza wychodzi na dobre ..
      .. no ale zycze szczescia ..

.. a w tematcie watku .. to np ja komunie jako komunie
      nic nie zawdzieczam, choc mialem szczescie ze i jako
      dziecko i pozniej dorosly zylem w niej niezle a momentami
      nawet bardzo dobrze, ale teraz jest lepiej, a lepsze
      jest wrogiem dobrego ... itd, itp ..
      .. wiem tez ze inni mieli o wiele gorzej i wiem tez ze
      inni maja teraz o wiele gorzej ..

.. nie obnizajmy lotow :))

.. pozdrawiam
      Enancjo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się