Gość: H56 IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 07:36 wiadomosci.wp.pl/kat,9912,wid,7571296,prasaWiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bida z nędzą Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:21 No Ci z Tomaszowa to zrobią karierę w polityce, skoro już jako dzieci uczą się uczciwości pod siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:06 Warszawa 7:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=26129044 Olsztyn 8:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=26129451 Lublin 8:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=26129702 Częstochowa 9:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=26129627 Kraków 9:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=26128982 Dalej już mi się nie chciało szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 10:44 i dobrze, że informuje innych. ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:19 Tylko że jmu sie wydaje, że w ten sposób dowala Kościołowi. W szkole sie nie nauczył czytania ze zrozumieniem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 11:20 myślę, że mu bardziej chodzi o konkordat a nie kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:33 Hehehe... Czytałaś tekst? O czym on jest, Twoim zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Henio... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:35 ...NIE DENERWUJ SIĘ TAK, BO CI ZASZKODZI. Łyknij sobie nervosolu, bo jeszcze zawału dostaniesz. A szkoda by było. Takich okazów nie ma znowu tak dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 11:38 hehehe: o głupocie i łamaniu prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:58 To ten tekst nie mówi o konkordacie??? Oj, jaka szkoda :( Do :) - dziękuję za radę. Co to jest nervosol? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 12:08 tekst mówił o efektach konkordatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:22 :))) Dawno już się tak nie uśmiałem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 12:49 gratuluję poczucia humoru! coś jeszcze cię tak rozśmiesza? może sytuacja a afryce cię doprowadza do rechotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:21 Rzeczywiście mam poczucie humoru. Sytuacja w Afryce jest smutna, ale próby pomagania jej przez eurobiurokratów - komiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 14:29 a jaka pomoc by cię nie bawiła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:07 Mądra, skuteczna, długofalowa, przemyślana i tak jeszcze można dużo wymieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 15:10 nie pytam o chciejstwo tylko o konkrety. a nie sądzisz, że kościól mógłby dać przykład i zgodzić się na używanie prezerwatyw (i poprzeć je) na czarnym lądzie? tam dziennie z głodu i HIV umiera kilkadziesiąt tysięcy dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:15 Nie rozumiem... Czy głodne dzieci mają jeśc prezerwatywy??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 15:17 a może wystarczy jak ich potencjalni rodzice będą je zakładać przed? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:38 Dziecku to jedzenia nie da. A i rodzicom "cukierek w papierku" nie do końca musi smakować. A propos - rozdawanie prezerwatyw Afrykańczykom to kolejna chora wersja pomocy. Można ją wymyślić przy eleganckim biurku. A nawet znaleźć ideolo argumentację. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 08.07.05, 09:28 czyli bawi cię to, że codziennie rodzą się tysiące dzieci zarażonych HIV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:04 Bawi mnie przekonanie, że przez rozdawanie prezerwatyw można tego uniknąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 08.07.05, 10:28 można ograniczyć. i to bardzo. bawi mnie, że uważasz rygory kościoła za najlepsze dla afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:22 Naiwność białych Europejczyków nie zna granic. Polecam wyprawę do Afryki. Na własne oczy dowiesz się więcej. Poza tym nie wiem już, o czym właściwie rozmawiamy - o wysyłaniu prezerwatyw do Afryki czy o rygorach Kościoła? Bawi mnie twój brak umiejętności trzymania sie tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 08.07.05, 15:05 w afryce byłam dwukrotnie. nikomu o większej "wrażliwości" nie polecam. dodam , że nie była to wycieczka turystyczna do bogatego rpa. "troszkę" widziałam i w kilku ośrodkach misyjnych byłam. zwykłe umieralnie. propagowanie prezerwatyw nie zapobiegłoby problemowi ale ograniczyłoby smiertelność chorych dzieci, które na zycie nie mają szans. do tego ograniczyłoby rozprzestrzenianie się choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 15:42 Rozdawanie Afrykańczykom prezerwatyw jest leczeniem dżumy cholerą. Podobnie jest z legalizowaniem narkotyków lub uznawaniem niektórych przestępstw za czyny o niskiej szkodliwości społecznej. Afrykańczycy nie potrzebują gumek, ale wody, żywności, lekarstw i edukacji. Rozdawanie prezerwatyw jest gestem, który mówi człowiekowi: teraz już bezpiecznie i spokojnie możesz uzywać seksu. Czy o to właśnie chodzi? Wydaje się, że teraz najbardziej zdewociałym krajem jest USA, ponieważ podniesiono tam znacznie nakłady na edukację prorodzinną i wychowanie do wstrzemięźliwości płciowej. Ludzie przejrzeli na oczy. Szkoda, że tak późno. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 09.07.05, 11:54 mój drogi rozdawanie prezerwatyw i zgoda na to nie jest lekarstwem a lekiem wspomagającym i ograniczającym. nauki kościoła zakazujące prezerwatyw i nakazujące płodzenie powinny być "chwilowo" wstrzymane. akurat w tym czasie i miejscu są zbrodnicze. jak nie chcą propagować to niech chociaz przestaną zakazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:12 Ośmieszasz się sama wciskając Kościołowi nauczanie, które jego po prostu nie jest. Więc zamiast bełkotać coś o "zakazie prezerwatyw i nakazie płodzenia" lepiej zapytaj, co Kościół myśli na ten temat. Tak sie właśnie rozmawia z ludxmi nie mającymi nic wspólnego z Kościołem, które (hehe) doskonale znają jego nauczanie. > jak nie chcą propagować to niech chociaz przestaną zakazywać. A kim są ci ONI? Mały tekst do poczytania, może coś Ci wyjaśni. www.mateusz.pl/ksiazki/js-npp/js-npp_37.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 11.07.05, 14:09 raczej ty nie wiesz co dzieje się na czarnym lądzie. większość szpitali i szkół jest umiejscowiona przy ośrodkach misyjnych. i prowadzona wdg ich "polityki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:11 Tak tak, jest to polityka wyzysku, ciemniactwa i wpychania w religijne przesądy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 11.07.05, 15:03 wyzysku na pewno nie. robią w zamian za nic dużo dobrego. ale drugie i trzecie to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:23 Na szczęście są jeszcze na tym świecie ludzie oświeceni ateizmem :) Ufff, aż mi ulzyło. Co by się stało, gdyby na świecie byli sami wierzący. Koszmar. Jedna wielka procesja i śpiewanie pieśni. Nadchodzi jednak wyzwoliciel - ksiądz, który odrzucił przesądy i ciemnotę. Wyzwolił się z okowów absudru religijnego. Jego umysł jest twórczy, wolny i czysty. On nas wybawi z brudnych i zachłannych łap Ciemnogrodu. A propos misji, wczoraj Henio założył nowy wątek na ten temat. Jakoś nikt go nie podjął. Poszukaj go, może cię zainteresuje. Smutno mu pewnie, że nikt z nim nie chce pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 11.07.05, 16:36 NIE WIEM CZEMU SOBIE "DWORUJESZ" Z TAK POWAZNEGO TEMATU. TO DO CZEGO NAMAWIA KOŚCIÓL W KRAJACH "OŚWIECONYCH" MNIE NIE OBCHODZI. ALE W KRAJACH ZACOFANYCH GDZIE DO TEGO KOJARZY SIĘ Z LECZENIEM I NAUCZANIEM JEST BARBARZYŃSTWEM TAKIE POSTĘPOWANIE. dopiero teraz zauwazyłam, że włączyłam caps locka a nie chce mi się przepisywać, więc sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:18 A powiedz, czy tylko do Kościoła katolickiego masz takie zastrzeżenia, czy w ogóle do chrześcijaństwa? Czy może do innych tradycji religijnych także? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 12.07.05, 10:19 jeżeli chodzi o działalność misyjną w afryce to do kościoła katolickiego. i tylko w zakresie ochrony zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:33 Zajmują się tym odpowiedni przygotowani ludzie, lekarze, pielęgniarki. Pomagają zgodnie ze standardami medycyny. Coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 12.07.05, 12:02 to w szpitalach przy misjach. a mnie chodzi o "pracowników" kościoła, którzy nauczają, że prezerwatywa jest grzechem i nie należy jej stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:44 "Pracownicy Kościoła" mają zmienić swoje nauczanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: henio misjonarz :))) 18.07.05, 11:39 niech chwilowo przestaną szczegółowo nauczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia do księdza IP: 217.96.3.* 17.07.05, 01:16 A ty byłeś?? Powiedz, bom ciekawa, skoro takie rady dajesz. Aśka była. Poza tym, chyba ty sam zacząłeś zbaczać z tematu. Jaka niekonsekwencja w obwinianiu o to innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 20:17 W Afryce nie byłem, ale mam na bieżąco różne wiadomości stamtąd, dotyczące życia Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do księdza 19.07.05, 11:37 może zamiast życiem kościoła zainteresuj się życiem ludzi tam mieszkających? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 12:44 Dziękuję, Wujku Dobra Rada. Dostosuję się. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 20:21 Mam zakaz myślenia. Muszę tylko w ciemno wierzyć w to, co Kościół naucza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 19:53 Zupełnie jak tobie w to, co henio napisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do księdza 21.07.05, 08:49 czemu mam |wierzyć" w to co henio czy kto inny pisze? tutaj zaczeliśmy od odeniania sytuacji która nastąpiła. co tu jest do dania wiary? czy przypadkiem u was trzeba wierzyć lub udawać wiarę nawet w to co istnieje realnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 12:26 Haha, oczywiście tak właśnie jest - "u nas" trzeba wierzyć. Zresztą ta wiara różnie wygląda. Co do udawania, to robią to tylko niewierzący, gdy chcą coś osiągnąć. Zresztą to śmiesznie wygląda, jak niewierzący udaje wierzącego, np. biorąc ślub. Ubaw po pachy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do księdza 21.07.05, 12:36 niestety tak jest w przypadku większości. dla mnie to też jest śmieszne i myślę, że bawię się równie dobrze jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia do księdza IP: 217.96.3.* 17.07.05, 01:13 Jak się ma HIVa i całą bandę głodujących dzieciaków na utrzymaniu, to nie ma co liczyć na smaczki z seksu. Bez gumki ani rusz, a w dodatku i ona nie chroni całkowicie przed HIVem i ciążą, ale to lepsze niż ten wasz kalendarzyk czy metoda termiczna, który jest śmiechu warty, a w Afryce i tak się nie sprawdza. Tam ludzie mają inne problemy niż obserwacja śluzu, liczenie dni między okresami i inne zawodne pierdoły tego typu. Twierdzisz, że promowanie prezerwatyw to wytwór ideologicznej chorej argumentacji. To zaproponuj coś napradwdę konsturktywnego w zamian, zamiast się mądrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do Gosi 18.07.05, 11:42 wszystkie akcje zapobiegawcze dotyczą tylko braku seksu, czyli wstrzemięźliwości. ale chyba kościół cały czas nie przyjął do wiadomosci, że np dzieci zarażają się również przez karmienie piersią przez zarażoną mamę czy mamkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 20:24 Się ma HIVa z powodu nieuporządkowanego życia erotycznego. Swojego lub męża. Lub partnerów. Najczęściej występują te trzy powody naraz. > a w dodatku i ona nie chroni całkowicie przed HIVem i ciążą To po co ją wciskać i ludzi pseudo - uszczęśliwiać? > ten wasz kalendarzyk czy metoda termiczna To prawda, nauka poszła już dużo dalej i są inne sposoby naturalne zapobiegania poczęciu. Warto je poznać. Używając nadal stereotypów "wasz kalendarzyk czy metoda termiczna" ośmieszasz się, zdradzając brak wiedzy na temat proponowanych przez Kościół metod naturalnych. Wygodnie tak napisać, prawda? Ale skutek żałosny... Moja propozycja to wierność małżeńska i czekanie z seksem do ślubu. Wymagające, ale skuteczne. >zamiast się mądrzyć Trzymaj fason w dyskusji, zamiast mnie pouczać. Myślisz, że wtedy wychodzisz na mądrzejszą? Dyskutujemy, czy gramy na to, kto lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do księdza 19.07.05, 11:39 o czym ty gadasz? przecież my tu mówimy o ludach afryki: biednych, niepiśmiennych, bezdomnych, głodnych. jakie metody naturalne? w afryce? w buszu? nie mówimy tu o cywilizacji a plamiennej afryce. dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 20:24 Hehe, gdyby oni to usłyszeli, to pękliby ze śmiechu. Chyba sie naczytałaś wzruszających opowieści o biednych Murzynkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do księdza 20.07.05, 08:01 chyba masz problemy z czytaniem. nie czytałam a tam byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 12:29 Jedno drugiemu nie przeczy. Byłaś na wycieczce dla "białasów" z Europy, którym sie pokazuje to i owo, czasami sami coś zauważą i tyle. Wracają dpo domu pełni przeżyć. I pozostają dalej w swoich uroczych stereotypach. I marzeniach, żeby Kościół chociaż na chwilę zmieniłswoje durne nauczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do księdza 21.07.05, 12:37 zapewniam cię, że nie byłam ani na wycieczce ani nie towarzyszył nam nikt biały. dlatego widziałm rzeczy które mało kto "zawiedzający" afrykę widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też aśka Re: do księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:51 moja droga imienniczko( a swoją drogą też skończyłam LOII) przyglądam się dyskusji na temat podwyższania średniej ocen oceną z religii i tak sobie myślę, że są ludzie, którzy i tak wiedzą lepiej i nawet jak masz rację to z nimi i tak nie ma dyskusji. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do księdza 21.07.05, 12:54 W sumie racje:-) a przecież kulturalnie staram się nie twierdzić, że kościól jest tam niepotrzebny tylko, że niektóre jego nauki na pewien czas powinny zostać przemilczane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też aśka Re: do księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:17 I ja się z Tobą zgadzam nie tylko przemilczane, ale i zmodyfikowane i to nie tylko na " Czarnym lądzie". Ale czy znasz jakiegoś księdza, który by się z nami zgodził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 19:33 A to ciekawe - niewierzący mówią o tym, co Kościół powinien zrobić ze swoim nauczaniem. A gdzie tolerancja dla innych poglądów? Czy Kościół nie ma prawa swoim wyznawcom ustalać reguł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 21.07.05, 20:20 na tym właśnie polega działalność sekciarska, zniewolić umysłowo i wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do księdza 22.07.05, 08:33 ma prawo i niech ustala. ale (moim zdaniem) powinien kierować się dobrem tych wierzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też aśka Re: do księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:25 a czy ludzie wierzący mogą iść do swojego proboszcza i powiedzieć nie podoba mi się takie czy inne postępowanie, bo.. Życzę powodzenia. I wtedy możemy porozmawiać o tolerancji, tylko w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska aśka 22.07.05, 09:30 najwyraźniej doktryna o nieomylności (!) papieża przeszła ewolucję i teraz obejmuje wszystkich księży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.05, 12:41 Jeśli coś nie podoba się wiernym, to wtedy przychodzą i mi o tym mówią. Nie ma problemu. Nietykalność proboszcza to kolejny ateistyczny stereotyp? Nieomylność papieża dotyczy wykładni wiary katolickiej i katolickiej moralności. Płynie z Ducha Świętego i mądrości Kościoła. No i nadal się rozwija w celu zrozumienia świata i wymagań, jakie stawia życie. Mam wrażenie, że - idąc Twoim tropem - nieomylność ta ogarnia nie tylko parafialnych księży, ale też niewierzących :) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: do księdza 22.07.05, 12:50 Gość portalu: ksiadz napisał(a): Płynie z Ducha Świętego i mądrości Kościoła. No i nadal się rozwija w celu zr > ozumienia świata i wymagań, jakie stawia życie. * Jak widze takie argumenty to wiem ze jestem w katolandzie, gdzie dorosli ludzie glupsi sa niz dzieci.. Polska, panstwo na terytorium slawnym onegdaj z dzielnosci swoich wojow stalo sie tylko poczekalnia na drodze do krolestwa bozego. P. Jedrzejczak Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Do aski 22.07.05, 13:10 Tu sie Aska nie ma z czego smiac; to jest tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska swarku 22.07.05, 14:36 to był śmiech przez łzy. nic nie wymyśliłam by te łzy pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: swarku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 12:26 Dziękuję za wzruszenie i katolandię i umiłowanie Kościoła przez niewierzących. Gratuluję dobrego humoru. Zdaje mi się, że Swar to też katolik, tyle że reformowany na poganina. A z tego to śmiać się czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:34 > i co z tego? To z tego, co można przeczytać w Twoich postach na forum. Dziękuję za doskonałą definicję takiego chrześcijaństwa: "i co z tego". Nawet z moją bujną wyobraźnią bym tego nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 25.07.05, 11:00 a, du...e mam takie chrześcijaństwo. byłam malutka, całkowicie nieświadoma gdy świę....bliwa rodzinka mojego taty bez wcześniejszej zgody moich rodziców pojechała ze mną do kościoła i mnie ochrzcili. starzy się nie awanturowali bo nie chcieli zadrażnień w rodzinie. doszli do wniosku, że taka "nieświadomka" o niczym nie zecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:20 > a, du...e mam takie chrześcijaństwo To widać. Przy okazji widać także to, że zwykłą kulturę też tam masz. Powstrzymam się od uwag na temat pojemności d..y, bo założę się, że jeszcze parę rzeczy też tam masz :) > rodzinka mojego taty bez wcześniejszej zgody moich rodziców Nie ma takiej możliwości, by ochrzecić dziecko bez wiedzy i zgody rodziców. Chyba, że mieli jakiegoś idiotę księdza, który się na to zgodził. W tej sytuacji sakrament jest ważny, chociaż niegodziwie udzielony. Witamy zatem w gronie katolików. Ze skutkiem - jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 25.07.05, 14:09 TAKIE chrześcijaństwo ma gdzieś. dwoje niewierzących ludzi nie miało wpływu na to w jaki sposób będą wychowywać swoje dziecko. kultura? a gdzie tu była kultura? czyja? księdza który dał chrzest? rodzinki która się nie mogła pogodzić, że takie dziecko bedzie w rodzinie? W tej sytuacji s > akrament jest ważny, chociaż niegodziwie udzielony. w d.. pie mam takie sakramenty. nie są ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:15 No cóż - jaka rodzina - takie chrześcijaństwo. I kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 25.07.05, 14:18 rodzina bardzo porządna, dobrzy ludzie tylko jak każdy chrześcijanin obcych nie lubią. jaka nauka religii taka kultura wiary. jaka kultura wiary taka kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:05 > rodzina bardzo porządna, dobrzy ludzie tylko jak każdy chrześcijanin obcych nie lubią. Widzę, że przejęłaś to wraz z genami. > jaka nauka religii taka kultura wiary. jaka kultura wiary taka kultura. Jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 25.07.05, 15:15 lubię każdego człowieka - niestety pod jednym warunkiem: zero nawracania mnie i przekonywania do własnych poglądów/wiary. niestety ciebie nie lubię - z ww powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:11 Jaki wesoły poranek :) gdzie to jest napisane, że chcę cię nawracać? Hahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:50 Cudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też aśka Re: do księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:57 jeżeli tak to twoi parafianie mają wielkie szczęście. tylko co dalej? pogadali i im ulżyło, jeżeli bierzesz pod uwagę to co mówią to szkoda, że nie jesteś moim proboszczem. a i jeszcze jedno nie chodzi o nietykalność proboszcza tylko o jego nieomylność. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: do księdza 22.07.05, 13:03 jak coś się wiernym nie podoba i idą do kurii to wylatują z tamtąd bez słowa wyjaśnienia. nie kwestionowałam "doktryny" bo mnie nie dotyczy i jedyne co może zrobić to mnie bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: henio misjonarz :))) IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 22:05 a kościelna akcja 'Zboże dla Afryki" kryminalna, bo kasa zagarnięta przez księży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:03 Fakt, chciwość ich zgubiła. Do paki takich księży od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 Re: henio misjonarz :))) 08.07.05, 17:31 może te gumki nie są 100 % receptą dla Afryki ale zawsze warto spróbować. Księża z Brazylii jakoś mają inny pogląd na tą sprawę, wybacz, ale oni dla mnie sa jednak w tym temacie większymi autorytetami niż Ty. Co do tej pomocy dorażnej dla Afryki to jakoś nie znalazłem w Twoich postach słów potępienia dla przedstawicieli kościoła którzy pod przykrywką pomocy dla umierających z głodu Afrykanów zbierali pieniądze od ludzi na zakup zboża. Ziarna nie było, pieniędze oczywiście przepadły. Starał się pomóc w skombinowaniu8 zboża proboszcz z Połczyna wraz z innymi księżmi ale go podłe komuchy zamkneły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:53 Gratuluje skomplikowanego procesu myślowego i powiązania złodziei zboża, wśród których byli chciwi księża, ze zbieraniem darów na Afrykę :) Acha, no i jeszcze cześć dla księży brazylijskich. Typowy wewnętrzny świat wg gumki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Do księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:41 To do H56 było, jak w tytule postu, zresztą. Nervosol, to coś, co powinien łyknąć. :)) Krople takie. Z czasem każda informacja o czymkolwiek, co ma choćby odległy związek z Kościołem coraz bardziej go denerwuje. Padnie trupem kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: Do księdza IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:49 A przepraszam, zagapiłem się :)Napije się dobrej, mocnej herbaty. Smutno mi z powodu zamachów w Londynie. Mam nadzieje, że to nie jest dzieło Akcji Katolickiej lub innej oazy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Do księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:57 ...albo księdza proboszcza... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passym Re: henio misjonarz :))) IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 13:31 Wrzucenie tego wątku na wszystkie fora, żwiadczy o tym, że facet jest chory z nienawiści. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: henio misjonarz :))) 22.07.05, 13:38 Gość portalu: passym napisał(a): Wrzucenie tego wątku na wszystkie fora, żwiadczy o tym, że facet jest chory z > nienawiści. Współczuję. '''''''''''''''' Henio jest tylko w internecie, a ksieza ze swoja "cywilizacja smierci" sa wszedzie. To swiadczy o tym ze oni sa chorzy z "milosci" do wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 20:36 Tak tak jesteśmy wszędzie i chcemy panować nad całym światem. Cywilizacja śmierci zwycięży. No chyba, że na Madagaskar wyślą nas dzielni obrońcy rozumu - czyli wyzwoleni katolicy. Niech żyje cywilizacja miłości henia i swarożyca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: henio misjonarz :))) IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 20:40 ha,ha, niech żyje ! Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 11:50 Dziwi mnie, że nikt nie zwrócił uwagi na sam fakt brania pod uwagę średnich, które są bez żadnego umiaru windowane przez wiele szkół. Jeżeli średnia ocen na koniec szkoły podstawowej w całych szóstych klasach oscyluje w okolicach 5,0 to już samo w sobie jest śmieszne. Doliczanie oceny z religii jest faktycznie nieprawidłowe, ale to problem marginalny. Przy przyjmowaniu do szkół powinny być brane pod uwagę tylko wyniki egzaminów zewnętrznych oraz ew. testów wstępnych. Tak robią szanujące się szkoły chcące w miarę sprawiedliwie dokonać naboru. Heniu, gratuluję spostrzegawczości, ale temat powiedziałbym delikatnie średniego lotu. Pzdr. :) ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bida z nędzą Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:26 Być może temat jest średniego lotu, ale skutki długofalowe mogą być opłakane i np. ksiądz woli obłudnie zmienić tor wątka i zastanawiać się nad ewentualnymi skutkami powołania H56 do służby misyjnej, niż nad skutkami tego, że młodzi ludzie właśnie uczą się obłudy, wykorzystując do tego między innymi swoje oceny z religii, bo tego akurat wymaga system i tak robi większość dorosłego grona pedagogicznego szkół i to tylko po to by dać swoim dzieciakom większe szanse. Owieczki jak widać maszerują z duchem czasu i moralnością wpojoną na lekcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:14 Sam osobiście uczę moich uczniów obłudy i jeszcze na tym zarabiam na życie. To jest w końcu powołaniem księdza. Jedynie domagam się od nich czytania ze zrozumieniem. To dzisiaj - przyznam - dość trudne zadanie. > tak robi większość dorosłego grona pedagogicznego szkół Jeśli - jak piszesz - tak robi "większość", to dlaczego jest o tym tak cicho? A jeśli piszesz nieprawdę, to dlaczego? > Owieczki jak widać maszerują z duchem czasu i moralnością wpojoną na lekcjach. Owszem, to wszystko wina księży i Kościoła katolickiego. Na pewno proboszcz kazał to zrobić. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 15:16 wielebny, kiedyś przestaniecie się śmiać, jesteście gorszymi obłudnikami od komuchów. Co do stopni z religii i zawyżania sredniej dotyczy również uczniów szkół podstawowych którzy podejmują naukę w gimnazjach. Tak jest np. w Gryfinie gdzie jest jedno gimnazjum i klasy profilowane. Tam liczy sie średnia ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:39 Mój drogi katoliku, jeśli wiesz o jakimś nadużyciu prawa, to dlaczego nie robisz hałasu z tego powodu? Stare przyzwyczajenia? Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 15:42 Gość portalu: ksiadz napisał(a): > Mój drogi katoliku, jeśli wiesz o jakimś nadużyciu prawa, to dlaczego nie robis > z hałasu z tego powodu? Stare przyzwyczajenia? raport i donos to on juz pewnie dawno napisal... tylko, ze czasy sie zmienily i teraz nie wie gdzie go zaniesc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 22:10 odczep sie z tym katolikiem, bo faktycznie żyłka mi kiedyś peknie i będziesz wielebny miał mnie na sumieniu. Ostrzegam ! będę straszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:12 Już straszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:01 To jak nazwać człowieka ochrzczonego, bierzmowanego, który nawet ślub kościelny wziął, dzieci ochrzcił i do Komuni św. wysłał. No fakt, potem wskutek "racjonalnych rozważań" (hehe) odszedł od wspólnoty Kościoła i wtulił sie pod czułe skrzydełka ideologiczne księdza Kotlińskiego. Acha, jakoś nigdy nie odważyłeś się powiedzieć, dlaczego tak się stało? Bo w racjonalne rozważania jakoś nie chce mi się wierzyć. Przyznam, że do Ciebie raczej nie pasują :) Zdrowia życzę Twoim żyłkom, i smacznego piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska księżulku 08.07.05, 09:40 czemu pyszczysz? ja też jestem ochrzczona i co z tego? z własnej woli ani z woli rodziców to się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:08 Poproszę o minimum kultury. Pisanie typu "księżulku" i "pyszczysz" zdradza brak panowania nad emocjami. W dyskusji to nie pomaga. Chyba, że umawiamy się na pyskówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: księżulku 08.07.05, 12:54 a nie zauwazyłeś, że zarówno "księżulku" jak i "pyszczysz" są zdrobnieniami? jak mam się zwracać: ej ksiądz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:26 Pomyśl chwilę. W języku polskim zdrobnienia stosowane do nazw urzędów lub tytułów brzmią dość dziwnie, o ile w ogóle pasują do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: księżulku 09.07.05, 11:50 ksiądz jest raczej zawodem a nie urzędem jak również tytułem. więc w tym przypadku nie dotyczy. a pyszczenie to od czynności i części ciała więc już całkiem co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:15 > ksiądz jest raczej zawodem a nie urzędem jak również tytułem Widzę, że masz podstawowe braki w kulturze ogólnej. "Księżulku" brzmi równie okropnie jak "burmistrzuniu" lub "doktorku". Bycie lekarzem, doktorem jest oczywiście powołaniem. Spróbuj iść do przychodzi lub na wizytę prywatnie i powiedzieć "doktorku". Do pyszczenia się nie odniosę. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: księżulku 11.07.05, 15:01 jak już pisałam mam 19 lekarzy w rodzinie i do każdego mówię doktorku. więc przykład do kitu. powiedzieć "burmistrzuniu" nie jestem w stanie a pisanie za długi idzie. wymyśliłeś sobie nick ksiądz więc staram się urozmaicić wpisy. samo ksiądz jest lipne bo brzmi jak "ej ty, ksiądz". a co ci się w pyszczeniu nie podoba? śliczne słówko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:31 Błąd myślowy. Ilość nie przechodzi w jakość. Jeśli wokół wszyscy będą kradli, to nie znaczy, że złodziejstwo stanie się cnotą. Nawet jeśli do 119 swoich bliskich będziesz mówiła "doktorku", nie znaczy to, że muszę uznawać to za miłe. Więc Twój przykład jest do kitu (jeśli już silimy się na ocenianie). Jeśli "burmistrzuniu" jest za długo, to możesz pisać "burmi". Czule i krótko. A ma w sobie tyle samo szacunku, co "prezio". Niezależnie od tego, ilu masz w swoim otoczeniu urzędników państwowych lub samorządowych. Co do pyszczenia się poddaję. Pójdę jutro do pani doktor i powiem jakieś zdanie z uzyciem tego słówka... hmmm... tylko jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: księżulku 11.07.05, 16:37 powiedz "pyszczku mój kochany" doktorku kojarzy się z królikiem bugsem więc dobrze brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:16 > powiedz "pyszczku mój kochany" Poddaje się :))))) Ale co będzie, jak dostanę w pyszczek??? :))) Od królika wolę strusia pędziwiatra i kojota. Obaj są przesympatyczni. Ale gdy powiem do pani doktor per "Kojocie"... czy to też brzmi czule? Czy dodać jakiś przymiotnik typu "uroczy" czy "inteligentny"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:35 Dzięki. Rzeczywiście Kojot jest słodki :) Zwłaszcza z gatunku Apetitius Giganticus :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: księżulku 12.07.05, 12:03 wszystko z kreskówek jest słodkie i na pewno nikt się by nie obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:45 Widziałaś kreskówki na kanale KULTURA? Bardzo mi sie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: księżulku 18.07.05, 11:38 nie mam kanału kultura. ale oglądam "dobranockę":-) Odpowiedz Link Zgłoś
eowin1 Re: księżulku 09.07.05, 14:30 Mysle, ze o funkcji zdrobnien niewiele wiesz... Moga miec wartosc deprecjonujaca, wiec mysle, ze ksiadz slusznie sie oburzyl:). Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 palnick IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 10:01 to oczywiste ,ze deiści nie potrafią racjonalnie myśleć bo to jest zastrzeżone tylko dla katolików. Zapewniam Cię ,że napewno pijesz więcej alkoholu niż ja. Również życzę Ci zdrowia i radzę abyś nakazywał ministrantom dolewać więcej wody do wina bo wpadniesz w nałóg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 to miało być do przecinacka IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 10:03 palnik to przecież ateista, ale do księdza też by pasował ten nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszany Re: to miało być do przecinacka IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 14:45 Sam widzisz Heniu, że wszystko Ci sie w głowie p......li. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: palnick IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:10 Hmmm... Katolik - deista... ciekawe połączenie... Dziękuję za radę. Czyżbyś w młodości też był ministrantem? Czy już wtedy byłeś deistą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: przecinack IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 10:38 byłem ministrantem jak kazdy grzeczny chłopak przez kilka tygodni, ale wystawiali mnie tylko na poranne msze, więc szybko mi to sie odwidziało. Jeżeli nieletniego można uwazać za świadomego katolika ,to pewnie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: przecinack IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:24 Oczywiście, że można. Kłopoty z uświadomieniem sobie swojego katolicyzmu, jak wiedzę, przyszły dopiero z wiekiem :) Starość nie radość :) Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: przecinack 08.07.05, 11:33 człowiek z wiekiem, powinien wyciągac wnioski z błędów popełnianych w młodości, tak właśnie uczyniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: przecinack IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:00 I teraz z czystym sumieniem wpychasz dzieci w swoje dawne błędy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: przecinack IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 12:06 przeciwnika aby zwyciężyć najpierw trzeba poznać. Zresztą moja żona, jak na razie nie podziela moich poglądów w całej rozciągłości tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: przecinack IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:46 A kogo chcesz zwyciężyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: przecinack IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 12:57 pasożytów i krwiopijców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: przecinack IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:23 Dzielny jesteś. Podziwiam cię. :) A jakich metod używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
eowin1 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 09.07.05, 14:27 Rozumiem... To taka zabawa H56 z ksiedzem:D... Odpowiedz Link Zgłoś
eowin1 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 09.07.05, 14:26 Ludzie, mowcie do rzeczy... Wliczanie oceny z religii do sredniej niekoniecznie jest wina ksiezy, czy komunistow, dzieci z Afryki, czy nieumiejacych czytac:D, choc jest oczywistym naduzyciem... Na pocieszenie powiem, ze pracuje w szkole i do sredniej nie wliczam ani ocen z religii ani frekwencji na tejze (i to tez jest naduzyciem, bo frekwencje akurat powinnam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 15:26 i do czego ta srednia sie niby liczy? oprocz satysfakcji tych co maja lepsza srednia i wstydu syna H56, ktory ma gorsza srednia bo tatus mu nie pozwala chodzic na religie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 15:59 przecinack, właśnie robię hałas. gradus2004, spieprzaj dziadu ! bom zły. Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 16:00 Gość portalu: H56 napisał(a): > przecinack, właśnie robię hałas. > gradus2004, spieprzaj dziadu ! bom zły. a jednak... syn ma gorsza srednia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 16:20 nie, boli mnie głowa. Synowi obecnie średnia nie jest potrzebna , bo jest w połowie szkoły sredniej i idzie mu całkiem dobrze. Na religie chodzi, bo ma 17 lat. Gdy skończy osiemnaście jego wola. Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 17:21 Gość portalu: H56 napisał(a): > Na religie chodzi, bo ma 17 > lat. Gdy skończy osiemnaście jego wola. puszczasz syna na religie?? no, no, no... widocznie zle Cie ocenialem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:07 Henio to dobry tata - katolik. Wysyła dzieci na religię, broni nasze państwo przez łobuzami i jest antyklerykałem. Czasami sie denerwuje, ale wypije trochę, pomarudzi i jest OK. Przychodzi do pracy, włącza komputer i szuka wieści na temat księży, a potem rozsyła je po forach, no i oczywiście zawzięcie dyskutuje. Niestety, ma kłopoty z rozumieniem tego, co czyta. I tego, co pisze. Typowy klient partii Racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:21 przecież średnia dzisiaj się nigdzie nie liczy..też mi problem..najwyżej mama da córce 5 zł więcej na kieszonkowe...a jak nie zda dobrze na maturze mat,ang i czegos jeszcze dobrze na poziomie poszerzonym to studia tylko płatne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bida z nędzą Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:25 Dostałem odpowiedź właśnie w tym dobrze znanym stary stylu. Z czytaniem bez zrozumienia lub z celowym spłycaniem, przekierowywaniem tematu. Nie piszę, że ksiądz lub kościół jest winny lub kazał coś zrobić. Piszę, że podany przykład, już na tym wczesnym etapie życia młodego człowieka uczy go obłudy i z tzw. uczciwości pod siebie. Pewnie sami sobie są winni że tak postępują i tak muszą interpretować otaczajacą ich rzeczywistość. Natomiast autor otrzymanej odpowiedzi uważa, że uwypuklanie i szerzenie tego typu informacji ma przesłanie niemal misyjne. Czyżby złe? Jeżeli tak jest, to jest to też zwykła hipokryzja interpretatora czyjegoś postepowania i to na żenująco niskim poziomie obłudy i będąca w sprzeczności z domniemanymi wartościami reprezentowanymi przez autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch wprowadzić ekonomię polityczną kapitalizmu, IP: *.agro.ar.szczecin.pl 08.07.05, 15:12 będzie jeszcze wieksza srednia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 19.07.05, 00:56 czekać z seksem do ślubu ? a jak się okaże, że jesteś w związku z transwescytą ? buty też kupujesz bez przymiarki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 19:56 Buty kupuję po przymiarce. Człowiek to nie buty. No chyba, że twoja córka ma podobne poglądy jak tata. Ciekawe, ilu facetów przymierzy, zanim wybierze właściwego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: re: do księdza 21.07.05, 08:45 a co za różnica? jak facet mierzy to bohater a kobieta to dziwka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: re: do księdza IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:03 Pomyśl zanim coś napiszesz, może uda ci się zrozumieć, o czym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: re: do księdza 25.07.05, 10:42 właśnie myślę i rozumiem. widać, że bezpośrednie komentarze ci nie pasują:-) zakłamanie lekuchne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 25.07.05, 11:16 ja_ska , a co on moze wiedzieć o tych sprawach ? specjalista teoretyk Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: re: do księdza 25.07.05, 14:11 oni wiedzą więcej niż myślisz. właśnie to jest zakłamanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: re: do księdza IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:15 Jaki uroczy bełkot :) wydaje mi się, że na temat Kościoła największym specjalistą jest henio, zaraz potem ty, skoro nawet wyjaśniasz mi, w co wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: re: do księdza 26.07.05, 09:39 po co ci mam wyjaśniać? przecież to są doktryny wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 26.07.05, 11:13 specjalista od kościoła ? zapewniam Cię wielebny, że mineła mi już fascynacja religiami i to bardzo dawno. Kościół o ile nie wychodzi za bramy swoich świątyń, nie wyciąga łapy po to co ja wypracowałem i nie narzuca mi swojej doktryny jest mi całkowicie obojętny. Niestety ale tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: re: do księdza 26.07.05, 11:39 lubię poznawać różne religie. ale nic więcej. nie zyczę sobie tego wszystkiego zbyt blisko mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: re: do księdza IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:55 > Niestety ale tak nie jest. Zdziwiłbym się, gdyby Kościół był ci obojetny. Przecież jesteś w nim. Chociaż dość miezerną cząstką. Ale jednak. A swoje łapy nadal będzie wyciągał, zwłaszcza po twoje pieniądze, a na końcu po duszę. Uuuuuuu, bój się :))))) hahaha... No chyba, że przyjdzie smutny pan, powie wierszyk nad twoją trumną i powie: niech ci ziemia lekką będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 26.07.05, 15:09 he,he, nie boję się. Mam obiecane ,że po moim zejściu ,nie będzie trumny tylko urna, z której prochy też mają byc rozsypane a nie zakopane. Natomiast pogrzeb katolicki dopuszczam tylko za życia mojej mamy, póżniej już tego nikt nie zrobi bo inaczej będę ich straszył.Pytasz czy kościół jest mi obojętny, odpowiem tak, natomiast wiara pewnie całkiem nie, ale nie ma to nic wspólnego z katolicyzmem. Co do kasy, to nigdy nie byłem pazerny, ale jeżeli mam dać ksiedzu to mnie trzepie ze złości. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: re: do księdza 26.07.05, 16:06 wystarczy wprowadzić podatek (o co henio postuluje) i niech każdy decyduje na co chce. część da na parafię a część na hospicjium lub schronisko dla zwierząt lub klub sportowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 12:43 Mój komentarz lub propozycja innego tytułu - "Nauczyciele głupsi z powodu włączania do średniej oceny z religii". To oczywiście wina Kościoła, że tak się stało, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 na transformacji najbardziej skorzystał Krk IP: *.comnet.krakow.pl 19.07.05, 13:11 trzyma za pysk wszystkich polityków od lewa do prawa. Decyduje o wszystkim i wszystkich. Podczas rewolucji Solidarności walczyłem o socjalizm z ludzką twarzą a wyszedł sklerykalizowany bezduszny kapitalizm. Jak piszesz kościół, to daj katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: na transformacji najbardziej skorzystał Krk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 19:57 Pieprzenie zgnuśniałego milicjanta, czy przeczytałeś nowe złote myśli ideolo ksiądza Kotlińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: na transformacji najbardziej skorzystał Krk IP: *.comnet.krakow.pl 21.07.05, 09:10 klecha się zdenerwował ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:24 dajcie sobie spokój z tą średnia...na studia nikt na świadectwo nie patrzy...2- 3 przedmioty,najczęściej te rozszerzone zdawane jako pisemne i to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 22.07.05, 14:43 wątek juz dawno stracił na aktualności a temat zszedł na inne tory . Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 22.07.05, 14:46 Gość portalu: H56 napisał(a): wątek juz dawno stracił na aktualności a temat zszedł na inne tory . '''''''''''''''' Nie masz racji Heniek; dopoki ostatni ksiadz nie zostanie repatriowany do Watykanu, dopoty temat KK a polska pozostanie aktualnym.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 12:28 A z kim nasi kochani rodzimowiercy startuja tym razem w wyborach? Z Samoobroną czy Tymińskim? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 13:04 swar to prawicowiec, ale niestety nie ma dla niego odpowiedniej partii w Polsce bo wszystkie są kontrolowane przez funkcjonariuszy Watykanu, ja natomiast jestem socjaldemokratą ale też nie widzę odpowiedniej partii na która bym głosował bo nadal za dużo w nich b. sekretarzy PZPR. W wyborach prezydenckich głos oddam na Cimoszewicza, bo to indywidualista i dobry taktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 23.07.05, 13:41 Ten ksiadz to mi najwyrazniej smierdzi przecinackiem lub albertem_c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 16:06 ja już wcześniej pisałem ,że to przeciack. Nawet nie zaprzeczał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:07 Haha, prawicowcy opanowali forum. I wielbiciele indywidualistów Cimoszewiczów. Specyficzny poziom umysłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:12 a mnie przy okazji Bieszczadów udało się zlokalizować xyz na forum ....rzeszowskim i w cale nie w temacie turystycznym. :))))))), swoją drogą "ksiądz" musi mieć z co poniektórych niezłą bekę, przyjemnej polemiki:)))) Heniu- czy ty w swojej pracy w milicji nie zajmowałeś się "sprawami kościoła" i tak na emeryturze tobie zostało? Tyle jest fajnych tematów, a ty? więcej luzu do życia, w Bieszczady go, go :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 21:49 co Wy z tą milicją ? nie służyłem w tej firmie,ale w Policji miałem pare spieć z panami w sutannach. Ale o tym mogę dopiero mówić w listopadzie czego napewno nie omieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:10 Lehi, jeśli będą przekręty w mleczarni lub tartaku, który przez cmentarz sąsiaduje z plebanią, to henio na pewno da znać. I nawet nieważne, gdzie to będzie. To się nazywa MISJA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:23 Dopiero teraz przeczytałem ten artykuł, z ciekawości co tak Henia zdenerwowało z rana. Pismak dał tytuł „Lepsi dzięki stopniom z religii” bardzo pasujący Heniowi, ale również dobrze mógł napisać – „wielki przekręt w Tomaszowie, wszyscy uczniowie z czerwonym paskiem” to samo ? Ale pismak chce dać radochę Heniowi i to jest jedyny plus. Stopnie z religii nie mają znaczenia do niczego, można wysyłać dziecko na te lekcje, ale można też, jeżeli ktoś się męczy nie posyłac dzieci na te lekcje. Można chodzić do kościoła, albo nie, być protestantem,wyznawcą judaizmu , ateistą, mormonem, światkiem Jehowym czy wyznawcą Allaha, tak ma być..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 22:33 masz zaskok , to rano było 7 lipca. Oczywiście ,że wredny pismak, pewno jakiś poganin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:39 Bo co to za temat. 7.36 to jest rano, nawet jeżeli to jest 7 lipca.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 23:35 temat, mocno mnie wkurzający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:07 Pewnie jesteś szczecinianinem, mieszkasz w Krakowie, ale co ty masz wspólnego z Gimnazjum nr 1 w Tomaszowie i czerwonymi paskami. Przekręty były z wielu przedmiotów, bo nie sądzę, żeby w tymże Gimnazjum była tak zdolna młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 25.07.05, 17:44 nie, nie jestem szczecinianinem,z gimnazjum w Tomaszowie nie mam nic wspólnego, ale co to ma wspólnego z meritum sprawy ? Ciekawe na czym opierasz swoje wątpliwości co do poziomu intelektualnego tomaszowskiej młodzieży ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:00 można by napisać heniowe sny...... www.google.pl/search?hl=pl&q=http%3A%2F%2Fwww.marketing-news.pl%2Fgfx%2Fmedia%2Fstella_artois.wmv+&btnG=Szukaj+w+Google&lr= sorry, że przez google :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wychowanie obywate Wychowanie obywatelskie też podwyższało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:54 Wychowanie obywatelskie też podwyższało Odpowiedz Link Zgłoś