Dodaj do ulubionych

stopnie z religii podwyższają średnią ocen !!!

IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 07:36
wiadomosci.wp.pl/kat,9912,wid,7571296,prasaWiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • Gość: bida z nędzą Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:21
      No Ci z Tomaszowa to zrobią karierę w polityce, skoro już jako dzieci uczą się
      uczciwości pod siebie.
    • Gość: ksiadz henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:06
      Warszawa 7:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=26129044
      Olsztyn 8:04
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=26129451
      Lublin 8:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=26129702
      Częstochowa 9:42
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=26129627
      Kraków 9:59
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=26128982
      Dalej już mi się nie chciało szukać.
      • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 10:44
        i dobrze, że informuje innych. ma rację.
        • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:19
          Tylko że jmu sie wydaje, że w ten sposób dowala Kościołowi. W szkole sie nie nauczył czytania ze zrozumieniem. :)
          • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 11:20
            myślę, że mu bardziej chodzi o konkordat a nie kościół.
            • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:33
              Hehehe... Czytałaś tekst? O czym on jest, Twoim zdaniem?
              • Gość: :) Re: Henio... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:35
                ...NIE DENERWUJ SIĘ TAK, BO CI ZASZKODZI. Łyknij sobie nervosolu, bo jeszcze zawału dostaniesz. A szkoda by było. Takich okazów nie ma znowu tak dużo...
              • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 11:38
                hehehe: o głupocie i łamaniu prawa.
                • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:58
                  To ten tekst nie mówi o konkordacie??? Oj, jaka szkoda :(

Do :) - dziękuję za radę. Co to jest nervosol?
                  • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 12:08
                    tekst mówił o efektach konkordatu.
                    • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:22
                      :))) Dawno już się tak nie uśmiałem :)))
                      • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 12:49
                        gratuluję poczucia humoru! coś jeszcze cię tak rozśmiesza? może sytuacja a
                        afryce cię doprowadza do rechotu?
                        • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:21
                          Rzeczywiście mam poczucie humoru. Sytuacja w Afryce jest smutna, ale próby pomagania jej przez eurobiurokratów - komiczne.
                          • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 14:29
                            a jaka pomoc by cię nie bawiła?
                            • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:07
                              Mądra, skuteczna, długofalowa, przemyślana i tak jeszcze można dużo wymieniać...
                              • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 15:10
                                nie pytam o chciejstwo tylko o konkrety.
                                a nie sądzisz, że kościól mógłby dać przykład i zgodzić się na używanie
                                prezerwatyw (i poprzeć je) na czarnym lądzie? tam dziennie z głodu i HIV umiera
                                kilkadziesiąt tysięcy dzieci.
                                • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:15
                                  Nie rozumiem... Czy głodne dzieci mają jeśc prezerwatywy???
                                  • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 07.07.05, 15:17
                                    a może wystarczy jak ich potencjalni rodzice będą je zakładać przed?
                                    • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:38
                                      Dziecku to jedzenia nie da. A i rodzicom "cukierek w papierku" nie do końca musi smakować.
                                      A propos - rozdawanie prezerwatyw Afrykańczykom to kolejna chora wersja pomocy. Można ją wymyślić przy eleganckim biurku. A nawet znaleźć ideolo argumentację.
                                      • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 08.07.05, 09:28
                                        czyli bawi cię to, że codziennie rodzą się tysiące dzieci zarażonych HIV?
                                        • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:04
                                          Bawi mnie przekonanie, że przez rozdawanie prezerwatyw można tego uniknąć :)
                                          • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 08.07.05, 10:28
                                            można ograniczyć. i to bardzo. bawi mnie, że uważasz rygory kościoła za
                                            najlepsze dla afryki.
                                            • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:22
                                              Naiwność białych Europejczyków nie zna granic. Polecam wyprawę do Afryki. Na własne oczy dowiesz się więcej.
                                              Poza tym nie wiem już, o czym właściwie rozmawiamy - o wysyłaniu prezerwatyw do Afryki czy o rygorach Kościoła? Bawi mnie twój brak umiejętności trzymania sie tematu.
                                              • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 08.07.05, 15:05
                                                w afryce byłam dwukrotnie. nikomu o większej "wrażliwości" nie polecam. dodam ,
                                                że nie była to wycieczka turystyczna do bogatego rpa. "troszkę" widziałam i w
                                                kilku ośrodkach misyjnych byłam. zwykłe umieralnie. propagowanie prezerwatyw
                                                nie zapobiegłoby problemowi ale ograniczyłoby smiertelność chorych dzieci,
                                                które na zycie nie mają szans. do tego ograniczyłoby rozprzestrzenianie się
                                                choroby.
                                                • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 15:42
                                                  Rozdawanie Afrykańczykom prezerwatyw jest leczeniem dżumy cholerą. Podobnie jest z legalizowaniem narkotyków lub uznawaniem niektórych przestępstw za czyny o niskiej szkodliwości społecznej.
                                                  Afrykańczycy nie potrzebują gumek, ale wody, żywności, lekarstw i edukacji. Rozdawanie prezerwatyw jest gestem, który mówi człowiekowi: teraz już bezpiecznie i spokojnie możesz uzywać seksu. Czy o to właśnie chodzi?
                                                  Wydaje się, że teraz najbardziej zdewociałym krajem jest USA, ponieważ podniesiono tam znacznie nakłady na edukację prorodzinną i wychowanie do wstrzemięźliwości płciowej. Ludzie przejrzeli na oczy. Szkoda, że tak późno.
                                                  • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 09.07.05, 11:54
                                                    mój drogi rozdawanie prezerwatyw i zgoda na to nie jest lekarstwem a lekiem
                                                    wspomagającym i ograniczającym. nauki kościoła zakazujące prezerwatyw i
                                                    nakazujące płodzenie powinny być "chwilowo" wstrzymane. akurat w tym czasie i
                                                    miejscu są zbrodnicze. jak nie chcą propagować to niech chociaz przestaną
                                                    zakazywać.
                                                  • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:12
                                                    Ośmieszasz się sama wciskając Kościołowi nauczanie, które jego po prostu nie jest. Więc zamiast bełkotać coś o "zakazie prezerwatyw i nakazie płodzenia" lepiej zapytaj, co Kościół myśli na ten temat. Tak sie właśnie rozmawia z ludxmi nie mającymi nic wspólnego z Kościołem, które (hehe) doskonale znają jego nauczanie.

> jak nie chcą propagować to niech chociaz przestaną zakazywać.
                                                    A kim są ci ONI?

Mały tekst do poczytania, może coś Ci wyjaśni.
                                                    www.mateusz.pl/ksiazki/js-npp/js-npp_37.htm
                                                  • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 11.07.05, 14:09
                                                    raczej ty nie wiesz co dzieje się na czarnym lądzie. większość szpitali i szkół
                                                    jest umiejscowiona przy ośrodkach misyjnych. i prowadzona wdg ich "polityki".
                                                  • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:11
                                                    Tak tak, jest to polityka wyzysku, ciemniactwa i wpychania w religijne przesądy.
                                                  • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 11.07.05, 15:03
                                                    wyzysku na pewno nie. robią w zamian za nic dużo dobrego. ale drugie i trzecie
                                                    to prawda.
                                                  • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:23
                                                    Na szczęście są jeszcze na tym świecie ludzie oświeceni ateizmem :) Ufff, aż mi ulzyło. Co by się stało, gdyby na świecie byli sami wierzący. Koszmar. Jedna wielka procesja i śpiewanie pieśni.
                                                    Nadchodzi jednak wyzwoliciel - ksiądz, który odrzucił przesądy i ciemnotę. Wyzwolił się z okowów absudru religijnego. Jego umysł jest twórczy, wolny i czysty. On nas wybawi z brudnych i zachłannych łap Ciemnogrodu.

A propos misji, wczoraj Henio założył nowy wątek na ten temat. Jakoś nikt go nie podjął. Poszukaj go, może cię zainteresuje. Smutno mu pewnie, że nikt z nim nie chce pogadać.
                                                  • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 11.07.05, 16:36
                                                    NIE WIEM CZEMU SOBIE "DWORUJESZ" Z TAK POWAZNEGO TEMATU. TO DO CZEGO NAMAWIA
                                                    KOŚCIÓL W KRAJACH "OŚWIECONYCH" MNIE NIE OBCHODZI. ALE W KRAJACH ZACOFANYCH
                                                    GDZIE DO TEGO KOJARZY SIĘ Z LECZENIEM I NAUCZANIEM JEST BARBARZYŃSTWEM TAKIE
                                                    POSTĘPOWANIE.
                                                    dopiero teraz zauwazyłam, że włączyłam caps locka a nie chce mi się
                                                    przepisywać, więc sorki.
                                                  • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:18
                                                    A powiedz, czy tylko do Kościoła katolickiego masz takie zastrzeżenia, czy w ogóle do chrześcijaństwa? Czy może do innych tradycji religijnych także?
                                                  • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 12.07.05, 10:19
                                                    jeżeli chodzi o działalność misyjną w afryce to do kościoła katolickiego. i
                                                    tylko w zakresie ochrony zdrowia.
                                                  • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:33
                                                    Zajmują się tym odpowiedni przygotowani ludzie, lekarze, pielęgniarki. Pomagają zgodnie ze standardami medycyny. Coś nie tak?
                                                  • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 12.07.05, 12:02
                                                    to w szpitalach przy misjach. a mnie chodzi o "pracowników" kościoła, którzy
                                                    nauczają, że prezerwatywa jest grzechem i nie należy jej stosować.
                                                  • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:44
                                                    "Pracownicy Kościoła" mają zmienić swoje nauczanie?
                                                  • ja_aska Re: henio misjonarz :))) 18.07.05, 11:39
                                                    niech chwilowo przestaną szczegółowo nauczać.
                                              • Gość: gosia do księdza IP: 217.96.3.* 17.07.05, 01:16
                                                A ty byłeś?? Powiedz, bom ciekawa, skoro takie rady dajesz. Aśka była. Poza
                                                tym, chyba ty sam zacząłeś zbaczać z tematu. Jaka niekonsekwencja w obwinianiu
                                                o to innych...
                                                • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 20:17
                                                  W Afryce nie byłem, ale mam na bieżąco różne wiadomości stamtąd, dotyczące życia Kościoła.
                                                  • ja_aska Re: do księdza 19.07.05, 11:37
                                                    może zamiast życiem kościoła zainteresuj się życiem ludzi tam mieszkających?
                                                  • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 12:44
                                                    Dziękuję, Wujku Dobra Rada. Dostosuję się. :)
                                                  • ja_aska Re: do księdza 19.07.05, 12:49
                                                    wystarczy jak trochę pomyślisz.
                                                  • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 20:21
                                                    Mam zakaz myślenia. Muszę tylko w ciemno wierzyć w to, co Kościół naucza.
                                                  • ja_aska Re: do księdza 20.07.05, 07:59
                                                    w to akurat łatwo uwierzyć.
                                                  • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 19:53
                                                    Zupełnie jak tobie w to, co henio napisze :)
                                                  • ja_aska Re: do księdza 21.07.05, 08:49
                                                    czemu mam |wierzyć" w to co henio czy kto inny pisze? tutaj zaczeliśmy od
                                                    odeniania sytuacji która nastąpiła. co tu jest do dania wiary? czy przypadkiem
                                                    u was trzeba wierzyć lub udawać wiarę nawet w to co istnieje realnie?
                                                  • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 12:26
                                                    Haha, oczywiście tak właśnie jest - "u nas" trzeba wierzyć. Zresztą ta wiara różnie wygląda. Co do udawania, to robią to tylko niewierzący, gdy chcą coś osiągnąć. Zresztą to śmiesznie wygląda, jak niewierzący udaje wierzącego, np. biorąc ślub. Ubaw po pachy :)
                                                  • ja_aska Re: do księdza 21.07.05, 12:36
                                                    niestety tak jest w przypadku większości. dla mnie to też jest śmieszne i
                                                    myślę, że bawię się równie dobrze jak ty.
                                      • Gość: gosia do księdza IP: 217.96.3.* 17.07.05, 01:13
                                        Jak się ma HIVa i całą bandę głodujących dzieciaków na utrzymaniu, to nie ma co
                                        liczyć na smaczki z seksu. Bez gumki ani rusz, a w dodatku i ona nie chroni
                                        całkowicie przed HIVem i ciążą, ale to lepsze niż ten wasz kalendarzyk czy
                                        metoda termiczna, który jest śmiechu warty, a w Afryce i tak się nie sprawdza.
                                        Tam ludzie mają inne problemy niż obserwacja śluzu, liczenie dni między
                                        okresami i inne zawodne pierdoły tego typu. Twierdzisz, że promowanie
                                        prezerwatyw to wytwór ideologicznej chorej argumentacji. To zaproponuj coś
                                        napradwdę konsturktywnego w zamian, zamiast się mądrzyć.
                                        • ja_aska Re: do Gosi 18.07.05, 11:42
                                          wszystkie akcje zapobiegawcze dotyczą tylko braku seksu, czyli
                                          wstrzemięźliwości. ale chyba kościół cały czas nie przyjął do wiadomosci, że np
                                          dzieci zarażają się również przez karmienie piersią przez zarażoną mamę czy
                                          mamkę.
                                        • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 20:24
                                          Się ma HIVa z powodu nieuporządkowanego życia erotycznego. Swojego lub męża. Lub partnerów. Najczęściej występują te trzy powody naraz.

> a w dodatku i ona nie chroni całkowicie przed HIVem i ciążą
                                          To po co ją wciskać i ludzi pseudo - uszczęśliwiać?

> ten wasz kalendarzyk czy metoda termiczna
                                          To prawda, nauka poszła już dużo dalej i są inne sposoby naturalne zapobiegania poczęciu. Warto je poznać. Używając nadal stereotypów "wasz kalendarzyk czy metoda termiczna" ośmieszasz się, zdradzając brak wiedzy na temat proponowanych przez Kościół metod naturalnych. Wygodnie tak napisać, prawda? Ale skutek żałosny...

Moja propozycja to wierność małżeńska i czekanie z seksem do ślubu. Wymagające, ale skuteczne.

>zamiast się mądrzyć
                                          Trzymaj fason w dyskusji, zamiast mnie pouczać. Myślisz, że wtedy wychodzisz na mądrzejszą? Dyskutujemy, czy gramy na to, kto lepszy?
                                          • ja_aska Re: do księdza 19.07.05, 11:39
                                            o czym ty gadasz? przecież my tu mówimy o ludach afryki: biednych,
                                            niepiśmiennych, bezdomnych, głodnych. jakie metody naturalne? w afryce? w
                                            buszu? nie mówimy tu o cywilizacji a plamiennej afryce. dotarło?
                                            • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 20:24
                                              Hehe, gdyby oni to usłyszeli, to pękliby ze śmiechu. Chyba sie naczytałaś wzruszających opowieści o biednych Murzynkach.
                                              • ja_aska Re: do księdza 20.07.05, 08:01
                                                chyba masz problemy z czytaniem. nie czytałam a tam byłam.
                                                • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 12:29
                                                  Jedno drugiemu nie przeczy. Byłaś na wycieczce dla "białasów" z Europy, którym sie pokazuje to i owo, czasami sami coś zauważą i tyle. Wracają dpo domu pełni przeżyć. I pozostają dalej w swoich uroczych stereotypach. I marzeniach, żeby Kościół chociaż na chwilę zmieniłswoje durne nauczanie.
                                                  • ja_aska Re: do księdza 21.07.05, 12:37
                                                    zapewniam cię, że nie byłam ani na wycieczce ani nie towarzyszył nam nikt biały.
                                                    dlatego widziałm rzeczy które mało kto "zawiedzający" afrykę widzi.
                                                  • Gość: też aśka Re: do księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:51
                                                    moja droga imienniczko( a swoją drogą też skończyłam LOII) przyglądam się
                                                    dyskusji na temat podwyższania średniej ocen oceną z religii i tak sobie myślę,
                                                    że są ludzie, którzy i tak wiedzą lepiej i nawet jak masz rację to z nimi i tak
                                                    nie ma dyskusji. Smutne.
                                                  • ja_aska Re: do księdza 21.07.05, 12:54
                                                    W sumie racje:-) a przecież kulturalnie staram się nie twierdzić, że kościól
                                                    jest tam niepotrzebny tylko, że niektóre jego nauki na pewien czas powinny
                                                    zostać przemilczane.
                                                  • Gość: też aśka Re: do księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:17
                                                    I ja się z Tobą zgadzam nie tylko przemilczane, ale i zmodyfikowane i to nie
                                                    tylko na " Czarnym lądzie". Ale czy znasz jakiegoś księdza, który by się z nami
                                                    zgodził?
                                                  • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 19:33
                                                    A to ciekawe - niewierzący mówią o tym, co Kościół powinien zrobić ze swoim nauczaniem. A gdzie tolerancja dla innych poglądów? Czy Kościół nie ma prawa swoim wyznawcom ustalać reguł?
                                                  • Gość: H56 Re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 21.07.05, 20:20
                                                    na tym właśnie polega działalność sekciarska, zniewolić umysłowo i wykorzystać.
                                                  • ja_aska Re: do księdza 22.07.05, 08:33
                                                    ma prawo i niech ustala. ale (moim zdaniem) powinien kierować się dobrem tych
                                                    wierzących.
                                                  • Gość: też aśka Re: do księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:25
                                                    a czy ludzie wierzący mogą iść do swojego proboszcza i powiedzieć nie podoba mi
                                                    się takie czy inne postępowanie, bo.. Życzę powodzenia. I wtedy możemy
                                                    porozmawiać o tolerancji, tylko w drugą stronę.
                                                  • ja_aska aśka 22.07.05, 09:30
                                                    najwyraźniej doktryna o nieomylności (!) papieża przeszła ewolucję i teraz
                                                    obejmuje wszystkich księży.
                                                  • Gość: ksiadz Re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.05, 12:41
                                                    Jeśli coś nie podoba się wiernym, to wtedy przychodzą i mi o tym mówią. Nie ma problemu. Nietykalność proboszcza to kolejny ateistyczny stereotyp?

Nieomylność papieża dotyczy wykładni wiary katolickiej i katolickiej moralności. Płynie z Ducha Świętego i mądrości Kościoła. No i nadal się rozwija w celu zrozumienia świata i wymagań, jakie stawia życie.

Mam wrażenie, że - idąc Twoim tropem - nieomylność ta ogarnia nie tylko parafialnych księży, ale też niewierzących :)
                                                  • swarozyc Re: do księdza 22.07.05, 12:50
                                                    Gość portalu: ksiadz napisał(a):
                                                    Płynie z Ducha Świętego i mądrości Kościoła. No i nadal się rozwija w celu zr
                                                    > ozumienia świata i wymagań, jakie stawia życie.

* Jak widze takie argumenty to wiem ze jestem w katolandzie, gdzie dorosli
                                                    ludzie glupsi sa niz dzieci..

Polska, panstwo na terytorium slawnym onegdaj z dzielnosci swoich wojow stalo
                                                    sie tylko poczekalnia na drodze do krolestwa bozego.

P. Jedrzejczak
                                                  • ja_aska Re: do księdza 22.07.05, 13:05
                                                    :-)
                                                  • swarozyc Do aski 22.07.05, 13:10
                                                    Tu sie Aska nie ma z czego smiac; to jest tragiczne.
                                                  • ja_aska swarku 22.07.05, 14:36
                                                    to był śmiech przez łzy. nic nie wymyśliłam by te łzy pokazać.
                                                  • Gość: ksiadz Re: swarku IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 12:26
                                                    Dziękuję za wzruszenie i katolandię i umiłowanie Kościoła przez niewierzących. Gratuluję dobrego humoru. Zdaje mi się, że Swar to też katolik, tyle że reformowany na poganina. A z tego to śmiać się czy płakać?
                                                  • ja_aska ksiądz 25.07.05, 10:15
                                                    księżulku ja tez byłam ochrzczona - i co z tego?
                                                  • Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:34
                                                    > i co z tego?
                                                    To z tego, co można przeczytać w Twoich postach na forum. Dziękuję za doskonałą definicję takiego chrześcijaństwa: "i co z tego". Nawet z moją bujną wyobraźnią bym tego nie wymyślił.
                                                  • ja_aska Re: ksiądz 25.07.05, 11:00
                                                    a, du...e mam takie chrześcijaństwo. byłam malutka, całkowicie nieświadoma gdy
                                                    świę....bliwa rodzinka mojego taty bez wcześniejszej zgody moich rodziców
                                                    pojechała ze mną do kościoła i mnie ochrzcili. starzy się nie awanturowali bo
                                                    nie chcieli zadrażnień w rodzinie. doszli do wniosku, że taka "nieświadomka" o
                                                    niczym nie zecyduje.
                                                  • Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:20
                                                    > a, du...e mam takie chrześcijaństwo
                                                    To widać. Przy okazji widać także to, że zwykłą kulturę też tam masz. Powstrzymam się od uwag na temat pojemności d..y, bo założę się, że jeszcze parę rzeczy też tam masz :)

> rodzinka mojego taty bez wcześniejszej zgody moich rodziców
                                                    Nie ma takiej możliwości, by ochrzecić dziecko bez wiedzy i zgody rodziców. Chyba, że mieli jakiegoś idiotę księdza, który się na to zgodził. W tej sytuacji sakrament jest ważny, chociaż niegodziwie udzielony. Witamy zatem w gronie katolików. Ze skutkiem - jak widać.
                                                  • ja_aska Re: ksiądz 25.07.05, 14:09
                                                    TAKIE chrześcijaństwo ma gdzieś. dwoje niewierzących ludzi nie miało wpływu na
                                                    to w jaki sposób będą wychowywać swoje dziecko. kultura? a gdzie tu była
                                                    kultura? czyja? księdza który dał chrzest? rodzinki która się nie mogła
                                                    pogodzić, że takie dziecko bedzie w rodzinie?

W tej sytuacji s
                                                    > akrament jest ważny, chociaż niegodziwie udzielony.

w d.. pie mam takie sakramenty. nie są ważne.
                                                  • Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:15
                                                    No cóż - jaka rodzina - takie chrześcijaństwo. I kultura.
                                                  • ja_aska Re: ksiądz 25.07.05, 14:18
                                                    rodzina bardzo porządna, dobrzy ludzie tylko jak każdy chrześcijanin obcych nie
                                                    lubią.
                                                    jaka nauka religii taka kultura wiary. jaka kultura wiary taka kultura.
                                                  • Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:05
                                                    > rodzina bardzo porządna, dobrzy ludzie tylko jak każdy chrześcijanin obcych nie lubią.
                                                    Widzę, że przejęłaś to wraz z genami.

> jaka nauka religii taka kultura wiary. jaka kultura wiary taka kultura.
                                                    Jasne.
                                                  • ja_aska Re: ksiądz 25.07.05, 15:15
                                                    lubię każdego człowieka - niestety pod jednym warunkiem: zero nawracania mnie i
                                                    przekonywania do własnych poglądów/wiary. niestety ciebie nie lubię - z ww
                                                    powodów.
                                                  • Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:11
                                                    Jaki wesoły poranek :) gdzie to jest napisane, że chcę cię nawracać? Hahaha...
                                                  • ja_aska Re: ksiądz 26.07.05, 09:36
                                                    w casłości twoich wypowiedzi.
                                                  • Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:50
                                                    Cudne :)
                                                  • ja_aska Re: ksiądz 26.07.05, 16:04
                                                    Cudne od zachwytu czy od cudu?
                                                  • Gość: też aśka Re: do księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:57
                                                    jeżeli tak to twoi parafianie mają wielkie szczęście. tylko co dalej? pogadali
                                                    i im ulżyło, jeżeli bierzesz pod uwagę to co mówią to szkoda, że nie jesteś
                                                    moim proboszczem.
                                                    a i jeszcze jedno nie chodzi o nietykalność proboszcza tylko o jego nieomylność.
                                                  • ja_aska Re: do księdza 22.07.05, 13:03
                                                    jak coś się wiernym nie podoba i idą do kurii to wylatują z tamtąd bez słowa
                                                    wyjaśnienia.
                                                    nie kwestionowałam "doktryny" bo mnie nie dotyczy i jedyne co może zrobić to
                                                    mnie bawić.
                                                  • ja_aska Re: do księdza 22.07.05, 08:32
                                                    znam. ale tylko prywatnie.
                          • Gość: H56 Re: henio misjonarz :))) IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 22:05
                            a kościelna akcja 'Zboże dla Afryki" kryminalna, bo kasa zagarnięta przez
                            księży.
                            • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:03
                              Fakt, chciwość ich zgubiła. Do paki takich księży od razu.
                            • schutzengel1 Re: henio misjonarz :))) 08.07.05, 17:31
                              może te gumki nie są 100 % receptą dla Afryki ale zawsze warto spróbować.
                              Księża z Brazylii jakoś mają inny pogląd na tą sprawę, wybacz, ale oni dla mnie
                              sa jednak w tym temacie większymi autorytetami niż Ty. Co do tej pomocy
                              dorażnej dla Afryki to jakoś nie znalazłem w Twoich postach słów potępienia dla
                              przedstawicieli kościoła którzy pod przykrywką pomocy dla umierających z głodu
                              Afrykanów zbierali pieniądze od ludzi na zakup zboża. Ziarna nie było,
                              pieniędze oczywiście przepadły. Starał się pomóc w skombinowaniu8 zboża
                              proboszcz z Połczyna wraz z innymi księżmi ale go podłe komuchy zamkneły.
                              • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:53
                                Gratuluje skomplikowanego procesu myślowego i powiązania złodziei zboża, wśród których byli chciwi księża, ze zbieraniem darów na Afrykę :) Acha, no i jeszcze cześć dla księży brazylijskich. Typowy wewnętrzny świat wg gumki :)
                  • Gość: :) Re: Do księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:41
                    To do H56 było, jak w tytule postu, zresztą. Nervosol, to coś, co powinien łyknąć. :)) Krople takie. Z czasem każda informacja o czymkolwiek, co ma choćby odległy związek z Kościołem coraz bardziej go denerwuje. Padnie trupem kiedyś.
                    • Gość: ksiadz Re: Do księdza IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:49
                      A przepraszam, zagapiłem się :)Napije się dobrej, mocnej herbaty.
                      Smutno mi z powodu zamachów w Londynie. Mam nadzieje, że to nie jest dzieło Akcji Katolickiej lub innej oazy :)
                      • Gość: :) Re: Do księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:57
                        ...albo księdza proboszcza...
                        ;)
        • Gość: passym Re: henio misjonarz :))) IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 13:31
          Wrzucenie tego wątku na wszystkie fora, żwiadczy o tym, że facet jest chory z
          nienawiści. Współczuję.
          • swarozyc Re: henio misjonarz :))) 22.07.05, 13:38
            Gość portalu: passym napisał(a):
            Wrzucenie tego wątku na wszystkie fora, żwiadczy o tym, że facet jest chory z
            > nienawiści. Współczuję.
            ''''''''''''''''
            Henio jest tylko w internecie, a ksieza ze swoja "cywilizacja smierci" sa
            wszedzie.
            To swiadczy o tym ze oni sa chorzy z "milosci" do wiernych.
            • Gość: ksiadz Re: henio misjonarz :))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 20:36
              Tak tak jesteśmy wszędzie i chcemy panować nad całym światem. Cywilizacja śmierci zwycięży. No chyba, że na Madagaskar wyślą nas dzielni obrońcy rozumu - czyli wyzwoleni katolicy. Niech żyje cywilizacja miłości henia i swarożyca!
              • Gość: H56 Re: henio misjonarz :))) IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 20:40
                ha,ha, niech żyje !
    • korfi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 11:50
      Dziwi mnie, że nikt nie zwrócił uwagi na sam fakt brania pod uwagę średnich,
      które są bez żadnego umiaru windowane przez wiele szkół. Jeżeli średnia ocen na
      koniec szkoły podstawowej w całych szóstych klasach oscyluje w okolicach 5,0 to
      już samo w sobie jest śmieszne. Doliczanie oceny z religii jest faktycznie
      nieprawidłowe, ale to problem marginalny. Przy przyjmowaniu do szkół powinny być
      brane pod uwagę tylko wyniki egzaminów zewnętrznych oraz ew. testów wstępnych.
      Tak robią szanujące się szkoły chcące w miarę sprawiedliwie dokonać naboru.
      Heniu, gratuluję spostrzegawczości, ale temat powiedziałbym delikatnie średniego
      lotu. Pzdr. :)

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
      • Gość: bida z nędzą Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:26
        Być może temat jest średniego lotu, ale skutki długofalowe mogą być opłakane i
        np. ksiądz woli obłudnie zmienić tor wątka i zastanawiać się nad ewentualnymi
        skutkami powołania H56 do służby misyjnej, niż nad skutkami tego, że młodzi
        ludzie właśnie uczą się obłudy, wykorzystując do tego między innymi swoje oceny
        z religii, bo tego akurat wymaga system i tak robi większość dorosłego grona
        pedagogicznego szkół i to tylko po to by dać swoim dzieciakom większe szanse.
        Owieczki jak widać maszerują z duchem czasu i moralnością wpojoną na lekcjach.
        • Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:14
          Sam osobiście uczę moich uczniów obłudy i jeszcze na tym zarabiam na życie. To jest w końcu powołaniem księdza. Jedynie domagam się od nich czytania ze zrozumieniem. To dzisiaj - przyznam - dość trudne zadanie.

> tak robi większość dorosłego grona pedagogicznego szkół
          Jeśli - jak piszesz - tak robi "większość", to dlaczego jest o tym tak cicho? A jeśli piszesz nieprawdę, to dlaczego?

> Owieczki jak widać maszerują z duchem czasu i moralnością wpojoną na lekcjach.
          Owszem, to wszystko wina księży i Kościoła katolickiego. Na pewno proboszcz kazał to zrobić. :)))
        • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 15:16
          wielebny, kiedyś przestaniecie się śmiać, jesteście gorszymi obłudnikami od
          komuchów. Co do stopni z religii i zawyżania sredniej dotyczy również uczniów
          szkół podstawowych którzy podejmują naukę w gimnazjach. Tak jest np. w Gryfinie
          gdzie jest jedno gimnazjum i klasy profilowane. Tam liczy sie średnia ocen.
          • Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:39
            Mój drogi katoliku, jeśli wiesz o jakimś nadużyciu prawa, to dlaczego nie robisz hałasu z tego powodu? Stare przyzwyczajenia?
            • gradus2004 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 15:42
              Gość portalu: ksiadz napisał(a):

> Mój drogi katoliku, jeśli wiesz o jakimś nadużyciu prawa, to dlaczego nie
              robis
              > z hałasu z tego powodu? Stare przyzwyczajenia?

raport i donos to on juz pewnie dawno napisal... tylko, ze czasy sie zmienily i
              teraz nie wie gdzie go zaniesc :)
            • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 22:10
              odczep sie z tym katolikiem, bo faktycznie żyłka mi kiedyś peknie i będziesz
              wielebny miał mnie na sumieniu. Ostrzegam ! będę straszył.
              • Gość: K2 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:12
                Już straszysz.
              • Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:01
                To jak nazwać człowieka ochrzczonego, bierzmowanego, który nawet ślub kościelny wziął, dzieci ochrzcił i do Komuni św. wysłał. No fakt, potem wskutek "racjonalnych rozważań" (hehe) odszedł od wspólnoty Kościoła i wtulił sie pod czułe skrzydełka ideologiczne księdza Kotlińskiego.
                Acha, jakoś nigdy nie odważyłeś się powiedzieć, dlaczego tak się stało?
                Bo w racjonalne rozważania jakoś nie chce mi się wierzyć. Przyznam, że do Ciebie raczej nie pasują :)
                Zdrowia życzę Twoim żyłkom, i smacznego piwa.
                • ja_aska księżulku 08.07.05, 09:40
                  czemu pyszczysz? ja też jestem ochrzczona i co z tego? z własnej woli ani z
                  woli rodziców to się nie stało.
                  • Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:08
                    Poproszę o minimum kultury. Pisanie typu "księżulku" i "pyszczysz" zdradza brak panowania nad emocjami. W dyskusji to nie pomaga. Chyba, że umawiamy się na pyskówkę?
                    • ja_aska Re: księżulku 08.07.05, 12:54
                      a nie zauwazyłeś, że zarówno "księżulku" jak i "pyszczysz" są zdrobnieniami?
                      jak mam się zwracać: ej ksiądz?
                      • Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:26
                        Pomyśl chwilę.
                        W języku polskim zdrobnienia stosowane do nazw urzędów lub tytułów brzmią dość dziwnie, o ile w ogóle pasują do nich.
                        • ja_aska Re: księżulku 09.07.05, 11:50
                          ksiądz jest raczej zawodem a nie urzędem jak również tytułem. więc w tym
                          przypadku nie dotyczy. a pyszczenie to od czynności i części ciała więc już
                          całkiem co innego.
                          • Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:15
                            > ksiądz jest raczej zawodem a nie urzędem jak również tytułem
                            Widzę, że masz podstawowe braki w kulturze ogólnej. "Księżulku" brzmi równie okropnie jak "burmistrzuniu" lub "doktorku".
                            Bycie lekarzem, doktorem jest oczywiście powołaniem. Spróbuj iść do przychodzi lub na wizytę prywatnie i powiedzieć "doktorku".
                            Do pyszczenia się nie odniosę. Szkoda gadać.
                            • ja_aska Re: księżulku 11.07.05, 15:01
                              jak już pisałam mam 19 lekarzy w rodzinie i do każdego mówię doktorku. więc
                              przykład do kitu. powiedzieć "burmistrzuniu" nie jestem w stanie a pisanie za
                              długi idzie. wymyśliłeś sobie nick ksiądz więc staram się urozmaicić wpisy.
                              samo ksiądz jest lipne bo brzmi jak "ej ty, ksiądz".
                              a co ci się w pyszczeniu nie podoba? śliczne słówko.
                              • Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:31
                                Błąd myślowy. Ilość nie przechodzi w jakość. Jeśli wokół wszyscy będą kradli, to nie znaczy, że złodziejstwo stanie się cnotą. Nawet jeśli do 119 swoich bliskich będziesz mówiła "doktorku", nie znaczy to, że muszę uznawać to za miłe. Więc Twój przykład jest do kitu (jeśli już silimy się na ocenianie).

Jeśli "burmistrzuniu" jest za długo, to możesz pisać "burmi". Czule i krótko. A ma w sobie tyle samo szacunku, co "prezio". Niezależnie od tego, ilu masz w swoim otoczeniu urzędników państwowych lub samorządowych.

Co do pyszczenia się poddaję. Pójdę jutro do pani doktor i powiem jakieś zdanie z uzyciem tego słówka... hmmm... tylko jakie?
                                • ja_aska Re: księżulku 11.07.05, 16:37
                                  powiedz "pyszczku mój kochany"
                                  doktorku kojarzy się z królikiem bugsem więc dobrze brzmi.
                                  • Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:16
                                    > powiedz "pyszczku mój kochany"
                                    Poddaje się :))))) Ale co będzie, jak dostanę w pyszczek??? :)))
                                    Od królika wolę strusia pędziwiatra i kojota. Obaj są przesympatyczni. Ale gdy powiem do pani doktor per "Kojocie"... czy to też brzmi czule? Czy dodać jakiś przymiotnik typu "uroczy" czy "inteligentny"?
                                    • ja_aska Re: księżulku 12.07.05, 10:15
                                      "słodki" powinno wystarczyć.
                                      • Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:35
                                        Dzięki. Rzeczywiście Kojot jest słodki :) Zwłaszcza z gatunku Apetitius Giganticus :)
                                        • ja_aska Re: księżulku 12.07.05, 12:03
                                          wszystko z kreskówek jest słodkie i na pewno nikt się by nie obraził.
                                          • Gość: ksiadz Re: księżulku IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:45
                                            Widziałaś kreskówki na kanale KULTURA? Bardzo mi sie podobają.
                                            • ja_aska Re: księżulku 18.07.05, 11:38
                                              nie mam kanału kultura. ale oglądam "dobranockę":-)
                      • eowin1 Re: księżulku 09.07.05, 14:30
                        Mysle, ze o funkcji zdrobnien niewiele wiesz... Moga miec wartosc deprecjonujaca, wiec mysle, ze ksiadz slusznie sie oburzyl:). Pozdrawiam...
                • Gość: H56 palnick IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 10:01
                  to oczywiste ,ze deiści nie potrafią racjonalnie myśleć bo to jest zastrzeżone
                  tylko dla katolików. Zapewniam Cię ,że napewno pijesz więcej alkoholu niż ja.
                  Również życzę Ci zdrowia i radzę abyś nakazywał ministrantom dolewać więcej
                  wody do wina bo wpadniesz w nałóg.
                  • Gość: H56 to miało być do przecinacka IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 10:03
                    palnik to przecież ateista, ale do księdza też by pasował ten nick.
                    • Gość: kaszany Re: to miało być do przecinacka IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 14:45
                      Sam widzisz Heniu, że wszystko Ci sie w głowie p......li.
                  • Gość: ksiadz Re: palnick IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:10
                    Hmmm... Katolik - deista... ciekawe połączenie... Dziękuję za radę. Czyżbyś w młodości też był ministrantem? Czy już wtedy byłeś deistą? :)
                    • Gość: H56 Re: przecinack IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 10:38
                      byłem ministrantem jak kazdy grzeczny chłopak przez kilka tygodni, ale
                      wystawiali mnie tylko na poranne msze, więc szybko mi to sie odwidziało.
                      Jeżeli nieletniego można uwazać za świadomego katolika ,to pewnie byłem.
                      • Gość: ksiadz Re: przecinack IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:24
                        Oczywiście, że można. Kłopoty z uświadomieniem sobie swojego katolicyzmu, jak wiedzę, przyszły dopiero z wiekiem :) Starość nie radość :)
                        • henio56 Re: przecinack 08.07.05, 11:33
                          człowiek z wiekiem, powinien wyciągac wnioski z błędów popełnianych w
                          młodości, tak właśnie uczyniłem.
                          • Gość: ksiadz Re: przecinack IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:00
                            I teraz z czystym sumieniem wpychasz dzieci w swoje dawne błędy?
                            • Gość: H56 Re: przecinack IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 12:06
                              przeciwnika aby zwyciężyć najpierw trzeba poznać. Zresztą moja żona, jak na
                              razie nie podziela moich poglądów w całej rozciągłości tematu.
                              • Gość: ksiadz Re: przecinack IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:46
                                A kogo chcesz zwyciężyć?
                                • Gość: H56 Re: przecinack IP: *.comnet.krakow.pl 08.07.05, 12:57
                                  pasożytów i krwiopijców
                                  • Gość: ksiadz Re: przecinack IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:23
                                    Dzielny jesteś. Podziwiam cię. :) A jakich metod używasz?
            • eowin1 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 09.07.05, 14:27
              Rozumiem... To taka zabawa H56 z ksiedzem:D...
          • eowin1 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 09.07.05, 14:26
            Ludzie, mowcie do rzeczy... Wliczanie oceny z religii do sredniej niekoniecznie jest wina ksiezy, czy komunistow, dzieci z Afryki, czy nieumiejacych czytac:D, choc jest oczywistym naduzyciem... Na pocieszenie powiem, ze pracuje w szkole i do sredniej nie wliczam ani ocen z religii ani frekwencji na tejze (i to tez jest naduzyciem, bo frekwencje akurat powinnam:))
    • gradus2004 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 15:26
      i do czego ta srednia sie niby liczy?
      oprocz satysfakcji tych co maja lepsza srednia i wstydu syna H56, ktory ma
      gorsza srednia bo tatus mu nie pozwala chodzic na religie :D
      • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 15:59
        przecinack, właśnie robię hałas.
        gradus2004, spieprzaj dziadu ! bom zły.
        • gradus2004 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 16:00
          Gość portalu: H56 napisał(a):

> przecinack, właśnie robię hałas.
          > gradus2004, spieprzaj dziadu ! bom zły.
          a jednak... syn ma gorsza srednia...
          • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 07.07.05, 16:20
            nie, boli mnie głowa. Synowi obecnie średnia nie jest potrzebna , bo jest w
            połowie szkoły sredniej i idzie mu całkiem dobrze. Na religie chodzi, bo ma 17
            lat. Gdy skończy osiemnaście jego wola.
            • gradus2004 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 07.07.05, 17:21

> Na religie chodzi, bo ma 17
              > lat. Gdy skończy osiemnaście jego wola.

puszczasz syna na religie?? no, no, no... widocznie zle Cie ocenialem...
              • Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:07
                Henio to dobry tata - katolik. Wysyła dzieci na religię, broni nasze państwo przez łobuzami i jest antyklerykałem. Czasami sie denerwuje, ale wypije trochę, pomarudzi i jest OK. Przychodzi do pracy, włącza komputer i szuka wieści na temat księży, a potem rozsyła je po forach, no i oczywiście zawzięcie dyskutuje. Niestety, ma kłopoty z rozumieniem tego, co czyta. I tego, co pisze. Typowy klient partii Racja.
    • Gość: grz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:21
      przecież średnia dzisiaj się nigdzie nie liczy..też mi problem..najwyżej mama
      da córce 5 zł więcej na kieszonkowe...a jak nie zda dobrze na maturze mat,ang i
      czegos jeszcze dobrze na poziomie poszerzonym to studia tylko płatne...
      • Gość: bida z nędzą Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:25
        Dostałem odpowiedź właśnie w tym dobrze znanym stary stylu. Z czytaniem bez
        zrozumienia lub z celowym spłycaniem, przekierowywaniem tematu. Nie piszę, że
        ksiądz lub kościół jest winny lub kazał coś zrobić. Piszę, że podany przykład,
        już na tym wczesnym etapie życia młodego człowieka uczy go obłudy i z tzw.
        uczciwości pod siebie. Pewnie sami sobie są winni że tak postępują i tak muszą
        interpretować otaczajacą ich rzeczywistość.
        Natomiast autor otrzymanej odpowiedzi uważa, że uwypuklanie i szerzenie tego
        typu informacji ma przesłanie niemal misyjne. Czyżby złe? Jeżeli tak jest, to
        jest to też zwykła hipokryzja interpretatora czyjegoś postepowania i to na
        żenująco niskim poziomie obłudy i będąca w sprzeczności z domniemanymi
        wartościami reprezentowanymi przez autora.
    • Gość: komuch wprowadzić ekonomię polityczną kapitalizmu, IP: *.agro.ar.szczecin.pl 08.07.05, 15:12
      będzie jeszcze wieksza srednia?
      • Gość: H56 re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 19.07.05, 00:56
        czekać z seksem do ślubu ? a jak się okaże, że jesteś w związku z
        transwescytą ? buty też kupujesz bez przymiarki ?
        • Gość: ksiadz Re: re: do księdza IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 19:56
          Buty kupuję po przymiarce. Człowiek to nie buty. No chyba, że twoja córka ma podobne poglądy jak tata. Ciekawe, ilu facetów przymierzy, zanim wybierze właściwego :)
          • ja_aska Re: re: do księdza 21.07.05, 08:45
            a co za różnica? jak facet mierzy to bohater a kobieta to dziwka?
            • Gość: ksiadz Re: re: do księdza IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:03
              Pomyśl zanim coś napiszesz, może uda ci się zrozumieć, o czym mowa.
              • ja_aska Re: re: do księdza 25.07.05, 10:42
                właśnie myślę i rozumiem. widać, że bezpośrednie komentarze ci nie pasują:-)
                zakłamanie lekuchne!
                • Gość: H56 Re: re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 25.07.05, 11:16
                  ja_ska , a co on moze wiedzieć o tych sprawach ? specjalista teoretyk
                  • ja_aska Re: re: do księdza 25.07.05, 14:11
                    oni wiedzą więcej niż myślisz. właśnie to jest zakłamanie:-)
                    • Gość: ksiadz Re: re: do księdza IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:15
                      Jaki uroczy bełkot :) wydaje mi się, że na temat Kościoła największym specjalistą jest henio, zaraz potem ty, skoro nawet wyjaśniasz mi, w co wierzę.
                      • ja_aska Re: re: do księdza 26.07.05, 09:39
                        po co ci mam wyjaśniać? przecież to są doktryny wiary.
                      • Gość: H56 Re: re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 26.07.05, 11:13
                        specjalista od kościoła ? zapewniam Cię wielebny, że mineła mi już fascynacja
                        religiami i to bardzo dawno. Kościół o ile nie wychodzi za bramy swoich
                        świątyń, nie wyciąga łapy po to co ja wypracowałem i nie narzuca mi swojej
                        doktryny jest mi całkowicie obojętny. Niestety ale tak nie jest.
                        • ja_aska Re: re: do księdza 26.07.05, 11:39
                          lubię poznawać różne religie. ale nic więcej. nie zyczę sobie tego wszystkiego
                          zbyt blisko mnie.
                        • Gość: ksiadz Re: re: do księdza IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:55
                          > Niestety ale tak nie jest.
                          Zdziwiłbym się, gdyby Kościół był ci obojetny. Przecież jesteś w nim. Chociaż dość miezerną cząstką. Ale jednak. A swoje łapy nadal będzie wyciągał, zwłaszcza po twoje pieniądze, a na końcu po duszę. Uuuuuuu, bój się :))))) hahaha...
                          No chyba, że przyjdzie smutny pan, powie wierszyk nad twoją trumną i powie: niech ci ziemia lekką będzie.
                          • Gość: H56 Re: re: do księdza IP: *.comnet.krakow.pl 26.07.05, 15:09
                            he,he, nie boję się. Mam obiecane ,że po moim zejściu ,nie będzie trumny tylko
                            urna, z której prochy też mają byc rozsypane a nie zakopane. Natomiast pogrzeb
                            katolicki dopuszczam tylko za życia mojej mamy, póżniej już tego nikt nie zrobi
                            bo inaczej będę ich straszył.Pytasz czy kościół jest mi obojętny, odpowiem tak,
                            natomiast wiara pewnie całkiem nie, ale nie ma to nic wspólnego z katolicyzmem.
                            Co do kasy, to nigdy nie byłem pazerny, ale jeżeli mam dać ksiedzu to mnie
                            trzepie ze złości.
                            • ja_aska Re: re: do księdza 26.07.05, 16:06
                              wystarczy wprowadzić podatek (o co henio postuluje) i niech każdy decyduje na
                              co chce. część da na parafię a część na hospicjium lub schronisko dla zwierząt
                              lub klub sportowy.
    • Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 12:43
      Mój komentarz lub propozycja innego tytułu - "Nauczyciele głupsi z powodu włączania do średniej oceny z religii". To oczywiście wina Kościoła, że tak się stało, prawda?
      • Gość: H56 na transformacji najbardziej skorzystał Krk IP: *.comnet.krakow.pl 19.07.05, 13:11
        trzyma za pysk wszystkich polityków od lewa do prawa. Decyduje o wszystkim i
        wszystkich. Podczas rewolucji Solidarności walczyłem o socjalizm z ludzką
        twarzą a wyszedł sklerykalizowany bezduszny kapitalizm. Jak piszesz kościół,
        to daj katolicki.
        • Gość: ksiadz Re: na transformacji najbardziej skorzystał Krk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 19:57
          Pieprzenie zgnuśniałego milicjanta, czy przeczytałeś nowe złote myśli ideolo ksiądza Kotlińskiego?
          • Gość: H56 Re: na transformacji najbardziej skorzystał Krk IP: *.comnet.krakow.pl 21.07.05, 09:10
            klecha się zdenerwował ?
    • Gość: grz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:24
      dajcie sobie spokój z tą średnia...na studia nikt na świadectwo nie patrzy...2-
      3 przedmioty,najczęściej te rozszerzone zdawane jako pisemne i to wszystko...
      • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 22.07.05, 14:43
        wątek juz dawno stracił na aktualności a temat zszedł na inne tory .
        • swarozyc Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 22.07.05, 14:46
          wątek juz dawno stracił na aktualności a temat zszedł na inne tory .
          ''''''''''''''''
          Nie masz racji Heniek; dopoki ostatni ksiadz nie zostanie repatriowany do
          Watykanu, dopoty temat KK a polska pozostanie aktualnym..
          • Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 12:28
            A z kim nasi kochani rodzimowiercy startuja tym razem w wyborach? Z Samoobroną czy Tymińskim? :)
            • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 13:04
              swar to prawicowiec, ale niestety nie ma dla niego odpowiedniej partii w Polsce
              bo wszystkie są kontrolowane przez funkcjonariuszy Watykanu, ja natomiast
              jestem socjaldemokratą ale też nie widzę odpowiedniej partii na która bym
              głosował bo nadal za dużo w nich b. sekretarzy PZPR. W wyborach prezydenckich
              głos oddam na Cimoszewicza, bo to indywidualista i dobry taktyk.
              • swantevit Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! 23.07.05, 13:41
                Ten ksiadz to mi najwyrazniej smierdzi przecinackiem lub albertem_c.
                • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 16:06
                  ja już wcześniej pisałem ,że to przeciack. Nawet nie zaprzeczał
                  • Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:07
                    Haha, prawicowcy opanowali forum. I wielbiciele indywidualistów Cimoszewiczów. Specyficzny poziom umysłowy.
    • Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:12
      a mnie przy okazji Bieszczadów udało się zlokalizować xyz na
      forum ....rzeszowskim i w cale nie w temacie turystycznym. :))))))), swoją
      drogą "ksiądz" musi mieć z co poniektórych niezłą bekę, przyjemnej polemiki:))))
      Heniu- czy ty w swojej pracy w milicji nie zajmowałeś się "sprawami kościoła" i
      tak na emeryturze tobie zostało? Tyle jest fajnych tematów, a ty? więcej luzu
      do życia, w Bieszczady go, go :)))))
      • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 21:49
        co Wy z tą milicją ? nie służyłem w tej firmie,ale w Policji miałem pare spieć
        z panami w sutannach. Ale o tym mogę dopiero mówić w listopadzie czego napewno
        nie omieszkam.
      • Gość: ksiadz Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:10
        Lehi, jeśli będą przekręty w mleczarni lub tartaku, który przez cmentarz sąsiaduje z plebanią, to henio na pewno da znać. I nawet nieważne, gdzie to będzie. To się nazywa MISJA :)
    • Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:23
      Dopiero teraz przeczytałem ten artykuł, z ciekawości co tak Henia zdenerwowało
      z rana. Pismak dał tytuł „Lepsi dzięki stopniom z religii” bardzo pasujący
      Heniowi, ale również dobrze mógł napisać – „wielki przekręt w Tomaszowie,
      wszyscy uczniowie z czerwonym paskiem” to samo ? Ale pismak chce dać radochę
      Heniowi i to jest jedyny plus. Stopnie z religii nie mają znaczenia do niczego,
      można wysyłać dziecko na te lekcje, ale można też, jeżeli ktoś się męczy nie
      posyłac dzieci na te lekcje. Można chodzić do kościoła, albo nie, być
      protestantem,wyznawcą judaizmu , ateistą, mormonem, światkiem Jehowym czy
      wyznawcą Allaha, tak ma być.....
      • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 22:33
        masz zaskok , to rano było 7 lipca. Oczywiście ,że wredny pismak, pewno jakiś
        poganin.
    • Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:39
      Bo co to za temat. 7.36 to jest rano, nawet jeżeli to jest 7 lipca.:)
      • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 23.07.05, 23:35
        temat, mocno mnie wkurzający
    • Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:07
      Pewnie jesteś szczecinianinem, mieszkasz w Krakowie, ale co ty masz wspólnego z
      Gimnazjum nr 1 w Tomaszowie i czerwonymi paskami. Przekręty były z wielu
      przedmiotów, bo nie sądzę, żeby w tymże Gimnazjum była tak zdolna młodzież.
      • Gość: H56 Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.comnet.krakow.pl 25.07.05, 17:44
        nie, nie jestem szczecinianinem,z gimnazjum w Tomaszowie nie mam nic wspólnego,
        ale co to ma wspólnego z meritum sprawy ? Ciekawe na czym opierasz swoje
        wątpliwości co do poziomu intelektualnego tomaszowskiej młodzieży ?
    • Gość: lehi Re: stopnie z religii podwyższają średnią ocen !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:00
      można by napisać heniowe sny......
      www.google.pl/search?hl=pl&q=http%3A%2F%2Fwww.marketing-news.pl%2Fgfx%2Fmedia%2Fstella_artois.wmv+&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

sorry, że przez google :)
    • Gość: Wychowanie obywate Wychowanie obywatelskie też podwyższało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:54
      Wychowanie obywatelskie też podwyższało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka