Dodaj do ulubionych

Posprzątaj po swoim psie!

IP: 5.5R* / 62.6.139.* 08.07.05, 19:48
W Lincoln (Wielka Brytania) w miejskim parku wisza rowniez plakaty ze
zdjeciem psiej kupy. Na chodnikach i alejkach nie widac psich odchodow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Posprzątaj po swoim koniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 19:59
      Chcialbym zauwazyc ze Policjanci dostaja "kota" na punkcie scigania przespepców z psami bez kaganców i zalatwiajacych sie na chodniki.. Jednak policjanci patrolujacy konno Pogodno w czasie meczy Pogonii jakos nie widza ze ich "zwierzaki" potrafia "zwalić klocka" kilkukrotnie wiekszego niz psy .. PAradox prawda?
      • Gość: andrut Re: Posprzątaj po swoim koniu IP: 217.96.3.* 08.07.05, 21:20
        > Chcialbym zauwazyc ze Policjanci dostaja "kota" na punkcie scigania
        przespepców
        > z psami bez kaganców i zalatwiajacych sie na chodniki.. Jednak policjanci patr
        > olujacy konno Pogodno w czasie meczy Pogonii jakos nie widza ze
        ich "zwierzaki"
        > potrafia "zwalić klocka" kilkukrotnie wiekszego niz psy .. PAradox prawda?
        jak widzisz taką sytuację to zrób zdjęcie i daj ich przełożonym, albo do gazety
        i nie marudź, bo to nie jest powód żeby np. nie ścigali psów bez kagańców, czy
        robiących na chodniki.
      • Gość: :) Re: Posprzątaj po swoim koniu IP: *.pl / 213.155.191.* 08.07.05, 21:20
        Bo to kupa urzędowa, należy się jej szacunek.
        • Gość: kanibalistyk Re: Posprzątaj po swoim koniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:39
          andrut ty chyba z nasza policja do czynienia nie miales. tak daj im zdjece.
          lepiej im pomoz i odrazu sam je wywal do smieci. nasze "krawezniki" sa
          nietykalni i tu trzeba cos zmienic, ze moga wszystko "w majestacie prawa"
          • Gość: andrut Re: Posprzątaj po swoim koniu IP: 217.96.3.* 08.07.05, 23:46
            > andrut ty chyba z nasza policja do czynienia nie miales. tak daj im zdjece.
            > lepiej im pomoz i odrazu sam je wywal do smieci. nasze "krawezniki" sa
            > nietykalni i tu trzeba cos zmienic, ze moga wszystko "w majestacie prawa"
            wiem, że nasi policjanci nie są idealni, tak jak i całe społeczeństwo. codzień
            olewamy prawo w drobnych i grubszych sprawach, więc jest na to społeczne
            przywolenie. przykładem może być właśnie nierejestrowanie i brak szczepienia
            psów, oraz nie sprzątanie po nich, jazda w tramwajach bez biletu, czy
            parkowanie gdzie popadnie. w każdym razie jakie społeczeństwo, taka policja.
      • Gość: J>W> Re: Posprzątaj po swoim koniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 22:17
        A ty chciałbyś, żeby zsiadł z konia i sprzątał??? :))
        Ubaw.
    • Gość: gosc Re: Posprzątaj po swoim psie! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.07.05, 22:57
      .....................

PRZECZYTAJCIE USTAWE!!!!! Psich odchodow NIE WOLNO wyrzucac do smietnikow. jest
      to ZABRONIONE PRAWNIE!!!!! :||||||||||

EHHHHHHH..........
      • Gość: gosc USTAWA ZAKAZUJE WYRZUCANAI ODCHODOW DO SMIETNIKA!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.07.05, 23:01
        Ustawa o Ochronie srodowiska ZAKAZUJE wyrzucania psich odchodow do smietnika.
        Wiec dopoki nie bedzie u nas jak w Norwegii - nie bedzie specjalnych pojemnikow
        na trawnikach, doputy bedzie problem. Bo gdzie ja mam ta kupe wyniesc?
        • Gość: kanibalistyk Re: USTAWA ZAKAZUJE WYRZUCANAI ODCHODOW DO SMIETN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 09:00
          i napewno tylko ten przepis powstrzymuje cie przed sprzataniem po swoim psie...
          • Gość: Prokot Re: USTAWA ZAKAZUJE WYRZUCANAI ODCHODOW DO SMIETN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:31
            Pojemniki na psie odchody, jesli nawet takie staną, muszą być dwa razy dziennie opróżniane. To wylęgarnia bakterii. Zamknięty pojemnik, brak dostępu powietrza...Już widzę jak u nas oprózniają...W Parku Brodowskim są takie pojemniki. Nikt ich nie opróżnia.
            • Gość: gigitech Re: USTAWA ZAKAZUJE WYRZUCANAI ODCHODOW DO SMIETN IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 09.07.05, 10:46
              to twoj pies, kupiles go i trzymasz go dla siebie, sra za twoje, ty go karmisz
              wiec sprzataj po nim, inni nie musza po tym chodzic i na to patrzec, trzeba byc
              odpowiedzialnym i konsekwentnym, jezeli trzymasz psa to rob wszytko co sie wiaze
              z jego hodowla, nie tylko dawac jesc i wychodzic na spacer, wiadomo ze jak zje
              to i musi sie wysrac....posprzataj po nim, twoj pies, twoje gowno
        • Gość: pieszy Re: USTAWA ZAKAZUJE WYRZUCANAI ODCHODOW DO SMIETN IP: *.fnet.pl 09.07.05, 09:48
          do swojej toalety
        • Gość: KBS Re: USTAWA ZAKAZUJE WYRZUCANAI ODCHODOW DO SMIETN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:39
          *%#!*^& Gdzie?! wsadz sobei to do kieszeni #$!%* normalnie jak slucham tych
          chorych wlascicieli psow to mi sie niedobrze robi nasze ulice maja wiecej gowna
          na sobie niz trawy, a oni maja jeszce pretensje ze kaze im sie sprzatac. Nie
          raz slyszalem w tv jak stara baba mowi "ja place podatek za swojego psa wiec
          nie musze sprzatac" a tutaj gosc mi mowi ze nie ma pojemnikow to nie sprzata
          haha niedosc ze placa jakies marne 100-200 zl rocznie to jeszce sa tak leniwi
          ze nie chce im sie sprzatac ja uwazam ze posiadanie psa w miescie (po za
          uzasadnionymi pzrypadkami niewidomych itp) powinno byc zabronione lub byc takie
          oplaty (ktore tez beda komornicy scigac a nie olewac) zeby przynajmniej 80%
          ludiz na nie nie bylo stac i wowczas bedzie spokoj z g... i smrodem na ulicy
          pomijajac juz psy lazace bez kagancow i rzucajace sie na kogo popadnie.
          • Gość: psiara Re: USTAWA ZAKAZUJE WYRZUCANAI ODCHODOW DO SMIETN IP: 217.144.243.* 10.07.05, 14:11
            no to jeszcze trzeba wyslac w kosmos,tych leniwych facetow(glownie)co to sraja
            i szczaja po klatkach,bo mu sie nie chce zdarzyc do domu...
        • Gość: FX Re: USTAWA ZAKAZUJE WYRZUCANAI ODCHODOW DO SMIETN IP: 212.160.165.* 11.07.05, 09:58
          Pokaż Kolego w którym miejscu niby ta ustawa zakazuje wrzucania psich odchodów
          do kosza na śmieci. To nie jest odpad niebezpieczny. Nie wprowadzaj ludzi w
          błąd! To jest szukanie na siłę pretekstów żeby nie sprzątać po psie. Jak miasto
          rozdawało zestawy higieniczne do sprzątanai to nie było chętnych. To samo w
          sklepach-nikt nie sprzedaje bo nie ma popytu.
    • Gość: kobitka Re: Posprzątaj po swoim psie! IP: *.heuthes.pl 09.07.05, 11:41
      Uważam że powinniśmy wszyscy się włączyć do akcji przeciw psim kupom na
      ulicach. Proponuje robić zdjęcia właścicielom, którzy nie sprzatają po swoich
      pupilach i umieszczać je np. w internecie lub nadsyłac do gazety. Proponuje 2
      zdjęcia: zwierzak wali kupe i drugie jak własciciel się oddala, a odchody leżą
      nie sprzątnięte. Moze to zadziała, bo niejednokrotnie widze ze swojego okna
      Imieszkam w Podjuchach) jak psiak się załatwia na trawniku, a własciciel udaje
      że nie widzi. A potem dzieci bawia się w tych miejscach, rozkładaja sobie
      kocyki itp. brr!
    • Gość: ktoś taki Re: Posprzątaj po swoim psie! IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:35
      Ok PLAKAT KOGO OBRZYDZA TEGO OBRZYDZA AKCJA JEST DOBRYM POMYSLEM TYLKO MAM
      JEDNO PODSTAWOWE PYTANIE . CZYM PSIE ODCHIDY SPRZATAC REKA ,HUSTECZKA .
      BRAKUJE A WRECZ NIE MA ODPOWIEDNICH KOSZY Z CZYMS DO SPRZATANIA TEGO TYPU
      ODCHODOW . WIEC NIECH KTOS SIE ZASTANOWI I PIERW POSTAWI TAKIE SMIETNIKI A
      POTEM NIECH SIE WYMAGA OD LUDZI BY SPRZATALI PO SWOICH CZWORONOGACH. POZDRAWIAM
      • Gość: ~kostek Re: Posprzątaj po swoim psie! IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 09.07.05, 21:57
        Mozesz uzyc do tego celu reklamowki z Geant'a albo innek Biedronki (taki quasi
        recycling), a psia kupe wyrzucic potem do toalety (torbe do smieci). Jesli jest
        to dla ciebie obrzydliwe to pomysl o swoim psie jak o czlonku rodziny (argument
        czesto uzywany przez wlasciecieli zwierzat w roznorodnych dysputach), bedzie
        tobie latwiej...
        Trzeba sie wreszcie zorganizowac, bo wkrotce Szczecin bedzie (za przeproszeniem)
        zasranym miastem.
        pzdr dal Szanownych Forumowiczow
        • pia.ed Nie komplikowac sprawy! 10.07.05, 12:59
          Wszedzie na zachodzie zbieraja torebka, ktora naklada sie na reke, tak jak do
          macania chleba!
          Zbiera sie gowienko i druga reka odwraca torebke, potem sie ja mocno zawiazuje...

O wrzucaniu kupy do toalety nie slyszalam, ale jesli ktos nie chce wrzucac
          do kosza do smieci (porzadnie zapakowana!!!), to mozna wlozyc w nowa torebke,
          znow zawiazac i wrzucic do zsypu czy pojemnika na smieci na podworku.
          Tak sie robi w Szwecji i nikt problemu z tego nie robi...

Bo chyba nikt sobie nie wyobraza, ze "na zachodzie" na rogu kazdej ulicy
          stoja pojemniki na kupy!!!

A pies przeciez miejsca nie wybiera i nie czeka 10 minut na zrobienie kupy
          w jedynym na cale osiedle wybiegu dla psow!
    • anka_mala Re: Posprzątaj po swoim psie! 10.07.05, 13:39
      Jak najbardziej jestem za sprzątaniem psich kupek,w końcu
      pies jest jak rodzina jak własne "dziecko" więc czego tu się
      brzydzić.Nie ma problemu by wsadzić torbę papierową w
      kieszeń i pójść na spacer.Z reguły pies sie załatwia kupą tylko
      raz,zawinąć,wyrzucić i po kłopocie.Będzie czyściej i przyjemniej
      nikt przecież nie musi uprawiać slalom-gigant(krok w prawo,krok
      w lewo,w tył i przód)żeby przejść się po centrum.Wiem że psy gdyby
      mogły to by sprzątały po sobie.Czasami są czyściejsze niż niejeden
      człowiek!!!!
    • Gość: ksiadz Re: Posprzątaj po swoim psie! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:04
      Byłem mile zdziwiony, gdy na Jasnych Błoniach starsza pani po swoim piesku zebrała kupę w woreczek i wrzuciła do kosza. Zero wstrętu i czy obciachu. Zresztą zanim pies dorośnie nie takie rzeczy sprząta się po nim we własnym domu, z własnych dywanów, posadzek itp.
      Ale jak skłonić koniarzy, żeby posprzątali po swoich milusińskich? W od tego się zaczyna, z wielką pasją koniarze potrafią tam zasuwać. Dlaczego kończy się ona po opuszczeniu stajni?
      • piotr.sz1 Re: Posprzątaj po swoim psie! 11.07.05, 08:42
        Jestem przewodniczącym rady i osobą, która wymyslila tę akcje, bardzo mnie
        cieszą te miłe słowa na forum. Wdzięczny jestem bardzo osobie, która napisała,
        że w Anglii można spotkać podobne, bo jak twierdził cytowany ekspert "Myślę,
        że nie spotkamy takiego przekazu graficznego w krajach Europy Zachodniej, gdzie
        komunikacja wizualna stoi na wyższym poziomie". W akcji oprócz aspektu
        wychowawczo - edukacyjnego chodzi nam również o zwrócenie uwagi na ten problem
        władzą miasta, które od ostatniej akcji wiceprezydenta bodajże Trzcińskiego
        zapomniały o tym problemie.
        • Gość: wizytka Re: Posprzątaj po swoim psie! IP: *.teleton.pl 11.07.05, 09:26
          Temat mi bliski, ponieważ mieszkam na najbardziej chyba obsranej (ups !)
          dzielnicy Szczecina, na Pogodnie. Mam psa. Zawsze miałam. Sprzątamy po nim, a
          dokładniej jeszcze po poprzedniczce od kilku już lat. Technika dowolna :) Nie o
          tym chciałam. Sprząta moja mama i sprzątam ja. Ale mamy mały kłopot. Nie mogę
          do tego namówić dzieci. Cały czas uświadamiam i nic, blokada. To jak narazie
          moja klęska wychowawcza. Przestali z sunią wychodzić na spacer, a jak już to
          tylko na krótko, po upewnieniu się, że "kupa już była".
        • Gość: mieszkaniec bloku Re: Posprzątaj po swoim psie!_Brawo za pomysl IP: 212.14.57.* 11.07.05, 09:57
          Chcialbym wzor takiego plakatu jak sie z panem skontaktowac u mnie na przyjazni
          pod administracja SSM i osiedla przyjazn mamy te same problemy , psow pelno
          sraja pod blokami na trawe a a administracja nic prawie nie robi mimo naszych
          prosb o dzialanie jakies tablice , plakaty , sciganie brudasow, obok jest las
          ale oni wola jak pies sra pod wejsciem do klatki
          • piotr.sz1 Re: Posprzątaj po swoim psie!_Brawo za pomysl 11.07.05, 15:38
            Po plakat zapraszam do siedziby naszej Rady Osiedla ul. Kr. Jadwigi 11, w każdy
            poniedziałek godz. 17-18. Ilość ograniczona.
    • Gość: leon Re: Posprzątaj po swoim psie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:47
      W barcelonie za psią kupkę na chodniku mozna zaliczyć 300 euro mandatu i nie ma
      tłumaczenia że ktoś nie może znaleźć kosza - za taką kasę taszczy do domku i
      kwita! jestem za radykalnymi rozwiązaniami - a psy lubię.
    • tylo STOP dla psów na plażach 11.07.05, 15:19
      i nie ważne jest czy srającym czy nie !!!!
      co to za popie..na moda - z psem na plażę i jeszcze do wody. Nad morzem i
      nad jeziorem.
      Ludzie - ch&*!@# mnie obchodzi, że pies to członek waszej rodziny. U was w domu
      może jeść z waszych talerzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka