Dodaj do ulubionych

Gra POGOŃ

26.07.05, 16:47
Zaczynamy sezon. Tym razem bez wielkich rozdmuchanych oczekiwań. Patrząc na
osłabienia innych, to Pogoń jakby wydaje sie na tym tle silniejsza :). Ale
spokojnie i realnie patrząc 10-13 miejsce. Wszystko powyżej będzie miłą
niespodzianką. Pogoń - Wisła typuję 1-0 choć boję się remisu. Szczęsliwie
pogoda małopiknikowa, to mecz może się udać.

PS Wątek założyłem świadomie chociaż są inne. Jest uniwersalny i na zaś się
przyda :).

-------------------------------------------------------
Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
Obserwuj wątek
    • Gość: Gryf Re: Gra POGOŃ IP: 217.153.6.* 26.07.05, 17:36
      korfi napisał:

> Zaczynamy sezon. Tym razem bez wielkich rozdmuchanych oczekiwań. Patrząc na
      > osłabienia innych, to Pogoń jakby wydaje sie na tym tle silniejsza :). Ale
      > spokojnie i realnie patrząc 10-13 miejsce. Wszystko powyżej będzie miłą
      > niespodzianką. Pogoń - Wisła typuję 1-0 choć boję się remisu. Szczęsliwie
      > pogoda małopiknikowa, to mecz może się udać.
      >
      > PS Wątek założyłem świadomie chociaż są inne. Jest uniwersalny i na zaś się
      > przyda :).
      >
      > -------------------------------------------------------
      > Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm

No jasne ze sie przyda;-)))
      O Pogoni nigdy za wiele!!!

Ps.Szykuje sie do wyjscia a Ty korfi???

Prawda,dla czlowieka jest tym ,co czyni z niego czlowieka
      • Gość: kibic tenisa Piłka nożna, kluby to gorsze bagna niż nawet SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 06:50
        "Gazeta Wyborcza": Prezes klubu piłkarskiego GKS Katowice Piotr Dziurowicz
        przyznał się do kupowania meczów. W wywiadzie Dziurowicz powiedział, że podjął
        współpracę z policją, dzięki czemu aresztowano dwóch sędziów - łapowników.

Prezes GKS, pierwszy działacz wysokiej rangi, który otwarcie mówi o korupcji,
        powiedział, że handluje się punktami, aby wejść do wyższej ligi lub uniknąć
        spadku. W ten sposób "walczono" też o mistrzostwo Polski.

"Tytuł mistrza Polski też się »robi«, a nie zdobywa (no, może poza Wisłą Kraków
        w ostatnim okresie)" - przyznał Dziurowicz w rozmowie z "Gazetą Wyborczą".

Według prezesa, przed kolejkami ligowymi kluby analizują, jak doprowadzić do
        najkorzystniejszych wyników meczów. Potem składa się propozycje sędziom lub
        zawodnikom konkurencyjnych drużyn. Pośredniczą w tym niektórzy trenerzy.

"Może trener Kasperczak zarabiał tyle, że po co miałby się zeszmacić" -
        powiedział "Wyborczej" Dziurowicz, pytany ilu spotkał nieskazitelnych trenerów.

Dziurowicz twierdzi, że większość piłkarzy nie ma oporów przed sprzedawaniem
        meczów.

Prezes GKS przyznał, że w 2000 roku kupił awans swej drużyny do pierwszej ligi,
        a 4 lata później uratował ją w tę sposób przed spadkiem. W końcu jednak
        postanowił skończyć z korupcją i zgłosił się na policję.
    • korfi Pogoń-Wisła P. 2-0 26.07.05, 23:17
      Mecz średni. Jak na poprzednie występy jednak na plus. Milar na ławkę. Dobrze
      że daszek nie przeciekał :) bo trochę zrosiło. Bramka pierwsza to prezent od
      Wisły druga jednak prawidłowa (widziałem w C+). Ogólnie w miarę pozytywnie.

• Gość: Gryf Re: Pogoń-Wisła P. 2-0 IP: 217.153.6.* 26.07.05, 23:44

korfi napisał:
        Mecz średni. Jak na poprzednie występy jednak na plus. Milar na ławkę. Dobrze
        > że daszek nie przeciekał :) bo trochę zrosiło. Bramka pierwsza to prezent od
        >
        > Wisły druga jednak prawidłowa (widziałem w C+). Ogólnie w miarę pozytywnie.
        >
        > -------------------------------------------------------
        > Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm

Zgadzam sie ze mecz taki sobie.Licza sie punkty.Dla mnie jednak wazne jest to
        ze gdy Przemek Kazimierczak zagra na swoim przyzwoitym poziomie oraz powroci
        Magdon to Pogon wiele moze zwojowac w I lidze.Bardzo dobrze zagral tez nowy
        ciemnoskory pomocnik.Generalnie poczatek sezonu wypadl dobrze.Teraz zwyciestwo
        z Zaglebiem Lubin w kolejnym meczu i na nastepnym w Szczecinie bedzie na
        trybunach komplet;-)))

Prawda,dla czlowieka jest tym ,co czyni z niego czlowieka
        • swantevit Re: Pogoń-Wisła P. 2-0 26.07.05, 23:48
          Przechadzajac sie po miescie w poszukiwaniu zostawionej tu mlodosci trafilem
          tym razem w kwartal zamkniety ul. Jagielly i Lokietka.
          "To tu musza mieszkac szczecinscy katolacy" - pomyslalem, patrzac na
          zrujnowane i smierdzace kamienice. Mlodziez a takze dorosli, niektorzy z
          puszka piwa w reku i bezdennie glupim wyrazem twarzy snuli sie bez sensu wsrod
          smrodu i brudu centrum szczecinskiego. Nie zdziwilbym sie gdyby Przecinack
          i "jaskola-Jaskowiak" stad wlasnie czerpali natchnienie swej wiary...

"Sceneria jak z filmu "upadek Rzymu" - pomyslalem ze zgroza, mimo ze ulice
          dalej sam przyszedlem na swiat, lat temu iles...
          Ale co to? Z oddali dochodzil mnie jakis halas, wzrastajacy w miare zblizania
          sie do mnie grupki ludzi.
          Na czele procesji szedl mezczyzna majacy najlepsze lata za soba, obok siebie
          mial nieco mlodszego, czytajacego cos...
          Po wyrazie twarzy przypominajaca egzaltacje pierwszych chrzescijan, a
          takze "piesni" ktora spiewali, a wlasciwie krzyczeli domyslilem sie ze byli to
          Gryf i Korfi(ten ktory uwielbia czytac wynurzenia forumowe Swarozyca):
          Przenajswietrza mamusia i Jezusek w niebie, a na Twardowskiego Pogon Legie
          jebie!!"
          Coz, ich bog pozostaje gluchy na ich zaklecia bo ani nie chcial im ulic
          pozamiatac i kamienic pomalowac, a co sie z Pogonia stalo kazdy widzi...
          • korfi Re: Pogoń-Wisła P. 2-0 26.07.05, 23:58
            Kiedyś znałem takiego jednego faceta, ktorego wszyscy olewali.

• Gość: mamoniowa Re: Pogoń-Wisła P. 2-0 IP: 62.69.200.* 27.07.05, 00:00
              a fuj !
    • jacek.zienkiewicz Re: Gra POGOŃ 27.07.05, 12:30
      Cześć Korfi
      Coś taki pesymista? Ja tradycyjnie jestem optymistą i wietrzę pierwszą piątkę z
      walka o trójce. I puchary nasze.
      A na ławkę nie Milar tylko Trałka i jak tak dalej będzie "człapał" to i
      Kazimierczak. Milar swoje wybiegał zagrożeń stworzył sporo i strzelił bramkę. A
      że z "prezentu" obrońców to tym lepiej, na tym polega rola napastnika że jak
      się trafi okazja to 1:0 :-)
      Pozdrawiam
      JZ
      • korfi Re: Gra POGOŃ 27.07.05, 14:33
        Jacku, mówią, że pesymista to optymista, który wie więcej :). Swoje prognozy
        opierałem tylko na podstawie oceny obetnej wartości drużyny Pogoni. Jak patrzę
        na to co pokazali inni w pierwszej kolejce, to może być jakieś wyższe miejsce.
        Tyle, że to dopiero początek. Pozdr.

• korfi Zagłębie - Pogoń 30.07 g.19 29.07.05, 14:08
      Mecz w Polkowicach, czyli obie drużyny na wyjeździe :). Będzie tradycyjne 1-1
      czy może jakaś zmiana? Ja bedę zadowolony z remisu. Jako że upał ma być duży, to
      mecz raczej chodzony. Typuję 0-0. Choć można by wreszcie wygrać cos na wyjeździe.

• Gość: ts Re: Zagłębie - Pogoń 1:1 IP: *.espol.com.pl 31.07.05, 09:11
        A jednak 1:1. Od kilku meczów z Zaglębim Pogoń strzela w 90 minucie bramki na
        1:1. Dobry wynik.
    • Gość: Pismak Duma Pomorza w Luwrze!!! :))) IP: *.plusgsm.pl 02.08.05, 08:03
      Ojej, tyle przegapiłem. Można jeszcze kupić karnety?

Na usprawiedliwnie chciałem powiedzieć, że dumnie eksponowałem czapkę Pogoni w
      Paryżu. Szczególnie podczas zwiedzania Stade de France, gdzie zrobiłem sobie
      parę fotek w czapeczce - między innymi w szatni zawodników, na tle koszulek
      Mistrzów Świata. A miałem naprawdę ostrą konkurencję w postaci kibica PSG
      (oszukiwał, bo to przewodnik wycieczki) i rodowitego Londyńczyka z rodziną
      (pięciu na jednego, sportiwna kamanada Chelsea). Pogoń górą!

Natomiast w Luwrze powstało inne wiekopomne, historyczne dzieło. Na pustym
      postumencie po obelisku z czasów Ramzesa II umieszczono niezwykle rzadkie i
      cenne znalezisko - granatową baseballówkę z godłem Dumy Pomorza :)))). Jak
      tylko wywołam kliszę, fotki upublicznię. Dla Pogoni zdobyłem Luwr. Teraz niech
      nam Pogoń da puchary.

A poza tym, wszyscy zdrowi :)))).
      Pozdrawiam serdecznie,
      pismak_logowany@gazeta.pl
      • korfi Re: Duma Pomorza w Luwrze!!! :))) 02.08.05, 12:45
        Mam nadzieję, że im zabytków wlepkami nie okleiłeś? Co do pucharów, to z jednej
        strony byłoby dobrze, ale z drugiej trzeba przyznać, że gdyby Pogoń z takim
        składem i umiejetnościami zakwalifikowała się, to świadczyłoby to o poziomie
        naszej ligi jeszcze gorzej niz mi sie wydaje. Ale, co tam; jak będą to się
        ucieszę i tak. :)

• Gość: Mariner Gra, czy prowadzi handel meczami? IP: *.cust.tele2.pl 03.08.05, 18:22
      Czym tu sie podniecać?
      M.
      • Gość: play Re: Gra, czy prowadzi handel meczami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:01
        Otóż to, kiedyś to były chociaż żołnierzyki z gumy, indianie, rzymianie ( nawet
        w miniaturach) a dzisiaj piłkarzyki nam się jeno ostały...
    • korfi Pogoń - Korona 06.08.05, 11:31
      Wielka niewiadoma. Dotychczasowe wyniki i większe doświadczenie przemawiają za
      Pogonią. Jednak Korona to nie są słabeusze i kiedyś się przełamią. Może jednak
      jeszcze nie w tej kolejce:). Jakieś 2-0 by mnie urządzało.

• Gość: andreas Re: Pogoń - Korona - jaki wynik? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.05, 12:06
        to juz chyba tylko w gestii działaczy i sedziów!
        Pogoń stoi dobrze, wiec stracha nie ma...;-0
      • Gość: grz Re: Pogoń - Korona IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 12:50
        ja chcę 5-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mogę?/kibic od dawien dawna/...
      • Gość: adamk Re: Pogoń - Korona IP: *.vx.pl / *.vx.pl 05.08.06, 09:57
        W tej dyscyplinie też powinno się grać do 21.
    • Gość: Ciotka z Krakowa II liga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:26
      Pogoń rozpocznie przyszły sezon w II lidze.
      • Gość: grz Re: II liga IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:25
        z cracovią...
    • Gość: grzegorz Re: Gra POGOŃ - cały szczecin karmi Ptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 17:40
      nie liubię piłki npoznej, nie chcę aby moje pieniądze były wydawane na tę
      dzoedzinę sportu, MUSZYŃSKI WRÓĆ
      • Gość: GRZ Re: Gra POGOŃ - cały szczecin karmi Ptaka IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:19
        A BĘDZIE ICH CORAZ WIĘCEJ NIESTETY/STETY...
    • korfi Pogoń - Korona 4-2 07.08.05, 23:41
      Mecz chociaż emocjonujący to na przeciętnym poziomie. Korona przegrała mimo, że
      nie była gorsza w grze od Pogoni. Wreszcie trochę szczęścia mamy. Za dużo
      eksperymentów z tymi południowcami. Jak z tego towarzystwa zestawić stabilny,
      dobrze współpracujący taktycznie i walczący zespół? Raczej przy obecnej
      polityce niemożliwe. Na razie sytuacja w tabeli lepsza niz gra, ale lepiej
      tak niż miałoby być odwrotnie. Pzdr.

• Gość: Pismak Re: Pogoń - Korona 4-2 IP: *.plusgsm.pl 08.08.05, 00:18
        Słyszałem po meczu takie powiedzenie: "4:2 dla nas i pieprzyć działaczy".
        Ciekawe.

• Gość: GRZ Re: Pogoń - Korona 4-2 IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 16:51
          CIEKAWE POWIEDZENIE...
      • jacek.zienkiewicz Re: Pogoń - Korona 4-2 08.08.05, 11:06
        Na razie nie jest idealnie (wynik lepszy niż gra) ale narzekanie byłoby
        grzechem. Póki co 2-gie miejsce w tabeli.
        Mam tylko nadzieję że jak rozwiążą szpital i trochę się zgrają to będzie
        jeszcze lepiej, bo potencjał jest.
        Pozdrawiam
        JZ
      • fifrock Re: Pogoń - Korona 4-2 08.08.05, 11:52
        Nie stal na przecietnym poziomie, jak na I lige to byl to poziom wysoki.
        Cieszmy sie z tych wynikow, wcale nie takich farciarskich. Wkrotce gramy z
        lepszymi zespolami, ktore bedzie zdecydowanie ciezej pokonac. Ale... przeciez
        nasi sie jeszcze nie zgrali, a jak sie zgraja to...?
    • korfi Sparing z Groclinem 12.08.05, 16:37
      Pomysł dobry. Utrzymanie ciągłości gier, przeciwnik będzie grał ostrożnie bo
      uważa na puchary a jednocześnie nie słabeusz. A Pogoń potrzebuje jak najwięcej
      meczy, szczególnie po to aby przekonać Ptaka, że niektórzy obcokrajowcy są
      naprawdę do kitu i niech wracają do domów:). Inaczej wszystkie testy odbywają
      się na meczach ligowych kosztem wyników. Nie wiem czy jednak nie powinno być
      darmowego wejsćia. Ale to już sprawa polityki klubu. Zresztą, ceny nie są
      wygórowane.

• jacek.zienkiewicz Re: Sparing z Groclinem 16.08.05, 20:16
        Korfi, ceny biletów na Pogoń są śmiesznie niskie. Wejdź na strony innych klubów
        i zobacz ile kosztują bilety i karnety.
        Pozdrawiam
        JZ
    • Gość: mix Amica - Pogon IP: 85.100.44.* 19.08.05, 16:27
      Mecz w niedziele< Obstawiam skromy remisik 0-0
      • Gość: Mietek Re: Amica - Pogon IP: 83.168.106.* 19.08.05, 18:47
        mnie nie interesuje kopanie tej durnej szmacianki, gdyby było tylko możliwe to
        należałoby zamknąc wysztkie stadiony a szczególnie tych durnch bezmózgowych
        kibiców szukajćaych odmienności i debilizmu w tej "dyscylpinie sportu"
        • Gość: ygrek Re: Amica - Pogon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 20:08
          A mnie nie intereseju czytanie takich durnot, gdyby było tylko możliwe to
          należałoby zamknąc wszytkie fora a szczególnie tych durnch bezmózgowych internautów szukajćaych odmienności i debilizmu w tych "inteligentnych wypowiedziach"
    • Gość: Pismak Mam wątpliwości... IP: *.plusgsm.pl 20.08.05, 15:26
      Jestem kibicem Pogoni i niech ktoś powie, że nie to go na murawę wyzwę na gołe
      sztachety albo krzesełka :)))). Ale kurczę mam ciągle wątpliwości po tych
      rewelacjach korupcyjnych. Powiedzcie mi, co o tym myśleć.

Ze źródeł zbliżonych do Ptaka :))) dochodziły do mnie odbite pogłoski, że kilka
      meczy sprzedano, czy kupiono. Ktoś mi nawet kiedyś opowiadał rozmowy
      telefoniczne między tatusiem, a synkiem, gdy Dawidek koniecznie chciał
      wiedzieć, czy tatuś kupił i ile będzie. Albo namawiał: Tato, kup! Nie bądź
      taki! Ale chodziłem na mecze i kibicowałem, ile wlezie. Nie chciało mi się o
      tym myśleć. A potem te afery wybuchły i sobie przypomniałem. I teraz myślę
      czasem, czy ktoś sobie przed sezonem nie zrobił kalkulacji:

"Żeby się utrzymać tyle muszę kupić, tyle sprzedać. Według kalendarza i
      przeciwników: pierwsze dwa możemy wziąć, tutaj tylko remis, potem trzeba będzie
      oddać punkty, ale się na tym zarobi, będzie na 3 punkty w mieście X. A potem
      niestety trzy mecze w plecy, bo im chodzi o puchary, ale odbijemy sobie pod
      koniec, bo tamci raczej dadzą się kupić. I trzeba będzie wziąć poprawki na
      końcówkę sezonu, gdy górna półka będzie płacić duże stawki, a i dół zapłaci
      chętnie za zero jeden na wyjeździe. Bilans: jakieś 10 miejsce w tabeli i jakieś
      10 tysięcy papierów w kieszeni. Nieźle. Będzie za co kupić paru chłopaków z
      buszu".

Wybaczcie te herezje, ale mam czasem takie wątpliwości. Kiedy siedzę na
      stadionie, mam to gdzieś. Tam jest tylko jedna myśl - gola, gola, gola. Ale
      potem idziesz do samochodu i zastanawiasz się: czysta gra, czy "zrobiony"
      wynik. Kto stracił, kto zyskał. Kto kogo kupił lub sprzedał. Hm... to bardzo
      niezdrowo. Powiedzcie, co o tym myślicie? Jak radzą sobię z tym starzy kibice
      Pogoni - dużo starsi, niż ja w czapeczce Pogoni, Ptak w Szczecinie, Dziurowicz
      w lidze i inne takie.

• Gość: Pogon - Gornik Re: Gra POGOŃ IP: 81.213.136.* 26.08.05, 17:00
      Nowy-stary trener, stare dzieje meczy. Zabrze to jednak zawsze firma. Po klesce
      we Wronkach potrzeba 3 pkt. bo spodek tabeli zobaczymy. Wygramy.
      • jacek.zienkiewicz Re: Gra POGOŃ 26.08.05, 19:28
        Wreszcie wypada wygrać z Górnikiem (jak pewnie pamiętacie ostanio u siebie 0-2
        a u nich 4-0 brrr). Minimum dwoma bramkami żeby było z przytupem.
        Pozdrawiam
        JZ
        • korfi Re: Gra POGOŃ 28.08.05, 09:12
          Nie byłem na meczu bo dziś dopiero wróciłem do z wyjazdu. Tylko remis widzę
          po słabej podobno grze. Był ktoś? Poza tym pod moją nieobecność "zmieniliście"
          widzę treneiro. :)
          • jacek.zienkiewicz Re: Gra POGOŃ 28.08.05, 13:46
            Fatalnie, nie masz czego żałować. Fatum Górnika trwa.
            Trzy wnioski po tym meczu:
            Grzelak nie na ławę,
            Rosa na ławę,
            a Panik vel 1:1 wraz z Rosą sio ze Szczecina.
            Pozdrawiam
            JZ
          • Gość: Oldboy Re: Gra POGOŃ IP: 62.69.192.* 28.08.05, 14:12
            Mecz w I połowie w miarę przyzwoity. Trochę akcji w tym Milar (miał niezłe
            wejscia,w tym jedno zakonczone padem na polu karnym-co sedzie uznał za
            symulowanie i żółtą kartke), Grzelak-najlepszy na meczu. W koncu boczni obroncy
            MM czyli Michalski/Matlak zagrali i czasem pociagneli

Gol troche frajerski-gornik z obrotu zaskoczyl Magdonia i Fabiniaka.
            Gol dla Pogoni po roznym-glowka Ediego w wewnetrzna strone poprzeczki i odbiło
            sie jakies 50cm za linia

Pogon grała cały mecz praktycznie w 10-ke bo był jeden "słup" -Rosa,ale w 2
            polowie jak byly zmiany to WSZYSCY spodziewali sie ,ze drewniak/anemik zejdzie

A Panik (ptak?) zdjal Grzelaka co WSZYSCY przywitali totalnymi gwizdami i potem
            skandowaniem: RAFAŁ GRZELAK.

Od tego momentu przewaga Gornika i nawet mozna bylo sie cieszyc ,ze skonczylo
            sie 1:1

2 polowa generalnie nudna poza emocjami wywolanymi durnymi zmianami
    • korfi Wiała Kraków - Pogoń 10.09.05, 11:18
      Mimo osłabień i zmęczenia reprezentantów zdecydowanym faworytem jest Wisła.
      Jednak przerwa w rozgrywkach mogła pomóc Pogoni w skonsolidowaniu składu. Na
      naszą korzyść akurat w tym meczu może przemawiać to, że trenerem jest Panik. Bo
      korzystny wynik z Wisłą Pogoń może osiągnąć tylko wtedy, gdy zagra bardzo dobrze
      taktycznie. Zwrócic tez trzeba uwagę na to, że Pogoni ostatnio z Wisłą gra się w
      miare dobrze i była w niedawnych meczach równorzędnym przeciwnikiem dla mistrzów
      Polski. Remis wydaje się być świetnym wynikiem i kupiłbym go w ciemno przed
      meczem. Jednak realnie patrząc raczej punktów z Krakowa nie przywieziemy. Obym
      sie mylił.

• kordzio1 Re: Wiała Kraków - Pogoń 10.09.05, 12:35
        ja sam obstawiam 1:1, moze dlatego ze to ulubiony wynik panika, za pogonia
        przemawia chocby to ze w wisle ostatnio zawirowania w skladzie, wiec moze sa
        niedograni i cos sie uda, a za wisla przemawia chocby to ze wisla to ...
        poprostu wisla, wiec latwo nie bedzie, DO BOJU MKS
        • korfi Wiała Kraków - Pogoń 2-1 11.09.05, 11:20
          Nikła porażka. Niezły mecz jak na wyjazd do mistrza Polski. Możliwy byl nawet
          remis, gdyby nie indywidualne błędy obrońców. Nie wspomnę o tragicznej
          bezradności Milara w sytuacji sam na sam z Majdanem. Stracona szansa ale jakaś
          nadzieja przed meczem z Legią jest.

• korfi Pogoń - Legia w piątek o 20.00 16.09.05, 10:32
      Mecz ciekawy z wieloma dodatkami. Legia po przejęciu przez Wdowczyka jest
      jeszcze w rozsypce i zagoniona do ciężkiej pracy. Gra słabo. Wyjątkowa okazja na
      zwycięstwo dla Pogoni. Pogoń z tradycyjnym już widmem Ptakowego odejścia nad
      głową. Wbrew pozorom porażka z Wisłą miała w sobie trochę optymistycznego widoku
      na nastepne mecze. Dobra, piłkarska pogoda. Odpowiednia godzina. Zapowiada się
      duża ilość Warszawiaków, co spowoduje że atmosfera na trybunach na pewno nie
      bedzie senna i ze strony Szczecinian. Otwarcie mówię : powinniśmy wygrać!

• jacek.zienkiewicz Re: Pogoń - Legia w piątek o 20.00 16.09.05, 18:33
        I niechaj Twoje słowo stanie się ciałem. Proponuję 3:1.
        Pozdrawiam
        JZ
        • korfi Pogoń - Legia 2 - 2 17.09.05, 10:55
          Poziom średniosłaby. Jednak emocje były. Bramka Kazika bardzo bardzo. Niestety
          nasz optymizm trochę na wyrost choć wygrana była realna. Pogoń nie
          wykorzystuje okazji. Taka słaba Wisła, teraz Legia. Szkoda. Ogólnie poziom
          ligi zjeżdża w dół. I wcale nie wyhamowuje póki co.

• jacek.zienkiewicz Re: Pogoń - Legia 2 - 2 18.09.05, 18:05
            Miało być 3-1 i powinno gdyby Magdoń strzelił do tej bramki co trzeba. Albo
            chociaż strzelił w drugiej połowie (na tę samą bramkę, co strzelił w
            pierwszej). Nie wspomnę o niewykorzystanych okazjach w pierwszych 12 minutach
            (Edi coś ty zrobił?!).
            Pogrążony w smutku po kolejnej frajerskiej stracie punktów
            JZ
    • korfi ŁKS - Pogoń w PP 19.09.05, 18:35
      Mecz jutro czyli we wtorek. Nawet transmisja w TV4 jest. Aby nie nastawiali się
      na 0-0 i awans po karnych. ŁKS nie powinien postawić zbyt duzych wymogów, ale
      nie znaczy to, że nasi piłkarze dadzą radę. Najbardziej niepokoi taktyka z
      naczelną zasadą: "Każdy atak rozpoczynaj podaniem do tyłu". Typuję 1-0 dla
      Pogoni po mękach.

• Gość: kniaź Re: ŁKS - Pogoń w PP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:43
        Meczyk o 17.30, zdaje sie ze ostatecznie relacja tylko w POLSACIE SPORT. Jest
        tylko jedna opcja - zwyciestwo na ŁKSem. Jesli Pogon nie wygra tzn ze nie
        osiagnie sukcesu w lidze, takie mecze nasi pilkarze powinni na spokojnie wygrywac.
        • korfi ŁKS - Pogoń 1-4 w PP 20.09.05, 19:40
          Nie widziałem, ale wynik dobry. Kaziu sie rozstrzelał. Jak na półrezerwowy
          skład to dobry prognostyk przed Łęczną.

• Gość: OLDBOY Re: ŁKS - Pogoń 1-4 w PP IP: *.internet.v.pl 20.09.05, 21:05
            Wynik niezły

Bramki widzialem w powtórce

Kaziu zaczyna sie (w koncu ) rozkrecac :-)

Jesli bedzie tak dalej szedł to wiedze go Reprezentacji NA MS (zakladajac,ze -
            co mamy na jakies 90% -sie zakwalifikujemy)

A moze nawet (na co daje 10%) Janas wezmie go na Anglie :-)
            • jacek.zienkiewicz Re: ŁKS - Pogoń 1-4 w PP 20.09.05, 21:42
              Wreszcie się przełamali na wyjeździe. Obu tak samo w sobotę w lidze. Rewanż to
              już raczej formalność.
              Pozdrowionka dla wszystkich szalikowców
              JZ
              • jacek.zienkiewicz Re: ŁKS - Pogoń 1-4 w PP 20.09.05, 21:43
                Zapomniałem napisać że wreszcie poprawili mi humor po sobocie. :-)
                JZ
    • korfi Górnik Łęczna - Pogoń 24.09.05, 09:50
      Najwyższy czas na pierwsze wyjazdowe zwycięstwo w lidze od hoho a może i
      dłóższego czasu. Są szanse, bo Łęczna słabawo ostatnio gra. Liczę na wygraną 1-
      0. Mecz w sobotę o 18.

• Gość: Michi_Beck Górnik Łęczna - Pogoń IP: *.lara.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 10:15
        Panik powinien brac remis z pocałowniem w reke.
        Nie ma sie co pocieszac ze Gornik jest nizej w tabeli.
        Roznica zaledwie 3 pkt. a gra Pogoni (szczegolnie w obronie) fatalna.
        Na wiosne portowcy uratowali remis juz w doliczonym czasie gry...

Górnik-Pogoń x
        • jacek.zienkiewicz Re: Górnik Łęczna - Pogoń 24.09.05, 15:01
          Żaden remis. Tradycyjnie obstawiam 3:1 i obym wreszcie się nie pomylił.
          Pozdrowionka
          JZ
      • jacek.zienkiewicz Re: Górnik Łęczna - Pogoń 24.09.05, 20:03
        Brawo Korfi, wytypowałeś bezbłędnie.
        I fatalna passa bez zwycięstw na wyjeździe przełamana.
        Oby tak dalej.
        JZ
        • korfi Górnik Łęczna - Pogoń 0-1 24.09.05, 21:39
          Hehe, nareszcie. Bramka w ostatnich minutach. Wreszcie wyjazdowe 3 punkty.
          dodatkowa dobra wiadomość to żółta kartka Milara (nie zagra w nastepnym meczu).
          Jacku, kiedyś trzeba trafić :).

• jacek.zienkiewicz Re: Górnik Łęczna - Pogoń 0-1 24.09.05, 21:58
            Wszystko cacy tylko dlaczego brak Milara to dobra wiadomość?
            Co prawda już dwa razy sam na sam z bramkarzem nie wbił gola, ale chłop sporo z
            siebie daje na meczach i trochę absorbuje obrońców.
            A i Edi z Legią nie trafił do pustej bramki.
            Pzdr
            JZ
            • korfi Re: Górnik Łęczna - Pogoń 0-1 24.09.05, 23:36
              Milar po prostu jest w zasadzie bezużyteczny. Ja też bym mógł absorbować
              obrońców. Naprawdę. W meczach daje z siebie wszystko. Rzecz w tym, że juz po 20
              minutach ledwo sie słania na nogach i traci prawie wszystkie pilki. W
              dzisiejszym golu Ediego ma zasługę. Stał z Edim przy piłce przed wolnym i nie
              strzelał tylko przebiegł obok piłki. I całe szczęście.

• jacek.zienkiewicz Re: Górnik Łęczna - Pogoń 0-1 24.09.05, 23:45
                A z Legią strzelił gola i to w drugiej połowie, więc nie do końca się słania po
                20 minutach.
                JZ
                • korfi Re: Górnik Łęczna - Pogoń 0-1 25.09.05, 10:31
                  Jacku, oczywiście dostaje nieraz piłki, coś tam pokopuje, ale mimo tych
                  wybryków (jak z Legią) pozostanę przy swoim zdaniu. Przez wiekszość meczu jest
                  zawodnikiem kompletnie bezużytecznym a często niweczy trud innych. Jest na
                  ławce np taki Elokan z którego Panik robi na siłę pomocnika a mógłby smialo
                  grać w ataku. Z lepszym skutkiem niż Milar.

• jacek.zienkiewicz Re: Górnik Łęczna - Pogoń 0-1 25.09.05, 12:04
                    Co do Elokana to masz rację. Zupełnie nie rozumiem czemu ten gość nie gra, a
                    jest szybki i przebojowy. Jednak ja bym go widział zamiast Diveckiego, ponieważ
                    uważam że Milar ma swoje przebłyski, a o to u napastnika chodzi.
                    Pzdr
                    JZ
    • korfi Pogoń - GKS BOT Bełchatów sobota o 18 30.09.05, 15:14
      Wreszcie mecz w którym można jednoznacznie wskazać na Pogoń jako faworyta.
      (tfu,tfu). Po ostatnich niezłych meczach każdy inny wynik niż wygrana byłby
      niespodzianką. Jednak przed nadmiernym optymizmem przestrzegam, bo GKS a
      szczególnie Mariusz Kuras mają nóż na gardle. Być może Pogoń swojemu byłemu,
      długoletniemu zawodnikowi załatwi zwolnienie z roboty. Ale cóż, c'est la vie.
      Dla mnie dodatkowym atutem Pogoni będzie brak Milara w składzie. Liczę na wyższe
      zwycięstwo, ale coś mi mówi że może być ciężko i nisko. Jednak 3 pkt. zostaną w
      Szczecinie.

• Gość: tomek Re: Pogoń - GKS BOT Bełchatów sobota o 18 IP: 83.168.75.* 01.10.05, 08:53
        Ciekawe czy już na meczu będzie Ptak demonstrowal skutki tego że sie
        wczoraj nie dogadał z miastem.
      • jacek.zienkiewicz Re: Pogoń - GKS BOT Bełchatów sobota o 18 01.10.05, 12:38
        Tradycyjnie stawiam na 3:1.
        I mam nadzieję że wreszcie trafię.
        Pzdr
        JZ
        • jacek.zienkiewicz Re: Pogoń - GKS BOT Bełchatów sobota o 18 02.10.05, 14:52
          O:O znowu.
          No coments bo to i tak bez sensu.
          JZ
          • korfi Pogoń - GKS BOT Bełchatów 0-0 02.10.05, 15:30
            Mecz się odbył.

• Gość: kinol Re: Gra POGOŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 15:33
      jakby wydaje się, jakby gra, jakby, jakby, jakby
    • korfi Groclin - Pogoń 15.10.05, 10:49
      Wracamy do ligi. Mecz ciekawy. Groclin podrazniony po ostatniej porażce z Odra
      jeśli chce być blisko czołówki musi wygrać. Pogoń w pełnym skladzie, bez
      wielkich oczekiwań, ale chce powinna chcieć zmazać złe wrażenie po ostatnim
      meczu z Bełchatowem. No i gdyby był przynajmniej remis to mozna liczyć na
      wypełniony stadion na Cracovii. Spróbuję zatypować na remis 0-0. Tak
      optymistycznie.

• korfi Groclin - Pogoń 1:3 !!!!!! 15.10.05, 22:15
        Czyli byłem jednak pesymistą;). Dobry mecz. Elokan przez kilkanaście minut
        pokazał że jest duzo bardziej pożyteczny niż Milar. No naprawdę w dechę. :)

• korfi Pogoń - Cracovia w piątek o 20.00 20.10.05, 22:29
      Znowu ciekawy mecz. Nawet bardzo ciekawy. Zapowiada się emocjonująco, zacięcie
      i głośno. Mimo zapowiedzi pogorszenia pogody powinno być tłoczno na
      trybunach. Cracovia ostatnio jakby się odnalazła, Pogoń na fali po meczu w
      Grodzisku. To będzie ważny mecz dla ukladu tabeli, w której póki co bardzo
      ciasno. Każdy punkt na wagę kilku miejsc w górę lub w dół. Postawię 1-0.

• jacek.zienkiewicz Re: Pogoń - Cracovia w piątek o 20.00 22.10.05, 02:09
        Po meczu.
        Wynik do dupy.
        Szczególnie sędzia do dupy.
        Można było zawału dostać, niech to szlag trafi.
        Przyznam że jestem wku... jak rzadko kiedy.
        Pogrążony w smutku
        JZ
        • korfi Pogoń - Cracovia 1:2 22.10.05, 12:57
          Wyjatkowo nawet mi sie pisać nie chce. Gdzie są ci, którzy mi tłumaczyli, że
          Fabiniak jest lepszy od Peskovica? Cholera jasna.

• korfi Pogoń - ŁKS w PP wtorek o 18 25.10.05, 15:37
      Mecz do odfajkowania. W pierwszym meczu w Łodzi 4-1 dla Pogoni. Dziś nawet przy
      niskiej porażce Pogoń awansuje. Tyle że będzie mozna odreagowac po Cracovii. A
      dodatkowo ŁKS własnie traci sponsora i kto wie czy nie wyląduje o kilka klas
      niżej. Jak ktoś ma ochotę sie przewietrzyć :) i bezstresowo ochłonąć po
      rozmowach koalicyjnych lub na ich skutek zakląć bez zwracania na siebie uwagi,
      to okazja jak znalazł.

• korfi Re: Pogoń - ŁKS 2-1 w PP 25.10.05, 21:45
        Odfajkowali na 2-1. W następnej rundzie gramy z Kujawiakiem.

• jacek.zienkiewicz Odra-Pogoń 29.10.05, 13:06
          Kto mi powie jaki będzie wynik w Wodzisławiu?
          Ja już nie typuję bo wtedy przegrywają.
          Pzdr
          JZ
          • korfi Re: Odra-Pogoń 29.10.05, 16:36
            Trudny do przewidzenia wynik. Pogoń bez Grzelaka, Matlaka i być może Kazika.
            Brak Trałki to wzmocnienie. Powinien zagra Elokan, ale jak go ubierze Panik w
            pomocnika ze sztywnymi zadaniami to może nic nie pokazać. Strzelam w remisik.

• albert_c Re: Odra-Pogoń 29.10.05, 18:28
              ja stawiam na remis po 1.
              • Gość: JZ Re: Odra-Pogoń IP: *.astermedia.pl 29.10.05, 20:12
                I dupa. Znowu w plecy. 1:0 dla Odry. Buuuuuuuuuuu
                JZ
                • beatrix13 Re: Odra-Pogoń 29.10.05, 23:08
                  Gość portalu: JZ napisał(a):

> I dupa. Znowu w plecy. 1:0 dla Odry. Buuuuuuuuuuu
                  > JZ
                  a sędziowie chcą wyeliminować Milara
                  • korfi Re: Odra-Pogoń 30.10.05, 17:15
                    Niestety. Potwierdza się, że mamy dróżyne tylko na środek tabeli. Bez Grzelaka
                    i Matlaka nie mogą już byc ofensywni. Trudno. Jest jeszcze kilka punktów do
                    zdobycia. Gramy dalej.

• jacek.zienkiewicz Re: Odra-Pogoń 30.10.05, 17:17
                      Korfi szkoda gadać, ale przy tym poziomie ligi to powinni walczyć co najmniej o
                      puchary. Tylko nie można tak frajersko tracić tylu punktów.
                      Mam nadzieję że jednak będzie lepiej.
                      Pzdr
                      JZ
                      • korfi Re: Odra-Pogoń 31.10.05, 14:03
                        Jacku, nie łudźmy się. Przy takim poziomie ligi siła zespołów ligowych polega
                        przede wszystkim na ich zdolności do walki i ambicji. Trzeba mieć siłę,
                        kondycję i zacietość. A do takiej walki nasi południowcy nie są przygotowani
                        mentalnie a mają za mało umiejętności na narzucenie swojego stylu gry rywalom.
                        Dlatego na razie patrzmy na punkty niezbędne do utrzymania się, bo coś się
                        niebezpiecznie zagęszcza.
    • korfi Pogoń - Arka Gdynia w niedzielę o 14.30 05.11.05, 11:17
      Po dwóch porażkach czas coś ugrać. Chociaż pora dnia nie za dobra na mecz, to
      jednak takie małe derby Pomorza powinny wywołać zainteresowanie na trybunach i
      ambicję na boisku. Skład Pogoni bedzie troche mociejszy niż w Wodzisławiu a i
      świadomość konsekwencji trzeciej porażki z rzędu powinna wyzwolić dodatkową
      mobilizację. W Arce trzech byłych Portowców, ale zagra tylko Niciński i
      ewentualnie Moskalewicz(w masce na złamanym niedawno nosie). Liczę ma zacięty
      mecz i znowu typuję wygraną. Tym razem nie zamierzam sie pomylić. :)

• korfi Re: Pogoń - Arka Gdynia 0-0 06.11.05, 18:04
        Niestety. Fatalna gra. Potwierdza się nieprzydatność południowców w ataku, gdy
        trzeba trochę zawalczyć. Mecz zacięty, więcej sytuacji miała Pogoń, ale co z
        tego skoro niemoc Milara czy Ediego wołała o pomstę do nieba. Ech, łyknę sobie
        piwka, to mi się humor polepszy.

• jacek.zienkiewicz Re: Pogoń - Arka Gdynia 0-0 09.11.05, 16:15
          Nie byłem, musiałem wyjechać, ale ponoć nie mam czego żałować.
          Pzdr
          JZ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka