Dodaj do ulubionych

Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś !

IP: *.comnet.krakow.pl 26.07.05, 21:06
opozycja wobec Łukaszenki to promile, 98% Białorusinów nie chce żadnych
zmian. Więc, jakim prawem ingerujemy w wewnętrzne sprawy tego kraju.
Bończuczne wypowiedzi przywódców prawicy polskiej, przyprawiają o zawrót
głowy. Gó.. mnie obchodzi kilku odsuniętych od władzy dygnitarzy. Prawica
chce k...a wojny ? debile !!!

Obserwuj wątek
    • Gość: andreas Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 21:12
      tak sie składa, że trochu robie interesa z chłopakami z Białorusi...
      żebyscie słyszeli ich jacy dumni, jak zapytałem o fajne dzinsy ich,
      a oni że to robione na Białorusi odpowiedzieli dumnie!
      W ogóle dumni byli z tej swojej Białorusi...
      • Gość: play Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:22
        Don't cry for me Belarus.....
        • Gość: marian paździoch Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: 62.69.200.* 26.07.05, 22:15
          dlaczego my, dlaczego zawsze my musimy się wcinać między wódkę i zakąske?
          dlaczego belka nie zapyta paździocha, czy chce zbawiać kolejny poradziecki kraj?
          ja bym mu powiedział!

mp
          • piotr33k2 Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! 26.07.05, 22:25
            mi sie wydaje że owszem są dumni ze swojego kraju ale wstydzą sie przed światem
            za przedstwiciela tego kraju ,i to nie polska ani prawica ani lewica nie
            zaczeła tej konfontacji ,wystarczy prześledzić fakty .chyba ze za polską
            konfronatcje przyjmie się opinie polskiej prasy i mediów ale te póki co są
            wolne od parunastu lat czego nie może zrozumieć ten despota ze słomą w butach
            wiec mści sie oficjalnie ,ja bym sie nimni eprzejmowałspecjalnie jego
            dni ,miesiące czy nawet lata i tak są policzone .
            • Gość: Fugazi Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:29
              Czego się chłopaki czepiacie naszych posłów.
              Trwa wielkie sprzątanie świata to i Polsce wypada coś posprzątać.
              Jankesi na wschodzie/południu ma posprzątamy dookoła.
              Ciekawi mnie tylko czemu od siebie nie zaczynamy.

Pozdrawiam
              Fugazi
            • Gość: jazzik Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: 83.168.96.* 27.07.05, 22:59
              wydaje mi się że to nie jest takie proste białoruś ma silne zaplecze w postaci
              rosji który nie pozwoli już uniezależnić (czytaj zdemokratyzować) od siebie
              kolejnego kraju
              • piotr33k2 Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! 27.07.05, 23:06
                Gość portalu: jazzik napisał(a):

> wydaje mi się że to nie jest takie proste białoruś ma silne zaplecze w postaci
                > rosji który nie pozwoli już uniezależnić (czytaj zdemokratyzować) od siebie
                > kolejnego kraju
                zgadza sie ale pod warunkiem że powoli formanlnie ją znowu wchłonie (rosja
                białoruś)do czego zreszta łukaszenko dązył ale nie do konca aby zostawic sobie
                namiestnikowskie synekury,kombinuje też jak tu zmienić konstytucje aby zostać
                praktycznie dozywotnim królem a jeżeli nie to tradycyjne fałszerstwo wyborcze.
          • Gość: H56 Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.comnet.krakow.pl 26.07.05, 22:27
            pewnie, NIE
    • Gość: ksiadz Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:27
      No jasne, najlepiej, żeby MNIE było dobrze. A reszta? Co mnie to obchodzi. Jakaś tam Białoruś.
      • Gość: andreas Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 22:30
        No pewnie, a my i kto jeszcze Panie Piotrze (pewnie Amerykanie) wiedzą
        wiemy lepiej od nich kiedy im będzie dobrze!
        Tak zrobiliśmy dobrze na Ukrainie...
        wiemy tez czego chca i na Białorusi...
        Wiem Panie Piotrze Pan wie, bo ja nie wiem!
      • Gość: H56 Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.comnet.krakow.pl 26.07.05, 22:31
        ale przecież Białorusini zmian nie chcą ?
    • student1 Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! 26.07.05, 22:35
      no
      masz rację
      tak jak na siłę chciały nas zbawiać USA
      i badania przeprowadzane pd nadzorem Urbana wykazywały 99 proc poparcia dla
      komuny
      • piotr33k2 Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! 26.07.05, 23:02
        a łukaszenko ma nam przysłac śpiwory dla bezdomnych!.filozofia niektórych
        forumowiczów sprowadza sie do tego że jak cie ktos kopie i bije to niemasz
        prawa sie oburzać bo napewno sam jestes sobie winien, tylko że jakoś nikt z
        nich nie potrafi konkretnie wskazac tej winy.
      • Gość: H56 Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.comnet.krakow.pl 26.07.05, 23:19
        przecież polska ,prawicowa telewizornia pokazuje tylko zadowolonych białorusinów
        oraz jakąś przewodniczącą związku Polaków która jest w opozycji do Lukaszenki.
        • piotr33k2 Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! 26.07.05, 23:30
          henio polska prawica (nawet ta oszołmska) i lewica oraz o dziwo nawet
          samoobrona mówią w sprawie białorusi juz teraz jednym głosem ,jeżeli coś można
          zarzucic obecnemu polskiemu rządowi to zbytnią łagodnośc ale przecież ty
          zarzucasz właśnie coś innego.
          • Gość: H56 Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.comnet.krakow.pl 26.07.05, 23:42
            Ja nie wierzę w żadną samodzielną Białoruś, to jest autonomiczna republika
            rosyjska. Bez Putina łukaszenka nie byłby taki chardy. Konflikt z Rosją nie
            jest nam potrzebny.
    • Gość: andreas dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 00:03
      dlaczego niektórzy myslą, że maja wyłączność na wiedze,
      jak ludzie zyc powinni zeby im było dobrze?
      Dlaczego wpieprzaja sie w inne kultury, religie, nacje ...
      Dlaczego?
      Ja próbowałem niektórym Rosjanom mówić,
      zeby nie jedli mięsa, ziemniaków i chleba!
      A oni, że tak im smakuje, a ja im że to niedobre, bo albo chleb albo ziemniaki.
      Natomiast jak ja jadłem, to ktos tam z Niemiec mówił mi,
      że ziemniaki to jak sałatka a ja tyle jem ziemniaków...
      a ja na to że mi tak smakuje!

Czy jest jeden sposób na dobre zycie?
      Czy ten sposób tylko my znamy?

Dlaczego nikt nie mówi Szwedom, że zyja jak sobki, poodzielani kazdy sobie
      i że zyja źle, że my wiemy jak powinni!

Dlaczego jeszcze tolerujemy Anglików z ich lewoscia
      i popieprzonymi skrzyżowaniami rondami...Czy nie powinni tak jak u nas?

I czy u nas naprawde wszysytko jest dobrze i ludziom zyje sie dobrze?
      Nie, jest wszystko popieprzone i system wyborów i prawo i urzędnicy
      najbardziej korupcjogenni, politycy najbardziej aferogenni,
      wszyscy przekupni, budujemy drogi, które po 3 miesiacach trzeba remontować,
      sprawy prowadzimy latami az do przedawnienia najwiekszych afer,
      paelamentarzyści bez krygowania robia afery ...
      nie potrafimy sobie poradzic z przeszłoscią (teczki) co inni zrobili dawno
      i dalej wiemy jak powinni zyc w innych krajach!!
      Dalej madrujemy sie...
      Tacy sa POlacy, czy MY po prostu mamy rację!
      • piotr33k2 Re: dlaczego? 27.07.05, 00:26
        czy jeżeli polski rząd sie ujął za obywatelami polskiego pochodzenia wybranymi
        w wolnych wyborach do swojego autonomicznego zwiazku który to jest legalny i
        dopuszczalny również w tym kraju to jest mieszanie sie w sprawy obcego kraju?
        czy jezeli polska prasa jest wolna i niezalezna i w związku z tym pisze co jak
        widzi i co uwaza za słuszne to jest mieszanie sie polskiego rzadu w sprawy
        obcego kraju? polska jest wolnym krajem gdzie w przeciwięnstwie do rezimu
        łukaszenki każdy moze wyrażać swoje poglądy i każdy może prywatnie udzielać
        gościny komu chce jezeli on nie jest przestępcą w rozumeniu polskiego i
        miedzynarodowego prawa ,rząd nic do tego nie ma bo mieć z założenia w wolnym
        demokratycznym kraju mieć nie może,więc przestań znowu w swoim stylu nudzić od
        rzeczy bez sensu i zrozumienia istoty rzeczy.nikt nikomu nie narzuca stylu
        życia ,kultury itd. wrecz przeciwnie w polsce jak nigdzie indziej kwitnie
        kultura białoruska są organizowane festiwale itd.
        • Gość: andreas Re: dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 01:22
          a Ty nadajesz jak stare radio to co usłyszysz w mediach,
          Twoim zdaniem wolnych.
          Powiedz czemu doczepili sie do obywateli polskiego pochodzenia wybranych...
          czemu? dla przyjemności...

Wiesz moze o tym - moze zapamietałeś jak to podawali w mediach -
          że administracja amerykanska wyceniła ile trzeba w Białorus wpompować,
          by dokonał sie tam przewrót... dokładnie wyliczyli i jest to w ich budżecie!
          Jak myslisz, jak to najlepiej przelac w czyn... czyli do źródła!

W Polsce wolna prasa otrzymała swego czasu min. maszyny drukarskie z Francji,
          myslisz, że to ot taka pomoc jakiejś redakcji?
          Nie, wtedy wyliczono ile pieniędzy trzeba by w Polsce dokonał sie przewrót!
          I realizowano to przez darowizny, szmal itd. dla okreslonych redakcji...
          Nie wnikam czy dobrze czy źle....ale była zewnetrzna interwencja,
          konkretnie skalkulowana!
          Nie militarna, a finansowa!

Tak samo jest teraz - tego w mediach wprost nie usłyszysz
          i pewnie tego nie wiesz dlatego...

Sa firmy, które - to wszyscy wiedzą - są agendami administracji amerykańskiej.
          Wiem to brzmi jak komunistyczne gadanie, ale tak jest!
          Podałbym nazwy, ale po co?

Takie wyliczenia tez są robione przez amerykańska administrację!

I teraz jeżeli to zaczyna działać,
          jeżeli przez różne formy: biznes, zwiazki autonomiczne itp. sa przekazywane
          pieniadze majace na celu wesprzeć przewrót - słuszny jak najbardziej
          z naszego punktu... To jezeli ichniejsze słuzby to wiedzą, to co maja
          patrzec i czekać?
          Nie, jezeli - drukuja, powielaja... to ich słuzby, jak było kiedyś w Polsce,
          działaja jak umieją!

I stad konflikt!
          A Polska akurat jest przekaźnikiem, jak kiedys Francja czy Niemcy!
          Tylko, że Polska jakos przy okazji konfliktuje sie ze wschodem,
          a te przy naszym udziale "wyzwolone" raczej zmieniaja władze
          i dalej stoja w szeregu...
          Tracimy jakos na tym my...
          Powinnnismy jakos robic to z głowa, a nie waląc głowa w beton!

Bo inni maja całe głowy, a my stoimy w rogu oszołomieni!
          • piotr33k2 Re: dlaczego? 27.07.05, 01:47
            nie chce mi sie z toba gadać bo jestes niepowazny, we wszytkim widzisz jakieś
            drugie dno i spisek ,jakieś odnośniki nie wiadomo do czego i dlaczego,mieszasz
            wszystko ze wszytkim ,twoje wywody przypominają program rozrywkowy ze
            zgadywanym słowem piosenki które co prawda pojawia sie tam w koncu ale taką
            zawiłą absurdalną ścieżka skojarzeniową że jezt traktowane z przymrużeniem
            oka,nazywa się to chyba śpiewające fortepiany, a jak tak prosto i dosadnie
            odpowiadam na te twoje wywody że az wstyd .
            • piotr33k2 Re: dlaczego? 27.07.05, 02:19
              powiem najprościej jak umiem, nie ma i nie było żadnej zorganizowanej akcji
              polsko-amerykanskiej wymierzonej w rezim łukaszenki, co prawda polska jak i
              inne kraje demokratyczne w europie potępia łamanie praw czlowieka i brak
              demokracji na białorusi ale wszystko inne dzieje sie oddolnie ,samoistnie z
              inicjatywy wolnych niezalęznych organizacji i ludzi, przedewszytkim z samej
              białorusi ,wszystkie media informują tylko o prawdziwych faktach tam sie
              dziejacych bo takie mają zadanie i tego od nich oczekujemy ,prawdziwej
              informacji ,informacje te nie są wymyslone przez jakiegos redaktora w gabinecie
              tylko poparte naocznymi świadkami faktami i rzeczywistymi zdarzeniami jak
              chocby to najnowsze o bezprawnych dzisiejszych zatrzymaniach czy groteskowych o
              zaplanowanych na papierze przez łukaszenke wirualnych zbiorach płodów rolnych
              itd. itp.widzisz wolne media w wolnym kraju mają to do siebie że zawsze będą
              skonfliktowane z totalitaryzmem tym bardziej z takim operetkowym jak
              łukaszenki ,a ze polska jest najblizszym sąsiadem tego reżimu to i
              zainteresowane jest wieksze w polsce niż gdzie indziej ,to zrozumiałe i to nie
              jest wina rządu,rzad i tak jest powsciągliwy a reaguje tylko oficjalnie na
              oficjalne białoruskie szykany bo musi jakoś reagować ,opozycja białoruska ma
              wsparcie bardziej moralne ze strony polskiego rzadu niz materialne a bajki o
              rzekomej agenturze polsko -amerykańskiej na bialorusi nalezy włożyc między
              bajki ,nie te czasy ,nie ta skala ,nie ta ranga , i niema takiej potrzeby oraz
              interesu ,jeżeli juz to zupełnie wystarczy biały wywiad i technika.
              • Gość: zona pijaka Re: dlaczego? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.07.05, 07:49
                Może mi ktoś odpowiedzieć, ilu członków liczy ten niezalezny białoruski związek
                Polaków. W procentach do ogólniej ilości mieszkańców Białorusi, lub w milionach
                członkow. Myślę ze ilość jest porównywalna z iloscią członków Solidarnosci.
                Prawda? Jeśli tak, to nie wróże Łukaszence długiego panowania.
              • wesolyromekmmv Fakty prawdziwe i fakty nieprawdziwe 27.07.05, 08:00
                "...wszystkie media informują tylko o prawdziwych faktach tam sie
                > dziejacych..."
                Powyższy cytat z forumowicza Piotra wskazuje na klasyfikacje faktów w/g znanej
                szkoły GW
                • Gość: marian paździoch Re: Fakty prawdziwe i fakty nieprawdziwe IP: 62.69.200.* 27.07.05, 08:33
                  bo to jest jedynie słuszna szkoła 'faktów'.
                • piotr33k2 Re: Fakty prawdziwe i fakty nieprawdziwe 27.07.05, 12:56
                  wesolyromekmmv napisał:

> "...wszystkie media informują tylko o prawdziwych faktach tam sie
                  > > dziejacych..."
                  > Powyższy cytat z forumowicza Piotra wskazuje na klasyfikacje faktów w/g
                  znanej
                  > szkoły GW
                  to pokąż mi jakąś poważną gazetę która chołubi łukaszenke i mówi że tam jest
                  wszystko ok,swego czasu mówił tak lepper ale nawet i on sie z tego wycofał.
                  • Gość: H56 Re: Fakty prawdziwe i fakty nieprawdziwe IP: *.comnet.krakow.pl 27.07.05, 13:00
                    a pokaż mi poważną gazetę która chołubi jakiegokolwiek przywódcę europejskiego
                    • piotr33k2 Re: Fakty prawdziwe i fakty nieprawdziwe 27.07.05, 13:11
                      a komu jeszcze w europie zarzuca sie dyktature? może troche putinowi ale to nie
                      jest taki beznadziejny satrapa jak łukaszenko .
              • Gość: andreas Re: dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:33
                jestes tak naiwny jak dziecko we mgle,
                dziecko wychowane na mediach!
                Ufajace mediom chyba bardziej niz swoim rodzicom...
                zaraz, zaraz, to komuna tak kształtowała rodzine!
                A zreszta nie tylko komuna...

Prawdziwy swiat jest tylko w mediach!
                Nie ma zadnego drugiego dna....
                Masz racje Piotrze, szczesliwego zycia.
                Masz pewnie oczka niebieskie - od telewizora!
                • piotr33k2 Re: dlaczego? 27.07.05, 13:07
                  przeciez ja ponoc tylko opieram sie na jedynie slusznej lini gazety wyborczej a
                  tu jeszcze oczy od telewizora?,to sie w koncu zdecydujcie kto prowadzi
                  niemoralna wojne z łukaszenką ,realnie patrzac cała cywilizowana i
                  demokratyczna europa oprócz paru śmiesznych ludzi z forum którzy chcą coś
                  powiedzieć a nie wiedzą co to z przekory pletą bzdury .
                  • Gość: andreas Re: dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:21
                    Piotrze nic nie dzieje sie przypadkiem na tym swiecie!
                    Czy tego naprawde nie widzisz?
                    Bo o tym pisza w wielu mediach!

Co do cywilizowanej europy, to przeczytaj wypowiedź Brukseli.
                    Powiedzieli, że zawsze będą za przestrzeganiem praw człowieka,
                    ale " wojna" polsko-białoruska jest nasza sprawą!
                    Tak powiedział kompetentny polityk Unii!!
                    • Gość: andreas Re: dlaczego? masz tu cytate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:23
                      Komisja Europejska zaniepokojona

Ostatnimi wydarzeniami na Białorusi i represjami stosowanymi przez władze
                      zaniepokojona jest Komisja Europejska. Jeden z rzeczników Komisji Amadeu
                      Altafaj powiedział Polskiemu Radiu, że Bruksela będzie zawsze domagać się
                      respektowania praw człowieka na Białorusi, zapewnienia swobody wypowiedzi i
                      zrzeszania. Komisja wielokrotnie apelowała o to do władz w Mińsku.

Bruksela powtórzyła, że uważnie przygląda się sytuacji na Białorusi.
                      Zapowiedziała też dalsze wsparcie dla tworzącego się społeczeństwa
                      obywatelskiego w tym kraju.

Komisja Europejska nie chciała natomiast komentować dyplomatycznej wojny między
                      Mińskiem a Warszawą i wydalania polskich dyplomatów z Białorusi. Rzecznik
                      Komisji powiedział, że jest to sprawa dwustronna i ten problem powinny
                      rozwiązać władze w Warszawie.
                      =======================================

• Gość: andreas Re: dlaczego? masz tu cytate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:33
                        o to własnie i Unia sie doporozumie z Białorusią... jakos tam,
                        wesprze ich demokracje!
                        A nasz spór jest naszym i zostaniemy wrogami!
                        • Gość: andreas Re: dlaczego? masz tu cytate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:35
                          Tak jak z Ukraina!
                          Teraz stoimy w korytarzu na bankietach, a unijni przyjaciele przynosza nam
                          sałatkę z głównej sali...
                      • piotr33k2 Re: dlaczego? masz tu cytate 27.07.05, 14:19
                        no a kto tą wojne dyplomatyczna zaczoł? polski rząd?to według ciebie na
                        fałszywe i smieszne insynuacje szpiegowskie oraz wydalanie polskich
                        przedstawicieli polska powinna pozostac bierna?
              • Gość: andreas wszystkie media IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:50
                piotr33k2 na[piosał:
                wszystkie media informuja tylko o prawdziwych faktach...
                ======
                Wszystkie media to znaczy wszystkie na swiecie?
                Czy tylko wszystkie w Polsce, czy moze wszystkie w wybranych krajach...
                Teraz jeszcze okresl czy ta prawda jest zalezna od tematu czy nie!
                Bo pamietam niemieckie media troche czasami inaczej przedstawiają sprawy
                niz polskie, ba ostatnio holenderskie media inaczej pisały o konflikcie
                na granicy Polskiej niz polskie media....
                Prosze okresl z tymi mediami, bo nie wiem!

No, jedne media pisza czasami że inne media kłamia i naginaja,
                nawet w Polsce, to znaczy że wszystkie pisza prawdziwe fakty!

Poza tym fakty sa tylko prawdziwe!!!
                Trochę wiec "prawdziwe fakty" to masło maslane... tak nie po polskiemu!
                • piotr33k2 Re: wszystkie media 27.07.05, 13:15
                  mówimy o stosunku do białorusi i wydarzeń tam zachodzacych ,nie masz
                  merytorycznych argumentów za sobą i kombinujesz jak by tu rozwlec i rozmydlic
                  temat .
                  • Gość: andreas Re: wszystkie media IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:27
                    na rzaie to tak naprawde nie wiadomo o co chodzi...
                    bo jak by tak słuchac mediów, to jedni walcza z drugimi o władzę
                    w polskim stowarzyszeniu! A afera na skale miedzynarodową!
                    Tak naprawde zadne media nie podały o co chodzi.
                    Wspomina sie o upolitycznieniu zwiazku,
                    o prowadzeniu działalności antyłukaszenko... i pewnie tak było,
                    bo po co by sie w to gmatawali az na takim szczeblu!

A prawdy przyjacielu, to sie nie dowiesz z zadnych mediów!
                    I wiedzieć nie bedziesz, jak nie wiesz wielu rzeczy i powiazań!
                    Bo to jest polityka i pieniadze!

No, nic ufaj mediom to przynajmniej bedziesz szczesliwy, że wiesz!
                  • Gość: andreas popatrzmy realnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:50
                    popatrzmy realnie...
                    zwiazek Polaków kłoci sie wewnetrznie i maja zjazd i wybory,
                    stare władze nie chca ustapić nowym!
                    Zgłaszaja na policje nowe... wiec policja interweniuje!
                    Ma byc nowe zebranie, zeby było ok!
                    Pytanie o co ten szum i zamieszanie takie?
                    Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o...

Przeciez taki zwiazek tam zajmuje sie Polakami na Białorusi
                    i tak walcza o ta władze w tym zwiazku,
                    a przeciez to pewnie cięzka praca dbanie o Polaków w tym biednym kraju!
                    • Gość: andreas Re: popatrzmy realnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:05
                      przeciez to nie spór o władze w Białorusi, ani o ustrój,
                      ale zwiazek polaków!
                      A spór mogący wywołacwojne, a co najmniej wrogość krajów,
                      zerwanie kontaktów gospodarczych...
                      O co chodfzi?
                      Czy ten zwiazek jest tak liczącą sie siłą polityczna,
                      czy może ma takie zasobne konto....?
                      Popłacili ostatnio długi wszystkie... moze to chodzi o szmal?
    • Gość: komuch Warchoły RP-łapy precz od demokratycznej biełorusi IP: *.agro.ar.szczecin.pl 27.07.05, 13:00
      • schutzengel1 Warchoły RP-łapy precz od demokratycznej bieł 27.07.05, 13:23
        Piotrze, a kto jescze oprócz Polski i USA, twierdzi, że na Białorusi jest
        dyktatura ?
        • Gość: zona pijaka Re: Warchoły RP-łapy precz od demokratycznej bieł IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.07.05, 13:26
          A litwini, stoją obok i.. smieją się z nas.
          • Gość: zona pijaka ANGELIKA DOIGRAŁA SIE IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.07.05, 14:08
            usunęli ją ze związku
        • piotr33k2 Re: Warchoły RP-łapy precz od demokratycznej bieł 27.07.05, 14:20
          schutzengel1 napisał:

> Piotrze, a kto jescze oprócz Polski i USA, twierdzi, że na Białorusi jest
          > dyktatura ?
          każdy oprócz rosji.
          • schutzengel1 Re: Warchoły RP-łapy precz od demokratycznej bieł 27.07.05, 14:42
            a skąd to wiesz ?
          • Gość: andreas Re: Warchoły RP-łapy precz od demokratycznej bieł IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.05, 15:30
            powtarzam to nie jest spór o dyktature na Białorusi!!!!!!
            To spór o władze w polskim Zwiazku Polaków!!!

Rozumiesz Piotr!
            • piotr33k2 Re: Warchoły RP-łapy precz od demokratycznej bieł 27.07.05, 16:13
              nic nie rozumiesz jesteś jak dziecko, reżim wykorzystał ten fakt do
              zaatakowania polski bo boi sie powtórki z ukrainy i mysli że polska nie ma nic
              innego do roboty tylko szykowac przewrót na białorusi,owszem polska patrzy
              przychylnym okiem na próby przywrócenia przez białoruską opozycję demokracji w
              swoim kraju ale tylko patrzy i nic więcej, a władze tego związku zostały
              wybrane w wolnych demokratycznych wyborach które sa obce reżimowi bo on chce
              zawsze wszystko kontrolować ,boi sie jakiejkolwiek formy niezależnosci i
              wolności ,najlepszą obrona jest atak.
              • Gość: andreas Re: Warchoły RP-łapy precz od demokratycznej bieł IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.05, 16:25
                to Ty nic nie rozumiesz,
                to Polska pierwsza zaatakowała robiąc nową władze zwiazku pro Polską,
                a stara była ugodowa z Łukaszenką....
                I bali sie że nowa władza zwiazku stanie sie bastonem zaczepnym!
                Zaraz wiec namówili "starych" do buntu i ...
                pani Andzelika juz nie jest w zwiazku, wywalili ja!
                • piotr33k2 Re: Warchoły RP-łapy precz od demokratycznej bieł 27.07.05, 16:28
                  tak tak to polska sobie wybrała nowe władze idż się utop neptyku.
    • Gość: andreas haha pracownicy polskiego MSZ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.05, 15:27
      pracownicy polskiego MSZ mówia, ze to wszystko wina Cimoszewicza,
      bo zostawił jakis bałagan...
      tak jakos mówia, zeby cos powiedziec ale zarazem nic nie powiedzieć.
      A Cimoszewicz mówi, ze musi byc potepienie miedzynarodowych organizacji i ciał!
      • Gość: zona pijaka Zapluty Cimoch IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.07.05, 15:58
        Ale się Cimoszewicz w wywiadzie pluje. Aż mu mela leci. Obiecywał Angelice
        złote góry i co? Nasz kandydat wyszedł na durnia.
    • Gość: andreas a może to była mała próba sił IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.05, 16:13
      a może, to nie chodzi o zadna wolność i prawa?
      Może Polska chciała na szefa pania Angelike, a w zwiazku przewaga jest
      pro Łukaszenko i to była walka o władze...
      ale wylansowana przez Polske, by przejąć zwiazek...
      a Białoruś miała swoja koncepcję!
      Stara rada czyli dotychczasowa władza zwiazku jest pro!
      • Gość: andreas na 400 tys. Polaków - 26 tys. jest w Zwiazku! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.05, 16:27
        • piotr33k2 Re: na 400 tys. Polaków - 26 tys. jest w Zwiazku! 27.07.05, 16:35
          no to reżim czego sie boi ? niech da im spokój .
          • Gość: marian paździoch Re: na 400 tys. Polaków - 26 tys. jest w Zwiazku! IP: 62.69.200.* 27.07.05, 19:05
            aleś ty uparty piotr. po co nam nowego wroga szukać. przecież starczy nam
            starych.
            andreas ma rację. przyznaj mu to i spoko.

mp
            • Gość: andreas Re: na 400 tys. Polaków - 26 tys. jest w Zwiazku! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.05, 19:19
              nie Marianie Piotr uważa, że w ramach walki ze złem
              powinnismy zerwac stosunki ze wschodem, pokłócić sie z nimi totalnie,
              zamnkąć granicę i zaprzestac jakiejkolwiek współpracy gospodarczej...
              Tak chyba tak jest skłonny przesiąść sie na rower...

Zachód jakos tego dla nas tak nie zrobił!
              Nie robi tez teraz, nie wszczyna wojny dyplomatycznej,
              ba współpracuje az miło, te usciski, wymiana medali i zaproszeń,
              a my se tylko z głowami zadartymi patrzymy jak przelatują!

Zachód z ulubiona Ameryka maja inne sposoby ... usmiechy a boczkiem
              wspieraja opozycje i dofinansują ja... to przynosi skutek!
              Tak zrobiono nie tylko u nas, dając opozycji szmal i przede wszystkim
              maszyny drukarskie i papier, by propagować!

• Gość: H56 Re: na 400 tys. Polaków - 26 tys. jest w Zwiazku! IP: *.comnet.krakow.pl 27.07.05, 21:06
                dzisiaj Polaków poparli amerykanie , tylko oni.
                • Gość: play Re: na 400 tys. Polaków - 26 tys. jest w Zwiazku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 21:20
                  I jak tam, wolałbyś żeby Putin nas poparł, zamiast Busha ? CZUJĘ, ŻE TAK....
                  No więc przyjmij, że jasne jest, w naszym, polskim interesie jest, mieć za
                  granicą bliskiego, przyjaznego sąsiada, w miarę możliwości cywilizowanego a nie
                  faszyzującego. Więc umówmy się, że nie uszczęśliwiamy nikogo na siłę a raczej
                  realizujemy nasz plan minimum.
                  • Gość: H56 play IP: *.comnet.krakow.pl 27.07.05, 21:40
                    a wiesz ,ze wolałbym aby nas poparł Putin, bo tak naprawde to on decyduje o tym
                    co sie dzieje na Białorusi. Rosja broni swoich interesów a my jesteśmy za
                    maluccy aby zgrywać mocarstwo. W żadnym sąsiądujacym z nami państwie nie
                    jesteśmy lubiani, to chyba o czymś świadczy ? nie pisz, że to jest nasz plan,
                    bo ja sie od niego odżegnuję. Kwaśniewski próbował zostać liderem Europy
                    Wschodniej, ale pokazali mu ci Moskwy, Berlina i Paryża, że to nie on będzie
                    rozdawał karty w grze.Zachód zawsze nas dymał i dyma nadal, a głupie polaczki
                    myślą że są zbawcami Europy.
                    • Gość: exman Re: play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:02
                      Masz sporo racji, rozumiem cię ale nie zgadzam się z tobą. To, że jesteśmy
                      dzisiaj w takim punkcie zawdzięczamy wlaśnie Kwachowi i Cimosznce głównie, mam
                      nadzieję, że następcy potrafią te straty odrobić, polityka wszak nie polega na
                      uczuciach lecz na zimnej kalulacji. Druga wojna nauczyła nas, że polegac to
                      mozemy raczej wyłacznie na sobie, więc raz jeszce powtórzę, że realizujemy nasz
                      plan, a czy go uznasz za swój, mało mnie to obchodzi, tymczasem.
                  • piotr33k2 Re: na 400 tys. Polaków - 26 tys. jest w Zwiazku! 27.07.05, 22:24
                    ludzie czy wy slepi jestescie albo bez rozumu? przecież tu nie chodzi i ja sie
                    nie upieram żeby zrywać czy coś zamykać,przecież to nie my zaczeliśmu te
                    błazenadę tylko łukaszenko który boi sie i szuka na siłe jakiegos wroga dla
                    ludu aby jak najdłużej odwlec koniec swojego reżimu ,nikt nikogo nie
                    uszczęśliwia i nikt przeciw nikomu nie spiskuje ale polska jest demokratycznym
                    krajem gdzie prasa jest wolna i wolne są media które z kolei mogą pisac o
                    łukaszence tak jak go widzą .polski rzad najmiej jest tu winien a i tak
                    wykazuje wyjątkowe opanowanie a najwięcej przez was dostaje
                    gromów ,poczekajcie na nastepny ten to dopiero pozamyka granice naprawde ,pisze
                    o tym od poczatku a wy nic z tego nie przyjmujecie do wiadomosci tylko wkoło
                    macieju polska chce ingeruje ,poska wywołuje wojne itp. ,wiem że jestescie
                    sfrustrowani ale trzeżwo to wy nie myslicie ,weżcie sobie gdzieś na
                    wyszukiwarce przesledżcie cały ten konflikt chronologicznie bo mi już rece
                    opadają ,jak andreas ma rację ta ja jestem biskupem .
                    • Gość: andreas Re: na 400 tys. Polaków - 26 tys. jest w Zwiazku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:37
                      Ty najpierw przeczytaj co pisze ja,
                      zanim przyjmiesz święcenia...
                      • piotr33k2 Re: na 400 tys. Polaków - 26 tys. jest w Zwiazku! 27.07.05, 22:42
                        az zanadtto znam twoje swoiste"interpretacje" prostych przecież faktów a na
                        święcenia w tym stuleciu sie nie zanosi.
                    • Gość: marian paździoch Re: do biskupa piotra33k2 IP: 62.69.200.* 27.07.05, 22:39
                      piotrze ! właśnie dlatego, że nie jestem ślepy w dalszym ciągu przyznaję rację
                      andreasowi.
                      dlaczego polskie władze uparły sie akurat być tym pierwszym wrogiem białorusi?
                      dlaczego musimy mieć wokół siebie samych wrogów?
                      dlaczego?

mp
                      • piotr33k2 Re: do biskupa piotra33k2 27.07.05, 22:47
                        na odwrót, polskie władze do niczego sie nie uparły ,to łukszenko ubzdurał
                        sobie że nowe demokratycznie wybrane władze polskiego związku sa dla niego
                        zagrozeniem i rozpoczoł wydalanie dyplomatów co musiało sie spotkac z
                        kontrreakcją ,tak sie postepuje na całym świecie,ale wy tego nie chcecie
                        przyjąć do wiadomosci .
                    • Gość: andreas chłopaki bija naszych! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:42
                      o własnie Marian ładnie to ujął...
                      czemu mamy byc na pierwszej linii, jako wrogi numer 1?

To troche tak ktos krzyknął naszych bija i lecą sie łomotac
                      i nikt nie wnika kto zacz, kogo bija i o co chodzi?
                      Dopiero potem okazuje się, jak juz nas spisują i kieruja do szpitala...
                      • piotr33k2 Re: chłopaki bija naszych! 27.07.05, 22:52
                        nas biją a ty nawet nie chcesz uciekac tylko pokornie nadstawiac drugi policzek
                        i prosic o wiecej ,a nie daj boże jak ktos się oburzy na to bicie! zaraz jest
                        sam sobie winien bo akurat tam śmiał stać.
                        • Gość: andreas Re: chłopaki bija naszych! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:19
                          widzisz rzucilisma sie na Ukrainie...
                          i co potem ustawili nas w rzedzie z tak lubianym przez Ciebie Łukaszenko...
                          w trzecim rzedzie!
                          A cały Zachód i Ukraina, jak goscie!

Poltycy sa od robienia polityki!
                          Trzeba postepować politycznie, od bicia mamy innych!

Co do mnie i bójek, to nie martw sie...
                          ja nie uciekam.
                          I pokory w bijatyce tez mam mało.
                          Niedawno kolega nas zwerbował,
                          bo była potrzeba tosmy kolesi z domu wyciagali...
                          i przyjechała policja i my okazali sie winni, a tamci grozili i straszyli...
                          ale pouciekali do domów!
                          Żeby nie było tu tak samo!
                          Że wszyscy sie wypną na nas i powiedza, że to przez nas!
                        • Gość: andreas Re: chłopaki bija naszych! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:30
                          a i jeszcze mi napisz, czy naprawdę by ta pani Adzelika
                          była szefowa jestes gotów zerwać stosunki gospodarcze i polityczne,
                          wysłac tam armie....
                          a gdzie pozostali członkowie tej organizacji jakos nie widze tłumów,
                          co by sie za nia stawiali, co by ich rozganiali?
                          Jakos tak uzbierało sie ich pare osób tylko...

Poza tym wiecej taka organizacja zdziała dla POlaków współpracujac z ta władzą
                          a pomagając Polakom, dbając o szkoły i biblioteki,
                          czy takie Domy Polskie, niźli próbujac dokonac rewolucji!
                          • Gość: andreas Re: chłopaki bija naszych! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:34
                            aaa dodam, dokonac rewolucji, czego powinni dokonac Białorusini raczej!
                          • piotr33k2 Re: chłopaki bija naszych! 27.07.05, 23:42
                            bredzisz bezrozumnie i tyle, co ja mówiłem wcześniej? naucz sie czytać ze
                            zrozmunieniem bo z analfabetą,(tak wynika z tej wymiany) , nie mam zamiaru
                            dłuzej rozmawiać.
                            • Gość: andreas Re: chłopaki bija naszych! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:59
                              nie sprawia Tobie dyskusja ze mną przykemnosci - OK,
                              ale widac z luboscia mnie obdarzasz wyzwiskami...
                              nazywasz mnie analfabeta, neptykiem itp. choc sam robisz duzo błędów
                              ortograficznych...
                              nie wytykam, bo to nie meritum.
                              Wyzywasz mnie - nie odwzajemniam.
                              Nazywasz mnie tchórzem, co ucieka - nie reaguje!

Nie wiem czy to z powodu zmiany pogody...
                              szczekasz strasznie, hałasujesz ...
                              Wiesz mnie akurat temat leży, bo znam, jak pisałem
                              i robie interesy z chłopakami z Białorusi...
                              Ale wiesz, nie ma sensu... dalej!

Był tu taki watek o kulturze języka na forum,
                              ja staram sie zachować ... Ty nie wytrzymujesz,
                              ja to rozumiem, bo tez i takich postaw bronisz, nieskoordynowanych,
                              chaotycznych...

popracuj nad ortografia i kultura!

• Gość: komuch To Polska ich tam zostawiła,oni Polacy są u siebie IP: *.agro.ar.szczecin.pl 28.07.05, 13:14
          Wystarczy by zamiast gaworzyć bzdury :giertych i reszta palantów,odstąpiła by
          po pokoju w swoich pałacach i po 1000 zł z tego co Nas okradają: i można by
          tych Polsków z biełorusi urządzić w RP
    • Gość: andreas nie wiem kto to nakreca i po co!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 00:38
      zwróćcie uwage na słowa jakich sie uzywa w reportazach...
      szturm, kilka milicyjnych wozów terenowych, dramatyczne...
      a na zdjeciach paru milicjantów, siedzi kilku jakis dziadków i babcie,
      wozy policyjne, to łaziki...
      wszystkich wywieziono do podziemii... okazuje sie że do komisariatu,
      przesłuchano i wypuszczono!

Powtarzam wydarzenie godne uwagi naszych słuzb dyplomatycznych... i tyle!
      Nie wiem czy dziennikarze nakręcaja sobie wierszówke?
      Podobno w Anglii tez była afera z walka Polaków o "władzę"
      w jakimś Domu Polskim w Anglii - i tez prasa była niezła!

Tylko takie nakrecanie jest bardzo niezdrowe, bardzo...
      nie wiem komu ma to słuzyć?
      • Gość: andreas Re: nie wiem kto to nakreca i po co!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 00:39
        to juz ostrzej było w demokratycznym kraju - Polsce, przed sejmem
        gdy górnicy przyszli po swoje emerytury!
        • Gość: H56 Re: nie wiem kto to nakreca i po co ! ? ? IP: *.comnet.krakow.pl 28.07.05, 06:09
          ogladałem teraz TVN24. Masz racje andreasie wokół kilku osób robi sie taką
          dramaturgie tak jakby to był conajmniej Biesłan. Kaczyński, Jaskiernia w tle
          podgladu z manifestacji kilku idiotów z MW z Giertychem na czele pod ambasadą
          Białoruską. Oczywiście manifestacja jest tak pokazana jakby tam były tłumy.
          Manipulacja w stylu PRL-u. Białorusini wszystkich zatrzymanych puścili ,co
          oczywiście jest zasługą presji dziennikarzy z Polski. Zero jakichkolwiek
          komentarzy z innych krajów. Szable w dłoń i HUrrra ,na Mińsk !!!
          • Gość: marian paździoch Re: po co ta zabawa? IP: 62.69.200.* 28.07.05, 08:23
            miał być teraz wielki wiec....
            przyszło może z 50 osób.
            do mnie na imieniny tyle przychodzi.
            a my jednak dalej wpie###lamy się między wódkę a zakąskę.

bicie piany przez media trwa dalej.
            na tvn bater bardzo współczuje białorusinom wypowiadającym się i popierającym
            łukaszenkę. oni jednak uparcie nie chcą zmian, my chcemy. chcemy?

mp

• olwoj Re: po co ta zabawa? 28.07.05, 09:23
              Chcemy ! Pokój i demokracja na Ziemi jest prawem nie przywilejem. Każda krzywda
              dziejąca się gdziekolwiek powinna nas obchodzić. Heniu tobie dziwię sie
              najbardziej. Masz podobno "serce po lewej stronie" tak wrażliwe na każdą
              krzywdę ludzka. Polacy mieszkajacy na Białorusi nie mogą czuć sie opuszczeni
              przez Polskę.
      • Gość: andreas zastanawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 11:43
        zastanawia mnie, ze tylko góra 20 osób broni pani Andżeliki,
        ba wieksze manifestacje robione sa w Polsce
        i okrzyki bardziej zdeterminowane...
        np. Łukaszenko musi odejść!

Czyżby tak tak byli zastraszeni albo maja to gdzieś...
        Przeciez tam jest 0d 400 do miliona Polaków, do zwiazku nalezy 26 tysiecy!
        A w obronie staje 20 działaczy w podeszłym wieku!
        Dobrze, ze chociaz nasza prasa umnie z tego zrobic hit w sezonie ogórkowym!
        • Gość: andreas Re: zastanawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:10
          a może pozostali członkowie tego zwiazku tez sa proŁukaszenko!
          Nalezy z tym skonczyc wywalic tych pozostałych ...
          Dlatego pewnie rzucono w Polsce - ma rozpatrzyc sejm -
          pomysł specjalnej rozgłośni nadajacej z Polski na teren Białorusi!
          Trzeba im wytłumaczyć, oni moze nie wiedzą!

Zachód ma tam ograniczone wpływy, nie tak jak Polska kiedys,
          bo Białorus nie ma zadnych zobowiazań finansowych!
        • Gość: H56 a w Sejmie ciekawa debata IP: *.comnet.krakow.pl 28.07.05, 12:49
          poseł PiS w końcówce posiedzenia sejmu zdystansował sie od stanowiska PO w
          sprawie Białorusi która chce prawie wojny. Bardzo mądre i wyważone wystąpienie
          posła Łopuszańskiego.
    • Gość: andreas Mamy pomysł na Białoruś! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:23
      pod takim tytułem jest wywiad Mamy pomysł na Białoruś!

Kto ma pomysł Polska, Unia... czemu my mamy a oni nie maja i dlatego MY?

I fragment:
      "Jan Truszczyński: To jest raczej fikcja. Mamy zbiorowy potencjał UE i USA, w
      sprawach białoruskich jest dość ścisła współpraca między Unią a Stanami i
      wspólne przekonanie, że można więcej zrobić na rzecz demokracji na Białorusi.
      Oczywiście jedną z dróg jest dialog z Rosją, pod warunkiem ze Rosja uzna ze
      jest w tym jej interes."

UE i USA tak bardzo chca tam demokracje, ale w swoim rozumieniu wprowadzić,
      a mam pytanie czy w Polsce jest demokracja?
      Siła, która ma znikome poparcie obecnie - rzadzi!
      To taka demokracja jest?
    • Gość: aas Re: Polacy na siłę chcą zbawić Białoruś ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 16:01
      aas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka