Dodaj do ulubionych

Lepper w Szczecinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:42
Mój Boże! Do czego to doszło... Świniarz na salony... Boże! Ty widzisz i nie
grzmisz? Uchroń nas (no mnie przynajmniej...) od tego prostaka i pieniacza!
Inaczej spakuję walizki... Nikomu nie odmawiam prawa do salonów, ale lucdie,
on chce nami rządzić! A program? Jeden pusty bełkot! Zapoznajcie się z
cześcią o gospodarce! Żywa komuna!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tkondziola Re: Lepper w Szczecinie IP: *.rtsnetworks.com / 213.25.47.* 05.08.05, 07:59
      Samoobrona to partia prostakow, nieudacznikow i nierobow. Ot co.
      • jacentymax Re: Lepper w Szczecinie 05.08.05, 08:47
        Co wy chcecie,od ..Endriu Lepera, czy Wałęsa, wywodził, sie z salonów,
        ten przynajmniej zna zapach, gnoju, a reszta, Tusków, Religów,itp
        ma ręce, delikatne, i w życiu, się pracą , fizyczną, nie chańbiła,
        Dajcie Endriu czas, to tylko 4 lata, nich spróbuje. Tmci już byli
        • Gość: :) Re: Lepper w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:37
          jacentymax napisał:

> Co wy chcecie,od ..Endriu Lepera, czy Wałęsa, wywodził, sie z salonów,
          > ten przynajmniej zna zapach, gnoju, a reszta, Tusków, Religów,itp
          > ma ręce, delikatne, i w życiu, się pracą , fizyczną, nie chańbiła,

I chwała Bogu, że Religa ma ręce delikatne. Parę osób dzięki tym rękom żyje...Chciałbyś, żeby kardiochirurg grzebał nimi w gnoju? Pomijam już fakt, ze stół operacyjny to praca fizyczna.
          A hańba przez samo h. Pamiętaj.
      • Gość: marian paździoch Re: Lepper w Szczecinie IP: 62.69.200.* 05.08.05, 08:49
        gier tych, leper uczył się od sld.

mp
    • Gość: Piskorski... Lepper w Szczecinie/Piskorski - wstyd IP: *.r.univ.szczecin.pl 05.08.05, 09:29
      Wstyd, wstyd...Panie Piskorski, politologu, czy Pan wierzy w te absurdy, ktore
      glosi Lepper??? Klewki, talibowie, marsjanie....
      Mam wrazenie, ze jest Pan nastawiony na kariere nawet kosztem osmieszenia sie.
      Juz jest zabawnie, ale nie zycze Panu powodzenia w nadchodzacych wyborach.
      • Gość: Mateusz Piskorski Re: Lepper w Szczecinie/Piskorski - wstyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:04
        W dokumentach programowych Samoobrony nie odnajduję absurdów. Proszę do nich
        zerknąć na stronie internetową Samoobrony. Przykro mi, że Pan odnosi wrażenie,
        że robię wszystko dla kariery. Ale zapraszam do rzeczowej dyskusji, a w
        nadchodzących wyborach ma Pan do wyboru mnóstwo innych kandydatów, którym - mam
        nadzieję - życzy Pan powodzenia.
        • Gość: marian paździoch Re: Lepper w Szczecinie/Piskorski - wstyd IP: 62.69.200.* 05.08.05, 11:09
          Gość portalu: Mateusz Piskorski napisał(a):

> W dokumentach programowych Samoobrony nie odnajduję absurdów

odnajdujesz, odnajdujesz. tylko przyznać się niechcesz.

zresztą, w programach innych patrii także ich nie brak.
          poza pewnym wyjątkiem.

mp
        • Gość: javal Piskorski - poczytajmy razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:58
          > W dokumentach programowych Samoobrony nie odnajduję absurdów.

hehe - całe mnóstwo
          nie chciało mi się dalej czytać, więc tylko dwa kwiatki

A) projekt konstytucji w wersji samoobronnej :)

"art 210
          5. Prezes Narodowego Banku Polskiego jest powoływany przez Prezydenta
          Rzeczypospolitej Polskiej, na 5 lat. "

dotychczas powoływany był przez sejm. rozwiązanie z prezydentem praktykowane
          jest chyba tylko na Białorusi i centralnej Afryce

-----
          B)co rząd samoobronny zrobi, jak tylko zacznie rządzić (poza rozdaniem dodatku
          socjalnego, obniżeniem CITu do 10%, zwiekszeniem kwoty wolnej w podatku PIT itd.)

" 2. Zmiana ustawy o NBP w celu zapewnienia spójności polityki pieniężnej z
          polityką gospodarczą państwa i określenia odpowiedzialności władz NBP za skutki
          polityki pieniężnej. Zakłada się upływ kadencji zarządu NBP i Rady Polityki
          Pieniężnej z chwilą uchwalenia nowej ustawy."

pytanie - jak zamierzacie skrócić kadencję RPP oraz prezesa NBP bez zmiany
          konstytucji? polecam art.227 tej która obowiązuje, a nie tej co to bardzo
          chcecie ją wprowadzić

• anna451 Re: Lepper w Szczecinie/Piskorski - wstyd 10.08.05, 15:28
          A na ile podpisał pan cyrograf?
    • Gość: optymista Re: Lepper w Szczecinie IP: *.teleton.pl 05.08.05, 15:02
      czego się czepiasz, jest młody i wykształcony,inteligentny ,lepiej mieć takiego
      reprezentanta niż np. wieczorka, piechotę czy koćmiela,to przez nich nasz
      region jest "mlekiem i miodem płynący"
    • Gość: Piotr Re: Lepper w Szczecinie IP: *.pl / *.smsnet.pl 06.08.05, 21:43
      Tragedia! Nic tylko usiąść i płakać!!:)))
      I są ludzie, którzy uwierzyli temu ..... Jak bezmyślnym trzeba być aby komuś
      takiemu uwierzyć!!!! To przerażające!!! Ludzie opanujcie się!!! Choć odrobinę
      zacznijcie myśleć!!!
      Dobrze, że do granicy blisko i bedzie można szybciutko dać w długą gdy tacy jak
      on dojdą do władzy
      • piotr33k2 Re: Lepper w Szczecinie 07.08.05, 14:53
        bo widzisz piotruś tak zwany gmin jest głupszy niz myslisz ale jezeli chodzi o
        jakieś wyłudzenia i szeroko pojete złodziejstwo to jest za to mądrzejszy niż
        myslisz tak jak lepper.
      • Gość: Mateusz Piskorski Re: Lepper w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 08:20
        Panie Piotrze, może trochę argumentów w miejsce alarmistycznych nawoływań i
        lamentów! A swoją drogą za miedzą istnieje partia, której program jako żywo
        przypomina założenia programowe Samoobrony - to formacja powstała w wyniku
        współpracy podjętej przez PDS i WASG Oskara Lafontaine'a (niegdyś SPD), partia,
        której sondażowe wyniki są coraz lepsze. Zatem - oby nie wpadł Pan z deszczu
        pod rynnę :), a swoją drogą pozostaje Panu życzyć sukcesów tu, w Polsce.
    • Gość: Lisica Przeczytałam program Samoobrony, a ty? IP: *.idea.pl 09.08.05, 17:02
      Gość portalu: Nerv napisał(a):
      A program? Jeden pusty bełkot! Zapoznajcie się z
      > cześcią o gospodarce! Żywa komuna!!!

Z ciekawości się zapoznałam. I wiesz co? Spodobał mi się szczególnie kawałek
      proponujący m.i.opodatkowanie hipermarketów w Polsce.
      Chętnie też popatrzyłabym na rozliczenie "prywatyzacji" made in Poland. Choćby
      najbliższy przykład czyli sprzedaż działek w "Dobrej" przez SLD dyrektorów ANR,
      albo zrujnowanie Stada Ogierów w Łobzie by mógł je za bezcen kupić niejaki
      Balazs, albo...

>Do czego to doszło... Świniarz na salony

Dobry człowieku, a na jakiż to Ty salonach bywasz, skoro nie wiesz, ze na
      salony, na przełomie lat 80-90-tych wkroczyła "Solidarnościowa elita". A nie
      pamiętasz niejakiego Jana Krzysztofa Bieleckiego na siwym koniu, na warszawskim
      biegu za lisem, albo powalającego inteligencją i ogładą Wałęsę? Nie żartuj
      Waści z tymi salonami, albo podaj te"czyste" nie zagnojone! Znasz choć jeden?

>Żywa komuna!!!

Jeżeli ta zywa komuna pozwoli nakarmić matkom głodne dzieci, samotnym przywróci
      choćby pieniądze z funduszu alimentacyjnego, jezeli da ludziom pracę, jeżeli
      spowoduje, ze nie będą w poszukiwaniu jedzenia grzebać po śmietnikach,
      jeżeli..., jeżeli w końcu rozliczy i skonfiskuje majątki złodziejom. TO JA
      JESTEM ZA!

• piotr33k2 Re: Przeczytałam program Samoobrony, a ty? 09.08.05, 17:32
        ten program to populistyczny bełkot bez żadnego merytorycznego uzasadnienia w
        ewentualnych przyszłych działaniach prawnych czy legislacyjnych mogących w
        prowadzic ten bełkot w konkretna realizacje ,każdy moze napisac żeby rozliczyć
        i żeby sprawiedliwości stało sie zadość ,żeby wszystkie dzieci miały stypendia
        nie chodziły głodne itd. itp. ,wogóle żeby każdy był piekny zdrowy i
        bogaty .ludzie dają sie na to nabierać bo samoobrona mówi to co biedni
        zagubieni ludzie chcą usłyszeć ,nawet jak w podświadomości wiedzą że to jest
        tylko czcze utopijne gadanie, ale zawsze to prostsze i łatwiejsze do
        zrozumienia niż konkretne merytoryczne gadanie innych parti o
        podatkach ,procentach ,deficycie ,systemach
        emerytalnych ,liczbach ,inflacji ,zagrozeniach,itp. itd. ja radze zwolennikom i
        fascynatom leppera lepiej popatrzeć- skąd przybywamy ,co sobą
        reprezentujemy,jakie mamy przygotowanie predyspozycje i jakimi sie ludżmi
        otaczamy ,co robiliśmy dotychczas dla kraju ogólnej społeczności a nie co
        zrobiliśmy dla siebie swojego prywatnego interesu i o co tak naprawde nam
        chodzi a lepperowi chodzi tylko i wyłącznie o władzę o osobiste interesy bo on
        nawet jak by szczerze chciał coś zrobic to nic nie zrobi tylko popsuje bo nie
        umie i żle ocenia wszystko ,przyniesie tylko nieszczęście i wstyd , np. takie
        posłanki beger i chojarska ? ludzie prości i pazerni że tylko slepy by nie
        zauważył ,i tacy ludzie mają mieć władze w państwie polskim ? ludzie którzy są
        przestepcami niesłusznie wogóle znależli sie w parlamencie (beger) nie umią się
        nawet wysłowić itd. itp. ,a takich ludzi w samoobronie jest większa częśc z
        lepperem na czele byłym kierownikiem pgr-u .kto to był kierownik pgr-u w
        komunie nie musze chyba tłumaczyć ,takiego złodziejstawa i dziadostwa jak tam
        to nigdzie nie było w socjaliżmmie.
        • Gość: Lisica A W CO WIERZYĆ??? IP: *.idea.pl 09.08.05, 17:55
          Piotrze, jakie by przesłanki pędu do władzy i koryta nie były, to jednak
          Samoobrona proponuje RÓWNE TRAKTOWANIE PODMIOTÓW KRAJOWYCH I ZAGRANICZNYCH!
          Polak płaci podatki w Polsce, ale dlaczego np francuzi z Carrefoura, którzy
          zarabiają u nas miliony płacą je we Francji?
          Niech będą u koryta, jeżeli przy okazji zrobią coś dobrego, choćby rzucenie
          pieniędzy z tel rezerwy rewaluacyjnej na rynek(choćby były to pieniądze
          wirtualne) by ROZGRZAĆ POLSKĄ GOSPODARKĘ ZAMROŻONĄ PRZEZ BALCEROWICZA! Bo co z
          tego, że złoty mocny, jak reszta leży!
          A rozliczenie nieuczciwych prywatyzacji? To co budowali nasi rodzice i my (no
          nie wiem czy Ty, bo ja trochę latek mam i załapałam się na prace społeczne;)))
          zostało oddane za bezcen KOLESIOM. Czy niejaki LEWANDOWSKI ZOSTAŁ ROZLICZONY ZA
          GRABIEŻ. NIE, SIEDZI DALEJ NA POLITYCZNYCH STOŁKACH A MY ZA TO PŁACIMY! Więc
          jeżeli mam płacić, to przynajmniej niech zrobią połowę z tego co obiecują. Bo
          SLD nie uwierzę. OBIECYWALI POMOC A OKRADLI I UPODLILI NAJBIEDNIEJSZYCH, TYCH
          CO NIE MAJA SIŁ SIĘ BRONIĆ :SAMOTNE KOBIETY, DZIECI, ŚMIERTELNIE CHORYCH! A co
          zrobiły partie u władzy. Czy rzadzacy nie wiedzieli o POŚREDNIKACH BIORĄCYCH
          PIENIĄDZE ZA NIC? LEPPER mówi o tym głośno. I chociazby to daje nadzieję!
          • piotr33k2 Re: A W CO WIERZYĆ??? 09.08.05, 18:16
            supermarkety to mit i temat zastępczy ,gdyby nie balcerowicz i jego twarda
            nieustepliwa polityka jako prezesa banku centralnego to nawet teraz w
            kapitaliżmie bylibysmy gdzies w krajach trzeciego świata z bezwartościową
            walutą i bezwartosciowym rynkiem ,ja wiem że jest w polsce sporo biedy i
            niesprawiedliwości ale łatwe i proste rozliczenia o których mówi lepper są
            niemożliwe do zrealizowania bez rewolucji a przynajmniej radykalnej zmiany
            konstytucji na gorsze, prości ludzie nie zdają sobie z tego sprawy i on na tym
            swoim populizmie jedzie ,powtarzam lepper nic z tych rzeczy nie załatwi bo to
            jest niemożliwe tak szybko bez dykatury ,wierz ludziom którzy mówią trudną ale
            prawdę a napewno to nie jest ani lepper ani giertych czy macierewicz z
            wrzodakiem ,głosuj na ludzi rozsadnych i realnie myslacych a nie na
            populistycznych demagogicznych oszustów ,reszta nalezy do twojego wyboru .
            • Gość: Klis z Samoobrony Balcerowicz i jego polityka???? IP: *.idea.pl 09.08.05, 21:03
              piotr33k2 napisał:

,gdyby nie balcerowicz i jego twarda
              > nieustepliwa polityka jako prezesa banku centralnego to nawet teraz w
              > kapitaliżmie bylibysmy gdzies w krajach trzeciego świata z bezwartościową
              > walutą i bezwartosciowym rynkiem

Sznowny Piotrze. Kiedy w1992r miałam zajecia na UW wydz. zarządzania, jeden z
              wykładowców,skomentował działania Balcerowicza jako najprostsze do wykonania.
              Aby zmniejszyć inflację należy zmniejszyć ilość pieniadza na rynku. Jast nawet
              taki wzorek (ekonomiści go znają);))). Wykorzystujac potęzne zaufanie społeczne
              po upadku komuny i zachłysnieciu się "wolnością" zaczął zmniejszać i schładzać
              gospodarkę. Zaczęła się też "prywatyzacja". Złotówka zaczęła się umacniać, a
              ludzie biednieć. Powoli, bo były oszczędności i nadzieja. Ale przecież
              prywatyzacja miała być lekiem na całe zło. Efekt tej polityki widzimy dzisiaj.
              Mówimy o za mocnej złotówce, która nie sprzyja gospodarce. Prywatyzować już nie
              mamy co, a pieniędzy brakuje na wszystko.

supermarkety to mit i temat zastępczy
              A czy widziałes resztki po tkz."ryneczkach" które jeszcze niedawno
              funkcjonowały i dawały utrzymanie całym rodzinom. Sama robiłam tam zakupy.
              Zawsze świeże i trochę taniej. Oni płacili też podatki. teraz są na bezrobociu
              lub zapomogach. A sieci hipermarketów z siedzibami poza Polską u nas robią
              ciężka kasę, a podatki tam... Może tak jest ale tak być nie musi. Jeżeli na nas
              zarabiają niech u nas płacą podatki.
              I wiesz, dla mnie to nie jest populizm dla mnie ten program to nadzieja. Jeżeli
              się nie uda zostanie spakować walizki i pojechać tam gdzie będę mogła utrzymać
              moje dzieci. Pozdrawiam
              • blackexit Re: Balcerowicz i jego polityka???? 09.08.05, 21:16
                Gość portalu: Klis z Samoobrony napisał(a):

>
                > Sznowny Piotrze. Kiedy w1992r miałam zajecia na UW wydz.

w imie Ojca i Syna tacy ludzie koncza uczelnie wyzsze w polsce???. blagam
                powiedz mi ze jakis zaoczny licencjacik.

prywatyzowac niestety nadal mamy co i trzeba dokonac tego szybko i z glowa.
                balcerowicz uratowal ciebie i twoje dzieci przed prawdziwym glodem. na poczatku
                transformacji polska byla zacofana o jakies 40 lat do zachodu. wyprzedzial
                znacznie czechy wegry nie mowiac juz o bulgarii czy rumuniii. potem to sie
                zachamowalo bo tacy ludzie zaczeli glosowac na psl albo inne sld. z nadzieja ze
                cos mozna dostac bez pracy. tera zmysla ze bez pracy lepper da im zasilek.
                wtydnie drzewa odpali drukarnie da kase i nie trzeba bedzie nic robic. wez sie
                do pracy i juz. to jest recepta.

> A czy widziałes resztki po tkz."ryneczkach" które jeszcze niedawno
                > funkcjonowały i dawały utrzymanie całym rodzinom. Sama robiłam tam zakupy.
                > Zawsze świeże i trochę taniej.

konkretnie ktore resztki? manhattan sie rozros turzyn tez. kalinak pogodno
                calkiem ladnie zaczely wygladac? ja byloby bez konkurencji? zywnosc tam nie
                jest wcale zdrowasza a juz na pewnie nie tansza czesto jest znacznie drozsza i
                w mniejszymw yborze i gorszej jakosc sprzedawana przez brudna i chamska
                obsluge. ludzie maja prawo isc do hipermarketu jesli maja na to ochote i zaden
                lepper nie bedzie im dyktowal gdzie maja kupowac.

Oni płacili też podatki. teraz są na bezrobociu
                > lub zapomogach.

juz ja widze ich podatki nie przesadzajmy ;)

A sieci hipermarketów z siedzibami poza Polską u nas robią
                > ciężka kasę, a podatki tam... Może tak jest ale tak być nie musi.

co samoobrona mieni prawo miedzynarodowe i wypowie traktaty tak? wyjsce z ue
                zdaje sie tez jest w programie.

Jeżeli na nas
                >> I wiesz, dla mnie to nie jest populizm dla mnie ten program to nadzieja.

to nie populizm to nie nadzieja to czysta glupota dla biednych naiwnych ludzi.
                pozdrawiam black
          • blackexit Re: A W CO WIERZYĆ??? 09.08.05, 19:03
            Gość portalu: Lisica napisał(a):

> Samoobrona proponuje RÓWNE TRAKTOWANIE PODMIOTÓW KRAJOWYCH I ZAGRANICZNYCH!

teraz nie sa traktowane rowno? jak to sobie wyobrazasz? konkretnie prosze.

> Polak płaci podatki w Polsce, ale dlaczego np francuzi z Carrefoura, którzy
            > zarabiają u nas miliony płacą je we Francji?

moze dlatego ze maja tam glowna siedzibe? jak KGHM ma zyski z kopalni w
            zimbabwe to podatek od tego placi w polsce. to narmale. chociaz moze nie dla
            kogos kto siedzial cale zycie w pgr.

> Niech będą u koryta, jeżeli przy okazji zrobią coś dobrego,

nie zrobia absolutnie nic dobrego. duzo moglibny pospuc rozkrac. zniszczyc
            rozwalic. zrobic druga bialorus - zamordyzm prostaka i rzady jego pasozytujacej
            swity.

choćby rzucenie
            > pieniędzy z tel rezerwy rewaluacyjnej na rynek(choćby były to pieniądze
            > wirtualne) by ROZGRZAĆ POLSKĄ GOSPODARKĘ ZAMROŻONĄ PRZEZ BALCEROWICZA!

albe bzdury. 1. nie istenie cos takiego jak ta rezerwa to zapis ksiegowy
            przeliczneie jedynie roznicy kursowej. 2. nie mozna ich nigdzie rzucic bo nie
            istnieja. 3. wszelkie inne rezerwy sluza do zabezpieczenia pieniadza i nie sa
            do rzycania nimi w gornikow szwaczki czy kogokolwiek. ruszenie tego spowoduje
            inflacje wycoofanie sie inwestorow i biede. 4. polska gospodarka ine byla
            schladza. w ekonomi to termin na zmniejszenie podarzy pieniadza a ta zawsze
            byla duza i nawet rosla. chodzi pewnie o potoczne rozuminie podniesienia stop
            przez RPP grono kompetentnych ludzi dzieki ktorym mamy w polsce stabilny
            pieniadz i inwestycje. dzieki temu twoja wypalata dzisiaj i za miesiac znacyz
            minej wiecej to samo. z lepperem po miesiacy bedzies zmogla kupic sobie pudelko
            zapalek. no i dodamamjeszce ze w ostatnim czasie stopy byly obnizane ponad 20
            krotnie.

Bo co z
            > tego, że złoty mocny, jak reszta leży!

niestety reszta nie lezy poczyttaj troszke danych statystycznych. sila zlotego
            ma bezposreddnie przelozenie na stan gospodarki.

To co budowali nasi rodzice i my (no
            > nie wiem czy Ty, bo ja trochę latek mam i załapałam się na prace społeczne;)))
            > zostało oddane za bezcen KOLESIOM.

nie oddane i sprzedane oo ile ktos chcial kupic. gdyby nie chal juz danow by
            sie zawalilo. polska po komuni byla niezwykle zacofanym i biednym krajem bez
            wprowadzenia prywatnej wlasnosci i zwiazanych z tym inwestycji i nowych
            technologii dzisj jadlabys ttrawe chwalc pewnie pierwsego sekratarza leppera co
            w swoje oblicze pozwala patrzec czasem.
            pozdrawiam black
            • Gość: Lisica Re: A W CO WIERZYĆ??? IP: *.idea.pl 09.08.05, 21:39
              blackexit napisał:

> moze dlatego ze maja tam glowna siedzibe? jak KGHM ma zyski z kopalni w
              > zimbabwe to podatek od tego placi w polsce. to narmale. chociaz moze nie dla
              > kogos kto siedzial cale zycie w pgr.

To nie jest normalne. Stosując czesto ceny dumpingowe i wyzysk pracowników
              niszczą rodzinne przedsiębiorstwa (vide pozamykane ryneczki i sklepiki).Są
              narzędzia skarbowe pozwalające na ściągnięcie pieniędzy np. za pomocą podatku
              obrotowego. Nie jest normalne by patrzeć spokojnie na wyprowadzanie pieniedzy z
              Polski i traktowanie ludzi jak niewolników. A obrażając Polaków, którzy
              przepracowali całe życie w PGR co chcesz osiągnąć??? Mnie obrazić?

> albe bzdury. 1. nie istenie cos takiego jak ta rezerwa to zapis ksiegowy
              > przeliczneie jedynie roznicy kursowej.
              Który przelicza się na konkretną wartość podawaną w złotych lub innej walucie i
              który możemy traktować jako normalnie istniejący pieniądz!
              2. nie mozna ich nigdzie rzucic bo nie
              > istnieja.
              Za dużo słuchasz SLD-owskich polityków!
              3. wszelkie inne rezerwy sluza do zabezpieczenia pieniadza i nie sa
              > do rzycania nimi w gornikow szwaczki czy kogokolwiek.
              Ale to te szwaczki i górnicy i nie tylko wypracowali środki, by taka rezerwa
              mgła zaistnieć. Polska to nie jest bank.

ruszenie tego spowoduje
              > inflacje wycoofanie sie inwestorow i biede.
              A co masz teraz???Dobrobyt? Może dla armi urzędasów. a czy widziałeś głodne
              dzieci, matki, których nie stać na wpłatę 10 zł na paczke mikołajowa, bo nie
              starcza na chleb. Człowieku obudź się, albo nie drażnij ludzi, którzy to
              ogladają na codzień. Bo w szkole mojego syna, w klasie integracyjnej widzę to
              na codzień. I NIE CHCĘ BY TO BYŁA NORMALNOŚĆ. DLA MNIE TO JEST BIEDA I Z NIĄ
              CHCE WALCZYĆ!

A co do wycofujących się inwestorów. Ostatnio dużo o tych inwestorach przy
              okazji Gontyny i Dąbia. Fajni a kasy ile mają...;)))

> nie oddane i sprzedane oo ile ktos chcial kupic
              . gdyby nie chal juz danow by
              > sie zawalilo.
              Sprzedane, A ZA ILE???ZAZWYCZAJ PONIŻEJ WARTOŚCI ZAPASÓW MAGAZYNOWYCH!
              polska po komuni byla niezwykle zacofanym i biednym krajem bez
              > wprowadzenia prywatnej wlasnosci i zwiazanych z tym inwestycji i nowych
              > technologii
              TE TECHNOLOGIE WIDAĆ GOŁYM OKIEM. TECHNOLOGIĘ JAK ZRUJNOWAĆ BY ODDAĆ ZA DARMO I
              NAPCHAĆ KIESZENIE ŁAPÓWKAMI. Szczególnie w Szczecinie i dookoła. Przykłady
              proszę bardzo Stocznia Szcz., Gryfia itp a dookoła Szczecina np były KPGR
              Mosty, którego dyrektorem był niejaki Olech( tak jak ten z ANR). jeden z
              najlepszych w kraju, dawał pracę i utrzymanie setkom ludzi. Teraz Olech jest z-
              cą dyr ANR, kolega kierownik dzierżawi za psie pieniądze 1000ha i silosy
              zbożowe, a ludzie zdychają z głodu. Cóz za sukces prywatyzacyjny. szczególnie
              jak się patrzy na zrujnowane budynki inwentarskie i socjalne. Mogłabym
              wymieniać dłużej, ale po co. Ludzie się obudzili i sami to widzą . troche po
              czasie, ale może nie za późno.
              dzisj jadlabys ttrawe chwalc pewnie pierwsego sekratarza leppera co

Wiesz, jestem wegetarianką, więc z przyjemnością. Lepiej u niego niż u
              Cimoszewicza czy Buzka i jego złodziei. Pozdrawiam.

• blackexit Re: A W CO WIERZYĆ??? 09.08.05, 23:11

> blackexit napisał:
                >
                > > moze dlatego ze maja tam glowna siedzibe? jak KGHM ma zyski z kopalni w
                > > zimbabwe to podatek od tego placi w polsce. to narmale. chociaz moze nie
                > dla
                > > kogos kto siedzial cale zycie w pgr.
                >
                > To nie jest normalne.

to jest normalne tak dziala gospodarka swiata i takie jest prawo.

Stosując czesto ceny dumpingowe i wyzysk pracowników
                > niszczą rodzinne przedsiębiorstwa (vide pozamykane ryneczki i sklepiki).

nie ma sensu stosowac cen dumpingowych bo firma musi na siebie zarabiac. nielogiczne jest jesli w jednmym zdaniu mowisz o cenach dampingowych i transferowaniu jakichkolwiek zyskow. nie wiem tez do jakiego upadku to doprowadza bo wszystkie ryneczki dzialaja i maja sie dobrze a dookola hiermarketow rozrrastaja sie galerie stoiska stacje benzynowe i restauracje wiec przynosi to dodatkow emeijsca prace. poza tym ci biedni ludzie o ktorych sie tak troszczysz maja mozliwosc kupienia tanszego produktu i nie wiem dlaczego samoborna czuje ze ma prawo im to odbierac.

Nie jest normalne by patrzeć spokojnie na wyprowadzanie pieniedzy z
                >
                > Polski i traktowanie ludzi jak niewolników.

to juz nie te czasy ludzie w hipermarketach sa juz w stanie zarabiac calkiem ladnie ponad 1 tys zl.

A obrażając Polaków, którzy
                > przepracowali całe życie w PGR co chcesz osiągnąć??? Mnie obrazić?

a pracowalas? chcialem podkreslic ze to specyficzne zajecie ktore w zaden sposb nie predysponuje nikogo do rzadzenia krajem.

>
                > > albe bzdury. 1. nie istenie cos takiego jak ta rezerwa to zapis ksiegowy
                > > przeliczneie jedynie roznicy kursowej.
                > Który przelicza się na konkretną wartość podawaną w złotych lub innej walucie i
                >
                > który możemy traktować jako normalnie istniejący pieniądz!

jasne. wez kartke i oloweczek w reke. zapisza na karteczce w zeszlym roku mialam 1 tys zl. a teraz zamien to na pieniadze. drugi cud w kanie galilejskiej bedzie.

> 2. nie mozna ich nigdzie rzucic bo nie
                > > istnieja.
                > Za dużo słuchasz SLD-owskich polityków!

to nie polityka to ekonomia.

> 3. wszelkie inne rezerwy sluza do zabezpieczenia pieniadza i nie sa
                > > do rzycania nimi w gornikow szwaczki czy kogokolwiek.
                > Ale to te szwaczki i górnicy i nie tylko wypracowali środki, by taka rezerwa
                > mgła zaistnieć. Polska to nie jest bank.

polska posiada bank i daj Boize zeby obronil sie on przed oszolomami z samoobrony. a gornicy nic nie wypracowali i nie wypracowuja bo od dziesiecileci sa na garnuszku calego spoleczenstwa.

>
                > ruszenie tego spowoduje
                > > inflacje wycoofanie sie inwestorow i biede.

> A co masz teraz???Dobrobyt?

hm. polska nalezy do 30 najbogatszych panstw swiata ktorcyh jest zdaje sie ok 240. moze nie jest idealnie ale receta jest jedna ktora juz ci polecalem. wez sie do pracy i pracuj. pieniadz enie wezma sie z likwidacji i rozkradzenia bankow ani dodrukowywania.

I NIE CHCĘ BY TO BYŁA NORMALNOŚĆ. DLA MNIE TO JEST BIEDA I Z NIĄ
                > CHCE WALCZYĆ!

slusznie. nie ma lepszej metody walki z bieda niz danie ludziom pracy. jakie recepty ma tu dsamoobrona? zero niestety smutne zero. chyba ze utworzenie kolchozow pononie i zapedzenie do nich inteluigencji z miasta.

>
                > A co do wycofujących się inwestorów. Ostatnio dużo o tych inwestorach przy
                > okazji Gontyny i Dąbia. Fajni a kasy ile mają...;)))

polska dostaje z inwestycji kilka miliardow rocznie. w szczecinie powazni inwestorzy nie pojawiaja sie poniewarz nijaki jurczyk za duzo nasluchal sie leppera i widac czym taka polityka sie konczy.

>
                > > nie oddane i sprzedane oo ile ktos chcial kupic
                > . gdyby nie chal juz danow by
                > > sie zawalilo.
                > Sprzedane, A ZA ILE???ZAZWYCZAJ PONIŻEJ WARTOŚCI ZAPASÓW MAGAZYNOWYCH!

:) ktoz ci takie cuda opowiedzial? kto to wyliczyl zapasy i ceny? sprzedawane powinno byc za tyle za ile ktos chce kupic a jak chce dolozyc do tego jakeis inwestycje tym lepiej.

> polska po komuni byla niezwykle zacofanym i biednym krajem bez
                > > wprowadzenia prywatnej wlasnosci i zwiazanych z tym inwestycji i nowych
                > > technologii
                > TE TECHNOLOGIE WIDAĆ GOŁYM OKIEM. TECHNOLOGIĘ JAK ZRUJNOWAĆ BY ODDAĆ ZA DARMO I
                >
                > NAPCHAĆ KIESZENIE ŁAPÓWKAMI.

nie rozumies zpodstawowych pojec. nie mozmey tak dyskutowac. technologia to innowacja sposby zarzadzania sposby wytwarzania. czy teraz jest jasniej?

S
                > dzisj jadlabys ttrawe chwalc pewnie pierwsego sekratarza leppera co
                >
                > Wiesz, jestem wegetarianką, więc z przyjemnością. Lepiej u niego niż u
                > Cimoszewicza czy Buzka i jego złodziei. Pozdrawiam.

trawa chyba jednak nie jest zdrowa. nie stoisz przed wyborem czy bedzies jadla trawe u cimoszka czy leppera. najlpie wgole nie jest trawy i zaglosowac na tuska :)
                pozdrawiam black
        • Gość: perhaps Re: Przeczytałam program Samoobrony, a ty? IP: 83.168.104.* 09.08.05, 18:42
          "ludzie którzy są
          przestepcami niesłusznie wogóle znależli sie w parlamencie (beger) nie umią się
          nawet wysłowić itd. itp. "

Dobrze, ze ty sie umiesz "wysłowić"...
          Lisica nie sluchaj piotrka, bo odkad pamietam, to tylko agresywnie brelkocze na
          tym forum. Wszystko, co jest nie po linii michnik-wybiórcza jest bee.., a to,
          ze ty czytasz, dociekasz i nie dajesz sie zwiesc prostym manipulacjom
          dotyczacym Leppera, Giertycha, Macierewicza (to, ze zyje jak pies z kotem z
          michnikiem to tajemnica Poliszynela)swiadczy o Tobie bardzo pozytywnie. tak
          trzymaj!
          • piotr33k2 Re: Przeczytałam program Samoobrony, a ty? 09.08.05, 18:59
            a żebyś wiedzial że umiem i że wiem ,a wyborcza czy michnik nie ma tu nic do
            rzeczy ,leppera i samoobrone negatywnie oceniaja własciwie wszyscy poważni
            ludzie ,oprócz oczywiście takich ograniczonych jak ty kolego.
      • blackexit Re: Przeczytałam program Samoobrony, a ty? 09.08.05, 18:53

> Gość portalu: Nerv napisał(a):
        > A program? Jeden pusty bełkot! Zapoznajcie się z
        > > cześcią o gospodarce! Żywa komuna!!!
        >
        > Z ciekawości się zapoznałam. I wiesz co? Spodobał mi się szczególnie kawałek
        > proponujący m.i.opodatkowanie hipermarketów w Polsce.

a gdyby tak najpierw opodatkowac milionowe zyski rolnikow w tym baronow z
        samoobrony? czy ludziom nie zyloby sie lepiej? fajnie tak krzyczec czerwona
        buzka lapaj zlodzieja!!

> Chętnie też popatrzyłabym na rozliczenie "prywatyzacji" made in Poland.

w jaki sposob i kto mailby to robic? klub gromadzacy najwieksza ilosc
        przestepcow?

> >Do czego to doszło... Świniarz na salony

albo powalającego inteligencją i ogładą Wałęsę? Nie żartuj
        > Waści z tymi salonami, albo podaj te"czyste" nie zagnojone! Znasz choć jeden?

bez przesady walesa nie grzeszyl ani inteligencjka alni kultura ale prownywanie
        go i do tego bieleckiego do ziemniaka w gumofilchach jest nie na miejscu.
        zreszta kultura powiedzmy rzecz zbedna lepper jest kranym wielkokrotnie
        przestepca a dla takich ludzi nie powinno byc miejsca w polityce.

> Jeżeli ta zywa komuna pozwoli nakarmić matkom głodne dzieci,

komuna nigdy jeszce nikogo nie nakarmila i nie nakamri poza sobami
        pasozytujacymi na wladzy. dokaldnie tak samo byloby w wypadku samoobrony.

> jeżeli..., jeżeli w końcu rozliczy i skonfiskuje majątki złodziejom.

dotyczy to takze tych co wzieli kredyty i nie maja ochoty ich spalcac - na
        codzien prominnentnych dzialczy parti ziemniaczonao-burczanej? pozdrawiam black
        • Gość: Lisica Ile TY masz lat BX? IP: *.idea.pl 09.08.05, 20:40
          blackexit napisał:

> w jaki sposob i kto mailby to robic? klub gromadzacy najwieksza ilosc
          > przestepcow?

Przestępcami wg. Ciebie są ludzie wysypujący zboże na tory, by ukazać prawdę o
          jego imporcie, albo Ci co potrafią powiedzieć prawdę o tych "politykach"którzy
          rozkradali Polskę. Ci co na tym skorzystali nie pozwolą na jakiekolwiek
          procesy. Przy obecnej strukurze władzy ich nie rozliczysz. Ale takich z
          Samoobrony, tak. Oni nie mają kolegów i dlatego są przestępcami. Ale to oni
          właśnie, bez kolesiowych naleciałości mogą rozliczyć koleżeńskie prywatyzacje.

> a gdyby tak najpierw opodatkowac milionowe zyski rolnikow w tym baronow z
          > samoobrony?

Człowieku pokaż mi UCZCIWEGO POLSKIEGO ROLNIKA Z MILIONOWYMI ZYSKAMI.( Balazs
          nie jest dla mnie rolnikiem ). A co do baronów, to rozwsadniej byłoby
          opodatkować tych z SLD i byłych członków AWS-ego rządu!

> bez przesady walesa nie grzeszyl ani inteligencjka alni kultura ale
          prownywanie
          >
          > go i do tego bieleckiego do ziemniaka w gumofilchach jest nie na miejscu

Jak najbardziej na miejscu! Bo nie dosyć, że prymityw, to jeszcze głupek, a
          tego nie wybaczam. TO ON WPUŚCIŁ "EXPERTÓW" I UJAWNIŁ TAJNE DANE O GOSPODARCE
          POLSKI. ZA TO WYWIADOWNIE GOSPODARCZE PŁACĄ MILIONY. Od Wałęsy dostali ZA DARMO!

> komuna nigdy jeszce nikogo nie nakarmila i nie nakamri poza sobami
          > pasozytujacymi na wladzy. dokaldnie tak samo byloby w wypadku samoobrony.

A ile Ty masz lat??? Bo ja pamiętam tą tkz. "komunę" Wszyscy mieli pracę, nie
          było przypadków by dzieci mdlały z głodu w szkole. Owszem nie było każdego stać
          na samochód, owszem stało się w kolejkach za mięsem,meblami itp. Ale wiesz
          dlaczego? Bo wszysCY UCZCIWIE PRACUJĄCY LUDZIE MIELI NA TO PIENIĄDZE. A teraz
          jest wszystko. TYLKO JAK WYTŁUMACZYSZ DZIECKU, ZE NIE DOSTANIE BUŁKI, BO NIE MA
          PIENIĘDZY!TAK ZA KOMUNY TEGO NIE BYŁO!

> > jeżeli..., jeżeli w końcu rozliczy i skonfiskuje majątki złodziejom.
          >
          > dotyczy to takze tych co wzieli kredyty i nie maja ochoty ich spalcac - na
          > codzien prominnentnych dzialczy parti ziemniaczonao-burczanej?

Nie wiem kim jesteś, ale porównanie ludzi, którzy z róznych powodów nie sa w
          stanie spłacić kredytów (nie tylko z partii-ziemniaczano -buraczanej;))), ale
          również z innych ugrupowań i bezpartyjnych) do złodziei bezczelnie
          rozkradajacych majatek narodowy, nasuwa mi podejrzenia co do Twojej
          przynalezności do partii KORYTOWEJ. Pozdrawiam Klis
          • blackexit Re: Ile TY masz lat BX? 09.08.05, 21:08

> blackexit napisał:
            >
            > > w jaki sposob i kto mailby to robic? klub gromadzacy najwieksza ilosc
            > > przestepcow?
            >
            > Przestępcami wg. Ciebie są ludzie wysypujący zboże na tory, by ukazać prawdę
            o
            > jego imporcie, albo Ci co potrafią powiedzieć prawdę o
            tych "politykach"którzy
            > rozkradali Polskę.

1. tak wyspytwanie zborza na tory jest przestepstwem.
            2. nie powiedzial zadnej prawdy zblaznil sie jak zwykle. wyszla blazenada bo
            nie byl wstanie przedstawic zadnego dowodu.
            3. niesplacanie kredytow rowniez
            4. pobicia
            5. falszerstwa?
            6. kradzierze zborza?
            i cala masa innychprzestepstw. przeciez sama doskonale wiesz.

Ci co na tym skorzystali nie pozwolą na jakiekolwiek
            > procesy.

mowa o begerowej lyzwinskich? nie badzmy smieszni to oni i posel czarnecki i
            dzido slyna z "niepozwalania na procesy".

Przy obecnej strukurze władzy ich nie rozliczysz. Ale takich z
            > Samoobrony, tak.

no niestety jak juz tu ktos pisal ciagle nie mozna wsadzic takich drobnych
            watazkow nawet do wiezienia tylko dlatego ze machaja immunitetem albo ne
            przychodza na rozprawy. mam nadzije ze z nowa wladza ta bezkarnosc i drwina z
            prawa sie skonczy. dzisij powial dobry wiaterek. 70 tys trzeba bedzie wylozyc
            za lgarstwa.

Oni nie mają kolegów i dlatego są przestępcami. Ale to oni
            > właśnie, bez kolesiowych naleciałości mogą rozliczyć koleżeńskie prywatyzacje.

jesli nie sa w stanie rozliczyc swoich przestepst to jak maja rozliczac cudze?
            jakie maja kwalifikacje moralne i intelektualne?

>
            >
            > > a gdyby tak najpierw opodatkowac milionowe zyski rolnikow w tym baronow z
            > > samoobrony?
            >
            > Człowieku pokaż mi UCZCIWEGO POLSKIEGO ROLNIKA Z MILIONOWYMI ZYSKAMI.

czyli co kazdy jest nieuczciwy? wiedz to oczyszcza tych za samoobrony? powiedz
            to begerowej.

( Balazs
            > nie jest dla mnie rolnikiem ). A co do baronów, to rozwsadniej byłoby
            > opodatkować tych z SLD i byłych członków AWS-ego rządu!

co znacyz opodatkowac? sa opodatkowani jak kazdy inny w polsce.

TO ON WPUŚCIŁ "EXPERTÓW" I UJAWNIŁ TAJNE DANE O GOSPODARCE
            > POLSKI.

o co ci chodzi? tajne dane??? ale schiza.

>Bo ja pamiętam tą tkz. "komunę" Wszyscy mieli pracę,

w niewolnictwie zawsze wszyscy maja prace

nie
            > było przypadków by dzieci mdlały z głodu w szkole.

nadal nie mdleja. a bywaly i glodne. dzis gdyby komuna nie upadla jak w korei
            jadlabys liscie z drzew i nie byloby juz zabawnie.

Owszem nie było każdego stać
            >
            > na samochód, owszem stało się w kolejkach za mięsem,meblami itp.
            Ale wiesz
            > dlaczego? Bo wszysCY UCZCIWIE PRACUJĄCY LUDZIE MIELI NA TO PIENIĄDZE.

dziecino droga to nie byly piniadze tylko smieci. na koncu komuny inflacja
            (trudne slowo) w polsce wynosila 700 proc miesiecznie. nie bylo juz miesa mebli
            ani niczego polska zlamala sie i mgla tylko zostab bangladeszem. na szcescie
            dzieki balcerowiczowi i kilku innym madrzejszym osobom udalo sie nie tylko
            odsunac widmo afryki w polsce ale i dokonac w zasadzie cudu gospodarczego ktory
            pozwala np zupelnie prostym i ciemnym ludziom na korzystabnie z internetu.

TYLKO JAK WYTŁUMACZYSZ DZIECKU, ZE NIE DOSTANIE BUŁKI, BO NIE MA
            >
            > PIENIĘDZY!TAK ZA KOMUNY TEGO NIE BYŁO!

nie no polska byla krajem i mlekiem plynacym. pewnie wspominasz lata 70 za co
            bedzimey placic do 2030 r. (a propos ile wtedy bedzies zmiala lat?). wspomij
            lata 40 50 i 80. nie tylko glod ale i terror.

>
            > > > jeżeli..., jeżeli w końcu rozliczy i skonfiskuje majątki złodziejom
            > .
            > >
            > > dotyczy to takze tych co wzieli kredyty i nie maja ochoty ich spalcac - n
            > a
            > > codzien prominnentnych dzialczy parti ziemniaczonao-burczanej?
            >
            > Nie wiem kim jesteś, ale porównanie ludzi, którzy z róznych powodów nie sa w
            > stanie spłacić kredytów (nie tylko z partii-ziemniaczano -buraczanej;))), ale
            > również z innych ugrupowań i bezpartyjnych) do złodziei bezczelnie
            > rozkradajacych majatek narodowy, nasuwa mi podejrzenia co do Twojej
            > przynalezności do partii KORYTOWEJ.

mowimy o ludziach ktorzy wzieli kredyty i mogli je splacic tylko uznali ze pan
            przewodniczacy i koledzy stana na barykadzie i nie ebda musieli sp[lacac potem
            wezmie sie immunitecik i sprzeda to co zajal komornik. lyzwinscy - mowi ci to
            cos? caly ten klub to w najlepszym razie belkoczace cos w jezyku innym niz
            polski, pazerne na kase i wladze prostaki.
            pozdrawiam black
          • Gość: pieszy Re: Ile TY masz lat BX? IP: *.fnet.pl 09.08.05, 23:39
            " ... ja pamiętam tą tkz. "komunę" Wszyscy mieli pracę, nie było przypadków by
            dzieci mdlały z głodu w szkole. Owszem nie było każdego stać na samochód,
            owszem stało się w kolejkach za mięsem,meblami itp. Ale wiesz dlaczego? Bo
            wszysCY UCZCIWIE PRACUJĄCY LUDZIE MIELI NA TO PIENIĄDZE. A teraz jest wszystko.
            TYLKO JAK WYTŁUMACZYSZ DZIECKU, ZE NIE DOSTANIE BUŁKI, BO NIE MA PIENIĘDZY!TAK
            ZA KOMUNY TEGO NIE BYŁO!"

czy to jakaś paranoja?
            o czym ty prawisz?
            chcesz powagi, a opowiadasz takie ... no, brak mi określenia

• piotr33k2 Re: lisica tak ci powiem po twojemu. 10.08.05, 00:10
              zrozum kobieto że komuna już nie wróci i lepper cie okłamuje ,on tylko wiecej
              ukradnie niż ukradli inni i jeszcze popsuje to wszystko dobre co inni dobrego
              zrobili .
              • Gość: Lisica Ok, jestem po 40-ce IP: *.idea.pl 10.08.05, 13:11
                Wygraliście Panowie. Ujawniłam swój wiek. Urodziłam się na poczatku lat
                sześćdziesiątych, więc pamiętam tą tkz. "komunę". Jak się objawiała dla mnie,
                dziecka: dentystą w szkole, higienistką, basenem i obiadami w szkole (rodzice
                pracowali) Nigdy nie byłam głodna, co roku jeździłam na kolonie i obozy. Na
                wycieczki szkolne (nawet do Szwecji) jeździli wszyscy uczniowie,na niektóre nie
                było miejsc.
                Studia dzienne normalnie, stypendium nie miałam, bo rodzice dobrze zarabiali-
                mama na dwóch etatach jako nauczycielka, a tato technik budowlany.
                Tak to wyglądało od EKONOMICZNEJ STRONY WIDZIANEJ OCZAMI DZIECKA.

A teraz bx nawołujesz by głosować na PO. Zapomniałej chyba, ze Tusk i jego
                koledzy rządzili. Bzdury, które opowiadasz o prywatyzacjach to powtarzanie
                tamtych sloganów lansowanych przez Twojego guru Tuska.
                Przykład firmy sprywatyzowanej przez jego kolegę Lewandowskiego poniżej
                wartości zapasów magazynowych to między innymi wałbrzyska porcelana. Sprawa
                głośna swego czasu, której ukręcono łeb. Ale nie zamierzam Cię dalej
                przekonywać, bo jesteś widocznie jednym z tych, którym ta liberalna polityka
                pasuje. A tak a'propos, na jednym ze spotkań dyrektorów w Ministerstwie
                Rolnictwa w końcu 95 lub początku 96r, ówczesny Minister Rolnictwa niejaki
                Jagielisńki stwierdził, że Polska jest jak płaszcz. Kiedys skubano go po
                włosku, teraz kto pierwszy wyrwie większy kawał ten będzie miał.I tak się
                stało. Sa więc tacy, którym w tej Polsce jest dobrze, ale są też tacy, którzy
                już nie mają szans. Popierając Samoobronę, mam wewnętrzne przekonanie, że o
                nich walczę. Szanuję wasze wybory i miło mi, że powstrzymaliście się od
                niegrzecznych komentarzy. każdy człowiek ma prawo do własnego zdania. Walczcie!
                Niech wygra najlepszy. Pozdrawiam wszystkich moich interlokutorów. Lisica
                • blackexit Re: Ok, jestem po 40-ce 10.08.05, 14:24

Na
                  > wycieczki szkolne (nawet do Szwecji) jeździli wszyscy uczniowie,na niektóre nie
                  >
                  > było miejsc.

wszystkie dzieci jezdzily do szwecji w latach 60 tych? co to za bajki? jesli chodzi o wyjazdy zagraniczne to otwarcie polski na swiat to rok wlasnie 89 i jeden z sukcesow refrorm to ze juznie siedzsz w kraju jak w wiezieniu a znajomych czy rodzine "czujes zjedynie przy pomocy pocztowego kleju".
                  nie cierpie ocenianai stanu panstwa albo gospodarki poprzez pryzmat wlasnego garnka. mozna w ten sposob oceniac swoja wlasna sytuacje i zastanawiac sie czemu mam jak mam czemu soebioe nie radze co robie nie tak ale do oceny sytyuacji kraju trzeba miec spojrzenie znacznie szersze.

> A teraz bx nawołujesz by głosować na PO.

zaraz tam nawoluje. kazdy glosuje jak lubi.

Bzdury, które opowiadasz o prywatyzacjach to powtarzanie
                  > tamtych sloganów lansowanych przez Twojego guru Tuska.

zaraz tam guru. wydaje mi sie najlepszy z wystepujacych kandydatow tylko tyle.
                  co do prywatyzacji. niestety prywatny jest co do zasady zawsze lepszy lepiej zarzadzany bardziej wydajny bardziej elstyczny i sprawny. wlasciciel panstwowy to rzaden wlasciciel. moim zdaniem prywatne powinno byc wszystko poza wojskiem i policja i ograniczona administracja.

> Przykład firmy sprywatyzowanej przez jego kolegę Lewandowskiego poniżej
                  > wartości zapasów magazynowych to między innymi wałbrzyska porcelana.

ok to mow zawsze konkretnie. nie w polsce wszystko sprzedano za bezcens czy jak mowis zukradziono ale ze porcelane sprzedano twoim zdaniem ponizej zapasow magazynowych. jesli uczciwie przeprowadzono sprzedaz i byly tylko takie oferty to nie widze tu nic zlego.

>esteś widocznie jednym z tych, którym ta liberalna polityka
                  > pasuje.

zdecydowanie pasuje mi liberalna polityka gospodarcza ale jakze jej malo.

A tak a'propos, na jednym ze spotkań dyrektorów w Ministerstwie
                  > Rolnictwa w końcu 95 lub początku 96r, ówczesny Minister Rolnictwa niejaki
                  > Jagielisńki stwierdził, że Polska jest jak płaszcz. Kiedys skubano go po
                  > włosku, teraz kto pierwszy wyrwie większy kawał ten będzie miał.

:) mowimy o jagielinskim z klubem sprzedawczykow i prestpcow co za stanowiska i przywileje popieral w sejmie sld? ot chlop mial taka filozofie jego problem. bardzo przypomina to leppera.

I tak się
                  > stało. Sa więc tacy, którym w tej Polsce jest dobrze, ale są też tacy, którzy
                  > już nie mają szans.

mysle ze ejstesmy juz w polsce moze nie doskonalej (nigdy taka nie bedzie) ale w ktorej karzdy ma juz szanse. trzeba sie uczyc i pracowac a jak juz nic nie mozna zawsze mozna szukac szczescie gdzie indziej to tez jest wolnosc.

Popierając Samoobronę, mam wewnętrzne przekonanie, że o
                  > nich walczę.

o samoobrone? a wiesz gdzie oni maja twoja walke. jestes miesem armatnim. jakbys jakis weksel im podpisala to co innego. pozdrawiam blackexit
                  • piotr33k2 Re: Ok, jestem po 40-ce 10.08.05, 15:27
                    powtarzam ci lisica że lepper żadnych przywilejów socjalnych takich jakie były
                    za komuny ci nie przywróci bo to nie jest mozliwe w dzisiejszych czasach, więc
                    kłamie na potegę z premedytacją wykorzystując naiwność biednych nie świadomych
                    niczego ludzi ,"to se ne wrati pane hawranek".
      • anna451 Re: Przeczytałam program Samoobrony, a ty? 10.08.05, 15:41
        Jeżeli twierdzisz ze ludzie grzebią na śmietnikach z głodu to jesteś w
        błędzie.Jakoś nikomu nie chce się podnieść chleba wyrzuconego na ten
        śmietnik.Bzdura nie ma w Polsce głodu tylko totalne lenistwo.Tyle wyrzucanego
        jedzenia.Kiedyś to chociaż zbierali dla świn czy królików .A teraz nie opłaca
        się. i pracować się nie opłaca.Można pójść po zapomogę i prosto pod sklepik po
        ukochanego bełta.Poco pracować za pare złotych jak można te pare złotych
        dostać za darmochę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka