Dodaj do ulubionych

Anioł Wolności stanął na placu Solidarności

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:20
Anioł jest piekny tylko szkoda ,że taki ciemny?
Obserwuj wątek
    • Gość: docent Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:53
      Straszny kicz. Twarz Mickiewicza (???) w ciele nienaturalnie wysokiego mnicha ?
      To wszystko ze skrzydlami ,,,, (To sie nazywa wizja przez duze W).
      • Gość: asystent Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 20:02
        Dziady - masz na myśli?, docent. Uskrzydlone dziady.
        No, tego po Tobie bym się nie spodziewał.
    • Gość: Nerv Nie ma sie czym zachwycać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:59
      W moim odczuciu to taki ludyczny element w "wiosce z tramwajami"... Po prostu
      spodziewałem się czegoś innego.
    • Gość: JAWAMDAM T R A G E D I A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 20:49
      A GDZIE ODBUDOWANE KAMIENICE??? JURCZYK ZMIENIŁ DOBRA LOKALIZACJE I ŚWIETNY
      POMNIK JAKIM BYŁY FANTOMY! ALE WIDAC ZE MOTŁOCHOWI ZAWSZE PODOBA SIE ODPUSTOWE
      BADZIEWIE...ALE CÓZ TO SZCZECIN TYLKO...A NIE WROCŁAW- TAM BY COS TAKIEGO NIE
      POWSTAŁO
      • Gość: in vino veritas Re: T R A G E D I A IP: *.one.pl / *.one.pl 17.08.05, 21:15
        aniol ciemności z twarzą adasia micka :/ ble
      • Gość: Piotrek Re: T R A G E D I A IP: *.pl / *.smsnet.pl 18.08.05, 16:42
        Hmmmmm za to Wraclaw niech moze bierze przyklad z SCR w sprawach rewitalizacji kamienic, bo poza wroclawskim rynkiem reszta wyglada tragicznie :)
    • Gość: szewc Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: 217.153.73.* 17.08.05, 21:02
      złodzieje złomu, do roboty!!!! Czekamy na was!
    • Gość: XXL Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.ksiazat.v.pl 17.08.05, 21:08
      a czego się spodziewałeś jak towarzystwo ciemne to i anioł ciemny jak tabaka w
      rogu (:
      • inzynier001 Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności 17.08.05, 21:33
        ja sie wyprowadzam...
        trace nadzieje na to miasto...
        szkoda juz nawet mowic...
        i tak nie sluchaja...
    • Gość: joziek Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.chello.pl 17.08.05, 22:27
      Takie samo badziewie jak jeden z radnych obecny na miejscu tego
      "hist(e)(o)rycznego" momentu. Ten od WARS-owego bigosu...
      • Gość: pieszy Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.fnet.pl 17.08.05, 22:38
        za GW: Nieco bardziej rozluźnionych i hałaśliwych strofował Bogdan Trzos, radny
        i wiceprzewodniczący Stowarzyszenia "Grudzień '70 - Styczeń '71": - Proszę się
        odsunąć i nie śmiać. To jest historia i z tego się nie śmieje.

no proszę, jaki kompetenty,
        znaczy się z mieszkańców szczecina można robić sobie jaja a z kawałka złomu NIE,
        teraz po placu trza będzie na kolanach chodzić bo radny trzos da po nerach

historia historią, a z listy postkomuny do sejmu by se wszedł,
        a drugi historyk nawet w niej szuka fachowców,
        • Gość: robol Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 00:01
          Trzos - czy to ten facet co dostaje pensję za "pilotowanie" sprawy pomnika?
    • Gość: andreas a mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 00:15
      mam takie pytanie, panie Trzos i panie Jurczyk,
      czy teraz będziemy sie modlic do tego pomnika?
      Czy ma nam zastapić krzyż?
      Czy to nie trąci zabobonem...?

Ja rozumiem, że symbol, ze ku pamięci, że historia...
      ale chyba modlic sie do tego anioła to lekka przesada...
      I pytam co na to kosciół jak każą sie modlic do anioła?
      • zochapotrzebocha Re: a mam pytanie 18.08.05, 00:17
        Andriusza, mozesz mnie posiasc za tym pomnikiem!
        • dman81 Re: a mam pytanie 18.08.05, 01:05
          Przeciez ta sprawa byla przegrana zaraz po tym jak podziekowano konkursowy
          projektom :D choc jeden z nich moje prywatne zdanie byl calkiem dobry,
          oczywiscie zrobilo sie zamiesznie i wybrano kicz :D szkoda, szkoda... zal
          bedzie na to popatrzec za jakis czas a tym bardziej za jakies kilka...
          kilkanascie lat... ;( dziekujemy "Panie Prezydencie" i inni tacy Jak Ty ! zal
          patrzec, gdy sie jest gdzie indziej i tesknii sie za Szczecinem !
          • Gość: rd a wnetrze bedzie wypenione betonem IP: 217.153.6.* 18.08.05, 02:41
            jak w zyciu:)
    • Gość: Olek51 Tandetne pomniki to specjalność prof. Dźwigaja IP: *.teleton.pl 18.08.05, 06:59
      Tandetne pomniki to specjalność prof. Dźwigaja - patrz przedmiot kultu na
      Jasnych Błoniach.
      • ja_aska Re: Tandetne pomniki to specjalność prof. Dźwigaj 18.08.05, 08:19
        a staruszkowie zxadowoleni - anioła stróża sobie znaleźli.
        • alfredka1 Re: Tandetne pomniki to specjalność prof. Dźwigaj 18.08.05, 20:47
          Asiu, przestań!!!:)) mam 70+ i jestem przerażona, takie coś to się może po
          nocach snić i straszyć.Dobrze,że nie będę na to
          Momidło-monidło" długo już patrzeć. ale młodym nie zazdroszczę, no bo jeszcze
          będą oczami świecić przed turystami. A możeby wmawiać przyjezdnym, że to
          Zielone Ludziki nocą to ustawiły i uciekły i jakoś nie wypada wyrzucać prezentu
          od kosmitów. A tak naprawdę to płakac się chce.
    • skuter70 na szczescie 18.08.05, 08:32

pomniczek jest o wiele mniejszy niz myslalem i nie rzuca sie przesadnie w oczy:)
      • Gość: XXL Re: na szczescie IP: 212.14.58.* 18.08.05, 08:47
        I całe szczeście bo jako anioł upadły jak ta nasza wolność mniej wstydu
        przynosi.
        Boże,kiedy ta banda nieudaczników odejdzie w niebyt, widzisz to i nie grzmisz!
    • Gość: gene Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.zabnica.gryfino.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:05
      nie bylo pieniedzy na szpital miejski - znalazly sie na pomnik
      za kilka lat i tak przeniesie sie go w inne miejsce - bardziel wlasciwe dla tego typu dziel
      a wtym miejscu wybuduje sie domy - a moze znow opere
      • Gość: Szczecinianka z pr Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: 212.14.38.* 18.08.05, 10:15
        Teraz chcecie Panowie czcić historyczne chwile, gdy otoczyliście
        się "aniołeczki" właśnie tym komunistycznym betonem, który ponoć rozwaliliście.
        Symbole idealne. O cześć wam panowie zlodzieje.
    • Gość: koh TO NIE MICKIEWICZ ! TO KOPERNIK ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:16
      Nie sądziłem że komuś wyobraźnia pozwoli na taka dowolność przy interpretowaniu
      tragedii ofiar grudnia.

KOPERNIK ZE SKRZYDŁAMI DROBIOWYMI W ZMINIATURYZOWANEJ SZALUPIE !!

Gratuluję miastu i "artyście".
      • Gość: XXL Re: TO NIE MICKIEWICZ ! TO KOPERNIK ! IP: 212.14.58.* 18.08.05, 11:25
        To nie Kopernik to hybryda kaczki i kaczora donalda z aspektem chłopskim :))))))
        • Gość: Andrzej Monstrancja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:41
          pojechałem specjalnie zobaczyć. Rzeczywiscie nie jest wielki. Wyobraźnia płata
          figle. Schowany za drzewami od wlotu do Sz-na, nie rzucający się w oczy. Nie
          wiem, czy dobrze wkomponowany, czy nie, bo miałem 4 sekundy na przyjrzenie się
          przed zmianą pasa. Wyglądem trochę przypomina Monstrancję.
          andrzej
          • swarozyc Re: Monstrancja 18.08.05, 14:52
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):
            Wyglądem trochę przypomina Monstrancję.
            '''''''''''''''''
            I o to chodzi!
            Dumnie, ale na kolanach!
    • Gość: andreas wszystko w porzadku... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.05, 15:03
      Tu tyle głosów, że ta rzeźba to TRAGEDIA!
      i prawidłowo... to przeciez hołd TRAGICZNYM wydarzeniom...
    • Gość: piotruś Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: 62.69.198.* 18.08.05, 16:00
      a nioł wolności - może oznaczac dla nas wolnośc od miejsc pracy ;) a anioł -
      anielską cierpliwość do dziadka ;)

pozdrawiam
    • Gość: Lan Anioł stanął na placu Solidarności IP: 213.155.172.* 18.08.05, 16:20
      Jakiej wolności? Przecież to anioł zagłady - tego miasta.
    • kay36 Re:tablica - napis 18.08.05, 17:26
      wczoraj ponoć w TV był wywiad z Jurczykiem i dziennikarz pytał się o nazwiska
      na tablicy, skąd ci ludzie pochodzą, a Jurczyk odpowiedział, że wkradła się
      pomyłka, że te nazwiska nie są ze Szczecina. Ja to słyszałem, od kogoś, Czy to
      prawda,bo ostatnio nie mam czasu na TV regionalną.
      • Gość: robol Re:tablica - napis -do kay 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 17:47
        ponoć na tablicy wśród wielce zasłużonych dla powstania pomnika nie wymieniono
        szczecinian.
        Myślę, że nie ma tu pomyłki- szczecinianie, sądząc po treści postów, nie chcą
        tego szkaradztwa.
        • kay36 Re:tablica - napis -do kay 36 18.08.05, 18:09
          Szkoda, że u Jurczyka nie ma szacunku do miasta, a tym bardziej do jego
          mieszkańców, to widać i słychać wszędzie.Przeczytałem post niżej, o napisie.
          Niestey podczas swojego rzadzenia tym miastem ukazuje swoją krzywdę, a jak coś
          to są z jego strony uniki w stosunku do realnego życia, do prawdy. Niestety,
          kiedyś miałem być na trzech wystąpieniach Jurczyka w jednym dniu, nie dość, że
          mówił w toczkę w toczkę to też mówił o swojej krzywdzie jaką doznał, ileż można
          tego słuchać, czy poczucie żalu, nad nim musi wśród ludzi wbudzać.
          Co do pomnika, dobrze, że jest ta chrystusowa męka.
        • Gość: robol Krasnal - anorektyk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:14
          Może, żeby się choć trochę koszta zwróciły, sprzedać to Niemcom. Oni lubią takie
          wałkowane krasnale w ogródkach. To może być szczeciński przebój eksportowy. Jak
          paprykarz.

Pamiętacie piosenkę o krasnalu?

Już krasnalek zwałkowany
          w trumnie leeży
          że od żony wałka umarł
          nikt nie wieerzy
          ale żona uważała
          że był tłusty
          więc go jeszcze wałkowała

• kay36 Re: Krasnal - anorektyk. 18.08.05, 18:19
            a cierniowa korona, to czy wygląda na cierniową, bo dwa ray robił, bo ta
            pierwsza miała wygląd gniazda
    • Gość: Szczecinianin Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: 217.153.4.* 18.08.05, 18:30
      No po prostu cudo. Pomnik jak monstarncja czyli w liturgii katolickiej:
      przedmiot liturgiczny ze szlachetnego metalu, zwykle w kształcie okrągłego
      okienka, otoczonego promieniami, służący do wystawiania hostii w czasie
      nabożeństwa i noszenia jej podczas procesji.
      Krytycy rzeźby reprezentują klarowne i profesjonalne podejście. Werdykt jury
      konkursu został odrzucony, bo jakiś magazynier ma tylko aniołki z obarzków
      religii w głowie. Ten pomnik to nawet dla laika tandeta niczym nie różniąca się
      od krasnala ogrodowego. Brakuje tylko żywych kolorów. Za 30 lat dzieci będą sie
      dziwić, że postawiono pomnik aniołowi, który musiał widocznie zginąć w tym
      miejscu przejechany przez tramwaj.
      Ale jak widać prezydent naszego miasta zna się na wszystkim. Szkoda naszych
      pieniędzy, szkoda naszych nerwów, bojkotujmy ten kicz kiedy się da !!!!! Ale
      artysta z magazyniera. A tak w gruncie rzeczy to nie jego wina (głupota nie
      boli) tylko tych naszych "cudownych" radnych !!!
      • Gość: marian paździoch Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: 62.69.200.* 18.08.05, 18:48
        chyba muszę iść i zobaczyć ten pomnik.
        w głosie szczecińskim wypowiadają sie ludzie pozytywnie
        tu zaś krytyczne uwagi.
        ano zobaczymy!

mp
        • Gość: kwestor Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:11
          a Prezydent to dał coś na pomnik? zawsze miał dodatkowe dochody

www.pjkm.pl/pobierz/SOR-Nawiedzony-k-10-pokwitowanie.jpg
    • Gość: ved Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: 62.69.198.* 18.08.05, 19:48
      tandeta i kicz to malo powiedziane. Tu nie chodzi juz nawet o to czy sie podoba
      czy nie.
      Jak moga takie decyzje byc w rekach jakis idiotow???

Ilu szczecinian w ogole wie, ze aniol kosztowal 800tys zl?
      To jest zalosne, zalosne!
      Jurczyk nie postawil pomnika bohaterom taych wydarzen tylko sobie.
      no do k&&*^*^*^*56 nedzy jak mozna?????!!!!!!
      • Gość: ??? Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:18
        A co on ma na głowie? Ten anioł? Bo żem jeszcze nie widział, a ze zdjęcia trudno wywnioskować.
        • Gość: andreas na głowie ma... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.05, 20:20
          na głowie ma korone cierniowa, która ma... płonąć!!!
          wleja tam oleju i bedzie płonąć!!!
          • Gość: ??? Re: na głowie ma... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:30
            A, koronę...Dziwna, jak pół cegły...
      • Gość: andreas hej ile? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.05, 20:19
        chyba sie rymsłeś chyba 80 tysiecy?
        800 tysiecy złotych i na tablicy jako inicjatorzy sa Jurczyk, radni
        i Polonia z Saint Louis, ktora dała 40 tys zł!!
        A reszte Szczecin i słowa nie ma, że to szczecinianie opłacili!!!
        • Gość: logistyk Re: hej ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:27
          To będzie następny Hasior? a jak będą tankowć te korone? trochę wysoko.
          A kiedy rozruch tego urządzenia?
          • Gość: andreas Re: hej ile? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.05, 20:34
            Amerykanie by tankowali z helikoptera,
            w Unii - dźwigiem.
            Ruskie - stałe łącze i bez ograniczeń...
            a my pewnie z drabiny - to tylko 10 metrow!
          • kay36 Re: hej ile? 18.08.05, 20:34
            tankować będą pod aniołem i strzelać strzała jak to na olimpiadzie, kto trafi
            • Gość: andreas Re: hej ile? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.05, 20:38
              tam kiedys stała taka łódka i robotnicy ja ręcznie dotankowali kiedys
              i chcieli wnieść przez zamkniete drzwi do pobliskiego budynku...
              wiem że chyba tez sie zapaliła...
              • Gość: pieszy symbolika IP: *.fnet.pl 18.08.05, 21:08
                symbolika jest prosta:
                anioł to przecież opieka,
                ta niby korona cierniowa trzymana przez anioła przed sobą to nic innego jak
                puszka na datki,

calość czytam jako pomoc społeczna (i to cierniowa pomoc),

(i do tego ta skromniść; "mieszkańcy szczecina za odwagę grudnia 70"
    • Gość: zeeb Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: 83.168.104.* 18.08.05, 20:57
      hyperreal.info/drugs/go.to/art/4209
      • Gość: marian paździoch Re: do bezmyślnie krytykujących niby znawców. IP: 62.69.200.* 18.08.05, 23:16
        po obejrzeniu tego pomnika nasuwa mi się myśl taka.
        gdyby ów pomnik był 100 razy większy od wieży aifla i 100 razy piękniejszy niż
        statua wolności , to i tak byście go obsrywali na tym forum.
        a to tylko dlatego, że powstał dzieki Jurczykowi Marianowi, któremu chwała i
        podzięka za dotrzymanie słowa!
        pewnie za te słowa posypią sie na mnie steki wyzwisk, ale mi to 'lotto'!

mp

• Gość: andreas Re: do bezmyślnie krytykujących niby znawców. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 23:25
          Marian, ale co podobał Ci się?

Ja jutro udam sie na widzenie z Aniołem...

Ja rozumiem, ze kazda sztuka ma swoich zwolenników i antagonistów!
          Byc moze tu rzeczywiscie dużą role gra polityka w ocenie...

Ale Jurczyk wybrał projekt troche jak Łukaszenko...
          co tam komisje i konkursy - on wie lepiej!

SA jeszcze wraz ze swita podchodzą do tego pomnika,
          jak do obrazka swietego i każą sie modlic do niego...
          trochu przesadzaja!
          Pomnik w uznaniu, w hołdzie... to rozumiem... ku pamieci pokoleń!
          Ale to tylko pomnik, a nie świety obrazek...

Ale co podobał sie Tobie, bo nie napisałeś?
          • Gość: marian paździoch Re: do bezmyślnie krytykujących niby znawców. IP: 62.69.200.* 19.08.05, 00:23
            nie mogę ci precyzyjnie odpowiedzieć, bo to dzieło jeszcze nie skończone.
            dokończenie nastąpi za parę dni. ważne też jest jego otoczenie , czyli samego
            placu.

sama bryła tego pomnika, jednemu może się podobać, innemu nie. można się
            sprzeczać przekonywać do swojej wizji, projektu. natomiast te uwagi uważam, są
            po prostu prostacko głupie, obrażające nie pana prezydenta, lecz pamięć ludzi
            dla których ten pomnik powstał.
            tragedia 1970 roku, to już 35 lat. nasz zryw 1980, 25 lat. tyle czasu upłynęło
            i nikt, żaden ważny w szczecinie nie próbował nawet, zająć się jego realizacją,
            mając ważniejsze sprawy jak chociażby 'alkohole świata'. i inne.
            więc z całym szacunkiem andreas. nie szukaj dziury w całym.

pozdrawiam serdecznie i idę spać!

mp

• Gość: andreas Re: do bezmyślnie krytykujących niby znawców. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:44
              tak masz racje Szczecin, szczecinainie dopominaja czy wręcz wypominaja
              że Szczecin też był w tym czasie najważniejszym miejscem w Polsce,
              ale nie było tu znaków tych czasów!

Oczywiscie pytanie czy wydawać na znaki czy na szpitale...
              to jest bardzo populistyczne (tak napisałby Piotr)
              i licytowanie sie nie ma tu sensu!

Brakuje w szczecinie takich znaków, miejsc...symboli.
              Zarówno tych sprzed 25, 35 lat... ale i tych sprzed 100 czy 200 lat!
              No, mi jakos brakuje!
              Pewnie historycy-przewodnicy zaraz mi wypomna,
              ale mi brakuje!
              Tylko te Wały... ino Wały!

Nie szukam dziury w całym, ale tez nie moze pan MJ robic z tego sensu
              jego podwójnej kadencji...
              Bo po podliczeniu go, zbilansowaniu nie wiem czy Anioł mu pomoże...
              ale to dyskusja na inna okazje i okoliczność!
        • kay36 Re:jesteście malkontenci jednak 19.08.05, 08:30
          pojechałem i zobaczyłem, choc to noc była, ale pełnia świeciła, choć to
          niedopracowane dzieło, ale historia kiedys sie tam toczyła - nasza szczecinin i
          jedak dobrze, ze jest ten pomnik w tym miejscu. Przyzwyczaicie sie do niego.
          Ile my mamy pomników, które coś znaczą dla szczecina i są związane z naszym
          polaków przebywaniem?
          • Gość: Marian Koniuszko Re:jesteście malkontenci jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:12
            Toż to nie chodzi o estetyke pomnika bo to kwestia gustu a z tymi się nie
            dyskutuje, tylko chodzi o Jurczyka,gdyby ten pomnik powstał 10,15,20 lat temu
            nie wzbudzał by tyle emocji, byłem widziałem pomnik jest OK a najważniejsze
            jest że rodziny ofiar po 35 latach doczekały się upamiętnienia śmierci swoich
            bliskich.
            • kay36 Re to tym bardziej malkontenci 19.08.05, 13:47
              taka cecha tutaj sie przebija
    • krokus5 Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności 19.08.05, 11:01
      Czy Ronald Regan został zaproszony na odsłonięcie?
      • Gość: zona pijaka Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.08.05, 12:26
        Gość: andreas 18.08.2005 20:38 + odpowiedz
        > tam kiedys stała taka łódka i robotnicy ja ręcznie dotankowali kiedys

Dawno, dawno temu nie było tam żadnej łódki tylko krzaki. Kilkakrotnie miałam
        tam mozliwośc przespania się w młodości po opuszczeniu na tzw zerwanym filmie,
        pobliskiej knajpy, bufetu w piwnicy budynku Kurierowo-Głosowego. Były to czasy
        że nie miało się samochodu, było się młodą, pieniądze przepieprzone, nawet nie
        stykało na taksówke, wiec na pobliskiej ławce (tej najbliższej) posypiało się
        do rannego tramwaju. Nawet pamietam pobliskie spotalnia pedalów w pobliskim
        podziemnym klozecie.
        • Gość: andreas Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:33
          była, była...
          pisali o tym w Kurierze...
          była łóka taka rybacka
          i w czasie jakis wydarzeń wzięli ta łodką chciueli wejść do pobliskiei
          Komendy i nalali tam paliwa i zapalili,
          a wtedy strzelali do nich z automatu!!!
          Nie wiem czy tam ktos zginął czy tylko ranny byli...
          a moze strzelali w powietrze...

Ale łódka była!
          • Gość: zona pijaka Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.08.05, 12:41
            Nie kłóc sie ze mną andre, skoro mówie że jak byłam mloda to jeszcze tam łódki
            nie było - to nie było. Ty natomiast mówisz o nowszych czasach.
            • Gość: andreas ej zona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:57
              ej zona to Ty taka wiekowa????
              I Wersalik pamietasz...
              To Ty dziennikarka musiałas byc/jestes, nie no chyba nie jestes!
              Do Wersalika wpuszczali tylko "swoich" dziennikarzy!
              Cos jak na Foksal!
            • kay36 Re: Anioł Wolności stanął na placu Solidarności 19.08.05, 13:34
              Andre ma rację, ta łodka była, koloru zielonego, może wtedy pod tymi krzakami
              bliżej klozetu oczy ci się plasały, bo na te geje se spodzirałaś, , adale
              zielono mi, bo trawka wtedy była malowana, ot co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka