Dodaj do ulubionych

Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicza

IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 28.08.05, 23:54
Dla tych co chcą głosować na Pana Ci.....

1 Miał akcje Orlenu, ale ich nie miał bo były córki
2 Kupił je w ofercie pierwotnej, ale ponieważ nie mógł tego zrobić to
kupił je na rynku wtórnym
3 Miał na to pieniądze, ale ponieważ ich nie miał to brał kredyt (bo jak
wiemy ubogi jest)
4 Sprzedał je w styczniu 2002 ale ponieważ chciał w grudniu 2001 to tak
naprawdę sprzedał je w grudniu
5 W deklaracje ich nie wpisał bo wypełniał ją wg stanu na kwiecień, (a jak
wiemy sprzedał je w styczniu czyli w grudniu ). Kiedy pisał o akcjach Agory
to wydawało mu się że jest rok 2001 i juz miał skrobnąć o Orlenie kiedy
przypomniał sobie że jest rok 2002
6 Zrobił korektę swojej deklaracji z tym że niczego nie poprawiał bo
pytania były niestosowne
7 Zatrudnił wariatkę jako asystentkę i dał jej do wypełniania swoje
deklaracje, ale nie dał ich bo to wariatka
8 Deklaracje wszystkie są ale oczywiście niektórych nie ma bo w styczniu
znaleziono je w domu wariatki
9 Pozostawiał wzory swych podpisów w jakichś komietetach (na wszelki
wypadek jakby ktoś chciał mieć upoważnienie ministra SZ
10 Podpisy są jego ale on ich nie składał. składała je pieczątka z komitetu

11 Pieczątka była ale się zmyła i nie wiadomo gdzie jest (ostatni raz
widziano ją w plecaczku
12 pełnomocnictwa okazały się oryginalnie sfałszowanymi kopiami

Wszystko to w przypadku człowieka który całe życie siedział W PZPR i SLD i
jednocześnie jest ponadpartyjny, wycofał się z polityki ale jest
marszałkiem i chce być prezydentem, układa się w bardzo logiczną całość.
Obserwuj wątek
    • kurde.felek Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 00:03
      Synek, zręczny jesteś - ale to co zrobiłeś to się nazywa po prostu manipulacja
      i naciąganie faktów.
      W tym specjlizowła się doskonale tzw.propaganda radziecka oparta na niezawodnej
      propagandzie goebbelsowskiej.
      Jej kanony do dzisiaj obowiązują w reklamie na całym świecie - zwłaszcza w
      przypadkach, gdy trzeba wmówić klientom niezbyt chodliwy towar albo są kłopoty
      ze zbyciem.
      Używasz jednej z tych zasad - nazywa się ją w skrócie "zasadą kropli"
      lub "odwracana kota ogonem"
      bywa skuteczna, ale nie zawsze.
      • Gość: sakel Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 29.08.05, 00:06
        szczerze mowiac nie zrozumialem twojego pseudonaukowego belkotu (widocznie za
        male IQ) OJCZE...

A FAKTY SA TAKIE A NIE INNE I FINITO...
        • Gość: kasandra1 Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: 83.168.104.* 29.08.05, 00:11
          Sakel brawo!!! Lepiej bym tego nir ujela, bom nie tak zreczna. felek pieknie
          gada o milosci i kobietach, ale niestety co do polityki to juz sie z nim
          zgodzic zupelnie nie moge. Broni jawnie czerwonych w ich przekretach, od
          ktorych rzygac sie juz chce mnie, wszystkim moim znajomym i ludziom z ktorymi
          rozmawiam. Jedno slowo rzenada i oby sie to juz jak najszybciek skonczylo, bo
          komuchy przegiely juz wszelkie granice....
          • Gość: sakel Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 29.08.05, 00:13
            bo sam czerwonym towarzyszem jest... imie FELIKS do czegos zobowiazuje :)
            • Gość: sakel Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 29.08.05, 04:35
              • Gość: zona pijaka Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.08.05, 07:37
                Takiś sam bohater w gloszeniu jednej, jedynej prawdy - jak ja stara pijaczka.
                Oboje jesteśmy mętami, ukrywającymi się za parawanem anonomowości, serwera
                proxy. Mówiąc wprost, żadnyś bohater - jeno menel.
                • Gość: sakel Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 29.08.05, 08:00
                  prawda zawsze jest tylko jedna i jedyna - tumanie i menelu.... - logika..
                  • Gość: zona pijaka Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.08.05, 08:21
                    Gość portalu: sakel napisał(a):
                    > prawda zawsze jest tylko jedna i jedyna - tumanie i menelu.... - logika..

A słyszałeś tumanie o teorii względności? Że sposób postrzegania świata dwóch
                    punktów poruszających się wobec siebie z różną prędkością - może być różny?
                    Twoja logika sprowadza się do logiki szympansa.
                    • Gość: sakel Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 31.08.05, 02:30
                      to dobrze wiedziec, ze teoria wzglednosci ma tyyyyyle wspolnego z tematem
                      dyskusji...
                • tuner Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 11:57
                  Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> Takiś sam bohater w gloszeniu jednej, jedynej prawdy - jak ja stara pijaczka.
                  > Oboje jesteśmy mętami, ukrywającymi się za parawanem anonomowości.

Sw. słowa!
            • kurde.felek Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 09:36
              Masz jednostronne skojarzenia!
              Jak rekrutowi, któremu nawet husteczka do nosa kojarzy sie z dupą.
              Mój "Felek" pochodzi od zabawnego przekleństwa jednego z moich przyjaciół,
              ktory zamiast wulgaryzmu "k...a" i pochodne - serwuje - kurde.felek!
              • Gość: ... Re:Kurde felek pouczający IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:00
                kurde.felek napisał:
                Masz jednostronne skojarzenia!
                > Jak rekrutowi, któremu nawet husteczka do nosa kojarzy sie z dupą.

Felek, mędrzec forumowy, który na każdy temat ma tyyyyle do powiedzienia z wysokości swojej wiedzy i klasy i taki byk...
                CHUSTECZKA. Nie - husteczka.
                Ale obciach.
                • kurde.felek Do ... 29.08.05, 13:54
                  Żaden obciach, ale zdezelowana klawiatura i zacinajace sie klawisze. Już raz
                  pisałem - że na forum nie ma możliwości poprawienia błędu. Ale niebawem będzie
                  nowa klawiatura i mniej omyłek.
                  Poza tym - nie kreuję się na żadnego mędrca forumowego.
                  Prezentuje wyłącznie własne poglądy i za nie odpowiadam. Nikogo nie zmuszam do
                  ich akceptowania.
                  Chyba mam w tym naszym porąbanym kraju jeszcze do takiego luksusu - jak własne
                  zdanie, własny osąd, i wolność ich prezentacji?
                  Możesz przecież robć to samo - zabrania Ci ktoś?
                  Etykietki - mozesz sobie darować, chyba, że lubisz je komuś przypinać.
          • kurde.felek Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 09:23
            Kasandra - to co robicz to nie tylko manipulacja, ale i kłamstwo.
            Po pierwsze nie bronię "czerwonych" w jawnych ich pzrekrętach - ale konkretnie
            człowieka w określonej sytuacji. Nie uogólniaj.
            Wieczorem postaram się na przykładach udowodnić co kolega wyzej zmanipulował,
            punkt po punkcie. U niego zdarza sie, że to, co wyobrażenie jest faktem w
            realu. A zgodnie z logika - to co budowane na falszywych przesłankach - jest
            fałszem.
            Po drugie - nikt nie zmuza Ciebie byś sie zgadzała ze mną w poglądach
            politycznych. Każdy ma parwo do włąsnych - Ty do swoich a ja do swoich. na tym
            polega m.in. dyskusja - a nie na werbalnym dyskryminowaniu partnera w rozmowie,
            bo ma inne opinie.
          • Gość: sluuurp Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.chello.pl 10.09.05, 09:39
            Czy ten Szczecin zawsze musi byc CZERWONY. Za malo w dupe od komuchow chyba niektorzy dostali. ja pamietam 70'ty rok i inne lata tez.
      • tuner Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 11:55
        No właśnie! Jak śmiecie zarzucić cokolwiek jedynemu bezpartyjnemu i
        nieuwikłanemu kandydatowi????Opamiętajcie się co Jolce serce krwawi!
    • blackexit czyje to 29.08.05, 08:02

> Dla tych co chcą głosować na Pana Ci.....
      >
      > 1 Miał akcje Orlenu, ale ich nie miał bo były córki
      ...

tekst jest fajny i o tyle prawdziwy co zabawny ale zdaje sie ze jego autorka jest mamoniowa albo wizytka z tutejszego forum. pozdrawiam black
    • Gość: inny Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:14
      To jeszcze powiedz nam na kogo mamy zagłosować ?
      Na "kaczora" ?-wszak on ustanowi podatek na rozwój stolicy
      Na "donalda " ? - przecież w spocie reklamowym to nie on
      Na "tatusia" "pięknego Romusia "? - to on z gen.Jaruzelskim wprowadzał stan
      wojenny
      Oj chłopie , chłopie
      • Gość: zona pijaka Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.08.05, 08:29
        Gość portalu: inny napisał(a):
        > To jeszcze powiedz nam na kogo mamy zagłosować ?
        > Na "kaczora" ?-wszak on ustanowi podatek na rozwój stolicy
        > Na "donalda " ? - przecież w spocie reklamowym to nie on
        > Na "tatusia" "pięknego Romusia "? - to on z gen.Jaruzelskim wprowadzał stan
        > wojenny
        > Oj chłopie , chłopie

Cimoch, Kaczor, Donald, Romuś???
        Widzę ze zasób Twojego wykształcenia matematycznego, sprowadził sie do nauki
        liczenia do czterech. Moje gratulacje.
      • blackexit Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 09:32
        ość portalu: inny napisał(a):

> Na "donalda " ? - przecież w spocie reklamowym to nie on

jesli tylko to ci przeszkadza przy donaldzie to spokojnie mozes zna niego glosowac bo to akurat on. pozdrawiam black

www.hospicjum.waw.pl/
        w pogoni za rozumem
    • Gość: Luiza Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: 212.244.66.* 29.08.05, 08:37
      Sakel, nie wysi;aj się, bo ci co chcą głosować na P. Cimoszewicza i tak
      zagłosują na niego. Ja również, bo nie widzę innego kandydata, a tym z prawicy
      po prostu nie ufam. Za dużo w nich nienawiści, zajadłości, zacietrzewienia.
      • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 08:42
        lepiszy cimoszewicz niz inne faszyzujace mendy.
        • blackexit Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 09:37
          ja_aska napisała:

> lepiszy cimoszewicz niz inne faszyzujace mendy.

asia jak zawesze podnosisz poziom dyskusji. tusk i kaczynski maja tyle z faszyzmem co ty z angielska krolowa. teskonta za powrotem prl i utrzymaniem sitwiarskich ukladow z ktorych spora czesc tzw dzialczy korzysta sklania biedakow do glosowania na ta sierote po prl pt cimoszenko. pozdrawiam black
          • ja_aska bleki 29.08.05, 09:58
            uderz w stół a bleki się odezwie: czy wskazałam konkretnie kaczora albo kaczora?
      • blackexit Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 09:35
        Gość portalu: Luiza napisał(a):
        Ja również, bo nie widzę innego kandydata, a tym z prawicy
        > po prostu nie ufam. Za dużo w nich nienawiści, zajadłości, zacietrzewienia.

chyba nikt inny w polsce nie dal w ostatnich tygodniach takiego poisu buty arogancji i chamstwa jak wlasnie cimoszka. wiec chyba nie mozesz sie kierowac akurat brakiem tycvhcech. pozdrawiam black
        • ja_aska bleki 29.08.05, 09:59
          akurat tu się mylisz: pokazała te cechy opozycja a teraz ma kłopoty z
          wycofaniem się z tego.
          • Gość: grz Re: bleki IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:18
            zgadzam się...wpuścili się w maliny...
          • blackexit Re: bleki 29.08.05, 11:28
            ja_aska napisała:

> akurat tu się mylisz: pokazała te cechy opozycja a teraz ma kłopoty z
            > wycofaniem się z tego.

moze jeszcze raz: nikt w ostatnich tygodniach nie pokazal tyle buty chamstwa i arogancji co pan cimoszenko. pozdrawiam black
            • ja_aska Re: bleki 29.08.05, 12:45
              odpowiadał na ataki. a może powinien nadstawić do plucia drugi ... może
              policzek?
              • blackexit Re: bleki 29.08.05, 15:47
                ja_aska napisała:

> odpowiadał na ataki.

pan przewodniczacy komisji etyki pyta sie panie ministrze drogi a gdzie sa
                aakcje? a on mowi a ch... cie to obchodzi. to jest twoim zdan8iem odpowiedz na
                ataki? jesli chodzi o kimsje sledcza to przy pierwszym posiedzeniu nie bylo tam
                zadnego ataku bo byc nne moglo. ciemoszka przyeszedl i powiedzial do zebranych
                i telewidzow: a teraz pocalujcie mnie w d...
                kulturka godna prezydenta wszystkich polakow. pozdrawiam black
                • ja_aska Re: bleki 30.08.05, 07:43
                  drogi blekocie, ja uważam, że miał 1000 ę. przy tym co wyrabia hitlerowiec
                  maciarewicz razem z faszystą giertychem to i tak był łagodny niczym łania.
                  • blackexit Re: bleki 30.08.05, 07:57
                    ja_aska napisała:

> drogi blekocie, ja uważam, że miał 1000 ę. przy tym co wyrabia hitlerowiec
                    > maciarewicz razem z faszystą giertychem to i tak był łagodny niczym łania.

glupias co ci poradze. pozdrawiam black
                    • ja_aska Re: bleki 30.08.05, 08:20
                      ja głupia? dlaczego? maciarewicz to może łania?
                      • blackexit Re: bleki 30.08.05, 13:24
                        ja_aska napisała:

> ja głupia? dlaczego? maciarewicz to może łania?

mozna go nie lubic ale nigdy nie slyszalem zeby mowil cokowlwiek o zydach mowil duzop o niemacach ale to akurat powinno ci sie bardzo spodobac. moz enie lania ale na pewno nie faszysta. pozdrawiam black
                        • ja_aska Re: bleki 30.08.05, 13:52
                          uważasz, że faszyści nienawidzili tylko żydów? nieładnie.
                          • blackexit Re: bleki 30.08.05, 13:58
                            ja_aska napisała:

> uważasz, że faszyści nienawidzili tylko żydów? nieładnie.

antysemityzm to jeden z podstawowych wyznacznikow faszyzmu. ale przyanj sie ze nienawisc czy niechec macierewicza do niemcow bardzo ci sie podba.
                            pozdrawiam black
                            • ja_aska Re: bleki 30.08.05, 14:01
                              nie podoba mi się - nie lubię konkurencji.
                              PS maciarewicz i jego postrzeganie ludzi o innych poglądach sprawia, w 100%
                              jest faszystą.
                  • antyknajak-13 Re: ja_aska 30.08.05, 08:01
                    >ja uważam, że miał 1000 ę. przy tym co wyrabia hitlerowiec
                    >maciarewicz razem z faszystą giertychem to i tak był łagodny niczym łania.
                    ja_asko.
                    Chyba nie jesteś (mam nadzieję) zwolennikiem dosyć popularnego poglądu w tzw
                    łonie postkomunistycznej lewicy, że jak ktoś określi lewicę np : (P)łatni (Z)
                    drajcy (P)achołki (R)osji to jest to prymitywne zniesławienie i obraza ,
                    natomiast przeciwnicy tejże lewicy moga być faszystami, hitlerowcami, zerami,
                    mogą "walić się" itp, i to jest dyskusja polityczna.
                    • ja_aska Re: ja_aska 30.08.05, 08:23
                      nie jestem. sposób dzielenia ludzi i ich traktowanie przez maciarewicza tak mi
                      się kojarzy.
          • tuner Re: bleki 29.08.05, 12:03
            Większego i bardziej nadętego buca bez szacunku dla prawa niż Cimoszenko
            jeszcze chyba nie było. On przebił nawet Giertycha a to nie łatwe!
    • Gość: Fugazi Świat wg Polaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:55
      Jak tak czytam te posty - nibyargumenty to z jednej strony zazdroszczę energii i przekonania o własnej racji, z drugiej zaś dziw nieodparty mnie bierze z powodu braku rozterek, dywagacji czy zwyczajnych wątpliwości.

Skoro już padł w rozmowie argument z pogranicza teorii względności Alberta E dorzucę inne jego sławne powiedzenie a dedykowane wszystkim wychowanym na informacjach czerpanych z mediów.
      Powiedzenie że świat Amerykanina jest tak wielki, jak jego gazeta można swobodnie zaadoptować do naszych lokalnych warunków:

Świat Polaka jest taki, jak jego program w TVP.

Pozdrawiam
      Fugazi
    • Gość: play Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:43
      Brawo sakel ! Moje wyrazy najwyższego uznania, miło się czyta tę wypunktowaną
      hostorię ostatnicj kilku tygodni, przy porannej kawie. Czy to co napisałeś są
      rzetelne fakty, czy fakty naciągane lub tylko swobodne improwizacje - to nie
      ważne. Zawodowo zrobione no i jak najbardziej w stylu bohatera wątku. Keep on
      rocking !
      • dyrgosia Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 10:53
        Jak bardzo trzeba bać się Cimoszewicza, aby szukać nawet na forum możliwości
        dokopania ?.....
        Polityka to bagno, tylko w nielicznych miejscach troszkę bardziej czyste, w
        innych po pachy w g..nie....
        • blackexit Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 11:29
          dyrgosia napisała:

> Jak bardzo trzeba bać się Cimoszewicza, aby szukać nawet na forum możliwości
          > dokopania ?.....

sam sie facio skompromitowal a ze ktos w zabawnej formie to podsumowal to tylko chwala mu za to. pozdrawiam black
          • dyrgosia Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 11:47
            "sam sie facio skompromitowal a ze ktos w zabawnej formie to podsumowal to
            tylko chwala mu za to. pozdrawiam black"

Niestety nie widzę żadnej kompromitacji, a wyłącznie szukanie na siłę jakiegoś
            haka...Strach ma wielkie oczy....

a tak zupełanie z innej beczki, zobaczymy za 4 lata....
            • blackexit Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 15:48
              dyrgosia napisała:

>
              > Niestety nie widzę żadnej kompromitacji, a wyłącznie szukanie na siłę
              jakiegoś
              > haka...

hm na sile akcje za pol mln zl to pikus? zasiadanie w radzie nadzorczej wbrew
              ustawie antykorupcyjnej to pikus? skaldanie falszywych zeznac to co jest?
              pozdrawiam black
              • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 30.08.05, 07:45
                W RADZIE NADZORCZEJ WTEDY PÓŁ KOMISJI SIEDZIAŁO ŁĄCZNIE Z GIERTYCHEM. POZA TYM
                JAKIE MASZ UPRAWNIENIA BY TAK AUTORYTATYWNIE OSKARŻAĆ KOGOŚ O FAŁSZYWE ZEZNANIA?
                (włączył się capsl)
                • Gość: nieobiektywny Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:50
                  ja pie......, nie podał akcji o wartości 500 000 to pomyłka ;) buhahaha
                  CZTEROKROTNA!!!!!, czterokrotna pomyłka!!! żadne tam fałszywe zeznania:) A tak
                  generalnie co to kogo obchodzi że się pomylił ? Nie napisał i tyle, to jest
                  fałszywe zeznanie albo nie wiem co jest prawdą a co fałszem. Normalnego
                  szaro-burego człowieka za zatajenie takich informacji nieźle by pociągneli,
                  nawet jeśli by się naprawdę pomylił. Koleś oświadczył nieprawdziwy stan rzeczy i
                  koniec!
                  • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 01.09.05, 16:02
                    należy zamknąć 150 posół w tym połowę komisji.
    • zilbeer Re: Dla tych co słuchają sakeli i innych Kostków 29.08.05, 10:53
      1 Miał akcje Orlenu, ale ich nie miał bo były córki

Na szczęście Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) akcje znaleźli.

2 Kupił je w ofercie pierwotnej, ale ponieważ nie mógł tego zrobić to
      > kupił je na rynku wtórnym

Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) dowiedli, że w spisku dotyczącym akcji
      Orlenu maczała palce Komisja Papierów Wartościowych.

3 Miał na to pieniądze, ale ponieważ ich nie miał to brał kredyt (bo jak
      > wiemy ubogi jest)

Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) dowiedli, że pieniądze pochodziły z
      moskiewskiej POżyczki.

> 4 Sprzedał je w styczniu 2002 ale ponieważ chciał w grudniu 2001 to tak
      > naprawdę sprzedał je w grudniu

Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) udowodnili, że akcje sprzedał
      Ałganowowi w Cetniewie.

5 W deklaracje ich nie wpisał bo wypełniał ją wg stanu na kwiecień, (a jak
      > wiemy sprzedał je w styczniu czyli w grudniu ). Kiedy pisał o akcjach Agory
      > to wydawało mu się że jest rok 2001 i juz miał skrobnąć o Orlenie kiedy
      > przypomniał sobie że jest rok 2002

Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) dowiedli, że w deklaracji wpisał
      Jarucką, która był zoną ciotki szwagra Konstantego po kądzieli.

> 6 Zrobił korektę swojej deklaracji z tym że niczego nie poprawiał bo
      > pytania były niestosowne

Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) znaleźli u Kostaka deklaracje, w której
      wpisane były łapówki, które otrzymał od Putina za pośrednictwem Kulczyka i
      Rywina, za oddanie Rosjanom złóż gazu za Urtalem.

7 Zatrudnił wariatkę jako asystentkę i dał jej do wypełniania swoje
      > deklaracje, ale nie dał ich bo to wariatka

Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) znaleźli asystentkę Putina, która
      zadeklarowała, że Jarucka wypełniła podanie o wpis na listę wariatów prowadzona
      przez ciotkę brata żony wujka Romana ze strony matki.

> 8 Deklaracje wszystkie są ale oczywiście niektórych nie ma bo w styczniu
      > znaleziono je w domu wariatki

Kostek z Romanem (z pomocą zuchów z UOP) znaleźli deklaracje u Rywina w czarnej
      teczce, którą dostał od Tymińakiego, podczas sprzedawania Marsjanom Rafinerii w
      Wąchocku.

9 Pozostawiał wzory swych podpisów w jakichś komietetach (na wszelki
      > wypadek jakby ktoś chciał mieć upoważnienie ministra SZ

Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) znaleźli taki podpis u agenta Mouldera
      podczas posiedzenia komisji na Jasnej Górze, którego nie było, choć trwało od
      minuty do trzech godzin w zależności od humoru Romka i inwencji Konstantego.

10 Podpisy są jego ale on ich nie składał. składała je pieczątka z komitetu

Na szczęści Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) złożyli ów podpis za niego.

> 11 Pieczątka była ale się zmyła i nie wiadomo gdzie jest (ostatni raz
      > widziano ją w plecaczku

Kostek z Romkiem (z pomocą zuchów z UOP) znaleźli pieczątkę w plecaku Kostka i
      bardzo się zdziwili. WG oświadczenia Kostka i Romana (napisanego przez zuchów z
      UOP) pieczątkę Kostkowi podrzucił Nałęcz za pomocą ciotki szwagra żony brata
      Konstantego od strony ojca Alfreda (biedny Alfred)

> 12 pełnomocnictwa okazały się oryginalnie sfałszowanymi kopiami

Konstanty z Romanem otrzymali oryginalne pełnomocnictwa z nadrukiem: "made in UOP"

Tak to dzięki zuchom z UOP kierowanym przez Kostka, Roman mógł pokazać światu,
      iż dinozaury wyginęły w wyniku spisku zawiązanego przez Aleksandra
      Kwaśniewskiego. Dzięki temu spiskowi dinozaury wyginęły akurat na terytorium
      dzisiejszej Rosji co oddało wstrętnym kacapom ropę, która od zawsze była polska!
      • wladekr Hasło wyborcze Tuska 29.08.05, 11:14
        Obok szamba słychac plusk, to kampanię zaczął Tusk.
      • wladekr Hasło wyborcze Tuska 29.08.05, 11:15
        Obok szamba słychac plusk, to kampanię zaczął Tusk.
        • sid15 Minister - makler. 29.08.05, 11:31
          Przede wszystkim osoba piastująca tak wysokie stanowisko powinna być jak
          najdalej od wszelkich transakcji biznesowych i finansowych.Jeżeli natomiast
          mimo wszystko zabawia się w maklera i inwestora giełdowego,to albo jest
          idiotą,albo zadufanym w soobie bubkiem mających wszystkich w głębokim
          poważaniu,ze swoimi wyborcami na czele.Trzeciej ewentualności nie ma,choćby
          wszyscy zwolennicy WC,przekonywali ,że jest inaczej.
          • zilbeer betonowy sid 29.08.05, 11:38
            .Trzeciej ewentualności nie ma,choćby
            > wszyscy zwolennicy WC,przekonywali ,że jest inaczej.

Drogi sidku, betonu przekonac się nie da. Tak jak trudno przekonać normalnych
            ludzi, że Donald T. wydał na akce reklamową 3-4 ilionów. Ów Tusk to kłamca, taki
            jak ty. Nie dziwne. Jaki elektorat taki kandydat.
            • sid15 Czerwony beton - najtwardszy 29.08.05, 11:52
              I kto tu mówi o betonie?Nie rozbawiaj mnie.Ja wiem ,że twoim wzorem cnót i
              stabilności poglądów są towarzysze pokroju Olina,tak więc płaszczyzny
              porozumienia i tak z takimi jak ty nie znajdę.
              • zilbeer Czy na forum jest lekarz??? 29.08.05, 11:58
                I kto tu mówi o betonie?Nie rozbawiaj mnie.Ja wiem ,że twoim wzorem cnót i
                > stabilności poglądów są towarzysze pokroju Olina,tak więc płaszczyzny
                > porozumienia i tak z takimi jak ty nie znajdę.

Autor powyższego tekstu najwyraźniej potrzebuje pomocy lekarskiej.
                • ja_aska Re: Czy na forum jest lekarz??? 29.08.05, 12:46
                  za późno, patologii się nie leczy.
                  • blackexit Re: Czy na forum jest lekarz??? 29.08.05, 15:49
                    ja_aska napisała:

> za późno, patologii się nie leczy.

no to juz i po cimoszce i milerze twoim niedawnym idolu rowniez.
                    pozdrawiam black
                    • ja_aska Re: Czy na forum jest lekarz??? 30.08.05, 07:46
                      założymy się?
            • tuner Re: betonowy sid 29.08.05, 11:59
              zilbeer napisał:

Donald T. wydał na akce reklamową 3-4 ilionów.

Objawił się na forum nowy dyslektyk? Przy okazji jeszcze dysmatematyk.
              • zilbeer tunerek kłamczuszek 29.08.05, 12:41
                To zdanie brzmiało tak:

"Tak jak trudno przekonać normalnych
                ludzi, że Donald T. wydał na akce reklamową 3-4 ilionów."

O ile w istocie ujawnił się nam jakiś dyslektyk, to jest nim tuner, który nie
                rozumie tekstu pisanego. W powyższym tekście nie zrobiłem żadnego błędu
                ortograficznego. Nie trafiłem dokładnie w klawisz z j i m. Od i heca. Natomiast
                prostak tuner zrobił z tego maczugę. Dlaczego? Bo brak mu argumentów obalającą
                tezę, że Donald T. jest oszustem, który okłamuje wyborców w kwestii swoich
                wydatków na kampanię. Określając ją na kwotę 3-4 milionów. Nawet taki kołek, jak
                tuner dobrze wie, że to kłamstwo. Więc kopie na oślep, bo głupio mu że ufa
                takiemu kłamcy ja Donald T.
                • Gość: paracellus Re: tunerek kłamczuszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:18
                  nie trech, czterech milionów, Zilbeer tylko trzy, cztery miliony. Poprawiasz
                  kogoś a sam robisz brzydkie błędy.
                  • Gość: zielarka Re: tunerek kłamczuszek IP: 213.155.191.* 29.08.05, 13:50
                    3-4 czyli od trzech do czterech milionów. Ja to tak rozumiem. Więc błędu tu nie
                    widzę. Poza tym, może dajmy sobie spokój z tym wytykaniem błędów? Sam napisałeś
                    "trech".
    • Gość: ktoś Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.08.05, 12:13
      Dla tych którzy twierdzą,że W.C. to nie beton kilka zdań z jego wystąpienia na
      zakończenie 8 Plenum Kc pzpr "Nasze Plenum spotka się bez wątpienia z kolejnymi
      przejawami wrogości ze strony przeciwnika. To zrozumiałe. XIII Plenum czyni
      naszą partię , a więc i socjalizm w Polsce silniejszym. Trudno więc
      oczekiwać ,że przeciwnik będzie bić nam z tegotytułu brawo..... Wielkie
      problemy ideowe o których mówiliśmy na tym plenum zaistnieją jako rzeczywistość
      społeczna, społeczna praktyka i atmosfera, o ile zostaną zrozumiane przez
      każdego członka partii.... Linia ta będzie o tyle trwała, o ile podstawowa
      częśc klasy robotniczej uświadomi sobie w pełni i9stotęswego miejsca klasowego,
      swój związek z marksistowsko-leninowską robotniczą partią.....Prowadzimy i
      prowadzić będziemy nieustanną walkę z wrogiem, polemikę z obcymi kierunkami. Są
      Polacy z którymi dogadać się nie zamierzamy. Paktowania z wrogiem, z pupilami
      imperialistycznej dywersji nie będzie...." itd itd.
      • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 12:50
        w czym dzieło przecież się nie wypiera. ja w czasie wydarzę grdniowych nawet
        nie byłam na świecie a dla niekórych "inteligentów" z forum jestem za nie
        odpowiedzialna.
        • Gość: ktoś Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.08.05, 13:11
          jesteś młoda , pozyjesz ,zobaczysz, Twój problem w tym ze ufasz człowiekowi
          który kłamie i nie przyznaje się do tego co robił.Przeczytaj całość tego
          wystąpienia, przeanalizuj jego ton i nienawiść do myslących inaczej i obecne
          podpinanie się do tych co zmienili ustrój. Czytając ,przekonasz się , ze WC
          był jednym znajważniejszych hamulcowych zmian. Teraz zaś chamskim i perfidnym
          z jego strony ,jest składanie kwiatów poległym na "WUJKU" których nazywał
          wrogami lub imperialistycznymi sługusami, tak samo jak bezczelnością jest
          prowadzenie obrad Sejmu z okazji 25-lecia Solidarności , skoro kiedyś takie
          rocznice nazywał "rocznicowymi awanturami". Spokojnie poczytaj , pomyśl i
          wyciągnij wnioski. Naprawdę są w Polsce ludzie bardziej godni do sprawowania
          urzędu Prezydenta. To że mamy niepodległą Polskę to z pewnością nie jest
          zasługą W.C.
          • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 13:35
            posłuchaj dzisiajszych wypowiedzi niektóych naszych polityków: czym się różnią
            od tamtych? inna sprawa, że każdy ma prawo do rehabilitaji.
            • Gość: ktoś Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.08.05, 21:06
              To nie są argumenty.Do rehabilitacji tak, ale nie w taki sposób.Do błędów
              należy się przyznać i przeprosić za wyrządzone krzywdy.(Stan wojenny był
              krzywdą a tacy jak WC byli fundamentem tego stanu). Gdyby inni nie zwyciężyli
              takich jak WC żylibyśmy jak na Białorusi.Przypominam że Plenum o którym mowa
              było po odwołaniu stanu wojennego i na tym plenum WC jednoznacznie oceniał
              pozytywy tego wydarzenia mówiąc że "jednoznacznie stan wojenny osłabił
              przeciwnika".Pytam , kto był tym przeciwnikiem? Cóż ,młoda jesteś i mam prawo
              sądzic ze nie mialas dobrych nauczycieli historii.
              • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 30.08.05, 07:48
                miałam bardzo dobrych nauczycieli. a z historii każdy ma prawo wyciagać włąsne
                wnioski.
                • Gość: marian paździoch Re: do ja _aska IP: 62.69.200.* 30.08.05, 07:56
                  bez urazy, ale czemu tak zajadle bronisz tego cimoszewicza, to twój wójek czy
                  co?

popatrz, idzie nowe!

mp
                  • Gość: marian paździoch Re: do ja _aska IP: 62.69.200.* 30.08.05, 08:00
                    wujek, znaczy się
                    • ja_aska Re: do ja _aska 30.08.05, 08:19
                      bo boję się, że po dojściu kaczora do władzy znowu zaczną się czystki i
                      dzielenie ludzi wg wiary, wyznania i pochodzenia. to nie jest żart. tego się na
                      prawdę boję.
                      • Gość: ktoś Re: do ja _aska IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 08:51
                        Namieszali Ci w głowie , namieszali , ale to nie nowina ,na tym polega komusza
                        perfidia. , zawsze trzeba straszyć wrogiem, kiedys był nim zachód i imerialiści
                        teraz to PIS , LPR i inni .Popatrz na coś takiego , z założenia lewicowiec
                        powinien dbać o los najbiedniejszych , pokrzywdzonych , wręcz dzielić się z
                        najbiedniejszymi ,a na naszym szczecinskim podwórku działalność tych lewicowych
                        działaczy doprowadziła ich do supwr samochodów , do dacz i innych dóbr.
                        Lubują się w wystawnych przyjęciach , dobrych trunkach . A co dla narodu? -
                        tylko słowa słowa słowa.Obserwuj i wyciagaj wnioski .
                        • ja_aska do ktosia 30.08.05, 09:49
                          nikt mi nie mieszał w głowie. sama posłuchałam przmówień małego i obserwowałam
                          jego decyzje i poczynania. przerażające.
                          • Gość: ktoś Re: do ktosia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 09:53
                            podaj przykłady przerazajacych decyzji i poczynań ,
                            • ja_aska Re: do ktosia 30.08.05, 10:18
                              parada nic ci nie mówi?
                              • Gość: ktoś Re: do ktosia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 10:42
                                A jak się ma parada do gloryfikacji przez WC stanu wojennego, w którym czerwoni
                                w celu utrzymania władzy strzelali do ludzi ?Przekonywał już Cię nie będę.
                                Wierzysz czerwonym , ich pięknym słowom ,Twoja sprawa . Jestem pewien ,że
                                kiedyś przyznasz mi rację , no, chyba ,że załapiesz się do czerwonej burżuazji,
                                wtedy tej racji mi nie przyznasz.A tak poza nawiasem ,to ja zwolennikiem
                                Kaczyńskiego nie jestem , ale z doświadczenia wiem że on zrobił więcej aby ta
                                Polska była taka jak jest niż WC.WC teraz przedstawia się jako obrońca i
                                strażnik demokracji, a to tylko dlatego, że czerwoni mają zdolność do
                                znajdowania się w każdej sytuacji i posiedli znakomitą zdolność odwracania kota
                                ogonem . Charakteryzuje to nawet tych młodych a przykładem chęć zawłaszczenia
                                postulatów sierpniowych przez Olejniczaka i Napieralskiego .Życzę powodzenia .
                                • ja_aska Re: do ktosia 30.08.05, 11:42
                                  1. dzięki napieralskiemu i olejniczakowi wielu (bardzo wielu) młodych ludzi
                                  pierwszy raz w życiu je przeczytało. niestety to nie żart tylko prawda.
                                  2. stan wojenny na pewno nie było po to by strzelać do ludzi. takie :-)
                                  sformuowanie jest zwykłą manipulacją"
                                  • Gość: ktoś Re: do ktosia IP: *.chello.pl 30.08.05, 13:16
                                    jeżeli dopiero teraz je przeczytali to znaczy że mieli złych nauczycieli
                                    historii
                                  • antyknajak-13 Re: do ja_asi 30.08.05, 13:26
                                    >1. dzięki napieralskiemu i olejniczakowi wielu (bardzo wielu) młodych ludzi
                                    >pierwszy raz w życiu je przeczytało. niestety to nie żart tylko prawda.
                                    Kim byli nauczyciele tychże wyżej wymienionych talenciaków?
                                    >2. stan wojenny na pewno nie było po to by strzelać do ludzi. takie :-)
                                    >sformuowanie jest zwykłą manipulacją"
                                    Tak to mozna też powiedzieć, że wojny również nie są po to by strzelac do
                                    ludzi. Przyjeżdżają czołgi i wzywają do poddania się i kapitulacji, potencjalni
                                    broniący sie , poddają się bez walki i nikt nie zginął od takiego pokojowego
                                    najeżdzcy.
                                    Stan wojenny nie był też po to aby UBecy mordowali księży w tym księdza
                                    Popiełuszkę w sposób godny hitlerowskich, tak hitlerowskich morderców.
                                  • blackexit Re: do ktosia 30.08.05, 13:37
                                    ja_aska napisała:

> 1. dzięki napieralskiemu i olejniczakowi wielu (bardzo wielu) młodych ludzi
                                    > pierwszy raz w życiu je przeczytało. niestety to nie żart tylko prawda.

czyli jak hitler wprowadzal ustawy norymberskie to robil to po to by zapoznac spoleczenstwo niemiec z talmudem.

> 2. stan wojenny na pewno nie było po to by strzelać do ludzi. takie :-)
                                    > sformuowanie jest zwykłą manipulacją"

strzelano jedtynie przy okazji. wrona w czarnych okularach ubecja i pan cimoszka jako mlodziutki aparatczyk systemu. no i pan aleksander z malzonka bojownicy o demokracje. pozdrawiam black
                      • blackexit Re: do ja _aska 30.08.05, 13:27
                        ja_aska napisała:

> bo boję się, że po dojściu kaczora do władzy znowu zaczną się czystki i
                        > dzielenie ludzi wg wiary, wyznania i pochodzenia.

co znaczy znopwu? w polsc e nigdy nic takiego nie bylo nie liczac czasow twojej ulubionej komuny roku 68. komuna w wersjio nazi. ale ile sie wtedy byudowalo moa droga jaki postep byl.
                        pozdrawiam black
                        • ja_aska bleki 30.08.05, 13:59
                          1. wniosek: stan wojenny był tylko poto by pozabijać księży a głównie
                          popiełuszkę.
                          2. chyba pójdę do kościoła i dam na mszę w intencji sromotnej przegranej
                          kaczora. skoro jego podnóżek ma w sobie tyle nienawiści i pogardy dla ludzi to
                          co sobą reprezentuje szef?
                          3. porównaj co zrobiono z warszawa przez cztery powojenne lata a co przez
                          cztery lata prezydentury kaczora
                          PS cały czas mam nadzieję, że skoro lekarze twierdzą, że brak poczucia humoru i
                          nadkwasota (taka jak twoja) są najczęstrzym powodem zawałów - to ja w zasadzie
                          nie musze się toba przejmować. by, by.
                          • antyknajak-13 Re: ja_aska 30.08.05, 14:05
                            ja_aska napisała:

> 1. wniosek: stan wojenny był tylko poto by pozabijać księży a głównie
                            > popiełuszkę.

Czyj to wniosek ? Mój na pewno nie.
                            "Popiełuszkę" i nie jest to uwaga dotycząca pisowni, pisz przez DUŻE "P"

> 2. chyba pójdę do kościoła i dam na mszę w intencji sromotnej przegranej
                            > kaczora.
                            Bóg ma zapewne dużo wazniejsze sprawy na głowie niz wybory w Polsce. Daj panu
                            Bogu spokój.
                            > 3. porównaj co zrobiono z warszawa przez cztery powojenne lata a co przez
                            > cztery lata prezydentury kaczora
                            Czysta demagogia. Porównaj co zrobiono w gospodarce zrujnowanych wojną
                            Niemiec , a co w PRLowskiej Polsce. Zniszczeń moralnych , intelektualnych nie
                            liczę.

Nie mylisz czasami mocznika z kwasem moczowym ?
                            • ja_aska Re: ja_aska 30.08.05, 14:15
                              > > 1. wniosek: stan wojenny był tylko poto by pozabijać księży a głównie
                              > > popiełuszkę.
                              >
                              > Czyj to wniosek ? Mój na pewno nie.
                              > "Popiełuszkę" i nie jest to uwaga dotycząca pisowni, pisz przez DUŻE "P"
                              > JA - to wniosek blekiego. czemu mam pisać przez duże p skoro zwyczajowo
                              piszemy wszystko z małej litery?
                              > > 2. chyba pójdę do kościoła i dam na mszę w intencji sromotnej przegranej
                              > > kaczora.
                              > Bóg ma zapewne dużo wazniejsze sprawy na głowie niz wybory w Polsce. Daj panu
                              > Bogu spokój.
                              JA - ze ździwienia zrobi wyjątek.
                              > > 3. porównaj co zrobiono z warszawa przez cztery powojenne lata a co przez
                              > > cztery lata prezydentury kaczora
                              > Czysta demagogia. Porównaj co zrobiono w gospodarce zrujnowanych wojną
                              > Niemiec , a co w PRLowskiej Polsce. Zniszczeń moralnych , intelektualnych nie
                              > liczę.
                              >JA - których niemiec?:-) polityki w to nie mieszaj.
                              > Nie mylisz czasami mocznika z kwasem moczowym ?
                              JA - mocznik
                • blackexit Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 30.08.05, 07:58
                  ja_aska napisała:

> miałam bardzo dobrych nauczycieli. a z historii każdy ma prawo wyciagać włąsne
                  > wnioski.

coraz czesciej zastanawiam sie czy to nie jest tak jak z mgr kwasniewskim. pozdrawiam black
                  • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 30.08.05, 08:45
                    nie, ja mam skończone 2 fakultety a teraz skończę trzeci.
                    • blackexit Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 30.08.05, 13:31
                      ja_aska napisała:

> nie, ja mam skończone 2 fakultety a teraz skończę trzeci.

potwierdza sie teoria ze mozna skonczyc 5 i byc matolem. pozdrawiam black
                      • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 30.08.05, 14:02
                        typowy skoczek z ciebie. ten sam poziom.
                        • blackexit Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 30.08.05, 14:04
                          ja_aska napisała:

> typowy skoczek z ciebie. ten sam poziom.

co to jest skoczek? cos jak malysz? pozdrawiam black
                          • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 30.08.05, 14:11
                            to jest mentalnie wałęsa.
      • zilbeer Re: Dla tych co chca glosowac na pana PO 29.08.05, 12:52
        "Można nabrać pogardy do naprawiaczy i weryfikatorów historii spod znaku gwiazdy
        Dawida"

Iwona Śledzińska-Katarasińska zawsze trzeźwa posłanka PO. Rok 1968.
        • ja_aska Re: Dla tych co chca glosowac na pana PO 29.08.05, 13:35
          i wszystko jasne?
          • sid15 Dlatego lepszy jest PiS 29.08.05, 13:42
            Dlatego wolę PiS,gdzie trzeba mieć czystą kartotekę potwierdzoną w IPN,lub
            inne ,bardziej radykalne partie.Wszystko co jest jak najbardziej na prawo od
            złodziejskiej lewicy i jej agentów.
            • ja_aska Re: Dlatego lepszy jest PiS 29.08.05, 13:45
              "spieprzaj dziadu". a nie przyszło co do głowy, że ja bym przeszła wszystkie
              wasze testy?
              • sid15 jaska 29.08.05, 13:55
                Jeżeli isnieje jakiekolwiek intelektualne i moralne dno,to zapewniam cię że już
                dawno je osiągnęłaś.To co reprezentujesz na forum swoimi wypowiedziami,jest
                dokładnym zwierciadłem twoich poglądów politycznych.Jesteć chodzącym obrazem
                polskiej lewicy.
                • zilbeer Re: jaska 29.08.05, 14:07
                  > Jeżeli isnieje jakiekolwiek intelektualne i moralne dno,to zapewniam cię że już
                  >
                  > dawno je osiągnęłaś.To co reprezentujesz na forum swoimi wypowiedziami,jest
                  > dokładnym zwierciadłem twoich poglądów politycznych.Jesteć chodzącym obrazem
                  > polskiej lewicy

A ty ze swoim chamstwem i prymitywizmem, jesteś kwintesencją polskiego oszołoma,
                  który zgrywa prawicę.
                  • sid15 Zilbeer-pogłębianie dna. 29.08.05, 14:09
                    Myślałem ,że niżej już nie można.Ale pokazałeś,że potrafisz.Brawo towarzyszu!
                    • Gość: XXL Re: Zilbeer-pogłębianie dna. IP: 212.14.58.* 29.08.05, 14:12
                      Sidy wszystkich krajów łączcie się!!! :))))))
                      • sid15 Re: Zilbeer-pogłębianie dna. 29.08.05, 14:18
                        My nie musimy się łączyć w sztuczne RWPG-owskie układy,ponieważ jesteśmy
                        patriotami i szanując to co inne,przede wszystkim jesteśmy dumni z tego co
                        nasze.
                        • ja_aska Re: Zilbeer-pogłębianie dna. 29.08.05, 14:31
                          ale jaja:-)
                        • kurde.felek Re: Zilbeer-pogłębianie dna. 29.08.05, 17:17
                          Oj pieprzysz niemiłosiernie Sid'ku!
                          Kilka wątków obok na tym forum - dałeś dowód, że coś ci się nieco
                          poprzestawiało z tą Twoją przynależnością partyjną.
                          Ci faceci i nieliczne panie, co balowali z Tobą nad Weltyniem, w sobotę, jak
                          piszesz "na dożynkach" a ja znam pod inną nazwą - to ci sami "my" z Twej
                          deklaracji:
                          "My nie musimy się łączyć w sztuczne RWPG-owskie układy,ponieważ jesteśmy
                          patriotami i szanując to co inne, przede wszystkim jesteśmy dumni z tego co
                          nasze".
                          Wasze - tzn, co jest wasze?
                          Bo już się kompletnie pogubiłem: to "to" jest - lewicowe, ex SdRP-owskie, SLD-
                          owskie, post PZPR-owskie lub PSL-owskie czy też Kacze?
                          Oddałeś w końcu tę legitymację SLD, wypisałeś się z partii i jesteś niezależny
                          socjalista europejski z jednoczesnym upodobaniem do Kaczych Rodów i corocznych
                          spędów nad jeziorkiem?
                          Kurde, zupełnie nie można za Tobą nadążyć!

• ja_aska Re: jaska 29.08.05, 14:30
                  czego się czepiasz? umieściłam na początku słowa twiego idola i to ja jestem
                  dno? za cytat? chyba się do was zapiszę by to cudo od środka posmakować. skoro
                  teraz za cytat od pisuarów są szykany to jestem ciekawa co bedzie po wygranych
                  wyborach? białoruś II?
      • zilbeer Re: Dla tych co chca glosowac na pana PiS? 29.08.05, 14:01
        IV RP spotka się bez wątpienia z kolejnymi
        przejawami wrogości ze strony postkomunistów. To zrozumiałe. IV RP czyni
        naszą partię , a więc i prawo i sprawiedliwość w Polsce silniejszym. Trudno więc
        oczekiwać ,że przeciwnik będzie bić nam z tegotytułu brawo..... Wielkie
        problemy ideowe o których mówiliśmy zaistnieją jako rzeczywistość
        społeczna, społeczna praktyka i atmosfera, o ile zostaną zrozumiane przez
        każdego obywatela.... Linia ta będzie o tyle trwała, o ile podstawowa
        częśc naszego elektoratu uświadomi sobie w pełni i9stotęswego miejsca w IV RP,
        swój związek z IV RP.....Prowadzimy i
        prowadzić będziemy nieustanną walkę z postkomunistami, polemikę z obcymi
        kierunkami. Są
        Polacy z którymi dogadać się nie zamierzamy. Paktowania z postkomunistami, z
        pupilami
        Moskwy nie będzie...."

Drogi ktosiu! Czyż nie uważasz, że Lech Kaczyński podpisłaby sie pod tym obiema
        łapkami?
    • Gość: XXL wymiociny!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.14.58.* 29.08.05, 13:41
      I po co te pierdoły sakel wypisujesz jak ktoś będzie chciał głosować na
      Cimoszewicza to i tak pójdzie więc zajmni sie czymś innym bo od tych
      politycznych plotek, pseudo prawd i faktów to na wymioty zbiera na tym forum.
      Pozdrowienia
      • sid15 Dyżurni SLD 29.08.05, 13:47
        Na dzisiaj komsomoł wystawił do dyżurnej walki na forum:jaskę,zilbera i
        XXL.Jak to miło patrzeć jak ramię w ramię idą z czerwonymi sztandarami i
        radosną pieśnią na ustach,walcząc o powrót socjalizmu i jego ponadczasowych
        idei.Łza się kręci w oku.
        • Gość: XXL Re: Dyżurni SLD IP: 212.14.58.* 29.08.05, 13:55
          A ty sid15 w czyim imieniu Radyja Maryja prowadzisz ten rancing czy w imieniu
          innego zapyziałego ugrupowania prawicowego!
          Powrót socializmu, niema mowy o zadnym powrocie czegoś co cały czas trwa i ty
          jesteś jego uczestnikiem tylko wydaje się tobie żeś demokrata!
          • piotr33k2 Re: powrót 29.08.05, 14:04
            każdy kto choć troche śledzi polityke w polsce wie że powrotu socjalizmu to
            akurat domaga sie radio maryja i środowisko z nią związane ,dodac do tego
            trzeba oczywisci samobronę ,czesc psl-u i część pisu.
          • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 14:14
            Zawsze tylko w swoim imieniu się wypowiadam.W to,że mamy socjalizm burżuazyjny
            w wykonaniu towarzyszy z SLD niewątpię,ale mam nadzieję,że w najbliższych
            wyborach Polacy podziękują całej formacji za uczciwe cztery lata rządzenia ich
            krajem.
            • kurde.felek Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 14:41
              Toż to Sid'ek o Twój sztandar się pytam, a nie formacji.
              No i teraz zastanów się tak zupełnie prywatnie - kto z nas dwojga miał rację -
              kiedy sugerował ci linię taką, jaką w końcu obraleś obrałeś. A nie to co
              chciałeś a ja ci kładłem "wrednie kłody pod nogi" by Ci wybić ów pomysł z
              głowy? (vide 2001 r.)
              Niechybnie flaszka czarnego wędrowniczka mi się należy od Ciebie, jak mało
              komu!!! I toast za dalsze 4 lata spokoju. Twojego rzecz jasna!
        • kurde.felek Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 14:07
          Sid,ku swój socjalistyczno-europejski sztandar na jaki przefarbowałeś?
          O ile dobrze pamiętam: najpierw był kaczyńsko-wałęsowsko-belwederski,potem
          SdRP-owski, a następnie SLD, a teraz co Ci nad główeńką powiewa?
          Nie gryzie Ci się ta kaczuszkowata zółć z czerwienią?
          • Gość: zona pijaka Re: Dyżurni SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.08.05, 14:40
            No ładne mi forumowe bagno. Cztery godziny nie było mnie i co widzę? Wszyscy z
            wszystkimi obrzucają się gównem. Siemano, można dołączyć?
            • ja_aska zona 29.08.05, 14:42
              wal
            • zilbeer Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 14:44
              Nie wszyscy wszystkich, tylko sid15 tych, których nie lubi bo nie rozumie.
              Umownie nazywa ich SLD, bo tak łatwiej przełknąć własny prymitywizm.
              • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 14:53
                Umownie nazywam was LSD.To wy ,nazywacie się SLD,choć wstyd wam się
                przyznać.Ale tutaj akurat was rozumiem.No poużywaj sobie bezkarnie zilberku,bo
                w cztery oczy nawet byś nie zipnął.Ale za klawiatyrą jesteś prawdziwym herosem.
                • zilbeer Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:08
                  > Umownie nazywam was LSD.To wy ,nazywacie się SLD,choć wstyd wam się
                  > przyznać.Ale tutaj akurat was rozumiem.No poużywaj sobie bezkarnie zilberku,bo
                  > w cztery oczy nawet byś nie zipnął.Ale za klawiatyrą jesteś prawdziwym herosem.

No proszę. Zmiana płaszczyzny walki? Kiedy kończą się moce intelektualne, czas
                  na pięści? Masz łysą pałę i kokneje? Na bijatyki z troglodytami nie mam ochoty,
                  ale jeżeli chcesz się pospierać bez używania twoich butów, to forum jest
                  odpowiednim miejscem.
                  • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:15
                    Twoje moce intelektualne skończyły się w momencie kiedy zacząłeś obrzucać mnie
                    inwektywami,a więc na samym początku.A z obelgami jestem przyzwyczajony walczyć
                    tylko w jeden sposób,bardzo skuteczny.Jeśli chcesz dyskusji ,polegającej na
                    zachowaniu pewnego poziomu to bez wycieczek osobistych,które proponuję zachować
                    dla przyjaciół i domowników.
                    • zilbeer Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:22
                      No proszę:) Jednak umiesz po ludzku:) Mam nadzieję, że za bardzo się nie
                      poobijasz kiedy będziesz "skutecznie" walczył z obelgami. W ogóle to zaczynam
                      cię podziwiać. Za każdym rem, gdy wyzywasz ja_askę spuszczasz sobie manto. Hmmm
                      męczennikiem chcesz zostać, czyś tylko pątnik?
                      • sid15 Zojka 29.08.05, 15:33
                        Ja tylko działam na jej świadomość podprogową.Robiąc to w miarę
                        delikatnie ,uczynię że przy sprzyjających okolicznościach jakie wydarzą się w
                        jej życiu,zmieni swoje zatwardziałe i niemodne poglądy i stanie się na powrót
                        ciepła i kobieca.
                        • zilbeer ha ha ha 29.08.05, 15:42
                          Z ja_aską lepiej uważaj, bo ona może delikatnie odgryźć ci łepek. Dla twojego
                          dobra lepiej nic o Żydach i kotach. Śliskie tematy. Niektórzy z Kolibaby do
                          dzisiaj miewają napady lęku:)
                        • kurde.felek Re: Zojka 29.08.05, 18:10
                          SID - pudło, Asia nie jest Zosia, Zojką, Sophią, Sophico, Zośką tudzież Zochą
                          oraz ...Mychą.
                          A tak na marginesie przypominam, że kiedyś, jak sama Asia podała - mianem
                          Zojka, w czasach głębokiej komuny nazywano tak osoby pochodzenia żydowskiego.
                          Więc jak ci się nick Asia nie kojarzy z pewną Zofią - to czy masz zamiar pod
                          adresem Asi - reaktywować te parszywe obyczaje moczarowsko-endeckie?
                          To takie obyczaje panują w ulubionym przez Ciebie PIS-ie?
                          PS.
                          W sprawe Zochy, coś ci się kojarzy, ale trafiasz obok tarczy.
                        • ja_aska Re: Zojka 30.08.05, 07:52
                          z faszystami się nie zadaję. polecam wycieczkę do oświęcimia moźe zmądrzejesz.
                          • kurde.felek Re: Zojka 30.08.05, 08:56
                            Asiu, mam nadzieje, że to nie do mnie ale do Sidka
                            • ja_aska felek 30.08.05, 11:11
                              do sidka:-)
                      • Gość: zorro Re: Dyżurni SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 11:42
                        czy ten gościu dziwny co się zilbeer podpisuje nie został pogryziony przez
                        wściekłego psa? albo może bierze cos?
                      • Gość: Złośnik Re: Dyżurni SLD IP: 212.244.66.* 30.08.05, 12:08
                        Postępujcie tak dalej ,to na złość Wam zagłosuję na CIMOSZEWICZA bo prymitywnie
                        go niszczycie i pocałujecie Nas w dupę!!!
                        • Gość: sakel Re: Dyżurni SLD IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 30.08.05, 23:14
                          czyli ja_aske w twarz!!! o!!!
                          • Gość: Amal Re: Dyżurni SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 00:00
                            Sakel nerwy ci puszczają jak Cimoszce, gdy dziennikarz RMF spytał go stosunki
                            intymne z Jarucką odburknął że jest świnią.
                          • ja_aska Re: Dyżurni SLD 31.08.05, 09:08
                            osobiste wycieczki? kompleksik 2 cm się odezwał?
                            • Gość: vioxx Re: Dyżurni SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:53
                              Tak się zastanawiam czego Asi brakuje. Wielokrotnie , gdy ktoś pisze coś nie po
                              jej myśli , np. o Cimoszewiczu lub lewicy , Asia odpowiada , że adwersarz ma
                              małego. Proponuję się zrzucuć grubej babie na wibrator , będzie trochę spokoju
                              na forum.
                              • ja_aska Re: Dyżurni SLD 01.09.05, 16:06
                                mnie na wibrator stać a cibie słonko nawet na "głowę z jagiellońskiej" nie, nie
                                mówiąc już o żywej kobiecie.
                        • Gość: vioxx Re: Dyżurni SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:49
                          Jakbym żonę pijaka słyszał!
              • Gość: zona pijaka Re: Dyżurni SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.08.05, 15:01
                zilbeer 29.08.2005 14:44 + odpowiedz
                > Nie wszyscy wszystkich, tylko sid15 tych, których nie lubi bo nie rozumie.
                Umownie nazywa ich SLD, bo tak łatwiej przełknąć własny prymitywizm.

Z Sidem mam problem. Nie to żebym się go bała. Bo dostałby w czerep az by mu
                czapka spadła. Problem w tym że mam wrazenie że jest podobnym menelem jak ja.
                Ma swój styl, kreację - ja to cenię.
                • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:10
                  Czekaj garkotłuku jak cię dorwę w swoje ręce badziesz biedna.Skończy się
                  pokątne chlanie po melinach i bratanie się z tą czerwoną chołotą.
                  • Gość: zona pijaka Re: Dyżurni SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.08.05, 15:13
                    Hłe, hłe (odgłoś bezzębnego rechotu)
                    • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:23
                      To i zębów się też pozbyłaś!!??No to już przechodzi ludzką wyobrażenie ,co może
                      stać się z kobietą w cugu alkoholowym.
                    • kurde.felek Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:33
                      Za to żoneczko będzie miła doczynienia nadal z czerwoną, ale w ...żółte kacze
                      ciapki!!!
                      Też mam kłopot z Sidem, bo to ,że jest konsekwentny w swej wirtualnej kreacji-
                      to widać.
                      Tyle, że jego kreacja wynika z jego realnej osobowości. I jego fascynacja
                      kaczyńskimi i PiS-em jest dosć autentyczna.
                      I o ile wirtualną kreację jestem w stanie znieść, polemizować z poglądami i
                      tolerować w świecie cyber-rzeczywistości, to komuszka w wersji rzeczywistości
                      publicznej jakim jest, z Kaczorkiem poPISkującym w środku - raczej trudno mi
                      już strawić.
                      Ta oczywista sprzeczność zmusza do przyjęcia, że coś w SID'ku jest fałszem a
                      łączenie - wynika z koniunkturalizmu i konformizmu z domieszką czasami
                      bezczelności i cynizmu.
                      Taki koktail - nie należy do moich ulubionych.
                      Wolę osobowości uczciwe wobec samych siebie, konsekwentne i spójne.
                      Nawet jeśli ich spojrzenie na świat jest diametralnie różne od mego, a drogi i
                      sympatie polityczne na odrębnych krańcach.
                      Można się nie zgadzać z poglądami, ale nie sposób nie sznanować takiego
                      człowieka i jego zapatrywań.
                      • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:46
                        Chyba nie sądzisz Kurde Felku,że rodzaj naszych poglądów politycznych może w
                        jakikolwiek sposób być probierzem naszej uczciwości lub prawdomówności.Polityka
                        to bagno,czego najlepszym dowodem jest czasami nawet to forum.Nasze dyskusje
                        tutaj są strasznie czarno-białe i przez to czasami są nudne do bólu,ponieważ
                        nie oddają wcale wizerunku otaczającego nas świata.A wszelkie osobiste
                        przytyki są nie na miejscu,ponieważ nic o sobie nie wiemy poza tym co sami
                        wykreowaliśmy waląc w klawiaturę.Tak więc szanujmy się wzajemnie ,bo być może
                        kiedyś w realu bądziemy mieli szansę okazać sobie prawdziwe
                        człowieczeństwo,ukazujące nas wszystkich w zupełnie innym świetle i nie mające
                        nic wspólnego z naszymi poglądami politycznymi.które i tak są gó.. warte.
                        • zilbeer felek trafił w 10 29.08.05, 15:55
                          Ten powyższy tekst sida wyraźnie wskazuje, że się z lekka spłoszył.
                          • sid15 Re: felek trafił w 10 29.08.05, 16:02
                            Nie ,po prostu poziom dyskusji dostosowuję do poziomu dyskutanta.To był post do
                            dyskusji z Felkiem.Ciężko załapać?
                        • kurde.felek Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 18:25
                          Wybacz Sid'ek, nie jestem s serii pierwszych naiwnych, znam życie, wiem co to
                          polityka aż nadto dobrze!
                          Polityka - to bagno, w tym się z Tobą w zupełności zgadzam. Ale w tym bagnie
                          nie trzeba zatracać przyzwoitości. Są standardy, do których warto starać się
                          dorównywać.
                          Jeśli robię Ci osobiste przytyki - to dlatego, że Twoje człowieczeństwo ma dla
                          mnie o wiele większą wartość niż całe to bagno polityczne jakie nas otacza.
                          Czy to tak cholernie trudno jest pojąć?
                          Nie wiem czy w realu się spotkamy i czy będzie szansa na objawienie całego tego
                          twojego człowieczeństwa, jak piszesz.
                          Ja raczej takich złudzeń - nie mam.

• zilbeer Niebywałe! 29.08.05, 15:52
                        Więc sid15 jest członkiem SLD? No to pier...dolec niewąski:)))) (wrażliwych za
                        słowo przepraszam, ale stan mojego ducha po tej informacji wymagał mocnego słowa
                        i dwóch browarów)
                        • sid15 Re: Niebywałe! 29.08.05, 15:59
                          Widzę jednak ,że brak ci ogłady towarzyskiej.Dlatego widzisz wcześniej
                          proponowałem ci proste obicie ryja,co bardziej mogłoby dotrzeć do reszty twoich
                          zdegenerowanych,szarych komórek.Jednak MW jest formacją niezbędną w polskiej
                          dyskusji politycznej.
                          • zilbeer Re: Niebywałe! 29.08.05, 16:09
                            Towarzyszu! Na nic twoje umizgi. Kaczory i tak do koryta nie dopuszczą. A obić
                            ryj powinieneś sobie. Dla zdrowotności, bo tego typu skręty w poglądach mogą
                            mieć negatywne skutki. Łysoli w koknejach jakoś się nie lękam. Napier...lałem
                            ich mając naście lat i jeżdżąc na koncerty. Wtedy to byli zwykli debile z
                            pałami. Teraz są "politykami", choć w łysych pałach takie samo nic:) Więc lepiej
                            wracaj na łono Matuszki Partii, bo dal łysoli i tak będziesz komuchem, choćbyś
                            Kaczorom lizał dupy 6 razy dziennie:)
                • zilbeer Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:12
                  Cóż może się spotkamy pod moją bramą?:))))) Tyle, że pod 4 minutach tych jego
                  głupawych wypocin o spiskach komuszych, moje towarzystwo mogłoby nie zdzierżyć i
                  wyłapałby jakąś niewymienialna flaszką. Pustą, co oczywiste. Ja tam mogę go
                  słuchać do rana. Jest jedyny w swoim rodzaju. Przebił nawet blackexita.:)
                  • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:19
                    Mówisz o tej bramie na Lubeckiego?
                    • zilbeer Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:23
                      Tak. Zapraszam;)
                      • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:27
                        Byłem nieraz.Jakoś nie znalazł się odważny,a mówiłem różne rzeczy.A może tyś
                        nie zilbeer jeno Kęsik,bo poglądy widzę zbliżone?
                        • zilbeer Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:38
                          Widać do mojej bramy nie trafiłeś. Musiałeś gadać do tych co kleje wąchają. Do
                          nich można wszystko mówić. Nie kumają tak samo jak ty:) A Kęsikiem nie jestem.
                          Pietrek obiłby ci fejasa za obrażanie kobiety (ja_aska), więc ciesz się, że tu
                          nie zagląda. A tak po prawdzie to stawiam browara, że w życiu nie byłeś w
                          „weselszych” rejonach Lubeckiego.
                          • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 15:54
                            Nie rozbawiaj mnie z tymi weselszymi rejonami, jak i z rycerskością twojego
                            pryncypała.Jeżeli chodzi o inne możliwości ,to też mi może skoczyć.Przez osiem
                            lat chyba tylko on jeden skorzystał na swojej kadencji,bo w dzielnicach
                            północnych Szczecina jest syf taki sam ,jak w czasach kiedy uskuteczniał swoją
                            specyficzną kampanię wyborczą pod sklepem Społem na Lubeckiego.
                            • zilbeer Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 16:01
                              No proszę. Już Kęsikiem nie jestem? Teraz jego podwładnym. A może jego ciocią?
                              Pozdrowię go od ciebie:) A z tym skakaniem, to uważaj bo możesz nóżkę skręcić.
                              Tak jak kózka;) A tak na marginesie, to z infantylnego sida zaczyna wyłazić,
                              dość kumaty facet. Trochę pokręcony, ale kumaty. Jeszcze z tydzień i poznamy
                              szanownego sida:) Jaki numer legitymacji? I co ci Matka Partia zrobiła, że tak
                              ją obszczekujesz?;)
                              • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 16:13
                                Nie wykluczam,że jesteś Kęsikiem.Ale mniejsza o to.Na forum bądź sobie kim
                                zechcesz.W PZPR nie byłem ,bom za młody.Do SLD nie wstąpiłbym ,ponieważ nie
                                okradam innych ,a bez tej podstawowej cechy ,kariery tam bym nie zrobił.
                                • zilbeer Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 16:28
                                  Wybacz Towarzyszu, ale bardziej wierzę kurde.felkowi:)
                                • kurde.felek Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 17:25
                                  A o jakiej karierze mówisz?
                                  Kiedyś wpadła mi do ręki ksiażeczka z wywiadami ludzi o orientacji określonej.
                                  Przeczytam Ci fragmencik wypowiedzi pewnego karierowicza. Wypowiedź jest
                                  autoryzowana rzecz jasna.
                                  "(...) Pracę w ministerstwie rozpocząłem za prezydentury generała Wojciecha
                                  Jaruzelskiego. Natomiast tradycje lewicowe sięgają okresu miedzywojennego. Mój
                                  dziadek był związany z Polskim Stronnictwem Ludowym. Ojciec podczas wojny
                                  walczyl najpierw w AK, apotem w Batalionach Chłopskich. I to jest ta lewicowa
                                  część rodzinnych koneksji.(...) W czasie studiów byłem członkiem Zrzeszenia
                                  studentów Polskich i Związku Młodziezy Wiejskiej. Doszedłem do funkcji
                                  pzrewodniczacego rady Uczelnianej SGPiS oraz członka Rady Krajowej ZMW. Potem
                                  już, jako uczony, niejako odtworzyłem droge organizacyjną, od Rady Wydziałowej
                                  Młodych Pracowników Nauki afiliowanej przy ZSP, aż po funkcję pzrewodniczacego
                                  rady Ogólnopolskiej. Byliśmy elitą ruchu młodzieżówego w Polsce tamtych lat".
                                  • kurde.felek Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 17:44
                                    A teraz Sid'ku o koneksjach z Kaczorkami owego karierowicza.
                                    Wywiadzik pochodzi z 26 marca 1999 r i nasz bohater odpowiada na pytanko o
                                    swojej tożsamości politycznej w tym czasie:
                                    "Taka sama, jak przed tym, lewicowa, choć nie należę do ządnej partii w tej
                                    chwili (potem się zapisał - przyp. mój, do SLD). Ale trzeba sprarwę przedstawić
                                    jasno. Przez cztery lata byłem podsekretarzem stanu w
                                    rzadach "solidarnoscuiowych". Dołaczylem do nich w hrudniu 1989 roku. Był to
                                    okres historycznych pzremian w naszym kraju, nie chciałem stać z boku. (...)
                                    Przez wszytkie lata rządów "solidarnościowych" trwałem na stanowisku. W duzej
                                    mierze dzięi przygotowaniu zawodowemu. Dyrekorowałem:(...) w warszawie, który
                                    był wówczas instytutem resortowym. Doktorat, habilitacja, ponad roczne
                                    stypendium w Stanach Zjednoczonych takze były zwiazane z (...).
                                    Na pytanie czy duzó zawdzięcza lewicy nasz bohater tak mówi:
                                    (...) Oczywiscie, zę dużó. Przed wyborami czyniono rózne zabiegi, miałem
                                    propozycje kandydowania (Do Sejmu RP - przyp. mój) z różnych list. Lojalność
                                    nakazywała jednak, bym po czterech latach wykorzystywania szansy, którą mi dano
                                    mianując ministrem, wykozrystał kolejną startując w barwach lewicuy, a teraz
                                    równie lojalnie dzielił z nią smutki i radości,dole i niedole w opozycji
                                    parlamentarnej".
                                    Na pytanie czy zostanie członkiem SLD nasz bohater powiedział jednoznacznie:
                                    (...) "Tu nie mam wątpliwości. Juz siez deklarowałem i jeżeli wszystko będzie
                                    isć w kierunku powstania nowej partii lewicowej, to chciałbym być w gronie
                                    członków założycieli tej partii"
                                    Na tym kończy się wywiad z naszym karierowiczem. Oczywiście - został członkiem
                                    założycielem SLD.
                                    Gdy słucham teraz tego karierowicza, jak potrafi publicznie odżegnywać się od
                                    lewicy, ktory zapomniał, co deklarował i co osiagał dzięki okreśłonej
                                    przynależnosci partyjnej - ze smutkiem stwierdzam, .... wole jużn ie pisać, co
                                    myślę.
                          • Gość: zona pijaka Re: Dyżurni SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.08.05, 15:57
                            zilbeer napisał:
                            A tak po prawdzie to stawiam browara, że w życiu nie byłeś w
                            > „weselszych” rejonach Lubeckiego.

Lubeckiego, Lubeckiego? Ach wiem. Chadzam tam i w okolice Gontyny. Przecież po
                            libacjach i jabolach muszę się gdzieś odlać.
                            • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 16:04
                              Zono , idealne miejsce do tego celu.Ty jednak masz swoistą klasę.
        • ja_aska Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 14:33
          po co? za kapitalisty nam lepiej.
          • sid15 Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 14:55
            No widzisz.Wreszcie jesteś szczera.
            • ja_aska Re: Dyżurni SLD 29.08.05, 14:56
              ja zawsze jestem szczera. a cóśkolwiek zakłamany.
      • Gość: sakel Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 30.08.05, 05:44
        to sie wyrzygaj :)

pzdr sakel
        • ja_aska Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 09:50
          na ciebie?
          • Gość: XXL Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.14.58.* 30.08.05, 10:17
            Asiu proszę nie przy śniadaniu:)))))
            • ja_aska Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 10:20
              ja? przecież nie używam takich słów:-)
              • Gość: XXL Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.14.58.* 30.08.05, 10:29
                a własciwie jak sakel chce to popije śniadanie actimelem i do roboty:))))
                • ja_aska Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 11:12
                  niech ppopija czym chce byle z dala ode mnie:-)
                  • Gość: sakel Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 30.08.05, 23:13
                    Z pewnoscia gdybym ciebie zobaczyl latwiej by zebralo mi sie na wymioty, a
                    tymczasem pozdrawiam.
                    • kurde.felek Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 23:41
                      Co za finezja i elegancja-Francja aby jednego pawia puścić!
                      • Gość: XXL Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.14.58.* 31.08.05, 08:08
                        Ę, Ą rzygnąć utrzeć ryja i do klawiatury :)))))
                    • ja_aska Re: wymiociny!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 09:09
                      konik nie wystarcza? kup pincetę.
    • Gość: PIPI Lamsztrung Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.05, 15:18
      Dziwi mnie to ze tyle odpowiedzi na glupote, ktora oczywiscie jest i bedzie.
      Jest demokracja i kazdy moze glosowac jak chce.
      A temu czlowiekowi co zaczal watek zycze duzo zdrowia psychicznego !!!!
      • Gość: zona pijaka Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.08.05, 15:24
        Gość portalu: PIPI Lamsztrung napisał(a):
        > Dziwi mnie to ze tyle odpowiedzi na glupote, ktora oczywiscie jest i bedzie.
        > Jest demokracja i kazdy moze glosowac jak chce.
        > A temu czlowiekowi co zaczal watek zycze duzo zdrowia psychicznego !!!!

szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl to ip Andreasa. Jednak po stylu pisania ostatniego
        poscie doszłam, że jednak to chyba nie andre. Andreas tak by nie napisał -
        wiem.
      • Gość: sakel Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 29.08.05, 22:51
        dziekuje bardzo za zyczenia i moge zapewnic, ze stan mojej psychiki ulegl
        znacznej poprawie po wyjezdzie z kraju. Teraz moge na wszystko patrzec z
        dystansem i moze bardziej obiektywnie... a na takich jak ty...wogole :)

pzdr
        sakel
        • kurde.felek Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 29.08.05, 22:56
          No to jak siedzisz poza krajem, to co się martwisz tymi, którzy na Cimoszewicza
          chcą głosować, w końcu to ich problem!...
          Optyka polskich spraw, zwłaszcza zabaw agentury spod znaku PO w fałszowanie
          papierków - wydaje się bardziej obietywna? Raczysz chyba żartować!
          • Gość: sakel Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 30.08.05, 02:08
            No to jak siedzisz poza krajem, to co się martwisz tymi, którzy na Cimoszewicza
            >
            > chcą głosować, w końcu to ich problem!...

Bo bylem, jestem, i zawsze bede Polakiem...

> Optyka polskich spraw, zwłaszcza zabaw agentury spod znaku PO w fałszowanie
            > papierków - wydaje się bardziej obietywna? Raczysz chyba żartować!

o ile wiem (lecz moge oczywiscie sie mylic) agentura jest raczej w innych
            rekach - w rekach towarzyszy spod znaku Cimoszewicza ktorzy falszowali nie
            tylko papierki ale Prawde przez blisko 50 lat i dalej to robia, a ty im w tym
            skrzetnie pomagasz... Masz z tego jakies profity czy tylko dla ideii????

pzdr
            sakel

• kurde.felek Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz 30.08.05, 08:52
              W tej zagranicy nie nabrałeś jeszcze doswiadczenia i nie nauczyło Cię życie, ze
              generalizowanie i uogólnianie prowadzi na manowce?!
              Jest mi niezmiernie przykro, że muszę Cię rozczarować, ale w przypadku próby
              skompromitowania Cimoszewicza była agentura w barwach PO (płk Miodowicz)
              posłużył się świadomie sprefabrykowanym dokumentem, co udowodnila już
              prokuratura.
              PS. W jaki sposób "skrzętnie pomagam" fałszować dokumenty a nawet "Prawdę" i to
              od 50 lat?
              W poczęty a nienarodzony i w pieluchach - to też robiłem?
              Sorry - ale wydaje mi się, że musisz skorzystać z rady specjalisty, na
              Zachodzie nawet wypada mieć własnego psychoanalityka.
        • Gość: :) ReSakel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:20

> dziekuje bardzo za zyczenia i moge zapewnic, ze stan mojej psychiki ulegl
          > znacznej poprawie po wyjezdzie z kraju. Teraz moge na wszystko patrzec z
          > dystansem i moze bardziej obiektywnie... a na takich jak ty...wogole :)
          >
          > pzdr
          > sakel

Lubię Cię. :))
          • Gość: sakel Re: ReSakel IP: *.ir.intel.com / *.ir.intel.com 30.08.05, 05:43
            I ja Ciebie tez :)

pzdr
            sakel
    • antyknajak-13 Czy płacenie podatków przez polityka to jego ..... 31.08.05, 08:09
      Czy płacenie (lub nie ) podatków przez polityka to jego osobista sprawa ?
      Poglądy mogą być różne. moim zdaniem nie jest to jego osobista sprawa.
      Tymczasem rzecznik przechrzta Nałećz ani też pan Cimoszewicz nie przedstawili
      spójnej koncepcji (oświadczenia0 na czym w istocie rzeczy polegała transakcja z
      akcjami Orlenu.
      W jednym (pozyczka od dzieci) , drugim ( w imieniu dzieci) są należne podatki.
      Skąd milczenie na ten temat
      • dyrgosia Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego 31.08.05, 10:15
        Chyba czegoś nie rozumiem, oświadczenie to nie to samo co PIT, dlaczego więc
        twierdzenie, że nie zapłacił podatku, zaraz padną dalej idące stwierdzenia...
      • kurde.felek Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego 31.08.05, 22:33
        O ile pamiętam, to Szanowny Antyknajaku idzie o oświadczenia majątkowe składane
        w Sejmie RP a nie rozliczanie się z fiskusem i płacenie podatków.
        Od podatków jest urząd skarbowy a nie sejmowa komisja śledcza.
        Coś Ci się pomyliło.
        Pomyłek i uzupełniem a nawet zaniechania składania oświaczenia majątkowego, jak
        to zrobił Donald Tusk za 2004 r. - jest mnóstwo w Sejmie.
        Dlaczego nie urządzasz rabanu na pół Polski z powodu NIEZŁOŻENIA przez
        kandydata na prezydenta Donalada TUSKA oświadczenia majątkowego w Sejmie RP?
        Dlaczego nie węszysz co to Tusk ma do ukrycia, że tak jakoś mu z tym
        oświadczeniem nie tego idzie.
        Nie tylko że nie napisał ile zarobił, gdzie zarobił, jakie akcje posiada itp -
        ON WOGÓŁE NIC NIE NAPISAŁ i nic nie złożył.
        Przynajmniej jak sprawdzałem - do połowy śierpnia - takiego oświadczenia w
        Sejmie nie było. Natomist przedstawił wykaz zarobków z I połowy 2005 roku.
        Czyli co - "umkło" mu jakoś?
        Złamał prawo - jakoś cichutko, nikt tego nie traktuje jako pomyłkę,
        zapomnienie, ot taki mały ataczek amnezji!!!
        Co to te 3,5 czy 4 miesiące "zapomnienia", biedak ma tyle na głowie!
        • Gość: nieobiektywny Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:43
          czy ty jesteś jakiś ten tego ? :) Kolego, przecież komuszki by mu nie darowały
          takiego przeoczenia :) Sherlock Holmes sie znalazł :) Nadawaj do Miodowicza
          :)Poza tym kolego pomyłki Donalda 10 000 zamiaast 100 000 czy 20 000 zamiast 200
          000 przy wartości nieruchomości, czy ktoś w tym kraju wyobraza sobie ze kupi
          nieruchomośc za tyle ?? Chyba to oczywista pomyłka. Jak zapewne wiesz, Donald
          jest historykiem przez co można mu wybaczyć zapewne problemy z matematyką :) A
          tak poza tym to sugeruje urlop :)))))) Odpocznij od forum, bo się tylko
          zdołujesz chłopie. Co to za rozpacz będzie jak Tusk zostanie prezydentem :)
          Poooozdraaawiam :)
          • ja_aska Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego 01.09.05, 16:22
            przeżyliśmy wałęsę przeżyjemy i donalda.
          • kurde.felek Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego 01.09.05, 16:26
            Jakos komuszki nie zauważyły tego przeoczena - sparwdzić sobie mozesz sam na
            stronach www.sejm gov.pl - pod linkiem Tusk, oświadczenia majątkowe.
            Dlaczego mam Tuskowi wybaczać pomyłki w oswiadczeniach majatklowych,. Przecież
            on jest RÓWNY wobec prawa jak akzdy inny. Mam mu darowac pomyłśki w obliceiach.
            A jak sie biedak-historyk rąbnie w budżecie ne daj Boze - swojej kancelarii
            prezydenckiej o jakieś kilka zer i wydatki sobie zapisze np. na 60 tys. a
            wyniosą 60 mln to co wtedy będzie?!
            Ty sie jego livzeniem tak nie artw - bo o ile mu wyceny własnych chat kuleje -
            to wycena honorariów nad podziw - wysoka. Niespotykana w naszym kraju.
            Mnie wybór Tuska na predzia (nie daj Boże) - nie zdołuje.
            Już mielismy przecież różnych prezydentów - nawet elektryka po zasadniczej,
            historyk z awersją do rachunków - też będzie można jakoś przetrzymać.
            Co najwyżej będzie nam agenturalnie, bolszewicko, z fałszywymi papiórami
            dookoła, chamsko i arogancko.
            • Gość: nieobiektywny Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:32
              kurde.feler czy jak się tam zowiesz, takiś nieomylny? idę o zakład, że nie raz
              sie pomyliłeś składając jakiekolwiek oświadczenia, no chyba że nie składasz bo
              nic nie posiadasz, ideowy socjalista w zasadzie nie powinien posiadać majątku ;)

Pozdrawiam
              • kurde.felek Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego 01.09.05, 23:09
                Nie jestem socjalistą, ale sympatyzuję z kierunkami socjal-liberalnymi.
                Poza tym - moje upodobania polityczne mieszczą się w normie europejskiej i nie
                wiem dlaczego akurat to Ciebie tak rajcuje! To jakiś grzech być w Europie
                socjalistą czy socjal-liberałem?
                Od składania PIT- ow itp mam kogoś, kto sie po prostu na tym się zna i pilnuje
                mi rachunków, w banku mam tzw. osobistego doradcę.
                W cywilizowanym świecie XXI wieku o takie sprawy nie jest trudno zadbać.
                Posłowie mają znacznie wieksze możliwości niż ja.
                Nigdzie nie napisałem, żem nieomylny.
                Mnie tylko nieco wkurza - że ludzie, którzy nie są wolni od grzeszków - nie
                widzą własnych przewinień - a czepieją się innych.
                Dla TUSK jest ignorantem wobec prawa i już. Ignorantem, któremu nb.odbija być
                prezydentem kraju.
                • Gość: nieobiektywny Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:40
                  kurde.feler nie stać nas ani na liberalny socjalizm ani na socjalizm
                  przejawiający się napompowanymi wydatkami publicznymi. Zauważ, że najbardziej
                  rozwinietym gospodarkom na świecie daleko od kierunków socjal-liberalbych, zaś
                  te które się zwijają mogą się poszczycić tym, ze są krajami socjal-liberalnymi,
                  oczywiście są to uwielbiane przez Ciebie kraje europejskie :) Poza tym drogi
                  kolego, co ma piernik do wiatraka a postkomuchy do socjal-liberałów ??? Tusk -
                  ignorant ? Cimoszewicz - nie ignorant? hahaha , dlaczego on Cię nie wkurza? :)
                  masz czerwone klapki na oczach i tyle.
                  Nieobiektywny czyli ja - rok produkcji 1971, ex członek ZHP i ZSMP ;) a także ex
                  bojówkarz FMW :) tzw. niepraktykujący katolik, klasa średnia, pracownik najemny
                  jak również small przedsiębiorca :), pseudo inteligent. Pozdrawiam felera.kurde
              • ja_aska Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego 02.09.05, 09:51
                czyli tusk się może mylić a komuch nie?
                • Gość: nieobiektywny Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:41
                  Różnica polega na tym, że Tusk się pomylił a Cimoszewicz nie. Cimoszewicz po
                  prostu nie napisał :)
                  • ja_aska Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego 02.09.05, 13:07
                    tusk złamał prawo nie dając oświadczenia . zwykły pracownik wyleciałby z pracy
                    no ale tusk:-)
                  • Gość: grz Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:05
                    oszukują wszyscy...oczywiście przez `niedopatrzenie`...
                  • dyrgosia Re: Czy płacenie podatków przez polityka to jego 02.09.05, 14:28
                    "Różnica polega na tym, że Tusk się pomylił "

jedni się mylą, drudzy oszukują,...ciekawe, wszystko zależy od tego KTO się
                    myli...
    • Gość: Jurek Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 05:42
      Co to za bełkot!
    • Gość: Emeryt Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 18:56
      Im bardziej wściekle atakujecie Cimoszewicza, tym bardziej utwierdzacie mnie o
      potrzebie głosowania na niego. A ta wylicza to bzdury i beszczelne kłamstwo.
      To jedyny kandydat, który widzi biedę w naszym kraju i skromne zasiłki emerytów.
    • Gość: jar Re: Dla tych co chca glosowac na pana cimoszewicz IP: *.pai.net.pl 10.09.05, 19:09
      Ale o co chodzi? Przecież zeznannia wypełnial na dzień 1 kwietnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka