Dodaj do ulubionych

wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk

IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 16:31
szczerbaty szambonurek z wykrzywionym pyskiem ,chlapie gównem gdzie tylko sie
da. Na bilbordach facjata Donalda bez zasad. Tylko skąd PO ma na to
pieniądze ?
Obserwuj wątek
    • tuner wstydz się zomowcu. 01.09.05, 16:37
      Heniu, żygać się chce! Były milicjant, piszący na forum, że robotnicy z Kopalni
      Wójek zostali zastrzeleni, bo byli pijani, opluwający wszystko co w tym
      narodzie wartościowe pyta skąd pieniądze na kampanię jedynej partii, która nie
      doi podatników? Na pewno nie z moskiewskiej pożyczki Millera i spółki.
      Pogratulować zomowskiej czujności, psie łańcuchowy.
      • anamar Re: wstydz się zomowcu. 01.09.05, 16:44
        no nie wiem...poczucie wstydu chyba w zomo niee było zbyt mocno rozwinięte...a
        swoją drogą ubliżanie nawet zomowcom większego sensu nie ma...
        • tuner Re: wstydz się zomowcu. 01.09.05, 16:47
          Sama się na faceta nie raz denerwowałaś za kretynizmy, które wypisywał. Gdy
          patrzę, jak ktoś kto powinien do jońca życia mówić przepraszam opluwa innych,
          podsmradza i opluwa to cholera mnie bierze po prostu!
        • Gość: H56 wstydzcie się katolaki IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 17:26
          a gdzie Wasze poszanowanie WC ? potraficie tylko pomawiać i taplać sie w tym
          gó..e. Każdy kto nie katolik i ma poglądy lewicowe to pewny UBwiec, zomol,
          komunista,donosiciel. Ja wiem,że żródłem wszelkich nieszczęć Polski od zarania
          była sprzedajna katolicka prawica, która przegrywała każdą wojnę z najeżdżcą,
          nie potrafiąca się nigdy skonsolidować we wspólnym działaniu dla dobra kraju.
          Lewica rządziła tylko 45 lat, odbudowali kraj z ruin pozostawionych przez front
          i okupantów, zelektryfikowała kraj,zlikwidowała analfabetyzm, zapewniała byt i
          możliwość egzystencji każdemu Polakowi. Był 40 mld dług ale mieliśmy majątek,
          teraz dług jest trzy razy większy i majatku nie mamy żadnego. Najśmieszniejsze
          jest to, ze lewicowy system obalili sami robotnicy, oddając władzę cwaniaczkom
          spod Pewexów i hienom w koloradkach. Sram na taka demokrację, kiedy zastanawiam
          sie czy jutro będe miał co dać jeść dzieciom i co zrobię jak strace pracę.
          • Gość: Tu Gorzów Re: wstydzcie się katolaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:11
            Heniu przecież ty na rencie jesteś a tak apropos co dobrego w Kobierzynie
            słychać relki ci się przypadkiem nie skończyły?
          • Gość: mamoniowa Heniu czas na urlop !!! IP: 62.69.200.* 01.09.05, 22:36
            Widze, ze w zwiazku z 1 wrzesnia odkopales stary podrecznik do historii.
            Kobiety na traktory, 500 % normy, pomozecie? - pomozemy...itd.

Cholercia Heniu, czy wedlug twojej spiskowej teorii przypadkiem katolicy nie
            odpowiadaja za huragan Katrina ??? To by sie zgadzalo.....
            • Gość: H56 Re: Heniu czas na urlop !!! IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 22:55
              właśnie z urlopu wróciłem. Moje pokolenie z komunistycznymi przodownikami pracy
              ma tyle wspólnego co dzisiejsza młodzież z Solidarnością. Z tym huraganem to
              dałaś mi do myślenia, całkiem mozliwe, że to kara za ich obłudę.
              • Gość: mamoniowa Re: Heniu czas na urlop !!! IP: 62.69.200.* 01.09.05, 23:07
                Gość portalu: H56 napisał(a):
                Lewica rządziła tylko 45 lat, odbudowali kraj z ruin pozostawionych przez front
                możliwość egzystencji każdemu Polakowi. Był 40 mld dług ale mieliśmy majątek,

to skad ty to wszystko wiesz ??
                • Gość: H56 Re: Heniu czas na urlop !!! IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 23:19
                  trochę pamiętam
                  • Gość: mamoniowa Re: Heniu czas na urlop !!! IP: 62.69.200.* 01.09.05, 23:23
                    Pamietasz przodownikow pracy ?
                    • Gość: H56 Re: Heniu czas na urlop !!! IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 23:37
                      przodowników nie, ale zgliszcza i słomiane dachy tak
              • Gość: Post it! Re: Heniu czas na urlop !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:32
                Przecież Heniu sam pisałeś na forum , że jesteś byłym milicjantem i że teraz
                jesteś na resortowej emeryturce. Jakiej więc utraty pracy się boisz zomowcu?
                • schutzengel1 Re: Heniu czas na urlop !!! 02.09.05, 11:25
                  nigdzie nie pisałem ,że byłem milicjantem. Ja jestem na starość zabezpieczony,
                  chodzi mi o tych którzy nie mieli takiego szczęścia jak ja podjęcia pracy tam
                  gdzie ustawa gwarantuje wcześniejszą emeryturę.
                  • anamar Re: Heniu czas na urlop !!! 02.09.05, 11:31
                    schutzengel1 napisał:

> nigdzie nie pisałem ,że byłem
                    milicjantem. ...................................................................
                    ..ależ heniu!pamięć nie
                    dopisuje?

Ja jestem na starość
                    zabezpieczony,..................................................................
                    .....gratuluję jako kierowca w transbudzie odłożyłeś,czy z milicyjnej gaży?a
                    może resortowa emerytura,po uwzględnieniu zasług jest aż tak
                    dobra?

> chodzi mi o tych którzy nie mieli takiego szczęścia jak
                    ja .............................................................................
                    ..może daj ujście swoim uczuciom w caritasie?
            • Gość: K Re: Heniu czas na urlop !!! IP: *.pl / *.atrax.pl 02.09.05, 15:35
              W dobie internetu, lotow w kosmos, itd. to wszystko jest mozliwe... ;)))

Procz wlozenia helmu na lewa strone oraz trzasniecia obrotowymi drzwiami ;))))
          • Gość: elmo Re: wstydzcie się katolaki IP: *.chello.pl 06.09.05, 00:20
            dobrze ci bylo pod radziecka okupacja, pajacu? w/g ciebie kazdy kto nie komuch i
            ubol albo zomowiec to katolik od razu, tak? podobalo ci sie za komuny? trabanty,
            franie i puste pólki? ... szkoda sie dla takiego kretyna udzielać - powiem tylko
            tyle, że to przez takich wlasnie debili jak ty mamy w polsce to co mamy czyli
            postkomunistyczny, syf... a jak ci sie nie podoba demokracja, pajacu, to jedz na
            bialorus i popros o azyl lukaszenke, dostaniesz prace i opieke i bedziesz zyl
            dlugo i szczesliwie... i bez demokracji ktorej tak nie lubisz...
          • Gość: mops Re: wstydzcie się katolaki IP: *.biot.ar.szczecin.pl 12.09.05, 13:25
            Ty myślisz, że prawica nie odbudowałaby kraju po zniszczeniach wojennych. Oj co
            za brak wyobraźni. Przyjrzyj się innym krajom, jak się odbudowały po wojnie. To
            przez komunę wszystko szło i idzie jak krew z nosa. Komunizm to największa
            zakała ludzkości.
          • Gość: c Re: wstydzcie się katolaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:32
            popieram każdą władzę
      • Gość: zona pijaka Re: wstydz się zomowcu. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.09.05, 16:47
        Witaj Heniu, co wypuscili cie na warunkowe??
        A do tunera - przesadzasz, znam i wyczulam juz wczesniej Henia. Jaki z niego
        zoomowiec - coś ci sie popie..
        A ze ma takie poglady, no to co - znasz taki zespół?. Wyobraz sobie, ze wszyscy
        na tym forum sa monotematyczni - wszyscy jak jeden mąż - wlazą Tuskowi w dupe.
        I co, wszedłbys i ty? Jeśli tak toś cvel.
        • ja_aska Re: wstydz się zomowcu. 01.09.05, 16:54
          te pytania zadaje wiele gazet min polityka. i znikąd odpowiedzi. więc w czym
          macie problem do henia?
    • blackexit zomo czuwa. 01.09.05, 16:59
      komuszki zapragnely zakomunikowac ze jedynym slusznym kandydatem pzpr ordynackiej i ich pociotkow jest cimoszka. czy kogos to zaskakuje?
      • ja_aska Re: zomo czuwa. 01.09.05, 17:03
        marzy ci się brzytwa jak za czasów gett ławkowych? mógłbyś pozaznaczać?
        • Gość: 126p Re: zomo czuwa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 17:10
          ja_aska, to niezły komuszek
          • Gość: a Re: zomo czuwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 19:55
            Jaki tam komuszek poprostu blondynka.
            • ja_aska sam(aś) blondynka 02.09.05, 11:35
        • blackexit Re: zomo czuwa. 01.09.05, 21:27
          ja_aska napisała:

> marzy ci się brzytwa jak za czasów gett ławkowych? mógłbyś pozaznaczać?

marzy mi sie zebys zmadrzala. zaznaczac nie trzeba wszystko widac.
          pozdrawiam black
          • Gość: nieobiektywny Re: zomo czuwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:42
            nie Tobie jednemu się to marzy ;) Jest nas więcej :)

• Gość: zorro Re: zomo czuwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:37
              Na zmądrzenie Aśki raczej nie liczcie. Przecież wiecie kim jest.
              • anamar Re: zomo czuwa. 02.09.05, 11:36
                Gość portalu: zorro napisał(a):

> Na zmądrzenie Aśki raczej nie liczcie. Przecież wiecie kim jest.
                ................................................................................
                ....nie wiemy!
          • ja_aska Re: zomo czuwa. 02.09.05, 11:37
            ty masz chyba w przodkach tatarów: oni też robili selekcję wg wozu - co
            mniejsze zaszlachtować, co większe wyciąć.
            • ja22ek Re: zomo czuwa. 02.09.05, 12:17
              Dwa zaskoczenia właśnie przeżyłem.

Pierwsze, że ja_aska pamięta getta ławkowe.
              Drugie, że pamięta czasy tatarskie.

A trzecie - to niespodziewane jej upodobanie do krwawych scen. Po prostu nie ta
              ja_aska, co znałem dotąd.
              • ja_aska jazzek 02.09.05, 12:59
                pamietam wszystko co związane z blekim:-) a że to wszystko czasy obficie krwią
                podlane więc i wypowiedzi mam "czerwone":-)
      • Gość: 126p Re: zomo czuwa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 17:08
        mnie nie,
        toż to normalka,
        ale też mi się RZygać chce na takie dictum.
    • anika31 Czyżby wybraniec p. C tracił w sądażach 01.09.05, 21:19
      A ciekawe skąd p. Borowski ip. Cimoszewicz wzięli kase na kampanię. SDPL to
      mała partia a Cimoszewicz "absolutnie niej est kandydatem SLD"...?
      Henio daj sobie spokój.
      Jak tak bardzo chcesz wracać do komuny poproś o azyl na Kubie ale w Korei
      Północnej...
      Choć szkoda by było...
      Pozdrawiam
      • piotr33k2 Re: Czyżby wybraniec p. C tracił w sądażach 01.09.05, 22:41
        anika31 napisała:

> Jak tak bardzo chcesz wracać do komuny poproś o azyl na Kubie ale w Korei
        > Północnej...
        > Choć szkoda by było...
        > Pozdrawiam
        jeżeli chodzi o ewentualny powrót do komuny to bynajmniej nie elektorat
        borowskiego czy cimoszewicza chce tego(oni zresztą też) ale raczej elektorat
        lpr-u czy samoobrony więc nie gadaj bzdur i nie kłam.
        • Gość: mamoniowa a to ci nowina !!! IP: 62.69.200.* 01.09.05, 22:46
          piotr33k2 napisał
          jeżeli chodzi o ewentualny powrót do komuny to bynajmniej nie elektorat
          > borowskiego czy cimoszewicza chce tego(oni zresztą też) ale raczej elektorat
          > lpr-u czy samoobrony

coz za strategia !!!Ciekawe czego chce elektorat bylych sekretarzy PZPRu, o
          nich samych nie wspominajac...
          • piotr33k2 Re: a to ci nowina !!! 01.09.05, 22:56
            żadna nowina taka jest prawda i takie są fakty ,bo co jak co ale przy
            wszystkich rzadach po 90 roku w którym brała udział tak zwana była post- komuna
            to żadnej formy komunizmu w najmniejszym stopniu nie chciała i nie
            wprowadziła ,nie liczac oczywiście etatyzmu korupcyjnego ale to akurat nie
            tylko ich domena i ich grzech,psl czy krzaklewski ze swoją koterią zwiazkowo-
            dewocką był nie gorszy.
            • Gość: mamoniowa Re: a to ci nowina !!! IP: 62.69.200.* 01.09.05, 23:04
              piotr33k2 napisał:
              tak zwana była post- komuna
              >> to żadnej formy komunizmu w najmniejszym stopniu nie chciała i nie
              > wprowadziła

aha, obudzili sie rano i stwierdzili, ze PZPR byla "be " ?

Moj drogi do komunizmu droga daleka, najwyrazniej nie jestesmy narodem wybranym
              jak na przyklad Koreanczycy z polnocy. My przez 45 lat forsowalismy socjalizm !
              • piotr33k2 Re: a to ci nowina !!! 01.09.05, 23:10
                nie rano tylko juz dawno zdawali sobie sprawę że jest be ,poza tym porownaie z
                koreą jest nie trafne bo korea niema i nie miała wielkiego brata który trzyma
                ją za morde ,chyba nie myslisz że gdyby nie sowieci to socjalizm czy komuna
                utrzymalaby sie w polsce dłuzej jak miesiąc.
                • Gość: mamoniowa Re: a to ci nowina !!! IP: 62.69.200.* 01.09.05, 23:18
                  piotr33k2 napisał:
                  nie rano tylko juz dawno zdawali sobie sprawę że jest be

juz dawno...kurcze, to wkraczajac do Czechoslowacji musieli miec straszne
                  wyrzuty sumienia. Albo ci, ktorzy wydali rozkaz strzelania do robotnikow pewnie
                  demonstrowali w ten sposob niechec do systemu....

korea niema i nie miała wielkiego brata który trzyma
                  > ją za morde

no tak Korea Polnocna tak samo jak i NRD postanowily same zaprowadzic
                  socjalizm...
                  • piotr33k2 Re: a to ci nowina !!! 01.09.05, 23:50
                    do czechosłowacji wkroczyli nie tylko polacy i nie ze swojej woli a raczej z
                    przymusu ,pozatym to nie cimoszewicz i nawet miller wkraczał do czechosłowacji,
                    nawet wtedy nie byli członkami parti ,a może wkraczał tam jako żołnierz twój
                    brat ,kuzym albo wujek ? i co wyklniessz ich? odbierzesz prawo do własnego
                    zdania, wyboru czy zycia w tym kraju? nie popadajmy w paranoje ,ci politycy z
                    byłej pzpr którzy czynnie jeszcze działają to byli akurat reformatorami w
                    tamtym czasie dzięki również których kompromisowej postawie doszło do
                    pokojowej zmiany systemu i to trzeba docenic oraz uczciwie przyznać .
                    • Gość: zorro Re: a to ci nowina !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:42
                      Piotrze w główkę się uderzyłeś? Beton Pzpr- owski nazywasz reformatorami? Jakie
                      to reformy zaprowadzał Cimoszewicz czy Jaskiernia?
              • Gość: H56 Re: a to ci nowina !!! IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 23:12
                a teraz forsujemy narodowy katolicyzm, z deszczu pod rynnę.
                • piotr33k2 Re: a to ci nowina !!! 01.09.05, 23:15
                  kto forsuje to forsuje ale nie wszyscy i wcale nie trzeba wybierać miedzy
                  czarnym a białym (w domysle czerwonym) .
                • Gość: mamoniowa Re: a to ci nowina !!! IP: 62.69.200.* 01.09.05, 23:19
                  bez urazy, ale Heniu ty naprawde masz obsesje.
                  • Gość: H56 Re: a to ci nowina !!! IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 23:32
                    Ty, oczywiście nie masz obsesji na punkcie komuny.
                    • Gość: mamoniowa Re: a to ci nowina !!! IP: 62.69.200.* 01.09.05, 23:34
                      na pewno nie nawracam do niej przy kazdej sposobnosci he he
                • Gość: zorro Re: a to ci nowina !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:44
                  Kto forsuje narodowy katolicyzm??? Chyba nie Tusk , którego wątek dotyczy?
                  Henryku zwariowałeś?
                  • schutzengel1 Re: a to ci nowina !!! 02.09.05, 11:29
                    faktycznie,troszke zboczyliśmy z tematu. Nie zapominaj jednak,ze w druzynie
                    Tuska jest Rokita który zafundował Polsce konkordat.
      • feliksdzierzynski1 Re: Czyżby wybraniec p. C tracił w sądażach 02.09.05, 12:34
        sama jedz sobie do korei tu mowa jest o Polsce a nie azji
      • feliksdzierzynski1 Re: Czyżby wybraniec p. C tracił w sądażach 02.09.05, 12:48
        sama jedź do korei północnej my tu o powaznych sparwawach a ty z azja wyjeżdżasz
    • Gość: kis Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: 83.168.104.* 01.09.05, 21:27
      H56 nie jaraj tyle !
      • anamar Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 02.09.05, 11:27
        może faktycznie im coś dawali?
        • schutzengel1 Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 02.09.05, 11:34
          pewnie brom
          • anamar Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 02.09.05, 11:37
            schutzengel1 napisał:

> pewnie brom
            ................................................................................
            ...a to współczuję...
    • Gość: mamoniowa elektorat Cimoszenki wykazuje nerwowosc IP: 62.69.200.* 01.09.05, 22:43
      czyzby kiepskie wyniki w sondazach ?
      Nie martw sie Heniu, poki co, jeszcze jest dla niego miejsce na pudle !
      • Gość: H56 Re: elektorat Tuska wykazuje nerwowosc IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 23:08
        jeżeli Cimoszewicz ma coś na sumieniu, to nie mam nic przeciwko temu aby
        poniósł karę. Tylko dlaczego dopiero teraz, przed wyborami szuka sie haków
        na Cimoszewicza? Miodowicz to wstrętna szuja która stosuje Ub-eckie metody
        prowokacji.
        • Gość: Marian Re: elektorat Tuska wykazuje nerwowosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:33
          Ale z ciebie szuja a solidarność zawodowa to gdzie?
        • Gość: mamoniowa Re: elektorat Tuska wykazuje nerwowosc IP: 62.69.200.* 01.09.05, 23:36
          Miodowicz to wstrętna szuja która stosuje Ub-eckie metody
          > prowokacji.

a skad ty znasz ubeckie metody ?
          • Gość: H56 Re: elektorat Tuska wykazuje nerwowosc IP: *.comnet.krakow.pl 01.09.05, 23:40
            z opowieści
        • anamar Re: elektorat Tuska wykazuje nerwowosc 02.09.05, 09:47

Miodowicz to wstrętna szuja która stosuje Ub-eckie metody
          > prowokacji.
          ...no kogo jak kogo,ale aqrat ciebie te metody nie powinny brzydzić....
          • schutzengel1 Re: elektorat Tuska wykazuje nerwowosc 02.09.05, 11:16
            a to niby dlaczego ?
            • anamar Re: elektorat Tuska wykazuje nerwowosc 02.09.05, 11:26
              a dlatego heniu,że po pierwsze jako milicjantowi z czasu stanu wojennego takie
              metody nie są chyba obce,a po drugie obecne forumowe podsrywanko,jako żywo te
              metody przypomina...i nawet fakt podpisywania się jako anioł tego nie zmieni...
              • schutzengel1 Re: elektorat Tuska wykazuje nerwowosc 02.09.05, 11:46
                jak ja byłem milicjantem, to Ty z pewnością byłaś cichodajką urzędującą w Redzie
                • anamar było się uczyć! 02.09.05, 12:02
                  schutzengel1 napisał:

> jak ja byłem milicjantem, to Ty z pewnością byłaś cichodajką urzędującą w
                  Redzi
                  > e
                  .....czas żebyś zrozumiał,że chamstwo i buta nie załatwiają sprawy,a czasy
                  kiedy mogłeś pałą przywalić się skończyły.poza tym,w czasach gdy byłeś
                  policjantem,ja byłam małym dzieckiem.a co do cichodajek z redy-jakbyś stawiał
                  na inteligencję a nie na siłę i chamstwo,to możeby cię do obyczajówki
                  wzięli...a tak-pałę w dłoń i na ulicę!
                  • Gość: H56 Re: było się uczyć ! IP: *.comnet.krakow.pl 02.09.05, 12:44
                    Anusiu, z pałą to ja latałem, ale za dziewczynami, nigdy nie pracowałem nawet w
                    w patrolówce. Na chamstwo odpowiadam chamstwem jeżeli inne argumenty nie
                    trafiają do adwersarza. Nigdy nie byłem zwolennikiem rozwiazań siłowych, bo to
                    dobre dla imbecyli którzy nie potrafią się wysłowić. Jak zacząłem pracować w
                    resorcie to obyczajówki już nie było.
                    • anamar Re: było się uczyć ! 02.09.05, 13:00

Jak zacząłem pracować w
                      > resorcie to obyczajówki już nie
                      było............................................................................
                      ....ale,jakby to powiedzieć...k...y pozostały...
                      • swarozyc K.ur.w.a to nie zawod, to charakter... 02.09.05, 13:01
                        ntx
                        • anamar Re: K.ur.w.a to nie zawod, to charakter... 02.09.05, 13:25
                          właśnie charakter miałam na myśli...
                      • Gość: grz Re: było się uczyć ! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:04
                        ..p[ozostały do dzisiaj...!!!!!!!!!!!!111
                  • ja_aska ana 02.09.05, 13:01
                    co się dziwisz heniowi skoro gnioty z chęcią i oficjalnie robią z chłopaka a to
                    zomowca a to esbeka.
                    • anamar Re: ana 02.09.05, 13:30
                      ja_aska napisała:

> co się dziwisz heniowi skoro gnioty z chęcią i oficjalnie robią z chłopaka a
                      to
                      >
                      > zomowca a to
                      esbeka..........................................................................
                      .....qrcze,jak to robią?przecież praca w resorcie,to coś,czym szczycił się na
                      forum,poza tym"chłopak"sam napisał,że na przyśpieszonej resortowej
                      emeryturze,więc...a może owe"gnioty"pamiętają jego uwagi na temat pijanych
                      górników z wójka,albo...
                      • ja_aska Re: ana 02.09.05, 14:44
                        1. emerytura resortowa to również wojskowa.
                        2. po ostatnich "pokojowych" demonstracjach górników można mieć pewne
                        wątpliwości. przykład odry w tym utwierdza.
                        3. jakoś łatwo osobom o prawicowych poglądach wyzywać adwersarzy od ubeków i
                        zwolenników np stalina, berii. na tym forum nie można mieć innych poglądów niz
                        jedyne słuszne.
                        • swarozyc Asia 02.09.05, 14:51
                          ja_aska napisała:
                          jakoś łatwo osobom o prawicowych poglądach wyzywać adwersarzy od ubeków i
                          zwolenników np stalina, berii. na tym forum nie można mieć innych poglądów niz
                          jedyne słuszne.
                          ''''''''''''''''''''''''''
                          To zrozumiale; Osoby(starsze) o tzw. lewicowych pogladach musieli przewinac sie
                          przez UB, SB, MO, PZPR lub LWP. Tych o lewicowych pogladach, nie bedacych
                          czlonkami w/w organizacji, wykonczyli czlonkowie w/w w latach 1944-56..
                          Boze zeslij nam(wam) socjaliste patriotycznego! ..Nie mylic z narodowym!
                          • ja_aska swarku 02.09.05, 15:03
                            a ja nigdzie tam nie byłam a i tak usłyszałam, że :
                            a) jestem głupia
                            b) lubie berię
                            c) lubie stalina
                            d) przynajmniej ich popieram
                            e) wszystko na raz.
                            • swarozyc Re: swarku 02.09.05, 15:04
                              nie, to zwykle pomowienie!
                              wszyscy przeciez wiedza ze lubisz tylko mnie..
                              • ja_aska Re: swarku 02.09.05, 15:09
                                ciebie to ja kocham:-)
                                • swarozyc Re: swarku 02.09.05, 15:12
                                  ja_aska napisała:
                                  ciebie to ja kocham:-)
                                  '''''''''''''''''''''''''
                                  Cicho glupia!
                                  :-)
                          • Gość: H56 swar IP: *.comnet.krakow.pl 02.09.05, 15:08
                            karwa, ja sie jeszcze za takiego starego nie uwazam, rocznik 1956. Lewicowcem
                            stałem sie po transformacji ustrojowej, wcześniej polityka mnie waliła.
                            Patriotą jestem jedynie lokalnym.
                        • Gość: lehi Re: ana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:59
                          „na tym forum nie można mieć innych poglądów niz
                          jedyne słuszne.”
                          Jakie to Asiu poglądy są „jedyne i słuszne”, nie mam dobrego zdania o
                          politykach, nie interesuję się, aż nadto polityką, na forum zaglądam z
                          ciekawości jako naturalizowany Szczecinianin, z ciekawości co się dobrego w
                          Szczecinie dzieje i ewentualnie co w trawie piszczy....
                          • ja_aska lehi 02.09.05, 15:09
                            też tak kiedyś miałam. teraz to tylko wymiana ciosów:-)
                        • anamar Re: ana 02.09.05, 15:47
                          ja_aska napisała:

> 1. emerytura resortowa to również
                          wojskowa........................................................................
                          .....asiu,nie udawaj,że nie wiesz o pracy henia w milicji...nieładnie!
                          > 2. po ostatnich "pokojowych" demonstracjach górników można mieć pewne
                          > wątpliwości. przykład odry w tym
                          utwierdza.......................................................................
                          ...........a co mają te demonstracje do zabitych w wójku?chyba ci argumentów
                          braknie...
                          > 3. jakoś łatwo osobom o prawicowych poglądach wyzywać adwersarzy od ubeków i
                          > zwolenników np stalina, berii. na tym forum nie można mieć innych poglądów
                          niz
                          > jedyne
                          słuszne.........................................................................
                          .......czego jesteś przykładem?
                          • ja_aska Re: ana 02.09.05, 15:55
                            nikogo nie nawracam na "swoje" poglady a do tego (oprócz oddawania ciosów) nie
                            obrabiam tyłków innym kandydatom.
                      • Gość: H56 Re: ana, chłopaki to u szewca IP: *.comnet.krakow.pl 02.09.05, 14:53
                        szczyciłem sie pracą w Policji ? po prostu sie tego nie wstydzę. Sama
                        przyznałas, że jesteś młoda, więc co Ty możesz wiedzieć jak było naprawdę.
                        Widziałaś górników pod Sejmem ? resztę dośpiewaj sobie sama. Ja doświadczyłem
                        osobiście tego jak z tłumem atakuje sie mundurowych, a potem już jako mundurowy
                        co sie czuje podczas takiego ataku
                      • Gość: K Re: ana IP: *.pl / *.atrax.pl 02.09.05, 15:42
                        A jesli byli trzezwi to skad wiesz ?? A moze nie byli ?? Przeciez tam nie
                        bylas...

Zreszta, podobno mamy demokracje i chyba kazdy moze napisac, co mu sie zywnie
                        podoba. Najlepiej jeszcze jakby wszystko poprzec dowodami, co z oczywistych
                        wzgledow, jest utrudnione...

Bo jak narazie to wszystko wyglada tak, jakbym ja napisal "Malysz ch*j" i co
                        wtedy? ;))

Pozdro
                        • Gość: AntyAnty Prawica ukarana za manipulacje!!! IP: *.internet.v.pl 07.09.05, 00:18
                          Manipulacje -panowie Miodowicz oraz rowniez szef czyli Tusk nie popłaca na
                          dłuzsza mete

Prawica została przez ludzi ukarana

Na razie UB-eckie Wprost oraz Springerowski Newsweek potracily po ponad 17%
                          czytelnikow majacych w duzej czesci dosc manipulacji
    • Gość: lehi Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:53
      „Lewica rządziła tylko 45 lat, odbudowali kraj z ruin pozostawionych przez
      front
      możliwość egzystencji każdemu Polakowi.”- oj Henryk, „wyprodukowała” też
      homosovieticus, skutki tego będziesz miał jeszcze przez dwa pokolenia i może
      wtedy dogonimy Portugalię. NRD swego czasu była 7 potęgą świata, podobno.....
      • Gość: H56 Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.comnet.krakow.pl 02.09.05, 08:25
        a to niestety też prawda, oby tylko dwa pokolenia.
      • Gość: Ciekawski A co z fałszywka-cytatem Jaruzelskiego a nie Cimos IP: 62.69.192.* 05.09.05, 23:20
        A co z fałszywka-cytatem Jaruzelskiego a nie Cimoszewicza??

I czy ta baba za taki ewidentny przekter wyborczy jeszcze pracuje w publicznym
        radio??
        • Gość: Szczecinianin A co z fałszywka-cytatem Jaruzelskiego a nie Cimos IP: *.internet.v.pl 06.09.05, 19:40
          A co z fałszywka-cytatem Jaruzelskiego a nie Cimoszewicza?

Nawet jak baba wyleci za przekter z roboty (a powinna-to nie jest jej,a
          publiczne radio z dodatkowym obowiazkiem netralnosci) to i tak przyklejane g..
          zawsze gdzie zostanie
    • Gość: Fm h56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:02
      skąd pieniądze ? Dzieci Cimoszewicza mu pożyczyły na procent wyżśzy niż wzrost
      Orlenu
      • Gość: vioxx Re: h56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:06
        No właśnie! A z faktu, czy pożyczkę ta zarejestrował nie będzie się tłumaczył.
        Pytanie zaś, skąd dzieci miałe uznaje za sukinsyństwo!! A w ogóle to sprawa
        polityczna.
    • Gość: K Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.pl / *.atrax.pl 02.09.05, 15:33
      Podobno wyliczyli, ze PO wydalo na kampanie, takze Donalda (a nie wolno jej) 35
      milionow zl. Wiekszosc to jakis kredyt, ktory zostal jej udzielony przez PKO,
      bo ponoc PO ma jakis projekt uchwaly, dzieki ktorej PKO nie polaczy sie z
      BPH...

teraz pytanie: ile w tym prawdy albo niech ktos to "potwierdzi"...
      • anamar Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 02.09.05, 15:51
        ponoć k jest nekrofilem....
        • Gość: H56 jaka mać taka nać ? IP: *.comnet.krakow.pl 02.09.05, 16:13
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=28503268&a=28533248
          • schutzengel1 agent specjalny Brochowicz ,prowokatorem ? 03.09.05, 08:11
            no proszę zaczyna coraz bardziej cuchnąć, krakowskie szambonurki kombinuja jak
            mogą. Miodowicz, Brochowicz, pewnie i Rokita palce maczał w tej prowokacji.
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2898629.html
          • anamar Re: jaka mać taka nać ? 04.09.05, 10:50
            no faktycznie popełnił straszne przestępstwo,żee się do pzpr nie zapisał.masz
            rację heniu.to nie do wybaczenia!
    • Gość: optymistka Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.clgrab01g01.dialup.ca.telus.com 03.09.05, 20:30
      Nie stac cie na kulturalniejszy jezyk? Czytac twoje hasla to obrzydliwosc!!!
      • schutzengel1 wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk 04.09.05, 08:25
        optymistko ,to nie moje hasło, powieliłem go z krakforum, bo uważam ,ze trafnie
        oddaje rzeczywistość kampanii kaczora Donalda.
      • anamar Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 04.09.05, 10:51
        Gość portalu: optymistka napisał(a):

> Nie stac cie na kulturalniejszy jezyk? Czytac twoje hasla to obrzydliwosc!!!
        ......to ty faktycznie optymistka jesteś....
    • henryk.log wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk 04.09.05, 08:16
      Panie Heniu!, może przyostro nieco ale barwnie oddałes Pan co Tusku należne!
      Wyobraź se Pan, że i mnie ów Tusk nieproszony bokiem wchodzi do auta,
      gdziekolwiek bym sie nie ruszył.
      Szczecin śliczne miasto!, za kie grzechy na każdym jego zakręcie facjata Donalda
      sie szczerzy!!
      Pzdr
      >imiennik<
      • schutzengel1 Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 04.09.05, 08:42
        a to prawda, jeżdziłem ostatni trochę do centrum autostradą Poznańską i te
        jego ślepia dekoncentrowały mnie w jeżdzie z pięć razy, tylko do krzyżówki z
        Dąbrowskiego. Najciekawsze jest to, ze na każdym bilbordzie jest tylko nazwisko
        Tusk. Pewnie się bał ,że przy imieniu Donald niewidzialna ręka dopisałaby Kaczor
        i byłoby 'prezydent kaczor Donald Tusk'. Pozdrowionka
      • anamar Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 04.09.05, 10:52
        henryk.log napisał:

> Panie Heniu!, może przyostro nieco ale barwnie oddałes Pan co Tusku
        należne!........................................................................
        ....taa,oko wypadło temu misiu!

• Gość: grz Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 10:51
      człówiek nieobecny gtrochę a tu taka walka przedwyborcza ...w swoim gronie....
      • Gość: Ciekawski wokół szamba słychać plusk,to kampanię zacząłTusk IP: 62.69.192.* 04.09.05, 23:52
        a czy bedzie debata Tusk -Piechota,czy tez Tusk sie boi
        • Gość: grz Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:54
          pan Jacek nie pracował na wysokich kominach...
          • Gość: Demokrata szambo w (części) PO IP: 217.153.6.* 05.09.05, 08:56
            Z tym, że cenie Tuska, Komorowskiego, Litwińskiego, a nie znosze Rokity,
            Miodowicza, NicRaza i tym podobnych

Boje się,że oddając swój głos na Litwińskiego w sumie przypadnie on NicRazowi,a
            tego na pewno nie zaakceptuje

I nie wiem zatem na kogo oddam głos, bo Arek L może się z tym miejscem w ogóle
            nie załapać

Chciałem głosować na demokratów.pl ale ci moga w ogóle nie wejść,więc ???

A może przekornie jednak na demokratów lub SDPl w zależności od tego, kto
            miałby większe szanse na wejście do Sejmu

Bo w PO demokratów jest zbyt mało i mój głos mógłby zostac ukradziony przez
            tupeciarzy
          • Gość: Czytelnik Ranking Dziwisza-Tusk,Cimoszewicz,Giertych,Kaczor IP: 62.69.192.* 05.09.05, 22:49
            Abp Dziwisz przyjmował kandydatow na prezia w takiej kolejnosci

I jak tu sie nie dostosowac do zyczenia Jego Eminencji

Owieczki słuchajcie
      • Gość: kroolis77 Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.bulldogdsl.com 06.09.05, 15:21
        Mieszkam za granica, 50 lat odbudowy Polski dalo tyle ze ludzi w moim wieku
        malo obchodzi Polska, zmarnowano prace naszych dziadkow i rodzicow, wystarczy
        spojrzec na tempo rozwoju bloku zachodniego i wschodniego, a co do wojen ktore
        prawica przegrala, a jaka wygrala lewica?? PRL to falszowanie historii,
        bezkarnosc przestepcow (wladzy) na skale niespotykana, oligarchia, i kraj
        wiezienie, paszporty w urzedzie itd, Jak sobie nie radzisz albo panstwo musi ci
        dawac to przykro ale jestes heniu dupa nie facet. I nie nie jestem robolem za
        grosze bo to podstawowy argument frustratow.
        Pozdrawiam
    • Gość: NicRaz wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk IP: 62.69.192.* 04.09.05, 23:57
      Tusk jeszcze jako tako,ale to otoczenie

W Szczecinie np taki NicRaz -nadmuchany zarozumiały balon :-(
    • Gość: NicRaz wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk IP: 62.69.192.* 05.09.05, 00:12
      a ską tyle kasy??

Taki NicRaz bezczelnie oświadcza,ze stac go (PO) na dowolna ilosc ogloszen (tak
      jak billboardow):

Nie zrezygnuję. Będę tak długo zamieszczał ogłoszenia
      • Gość: grz Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 00:15
        z jakiś przekrętów?
        czy z darowizn?
        a czemu ojciec Rydzyk na PO nalatuje i wyzywa?
      • Gość: grz Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 00:17
        a czemu Nitras nie odpowiada na zaproszene pana piechoty do biura poselskiego?
        przecież też jest wyborcą...
        • Gość: AntyNicRaz wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk IP: 217.153.6.* 05.09.05, 08:21
          Bo NicRazowi nie chodzi o debate,ale o ogloszenia

My "zasługujemy na wiecej" (ponaklejane na tramwajach NicRaza),ale na pewno nie
          to zero

Przyczepił się taki do porządnej (w dużej części partii) i chciałby wypłynąć
          • Gość: AntyNicRaz wokół szamba wrzask,to kampanię zaczął NicRaz IP: 217.153.6.* 05.09.05, 08:59
            cytuje

Panie Nitras, niech pan powie jakimi sposobami przygtowuje się pan do takiej
            debaty!
            Niech Pan powie zgromadzonym tu, że w piątek na spotkanie J.Piechoty z
            wyborcami, przysłał pan 3 kolegów z młodzieżówki. Proszę powiedzieć też, że
            mieli ukryty dyktafon. No a skoro jesteśmy przy dyktafonie, to może zechce pan
            powtierdzić, że skoro dyktafon to i nagrywanie.
            A co Pan zamierza zrobić z tymi nagraniami? Powie nam pan?
            Bo ja wiem... wiem, że odda je Pan do opracowania "specom od odwracania kota
            ogonem" z Uniwerku, wiem też że oni opracują panu nie tylko zestaw odpowiednio
            niewygodnych pytań jak ale także zestaw właściwych odpowiedzi.
            Świetnie! Brawo! Jest pan niesamowicie kreatywny :/
            • Gość: H56 Kaczor Donald kłamie bez zająknięcia ! IP: *.comnet.krakow.pl 05.09.05, 10:00
              www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050905/kraj/kraj_a_3.html
              • Gość: KaczkaDziwaczka Re: Kaczor Donald kłamie bez zająknięcia ! IP: 217.153.6.* 05.09.05, 14:38
                W czasie akcji "Kampania kontrolowana" ujawniamy, kiedy politycy mówią
                nieprawdę. Dziś bierzemy pod lupę wypowiedz kandydata na prezydenta: Donalda
                Tuska .Jak się okazało - mija się z prawdą, kiedy mówi o pieniądzach

Fałsz

Donald Tusk (PO) : "W Sejmie zobaczyłem chore układy. Postanowiłem z tym
                walczyć. Założyłem Platformę Obywatelską. Zdecydowaliśmy, że nie będziemy brać
                pieniędzy z Waszych podatków" (w ulotce którą w ostatnich dniach dostali
                mieszkańcy większych miast).

Prawda
                Nieprawdziwe jest ostatnie zdanie. PO w 2001 r. dostała refundację kosztów
                kampanii, czyli pieniądze za wprowadzenie posłów do Sejmu.

Pieniądze pochodziły z budżetu, czyli z naszych podatków.

PO otrzymała po kampanii wyborczej w 2001 r. 7 258 628 zł tzw. dotacji
                podmiotowej informuje Mirosława Ekiert z PKW. Większość kwoty PO przeznaczyła
                na spłatę długu zaciągniętego na poprzednie wybory. W tym roku zamierza zrobić
                podobnie kredyt chce spłacić z refundacji kosztów kampanii. Ponownie skorzysta
                więc z pieniędzy z podatków. PO nie miała prawa natomiast, w przeciwieństwie do
                innych ugrupowań, pieniędzy z budżetu przeznaczonych na finansowanie partii,
                gdyż, bo startując w wyborach 2001 r., nie była partią. Teraz PO już jest,
              • Gość: kroolis77 Re: Kaczor Donald kłamie bez zająknięcia ! IP: *.bulldogdsl.com 06.09.05, 15:22
                Mieszkam za granica, 50 lat odbudowy Polski dalo tyle ze ludzi w moim wieku
                malo obchodzi Polska, zmarnowano prace naszych dziadkow i rodzicow, wystarczy
                spojrzec na tempo rozwoju bloku zachodniego i wschodniego, a co do wojen ktore
                prawica przegrala, a jaka wygrala lewica?? PRL to falszowanie historii,
                bezkarnosc przestepcow (wladzy) na skale niespotykana, oligarchia, i kraj
                wiezienie, paszporty w urzedzie itd, Jak sobie nie radzisz albo panstwo musi ci
                dawac to przykro ale jestes heniu dupa nie facet. I nie nie jestem robolem za
                grosze bo to podstawowy argument frustratow.
                Pozdrawiam
      • Gość: KaczkaDziwaczka A komuchy od Kaczorów to jeszcze gorsi IP: 217.153.6.* 05.09.05, 14:39
        Z innego forum:

"Komuchy od Kaczorów zapowiedzieli nacjonalizację po wyborach :)

Jezu, ta koalicja PoPisów będzie jeszcze bardziej pedalska niż to AWSo-
        UW :))))
        "
    • Gość: Ciekawski wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk IP: 62.69.192.* 05.09.05, 19:29
      i nagle ma 41%??
      • Gość: Ciekawski wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk IP: 62.69.192.* 05.09.05, 20:55
        ooo-moze dlatego zyskał,gdyz

"- Szef Platformy Obywatelskiej, kandydat tej
        partii na prezydenta, Donald Tusk, zapowiedział w wywiadzie dla
        PAP, że jeśli wygra wybory, odejdzie z PO, bo "partyjny prezydent
        jest w Polsce nie do zaakceptowania"."
        • Gość: Ciekawski wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk IP: 62.69.192.* 05.09.05, 20:57
          to było z oficjałki PO,ale nic sie nie zająknelimze pomysł sciagneli od
          Kwasniewskiego/SLD

Plagiaty kosztuja!!!
    • Gość: Ciekawski a POPIS to przeciez SLD!!! IP: 62.69.192.* 05.09.05, 21:13
      Mozna sie pogubic :-(

To jak ktos zakresli POPIS to na kogo głosuje??

PO, Pis czy SLD??

No kto potrafi wyjasnic???
      • Gość: Ciekawski a PiS bedzie budowac wysypiska i kościoły!!! IP: 62.69.192.* 05.09.05, 21:34
        www.pis.pl/ofirmie.html
        • Gość: Ciekawski Re: a PiS bedzie budowac wysypiska i kościoły!!! IP: 62.69.192.* 05.09.05, 21:35
          Chwala sie m.in,ze

" Budujemy z dobrym skutkiem:

obiekty związane z ochroną środowiska

- wysypiska śmieci

obiekty budownictwa sakralnego
      • Gość: Ciekawski Re: a POPIS to przeciez SLD!!! IP: 62.69.192.* 05.09.05, 21:38
        oj cieniutko- a tacy znawcy polytyki tu sa:

Popis Jan Walenty okreg 35/kandydat SLD pozycja 5
        • Gość: Ciekawski a Heretyk to oczywiscie z SLD!!! IP: 62.69.192.* 05.09.05, 21:52
          tez kandydat:-)
    • Gość: Ćwierćtusk Tusk wisi wysoko IP: 62.69.192.* 05.09.05, 21:49
      Sztab wyborczy PO zawiadomił policję, że ktoś niszczy billboardy z ich
      kandydatem na prezydenta i psuje wizerunek kandydatów do Sejmu

Pozostałe komitety wyborcze są w gotowości: jeżeli ktoś podniesie flamaster na
      naszego kandydata, też zawiadomimy odpowiednie organa ścigania - przestrzegają.

Billboardy z Donaldem Tuskiem - kandydatem PO na prezydenta odniosły największe
      obrażenia. Plakat, który wisi na wiadukcie przy ul. Sczanieckiej, wymieniany
      był dwa razy i znów ktoś przy ustach Tuska dorysował "chmurkę", a na niej
      niecenzuralne słowa.

Tusk "wisi" wysoko, ale można się do niego wdrapać po murku.

• Gość: Ciekawski czy skazany Kaczor może startować?? IP: 62.69.192.* 05.09.05, 23:35
      Przecież chyba nie spełnia warunków podstawowych-jest prawomocnie skazany

I nie przeprosił,ani nie zapłacił należnych grzywien i innych płatnosci na cele
      charytatywne
      • Gość: SamSwój Re: czy skazany Kaczor może startować?? IP: 217.153.6.* 06.09.05, 13:56
        pewnie Prawo jest dla maluczkich,a gdzie tam Sprawiedliwość :-(

(jak z Kargulami)
    • Gość: Szczecinianin Pozbył sie bezwstydnik nawet imienia !!! IP: *.internet.v.pl 06.09.05, 19:42
      Juz nie ma na imie Donald, ani nawet Kaczor tylko Prezio :-(
      • anamar Re: Pozbył sie bezwstydnik nawet imienia !!! 11.09.05, 10:24
        Gość portalu: Szczecinianin napisał(a):

> Juz nie ma na imie Donald, ani nawet Kaczor tylko Prezio :-(
        .......boże,jakie straszne wykroczenie!imienia nie napisał!wiadomo przecież,że
        imię najważniejsze!
    • adaur Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 10.09.05, 10:12
      Kto lubi czerwone świnie ?
      Chyba czerwony wieprz....
      • Gość: H56 Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.comnet.krakow.pl 10.09.05, 13:08
        adaur ? wspak ruada. Jak wykasuje się a, wychodzi ruda. Rude to wredne ludzie
        ponoć.
        • ja_aska Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 10.09.05, 13:20
          nie wszystkie, heniu!!!!!!!!!!!!!
          • kapeador Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 10.09.05, 15:11
            Gość: H56 02.09.05, 15:08 + odpowiedz

karwa, ja sie jeszcze za takiego starego nie uwazam, rocznik 1956. Lewicowcem
            stałem sie po transformacji ustrojowej, wcześniej polityka mnie waliła.
            Patriotą jestem jedynie lokalnym.
            • kapeador Na wstępie był cytat ,Schutzstaffeln,z Twojej 10.09.05, 15:18
              wypowiedzi i muszę stwierdzić,że w całej rozciągłości się z Tobą zgadzam:
              lewicowcem jesteś stransformowanym
              politykiem walniętym
              patriotą lokalnym
              i inteligentem w 1/4 (czyli w ćwierci)
              - co daje się natychmiast zauważyć...
              • Gość: H56 kapeador,a jaki był twój stary nick ? IP: *.comnet.krakow.pl 10.09.05, 23:10
                badaczu postów
                • kapeador Chodzi Ci o listę Tajnych Współpracowników? 11.09.05, 14:26
                  Powinieneś to wiedzieć, w końcu sprawowałeś nadzór...ale powiem Ci.O ile
                  pamiętam to chyba coś na Schutz ( może Selbstschutz?)
                  • schutzengel1 Re: Chodzi Ci o listę Tajnych Współpracowników? 11.09.05, 15:04
                    nie, o gówna wypływające co jakiś czas na forum, takie jak ty, albo menel.
                    To ,że wątek jest o szambie, nie znaczy, ze nieczystości muszą sie wylewać.
                    • kapeador A fe, Schutzstaffeln,Ty i te Twoje zomowskie 11.09.05, 18:02
                      maniery...Przypominam, to nie budka z piwem, tylko forum dla (przynajmniej z
                      założenia)inteligentnych ludzi..o ile, oczywiście wiesz o czym mówię.
                      • henio56 tak,tak, ty jestes taka inteligencja inaczej 11.09.05, 21:43
                        katolicko-patriotyczno-prawicowa
      • Gość: Wyborca wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk IP: 217.153.6.* 12.09.05, 09:28
        Smiałbym sie bardzo jakby rzeczywiscie wyniki prawyborow w Szczecinie sie
        potwierdzily choc w polowie dla 2 pierwszysch partii i aroganckie ugrupowania
        d. AWS (ukrywajace sie pod szyldami Popis( , ktore juz dziela stołki do
        ostatniego niemal szczebla (wraz ze sprzataczkami) miały max 30%

Inaczej nikogo nie bedą szanowac -ani faktów,ani tego,ze zasługujemy na wiecej
        (niz oni!!!)
        • Gość: H56 Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.comnet.krakow.pl 12.09.05, 12:20
          wszystkie media na siłę promują Tuska i PO, nawet Kaczyńskiego dali w odstawkę.
          To nie jest uczciwa kampania.
          • hotcat01 Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął 12.09.05, 12:23
            no nie jest, przykład "uczciwej" masz zapewne na Białorusi :) bo już się chyba
            rozpoczęła.
          • Gość: EA Re: wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął IP: *.danmax.pl / 213.155.191.* 12.09.05, 12:33

> wszystkie media na siłę promują Tuska i PO, nawet Kaczyńskiego dali w odstawkę.
            > To nie jest uczciwa kampania.

Najwyrażniej nie znasz bajki o lisie i winogronach... Ezopa chyba w oryginale...
            • kapeador Tak Was szkolili (c)h56?Że świat składa się z 12.09.05, 21:01
              inteligencji katolicko-patriotyczno-prawicowej i reszty
              leninowsko-kosmopolityczno-lewicowej ?
              • kapeador EA, H56 nie zna raportu starszego posterunkowego 12.09.05, 21:05
                Ezopa o lisie i winogronach. Starszy posterukowy Ezop po prostu pracował w innym
                komisariacie.
        • Gość: Zrozpaczony wokół szamba słychać plusk,to kampanię zaczął Tusk IP: *.internet.v.pl 12.09.05, 23:48
          Ogladajac program na TV Gryf z Piechota i Zaremba to widac jakie tragiczne moze
          byc jesli w sumie 6 takich jak Zaremba mialoby dostac sie do Sejmu z naszego
          okregu wyborczego z PO

:-(
          • Gość: H56 PO partią czarnych pułkowników !!! IP: *.comnet.krakow.pl 13.09.05, 08:11
            Miodowicza i Brochwicza.
            • Gość: heniuś said Re: PO partią czarnych pułkowników !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:26
              Rzekł stary ubek.
              • Gość: H56 Re: PO partią czarnych pułkowników !!! IP: *.comnet.krakow.pl 13.09.05, 16:28
                Jeszcze Szewdowski i Nowek
                • kapeador A schutzstaffeln?Też byli czarni. 13.09.05, 23:22
                  • Gość: H56 gratulacje dla czarnych pułkowników bezpieki z PO IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.05, 16:10
                    wykończyliście Cimoszewicza i SLD w pięknym inkwizycyjnym stylu. Szkoda
                    tylko ,że tak śmierdzi wokół was.
                    • maruthi Re: gratulacje dla czarnych pułkowników bezpieki 14.09.05, 16:12
                      cel uswieca srodki...

maruthi
                      • Gość: *** Re: gratulacje dla czarnych pułkowników bezpieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 16:54
                        Nieprawda, nie każdy cel i nie wszystkimi środkami.
                        Bolszewickie metody ponoć w tym kraju są tepione jak cholera!Nieprawdaż, ino
                        mają takie malutkie Tuskowe wyjętki, bo po władze trzeba sięgac po trupach.
                        A wtedy PO nie śmierdzi pod nosem praktyka rodem z NKWD...
                    • hotcat01 Re: gratulacje dla czarnych pułkowników bezpieki 14.09.05, 16:14
                      chyba sam się wykończył
                      • Gość: H56 Re: gratulacje dla czarnych pułkowników bezpieki IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.05, 16:41
                        a moze mu grozili i został zmuszony do wycofania się z wyborów ? szkoda ,że
                        tych kwitów z giełdy nie pokazał
                        • Gość: *** Re: gratulacje dla czarnych pułkowników bezpieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 16:52
                          Gdyby pokazał zaraz by speckomisja wszystkich prezesów po kolei wzywałaby na
                          przesłyuchanie, Maciarewicz z Giertychem nasłali prokuratorów itp.
                          • Gość: H56 Re: gratulacje dla czarnych pułkowników bezpieki IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.05, 17:28
                            ale ta komisja już chyba zakończyła działalność. Po wyborach sprawą zajmie się
                            św.Inkwizycja
                            • block-buster H-56 sie od Tuska.Pogadamy za miesiac... 15.09.05, 18:43
                              Chyba tytul zrozumiales,kolego z Krakowa,dokladnie.A za miesiac zglos sie na
                              szczecinskie forum z tym samym nickiem,bo zamierzam cie opluc sytuacyjnie i
                              osmieszyc...
                              • henio56 robię w gacie ze strachu 15.09.05, 23:37
                                Bogaci zdecydowali, ze wygrać ma Donald. Wszyscy co nakradli w pierwszych
                                latach transformacji teraz będą chcieli zalegalizować swoje łupy. Będa na niego
                                i PO, głosować sekretarze PZPR, ,kler, b.cynksiarze, SB-ecy i styropianowcy,
                                nawet komunistyczna Nina XYZ juz się do niego pucuje.
                                Widzisz, ja jestem socjaldemokratą i chciałem głosować na Cimoszewicza,
                                niestety zwolennicy Tuska w perfidny sposób wyeliminowali go z gry.
                                Być może sam Cimoszewicz coś miał na sumieniu, ale dlaczego miałbym mu nie
                                wierzyć ,że jest czysty ? skoro intrygami zajmują się ludzie typu Konstanty
                                Miodowicz s.Alfreda.
                                Tuska jako prezydenta mogę przełknać, ale PO z konkordatowym zdrajcą, Maryją
                                Rokitą ,nie.
                                • kapeador Ale socjaldemokratą,oczywiście,stransformatowanym 16.09.05, 00:50
                                  • Gość: H56 Re: Ale socjaldemokratą,oczywiście,stransformatow IP: *.comnet.krakow.pl 16.09.05, 09:43
                                    zapewniam Cię, że nie
                                    • kapeador Jakże to? Pisałeś,że lewicowcem jesteś 16.09.05, 16:47
                                      stransformatowanym.Nie mam nic przeciwko prawdziwym socjaldemokratom, niestety,u
                                      nas jest tak, że socjaldemokraci to dawni PZPR-owcy ( a przeciwko tym mam, i to
                                      wiele)
                                      • Gość: H56 Re: Jakże to? Pisałeś,że lewicowcem jesteś IP: *.comnet.krakow.pl 16.09.05, 16:56
                                        a socjaldemoktata to prawicowiec ?
                                        • kapeador Zatem przyznajesz,że lewicowcem jesteś stransfor- 16.09.05, 21:51
                                          matowanym.Pytanie- tylko z czego?.PZPR?
                                          • Gość: H56 Re: Zatem przyznajesz,że lewicowcem jesteś strans IP: *.comnet.krakow.pl 17.09.05, 09:43
                                            ciężko z Tobą prowadzić konwersację ,jeżeli na siłę próbujesz narzucić swoje
                                            racje.
                                            • ja_aska Re: Zatem przyznajesz,że lewicowcem jesteś strans 17.09.05, 11:53
                                              jeśli nie byłam w pzpr nie mogę być socjaldemokratką?
                                              • kajmakan Kłopoty z percepcją, H56? 17.09.05, 13:44
                                                Spróbuję to wyjaśnić "jak krowie na rowie"
                                                1)pisałeś najpierw, że jesteś lewicowcem stransformatowanym
                                                2)potem napisałeś,że jesteś socjaldemokratą
                                                3)ponieważ socjaldemokrata to, jak błyskotliwie zauważyłeś,lewicowiec-odpisałem
                                                4)"ale socjaldemokratą,oczywiście,stransformatowanym"
                                                5)na co Ty: "zapewniam cię,że nie"
                                                6) na co ja: "jakże to, pisałeś że jesteś lewicowcem stransfoirmatowanym"
                                                7)na co Ty " a socjaldemokrata to prawicowiec" ( i tu już widać, że tracisz
                                                wątek)
                                                8)na co ja:" a zatem przyznajesz,że lewicowcem jesteś stransformatowanym"(no bo
                                                skoro socjaldemokrata to lewicowiec a wcześniej pisałeś,że lewicowcem jesteś
                                                stransformatowanym)
                                                9)na co Ty: (już zupełnie be sensu) "ciężko z Tobą prowadzić konwersację ,jeżeli
                                                na siłę próbujesz narzucić swoje racje".
                                                TERAZ ZROZUMIAŁEŚ?Jeżeli zwróć się do kogoś,kto Ci to wytłumaczy.
                                                • kajmakan Ty też ,Jajaśka,masz kłopoty?.Napisałem tylko: 17.09.05, 13:52
                                                  Nie mam nic przeciwko prawdziwym socjaldemokratom, niestety,u
                                                  nas jest tak, że socjaldemokraci to dawni PZPR-owcy ( a przeciwko tym mam, i to
                                                  wiele)
                                                  Czy,na Boga,z tego wynika,że kto nie był w PZPR nie może być socjaldemokratą.
                                                  Oczywiście,że może.Co więcej może nim zostać nawet faszysta czy wielbiciel ojca
                                                  Muchomorka,czyli PZPR-owiec też - i w latach 90 XX wieku było to nawet nagminne.
                                                  • Gość: a Re: Ty też ,Jajaśka,masz kłopoty?.Napisałem tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 23:42
                                                    A jak jestem w CDU to mogę być socjaldemokratą?
                                                • Gość: H56 Re: Kłopoty z percepcją, H56? IP: *.comnet.krakow.pl 18.09.05, 12:15
                                                  z percepcją to chyba u Ciebie coś nie tak. Gdybyś czytał moje wcześniejsze posty
                                                  to wiedziałbyś ,ze polityka mnie brzydzi. Mam poglądy lewicowe, ale to wcale
                                                  nie znaczy, ze nie mogę zagłosowac na prawicę, jeżeli będzie to partia która
                                                  rozdzieli kościół od państwa, zajmie się przyszłościa a nie przeszłościa sprzed
                                                  mego urodzenia, nie bedzie wojowała z naszymi sąsiadami. Będzie partią dialogu,
                                                  a jej członkami będą ludzie którzy ponad własny interes będa przedkładać sprawy
                                                  rozwoju gospodarczego narodu polskiego. PRL był państwem, w którym aby godnie
                                                  zyc ,trzeba było kombinować. Niby państwo policyjne, ale brali i kradli wszyscy.
                                                  Teraz kazdy mówi ,ze był patriota bo niszczył system. Do 1987r. byłem kierowcą
                                                  i pracowałem w kilku przedsiębiorstwach. Nigdy nie płakałem ,że jest mi żle bo
                                                  potrafiłem zakombinować. W Transbudzie nauczono mnie krecić licznik, fałszowac
                                                  kartę drogową, sprzedawać na lewo paliwo i robić fuchy.Kiedy pracowałem w PTHW
                                                  na poczatku jeżdziłem na dostawach po sklepach, nigdy nie okradłem żadnej
                                                  dostawy a pomimo to, lodówke i spiżarnie miałem pełną. Wiem ,ze były kartki,
                                                  ale ja ich nie pamietam w praktyce, bo prowadziło sie handel wymienny na towary
                                                  deficytowe. Miałem manka na towarze za który musiałem zapłacić ,ale się
                                                  zarabiało na handlu wymiennym właśnie tym towarem. Byłem ,młody ,piekny i w
                                                  d..ie za przeproszeniem miałem politykę. Interesowały mnie tylko nowe podboje
                                                  sercowe oraz balangi.Rewolucje Solidarności traktowałem jako przygodę i cheć
                                                  odwetu na ormowcach, milicjantach i aktywistach komunistycznych którzy mi
                                                  wlepiali mandaty za wykroczenia których nie popełniłem. W pewnym sensie byłem
                                                  zmuszony do uczestnictwa w tym zrywie, bo kto nie był w Solidarnosci był
                                                  wrogiem i podejrzany o sprzyjaniu komunistycznym władzom, takim osobom
                                                  odbierane były lepsze samochody i ladowały na dostawach do małych sklepików.Ja
                                                  byłem wtedy w kilkunastoosobowej grupie osób szczecińskiego PTHW które jeżdziły
                                                  po Polsce. Kraków był kolejnym etapem, kiedy to miałem wyjechać na tzw. eksport
                                                  do Iraku.Niestety ale sie juz nie załapałem. Poznałem ładną laske, założyłem
                                                  rodzinę i zaczeły sie kłopoty związane z transformacja, likwidacja zakładów
                                                  pracy itp. wyjechałem do Berlina Zach. Po powrocie który nastąpiła po obaleniu
                                                  muru, wykorzystałem szanse jaką była możliwość podjęcia pracy w organach
                                                  ścigania i tak już zostało. Umiejetności jakie posiadałem w nawiązywaniu
                                                  kontaktu z ludźmi z różnych srodowisk bardzo pomogły mi w pracy.
                                                  Jednak to z czym sie spotkalem, zaczeło mi otwierać oczy, co się dzieje
                                                  naprawdę. Karano ludzi którzy chcieli coś zmienić, a tuzy komunistyczne i tzw.
                                                  styropianowcy byli bezkarni. Sam kilka razy zostałem postawiony pod murem, albo
                                                  praca albo bezrobocie,byłem wtedy za malutki aby podskoczyć. Robiłem tzw.
                                                  wywiady srodowiskowe dla kandydatów do Policji. Kadrę oficerską dzisiejszej
                                                  Policji w 50% stanowią dzieci byłych oficerów milicji i SB,30% to byli
                                                  milicjanci i Sb-ecy /kapral Kosiba to mój kolega z Komendy Rejonowej/.Tylko 20%
                                                  to ludzie z nowego narybku ale niestety bez możliwości awansowania. Odszedłem
                                                  ze słuzby, miedzy innymi, ze patologia w Policji pomimo toczacych się zmian,
                                                  trwa nadal i wszelkie sygnały z mojej strony aby to zmienić, kończyły sie tylko
                                                  na represjach wobec mojej osoby i osób ze mna współpracujacych. Byłem
                                                  zwiazkowcem,ale to pic na wodę fotomontaż, rządzi tam stara gwardia, a w
                                                  strukturach krajowych szefami są emeryci SB i Milicji. Nie robią tego za darmo,
                                                  tylko duże pieniądze z funduszu MSW. Moja lewicowość wynika tylko z wrażliwości
                                                  na ludzką krzywde a nie ideologię .
                                                  • henio56 Tusk ręczył za aferzystów z Gdańska 19.09.05, 08:43
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2923188.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka