Dodaj do ulubionych

Szczecińskie Prawybory

10.09.05, 19:05
Jak Wam się podobały prawybory kuriera na deptaku Bogusława?
JZ
Obserwuj wątek
    • korfi Re: Szczecińskie Prawybory 10.09.05, 20:38
      Impreza słaba. Byłem krótko. Mimo wszystko słaby wynik PO jest niespodzianką.
      Ciekawi mnie fakt dlaczego wśród plakatów PO nie było Litwińskiego. Chyba że
      nie dostrzegłem. Żeby takie pomijanie moim zdaniem lokomotywy PO w Szczecinie
      nie wyszlo Platformie bokiem. Generalnie wyniki niereprezentatywne i nie do
      powtórzenia w wyborach, ale jednak jakaś mała tendencja do różnic z wynikami
      ogólnokrajowymi się chyba pokazala. Jak zwykle SLD i PD może mieć w
      Szczecinie minimalnie lepszy wynik niż w całym kraju.

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
      • anika31 Re: Szczecińskie Prawybory 10.09.05, 20:57
        NIe dziwi mnie wcale slaby wynik PO, to co sie dzialo na ich stoisku bylo
        szczytem braku profesjonalizmu i totalnym lekcewaeniem potencjalnego
        elektoratu. Cala impreza wygladala jak zorganizowana przez sztabowsow i dla
        sztabowcow, osoby postronne mogly odniesc wrazenie ze przeszkadzaja
        wolontariuszom poszczegolnych komitetow w zabawie. Figura woskowa okazala sie
        p. Napieralskim, nie stety nie chcialo mu sie absolutnie nawet spogladnoc
        na "szarych" Szczecinian, Demokraci robili tyle krzyku ze mi sie dziecko
        wystraszylo, pis - chyba nawet nie bylo a jesli tak to w konspiracji. Po
        takich prawyborach idechcialo mi sie w ogole isc na kogokolwiek glosowac,
        dochodze do wniosku ze Panowie kandydaci (panie rowniez) maja ludzi w wyjatkowo
        glebokim powazaniu. Nikt ale to absolutnie nikt nie chcial rozmawiac...bierz
        pani ulotkę i sp..... Moze trzeba bylo ubrac sie w firmowy gajer, przypiac
        wizytowke :) .....inaczje no coz...bier ulotke i...ehhhs szkoda
        gadac...PO ..szkoda Panowie oj szkoda....az mi glupio ze tyle dobrego o was
        powiedzialam.
        Pozdrawiam
        ps. lepiej isc na waly tam moze ludzie nie tak elitarni ale przynajmiej
        szczerze usmiechnieci pod wplywem lokalnego browaru.
        • student1 Re: Szczecińskie Prawybory 10.09.05, 21:18
          przecież takie prawybory to spęd członków poszczególnych partii
          nic dziwnego że SLD wygrało bo partia ta spędziła tam tych wszystkich którzy
          niedługo stracą stołki i koryto
          a posługiwanie się wynikami tych prawyborów na skalę ogólnopolską zakrawa na
          kpinę
          • Gość: pieszy Re: Szczecińskie Prawybory IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 10.09.05, 21:28
            poważni omijali deptak bo są poważni

(i tyle)
          • piotr33k2 Re: Szczecińskie Prawybory 10.09.05, 23:14
            student1 napisał:

> a posługiwanie się wynikami tych prawyborów na skalę ogólnopolską zakrawa na
            > kpinę
            toteż nikt nimi na poważnie się chyba nie posługuje ale gdyby wierzyć w
            jakieś "znaki na niebie" to w prawyborach do europarlamentu unia wolnosci miała
            niezły wynik i rzeczywiście się tam dostała chociaż nikt nie dawał jej
            większych szans więc moze i tym razem demokraci dostaną sie do sejmu? dobrze by
            było bo nigdy za duzo racjonalnie i pozytywnie myślacych ludzi w sejmie a sama
            platforma to troche za mało ,ale to faktycznie bardziej zabawa i nie należy
            wyciągac z tego zbyt daleko idących wniosków.
            • the.bill1 Re: Szczecińskie Prawybory 10.09.05, 23:29
              Sama Platforma to za mało?
              Hahahaha
              Dobr
              Czarny humor w narodzie nie ginie.....
              • piotr33k2 Re: Szczecińskie Prawybory 10.09.05, 23:35
                the.bill1 napisał:

> Sama Platforma to za mało?
                > Hahahaha
                > Dobr
                > Czarny humor w narodzie nie ginie.....
                może jeszcze borówki ale oni tez są na krawedzi progu ,no i oprócz demokratów
                nikogo zasługującego na parlament nie widze .
        • kilkujadek1000 Re: Szczecińskie Prawybory 12.09.05, 05:49
          no i tu masz racej anika31 też byłem i widziałem tą żenadę hiiiiii
    • Gość: w.w. Dobrzyński - PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 00:26
      Dobrze powiedział w trakcie prezentacji Dobrzyński z PiSu o tych co to od sześćdziesięciu lat zmieniając siebie okradają Polskę, he, he...
    • Gość: GienekX Absurd i to na skalę Polski IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 11.09.05, 00:57
      TV przekazuje do ludu pracującego miast i wsi RP, że w kraju prawybory i to w
      Szczecinie (a to tylko wiejska zabawa). Brak profesjonalizmu TVP i Polsatu.
      A na koniec wszystkiego młodzieżówka z SLD z rozpuszczalnikie do zmywania
      pieczątki hihihi. JAk Piechota będzie miał takich wyborców, to cieńko go widzę.
      • Gość: H56 Rokita na 100% miał być prezydentem Krakowa IP: *.comnet.krakow.pl 11.09.05, 09:50
        a co z tego wyszło to wszyscy wiedzą. Te wszystkie prawybory i sondaże to
        ściema, próba ogłupiania niezdecydowanych i straszenie komunistami z SLD.
        Ale wynik może też zmobilizować lewicę do zdecydowanej walki o głosy wyborców.
      • Gość: zona pijaka Re: Absurd i to na skalę Polski IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.09.05, 09:52
        Deptak Bogusława to jaskinia lwa, centrum bytu klasy średniej Szczecina,
        naturalne zaplecze PO i PIS-u. Jesli w jakini lwa, obywatele olewają mityngi,
        stoliki, przy których królują "tuzy PO", typu Muszyński (organizował:
        referendum, misia, mecz Ptaka) - to jakich wyników możemy się spodziewać na
        głębokiej szczecińskiej prowincji?. U ludzi, do których PO PIS ma zwyczaj
        odzywać się w formie: spieprzaj dziadu.
        • Gość: Szczecinianka Re: Absurd i to na skalę Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:23
          > typu Muszyński (organizował:
          referendum, misia, mecz Ptaka)

pragnę przypomnieć, że misia (czyli referendum dotyczące odwołania M. Jurczyka)
          zorganizował S. Nitras

PO
          • Gość: marian paździoch Re: Absurd i to na skalę Polski IP: *.internet.v.pl 11.09.05, 11:38
            Gość portalu: Szczecinianka napisał(a):

> pragnę przypomnieć, że misia (czyli referendum dotyczące odwołania M.
            Jurczyka)
            > zorganizował S. Nitras
            >
            > PO

*
            tak jest! po tym żenująco- nieudanym, kosztownym widowisku, miał odjść z
            polityki.
            nie odszedł.
            i co? ile warte są jego słowa?
            wolę litwińskiego, nic nie robi, 'fakty' ale przynajmniej nie mówi że odejdzie.

mp
          • Gość: zona pijaka Re: Absurd i to na skalę Polski IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.09.05, 11:47
            > > typu Muszyński (organizował:
            > referendum, misia, mecz Ptaka)
            >
            > pragnę przypomnieć, że misia (czyli referendum dotyczące odwołania M.
            Jurczyka)
            > zorganizował S. Nitras
            >
            > PO

* Nieprawda, widać ze nie czytasz plakatów wyborczych. Przyjrzyj się DOKŁEDNIE
            co pisze na plakaciku Muszyńskiego. Ano, że to On jest autorem referendum w
            sprawie Jurczyka. A nie jakiś Nitras. Poza tym, nie ma to znaczenia, obaj w
            Szczecinie są spaleni.
            • jacek.zienkiewicz Re: Absurd i to na skalę Polski 11.09.05, 21:40
              Wnosze z wypowiedzi że prawybory raczej nie wzbudziły zachwytu.
              I chyba słusznie, bo niewiele ciekawego tam się działo. Dużo krzyku i hałasu, a
              mało konkretnych rozmów i wymian argumentów.
              Pozdrawiam
              JZ
              • albert_c Re: Absurd i to na skalę Polski 12.09.05, 21:42
                jacek.zienkiewicz napisał:

> mało konkretnych rozmów i wymian argumentów.
                > Pozdrawiam
                > JZ

* bo nie bylo kogo przekonywac - na deptaku zdaje sie byli sami przekonani i
                inni, ktoprych nazwe obserwatorami:)

generalnie raczej byl to chyba sprawdzian dla struktur partyjnych niz jakis
                powazny wybieg w strone wyborcow...

• jacek.zienkiewicz Re: Absurd i to na skalę Polski 12.09.05, 22:49
                  Witaj Albercie,
                  Masz rację, ale paręnaście, a może nawet paredziesiąt osób z poza "struktur"
                  też było. Część z nich wpadła z nadzieją na przysłowiową darmową "kiełbasę",
                  ale byli też tacy co chcieli pogadać i popytać. Choć było ich niewielu. Ale w
                  tym jarmarcznym zgiełku i hałasie przekrzykujących się megafonów, pewnie
                  niewiele usłyszeli.
                  Pozdrawiam
                  JZ
                  • albert_c Re: Absurd i to na skalę Polski 14.09.05, 21:59
                    na pewno niewiele uslyszeli:)

slabe wciaz te nasze prawybory szczecinskie, ot taki polityczny jarmark.

A Ty Jacku jakis taki jakby nie przekonany do wlasnej kandydatury;-)
                    • jacek.zienkiewicz Re: Absurd i to na skalę Polski 14.09.05, 23:52
                      Przekonany jak najbardziej. GŁOSUJCIE NAJLEPIEJ NA MNIE! Przynajmniej nie
                      obiecuję gruszek na wierzbie :-)
                      Ale kandydowanie nie przeszkadza mi trzeźwo i realistycznie oceniać otaczającą
                      rzeczywistość i różne wydarzenia. Przynajmniej mam taką nadzieję.
                      Pozdrawiam
                      JZ
                      • albert_c Re: Absurd i to na skalę Polski 15.09.05, 23:03
                        ja tez mam taka nadzieje, choc ja juz jetsem przekonany....
                        • jacek.zienkiewicz Re: Absurd i to na skalę Polski 16.09.05, 18:44
                          Albercie,
                          Skoro jesteś już przekonany, to przynajmniej dla Ciebie nie potrzeba już robić
                          kampanii wyborczej :-)
                          Pozdrawiam
                          JZ
                          • albert_c Re: Absurd i to na skalę Polski 16.09.05, 22:44
                            Jacku,

alez potrzeba, to swietne pole do obserwacji co niektorych politykow, np miales
                            okazje popatrzec jak taki pan minister gospodarki przenywal pospolitego
                            szczeciniania do tego, aby zechcial oddac na niego glos...no cudo normalnie!

albo taki np. misiu Zaremba - jak tak sobie popatrzysz jak to sie zgrywa na
                            bonda w tych swoich okularkach, nosie zadartym wyzej niz czolko jego
                            wielkie...no cudo jak mozna z siebie takiego buraka robic!

i jeszcze dziesiatki takich im podobnych smiesznych ludzikow;-)
                            • jacek.zienkiewicz Re: Absurd i to na skalę Polski 18.09.05, 18:11
                              Albercie, humoru nigdy za dużo. Tyle że nad jakimkolwiek wywodem pana ministra
                              to raczej płakać się chce niż śmiać. Zwłaszcza znając efekty działań tegoż pana
                              w ostatnim czasie. A misiu jest jaki jest, ale przynajmniej nie szkodzi.
                              Pozdrawiam
                              JZ
                              • albert_c Re: Absurd i to na skalę Polski 18.09.05, 22:49
                                racja ze nie szkodzi - ale to w wymairze ogolnym ja rozumiem;-)

dalej nie bede juz pytal, bo moze byc niezrecznie.

A ze Minister gadal jak gadal i ze smiesznie bylo nawet to fakt. Niemniej to
                                nawet jednak milo ze w ogole sie tam pojawil.
                                • jacek.zienkiewicz Re: Absurd i to na skalę Polski 19.09.05, 11:27
                                  Ależ pytaj Albercie. Jak będzie niezręcznie to nie odpowiem.
                                  Pozdrawiam
                                  JZ
                                  • albert_c Re: Absurd i to na skalę Polski 19.09.05, 22:17
                                    Jacku, skoro tak, to zapuszczam Tobie linki do watku, ktory byl zanim nastales
                                    na forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10988126&a=10988126
                                    i spiesze z tlumaczeniem i pewna uwaga do Ciebie jako osobe z listy PO - a moja
                                    uwaga jest powodowana tym ze zamierzam swoj glos oddac na liste PO - otoz martwi
                                    mnie to ze liderem listy w regionie jest Zaremba - nie mniej ciekawy jest fakt
                                    ze no2 to S. Nitras - slabi ci liderzy listy i jak dla mnie malo 'platformowi' -
                                    ale to juz bardziej kwestia mojej intuicji...
                                    • jacek.zienkiewicz Re: Absurd i to na skalę Polski 19.09.05, 23:45
                                      Szanowny Albercie,
                                      Przeczytałem "podrzucony" wątek z zainteresowaniem, choć długi. Opinie różne, z
                                      niektórymi można się zgodzić, z innymi nie.
                                      Co do Twojego zmartwienia, oceniać osoby można przez różne pryzmaty. Obaj
                                      wymienieni przez Ciebie nie są na pewno ideałami, ale swoje zalety mają. Brak
                                      im pewnie trochę doświadczenia życiowego czy zawodowego, ale za to mają świeże
                                      spojrzenie i otwartość. Krzysztof Z. ma też już doświadczenie parlamentarne, a
                                      Sławomir N. wiele energii i determinacji w dążeniu do celu.
                                      Więc nie jest chyba tak najgorzej.
                                      Poza tym masz do wyboru na liście PO jeszcze 24 kandydatów, więc myślę że kogoś
                                      wybierzesz. A o to chodzi (przy takiej ordynacji), żeby zagłosować na partię,
                                      która w Twojej ocenie będzie najlepiej reprezentować Twoje interesy i ideały.
                                      Ja uważam że największe szanse realizacji moich poglądów i idei daje PO. Mam
                                      nadzieję że Ty też.
                                      I mam też nadzieję, że po wyborach, niezależnie kto zostanie wybrany
                                      personalnie, te idee będą realizowane.
                                      Pozdrawiam
                                      JZ
                                      • albert_c Re: Absurd i to na skalę Polski 20.09.05, 22:51
                                        Jacku,

pewnosc mam taka jak juz wspomnailem powyzej ze moj glos ma PO jak nic!:)

kandydata tez mam, zreszta na forum nie skrywam swoich sympatii w tej kwestii.
                                        Mnie bardziej idzie jednak w moich pretensjach o to ze no1 na liscie czy chce
                                        czy nie firmuje cala liste, a w przypadku PO w naszym okregu wyglada to kiepsko.
                                        Zreszta inne partie tez pod tym wzgledem wygladaja kiepsko, no poza jedna, ale
                                        juz daruje sobie 'ta bohaterke ostatnich lat'.

Ja szczezrze mowiac licze na to ze w koncu ktos jhednak zacznie realizowac swoj
                                        program, a nie sciemniac w kolko i licze ze tym kims bedzie PO - jak nie to sie
                                        srogo zawiode, a nie chcialbym.

Wczoraj Mucha ganial po miesice za kobietami i wreczal roze - smied\szne to
                                        troszke:-)
                                        ale i tak lepsze chyba niz nic nie robienie jak ma to miejsce w przypadku KZ -
                                        natomiast dzialania SN podziwiam za to ile energii w to wklada choc on sam nie
                                        jest bohaterem mojej bajki.
          • albert_c Re: Absurd i to na skalę Polski 12.09.05, 21:40

> > typu Muszyński (organizował:
            > referendum, misia, mecz Ptaka)
            >
            > pragnę przypomnieć, że misia (czyli referendum dotyczące odwołania M. Jurczyka)
            > zorganizował S. Nitras

* ta jasne...
            >
            > PO
            • Gość: po Re: Absurd i to na skalę Polski IP: *.univ.szczecin.pl / *.univ.szczecin.pl 14.09.05, 17:05
              I tu się nie zgodzę wiekszość akcji prganizowanych przez PO było dziełem
              Muszyńskiego a reszta członków PO się "podłączała" pod to. Nitras na nic by sam
              niewpadła to Muszyński sciągnął Misia do Szczecina i za zapłacił za to. Nitras
              to "słaby" polityk lubi lansować się kosztem innych
              • jacek.zienkiewicz Re: Absurd i to na skalę Polski 14.09.05, 23:54
                Referendum było jednak inicjatywą PO, a nie Piotra M.
                Pozdrawiam
                JZ
      • Gość: przechodzień Wygrała Mandaryna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:01
        Robert i jego chłopcy potrafili przyciągnąć elektorat w przecieieństwie do
        zarozumiałych POPiSowców i innych "prawicowców".
        Pokazali, że liczy się dyscyplina i dobry bajer wyborczy.
        A wyborcy po raz kolejny pokazali, że historia jeszcze nikogo nie nauczyła.
        C'est la vie.
        • maruthi Re: Wygrała Mandaryna! 12.09.05, 06:18
          T.W. Robert ????
      • krzysztofsf Re: Absurd i to na skalę Polski 20.09.05, 23:22
        Gość portalu: GienekX napisał(a):

> TV przekazuje do ludu pracującego miast i wsi RP, że w kraju prawybory i to w
        > Szczecinie (a to tylko wiejska zabawa). Brak profesjonalizmu TVP i Polsatu.
        > A na koniec wszystkiego młodzieżówka z SLD z rozpuszczalnikie do zmywania
        > pieczątki hihihi. JAk Piechota będzie miał takich wyborców, to cieńko go widzę.

"Prawybory", gdzie na listach sa tylko te partie, co zaplacily za udzial.
        Proponuje nastepne ze stawka 100 tys zl za udzial, wykupi to jedna partia i bedize maial 100% glosow (bo naturalnie tylko ona bedize na "liscie")
    • mariner4 Re: Szczecińskie Prawybory 16.09.05, 22:37
      Szczecinianie wybrali sobie Jurczyka!
      Nie zdziwił bym się gdyby sobie pawiana z warszawskigo ZOO wybrali.
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka