antyknajak-13 27.09.05, 20:13 Kazimierz Marcinkiewicz były szef gabinetu Premiera Buzka i jedna z istotnych postaci AWS :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albert_c Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS 27.09.05, 20:21 Marcinkiewicz: "Od 1989 do 2001 roku był członkiem ZChN, następnie przeszedł do Przymierza Prawicy oraz Prawa i Sprawiedliwości. Jest prezesem Regionu Lubuskiego PiS.' to jakis kabaret - normalnie szykuje sie jakis AWS bis - jak sie PO zgodzi na taki uklad aby znow jak za lat tamtych bylo tak, ze kierownie rzadem bedzie sie odbywac z tylengo fotela to ja wysiadam... Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz oto mamy pierwszy ruch 27.09.05, 20:31 oto mamy pierwszy ruch ,i już jest źle,najpierw zwlekanie z decyzją,a miało być rządzone naprawdę inaczej niż za pseudo-lewicowców. A premierem powinien być Jarek K.,nie wiem czy się naprawdę obawia ptasiej grypy,groźnej choroby drobiu,ale to on powienien stanąć na czele rządu i wziąć jako wice Janka Marię Władysława Krakauera Rokitę.Choćby ze względu na medialność córki tego wieloimiennika. Niedobrze,albo jakiś strasznie przechytry plan szykują,ale to też niedobrze,bo obiecywali jasność i przejrzystość. Dobrze że nie jestem politykiem,bo zginać karku nie lubię,a tu ludzie z samej plasteliny i termoutwardzalnej wazeliny te politykiery..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: oto mamy pierwszy ruch IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:45 już nie pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:32 Oj, niedobrze panowie, oj niedobrze ... z niepokojem czekam świtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS IP: *.internet.v.pl 27.09.05, 20:35 ktoś na tym forum nazwał matołami tych co nie poszli do wyborów a kim nazwać tych co matołów wybrali:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:46 brak słów...ale taka jest polityka...jak sie idzie na całość... Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit cieniutko 27.09.05, 20:46 facet nie jest zbyt sprawny intelektualnie. mysle zene dorasta nawet do roli ministra a tu taka niespodzianka. to przykre ze kaczory takie pazerne na wladze. mysle ze wystawili kolesia na odstrzal chca zeby zabawa potrwala tak dlugo az tusk wygra wybory po nie zgodzi sie na marcinkiewicza i jarek spokojnie zasiadzie na stolcu. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
antyknajak-13 Uprasza sie forumowe wojsko "A nie mówiłem" 27.09.05, 20:54 Jak widać w tym wątku tradycyjni antykomuniści na tymforum potrafią krytycznie spojrzeć na tę decyzję. Jednak upraszam forumowe wojsko postkomunistyczne o nie wyciąganie zbyt daleko idących wniosków i po pierwszej złej decyzji zbyt szybkie uogólnianie w stylu : "a nie mówiłem". Krytykujmy owszem i sam to będę czynił jednak na takie generalne oceny poczekajmy chociaż z pół roku do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Uprasza sie forumowe wojsko "A nie mówiłem" IP: *.internet.v.pl 27.09.05, 20:56 antyknajak-13 napisała: poczekajmy chociaż z pół roku do roku. za pół roku to nie będzie co krytykować bo będzie już po zawodach :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Uprasza sie forumowe wojsko "A nie mówiłem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:59 Prorok XXL opuścił samotnię .... po cholerę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Uprasza sie forumowe wojsko "A nie mówiłem" IP: *.internet.v.pl 27.09.05, 21:10 Gość portalu: play napisał(a): > Prorok XXL opuścił samotnię .... po cholerę ? co by play-u sprowokowac ciebie do okazania sympati do mojej skromnej prorockiej osoby :))) Odpowiedz Link Zgłoś
antyknajak-13 Re: Uprasza sie forumowe wojsko "A nie mówiłem" 27.09.05, 21:00 Gość portalu: XXL napisał(a): > antyknajak-13 napisała: > poczekajmy chociaż z pół roku do roku. > > za pół roku to nie będzie co krytykować bo będzie już po zawodach :))))) Z całym szacunkiem XXeLu ale w pół roku to mała spółka z o.o. nie zdąży upaśca codopiero zmiana systemu podatkowego, korekty ustroju gospodarczego, zmian w konstytucji , ordynacji itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Uprasza sie forumowe wojsko "A nie mówiłem" IP: *.internet.v.pl 27.09.05, 21:14 rzecz jasna żartowałem za pół roku to nawet z korytek nie zdążą pousuwać czerwonych Odpowiedz Link Zgłoś
antyknajak-13 Re: Uprasza sie forumowe wojsko "A nie mówiłem" 27.09.05, 21:19 Gość portalu: XXL napisał(a): > rzecz jasna żartowałem za pół roku to nawet z korytek nie zdążą pousuwać > czerwonych No tu czerwoni mają problem. Tauś im co prawda został ale stracił już swoje możliwości i nie może pomóc swoim osamotnionym dzieciom jak ... a zresztą bez nazwisk bo mi zaprzyjażniony kelner z Chrobrego przestanie donosić , jak przeczyta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Uprasza sie forumowe wojsko "A nie mówiłem" IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:49 ładna perspektywa...coś taki pesymista...może ciut dłużej... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Uprasza sie forumowe wojsko "A nie mówiłem" 28.09.05, 08:47 Chciałbym zapytać szanownego kolegę, czy twoi obecni ulubieńcy poczekali z krytyką choćby 5 minut? Nie wydaje mi się. Ja zaś Kaczora za Marcinkiewicza nie krytykuję. Politycznie jest, to uzasadniona gra. Ja tego nie oceniam aż tak źle. Zwleka do czasu rozstrzygnięcia wyborów prezydenckich. Problem będzie dopiero wtedy, gdy po przegranych przez Kaczora wyborach prezydenckich, Twixy zechcą sterować z tylnego siedzenia. Choć dla mnie to żaden problem, bo będę miał taaaaaki temat do roznoszenia kaczych wyborców na strzępy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: cieniutko IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:48 a ty byłeś za kim jeżeli wolno zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Liczę na PO IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 27.09.05, 22:01 że się nie zgodzi, to uratuje Szczecin, bo ten gość Szczecina bardzo nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Sen o Milerze 27.09.05, 22:06 Cóż to,już niektórzy tęsknią za stylem sprawowania władzy przez jockera i jego czerwonych baronów?Nie za wcześnie na nostalgię?Nareszcie mamy normalnych ludzi przy sterze,dogadają się,spokojna wasza rozczochrana. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Sen o Milerze 27.09.05, 22:29 Nikt tu nie sni o Millerze a zwłaszcza zwolennicy PO! Siduś, przetrzyj oczęta. Martwi się elektorat PO-PISu. A ponieważ jest to 2 Polaków na 10-ciu dorosłych, reszta ma te problemy dokładnie w d..e. Zwłaszcza elektorat SLD i wielbiciele Leszka Millera. Narazie elektorat POPIS-u dostał w prezencie chwilowego kandydata-premiera, bo niejaki Jarek K., jak tu go nazwywają - cierpi na syndrom Cimoszewicza i nie chce być premierem! Cimo-nie, niczym ptasia grypa atakuje. I zaraźliwe jest jak cholera. W RFN wywołało "cimo-nie" skutki dokąłdnie odwrotne i tam jest aż dwóch chętnych kandytatów na 1 fotel premiera, pardon, kancelerza. Ooboje twierdzą, że wygrali wybory! To gorsze od cimo-czkawki. Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Sen o Milerze 27.09.05, 22:36 Feluś,nie trąb o tych 60%,bo zapewniam cię ,że gdyby poszli do wyborów wynik lewicy byłby tragiczny.W większości są to ludzie którzy na skutek rządów lewicy musieli wyjechać za granicę szukać pracy,lub tacy którzy patrząc przez 4 lata na te złodziejskie mordy całkowicie zatracili wiarę w uczciwść i profesjonalizm polityków.Oczywiście czerwona sotnia ,ćwiczona przez lata rządów PZPR,karnie poszła do urn,ale coraz mniej ich,coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Sen o Milerze 27.09.05, 22:43 Siduś jesteś wspaniały, a gdzie w Europie wciśnieto te prawie 17 mln Polaków ktore olały wybory i ja piszesz wyemigrowały z przymusu wkurzone na własny kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Sen o Milerze 27.09.05, 22:57 Ja mówię o najbardziej energicznej i przedsiębiorczej części z tych brakujących przy urnach.Reszta to ci ,którzy nie poszli do wyborów,bo na widok lewicowych pajaców mają odruch wymiotny,co jest objawem całkowitego zamordowania wzorców demokratycznych w znaczącej części społeczeństwa,przez sprawujących rządy przez ostatnie 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska sid błagam przestań 28.09.05, 09:18 mnie rozśmieszać o tak wczesnej godzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek No problem - Merkel jest do wzięcia! 27.09.05, 22:38 Skoro Jarosław Kaczyński cierpi a syndrom Cimoszewicza i nie chce być premierem, to przecież za Odrą jest sytuacja dokłądnie odwrotna, bo tam jest dwóch chętnych na jedno miejsce premierowskie (kanclerskie) i oboje twierdzą, ze wygrali. Poniewaz u nas mamy układ prawicowy a PO-PIS kocha CDU/CSU - to Angela Merkel jest do wzięcia. Może tak kontrakt menedżerski na 4 latka? Ilość premierów po obu stronach Oddry by się wyrówna, naprężone stosunki poprawiły a poprawność polityczno-ideologiczna oparta na wartościach chzreścijańskich - zachowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: No problem - Merkel jest do wzięcia! IP: *.internet.v.pl 27.09.05, 22:41 no to moze wymienimy ja na Cimoszewicza ? Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: No problem - Merkel jest do wzięcia! 27.09.05, 22:44 Ooo, oni lubią takich butnych,zadzierających nosa ,pewnych siebie mądrali.Mały wąsik,tupecik i WuCek może jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: No problem - Merkel jest do wzięcia! 27.09.05, 22:50 Jesteś chamidło,rozumiem Twoja niechęc Cimoszewicza, ale porownywanie go do Hitlera i to jednoznacznie - jest nie na miejscu. Przyhamuj. Obrazając go w ten sposób dajesz świadectwo o sobie i swojej małości. Nie nauczyli Cię w tej Europie jakiś cywilizacyjnych zachowań na poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: No problem - Merkel jest do wzięcia! 27.09.05, 23:03 Przyjmowanie epitetów od takiego czerwonego ćwoka jak ty,jest dla mnie swoistym wyróżnieniem.A poza tym tak sobie teoretyzujemy.A co powiesz o tym przywiązaniu do idei socjalistycznych,przy jednoczesnym sentymencie do wielkiego kapitału? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajoma Re: No problem - Merkel jest do wzięcia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 23:30 Znowu Ci odbija, bo Kaczorki u władzy a kumpel z rządu Suchockiej premierem-elektem? A nim zaczniesz mi wyzywać od czerwonych cwoków, najpierw schowaj głębiej tę swoją legitymację SLD, socjalistów europejskich z PE i te trasparenty z czerwoną różyczką, ktore wieszasz sobie nad głową na każdym publicznym spotaniu. A przede wszystkim spójrz w lustro - w ten nieco nabrzmiały konterfekt, w te mętne oczy z plamami wątrobowymi przy skroniach i w te wory pod nimi. Wtedy będzie miał dokładny obraz "czerwonego ćwoka". Codziennie nawet w najbardziej potłuczonym lustrze Buraczku z Sochaczewa, ktory myśli, że jest Europejczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Czy sid15, to ten pan? 28.09.05, 08:54 www.liberadzki.pl/ Jeżeli to prawda, to się chłopu równo pod sufitem pomieszało:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: javal Sid !! chyba już mówiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:40 że jesteś głąbem ? Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: No problem - Merkel jest do wzięcia! 27.09.05, 22:46 No! Z Joshką Fischerem będą sobie polowanka urządząć. Obaj zdala od polityki, pamiętniki popiszą, pogadają i może coś dobrego jeszcze wspólnie dla nas wymodzą. Czasu ci u nich dostatek. Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: No problem - Merkel jest do wzięcia! IP: *.internet.v.pl 27.09.05, 22:52 wybacz,ale jesli cos dobrego, to na pewno nie dla nas he he he Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: No problem - Merkel jest do wzięcia! 28.09.05, 08:55 Uwielbiam to forum. Koniec końcem za złe decyzje PiS-u i tak odpowiada SLD. Budujące... Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS 28.09.05, 08:51 .. robi sie ciekawie ... .. moje zdanie, poki co malo wyrazisty i bardziej polityk niz premier .. stad tak wyraznie odcinal sie od przeszlosci .. akcentuajc swoja dymisje w poprzednim rzadzie .. jako dowod ze to nie ON rozlozyl AWS bedac szefem nie kogo innego a gabinetu premiera .. hehe .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: No to mamy kandydata na Premiera IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.09.05, 09:38 PO jest wściekłe zachowuje się nerwowo zdając sobie sprawę, że może przegrać drugi raz. To co wczoraj wyprawiali redaktorzy Miecugow i M. Olejnik przechodzi wszelkie granice. Rozmowa Olejnik z Marcinkiewiczem odsłoniła całkowicie jej zamiary. Próbują manipulować i sami od dawna agitując za PO usiłują wmówić elektoratowi PIS, że został oszukany. Śmieszne.Buzkiem i AWS-m w takim samym stopniu jak Krzaklewski kierowała Unia Wolności. I to był największy grzech AWS- u, że UW go zdominowała. Unia Wolności z Balcerowiczem, Rokitą i Tuskiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: No to mamy kandydata na Premiera 28.09.05, 10:07 .. zgoda UW to byli zdrajcy w koalicji, ale jaka byla przyczyna tej zdrady to juz inna sprawa !!! .. swoja droga niewiele to ma wspolnego z dymisja kandydata na P z czasow AWS .. gdyz musialbym Twoj wywod odczytac ze blizej mu bylo do UW niz AWS, czyli jak rozumiem dzisiejszego PO .. Enancjo PS : .. pocieszajace jest ze wie jak sie wogole podac do dymisji ( zartuje :))).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. C.V. premiera-kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 13:40 Kazimierz Marcinkiewicz (46l.)– kandydat na premiera żonaty (z Marią) ma 4-kę dzieci w wieku 23,22,18 i 10 lat. Wykształcenie: ˘ Wydział Matematyki-Fizyki-Chemii Uniwersytetu Wrocławskiego, mgr fizyki - 1984r., ˘ Podyplomowe Studia Administracji - Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu - 1992 r. ˘ Studium Fundacji Boscha - struktura i funkcjonowanie szkolnictwa wyższego w Niemczech, ˘ Centrum Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli w Warszawie - kurs edukatorów 1996 r, ˘ Studia doktoranckie Wydział Nauk Ekonomicznych i Zarządzania Uniwersytetu Szczecińskiego, Certyfikaty: ˘ Pedagogisch Technische Hogeschool Nederland - Eindhoven (The Nederlands) - 1996r., ˘ European Consortium for Training, Enterpise & Development - Sheffild (UK): Social Communication i Organizations Quality Measurement, The Professional Role of the Inspector, Educational Standards and Pupils Entitlements - 1996r., ˘ International Visitors Progrm USA - 2000r., Praca zawodowa: ˘ Nauczyciel matematyki i fizyki w Szkole Podstawowej Nr 17 w Gorzowie Wlkp., 1982-1989, ˘ Wicedyrektor Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Gorzowie Wlkp., 1989 - 1990, ˘ Kurator Oświaty w Gorzowie Wlkp.,1990-1992, ˘ wiceminister edukacji narodowej 1992-1993, ˘ wicedyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Metodycznego w Gorzowie Wlkp., 1994-1995, ˘ dyrektor Zespołu Kolegiów Nauczycielskich 1995-1997, ˘ Szef Gabinetu Politycznego Premiera RP 1999-2000. ˘ Poseł na Sejm RP od 1997 r. Prowadzona działalność: ˘ Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej III i IV kadencji, ˘ sekretarz Klubu Parlamentarnego Prawo i Sprawiedliwość, ˘ przewodniczący Sejmowej Komisji Skarbu Państwa, ˘ organizator oraz przewodniczący Konwentu Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Gorzowie Wlkp., ˘ wiceprezes Klubu Sportowego AZS PWSZ w Gorzowie Wlkp., ˘ założyciel Instytutu Środkowoeuropejskiego w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: C.V. premiera-kandydata 28.09.05, 13:44 Ja pierd..ele, ale fachura.... żenada i śmiech na sali. Pan "psor" z podstawówki będzie Premierem. AWS wraca, była Knysok ministrem, będzie TKM Premierem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: C.V. premiera-kandydata 28.09.05, 14:49 Szczerze powiedziawszy, zdumiewa mnie ton i poziom niektórych Waszych wypowiedzi na temat Kazimierza Marcinkiewicza. Czy Marcinkiewicz będzie "tymczasowym" kandydatem - nie wiem. Salony warszawskie są pełne tajemnic i rytuałów politycznych. Osobiście tgo człowieka bardzo szanuję i uważam, że jest najbardziej LIBERALNYM członkiem PiSu jakiego udało mi się spotkać. Mniej więcej, właśnie z tego powodu, Kaczyńscy zaproponowali mu misję tworzenia rządu. Obserwuję karierę Kaczyńskich od kilkunastu lat i zawsze, ale to zawsze byli dobrzy w walce, gdy trzeba było negocjować i pracować nad kompromisem - pokazywali pazury i klops. Dlatego też nie dziwię się, że Jarosław nie chcąc przeszkadzać bratu w wyborach - wskazał Marcinkiewicza, który już w Lubuskiem pokazał umiejętność współpracy z PO. Co do zarzutów o niekompetencję Marcinkiewicza, to aż szkoda mi słów. Osoby, które stawiają takie tezy albo wypowiadają zasłyszane z mediów zdania, albo powtarzają plotki rodem z magla! Jeśli jesteście zbyt młodymi by pamiętać, Marcinkiewicz był viceministrem oświaty, szefem gabinetu politycznego rządu Buzka, a na dodatek był szefem sejmowej komisji skarbu! Co do zarzutu o "premierze z sterowanym przez Kazyńskich", pragnę Wam przypomnieć że PiS to nie AWS (nigdy więcej takich tworów), a Marcinkiewicz właśnie z tego powodu odszedł z rządu Buzka i to nie na miesiąc przed wyborami. Media warszawskie nie lubią Marcinkiewicza, przede wszystkim dlatego, że jest spoza "Warszawki". Właśnie dlatego trzeba brać poprawkę na wypowiedzi niektórych dziennikarzy. Nie mogą pojąć, że premierem może być ktoś z "dziury na dzikim zachodzie". Właśnie dlatego, niektóre wypowiedzi na proPOwskich mediach jak Gazeta Wyborcza i TVN, TVN24 - są mu tak nieprzychylne. Nauczcie się mieć własne zdanie, a nie powtarzajcie ciągle zasłyszane opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak-13 xyz porównaj cv Marcinkiewicza z cv Millera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 14:54 Leszek Miller Absolwent Wyższej Szkoły Nauk Społecznych w Warszawie, magister nauk politycznych. --------- Dodam od siebie co zapewne wiesz, że jest to Wyższa Szkoła Nauk Społecznych przy Komitecie Centralnym PZPR i jak wiesz to nie jest żart. Taka to wyższa uczelnia. Czekam na porównanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 Re: xyz no co tak zamilkłeś co do porównania n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: xyz porównaj cv Marcinkiewicza z cv Millera 28.09.05, 15:01 pl.wikipedia.org/wiki/Leszek_Miller Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 Re: xyz porównaj cv Marcinkiewicza z cv Millera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:09 eee. To nie fair. Skrytykowałes wykształcenie Marcinkiewicza. Przedstawiłem Ci wykształcenie i przygotowanie Millera. Po co ni ten odsyłacz - link. Wypowiedz się czy Marcinkiewicz ma lepsze wykształcenie czy też nie. WSNS przy KC PZPR :-))) Może miał i jakieś kursa w Moskwie tylko w tych czasach to niemodne i nie zaprezentował. Nie umiesz przyznac oczywistej racji Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: xyz porównaj cv Marcinkiewicza z cv Millera 28.09.05, 15:25 Oczywiście przyznaję rację, że tak jak Miller się średnio nadawał na premiera (choć miał więcej doświadczenia), tak nauczyciel fizyki z podstawówki, jeszcze bardziej średnio się nadaje. I nie widzę wielkiej różnicy między magisterką na WSNS, a magisterką z fizyki, przecież nie na Sorbonie i nie w czasach IV RP:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: C.V. premiera-kandydata IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:02 taki kraj nonsensów... Odpowiedz Link Zgłoś
sith11 Re: C.V. premiera-kandydata 28.09.05, 15:12 Pan premier-kandydat był jednym z autorów upadku rządu Suchockiej w 1993r. a co za tym idzie oddania władzy postkomunistom. Jako wiceminister edukacji chciał w znaczny sposób podnieść pensum nauczycielom czym wywołał falę strajków w szkołach - w tym w okresie matur. Wstrzymał też regulację płac w oświacie choć były na to pieniądze w budżecie. Trudno w to dziś uwierzyć ale rząd Suchockiej miał nadwyżkę budżetową - pierwszy i ostatni raz w historii rządów polskich w XX wieku. Oczywiście nauczyciele dostali powyżki w 1993r. ale już po wyborach (premierem był wtedy Waldi Pawlak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 Re: C.V. premiera-kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:14 Moim zdaniem świadczy to o tym, że Premier jest wreszcie prawdziwym mężczyzną i potrafi podejmować trudne i niepopularne decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
sith11 Re: C.V. premiera-kandydata 28.09.05, 15:23 Też tak uważam. Nauczycielskie pensum (18 godz/tydzień) to kpina i od 1993r. nikt nie próbował z tym absurdem czegoś sensownego zrobić. Ze szkodą głównie dla nauczycieli zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: C.V. premiera-kandydata 28.09.05, 15:39 Ba, kandydat premier walczy do budowę S3 ze Szczecina do Gorzowa i dalej do Zielonej bo widzi szansę w rozwoju przewozów przez port szczeciński... A, i w przeciwieństwie do Jarosława, wie jak wygląda Szczecin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: C.V. premiera-kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:04 Tak dzielnie walczy o S3, że papiery - czyli uzupelniony wniosek o dotacje z budżetu UE w 2006 r który miał być w Brukseli 19 września - do Bruksli wogóle nie dotarł! A nie dotarł z winy ...władz lubuskiego, gdzie pan poseł premier - elekt urzędował. Uzupełniajaće dokumenty od wojewody lubuskiego i władz samorządowych z tego obszaru dotarły dopiero 19-tego września do resortu infrastruktury, 21-go w godzinach popołudniowych z resortu infrastruktury do resortu gospodarki i to w "proszku". Trzeba je było dopiero tam opracować pod kątem wymagań Komisji Europejskiej. W szukaniu tych dokumentów włączyli się czynnie: podaję wg kolejnosci działań: najpierw europoseł Bogusław Liberadzki, potem ludzie ze Szcecina, minister Piechota oraz wiceminister Górski. I dzięki takiemu frontalnemu i skoordynowanemu działaniu - w ciągu zaledwie kilku dni potrzebne dokumenty uzupełniające trafiły do rąk wiceminister Gurbiel z resortu gospodarki. Szanowny pan poseł Marcinkiewicz w tej całej gonitwie za papierami z lubuskiego - nie brał udziału!!! Natomiast to "jego" region jest powodem wszelkich poważnych opóźnień i zwłoki w uzykiwaniu pieniędzy na budowę ekspresówki S-3. Tak się składa, że osobiście brałem udział w poszukiwaniu wspominanych dokumentów i osobiście na bieżąco był przeze mnie informowany prof.Liberadzki i osobiście rozmawiałem i byłem w bezpośrenim kontakcie w wymienionymi członkami rządu. *** Budrys - jak coś palniesz, najpierw sprawdź, jak ta "prawda", którą głosisz - wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: C.V. premiera-kandydata 28.09.05, 16:14 K.F. jeśli nie odróżniasz roli tłustego komunistycznego marszałka wojewódzkiego, od roli posła na sejm - to się dokształć gamoniu. A sokoro tak najeżdżasz na Lubuskie, to pomnij, że lubuski wojewoda z Gorzowa, zrobił wszystko by inwestycja ruszyła - a to, że biurwy z zielonogórskiego Urzędu Marszałkowskiego nie potrafią skompletować dokumentów, to już nie wina Marcinkiewicza czy Lubuszan! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: C.V. premiera-kandydata 28.09.05, 16:16 I jeszcze jedno, odnoszę wrażenie, że ktoś na ministerialnych stołkach w Warszawie chce ukręcić S3 na starej trasie. Może gdy Kazimierz zostanie premierm, kopanie dołków się skończy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: C.V. premiera-kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:51 Gadasz idiotyzmy - droga ekpresowa S3 mocą rozporządzenia Rady Ministrów z 21 września 2001 r i podpisanego przez przez premiera Buzka, ma jeden jedyny przebieg - po tzw. trasie autostradowej dla planowanej ongiś A3 od Szczecina do Lubawki. Nie ma żadnych nowych czy starych tras dla tej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: C.V. premiera-kandydata 28.09.05, 17:00 Mało czytasz kolego, a o opracowaniu Polskiej Akademii Nauk słyszał?????? Jeśli nie słyszał, to wyjaśniam: PAN zaleca budowę AUTOSTRADY Szczecin - Gorzów- Poznań - Wrocław - Lubawka... Po ogłoszeniu tego "opracowania naukowego" zwanego "Studium rozwoju pogranicza", nagle zaczęły się schody w Warszawie. Ba, Poznań i Wrocław uznano w Warszawie miastami z pogranicza! Zerknij na stronę www PAN i zobacz skąd pochodzi prezes:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: C.V. premiera-kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:18 Znowu się mylisz - dokumenty miał dostarczyć wojewoda lubuski a nie marszałek. Marszałek nie prowadzi tej inwestycji, ale rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: C.V. premiera-kandydata 28.09.05, 16:30 Jezus Maria, Twoja niekompetencja i ignoranctwo nie znają granic!!!! Wojewoda prowadzi inwestycję... utop się lepiej w Odrze zamiast głosić takie banialuki. Zrobisz przysługę światu. Ps. jako absolwent Wydziału Prawa znam prawo administracyjne nieco lepiej niż Ty. A że nie mam ochoty na wykład to polecam bibliotekę US. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .K.F. Re: C.V. premiera-kandydata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:00 Może zaczniesz myśleć absolwencie prawa! I przestań rzucać wyzwiskami. Jak narazie jesteś w temacie ciemny jak tabaka w rogu. Obszary chronione NATURA 2000 - określa w rozporządzeniu wojewoda. W Lubuskiem - wojewoda lubuski. Wojewoda lubuski wydaje decyzję lokalizacyjną dla przebiegu drogi S3 na obszarze województwa lubuskiego. Wojewoda miał obowiażek nim wydał decyzję loalizacyjną - przygotować oceną o której piszę. Inwestycję prowadzi rząd, bo to jest drogga publiczna, krajowa. Inwestorem w jego imieniu jest Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autodtrad. Przedstawicielem rządu na obszarze wojeództwa jest wojewoda. Chyba to wiesz bez zagladania do polecanej mi biblioteczki. *** Nigdze nie napisałem, że wojewoda prowadzi inwestycję. Nie dosć, ze słabo się orientujesz w temacie o którym się wypowiadasz, to masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:16 Wyraż się precyzyjnie, proszę. Czy Marcinkiewicz odpowiadał w jakikolwiek sposób formalnie, zawodowo lub inny za ten wniosek ? Jeżeli tak rzeczywiście było to będę go tępił jak insekta czy gryzonia. Czy może zagubił to jakiś komuch z Gorzowa a Ty półprawdą próbujesz kogoś oczerwnic dla dostosowania "faktów" do własnych ocen politycznych. W jakiej instytucji sie odnalazł ten wniosek ? Czyli gdzie zaginał? Bo jak w Gorzowie to równie zdobrze mógł być w kartonach Prezydenta Jędrzejczaka z SLD, które z domu zabrało mu ABW podczas aresztowania. Bądż tak uprzejmy poinformować. Jak byłeś tak blisko sprawy to odpowiedż nie powinna Ci sprawidż problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: KF pytanie 28.09.05, 16:18 Wniosek "utonął" w SLDowskim Urzędzie Marszałkowskim w Ziel. Górze, a następnie w SLDwskich gabinetach ministerialnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 Re: KF pytanie/cd budrys77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:23 Ja czekam na odpowiedż KaeFa. Jeżeli nie odpowie lub nie da dowodów to zakładam mu swojego prywatnego bana i będę ignorował jako forumowicza stosującego nieetyczne zasady. No chyba , że przedstawi konkret na poparcie swojego oskarżenia lub jak pomylił się to najzwyczajniej w świecie przeprosi za to, że innych ma za idiotów i skłamał. KF inaczej jesteś niewiarygodny, czerwony manipulant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 KF przyszedł, puścił śmierdząceggo baka i wyszedł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:30 Kurde Felku. Rozumiem,że szukasz wyrazistych faktów obrazujących , że Marcinkiewicz cokolwiek tu zawinił. Nawet bym się ucieszył gdybyś znalazł takowe gdyż nie lubię najbardziej nie lubie przeżywać zawodów na ludziach, których jakiś czas znam. Forum to też w końcu znajomośc. Znajdż lub zniknij w wirtualnym piekle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: KF przyszedł, puścił śmierdząceggo baka i wys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:28 Pieprzysz Andrzejku duby smalone. Odpowiedziałem tylko na post Budrysa, który zachwala zasługi posła Marcinkiewicza dla drogi S3. Ja zaś stwierdzam - że zasług, to on nie ma żadnych, zaś jego elektorat (anty "komuszy"), łącznie z wojewodą wrednie się S3 przysługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:12 Po raz drugi informuję - dokumentację miał dostarczyć wojewoda lubuski i żaden maarszałek nie ma z tym nic wspólnego. Dalej tego nie pojmujesz? Mnie na serio nie interesuje kto z jakiej partii - ale co zrobił. Nawalił - wojewoda!!! Nie odwracaj kota ogonem, nawet jeśli fakty są nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:47 Odpowiedziałem na tekst Budrysa. A dowodził on, ze pan poseł elekt premier - ma zasługi na rzecz S3. Ja udowodniłem, że dzięki regionowi pana posła elekta premiera - możliwość uzyskania dotacji z UE w 2006 r. na budowę tej drogi wisi na włosku! Nie zauważyłem żadnych działań posła, które by na ten stan rzeczy w ciągu ostatnich dwóch miesiecy wpływały. Tj. od momentu rozpętania przez prof. Liberadzkiego batalii o uzupełnienie złożonego juz wcześniej wniosku o dofinansowanie budowy S3 na jej przebiegu od Szczecina do Gorzowa. *** Wniosek o takie dofinansowanie był już złożony wcześniej w KR, ale z KE został cofniety do resortu infrastruktury ze względu na wymogi określone unijnym programem NATURA 2000. Wojewoda lubuski miał postarać się o brakujące eksperyzy i inne potrzebne dokumenty. Dotrały one do MI dopiero 19 września. Dotyczyły tzw. oceny oddziaływania inwestycji na środowisko i obszary chronione "Natura 2000", na obszarze województwa lubuskiego. Tego dnia, tj. 19 wrzesnia - wg zapewnień resortu MI i głównego inwestora jaki jest szczecinski oddział Generalnej Dyrekcji Dróg Publicznych i Autostrad - uzupełniony wniosek zgodnie z wymaganiami KE - winien być w Brukseli a nie "w proszku" w Warszawie. Wniosek składany w Brukseli miał być uzupełniony o w/w oceny, na całym przebiegu S3 a nie w poszczegółnych wojewodztwach. Wojewoda zachodniopomorski taką ocenę dot. drogi S3 przekazał MI jeszcze w lipcu, lubuski - 19 września. Winą za opóźnienia resort infrastruktury obarcza wojewodę lubuskiego, który za przygotowanie takiej oceny odpowiada. *** Antyk - przestań w końcu myśleć po partyjniacku! i gapić sie na świat przez pryzmat "komuchów". Mnie mało obchodzi jakich prowiniencji politycznych jest wojewoda gorzowski. Interesuje mnie wyłącznie droga S3. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: KF pytanie 28.09.05, 16:55 Jeśli uważasz że rolą posła jest bieganie między wojewodą, marszałkiem, ministerstwami to gratuluję. W takim razie proponuję zwolnić pół "warszawki" bo niepotrzebna. Kazimierz załatwi wszystko i jeszcze będzie kurierem do KE. Te człowiek "stawał na rzęsach" by zdyskredytować przebieg A3 (tak, tak nie S3) przez Poznań i Wrocław. Niestety lobby poznańskie ma w Warszwawie sporo do powiedzenia. To, że zabrakło dokumentów, proponuję wysłać maila do GDDKiA o/Zielona Góra, która odpowiada za realizację inwestycji drogowych w regionie. I zapytać dlaczego zabraklo, a potem wykonaj parę telefonów do Warszawy dlaczego kurzyly się na biurkach notabli. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:56 Nie zarzucaj mi patrzenia na świat po partyjniacku bo tak nie jest. Co do komunistów to nie komunizm w dosłownym sensie mnie w tym porusza ale pewien zespół cech , który wystepuje we wszytskich opcjach tylko, że w SLD Leszka Millera i Andrzeja Szarawarskiego nasilił się. Skok na kasę. Przecież to Ty w dyskusji o kandydacie na Premiera wstawiłeś tekst od którego się teraz dystansujesz (cieszę się) ale dystansujesz udając tzw Greka, z przeproszeniem Greków. Cały Twój tekst sugeruje iż Marcinkiewicz ma jakiś udział w winie z tytułu bałaganu jaki ma w swoim urzędzie Marszałek z SLD. Nie patrz KF na świat czarno lub czerwono patrz bardziej obiektywnie. Owszem robisz to socjotechnicznie dobrze ale ta manipulacja na mnie nie działa i jest nieuczciwa. Wszak Twoje wszechstronne doświadczenie dziennikarskie dało Ci warsztat umiejętności w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:07 Antyk - mniej emocji. Marszałek lubuski nie ma nic wspólnego z wydawaniem rozporządzeń i opinii w sprawie drogi S3 na obszarze województwa lubuskiego - ale WOJEWODA lubuski. Możesz się skoncentrować na tym co piszę, z łaski swojej? Poseł kandydat na premiera - jeśli ma jakieś winy - to taką, że niewiele jako poseł zdziałał, by takie horrendalne opóźnienia w sprawie finansowanie drogi S3 z powodu władz województwa nie występowały. A jego zapewnienia o dbałości o tę drogę (o czym zapewnia Budrys) nie mają przełozenia na rzeczywistość. Faktem jest jedno - potrzebna dokumentacja z obszaru lubuskiego od wojewody lubuskiego spłynęła dopiero 19 września do resortu infrastruktury! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: KF pytanie 28.09.05, 17:11 No i oczywiście winny jest temu Marcinkiewicz, który ma robić za gońca. Obudź się człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:20 Nie obdarzam żadną winą posła Marcinkiewicza, ale to Ty napisałeś, że ma zasługi dla S3. Wg mojej oceny i faktów - nie ma. Nie wiem z jakiej opcji jest wojewoda lubuski, ale znam wielu posłów, którzy w takich przypadkach jak z drogą S3 w lubuskim - dawno by jaja pourywali ministrom. Wojewodzie też. Jemu przede wszystkim. Poseł Polaczek z PiS jest wszak wiceprzewodniczacym sejmowej komisji infrastruktury, ministrów resortowych widzi co 2 tygodnie. Co za problem do nich dotzeć i pilotować sprawę? Ale trzeba chcieć coś zrobić - a nie gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:14 >Faktem jest jedno - potrzebna dokumentacja z obszaru lubuskiego od wojewody >lubuskiego spłynęła dopiero 19 września do resortu infrastruktury! Udajesz, że nie wiesz o co chodzi czy nażłopałeś sie piwa :-) ? Co to ma wspólnego z posłem Marcinkiewiczem, kandydatem na Premiera. Wyprawiasz straszne wygibusy. Oczywiście, że tyle co brak nadzoru posła nad biegiem rzeki Kłodawki w Gorzowie a może nawet mniej. Manipulowałeś i tyla ! Popraw się ! The End Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:17 W Gorzowie nowy premier ma fatalne notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: KF pytanie 28.09.05, 17:25 Niekoniecznie, jeśli zważyć, że dostał w całym okręgu Lubuskim najwięcej głosów... To samo tyczy się pani Rafalskiej z PiS (Gorzów) do senatu. Po prostu kilku oszołomom na forum gorzowskim puściły nerwy, a jedynymi zarzutami są "katolickie" poglądy Marcinkiewicza. Jeśli tak ma wyglądać nacjonalista- ultrakatolik, to ja chcę by całe LPR było takie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:24 Antyk - nie rżnij głupa i skup sie nieco. To Budrys napisał, że poseł Marcinkiewicz z Gorzowa ma zasługi dla drogi S3. Ja udowodniłem - że nie ma a jego region i ludzie z jego regionu włącznie z wojewodą (który nie jest przecież "komuchem") zrobili duże "kuku" tej drodze! To wszystko. Trudno to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: KF pytanie 28.09.05, 17:33 > To Budrys napisał, że poseł Marcinkiewicz z Gorzowa ma zasługi dla drogi S3. > Ja udowodniłem - że nie ma a jego region i ludzie z jego regionu włącznie z > wojewodą (który nie jest przecież "komuchem") zrobili duże "kuku" tej drodze! Tak się durnowato składa, że w Lubuskiem WOJEWODA wydał postanowienia o lokalizacji trasy S3, na całej długości, ignorując wskazówki PAN by budować autostradę w stronę Poznania. Ba, od dłuższego czasu dokumenty "leżakują" w Warszawie. A jeśli tak najeżdżasz na wojewodę lubuskiego to polecam artukuł z dzisiejszej Gazety Lubuskiej: Kolejny termin - Dokumentację drogi S3 trzeba jeszcze uzupełnić – powiedziała Krystyna Gurbiel, wiceminister gospodarki. Od kilku tygodni pilnujemy, kiedy wniosek o finansowanie drogi S3 z funduszów unijnych trafi do Brukseli. W sobotę pisaliśmy, że dokumenty trafiły z Ministerstwa Infrastruktury do Ministerstwa Gospodarki. Tam miały być kontrolowane przez wysłaniem ich za granicę. - Na ostatnim spotkaniu, w którym uczestniczyli przedstawiciele Ministerstwa Infrastruktury oraz Generalnej Dyrekcji Dróg ustaliliśmy, że dokumenty trzeba jeszcze uzupełnić. Nawet jeżeli z woj. lubuskiego był kompletna, to trasa ta przebiega też przez inne województwa – mówi K. Gurbiel. – Teraz dyrekcja dróg musi jeszcze uzupełnić brakujące papiery. Do tego czasu nie można ich wysłać za granicę. W poniedziałek o trasie szybkiego ruchu dyskutowali radni sejmiku wojewódzkiego. Samorządowcy zdecydowali, że wyślą do Rady Ministrów pismo, w którym potwierdzą wolę budowy S3 i przypomną, iż jest to droga zapewniająca rozwój woj. lubuskiego. Podkreślam urywek: "dokumenty trzeba jeszcze uzupełnić. Nawet jeżeli z woj. lubuskiego był kompletna, to trasa ta przebiega też przez inne województwa – mówi K. Gurbiel." Mów mi jeszcze że Marcinkiewicz jest winny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:14 Czy Ty jesteś normalny, czy udajesz głupiego? Żadne sugestie żadnych naukowców, nawet PAN Bby drogę S3 proadzić pzrez Poznań, nie miały w tym przypadku najmniejszego znaczenia - bo rozporządzenie RM z 2001 (innego nie ma) w sprawie przebiegu drogi S3 dość jednoznacznie wytyczaja jej przebieg. Wojewoda nie miał najmniejszego prawa zmieniać samowolnie przebiegu drogi w swoim rozporządzeniu o lokalizacji. Poza tym - dokumenty z lubuskiego - powtarzam raz jeszzce - dotarły do Warszawy 19 września!!! W poniedziałek minionego tygodnia. Na temat dokumentacji z lubuskiego rozmawiałem po południu 19 września, nawet powiem dokładnie, o 17,15. osobiście w Szczecinie z ministrem gospodarki Jackiem Piechotą, on telefonicznie przy mnie z min. Gurbiel. Dokumentacji w MGiP - nie było. Poprosił o przygotowanie informacji na temat S3 i dostarczenie mu jej jeszcze przed posiedzeniem Rady Ministrów na rano we wtorek 20 wrzesnia. W środe rano rozmawiałem telefonicznie z wiceministrem Górkim na temat tej dokumentacji. Minister poszedł sprawdzić do wiceministra Kulrylczyka, odpowiedzialnego w resorcie infrastruktury za budownictwo drogowe, gdzie ona jest. Około 12-tej min. Górski poinformował mnie telefonicznie - że dokumenty z lubuskiego przyszły w poniedziałek i są u Marka Chałasa, wiceministra ds. funduszy europejskich w resorcie. Zawiadomiłem o tym natychmiast prof. Liberadzkiego, ktory pilnuje tych spraw na poziomie Brukseli. W tę samą środę po południu dokumenty trafiły do minister Gurbielowej. W czwartek rano potwierdził mi to osobiście w Szczecinie minister Piechota, przy czym zaznaczył, że dokumentacja jest w "proszku" Spotkanie na temat drogi zainteresowanych stron - odbyło w czwartek. Tj. 24 września. Dzisiaj mamy którego? - 29 września. Czyli 5 dni temu!!! *** Nie manipuluj. Bo nie napisałem, że Marcinkieicz jest winien, za opóźnienie dokumentacji z Gorzowa, przez co są kłopoty z dokumentacją dla Brukseli. Gdyby ta dokumentacja była wysłana wcześniej - wcześniej byłaby uzupełniana. Wcześniej dotarła by do resortu gospodarki i wcześniej ustalane były by te szczegóły, ktore ustalne są teraz. Po drugie - Gazeta Lubuska pisze o czymś, co już zostało załatwione i to nie przez żurnalistów lubuskich. Ich pilnowanie polega na pisaniu o tym co już ktoś zrobił. Ddostali informację na jakim etapie jest sprawa z S3 i nic wiecej. Gdyby nie zawiadomienie mediów lubuskich na poczatku sierpnia przez prof. Liberadzkiego - nadal dziennikarze z Gorzowa nic nie wiedzieli. Twierdzę dalej, że poseł Marcinkiewicz niewiele w tej sprawie pomagł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: KF pytanie 28.09.05, 18:32 nie wiemy czy pomagał, czy przeszkadzał, dowiemy się czy jako premier bedzie się interesował S3 ( jeśli będzie premierem ) w każdym razie jest wieksza szansa, że budowa S3 przebiegnie sprawniej to chyba naturalne. PS. wszyscy tu manipulują :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:45 Kocie, on miał Polaczka jako wiceszefa komisji infrastruktury. I co? Co zrobił dla S3? To przecież Gorzowie rozpętała się awantura o zmianę trasy S3 przez Poznań i nikt nie potrafi po prostu pokazać rozporządzenia Rady Ministrów o jej przebiegu. Moze jak będzie premierem ten cały Marcinkiewicz - coś wskóra, bo się ministry będą bały, ale czy ten facet będzie na tyle silny? Bo jak publikatory trabią - to Jacek i Placek raczej będą rządzic. Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: KF pytanie 28.09.05, 18:56 jeśli będzie na tyle silny żeby być premierem i oczywiscie jeśli jego kandydatura jest rzeczywiscie powazna ( na razie średnio wyglada na to) a nie tylko przedwyborcza zasłona dymna dla terrible twins'ów. Premier z Gorzowa to dla S3 akurat powinno być lepiej niż Premier z Krakowa czy Gdańska :) Powinno ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: KF pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:59 Nadzieja matką głupich, ale pomarzyć można! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: KF pytanie 28.09.05, 19:11 ja bym powiedział "nadzieja uskrzydla" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pirs Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS IP: *.iscnet.pl 28.09.05, 17:27 no, no nieźle. okazuje się, że naszą eksresówkę jakiś małomiasteczkowy watażka załatwił:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:34 O mało co! Jeszcze nie załatwił. Choć licho wie jak bedzie dalej z budzetem państwa i czy te 50 mln jakie są potrzebne na 2006 r się z nim znajdą. Nawet jeśli UE nam coś da na tę drogę - to i tak rozliczy się na podstawie faktur na tzw. koszty kwalifikowane. Najpierw jednakte faktury trzeba będzie zapłacić. Ciekawe jak premier Marcinkiewicz będzie walczył o pieniądze na S3, krojąc i przerabiając budżet zatwierdzony wczoraj przez gabinet Belki? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS 28.09.05, 17:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=29640436&a=29685760 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtajemniczony Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS IP: *.system.szczecin.pl 28.09.05, 19:08 ..."bardzo mocno zwiaząny z gorzowską parafią,... szef gabinetu politycznego Buzka,... ekspert PiS-u,... ma trzech synów i córkę..." Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS 28.09.05, 19:12 no i ? co przez to chcesz powiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 Oto decyzja rządu SLD z Piechotą w jego składzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 06:54 O czym ty KF tutaj mówisz. Trzeba miec tupet aby trącać z tego powodu Marcinkiewicza. -- Rzeczpospolita": W projekcie budżetu rząd przeznaczył ponad miliard złotych z akcyzy na paliwa na inwestycje kolejowe. Wcześniej pieniądze te miały być wydane na drogi. Według drogowców, trzeba będzie wstrzymać rozpoczęcie 33 inwestycji drogowych, które miały ruszyć w przyszłym roku - informuje "Rzeczpospolita". Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Oto decyzja rządu SLD z Piechotą w jego skład 29.09.05, 09:15 Antyk, ale robisz wolty! Ja pisałem o drodze S3 i pieniądzach na nią z UE do czego potrzebne są określone dokumenty i wnioski składane w Komisji Europejskiej. Chyba to jest jasne dla Ciebie. Nie pisałem o kolei. Pieniędzy w kasie państwa na drogi od dawna nie ma, dlatego tak ważne jest owe dofinanswanie z kasy UE. To chyba tez jasne, co. Pisałem też o roli ew. premiera w tej sprawie - jego pomoc okazała się znikoma. I to wszystko. *** Kolej w Polsce nie może stanąć, a grozi jej to, bo sypią się tory!!! Poza tym w całej UE - priorytet ma kolej a nie drogi. W Polsce buduje sie czasami drogi krajowe o drugo i trzeciorzędnym znaczeniu dla gospodarki narodowej, natomiast nie inwestuje sie tam, gdzie rych samochodowy jest duży albo bardzo duży i ma tendencje wzrostowoe. jak np. w obszarze transgranicznym miedzy Polską a Niemcami. Gdyby np. połączenia kolejowe między Polska a RFN byly bardziej udrożnione (a tu jest katastrofalnie wręcz) - to ten olbrzymi ruch samochodowy, szkodliwy dla środowsika i ludzi zresztą - mozna byłoby radykalnie zmiejszyć. *** Inwestycja na S3 - w sensie faktycznej budowy - na pewno nie rozpocznie się w 2006 r. Dopiero na wrzesień albo i póżniej 2006 roku będzie wszystko gotowe do ogłoszenia przetargu na wykonawcę. *** Natomiast na poważnie - jest zagrożone przebudowanie bardzo niebezpiecznego skrzyżownia w Międzydrojach na trasie drogi krajowej nr 3.(nie ma standardu ekpresówki)i ta inwestycja jest w owych 33-ch zagrożonych. Zagrożona jest także budowa obwodnicy Pyrzyc - już na trasie drogi S3. Na ogół obwodnice buduje się wcześniej od prostych odcinków. *** Słuchaj Antyk - podszkol Ty się nieco w tym drogownictwie i polityce transportowej Polski i UE, bo zajmujemy mnóstwo miejsca na forum na wyjaśnianie podstawowych spraw. Łatwiej będzie dyskutować jak będziesz lepiej zorientowany. Poza tym patrz się mniej, jak pisałem - po partyjniacku - ale bardziej merytorycznie, rzeczowo. Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna jedno slówko IP: 83.168.96.* 29.09.05, 10:28 mam dość czytania banalnych postów , ja tylko z jedna myśla tu wskocze ;)mówice ze miller wyuczył sie przy PZPR . tylko nie bierzecie poprawek,ze ''krzykacze'',jak jeden maż wszyscy wyuczyli sie za darmo na komunistycznych uczelniach !!! a naszym dziecia chca wprowadzic oplaty za studia,jedyny kandydat na prezydenta ktory zna jezyki obce to borowski, reszta niedoucziona ...ehhh ten kraj to porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:09 póki co 1 mld zamiast na drogi poszedł na koleje...wiadomość z dnia dzisiejszego...OFICJALNA W MEDIACH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:57 Grz, nie powołuj się na media, ale na wtorkowe posiedzenie Rady Ministrów, które zatwierdziło projekt budżetu na 2006 r. Co wcale nie oznacza, że musi być w takiej wersji zatwierdzony przez nowy Sejm. Jak znam Polaczka i programy PiS i PO - to te pieniadze ...zostaną przy kolei. I pamietaj też, że wiceprezesem PKP Polskie Linie Kolejowe jest żona eurodeputowanego prof.Liberadzkiego, mającego bardzo bliskie koneksje z PIS-owcami poprzez i kandydata na premiera Marcinkiewicza i braci Kaczynskich. Pracowli razem w rządzie za Suchockiej jako wiceministrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska antyk 29.09.05, 12:53 co się do cholery z tobą dzieje? przecież wygraliście więc w taki głupi, niedorzeczny i chamski sposób nie musisz walić w felka. czemu nie jesteś w stanie przeczytać pytań i odpowiedzi? może przestaniesz się czepiać zdań wyciągniętych z kontekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 Re: aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:45 Ja nie wygrałem tych wyborów w sensie "-iście". Nie tylko, że nie jestem partyjny ale aby się odróżnić od takiego na ten przykład Runowicza też bezpartyjnego, to nic mi żadna partia nie dała i nigdy w życiu nie pracowałem na państwowym czy urzędowym. Nie wiem też czy nowi rządcy wykorzystają szansę jaka się nadarza. Może się zdarzyć , że nie wykorzystają ale byliby kretynami gdyby coś takiego wywinęli. KF napisał po prostu paszkwila umiejętnie i ostrożnie-przedprocesowo zredagowanego na temat kandydata na premiera. Są jakieś granice przyzwoitości ale ostrożnie i nie przyznając racji wycofał się z tego chociaż o tym nie napisał wprost. Widocznie ma silne tzw ego :-). Nie łącz mnie z jakąkolwiek ekipą. Będę pierwszy, który dołoży na tym forum PO i PiS jeżeli zdradzą swoje deklaracje lub zepsują szansę włąsną głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska antyk 29.09.05, 14:31 przeczytałam wszystki wpisy i moim zdaniem to nie kurde zaczął dyskusję w tym kierunku. więc obwinianie go woła o pomstę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak-13 Re: aska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:44 No to nie doczytałaś. Poza tym nie chodzi o to kto zaczął bo to byłoby dziecinne ale o sens tej wypowiedzi. Proszę : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=29640436&a=29681660 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:49 Antyk - czy ty wogóle po polsku rozumiesz? Napisałem jednoznacznie - że poseł Marcinkiewicz nie ma żadnych zasług w sprawie drogi S-3 - i NIE WYCOFUJE się z tego twierdzenia!!! Twierdziłem to od pierwszego do ostatniego postu w tym wątku. Ani elegancko, ani nielegancko. Nie napisałem żadnego paszkwila - bo operowałem wyłącznie faktami i jakoś nikt tych faktów nie jest w stanie podważyć. Odpowiedziałem na sugestie Budrysa - który twierdził, że zrzeczony poseł, który być moze zostanie premierem - ma zaslugi dla tej cholernej drogi. *** Bądź tak uprzejmy i inteligentnie wytłumacz mi co to oznacza: "paszkwil umiejętnie i ostrożnie-przedprocesowo zredagowany na temat kandydata na premiera". Jeśli to co ja napisałem - Ty nazywasz paszkwilem "ostrożnie-przedprocesowym" pod adresem posła Marcinkiewicza, to jak mam nazwać to - coś Ty wypisywał pod adresem, Piechoty, Cimoszewicza itp. Bo ja operoałaem dowodami, realnymi, namacalnymi itp. *** Twój mózg się totalnie zlasował, niestety, Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: aśka 29.09.05, 15:01 K.F - Utop się w Odrze i przyczyń się do zmiany kierunku w dyskusji. Reprezentujesz tym niereformowalnego pieniacza, który trawa "w okopach św. Trójcy". Niech Ci będzie, że Gorzów a przede wszystkim Marcinkiewicz, są winni i błagam nie przywołuj ponownie argumentów. Przyznaję Ci rację, dla świętego spokoju. Swojego i innych normalnych forumowiczów. A na koniec dodam: Marcinkiewicz będzie lepszym premierem niż Jarosław Kaczyński. Pokarze swoją klasę i kulturę osobistą. A o zachodnim pograniczu - na pewno nie zapomni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: aśka 29.09.05, 15:41 Przykro mi Budrys ale twoje niechrześcijańskie nawoływanie do samobójstwa (to jest w Polsce karane) - nie zrealizuję i w Odrze się nie utopię. Zadziwiasz mnie definicją "pieniacza" - nie wiedziałem, że dyskusja merytoryczna, oparta na dowodach jest pieniactwem. To coś nowego w obyczajach prawicy spod znaku PiS. Nasz rozmowa nie jest nt. czy poseł Marcinkiewicz będzie dobrym premierem czy nie, mnie to w tej chwili - nie interesuje. Rozmawialiśmy o TWOIM stwierdzeniu - że tenże Marcinkiewicz wiele dla drogi S3 zrobił. Jakie to trwanie w okopach św Trójcy i pieniactwo - skoro ten facet w rzeczywistości drogą S3 interesował się w stopniu znikomym! Oto dowody, realne, namacalne i powszechnie dostępne. Jako poseł w latach 2001 - 2004 mógł sie posłużyć wieloma instrumentami jak interpelacja, zapytanie poselskiej, pytania i oświadczenia. Zadałem sobie trud sprawdzenia jak w tym funkcjonowała droga S3. Oto wyniki: Na 24 interpelacje złozone w ciągu tych lat - o drogę S3 poseł Marcinkiewicz zapytał ministrów infrastruktury 2 razy: * 23 stycznia 2003 r (intepelacja nr 2617) - pytał o harmonogram prac na drodze S3, bo go inwestorzy zainteresowani kostrzyńsko-slubicką strefą ekonomiczną naciskali i chcieli wiedzieć, czy w planie jest budowa obwodnic w Skwierzynie, Międzrzeczu i Nowej Soli. * 22 grudnia 2004 roku (8947) chciał wiedzieć czy będą budowane odcinki nowej ekspersówki między Świebodzinem a Sulechowem oraz Obwodnica Skwierzynuy i Gorzowa. Tochę to dziwne, bo obie obwodnice były już w budowie. Pytanie także było w kontekście sterfy ekonomicznej. Natomiast w maju tego roku poseł Marcinkiewicz skierował interpelację do ministra infastruktury z pytaniem czy nie można byłoby nieco przesunąć inwestycji na obwodnicy Gorzowa, za rogatki miasta. (nr 10023). Na tym kończy się zainteresowanie posła Marcinkiewicza drogą S3. Nie ma jej ani w zapytaniach poselskich, ktorych skierował 11, ani w oświadczeniach, bowiem nie wydał przez te 4 lata żadnego. Skierował natomaist 5 pytań - ale też nie interesowała go w nich droga S3- ale PZU, PKN Orlen, Daewoo-FSO czy prwyatyzacja "Rzeczpospolitej". *** Nie musisz mi przyznawać racji dla swiętego spokoju. Fakty mówią same za siebie. Dzięki za wyłączenie mnie z grona "normalnych" forumowiczów - dla mnie to ...komplement! Odpowiedz Link Zgłoś
antyknajak-13 Re: KF 29.09.05, 15:05 Drogi KF. Nie będę wylewał pomyj na Ciebie typu "mózg Ci się zlasował" itp bo to nie przystoi człowiekowi godnemu i na poziomie. Nie podzielam Twoich wynurzeń ,ktore są demagogią gdyż równie dobrze mozna napisać, że poseł Piechota nie przyłożył ręki (nie pomógł) w utworzeniu Strefy Wolnocłowej w 1989 roku. Nie przyłożył bo był za mało znaczący a pózniej w opozycji, i podobnie Marcinkiewicz. Twoja wypowiedż była w stylu komentarza politycznego Radia Erewań, a ponieważ znane są Twoje sympatie i antypatie polityczne oraz fakt, że wobec tu wspomnianych p.p.Piechoty i Cimoszewicza nie używasz tego demagogicznego, przewrotnego i nieuczciwego w dyskusji sposobu argumentacji, więc wypowiedziałem się jak na wstępie. Prośba. Nie zachowuj sie prostacko. Pozdrawiam :-) Antyknajak Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: KF 29.09.05, 15:15 Antyk - nadal nie odpowiedzialeś mi na pytania, a prostactwem właśnie jest, jak ktoś pyta - nie odpowiedać! Narazie wylałeś potok słów - za to jak nie ma odpowiedzi, tak nie ma! Nadal na nie oczekuję - zwięzłe i merytoryczne oraz na temat. Jakoś cieżko ci z tym idzie. Komentare w stylu Radia Erywań - serwujesz za to aż w nadmiarze. Możesz sobie podarować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyknajak-13 Re: KF 29.09.05, 15:19 kurde.felek napisał: > Antyk - nadal nie odpowiedzialeś mi na pytania, a prostactwem właśnie jest, jak > ktoś pyta - nie odpowiedać! Możliwe ale wpierw są jednak podstawowe zasady nie obrażać. Ja tam obrażliwy nie jestem ale napisałem Ci co o tym myśle. Tradycyjnie udajesz , że nie wiesz o co chodzi. A może tak :'przepraszam , poniosło mnie ". Potrafisz ? Nie ? Szkoda. > Narazie wylałeś potok słów - za to jak nie ma odpowiedzi, tak nie ma! > Nadal na nie oczekuję - zwięzłe i merytoryczne oraz na temat. > Jakoś cieżko ci z tym idzie. > Komentare w stylu Radia Erywań - serwujesz za to aż w nadmiarze. Możesz sobie > podarować. Nie będę kontynuował. Nie ma to sensu. Nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: KF 29.09.05, 15:54 Narazie to ty mnie oskarżyłeś o pisanie "paszkwila umiejętnie i ostrożnie-przedprocesowo" na kandydata na premiera, zadałem Ci kilka pytań, na ktore nie raczyłeś odpowiedzieć - tak jak prosże - merytorycznie i na temat. Nieco wyżej wyciągnąłem z dokumentacji sejmowej to co poseł Marcinkieiwcz serwował nt. drogi S3. Umiesz na to spojzreć obietywnie, bez euforii pod adresem posła marcinkiewicza i ocenic jego wkład w walke o drogę S3? Za co mam Cię przepraszać, przecież ja się nie uniosłem! Jak nie jesteś obrażliwy, to może jednak ...odpowiesz mi na pytania? *** Drodzy Fani PiS-u! Nie przypisujcie zasług swoim faworytom, których nie mają. To niedźwiedzia przysługa! Bo zawsze można to sprawdzić - i potem jest głupio, niezręcznie i nie wiecie co z tym fantem zrobić! ja w pzryapdku drogi S3, posła Marcinkiewicza i jego rzekomych zasług dla tej drogi. W efekcie - zaczynacie obrażać, rzucać epitetami i zachowyać się mało po męsku. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: KF 29.09.05, 15:55 K.F. - prosiłem o zakończeniw wywodu, a widzę, że spłynęło jak po kaczce. Wszelkie próby nawiązania dyskusji będę po prostu ignorował. A jeśli zapomniałeś o czym ten wątek to look up. Ps. jeśli lubisz dywagować o S3, załóż osobny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Prawdziw opinia o premierze-elekcie 29.09.05, 16:32 Po spotkaniu Kaczyńksi-Tusk w "Faktach", dzisiaj: Według Tuska, L.Kaczyński usiłował wytłumaczyć, że Kazimierz Marcinkiewicz będzie równie dobrym premierem jak Jarosław Kaczyński. "Ale mówi to bez przekonania" - ocenił Tusk. Jak dodał, on też nie ma takiego przekonania. *** Ręce opadają!.... Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: KF 29.09.05, 16:35 Przecież ja nie z Tobą akuret teraz dyskutowałem. Poza tym ja na pewno nie będę "dywagował " o drodze S3. Zaglądnij sobie do słownika i przeczytaj co oznacza słówko - "dywagować". Jeśli juz, to będę działał na rzecz drogi S3, a nie pieprzył na forum o czyiś domniemanych zasługach dla tej drogi, jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wewe Re: No to mamy kandydata na Premiera z AWS IP: 217.153.6.* 30.09.05, 15:20 akutar Odpowiedz Link Zgłoś