xyz-xyz 28.09.05, 11:48 Czy Marcin M. już wytrzeźwiał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 28.09.05, 12:26 Co ty na to? Sam Długosz nie jest związany z PO. Ma 39 lat, w PRL działał w opozycji, m.in. w NZS na Uniwersytecie Jagiellońskim. Po 1989 r. wstąpił do Kongresu Liberalno- Demokratycznego, a potem wraz z KLD znalazł się w Unii Wolności, która go desygnowała do rady nadzorczej TVP, a potem do radia publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 28.09.05, 17:30 Ponawiam pytanie kto to jest Marcin M.? A co do Długosza to proszę o sprecyzowanie pytania. Jeśli chodzi o to, że uważasz, że jego zasiadanie w Radzie Nadzorczej PR jest TKM-em, to odpowiadam, że nie wiem czy masz rację, bo nie znam pana Długosza, ani jego kwalifikacji. Przyznam tylko, że jak na RN PR, a wcześniej RN TVP to podejrzanie młody. Ale może zdolny i mądry. Wiem o nim tylko tyle ile przeczytałem na stronie: www.prsa.com.pl/rn2.asp?id=51&x=1 Przytaczam: "Andrzej Długosz ur. 1966 r. – przewodniczący Rady Nadzorczej „Polskiego Radia” - S.A. (od 1999 r.) Absolwent Wydziału Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego, prezes Zarządu Cross Media PR." To trochę mało do oceny człowieka. Jeśli wiesz coś więcej to chętnie się dowiem i wtedy ocenię. Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 29.09.05, 08:22 Zatem czuję się zaproszony na wieczorek piwny. Może być Irish pub. Fugazi natchnął mnie chęcią na Guinessa:))))))) To trochę mało do oceny człowieka. Jeśli wiesz coś więcej to chętnie się dowiem Pan Długosz, to obecnie aresztant, z zarzutami machinacji finansowych i prania brudnej forsy. Nie zauważyłem byś zapytał publicznie Donalda Tuska o jego związki z panem Długoszem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 30.09.05, 15:38 xyz-xyz napisał: > Zatem czuję się zaproszony na wieczorek piwny. Może być Irish pub. Fugazi > natchnął mnie chęcią na Guinessa:))))))) Nie tak szybko. Poza tym proponuję inną stawkę niż Ty. > Pan Długosz, to obecnie aresztant, z zarzutami machinacji finansowych i prania > brudnej forsy. Nie zauważyłem byś zapytał publicznie Donalda Tuska o jego > związki z panem Długoszem. Skoro nikt Tuska nie pytał to widać nie widział powodu, nawet dziennikarze np. Trybuny. A co do pana Długosza jak coś zbroił to jest tam gdzie powinien. A o jego związki z PO podpytam się bardziej zorientowanych i odpowiem Ci wtedy szerzej. Pozdrawiam JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 14:20 Pan Długosz www.smd.org.pl/dzialy/o_nas/czhon.php I jeszcze chcę poznać pańską opinię o panu Sośnierzu. Nowemu poslowi z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:13 Nie mam o nim żadnej opinii, bo go (Sośnierza) nie znam. A dlaczego pytasz akurat o niego? Masz jakąś "ciekawostkę"? JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:23 Tak. Pan poseł ma zarzuty za niegospodarność w Śląskiej Kasie Chorych. Teraz jest kandydatem PO na ministra zdrowia. Zainwestuj 2 zł i kup NIE Urbana. Ciekawy artykuł:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:41 Jak mi się uda to kupię i poczytam. Ewentualnie weź Urbana na piwko. JZ Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 22:05 xyz-xyz napisał: > Tak. Pan poseł ma zarzuty za niegospodarność w Śląskiej Kasie Chorych. * ;-) A Ty wciaz to samo w tym temacie, z tego co pamietam to 'posunal' go sam jegomosc Lapinski - specjalista od zarzadzania sluzba zdrowia. nie czytalem NIE bo jak wiesz nie po drodze chytac mi ta gazete, ale jezeli to jest w aktualnym nr to az sobie kupie aby zaspokoic swoja ciekawosc, bo swoja droga to z tego co pamietam to akutar system wprowadzony przerz Sosnierza przynosil dobre rezulaty. Inna sprawa to sprawa ktora o nim opisywala Rzepa swojego czasu samym p[iorem pani Marszalek - tak lubianej przez Ciebie zreszta;) Teraz > jest kandydatem PO na ministra zdrowia. Zainwestuj 2 zł i kup NIE Urbana. > Ciekawy artykuł:) * bez jaj, Sosnierz ministrem zdrowia??? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 12:47 Sośnierz za frico oddał wytwórcom kart prawo czerpania korzyści z powierzchni reklamowej na tych kartach. Circa 2 miliony rocznie. A co do Łapy. To prostak. Jednak nie słyszałem żeby zarówno jemu, jak i Naumanowi postawiono jakiekolwiek zarzuty. A taki był szum, prześwietlanie szwajcarskich kont, łapówki w domyśle itp. I co? I nic. A Sośnierz stoi przed sądem... i ma ochotę na tekę:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:07 Hej xyz-xyz, czekam na odpowiedź na moją propozycję stawki zakładu. Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:30 Odpowiedziałem krwiopijco:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:37 Raczej tu masz moją ripostę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=29687586 JZ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 30.09.05, 19:58 Aczkolwiek wieczór piwny może się odbyć i poza zakładem :-) Z Guinessem włącznie. Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 09:33 Nie widzę przeszkód. Tyle, że ja nie jestem bankierem i stać mnie najwyżej na Bosmana:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:07 Też nie jestem bankierem, tylko co najwyżej bankowcem. A że wolę piwko jasne, to Ty postawisz Bosmana (choć wolałbym jednak Żywca), a ja postawię Guinessa. Może być? Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:09 Może być. Gdzie i kiedy. Poza zakładem oczywiście. Ja do piwka skory:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:19 Mogę dziś wieczorem, np. 20-21. A co do miejsca to ważne żeby podawali w nim Guinessa (że o Bosmanie lub Żywcu nie wspomnę) i żeby nie było zbyt hałaśliwe. Nie mam specjalnie orientacji gdzie mają teraz Guinessa w Szczecinie, więc może coś zaproponujesz? JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:30 Tawerna na Bohaterów Warszawy. 20? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:35 Tawerna bardzo chętnie, ale prosiłbym o 20.30, bo muszę uśpić młodego Zienkiewicza. A jak Cię poznam (albo Ty mnie?). Mnie o tyle łatwo że jestem dość duży. JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:43 Mnie o tyle łatwo że jestem > dość duży. Chyba łatwiej jednak kliknąć na twoją stronę internetową. Ja zaś bedę w czerwonej czapce Warka Champions Ligue:) 20.30 Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 16:45 O'k jesteśmy umówieni. Do zobaczenia. JZ Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 03.10.05, 22:08 szkoda ze dopiero teraz zaczyatlem Wasze umowienie bo bym chcetnie zaklocil Wasza mila pogawedke:)) No to sie tylko zapytuje jak tam spotkanie Szanowni? pozdrawiam, albert Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 12:43 Odbyło się:) Kolega Jacek jest wielce sympatycznym przedstawicielem żarłocznego kapitalizmu;) To żart oczywiście:) Choć do Jacka mam pewno zastrzeżenie. Mam nadzieję, że twój Jacku wieczorny pomysł był li tylko droczeniem się ze mną:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:15 Jakie zastrzeżenie, ciekaw jestem. Ewentualnie aby rozwiać Twoje obawy (jeżeli to o to chodzi) to jako "żarłoczny kapitalista" dałem zarobić dwóm drobnym przedsiębiorcom przewozowym. I pobudziłem przez to i popyt wewnętrzny i wzrost gospodarczy, w dodatku bez pomocy Państwa, urzędów i ulg podatkowych. Po prostu wolny rynek i wszyscy byli zadowoleni (szczególnie że chłopaki jechali ze mną nie pierwszy raz, więc i pogawędka była miła). Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:22 Spadł mi kamień z serca:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:21 albert_c napisał: > No to sie tylko zapytuje jak tam spotkanie Szanowni? Obawiam się Albercie, że xyz-xyz jest prawie beznadziejnym przedstawicielem kultywatorów idei marksizmu-leninizmu, aczkolwiek te "prawie" daje odrobinę nadzieji na ozdrowienie jego poglądów. Tyle że kuracja musiałaby być szybka i intensywna. A poza tym to o'k, krew się nie lała :-) Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:24 Hmmm z tym Leninizmem, to troszkę sie zagalopowałeś.:) Wspomniałem jedynie, że Lenin wprowadził w Rosji tzw. plitykę NEP. A to był prawie wolny rynek:))))))))))))))) I to było wszystko o Leninie:) Ale niech ci tam będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:30 Hmm Lenina krytykowałeś, ale jego następcę po części chwaliłeś :-) Poza tym idee i działania tych panów to dwie różne sprawy. JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:42 Pamiętam również pochwały dla pewnego staruszka z Andów:) Zaś moje dywagacje o Józefie Wissarionowiczu miały na celu wykazanie, że stosując ten sam rodzaj argumentacji, można udowodnić ozdrowieńcze skutki jego działalności. To taka słowna ekwilibrystyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:45 Ale ja pochwał dla Pinocheta za okres po krwawych represjach się nie wypieram. A poza tym to nie były moje pochwały tylko rdzennych Chilijczyków, które jedynie przytoczyłem. Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:47 Ja zaś przytaczałem jedynie opinie rdzennych Rosjan:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:49 Tylko że Chile "oczyściło" się z totalitaryzmu, a Rosja do dzisiaj nie. Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:58 Nie przesadzasz aby z tym "totalitaryzmem" Putina? fakt, że demokracji wzorowanej na amerykańskiej tam nie ma i nie będzie, ale mimo wszystko jest znaczny postęp i o totalitarnej władzy w Rosji już mówić uczciwie się nie da. Tam jest budowany typowy system prezydencki. Taki, jaki śni się Kaczorkom:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 14:10 kiedy następne spotkanie? ja chcę drinka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek.Zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 IP: 217.97.220.* 04.10.05, 18:37 Dziś odpada. Mogę najwcześniej jutro koło 20.00. Pozdrawiam i zapraszam JZ Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:25 Jak to następne ? I ja nic nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 09:45 Ja też jeszcze nic nie wiem. Ale może coś się oświeci. Tylko ktoś musi być "inicjatywny". Pzdr Jz Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 15:58 Wieczór mam wolny, więc może jakieś piwko? Są chętni? xyz-xyz co Ty na to? Pzdr JZ PS. Odpowiedzi i wieści poprosze SMS-em na komórkę gdyż opuszczam stanowisko komputerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 04.10.05, 13:52 Albercie, jak masz ochotę to zapraszam na następne spotkanie. Pzdr JZ Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 05.10.05, 20:58 jacek.zienkiewicz napisał: > Albercie, jak masz ochotę to zapraszam na następne spotkanie. > Pzdr > JZ * Jacku, nie wiem czy XYZ wspominal czy tez znow dal dowod swej dyskrecji, ale my sie z XYZetem znamy i to calkiem milo:) a odnosnie spoptkania Jacku to mamy przyjemnosc od czasu do czasu, nie zawsze przy pifku, ale wg mnie zawsze milo, wkrotce znow bedzie okazja wspolnie pogadac, a poki co trzymam jeszcze w tajemnicy, pozdrawiam serdecznie, ps. na nastepne spotkanie postaram sie zajrzec;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza pyt. 2 06.10.05, 12:34 O'k do zobaczenia. JZ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: Do jacka.zienkiewicza 28.09.05, 17:53 Teraz już wiem o co Ci chodzi. Wcześniej nie wiedziałem że napity przewodniczący OKW to Marcin M. Powtórzę więc: Niejaki Marcin M. to nieodpowiedzialny kretyn, którego (jeśli jest członkiem PO) należy z hukiem kopnąć w dupę. A jeśli członkiem nie jest to zapomniec o tej osobie przy wszelkich zadaniach i rekomendacjach (nie tylko wyborczych czy publicznych). Ten człek pokazał Pełną Nieodpowiedzialność i jako nieodpowiedzialny gó..arz tak powinien być traktowany. Pzdr JZ PS. Przepraszam że odpowiadam dopiero teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyknajak-13 Re: Do jacka.zienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:29 Cały Jacek. Tak trzymać Jacku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś