Dodaj do ulubionych

Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!!

IP: 217.153.6.* 30.09.05, 22:51
Zgwalcona Polska po rzadach post-komuny i promowaniu stylu homosovietikusa
pod przewodnictwem "miekkiego" prezydenta (ale nie calkiem zlego!)potrzebuje
przywodcy , lidera mocnego zdecydowanego wyrazistego.Z dwojga postaci
(politycznych)odrzucam zdecydowanie liberala Donalda Tuska a skupiam sie na
Lechu Kaczynskim ktory (zdaje sie?) gwarantuje w/w wartosci.
Bardzo zla robote dla PO robi w mediach Bronislaw Komorowski ten
upierscieniony (noszacy pierscionek!) byly min Obrony Narodowej okazala sie
wielokrotnie prymitywnym bucem.Dzisiaj tez w programie Lisa "Co z ta Polska"
osmieszyl wraz z Gronkiewicz-Waltz siebie oraz Platforme Obywatelska.

Prawda,dla czlowieka jest tym, co czyni z niego czlowieka.
Obserwuj wątek
    • Gość: MiMi Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:22
      Szanowny Panie Gryfie,
      Przeczytalam Pana wypowiedz z uwaga i prosze o wyjasnienie, w czym przejawiaja
      sie wartosic Pana Kaczysnkiego,ktore Pan okreslil jako: wyrazistosc,
      zdecydowanie i moc.
      Ja nie jestem w stanie odroznic Pana Lecha od Pana Jaroslawa, ani tego w czym
      sie roznia. Ani Fizycznie, ani politycznie. Pan Lech Kaczynski nie jest w zadnym
      calu wyrazisty, skoro go mozna pomylic z bratem.
      Jedyne co ich odroznia, to to ze jeden jest zonaty i ma rodzine a drugi nie i
      roznie jest to komentowane, zwlaszcza w Niemczech w kregach burmistrza Berlina.

Poza tym uniki Pana Jaroslawa w sprawie objecia funcji premiera, przy aceptacji
      Pana Lecha, dowodza, ze pan Lech nie jest zdecydowany dotrzymywac skladanych
      obietnic wyborczych i powzala swemu bratu zachowywac sie kokieterynie,
      mimozowato, zupelnie jak Pan Marszalek Cimoszewicz, ktory nagle przestal chciec
      byc prezydentem.Pan lech Kaczynski w zadnym calu nie jest zdecydowany.

No i ta moc. Nie bardzo wiem w czym ta moc sie przejawia. Bo jak przeczytalam
      ksiazke o Panu Lechu Kaczynskim, to wyszlo na to, ze byl slaby i nie udalo mu
      sie oopanowac zadluzenia Warszawy, ale podwoic zadluzenie. Ulegal tez roznym
      poslom z PiS i zatrudnial ich zony w urzedzie stolecznym. Nawet byle zony.
      Jak ogladalam przypadkiem gdy przyjechalam do Szczeina do rodziny taki program
      reklamowy PiS i Pana Lecha Kaczynskiego w telewizji, to pokazywali matke ktora
      miala 800 zl pensji, dwoje dzieci i bardzo luksusowe mieszkanie, jakiego ja
      nawet w Berlinie nie mam a pracuje w miedzynarodowej firmie i dobrze mi placa.
      Pan Kaczynski chyba nie jest mocnym czlowieiem, skoro nie mial sili powiedziec
      swoim imagistom od public relation - ze tak nie wypada, bo to polityka stawia w
      zlym swietle i nie uwiarygodnia.
      Bardzo prosze mi powiedziec gdzie szukac tych wartoci,ktore Pan Panie Gryfie u
      Pana Lecha Kaczynskiego widzi.
      Bede zobowiazana za powazna odpowiedz, bo to pomoze mi w wyborze kandydata.
      Bede glsowac w naszej amabasdzie w Berlinie.
      Z wyrazami szacunku
      Mi.Mi.
      Regional Manager Central & Easter Europe
      SEGHRES
      The officiency partner
      BERARTEL TECHNOLOGY GROUP
      • Gość: roy Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: 80.55.148.* 01.10.05, 06:13
        Witam,
        Nim Gryf odpowie Panu merytorycznie co do swoich pogladow ja sprobuje Panu
        wyjasnic sprawe mieszkania o ktorej byl Pan laskaw wspomniec w swoim poscie.
        Otoz tak sie sklada ze w Warszawie Polacy mieszkaja z pokolenia na pokolenie i
        w zwiazku z tym dorobek pokolen przejawia sie w czyms takim jak zapobiegliwosc
        co do tzw. "rodzinnego gniazda". Sadze ze i w Berlinie sa ludzie ktorzy tak
        mieszkaja np. w dzielnicy Dalem czy tez Gunewald lecz sa tez ludzie ktorzy
        takie "rodzinne gniaza" maja tylko na fotografiach a ich domy pozostaly gdzies
        w obecnej Polsce. Ze wzgledu na specyfike naszego kraju mozliwe jest mieszkanie
        takie jak Pan zobaczyl na tym filmie reklamowym oraz niskie dochody. Osobiscie
        spotkalem sie z tym w Berlinie rowniez moja zona studiujac na FU wynajmowala
        przez pewien czas pokoj u przesympatycznej Pani ktora zeby utrzymac duzy dom
        odziedziczony po przodkach wynajmowala 5 pokoji studentom sama zajmujac sie
        pisaniem utworow muzycznych. Atmosfera w tym domu byla wspaniala gdyz owa
        wlascicielka dbala o dobor swoich wspollokatorow a caly dom az sie uginal od
        starych rodzinnych fotografii i dagerotypow. Zapewniam Pan rowniez ze dochody
        tej Pani byly nizsze niz pracownika miedzynarodowej firmy. Takie domy istnieja
        wszedzie na swiecie gdzie istnieje silne przywiazanie do tradycji ale niestety
        nie wystepuja one przez szereg pokolen w rodzinach emigrantow- bez wzgledu na
        ich status majatkowy.
        Co do wyborow prezydenckich (poniewaz te forum ich dotyczy) moj glos oddam na
        Lecha Kaczynskiego. Powod jest prosty. Ten czlowiek wierzy i to wierzy z pasja
        ze mozna naprawic Rzeczpospolita i ja chce te wiare podzielac gdyz tutaj jest
        kraj moich przodkow a element w historii mojego kraju w zasadzie niedlugi jakim
        byl okres kiedy dominujacy ustroj narzucili nam zolnierze ktorzy przyszli z
        karabinami na sznurkach juz mamy za soba. Coz po tym niechlubnym okresie w
        historii mojego kraju pozostala pewna formacja polityczna ktora starala sie
        zawlaszczyc panstwo i w wyniku umowy spolecznej zwanej gruba kreska nie
        poniosla zadnych konsekwencji, natomiast umozliwila swoim elitom uwlaszczyc sie
        na majatku panstwa . Tym majatku wypracowanym rekami naszych rodzicow np.
        takich jak Pana Tuska. Uwazam ze, do dokonczenia zmian ktorych sygnal dalo
        spoleczenstwo w takich a nie innych preferencjach w dniu 25.09.2005 r jest
        wybor Prezydenta RP ktory te zmiany bedzie popieral bez wzgledu na interes
        wlasny gdyz byloby mu wstyd przed swoja rodzina gdyby zaniechal lub zdradzil
        pewne idealy. Takich niestety, nie daje gwarancji kandydatura Pana Tuska-
        uczciwego oraz pragmatycznego czlowieka (co udowdodnil poprzez ewolucje od KLD
        do obecnej formacji PO). Poniewaz Polska potrzebuje zmian i to bolesnych uwazam
        ze moze tych zman dokonac tylko czlowiek ktory ma wiare ze to co robi robi w
        imie wyzszych celow. Pan Lech Kaczynski daje mi taka gwarancje. Pozdrawiam Roy
        • Gość: andreas BOJĘ SIĘ! Drogi Roy! Boje się! IP: *.orange.pl 01.10.05, 17:49
          Drogi ROY piszesz "Ten czlowiek wierzy i to wierzy z pasja
          > ze mozna naprawic Rzeczpospolita "... a ja się boję!
          Boje sie fanatyków, wole pragmatyków!

Człowiek wierzacy w swoje racje nie ustapi, gdy okaze sie, że racji nie ma!
          Pragmatyk przyzna sie do błędu i wybierze inne rozwiazanie...

Oczywiście fanatyk jest bardziej wytrwały czy uparty idąży do celu
          po wybranej dodze po trupach!
          Pragmatyk zmieni nieco metode, ciut nadrobi drogi, ale ominie przeszkody
          o któłre moze sobie lub innym rozwalić łeb!
          • Gość: roy Re: BOJĘ SIĘ! Drogi Roy! Boje się! IP: 80.55.148.* 01.10.05, 20:10
            Witam,
            Widzisz Andreas te zmiany to bedzie bolesny zabieg na zywym organizmie panstwa
            i w zwiazku z tym Prezydent RP ktory je przeprowadzi nie moze liczyc na
            reelekcje. Niestety jest to zabieg wg. mnie konieczny a w zwiazku z tym
            Prezydent -pragmatyk moze nie oprzec sie pokusie zostania "Prezydentem
            wszystkich Polakow" i zatrzymac sie w polowie drogi. Ja uwazam ze w
            przciwienstwie do obecnego lokatora Palacu Prezydenckiego ktorego pracownicy
            przezywaja "ekselencja" dla ktorego jest wazny sam blichtr wladzy a ktory by
            nic nie zmienial i tylko konserwowal taki uklad (pewnie po nocach powtarza
            Faustowskie - trwaj wiecznie chwilo szczesliwa) oraz zwroc uwage gdzie sie
            wybiera "ekselencja" - tak do ONZ. Ale po co? Co chce tam zmienic? Jaka ma
            wizje tej organizacji? O nie, o tym bedzie dopiero rozmawial jak dostanie
            stanowisko. A wczesniej nie? A dlaczego? Poniewaz gdyby wyrazil juz teraz swoje
            zdanie to moze by ono nie bylo tym zdaniem ktore wygra rywalizacje a tak po co
            sie narazac?
            Natomiast dla Lecha Kaczynskiego nie stolek jest wazny a to co mozna zmienic .
            On ma ambicje przejsc do historii Polski jako ten czlowiek ktory ojczyzne
            odbolszewil (to taki moj neologizm)i zostawil jako zdrowe i silne panstwo. Mnie
            osobiscie wystarczy jak po kilku latach jego rzadow nikt (ani przelozony ani
            zadana organizacja )nie bedzie mogl urzednikow i funkcjonariuszy publicznycch
            naklonic do postepowania niezgodnego z prawem lub dzialania poza prawem.Co
            obecnie sie dzieje to pewnie wiesz Andreas - jaka buta i arogancja wladzy a to
            w urzedzie marszalkowskim - gdzie bezczelnie lamia prawo a to w SKO gdzie
            odmawiaja wgladu do publicznych decyzzji mimo takie prawo ma kazdy obywatel czy
            tez u wojewody - gdzie przestepca kryty przez kolegow z partii pomimo wyroku
            pelni dalej funkcje dyrektorskie. Tak Andreas, Ci ludzie ktorych dotknie
            zasluzona kara i ktorzy juz o tym wiedza beda probowali juz ustawiac sie
            szemrujac haslem o "Prezydencie wszystkich Polakow", beda nawolywali do
            wyboru "mniejszego zla" (w ich oczach takim jest kandydat partii PO), beda
            straszyli (bez urazy) fanatyzmen kandydata PiS ale taka jest teraz walka
            wyborcza. Pytanie na ktore kazdy z nas powinien sobie odpowiedziec brzmi - W
            jakim kraju beda mieszkaly moje wnuki. Czy w takim jak dotychczas czy tez w
            kraju gdzie urzad bedzie dla obywatela. Ja chce takiej zmiany a wraz ze mna
            chca tego miliony Polakow. Jaka droga beda sie odbywac te zmiany to zobaczymy
            po wysluchaniu wynikow wyborow prezydenckich. Ja osobiscie nie obawiam sie
            wyboru Donalda Tuska na Prezydenta RP ale czuje ze ulegnie wtedy zmianie
            szybkosc przemian a tego sobie nie zycze gdyz, chcialbym jeszcze przed
            smiercia ujrzec moj kraj wolny od "pajeczyny ". Dlatego moj glos oddam na Lecha
            Kaczynskiego.Ale nie odbieraj tego mojego postu jako jakiejs formy agitacji -
            ja szanuje cudze zdanie i nikomu nie zamierzam narzucac swojego. Jesli wygra
            Donald Tusk to tez u siebie w domu wzniose kielich za jego zdrowie zyczac mu
            pomyslnosci i powodzenia. Pozdrawiam Roy
      • Gość: v Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:10
        gej ?
    • Gość: grz Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 00:07
      z wszystkim się można zgodzic ale piszcie konkrety...
      • Gość: marian paździoch Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.internet.v.pl 01.10.05, 00:20
        wszyscy moi znajmi,i przyjaciele deklarują głosowanie na kaczyńskiego.
        udowadniając mi że tusk to chwiejny mięczak.
        i po prawdzie to chyba tak jest.

pewnie zagłosuję za kaczyńskim.

mp
        • Gość: H56 Głosuję na Borowskiego ! IP: *.comnet.krakow.pl 01.10.05, 06:25
          dość już tej prawicowej żenady. Jak zwykle własne ambicje przedkładane są nad
          interesem kraju. To mieli być koalicjanci, skoro wybory wygrał PiS to
          prezydentura powinna przypaść Tuskowi. Tutaj zapowiada się walka do końca,więc
          zgody nigdy nie będzie.
    • mojrzesz_mionrzsz Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! 01.10.05, 10:06
      Gryfie,obrońco zgwałconej !
      skoro według ciebie dyskwalifikuje "miękkość" więc dlatego pożądasz w imieniu
      zgwałconej "mocarza" ?
      jeśli prymitywnym bucem staje się ktoś kto nosi rodowy sygnet,to widać pogonił
      byś nierobów z parady równości do roboty i to migiem !
      nie tylko prawda czyni człowieka człowiekiem,ale także rozum i miłość.
      bacz aby nie krzywdzić człeka drugiego za "pierścionek".jutro zacznie ci
      przeszkadzać jego fryzura..
    • Gość: ved Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.internet.v.pl 01.10.05, 10:48
      Mnie sie tam panowie Kaczyscy i ich ugrupowanie od poczatku nie podoba. Sa strasznie fanatyczni to raz, dwa - ich spoty reklamowe i przemowienia sa tak zrobione ze maja na celu w jakims sensie "oglupianie" narodu. Wielkie obietnice, tak jak to zawsze bywalo, i durne odwolywanie sie do tego ze podatek liniowy sprawi ze nie bedzie mleka w lodowce. Ja sie osobiscie czuje urazona takimi spotami reklamowymi, bo probuja zrobic ze mnie debila:]
      Ale fakt ze to dzial, bo wiekszosc spoleczenstwa jest po prostu glupia, stad tez takie a nie inne wyniki wyborow.

Natomiast co do PO i ich lidera, to na pewno mozna powiedziec ze maja proste jasne zalozenia, nie atakuja innych partii co jest dowodem na to ze sa to ludzie inteligentni, co zreszta przejawia sie w dyskusjach, rowniez z PiSem.

Rokita jasno mowi czego zada PO(np zniesienia immunitetow), no co Kaczynski odpowiada ze tak ,ale..... i tu czegos nie rozumiem. Bo albo Kaczynscy klamia i kombinuja, albo sa zwyczajnie glupi.

Dlatego nie uwazam zeby wybor Lecha Kaczynskiego byl dobrym wyborem.
      Nie mowie ze zaglosuje na Tuska, ale na pewno nie na Lecha.
    • Gość: dsaggf Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego??? IP: *.chello.pl 01.10.05, 14:03
      bo jestem chory umysłowo i nie lubie pedalow i uwielbiam jego glupia facjate i
      chce panstwa policyjnego i tysiecy urzedow sprawdzajacych inne urzedy(wkoncu to
      jakies rozwiazenie, natworzyc ich tyle, zeby kazdy byl urzednikiem i wtedy nikt
      nie bedzie chcial aby ich bylo mniej!!!)
      • Gość: fuj Lech to Jacek czy Placek ? Kto wie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:14
        No ?
        • Gość: tuskofilka Tylko Tusk! IP: *.wmc.net.pl 01.10.05, 18:14
          Polacy głosują na PiS i Kaczyńskiego, bo "Kaczyński wie czego chce i wszyscy
          się go boją" (wypowiedz w radiu Zet jednego ze słuchaczy). I to prawda. W
          Polsce wyżej ceni się cwaniactwo, despotyzm, prymitywizm niż kulturę,
          zrównoważenie, brak agresji. Te ostatnie cechy są uważane za słabość. Takim
          narodem jesteśmy. 60% ludzi wypina się na demokrację i nie idzie na wybory,
          dając sygnał Europie, że Polskę można lekceważyć. Po wyborze Kaczyńskiego na
          prezydenta, nie będzie mnie już dziwić opinia Europejczyków o stanie umysłowym
          Polaków. Szykujemy sobie coś na kształt samobójstwa.
          • Gość: GŁOSUJĘ NA TUSKA Re: Tylko Tusk! IP: 81.219.128.* 01.10.05, 21:08
            Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!

Wielebny Księże Proboszczu,

jako kandydat na prezydenta RP zdaję sobie dobrze sprawę z odpowiedzialności
            wobec Boga z jaką wiąże się objęcie tego stanowiska. Wiem też, jak wielką rolę
            odgrywa religia w życiu duchowym i moralnym naszego narodu. Moim głównym
            oparciem społecznym jest partia Prawo i Sprawiedliwość, której jestem honorowym
            prezesem. W swojej dotychczasowej niemal 5-letniej działalności nigdy nie
            traciliśmy z oczu spraw, które są najważniejsze z perspektywy przekraczającej
            kadencyjność parlamentów i rządów. Ufundowaliśmy Prawo i Sprawiedliwość na
            przekonaniu o głębokim zakorzenieniu Polski i Europy w chrześcijaństwie,
            którego posłanie społeczne i cywilizacyjne bywa dziś zapominane. Pamiętamy o
            tym posłaniu na każdym poziomie naszego zaangażowania od gmin i samorządów po
            współpracę międzynarodową naszych posłów, choć staramy się unikać czasem zbyt
            silnych emocji i egzaltacji. Zdaję sobie również sprawę, jak wiele różnych osób
            zabiega dziś o zrozumienie wśród polskich katolików. Jeśli skłoni to nasz naród
            do głosowania, to bardzo dobrze. Wybory powszechne są wszak tą chwilą, kiedy
            najważniejsze sprawy naszego kraju zależą w równym stopniu od każdego z nas,
            jakże często nasza nieobecność przy urnach wyborczych oddawała władzę ludziom
            na to nie zasługującym! W sprawie wyboru niech jednak przemówią fakty i
            codzienna dotychczasowa praca. Wydawnictwo, które przesyłam Księdzu
            Proboszczowi zawiera raport PiS z prac w dziedzinie szeroko rozumianej promocji
            zasad chrześcijańskich w życiu społecznym, obejmuje sprawy praw rodziny,
            ochrony życia, współpracy europejskiej, obrony wolności religijnej w świecie.
            Raport ten dokumentuje jeden z zasadniczych wymiarów pracy prawa i
            sprawiedliwości, który pragnę wspierać również jako prezydent RP. Z wyrazami
            głębokiego szacunku

Warszawa, 14 września

Co na to Kościół

W oświadczeniu przed wyborami Episkopat odżegnywał się od prób podpierania się
            nauką Kościoła w kampanii: "Zgodnie z zasadami Ewangelii, nauczaniem Kościoła i
            głosem sumienia wybieramy kandydatów, którzy w kampanii nie traktowali
            instrumentalnie swych związków z Kościołem".

- Nie ma nic paskudniejszego niż podpieranie się przez polityków autorytetem
            Kościoła - komentuje bp Tadeusz Pieronek, a kampanię PiS wśród proboszczów
            nazywa "tanim chwytem": - Zdjęcia z Papieżem czy fotki z komunii św. podpinane
            do broszur wyborczych - to nie jest godne prawdziwego polityka. Zawsze to
            piętnuję, to nieuczciwe i małe.
            • Gość: Gryf Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: 217.153.6.* 03.10.05, 23:18
              Mam szczera nadzieje ze "ekipa" J i L Kaczynskiego rozliczy
              sprawiedliwie ,sprawnie i uczciwie nie tylko "czerwone barachlo" ale
              i "katolickich-libertynow" takich jak Ojciec Rydzyk.

Prawda,dla czlowieka jest tym, co czyni z niego czlowieka.
              • rozbojnik_rumcajs zwlaszcza ze mieli audycje w radiu co ma ryja 04.10.05, 14:31
                !!!!!
          • Gość: fat fish Co do... T U S K A IP: *.asternet.pl 04.10.05, 14:47
            Widziałaś, jak wczoraj Tusk, w jednym z wywiadów telewizyjnych, chcąc
            ośmieszyć Marcinkiewicza, powiedział, że sam osobiście widział jak ten
            (Marcinkiewicz) kilka dni temu przyszedł do Rokity ubranego ledwo w pidżamę.
            Ciekawi mnie, gdzie wówczas znajdował się Tusk - czyżby był schowany pod kołdrą
            a może leżał pod łóżkiem Rokity???
        • Gość: as Re: Lech to Jacek czy Placek ? Kto wie ? IP: 217.153.6.* 08.10.05, 12:37
          as
    • ja_aska dlaczego NIE zagłosuję na kaczora 04.10.05, 14:37
      1. nie lubię ludzi bez poczucia humoru
      2. nie lubię jak ktoś grozi mi palcem
      3. boję się małych faszyzujących faciów bo mi się historycznie źle kojarzą.
      4. mali (aż tak) maja fatalne charaktery, bo maja serce blisko tyłka i ich
      uciska.
      • piotr33k2 Re: dlaczego NIE zagłosuję na kaczora 04.10.05, 19:21
        bo prezydentem nie może byc człowiek który ponad prawo i konstytucje stawia
        swoje prywatne interesy i prywatne poglady ,bo prezydentem nie może byc
        człowiek który nie sprawdzil sie nawet jako prezydent warszawy a co dopiero
        jako prezydent polski ,bo prezydentem nie moze człowiek który preferuje
        wodzowski autorytarny styl rzadzenia w swojej parti (razem z bratem) niczym
        lepper w samoobronie i giertych w lpr,w pis-ie nie ma i nie moze byc pluralizmu
        i demokracji z racji osobistych przywar i cech obu braci.
        • Gość: Gryf Re: dlaczego NIE zagłosuję na kaczora IP: 217.153.6.* 04.10.05, 22:34
          piotr33k2 napisał:
          > swoje prywatne interesy i prywatne poglady ,bo prezydentem nie może byc
          > człowiek który nie sprawdzil sie nawet jako prezydent warszawy a co dopiero
          > jako prezydent polski ,bo prezydentem nie moze człowiek który preferuje
          > wodzowski autorytarny styl rzadzenia w swojej parti (razem z bratem) niczym
          > lepper w samoobronie i giertych w lpr,w pis-ie nie ma i nie moze byc
          pluralizmu

Moj Boze Wszechmogacy co Ty Piotrek33k2 wygadujesz.
          Posluze sie takim przykladem;Dom , mieszkanie musi byc tak urzadzone aby
          wchodzac do niego wycieraczka byla przed drzwiami (a nie lezala na stole)
          umywalka byla w lazience a nie w goscinnym pokoju (i jeszcze komuchy do niej
          sikaly) biblioteczka wypelniona byla ksiazkami a nie tania woda i innym
          niepotrzebnym syfem.W sypialni ma stac lozko i sluzyc do spania i kochania a
          nie trzymania brudow i smieci.
          To w naszym domu gwarantuje L.Kaczynski a nie liberal (ktorego lubie i cenie ba
          szanuje) D.Tusk.
          Czy Ty to rozumiesz???Piotrrze33k2!!!

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
          • Gość: Gryf Re: do piotra33k2 IP: 217.153.6.* 04.10.05, 22:36
            Gość portalu: Gryf napisał(a):
            piotr33k2 napisał:
            swoje prywatne interesy i prywatne poglady ,bo prezydentem nie może byc
            człowiek który nie sprawdzil sie nawet jako prezydent warszawy a co dopie
            ro
            jako prezydent polski ,bo prezydentem nie moze człowiek który preferuje
            wodzowski autorytarny styl rzadzenia w swojej parti (razem z bratem) nicz
            ym
            lepper w samoobronie i giertych w lpr,w pis-ie nie ma i nie moze byc
            pluralizmu
            Moj Boze Wszechmogacy co Ty Piotrek33k2 wygadujesz.
            Posluze sie takim przykladem;Dom , mieszkanie musi byc tak urzadzone aby
            wchodzac do niego wycieraczka byla przed drzwiami (a nie lezala na stole)
            umywalka byla w lazience a nie w goscinnym pokoju (i jeszcze komuchy do niej
            sikaly) biblioteczka wypelniona byla ksiazkami a nie tania woda i innym
            niepotrzebnym syfem.W sypialni ma stac lozko i sluzyc do spania i kochania a
            nie trzymania brudow i smieci.
            To w naszym domu gwarantuje L.Kaczynski a nie liberal (ktorego lubie i cenie ba
            szanuje) D.Tusk.
            Czy Ty to rozumiesz???Piotrrze33k2!!!

• piotr33k2 Re: dlaczego NIE zagłosuję na kaczora 05.10.05, 01:56
            w sprawach gospodarczych trzeba być liberałem lub przynajmniej socjaliberałem a
            kaczynski nie jest ani jednym ani drugim tylko jakąś socjalistyczno-
            populistyczno poczwarą natomiast w innych tematach tuska można zakwalifikować
            do konserwatystów, także nie masz sie czego bać tusk to nie mniejszy patriota i
            obronca polskiej niepodległości niż kaczynski do tego z o wiele przyjemniejszym
            i prawym charakterem.
        • Gość: marian paździoch Re: dlaczego NIE zagłosuję na kaczora IP: *.chello.pl 22.10.05, 21:28
          czyli co ? ogólnie jest 'męcący' czy tak?

mp
    • Gość: jw A Marcinkiewicz zataił 36 tys zarobione u kolegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 18:59
      Cimoszce nie wolno się pomylić i posłali w żubry a samemu wolno
      www.raportnowaka.com/news.php?typ=news&id=101
    • Gość: Tadek L Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.10.05, 11:50
      Nie bedę sie wypowiadał kto wygrał, bo nie o to w tej debacie chodziło, a
      kryterium wymiernego nie ma. Ale pisanie, że to Kaczyński atakował Tuska
      świadczyc może tylko o tym, że wczoraj w TVn była jakas inna debata, albom
      ktoś nie odróżnia Tuska od Kaczyńskiego. Bo to Tusk starał się przy każdej
      okazji atakować Kaczyńskiego, a robił to w sposób tak prymitywny, że aż
      żałosny.
      Ja zwróciłem uwagą na coś innego, na przekaz werbalny. Szkoda, że TVN aż
      nadto
      sprzyja jednemu kandydatowi, dlatego w pewnym momencie przestała pokazywac
      sylwetki kandydatów, skupiając się głównie na twarzach i komentatorach.
      Jednak
      migawki pozwoliły zauważyć, że Tusk stał z zaciśniętymi pięściami i ustami,
      wyraźnie agresywny, wręcz odpychający. Zauważył to realizator i przenosił
      kamerę na dziennikarzy. A przecież po to kandydaci stali, żeby widzowie mogli
      dostrzec te elementy, które bardzo trudno ukryć.
      • Gość: maryna Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.10.05, 15:41
        Tego się nie spodziewałam. Taki był miły twierdził ze nigdy nie podejmie
        agresywnej debaty. A okazało się to nieprawdą. Mówił sztucznie tak jak mu
        pewnie kazali. To był jakis inny Tusk.
        • amotken Marcinkiewicz ma brata, a brat.... 07.10.05, 20:24
          NIECH KANDYDAT NA PREMIERA WYJAŚNI!!!!

Kandydat na Prezydenta Polski Lech Kaczyński wręczył kandydatowi na
          premiera Kazimierzowi Marcinkiewiczowi "Kodeks etyczny". Sam
          Marcinkiewicz pewnie jest uczciwym człowiekiem. napewno! Ale może
          jednak są jakieś rysy, które należy tylko wyjaśnić i wtedy będzie
          już dobrze. Warto, bo po co później mają go atakować.

20 rześnia 2002 roku w gabinecie Prezydenta Gorzowa Wlkp. odbyła
          się rozmowa pomiędzy prezydentem TADEUSZEM JĘDRZEJCZAKIEM
          (odsiedział ostatnio 3 miesiące w areszcie i jest oskarżony o
          korupcję), a ARKADIUSZEM MARCINKIEWICZEM liderem PiS w gorzowskiej
          Radzie Miejskiej i bratem obecnego kandydata na urząd Premiera RP i
          lidera PiS KAZIMIERZA MARCINKIEWICZA. W kilka dni później płyta z
          ngraniem całej rozmowy obiegła miasto. Do dziś nie wiadomo kto
          nagrał i w jakim celu. Ważne jest to, że rozmowa dotyczy nie spraw
          miasta, ale prywatnych interesów samego Arkadiusza Marcinkiewicza,
          ale jak się okazuje również posła Kazimierza Marcinkiewicza,
          którego ten reprezentował. Całość została opublikowana 15.11.2002
          roku w lokalnym tygodniku "TYLKO GORZÓW", wydawanym przez byłego
          posła PO, a obecnie senatora
          JACKA BACHALSKIEGO.

Oto niektóre fragmenty rozmowy:
          O BRATERSKICH
          INTERESACH :
          A. MARCINKIEWICZ: Tak, z braćmi chcemy robić te interesy,
          oczywiście. Kaziu (kandydat na premiera Kazimierz Marcinkiewicz)
          tutaj jest mocno zaangażowany, ale Kaziu
          też chce nam sprowadzić jakiś kapitał(...). A pan panie prezydencie
          ma jakieś kontakty w Wojewódzkim Funduszu Ochrony Środowiska?
          T. JĘDRZEJCZAK: Ja ich tam wszystkich znam.
          A. MARCINKIEWICZ: Bo potrzebujemy ich wsparcia(...).

O SYNU KANDYDATA NA PREMIERA
          T.JĘDRZEJCZAK: Tam jeszcze była sprawa, żeby dla syna
          Kazia (kandydata na premiera Kazimierza Marcinkiewicza) załatwić to
          piwo, i z jakichś przyczyn formalnych to
          padło.
          A. MARCINKIEWICZ: Padło.
          T.JĘDRZEJCZAK: Ale to było dla Kazia syna (kandydata na
          premiera)?
          A. MARCINKIEWICZ: Tak. On próbował coś robić(...).
          Zrobimy bar albo jakąś restaurację, ale później.
          T. JĘDRZEJCZAK: Jest jakiś przepis, który nie pozwala w
          jakiejś odległości od czegoś tam i gdzieś tam...
          A. MARCINKIEWICZ: To byśmy jakoś ominęli(...).

JAK POZBYC SIE
          NIEWYGODNEGO PRZEDSIEBIORCY
          A.MARCINKIEWICZ: (...) Mnie interesuje też, ale to może później,
          jak się odbijemy, ten budynek wojskowy...
          T.JĘDRZEJCZAK: Kasyno?
          T.MARCINKIEWICZ: Tak, kasyno.
          T.JĘDRZEJCZAK: Ale to ktoś kupił prywatnie...
          A. MARCINKIEWICZ: Ja wiem. Ale nic nie robi. Można by
          go jakoś pogonić(...).

JAK ZAŁATWIAĆ
          PRZETARGI
          T.JĘDRZEJCZAK: Dwa lata temu był pan u mnie, pamięta pan?
          Był pan u mnie po tych sławnych przetargach. Chciał pan wtedy żebym
          zmienił warunki przetargu.
          A.MARCINKIEWICZ: Nie, ja po prostu cały czas twierdzę, że
          Władek Komarnicki (największy gorzowski przedsiębiorca) powinien
          coś dostawać.
          Okazuje się, że zdolni są również inni bracia kandydata na
          premiera. Oto niektóre teskty chociażby z "Gazety Wyborczej" na
          temat MIROSŁAWA MARCINKIEWICZA, brata K. Marcinkiewicza:

Proces w sprawie Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska (2003-07-
          07) (GAZETA WYBORCZA)
          Mirosław Marcinkiewicz zmienia zeznania: co innego mówił
          prokuratorowi, co innego w sądzie. Na dodatek wczoraj na rozprawie
          korzystał z kopii zeznań, do których zgodnie z prawem w ogóle nie
          powinien mieć wglądu

Były dyrektor Urzędu Wojewódzkiego kłamał? (2003-12-03) (GAZETA
          WYBORCZA)
          Były dyrektor generalny Urzędu Wojewódzkiego, a potem dyrektor w
          Ministerstwie Łączności i działacz PiS składał sprzeczne zeznania w
          sprawie o nadużycia finansowe
          Urzędnicy przed sądem (2003-05-13) (GAZETA WYBORCZA)
          Gdyby "użyczenie" prywatnemu stowarzyszeniu majątku w Chyrzynie
          doszło do skutku, to nigdy by nie powstał Park Narodowy "Ujście
          Warty" - zeznawał były wojewoda lubuski Jan Majchrowski. W sądzie
          potwierdzał wersję "Gazety".

Tygodnik "Wprost", Nr 945 (07 stycznia 2001)

Czy przetarg stulecia na UMTS był ukartowany?

Największy publiczny przetarg w III RP - na telefonię trzeciej
          generacji - prowadzili dwaj urzędnicy, którymi interesują się
          prokuratura i sąd. Mirosław Marcinkiewicz, szef komisji
          przetargowej i dyrektor generalny w Ministerstwie Łączności, będzie
          za kilka dni przesłuchiwany przez prokuraturę w Gorzowie
          Wielkopolskim w związku z nielegalnym transferem pieniędzy z
          państwowego funduszu do prywatnego stowarzyszenia. Z kolei Jan
          Łuczak, doradca ministra łączności, który najczęściej informował
          media o przebiegu konkursu, jest oskarżony o działanie na szkodę
          własnej firmy. W przeszłości Łuczak prowadził też przedsięwzięcia z
          osobami i firmami zainteresowanymi unieważnieniem przetargu i
          przyznaniem koncesji operatorom GSM.
          (...) Dyrektor generalny
          Jan Łuczak to nie jedyna osoba związana z konkursem na UMTS, którą
          obciążają niejasne interesy z przeszłości. Mirosław Marcinkiewicz,
          szef komisji przetargowej, stracił poprzednią posadę (stanowisko
          dyrektora generalnego Urzędu Wojewódzkiego w Gorzowie
          Wielkopolskim) wskutek "działań wyczerpujących znamiona
          przestępstwa". Takie zarzuty postawiła mu kontrola przeprowadzona
          przez urzędników kancelarii premiera, którzy badali, czy ówczesny
          wicepremier i szef MSWiA Janusz Tomaszewski słusznie pozbawił
          Marcinkiewicza stanowiska. Orzeczono, że tak.
          Sprawa dotyczyła wyprowadzenia pieniędzy z lubuskiego Wojewódzkiego
          Funduszu Ochrony Środowiska i Gos-podarki Wodnej. Kiedy instytucją
          tą kierował Marcinkiewicz, przekazała ona Regionalnemu
          Stowarzyszeniu na rzecz Zrównoważonego Rozwoju w Gorzowie
          Wielkopolskim (związanemu z ZChN, a więc macierzystą partią
          Marcinkiewicza) majątek wart ponad 942 tys. zł. Jak się później
          okazało, funduszem i stowarzyszeniem zarządzali ci sami ludzie.
          Śledztwo w tej sprawie prowadzi gorzowska prokuratura, a nadzoruje
          je Urząd Ochrony Państwa. Marcinkiewicz ma być przesłuchiwany w
          najbliższych dniach. Prokuratura zapowiada rychłe zakończenie
          dochodzenia. - Dotychczas nie postawiono mi żadnych zarzutów. Nie
          ma więc sprawy - broni się Marcinkiewicz.
          Zarzuty wobec Marcinkiewicza nie zaszkodziły mu. Już dwa tygodnie
          po odwołaniu ze stanowiska w urzędzie wojewódzkim premier Jerzy
          Buzek mianował go dyrektorem generalnym w Ministerstwie Łączności.
          Wkrótce powierzono mu przeprowadzenie przetargu stulecia, jak
          powszechnie nazywa się rywalizację o koncesję na usługi UMTS.
          - Zarówno o mojej sprawie, jak i o pojawiających się oskarżeniach
          wobec dyrektora Marcinkiewicza minister Szyszko dobrze wiedział. I
          mimo to zaufał nam i powierzył prace przy przetargu - tłumaczy
          Łuczak. Minister zaprzecza: - Nic mi nie wiadomo, by były
          prowadzone postępowania karne przeciw obu urzędnikom. Zresztą
          dopóki nie ma prawomocnego wyroku, dopóty nikt nie może być z góry
          dyskwalifikowany.
          ?

Największy publiczny przetarg w III RP - na telefonię trzeciej
          generacji - prowadzili dwaj urzędnicy, którymi interesują się
          prokuratura i sąd. Mirosław Marcinkiewicz, szef komisji
          przetargowej i dyrektor generalny w Ministerstwie Łączności, będzie
          za kilka dni przesłuchiwany przez prokuraturę w Gorzowie
          Wielkopolskim w związku z nielegalnym transferem pieniędzy z
          państwowego funduszu do prywatnego stowarzyszenia. Z kolei Jan
          Łuczak, doradca ministra łączności, który najczęściej informował
          media o przebiegu konkursu, jest oskarżony o działanie na szkodę
          własnej firmy. W przeszłości Łuczak prowadził też przedsięwzięcia z
          osobami i firmami zainteresowanymi unieważnieniem przetargu i
          przyznaniem koncesji operatorom GSM.
          (...) Dyrektor generalny
          Jan Łuczak to nie jedyna osoba związana z konkursem na UMTS, którą
          obciążają niejasne interesy z przeszłości. Mirosław Marcinkiewicz,
          szef komisji przetargowej, stracił poprzednią posadę (stanowisko
          dyrektora generalnego Urzędu Wojewódzkiego w Gorzowie
          Wielkopolskim) wskutek "działań wyczerpujących znamiona
          przestępstwa". Takie zarzuty postawiła mu kontrola przeprowadzona
          przez urzędników kancelarii premiera, k
    • Gość: natalka Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.168. / 217.97.237.* 09.10.05, 11:44
      Tylko Lech
    • mariner4 Bo pewnie też masz 1.5 metra 09.10.05, 12:35
      w kapeluszu.
      M.
      • Gość: H56 tylko Lech, ale w butelce IP: *.comnet.krakow.pl 09.10.05, 13:17
        Kaczor,to gwarant destabilizacji państwa. Zagłosuję chyba na Tuska.
    • Gość: ela Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.udn.pl 10.10.05, 13:43
      Kaczyński wygra jeśli media przestanna siać tą ogłupiającą małomyślących ludzi
      propagandę
      • hotcat01 Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! 10.10.05, 14:56
        ciekawe, "małomyslący" ludzie akurat głosują na Kaczkę bez propagandy, za to ci
        co myslą zgodnie z twoim tokiem myślenia ulegaja tej propagandzie
        • Gość: Gryf Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: 217.153.6.* 10.10.05, 18:06
          hotcat01 napisał:

> ciekawe, "małomyslący" ludzie akurat głosują na Kaczkę bez propagandy, za to
          ci
          > co myslą zgodnie z twoim tokiem myślenia ulegaja tej propagandzie

Dobre! Wymyslanie mysli przewodniej dla tekstu o mysleniu;-)))

• Gość: janek Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.udn.pl 13.10.05, 10:12
          Oto wyniki wyborów prezydenckich w wybranych Zakładach Karnych i Aresztach
          Śledczych w Polsce:
          Rzeszów- Tusk- 70,69% Kaczyński- 4,86%
          Dębica- T- 77,23% K-3,40%
          Nowy Sącz- T- 77,49% K- 3,54%
          Tarnów- T- 79,86% K- 1,77%
          Kraków Montelupich AŚ- T-85,22% K- 2,23%
          Kraków Nowa Huta ZK- T- 87,04% K- 1,39%
          Strzelce Opolskie 1- T- 71,94% K- 1,77%
          Strzelce Opolskie 2- T- 85,00% K- 3,08%
          Wronki- T- 80,28% K- 2,78%
          Warszawa Białołęka AŚ- T- 81,67% K- 2,66%
          Warszawa Białołęka ZK- T- 81,67% K-1,61%
          Radom AŚ- T- 78,10% K-1,52%

Średnia z tych zakładów Tusk- 79,68%; Kaczyński- 2,55%
          I po co organizować II turę?

Czytajcie, myślcie i wyciągajcie wnioski..........
    • Gość: dziad Co paliles? daj namiar tez bym sie ujaral... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:14
      Nie wiem ile masz lat dzieciaku ale przypominam ci ze zarowno Tusk jak i
      Kaczynscy sa u wladzy od 1989 roku, wspoltworza te postsowiecka IIIRP i tylko
      takie barany lapia sie na hasla ktore glosza. Smieszne i zalosne jest to ze
      polacy maja tak krotka pamiec... Zarowno Tuska jak i Kaczynski sa obaj siebie
      warci....
    • Gość: marek Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.10.05, 16:40
      Bo go poparł Płażyński a ten wie co robi
      • Gość: franek Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.udn.pl 19.10.05, 10:25
        na przekór tym mediom głosuje na Kaczora
        • Gość: grz Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:53
          wszystko ok jest?
          tak malo wyraziscie o programie...
    • xyz-xyz Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! 17.10.05, 16:51
      Zgwalcona Polska po rzadach post-komuny i promowaniu stylu homosovietikusa

Czy po przeczytaniu tych danych, nadal podtrzymasz te zarzuty? Mi się co raz
      bardziej zdaje, że ktoś tu zrobił Polaków w konia, a nie zgwałcił.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=30238816
    • Gość: a TEGO NIE ZNAJDZIESZ W WYBORCZEJ IP: *.bazapartner.pl 18.10.05, 00:55
      wybory2005.interia.pl/aktualnosci/news?inf=676857
      Kandydat PiS na prezydenta Lech Kaczyński powiedział w wywiadzie radiowym, że
      "troszeczkę" go niepokoi ciągłe zainteresowanie prasy niemieckiej wyborami
      prezydenckimi w Polsce.

Prowadząca rozmowę Monika Olejnik przytoczyła opinię Konrada Schullera,
      warszawskiego korespondenta niemieckiego dziennika "Frankfurter Allgemeine
      Sonntagszeitung" (FAS), że zarzut pod adresem dziadka trafił kandydata PO na
      prezydenta Donalda Tuska w "najczulsze miejsce", gdyż jego "prawicowo-narodowy"
      rywal Lech Kaczyński wykorzystuje, posługując się bojową retoryką, historycznie
      umotywowany strach przed Niemcami.

Tusk "w tarapatach"
      "Tusk, który nastawiony jest kompromisowo, musi uważać, by nie zostać uznanym za
      'pół-Niemca'" - napisał "FAS".

- Bardzo charakterystyczne, że pani prasę niemiecką tutaj cytuje (...), bo prasa
      niemiecka niezwykle ostro mnie atakuje. Wielokrotnie mówiłem, że zależy mi na
      dobrych stosunkach z Niemcami. Tylko te stosunki nie mogą być na zasadzie
      rokowań z panią Eriką Steinbach (szefową Niemieckiego Związku Wypędzonych) albo
      z Powiernictwem Pruskim, podważania polskiej własności na Ziemiach Północnych i
      Zachodnich - a to w dalszym ciągu Polsce grozi - czy budowy Centrum przeciwko
      Wypędzeniom i tworzenia tego rodzaju sytuacji, w ramach której z Polaków się
      czyni katów II wojny światowej, a naród niemiecki ofiarą - powiedział Kaczyński.

Zaznaczył, że nie twierdzi, iż jest w Polsce, wśród polskich polityków,
      przyzwolenie na powstanie Centrum przeciwko Wypędzeniom. - Ale to nie zmienia
      faktu, że mnie troszkę niepokoi to, że w kółko akurat niemiecka prasa się tą
      sprawą zajmuje - to znaczy wyborami prezydenckimi w Polsce - bo to nie jest
      sprawa Niemców, tylko Polaków - powiedział kandydat PiS na prezydenta.

Kaczyński podkreślił, że Jacek Kurski, który powiedział w wywiadzie dla
      tygodnika "Angora", iż "poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska
      zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu", został usunięty z PiS. Przypomniał też,
      że on sam przeprosił już Tuska za "element czarnej kampanii", jakim było
      wystąpienie Kurskiego.

Według Kaczyńskiego, sztab Tuska jednak zaatakował go, pomimo że - jak zapewnił
      - ani on sam, ani jego brat Jarosław, nie mieli z tą sprawą nic wspólnego.
      Kaczyński powiedział, że nie wiedział o wywiadzie Kurskiego ani o dziadkach Tuska.

- Nie ponoszę za to żadnej osobistej odpowiedzialności. Natomiast sprawa została
      rozrobiona na skalę wręcz międzynarodową przez sam sztab (Tuska - red.), który
      jednocześnie - to trzeba sobie jasno powiedzieć - minął się z prawdą -
      powiedział Kaczyński.

Dodał, że sztab Tuska "minął się z prawdą", stwierdzając tuż po wywiadzie
      Kurskiego, że Józef Tusk nie był w Wehrmachcie. Kaczyński zaznaczył, że nie wie
      za co ma przepraszać Tuska.

- Prosiłbym o to, żeby tę sprawę zamknąć dlatego, bo w tej chwili Donald Tusk
      żądając ode mnie kolejnych przeprosin, przekroczył wszelkie granice
      przyzwoitości - powiedział Kaczyński.
    • Gość: Obywatel KACZYŃSKI TAK - ZŁODZIEJE NIE. KONKRETY link IP: *.bazapartner.pl 18.10.05, 14:03
      Prof. Zybertowicz twierdzi, że układ władzy, w tym służby specjalne, postawił na
      Tuska, bo w zapleczu Platformy jest wystarczająco dużo osób, na które są jakieś
      haki. To daje im poczucie bezpieczeństwa, że faktyczne zmiany wprowa-dzane przez
      PO nie zagrożą ich interesom. Py-tanie, czy Donald Tusk dojrzał już na tyle, że
      będzie umiał wydostać siebie i swoją formację z nici zależności często rodem z
      lat 90.? Jego nieśpieszne rozwiązywanie problemów zwią-zanych z warszawską PO
      każe być sceptykiem. Ale z drugiej strony układ mostowy i dawna warszawska PO
      została rozbita. Zatem?

www.ozon.pl/print.php?pid=2&a=592
      • Gość: sebastian Re: KACZYŃSKI TAK - ZŁODZIEJE NIE. KONKRETY link IP: *.udn.pl 18.10.05, 15:42
        nawet Leper wie który kandydat jest lepszy
    • Gość: merlin Re: Dogonił !!! IP: *.udn.pl 21.10.05, 10:50
      W "Rzeczpospolitej" niezbyt przychylnej Kaczyńskiemu donoszą:

PGB: Lech Kaczyński 50,2 proc., Donald Tusk 49,8 proc.Przed drugą turą
      wyborów prezydenckich Lech Kaczyński uzyskał minimalną przewagę nad swoim
      kontrkandydatem wynika z najnowszego, ostatniego przed wyborami sondażu
      Polskiej Grupy Badawczej (PGB). Według badania, Lecha Kaczyńskiego popiera
      50,2 proc., a Donalda Tuska 49,8 proc. ankietowanych. Prognozowana przez PGB
      frekwencja wynosi 44 proc. Sondaż przeprowadzono w dniach 19-20 października
      na reprezentatywnej próbie 1112 osób powyżej 18. roku życia. PGB jest
      wspólnym przedsięwzięciem Ośrodka Badań Wyborczych i Biura Badania Opinii i
      Rynku Estymator.
    • Gość: janka Re: Dlaczego wybieram Lecha Kaczynskiego !!! IP: *.udn.pl 21.10.05, 15:50
      Tusk dzieli nas na gorszych i lepszych a ma czelnośc twierdzić że chce być
      prezydentem wszystkich Polaków
    • Gość: a Kaczyński jest dojrzalszy i mądrzejszy IP: 221.212.177.* 21.10.05, 22:02
      Tusk będzie dobrym kompanem, ale na prezydenta to za dużo dla niego.
      • Gość: franek Re: Kaczyński jest dojrzalszy i mądrzejszy IP: *.udn.pl 22.10.05, 10:20
        Na tle Lecha wypada słabiutko.
        • jacek.zienkiewicz Ludzie w Polsce lubią być jednak oszukiwani. 22.10.05, 12:03
          Lubicie gruszki.....
          ...na wierzbie???
          To głosujcie na Kaczyńskiego.
          Warto pomyśleć i czasem nawet policzyć, zanim podejmie się decyzję.
          Pzdr
          JZ
          • Gość: erka Re: Ludzie w Polsce lubią być jednak oszukiwani. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 17:45
            To widać na Twoim przykładzie.
            • amotken Kaczor jak to kaczor, postawił na głupszych.Ich 22.10.05, 20:30
              jest więcej-prawda Erka?
              • Gość: erka Re: Kaczor jak to kaczor, postawił na głupszych.I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:39
                Sugerujesz że Kaczor ma wygraną w kieszeni? Super wiadomość!
                • Gość: Kura Re: Ja też sugeruję że Tusk przegra - jaja go IP: *.torun.mm.pl 22.10.05, 21:57
                  załatwiły:
                  www.wprost.pl/ar/?O=10068&C=57
                  • Gość: Seneka Re: Ja też sugeruję że Tusk przegra - jaja go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:01
                    A co było pierwsze, jaja czy Tusk????
                    • Gość: H56 ojciec Kaczyńskich,wykładowcą marksizmu i lennizmu IP: *.comnet.krakow.pl 23.10.05, 06:35
                      wykształcone dzieci czerwonych komisarzy teraz chcą władzy. Nie wyszło ojcom z
                      komunizmem, to dzieci wprowadzą kaczyzm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka