Gość: kosa IP: *.chello.pl 02.10.05, 23:37 a czy osoby odpowiedzialne za złe wykonanie tego zakrętu poniosły jakieś konsekwencje, czy jak zwykle nie ma winnych i poszły premie za oddanie drogi w terminiee? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patmate A Mickiewicza??? 03.10.05, 01:57 Odcinek miedzy mostem Akademickim a Boch W-wy? Ktoś spierd.lił projekt i wykonanie, a teraz wszyscy muszą się męczyć na jednym pasie,k zamiast dwóch. Gdzie był odbiór ? Pili razem z wykonawcą??? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raul Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:55 Kolejny skandal i niefrasobliwość Rajców. Wszystkie koszty poza wszelką dyskusją winni ponieść winni: projektant lub wykonawca a dodatkową uciążliwą karę winien otrzymać odbiorca tego bubla. Kolejny przykład Brama portowa-torowisko w kierunku Placu Żołnierza. Niby naprawione, ale nadal jedzie się jak po muldach. Za to też wykonawca otrzyma zapłatę? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm 03.10.05, 11:58 Codziennie zaliczam ten zakret. Nigdy nawet mi oponki nie zapiszczaly. Dlaczego? Bo nigdy nie jechalem tam szybciej niz 70km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:01 nie mniej jednak jest źle wyprofilowany ten zakret i to jest jasne! nadto jak ktos złamie ograniczenie i pojedzie 80, 90...i w skutek błędu wyprofilowania wypada i ponosi smierć, to chyba nie tak coś? Drogi musza byc robione zgodnie z jakąś sztuka budowania dróg, a nie w brew niej zeby zabijać szybciutkich! A JAK POJEDZIE TAMTEDY KARETKA Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm 03.10.05, 12:09 Oczywiscie, jezeli droga jest spieprzona to ja nalezy poprawic. Ale nie ma co rozgrzeszac kretynow walacych tam 100-120 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm IP: *.pl / *.atrax.pl 03.10.05, 13:04 Fajnie, ze wrzucasz wszystkich do jednego worka... Z tego wynika, ze policjanci jadacy na sygnale tez maja 50 km/h jezdzic... Sam tam czasami jezdzilem ok. 110 km/h i nic! Ale zawsze jezdzilem srodkowym pasem... I generalnie moja to sprawa, ile tam jade i czy lamie przepisy, a nie Tobie to osadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm 03.10.05, 14:40 Radiowóz na sygnale to pojazd uprzywilejowany i moze jezdzic jak chce. 110 powiadasz. Hm... Rozumiem ze w razie czego najgorszego to zakret bylby winny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas a niech mnie ktos wytłumaczy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:58 niech mnie ktos rozjaśni w temacie różnych studzienek czy łatek na ulicach! Czemu u nas takie elementy to odpowiednik dziury, a w Nieciech na ten przykład jest róniutko? To jakas technologia na wyższej kulturze, czy moze bublorobota? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Juz Ci tlumacze. 03.10.05, 12:06 U nas jak sie robi nowa nawierzchnie, to sie najpierw instaluje studzienki i pokrywami dopasowanie do projektowanej grubości wylanej masy bitumicznej (tzw asfaltu). Oczywicie grubosc masy pozniej odbiega od projektu (nie da sie zrobic tego so do centymetra). Niemcy, najpierw wylewaja bitum - z zarezerwowanym miejscem dla studzienki. Pozniej montuja gorna czasc studzienki dopasowujac jej wysokosc do grubosci nawierzchni drogi. Wykanczaja malymi kamiennymi lub ceramicznymi elementami. Genialne w swej prostocie, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Juz Ci tlumacze. IP: *.orange.pl 03.10.05, 19:18 no a te wstawki... jezdżę tam po drogach różnych i tam wstawki, to wyczuwam tylko czasami, bo mam szerokie gumy i inaczej "czuje" asfalt, ale równiutko żadnego uskoku czy coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio Stop wariatom drogowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 00:41 ...na którym zbyt szybko jadące auta traciły przyczepność... !!! Czy widzicie cały absurd - jak się stosuje do przepisów, nie traci się przyczepności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Stop wariatom drogowym IP: *.orange.pl 04.10.05, 00:50 no niezupełnie tak.... bo to ten trzeci pas z prawej był wybrany przez drogowców...do eliminacji nas! Stop Wariatom Drogowym planujacym i budującym i odbierajacym takie drogi! Odpowiedz Link Zgłoś