Dodaj do ulubionych

Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śmie...

IP: *.chello.pl 02.10.05, 23:37
a czy osoby odpowiedzialne za złe wykonanie tego zakrętu poniosły jakieś
konsekwencje, czy jak zwykle nie ma winnych i poszły premie za oddanie drogi
w terminiee?
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas no własnie... n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 00:31
      • patmate A Mickiewicza??? 03.10.05, 01:57
        Odcinek miedzy mostem Akademickim a Boch W-wy? Ktoś spierd.lił projekt i
        wykonanie, a teraz wszyscy muszą się męczyć na jednym pasie,k zamiast dwóch.
        Gdzie był odbiór ? Pili razem z wykonawcą???
        Pzdr
    • Gość: Raul Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:55
      Kolejny skandal i niefrasobliwość Rajców.
      Wszystkie koszty poza wszelką dyskusją winni ponieść winni: projektant lub
      wykonawca a dodatkową uciążliwą karę winien otrzymać odbiorca tego bubla.

Kolejny przykład Brama portowa-torowisko w kierunku Placu Żołnierza. Niby
      naprawione, ale nadal jedzie się jak po muldach. Za to też wykonawca otrzyma
      zapłatę?
    • grogreg Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm 03.10.05, 11:58
      Codziennie zaliczam ten zakret.
      Nigdy nawet mi oponki nie zapiszczaly. Dlaczego? Bo nigdy nie jechalem tam
      szybciej niz 70km/h.
      • Gość: andreas Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:01
        nie mniej jednak jest źle wyprofilowany ten zakret i to jest jasne!
        nadto jak ktos złamie ograniczenie i pojedzie 80, 90...i w skutek błędu
        wyprofilowania wypada i ponosi smierć, to chyba nie tak coś?
        Drogi musza byc robione zgodnie z jakąś sztuka budowania dróg,
        a nie w brew niej zeby zabijać szybciutkich!
        A JAK POJEDZIE TAMTEDY KARETKA
        • grogreg Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm 03.10.05, 12:09
          Oczywiscie, jezeli droga jest spieprzona to ja nalezy poprawic.
          Ale nie ma co rozgrzeszac kretynow walacych tam 100-120 km/h
          • Gość: ABC Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm IP: *.pl / *.atrax.pl 03.10.05, 13:04
            Fajnie, ze wrzucasz wszystkich do jednego worka... Z tego wynika, ze policjanci jadacy na sygnale tez maja 50 km/h jezdzic... Sam tam czasami jezdzilem ok. 110 km/h i nic! Ale zawsze jezdzilem srodkowym pasem... I generalnie moja to sprawa, ile tam jade i czy lamie przepisy, a nie Tobie to osadzac.
            • grogreg Re: Przetarg ograniczony na przebudowę zakrętu śm 03.10.05, 14:40
              Radiowóz na sygnale to pojazd uprzywilejowany i moze jezdzic jak chce.

110 powiadasz. Hm... Rozumiem ze w razie czego najgorszego to zakret bylby
              winny?
    • Gość: andreas a niech mnie ktos wytłumaczy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:58
      niech mnie ktos rozjaśni w temacie różnych studzienek czy łatek na ulicach!
      Czemu u nas takie elementy to odpowiednik dziury,
      a w Nieciech na ten przykład jest róniutko?
      To jakas technologia na wyższej kulturze,
      czy moze bublorobota?
      • grogreg Juz Ci tlumacze. 03.10.05, 12:06
        U nas jak sie robi nowa nawierzchnie, to sie najpierw instaluje studzienki i
        pokrywami dopasowanie do projektowanej grubości wylanej masy bitumicznej (tzw
        asfaltu). Oczywicie grubosc masy pozniej odbiega od projektu (nie da sie zrobic
        tego so do centymetra).

Niemcy, najpierw wylewaja bitum - z zarezerwowanym miejscem dla studzienki.
        Pozniej montuja gorna czasc studzienki dopasowujac jej wysokosc do grubosci
        nawierzchni drogi. Wykanczaja malymi kamiennymi lub ceramicznymi elementami.

Genialne w swej prostocie, nieprawdaz?
        • Gość: andreas Re: Juz Ci tlumacze. IP: *.orange.pl 03.10.05, 19:18
          no a te wstawki...
          jezdżę tam po drogach różnych i tam wstawki,
          to wyczuwam tylko czasami, bo mam szerokie gumy i inaczej "czuje" asfalt,
          ale równiutko żadnego uskoku czy coś!
    • Gość: pinio Stop wariatom drogowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 00:41
      ...na którym zbyt szybko jadące auta traciły przyczepność... !!! Czy widzicie
      cały absurd - jak się stosuje do przepisów, nie traci się przyczepności.
      • Gość: andreas Re: Stop wariatom drogowym IP: *.orange.pl 04.10.05, 00:50
        no niezupełnie tak....
        bo to ten trzeci pas z prawej był wybrany przez drogowców...do eliminacji nas!

Stop Wariatom Drogowym planujacym i budującym i odbierajacym takie drogi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka