Gość: Nerv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 20:26 Hmm... PO PROSTU KONIEC KADENCJI I Z PANEM BOGIEM, choć ześ agnostyk! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swarozyc Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą 07.10.05, 21:29 Szkoda ze nie ma juz PUB, pewnie by odwiedzil dawne miejsce pracy starego i pochylil glowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą 07.10.05, 21:31 Elementy wyrzutni rakiet, wywożone bez zgody rządu, przechwycili w Świnoujściu celnicy. Eksporter tłumaczy, że to tylko części do wyrzutni rakiet meteo '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Chyba kwach (na zdjeciu) nie pokazuje przemycnej rakiety..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:30 Ja żem agnostyk, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
agao68 Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą 07.10.05, 21:45 .Phil Bosmans,, Człowiek nie jest Bogiem, nie jest też aniołem, ani jakąś nadistotą, a jedynie małym pielgrzymem w długiej, dalekiej drodze swojego życia. Własne słabości czynią go wyrozumiałym i łagodnym w stosunku do innych. Ktoś, kto jest bezkrytyczny wobec samego siebie, będzie twardy i niezdolny wczuć się w innych. Nie będzie umiał nikogo pocieszyć, dodać odwagi i wybaczyć. Szczęście i przyjaźń tkwią tam, gdzie ludzie są wrażliwi, łagodni i delikatni w słowach, i wzajemnie kontaktach.Najważniejszą rzeczą jest pamięc o najbliższych , więc przestańcie krytykować dla samej zasady Podstawową siłą pedagogiczną jest dom rodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiesic gnoja [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 07.10.05, 22:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medulla Pan Stolzman postanowil odwiedzic rodzinne strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 23:43 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re:a jego tata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 08:10 ciekawe czy ktoś z mieszkańców Białogardu albo Stargardu pamieta jego tatę , sprawnego i skutecznego oficera .... jakiej insttucji ( czekam na poprawne odpowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re:a jego tata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 09:04 Ano wiem sporo od niegdysiejszego sasiada (oczywiście już św.p.) tak - był oficerem...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbuz Re: NKWD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 11:34 to może poszukamy w historii waszych rodzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: NKWD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:59 szukaj, ale chodzi o coś innego , jak ktoś był w tajej instytucji to w niej zostaje na zawsze i rodzina też. a to znaczy że...... resztę sobie domówcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo wzruszony " Oleś dobry był, grzeczny... " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:31 Idę poszlochać ze wzruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alu Pani Weronika Juszkiewicz - nauczycielka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:44 A ma Pani takie porządne, budzące zaufanie imię i nazwisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek46 Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 09.10.05, 06:52 Tylko jedna pani poznała się na uzdolnieniach Kwacha.Ta pani powinna być pokazana przed pierwszą turą wyborów prezydenckich w 1995 roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rd Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: 217.153.6.* 09.10.05, 13:06 jak zawsze pelno debilnych komentarzy. artykul jak przystalo na regionalne wydanie jest regionalny, czyli opisuje wazne zdazanie dla nauczycieli tej szkoly. co w tym zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą 10.10.05, 11:05 Z tego co wiem ojciec Prezia Dr.Stolztmann był znanym chirurgiem w Białogardzie.O tym że był w NKWD nawet ja nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczestniczka zjazd Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: *.civeng.tuniv.szczecin.pl 10.10.05, 17:28 Wchodząc do budynku liceum byłam sprawdzana przez ochroniarzy (tu pierwszy szok). Pomyślałam - przez 10 lat nikt nie zabił panujacego jeszcze prezydenta to i dzisiaj chyba nikt tego nie uczyni. Byłam uczestniczką zjazdu prawdopodobnie jedną z 280. i czekałam na przyjazd A. Kwaśniewskiego (mój rocznik matury 1982) podobnie jak np. rocznik 1946 i następne. Przypominam, że to było 60. lecie istnienia liceum. Sz. P. spóźnił się 25 min. Oczekiwanie na jego przybycie miało miejsce już od 12:00 w auli liceum (niezadużej), ponieważ była to oficjalna godzina rozpoczęcia uroczystego apelu. Ok. godz. 12:25 pojawiła się osobista ochrona prezydenta oraz wbiegali na salę przedstawiciele prasy i telewizji. Zaczęło się. Wszedł na salę prezydent RP, Aleksander Kwaśniewski - absolwent. Brawa. Mowy powitalne. Witanie gości. Z przejęcia zapomniano powitać pozostałych absolwentów. Upomnieli się o to sami - ktoś krzyknął z tłumu - a absolwenci! Po wszystkich mowach i wspomnieniach były podarki. Niestety zapomniano o podarku dla najstarszych absolwentów. Szkoda. Starszą Panią w zgrabnym kapelusiku i siedzącego obok niej starszego Pana zauważyli absolwenci z "widowni". Po zakończeniu spotkania na auli zeszliśmy na uroczyste wmurowanie tzw. kamienia węgielnego pod budowę sali gimnastycznej. Niestety absolwenci nie mogli bezpośrednio uczestniczyć w tym akcie, ponieważ ochrona nie dopuszczała nas. Musieliśmy się zadowolić obserwacją z za siatki. Usłyszeliśmy jak oprócz prezydenta kilku wspaniałych gości wmurowywało owe kamienie węgielne. Pomysleliśmy w grupie - do wieczora w takim tempie zadaszą budynek. Refleksja - czyja to była uroczystość i dla kogo zorganizowana? Może ktoś z uczestników ma inną ocenę całej uroczystości zjazdu i "wyprostuje" moje odczucia. Jednak aby nie było tak beznadziejnie powiem, że wspaniale jest się spotkać po latach. Zarówno z koleżankami i kolegami jak i z nauczycielami, z którymi są związane dore wspomnienia. Do takich nauczycieli należy np. Waleria Buchowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zly_Anonim Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: *.chello.pl 10.10.05, 17:38 Odpowiedz Link Zgłoś