Dodaj do ulubionych

Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą w...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 20:26
Hmm... PO PROSTU KONIEC KADENCJI I Z PANEM BOGIEM, choć ześ agnostyk!
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą 07.10.05, 21:29
      Szkoda ze nie ma juz PUB, pewnie by odwiedzil dawne miejsce pracy starego
      i pochylil glowe..
      • swarozyc Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą 07.10.05, 21:31
        Elementy wyrzutni rakiet, wywożone bez zgody rządu, przechwycili w Świnoujściu
        celnicy. Eksporter tłumaczy, że to tylko części do wyrzutni rakiet meteo
        ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Chyba kwach (na zdjeciu) nie pokazuje przemycnej rakiety..?
    • Gość: AK Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:30
      Ja żem agnostyk, to prawda.
    • agao68 Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą 07.10.05, 21:45
      .Phil Bosmans,,
      Człowiek nie jest Bogiem, nie jest też aniołem, ani jakąś nadistotą, a jedynie
      małym pielgrzymem w długiej, dalekiej drodze swojego życia. Własne słabości
      czynią go wyrozumiałym i łagodnym w stosunku do innych. Ktoś, kto jest
      bezkrytyczny wobec samego siebie, będzie twardy i niezdolny wczuć się w innych.
      Nie będzie umiał nikogo pocieszyć, dodać odwagi i wybaczyć. Szczęście i
      przyjaźń tkwią tam, gdzie ludzie są wrażliwi, łagodni i delikatni w słowach, i
      wzajemnie kontaktach.Najważniejszą rzeczą jest pamięc o najbliższych , więc
      przestańcie krytykować dla samej zasady Podstawową siłą pedagogiczną jest dom
      rodzinny
    • Gość: powiesic gnoja [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 07.10.05, 22:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Medulla Pan Stolzman postanowil odwiedzic rodzinne strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 23:43
      j.w.
      • Gość: ddd Re:a jego tata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 08:10
        ciekawe czy ktoś z mieszkańców Białogardu albo Stargardu pamieta jego tatę ,
        sprawnego i skutecznego oficera .... jakiej insttucji ( czekam na poprawne
        odpowiedzi)
        • Gość: .... Re:a jego tata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 09:04
          Ano wiem sporo od niegdysiejszego sasiada (oczywiście już św.p.)
          tak - był oficerem......
          • Gość: eee Re: NKWD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 10:21
            • Gość: arbuz Re: NKWD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 11:34
              to może poszukamy w historii waszych rodzin
              • Gość: ddd Re: NKWD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:59
                szukaj, ale chodzi o coś innego , jak ktoś był w tajej instytucji to w niej
                zostaje na zawsze i rodzina też. a to znaczy że...... resztę sobie domówcie
    • Gość: dodo wzruszony " Oleś dobry był, grzeczny... " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:31
      Idę poszlochać ze wzruszenia.
    • Gość: alu Pani Weronika Juszkiewicz - nauczycielka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:44
      A ma Pani takie porządne, budzące zaufanie imię i nazwisko...
    • Gość: Jozek46 Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 09.10.05, 06:52
      Tylko jedna pani poznała się na uzdolnieniach Kwacha.Ta pani powinna być
      pokazana przed pierwszą turą wyborów prezydenckich w 1995 roku!!!
      • Gość: rd Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: 217.153.6.* 09.10.05, 13:06
        jak zawsze pelno debilnych komentarzy.
        artykul jak przystalo na regionalne wydanie jest regionalny, czyli opisuje wazne
        zdazanie dla nauczycieli tej szkoly.
        co w tym zlego?
    • krokus5 Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą 10.10.05, 11:05
      Z tego co wiem ojciec Prezia Dr.Stolztmann był znanym chirurgiem w
      Białogardzie.O tym że był w NKWD nawet ja nie słyszałem.
      • Gość: Uczestniczka zjazd Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: *.civeng.tuniv.szczecin.pl 10.10.05, 17:28
        Wchodząc do budynku liceum byłam sprawdzana przez ochroniarzy (tu pierwszy
        szok). Pomyślałam - przez 10 lat nikt nie zabił panujacego jeszcze prezydenta
        to i dzisiaj chyba nikt tego nie uczyni.
        Byłam uczestniczką zjazdu prawdopodobnie jedną z 280. i czekałam na przyjazd
        A. Kwaśniewskiego (mój rocznik matury 1982) podobnie jak np. rocznik 1946 i
        następne. Przypominam, że to było 60. lecie istnienia liceum. Sz. P. spóźnił
        się 25 min. Oczekiwanie na jego przybycie miało miejsce już od 12:00 w auli
        liceum (niezadużej), ponieważ była to oficjalna godzina rozpoczęcia uroczystego
        apelu. Ok. godz. 12:25 pojawiła się osobista ochrona prezydenta oraz wbiegali
        na salę przedstawiciele prasy i telewizji. Zaczęło się. Wszedł na salę
        prezydent RP, Aleksander Kwaśniewski - absolwent. Brawa. Mowy powitalne.
        Witanie gości. Z przejęcia zapomniano powitać pozostałych absolwentów.
        Upomnieli się o to sami - ktoś krzyknął z tłumu - a absolwenci! Po wszystkich
        mowach i wspomnieniach były podarki. Niestety zapomniano o podarku dla
        najstarszych absolwentów. Szkoda. Starszą Panią w zgrabnym kapelusiku i
        siedzącego obok niej starszego Pana zauważyli absolwenci z "widowni". Po
        zakończeniu spotkania na auli zeszliśmy na uroczyste wmurowanie tzw. kamienia
        węgielnego pod budowę sali gimnastycznej. Niestety absolwenci nie mogli
        bezpośrednio uczestniczyć w tym akcie, ponieważ ochrona nie dopuszczała nas.
        Musieliśmy się zadowolić obserwacją z za siatki. Usłyszeliśmy jak oprócz
        prezydenta kilku wspaniałych gości wmurowywało owe kamienie węgielne.
        Pomysleliśmy w grupie - do wieczora w takim tempie zadaszą budynek.
        Refleksja - czyja to była uroczystość i dla kogo zorganizowana?
        Może ktoś z uczestników ma inną ocenę całej uroczystości zjazdu i "wyprostuje"
        moje odczucia.
        Jednak aby nie było tak beznadziejnie powiem, że wspaniale jest się spotkać po
        latach. Zarówno z koleżankami i kolegami jak i z nauczycielami, z którymi są
        związane dore wspomnienia. Do takich nauczycieli należy np. Waleria Buchowska.
    • Gość: Zly_Anonim Re: Aleksander Kwaśniewski z sentymentalną wizytą IP: *.chello.pl 10.10.05, 17:38

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka