Dodaj do ulubionych

Szczecin-rajem biurokratów !

14.10.05, 12:08
W szczecińskim magistracie pracuje 1100 urzędników. Więcej niż w Bydgoszczy,
Lublinie czy Poznaniu. Szczecinianie na pensje urzędników wydadzą w tym roku
prawie 50 mln zł, gdy np. w Poznaniu 10 mln zł mniej - alarmują lokalne
media. W budżecie miasta trzeba pilnie znaleźć dodatkowe 1,5 mln zł na płace,
bo inaczej część pracowników nie dostanie w grudniu pensji.

Stać nas,no nie?
Obserwuj wątek
    • sid15 Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 14.10.05, 12:26
      Pewnie szmaciarze podwyższą podatki lokalne,żeby móc wyprawić wigilię.Brawo
      panie Jurczyk,to jest skuteczna walka z bezrobociem,szkoda tylko ,że kosztem
      padających firm ze Szczecina,które muszą to tałatajstwo sponsorować.
      • xyz-xyz Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 14.10.05, 12:33
        które muszą to tałatajstwo sponsorować.

Masz na myśli synusia poseł Masłowskiej (obecnie juz radnego)? Czy może Pana
        Karusewicza z PiS? Może Panią Marzenkę z zarządu PiS łykająca dietkę z rady
        nadzorczej SEC? A może pannę Kujath (obecnie juz zamężną z nowym nazwiskiem)? A
        może jeszcze parę nazwisk? Skoro PiSuary takie zatroskane o finanse Miasta, to
        niech poskładają dymisje, a nie obsr..wają swojego chlebodawcę:)
        • sid15 Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 14.10.05, 12:41
          Tym się różnie od ciebie,że jeżeli chodzi o marnotrawienie naszych
          pieniędzy,nie rozróżniam ludzi według politycznego klucza.Jeżeli jest przerost
          administracji,powstały głównie dzięki sld-owskim biurokratom,to jego redukcja
          powinna nastąpić jak najszybciej i to bez względu na przynależność ,lecz
          ewentualną, faktyczną przydatność.A że buraczanych głów poleci najwięcej,to już
          tylko kwestia w proporcjach zatrudnienia przez ostatnie cztery lata.
          • xyz-xyz Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 14.10.05, 12:53
            To ciekawe, że niby SLD poobsadzało stanowiska, a gdzie nie spojrzeć, tam siedzą
            opozycyjne na niby PiSuary. Sidkowi, który się różni ode mnie, nie przeszkadza,
            że tyle ile w Szczecinie pochłania urzędnicza brać, tyle jego Kaczor w Warszawie
            dał swojakom nagród. Ale PiSuary do krytyki pierwsi:)
        • Gość: andreas czemu XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:22
          czemu zawsze przy okazji jakis krytyk - w tym wypadku słusznych
          moim zdaniem niepotrzebnych czy nadwymiarowych wydatków!
          Czemu przy takiej okazji walisz nazwiska osób z partii Tobie opozycyjnych?
          Co to ma do rzeczy?

Jak ktos złamie przepis drogowy, to też bedziesz wypominał
          tych Tobie opozycyjnych, że łamią?
          Podejrzewam, iz gdybys mógł to ustalic pewnie byś tak robił!

A jak napisze o brudnym sraczu publicznym...

Mozesz spojrzec z ciut szreszej perspektywy niż tylko partyjniactwo?
          Czy juz nie da rady?
          • Gość: andreas Re: czemu XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:25
            pamietaj, że to wszystko sa ludzie!
            a nie tylko partyjniactwa!
            I to ludzie podejmują złe i głupie decyzje, z kazdej opcji!
            Żadna partyjność nie ma licencji na madrość!
            • xyz-xyz Re: czemu XYZ 17.10.05, 10:37
              > pamietaj, że to wszystko sa ludzie!
              > a nie tylko partyjniactwa!
              > I to ludzie podejmują złe i głupie decyzje, z kazdej opcji!
              > Żadna partyjność nie ma licencji na madrość!

Ja to wiem. Tylko ty mi powiedz, dlaczego przypominasz sobie o tym wtedy tylko,
              gdy ja się bawię w partyjniactwo. Pamięć cię jednak zawodzi zawsze wtedy, gdy
              plują na jakiegoś czerwonego z imienia i nazwiska. Wybacz więc andreasie, ale
              mam prawo uznać, iż twoje połajanki są nieco tendencyjne. Mogę tak pomyśleć? No
              proszę, pozwól mi:)
              • Gość: andreas kłamiesz XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:51
                Ty pierwszy w tym watku wywołałes partyjniactwo z nazwiskami!
                Chyba, ze Jurczyka uwazasz za swojego i to uznajesz,
                ale nikt nie napisał tu o SLD!
                TY PIERWSZ!
                Nie pisz wiec, ze tylko bronisz!
                Ty atakujesz!
                I to z opaska partyjniactwa na oczach i... głowie!
                • xyz-xyz Re: kłamiesz XYZ 17.10.05, 11:06
                  Kamię? Czy aby na pewno?

Ty pierwszy w tym watku wywołałes partyjniactwo z nazwiskami!

Nie zaprzeczę. Jednak mam prośbę: wpisz w wyszukiwarce forum nazwisko Juras,
                  potem Napieralski, Wijas i tak dalej. Następnie poczytaj wpisy i poszukaj twoich
                  własnych postów krytykujących tych, którzy używają tych nazwisk w celach
                  partyjniactwa, jak to nazywasz.

Chyba, ze Jurczyka uwazasz za swojego i to uznajesz,
                  > ale nikt nie napisał tu o SLD!

Tu nie, ale ja nie traktuję każdego wątku jako niezwiązanego z niczym.
                  Przeciwnie wiążę wątki. Ty też poczytaj sida15, wtedy zrozumiesz dlaczego akurat
                  tutaj użyłem nazwisk.

> TY PIERWSZ!

W tym wątku tak. Niestety w innych wątkach nie. Ty zaś w tych innych wątkach nie
                  raczyłeś odezwać się tak krytycznie, jak w stosunku do mnie. Czym sobie
                  zasłużyłem na takie przywileje??

> Nie pisz wiec, ze tylko bronisz!
                  > Ty atakujesz!

Najlepszą obroną jest atak:))))

> I to z opaska partyjniactwa na oczach i... głowie!

Ależ ja się nigdy tego nie wypieram! W odróżnieniu od innych, których nie
                  raczysz skrytykować. Pozostanę więc przy swojej opinii. Jesteś tendencyjny:)
                  • Gość: andreas Re: kłamiesz XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:11
                    przepraszam XYZ, wiesz ze najwiecej krzyczy sie na rodzine i przyjaciół!! ;)
                    Wybacz nie jestem cenzorem czy dobrym duchem tego forum
                    i nie będę wszystkich krytykował i im wytykał!

Ty tez często akurat mi przytykasz różne posciki - nie jestem Tobie dłużny!

I powtarzam, nie moja rola na tym forum ani zadaniem jest wytykanie...

Moje milczenie nie oznacza aprobaty!

A my sobie przytykamy... tom masz ode mnie!
                    • xyz-xyz Re: kłamiesz XYZ 17.10.05, 11:32
                      przepraszam XYZ, wiesz ze najwiecej krzyczy sie na rodzine i przyjaciół!! ;)
                      > Wybacz nie jestem cenzorem czy dobrym duchem tego forum
                      > i nie będę wszystkich krytykował i im wytykał!

Ja się do rodziny i przyjaciół nie zaliczam, więc mnie możesz krytykować:))
                      Tylko zastanów się, czy taka krytyka jest w porządku?

> Ty tez często akurat mi przytykasz różne posciki - nie jestem Tobie dłużny!

Tyle, że ja się tego nie wypieram:) Lubię się z tobą wadzić.

> I powtarzam, nie moja rola na tym forum ani zadaniem jest wytykanie...

Przyjąłeś więc rolę mojego osobistego krytyka. Czuję się zaszczycony i
                      wyróżniony.:)))

> A my sobie przytykamy... tom masz ode mnie!

Bądź pewien, że nie pozostanę dłużny:) Oczywiście w granicach...
                  • Gość: andreas Re: kłamiesz XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:24
                    > Najlepszą obroną jest atak:))))
                    =====================================

XYZ ale Ciebie tu nikt nie atakował!
                    Chyba że czujesz, że ta nadpłata 10 milionów i ta nadbiurolowatośc,
                    to ... wina Twojej partyjnosci?
                    I czułeś, że to atak na ... Twoją... na Ciebie...

Niepotrzebni sprowadzasz wszystko do partyjniactwa od razu,
                    potem idzie zacietrzewienie z kazdej strony i ataki...
                    i miast dyskusji o sraczu mamy o partyjniactwie i to plotkarsko-personalną!
                    • xyz-xyz Re: kłamiesz XYZ 17.10.05, 11:53
                      > XYZ ale Ciebie tu nikt nie atakował!

Tu to znaczy gdzie? Na tym forum? Żartujesz chyba. :)))

Chyba że czujesz, że ta nadpłata 10 milionów i ta nadbiurolowatośc,
                      > to ... wina Twojej partyjnosci?

Hmmm raczej nie. Sugestie sida15, biorąc pod uwagę całokształt jego forumowej
                      twórczości, są aż nadto jasne. Problem polega na tym ,ze ty skupiłeś się na tym
                      jednym wątku. A to nie tak...

> I czułeś, że to atak na ... Twoją... na Ciebie...

Nie jestem pracownikiem Urzędu Miejskiego, jeżeli to chcesz mi zasugerować.:))

> Niepotrzebni sprowadzasz wszystko do partyjniactwa od razu,
                      > potem idzie zacietrzewienie z kazdej strony i ataki...

Wisi mi to śpiącym nietoperzem. :)))))))))) Czy mogę twoja wypowiedź
                      zinterpretować tak, że przyznałeś się do zacietrzewionego ataku na moja osobę?

i miast dyskusji o sraczu mamy o partyjniactwie i to plotkarsko-personalną!

Nie odbiega to od całokształtu tego forum. Więc o co chodzi?
                      • Gość: grz Re: kłamiesz XYZ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:56
                        napiszcie ze zarabiaja za duzo-i ze za duzo ich jest-oni zripostuja ze my chamy
                        i sie wątek wyczerpie..no troche steków róznych jeszcze napiszemy i nic sie nie
                        zmieni...
          • xyz-xyz Re: czemu XYZ 17.10.05, 10:34
            > czemu zawsze przy okazji jakis krytyk - w tym wypadku słusznych
            > moim zdaniem niepotrzebnych czy nadwymiarowych wydatków!
            > Czemu przy takiej okazji walisz nazwiska osób z partii Tobie opozycyjnych?
            > Co to ma do rzeczy?

Masz rację. Słuszne i zbawienne jest jedynie walenia po nazwiskach Jurasa i
            Napieralskiego albo Wijasa. Tylko ciekawym, dlaczego wtedy andreas milczy
            zaciekle...

> Jak ktos złamie przepis drogowy, to też bedziesz wypominał
            > tych Tobie opozycyjnych, że łamią?
            > Podejrzewam, iz gdybys mógł to ustalic pewnie byś tak robił!

Nie. Choć Wybiórczej zdarzał się walnąć z nazwiska. A to Dzikowski źle
            zaparkował, a to Napieraslki zaparkował nienajlepiej. Tylko czemu andreas
            zaciekle wtedy milczał???

> A jak napisze o brudnym sraczu publicznym..

Coś tam o sraczu na Garncarskiej było, a andreas jak zwykle milczał...

> Mozesz spojrzec z ciut szreszej perspektywy niż tylko partyjniactwo?
            > Czy juz nie da rady?

Cóż widać andreas uważa, że wszystkim wolno to, czego mi nie wolno.
            Przyzwyczaiłem się:))))

• Gość: andreas Re: czemu XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:42
              bądź choc raz uczciwy i obiektywny!!!
              Proszę przypomnij mi choc jedno nazwisko,
              bo wycierasz sobie twarz moim nickiem,
              przypomnij jedno nazwisko,
              które w kontekscie jakiejś partyjności bym wymienił!!!!
              Przypomnij jedno!!!

Żadne - chłopie ja nawet nie wnikam czy ktos stąd czy stamtąd!!!

NIGDY!
              To chyba tylko TY tylko TY znasz nazwiska wszystkich i ich partyjność!!

I proszę nie KŁAM!
              Nigdy nie wymieniam i nie krytykuje po nazwiskach w zwiazku z partyjnością!!

I byc może bez świadomości to robisz, ale przy okazji dobrej krytyki
              nadbiurokratyczności Twoje przytaczanie jakby złagadza problem!
              Wyglada jakbys bronił tych biuralistów, tego urzedu...
              chcacy czy nie chcacy!
              • xyz-xyz Re: czemu XYZ 17.10.05, 10:57

> bądź choc raz uczciwy i obiektywny!!!
                > Proszę przypomnij mi choc jedno nazwisko,
                > bo wycierasz sobie twarz moim nickiem,
                > przypomnij jedno nazwisko,
                > które w kontekscie jakiejś partyjności bym wymienił!!!!
                > Przypomnij jedno!!!

Chciałem ci drogi andreasku zwrócić uwagę, że nie zarzuciłem ci używania czyichś
                nazwisk, tylko milczenie kiedy używano nazwisk ludzi lewicy. Nerwy cię chyba
                zżerają. Jeszcze raz przeczytaj spokojnie mój post.

> Żadne - chłopie ja nawet nie wnikam czy ktos stąd czy stamtąd!!!

Jednakże razi cię kiedy ja wymieniam ludzi prawicy, choć nie raziło cię gdy
                wymieniano ludzi lewicy.

> To chyba tylko TY tylko TY znasz nazwiska wszystkich i ich partyjność!!

Przeceniasz moja wiedzę:)

> I proszę nie KŁAM!

Hmmm. Mógłbym się obruszyć, ale po co. Możesz mi podać przykład mojego kłamstwa?

> Nigdy nie wymieniam i nie krytykuje po nazwiskach w zwiazku z partyjnością!!

Nigdy ci tego nie zarzuciłem.

> I byc może bez świadomości to robisz, ale przy okazji dobrej krytyki
                > nadbiurokratyczności Twoje przytaczanie jakby złagadza problem!
                > Wyglada jakbys bronił tych biuralistów, tego urzedu...
                > chcacy czy nie chcacy!

Każdy ma prawo do ocen. Ja twierdziłem i twierdzę, że nie widzę niczego
                zdrożnego w tym, że partie polityczne, które sprawują władzę obsadzają
                stanowiska swoim ludźmi. I w tym kontekście przyznaję ci rację, że bronię
                partyjnych nominacji. Mam prawo mieć taki osąd? Chyba mam? Moje pisanie nie jest
                jednak nacelowane na obronę partyjnych nominacji, a na ataki hipokrytów, którzy
                zarzucają konkurencyjnej wobec siebie partii to, co sami bez żenady robią. Tylko
                tyle i aż tyle.
                • Gość: andreas Re: czemu XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:07
                  to prawda zarzuciłeś mi milczenie, ale to zarzut!
                  Zarzut, ze moje milczenie jest specjalne czyli aktywne czyli równe popieraniu!

A to tez nieprawda - kłamstwo!!

Przejrzyj wątki w niejednym pisze nie o konkretnej opcji,
                  a własnie o partyjniactwie i szkodach z tego!!!

Nazwisk nie przytaczam czy nie bronie tych czy tamtych,
                  bo nie staram sie ludzkiej głupoty, złodziejstwa czy pazerności
                  wiązać z partyjniactwem!

Powtarzam zawsze krytykowałem partyjniactwo!!!

Poza tym Ty zawsze wymieniasz ludzi prawicy, nawet przy okazji sracza!

Kamiesz twierdzac, ze milczenie moje przy nazwiskach partyniactwa lewicy
                  jest specjalne czyli ze to moje działanie, atak!!!

Jezeli nawet nie wypowiadam sie o niektórych,
                  bo wielu znam i trudno mi mówic o znajomych których często lubię!

I zwróc uwage TY pierwszy tu nawaliłeś nazwisk i partyjniactwa,
                  i całą dyskusje skierowałeś na walke na partyjniactwa!
                  Wierz mi to błąd strategiczny!
                  Mozna było dyskutowac o biurokratyczności, ale Ty sterujesz
                  na partyjniactwo!!!
                  • xyz-xyz Re: czemu XYZ 17.10.05, 11:26
                    to prawda zarzuciłeś mi milczenie, ale to zarzut!

Ty zaś zarzuciłeś mi kłamstwo zarzutu używania przez ciebie nazwisk. To się
                    okazało nieprawdą. Sam przyznałeś. Został ci więc sam zarzut, że zarzucam. Coś.
                    :)) Przyznaję się wysoki Sądzie!

> Zarzut, ze moje milczenie jest specjalne czyli aktywne czyli równe popieraniu!
                    >
                    To raczej spostrzeżenie, ale z zarzutem:)))) Wytłumacz mi zatem powody twojego
                    milczenia kiedy walono w Jurasa albo w Napieralskiego. I co cię skłoniło aby
                    akurat skrytykować mnie, kiedy ja użyłem nazwisk prawicowców?

> A to tez nieprawda - kłamstwo!!
                    >
                    Ja jednak nadal twierdzę, że kłamstwem to nie jest. Fakt milczenia w kwestii
                    lewicowych polityków i twój atak w wypadku prawicowych, pozwala mi domniemywać,
                    iż nie był to przypadek. A jeżeli nie jest to przypadek, to czym jest? Według
                    mnie tendencyjnością. Proszę o przeciwdowód mojego wnioskowania.

> Przejrzyj wątki w niejednym pisze nie o konkretnej opcji,
                    > a własnie o partyjniactwie i szkodach z tego!!!
                    >

Nigdy jednak nie zareagowałeś na używanie nazwisk ludzi lewicy. Choć
                    zareagowałeś nerwowo na użycie prawicowych.

> Nazwisk nie przytaczam czy nie bronie tych czy tamtych,
                    > bo nie staram sie ludzkiej głupoty, złodziejstwa czy pazerności
                    > wiązać z partyjniactwem!
                    >

Wytłumacz mi więc dlaczego zarzutu, który postawiłeś mi, nie postawiłeś innym
                    forumowiczom, którzy robili dokładnie to samo co ja, tylko w przeciwna stronę?

> Powtarzam zawsze krytykowałem partyjniactwo!!!
                    >
                    Nie krytykowałeś partyjniactwa polegającego na waleniu w lewicę.

> Poza tym Ty zawsze wymieniasz ludzi prawicy, nawet przy okazji sracza!
                    >
                    Wybacz, ale to mi sugerowano jakieś niecne działania w sraczu. Ja zaś nigdy nic
                    o sraczu nie opisałem, chyba że w formie ironii.

> Kamiesz twierdzac, ze milczenie moje przy nazwiskach partyniactwa lewicy
                    > jest specjalne czyli ze to moje działanie, atak!!!
                    >
                    Nie kłamię. Tak uważam. Jest to moja opinia. Tak myślę. A to wyklucza kłamstwo.

> Jezeli nawet nie wypowiadam sie o niektórych,
                    > bo wielu znam i trudno mi mówic o znajomych których często lubię!
                    >
                    I wszystko jasne. Sam się przyznałeś, że milczysz tendencyjnie. Ot jak blask
                    prawdy rozjaśnił nasze forum:)

> I zwróc uwage TY pierwszy tu nawaliłeś nazwisk i partyjniactwa,
                    > i całą dyskusje skierowałeś na walke na partyjniactwa!

Tu, to znaczy gdzie? Na forum? Nie jest to prawdą. W tym wątku? Tak jest to prawda.

> Wierz mi to błąd strategiczny!
                    Hmmm mógłbyc raczej błędem taktycznym. Strategicznie osiągnąłem swój cel.
                    Przyznałeś, ze milczysz bo znasz pewnych ludzi. Zatem przyznałes się do
                    tendecyjnego milczenia.

Mozna było dyskutow.

A to co od godziny robimy, to jest lot wanną?
                    • Gość: andreas Re: czemu XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:35
                      rozwadniasz strasznie!

Nap[isałem, że milcze przy niektórych nazwiskach, bo ich znam...
                      ale nie napisałem z której opcji!!!!

Nadto milcze przy tych i przy tamtych!

Chłopie co Ty mnie traktujesz jak jakąs wyrocznię!
                      Jak milcze, to aprobuję!??

Ja nawet nie czytam wszystkich watków!

Rozumiesz, to jak ktos napisze o gwałtach na Majowym i ja sie nie wypowiem,
                      to Ty odbierzesz, ze popieram gwałciciela albo go kryję?
                      • xyz-xyz Re: czemu XYZ 17.10.05, 12:02
                        rozwadniasz strasznie!

Ledwom się otrząsnął po miażdżącej sile merytorycznej tego argumentu. Czuję się
                        jak trafiony dwutonowym samochodem. Poodpadały mi wszystkie plastiki:))

>
                        > Nap[isałem, że milcze przy niektórych nazwiskach, bo ich znam...
                        > ale nie napisałem z której opcji!!!!
                        >
                        Co nie zmienia faktu, że nie zmilczałeś, gdy ja kilka wymieniłem. Więc jak twoja
                        odpowiedź interpretować. Znasz tych atakowanych przeze mnie, czy przeciwnie,
                        tych atakowanych przez innych, dlatego milczysz?

> Nadto milcze przy tych i przy tamtych!
                        >
                        Hmmmm a mi się zdawało, że nie zmilczałeś, gdy zaatakowałem „tych”. Gdzie tu logika?

> Chłopie co Ty mnie traktujesz jak jakąs wyrocznię!
                        > Jak milcze, to aprobuję!??
                        >
                        W kontekście braku milczenia w przypadku Pisowców, taki można wysnuć wniosek.
                        Tak i uczyniłem:)

> Ja nawet nie czytam wszystkich watków!
                        >
                        Hmmmm moje jednak czytasz chyba wszystkie:))) Czym sobie zasłużyłem?:)

> Rozumiesz, to jak ktos napisze o gwałtach na Majowym i ja sie nie wypowiem,
                        > to Ty odbierzesz, ze popieram gwałciciela albo go kryję?

Nie, nie to nie tak. Tak pomyślę, gdy ktoś będzie krytykował gwałciciela z
                        Majowego, ty zaś będziesz milczał, zaś zaatakujesz krytyka gwałciciela z Bukowego.
          • dyrgosia Re: czemu XYZ 17.10.05, 10:35
            czemu zawsze przy okazji jakis krytyk - w tym wypadku słusznych
            > moim zdaniem niepotrzebnych czy nadwymiarowych wydatków!
            > Czemu przy takiej okazji walisz nazwiska osób z partii Tobie opozycyjnych?

Bez nazwisk byłby posadzony o brak faktów i pomówienia. A swoja droga jak
            nazwiska z SLD to dobrze, bo ujawnianie prawdy, jak z PiS-u , to walenie...
    • Gość: kakq Re: Szczecin-rajem biurokratów ! IP: *.pl / *.smsnet.pl 14.10.05, 13:00
      urzednikow jest mniej jak ktos slusznie zauwazyl na forum Głosu w magistracie
      zatrudnoinuch jest okolo 120 osób na robotach publicznych i wiele osob na stazu
      i praktykach wiec jak sie chce krzyczec nalezy najpierw sprawdzuc ile tam jest
      osob na etatach

• xyz-xyz Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 14.10.05, 13:03
        ak sie chce krzyczec nalezy najpierw sprawdzuc ile tam jest
        > osob na etatach

Cała szczecińska struktura PiSuaru:)) A tacy niby opozycyjni:))))))))
        • Gość: Liblikas Re: Szczecin-rajem biurokratów ! IP: 212.160.165.* 14.10.05, 13:05
          I tu się mylisz! Duzo jest SLDowców.
          • Gość: kakq Re: Szczecin-rajem biurokratów ! IP: *.pl / *.smsnet.pl 14.10.05, 13:07
            a ostatnio wielu PSLOWCÓW co dziwic nie powinno bo nasz kraj przeciez z
            rolnictw słynie
        • Gość: kakq Re: Szczecin-rajem biurokratów ! IP: *.pl / *.smsnet.pl 14.10.05, 13:05
          i nie tylko PiSuaru:)) uwiez mi
          • xyz-xyz Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 14.10.05, 13:17
            Ależ ja wierzę:) Nierząd Miejski jest doskonałym przykładem ekumenizmu
            ponadpartyjnego:))))
            • Gość: kakq Re: Szczecin-rajem biurokratów ! IP: *.pl / *.smsnet.pl 14.10.05, 13:27
              wierz wierz bo wiara czyni cuda jak mowia :)))))
              co do reszty to remoncik robia w UM, i pewnie wygrani pomnoza troszeczke
              liczbe zatrudnionych w pomieszczeniach odmalowanych i czystych jak ich rece
              • xyz-xyz Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 14.10.05, 13:31
                Widziłem, że okna wymieniają:)))) Ciekawym, czy aby nie Najpiękniejsza Okiennica
                za tym jakoś nie stoi?:) Studen daj głos:)
                • Gość: kakq Re: Szczecin-rajem biurokratów ! IP: *.pl / *.smsnet.pl 14.10.05, 15:45
                  to nie wszystko wulatuje do nowej siedziby ZWIK ORAZ WOJEWODZKI URZAD
                  PRACY.TAKIE ZMIANY SIE SZYKUJA A WSZYSTKO W RAMACH POPRAWY WIZERUNKU
                  NAJJANIEJSZEGO W TYM MIESCIE
    • Gość: Liblikas Re: Szczecin-rajem biurokratów ! IP: 212.160.165.* 14.10.05, 13:03
      Zgadzam się z kakqu! Poza tym, mydlą oczy ludziom z tymi średnimi zarobkami.
      80% chciałoby mieć tyle. Kolejny dowód na to, by nie wierzyć ślepo mediom.
      Pozdrawiam.
      • albert_c Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 15.10.05, 23:29
        XYZecie ladnie to ujales...ekumenizm ponadpartyjny...nic dodac nic ujac...teraz
        tylko partyje powinny usiasc i uzgodnic ze kazda z nich odrywa od miejskiego
        stolca po 10 swych dzialaczy i juz jakie pokazne oszczednosci!

zaczalbym od PIS, bo im najmniej wypada pracowac pod rzadami sekretarza R.

czemu Szalabawka, a nie Maslowski? tak mnie to nurtuje...
        • absztyfikant Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 16.10.05, 20:35
          Wypada przyklasnac XYZetowi - od siebie dodam, ze ten ekumenizm trwa od lat,
          tylko nazwy partii sie zmieniaja, a pewni niezatapialni w mysl pewnego
          wierszyka, ktory pozwole sobie nieco przerobic, dalej trwaja.

'Beda powodzie i trzesienia,
          Padna krolestwa, splonie ziemia
          Runa najtwardsze z twardych skal
          A ekumenizm bedzie trwal'.
          • sergio4 Koryto. 16.10.05, 21:49
            Jeżeli chodzi o przywiązanie do stołków i koryta,urzędnicze miernoty
            wprowadzone do biur z partyjnego klucza mogą sobie podać ręce.Ale rozliczając
            ostarnie cztery lata rządów w kraju,to przede wszystkim SLD jest winna temu,że
            nie tylko nie powstrzymała i nie starała się zlikwidować tego zjawiska,ale
            wręcz je nasiliła.Mimo butnych zapowiedzi ,,prawdziwego mężczyzny" Leszka
            M.,który dużo gorzej skończył niż zaczął i tym samym dał świadectwo swojej
            męskości.
            • xyz-xyz Czy aby napewno Leszek skończył tak marnie? 17.10.05, 10:04
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=30238816
        • Gość: wtajemniczony Re: Szczecin-rajem biurokratów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:12
          > czemu Szalabawka, a nie Maslowski? tak mnie to nurtuje...
          a nie pomyślałeś,że kobieta może mieć kilu mężów ?...
          • xyz-xyz Re: Szczecin-rajem biurokratów ! 17.10.05, 10:38
            a nie pomyślałeś,że kobieta może mieć kilu mężów ?...

Taka święta matrona?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka