Dodaj do ulubionych

Baca o Szczecinie

25.10.05, 12:53
Co sądzicie o artykule radnego Hawryszuka "Głos człowieka spod strzechy" w
dzisiejszej Wyborczej. Ja po raz kolejny nie rozumiem o co Panu radnemu
chodzi. Głupi jakiś jestem czy co?
Obserwuj wątek
    • Gość: zona pijaka Re: Baca o Szczecinie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.10.05, 12:59
      Baca właśnie wrócł od lekarza po nieudanej operacyjnie próbie odessania
      tłuszczu. A tak na marginesie, gdzie sie podziewa antyknajak, jego antagonista?
    • Gość: *** Re: Baca o Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:42
      sith11 napisał:

> Co sądzicie o artykule radnego Hawryszuka "Głos człowieka spod strzechy" w
      > dzisiejszej Wyborczej. Ja po raz kolejny nie rozumiem o co Panu radnemu
      > chodzi. Głupi jakiś jestem czy co?

To jest nas dwóch...
      • sith11 Re: Baca o Szczecinie 25.10.05, 14:06
        Miło mi zawsze w towarzystwie raźniej :)))
      • anamar Re: Baca o Szczecinie 04.11.05, 14:54
        może spróbujcie jeszcze raz?
    • Gość: play Re: Baca o Szczecinie IP: *.teleton.pl 25.10.05, 14:33
      To znamienne, że ludzie, którzy pozornie mają tylko wpływ na nasze życie, w
      takich artykułach przeważnie piszą w ten sposób aby wyraźny był ich brak zgody
      na negatywne zachowania, sytuacje, układy a jednocześnie nie podają konkretnych
      recept na zdecydowaną zmianę stanu rzeczy. Tak jakby chcieli dać nam do
      zrozumienia "wiecie, ja wiem doskonale jak to zmienić ale póki nie jestem przy
      korycie, to pozwólcie że będę leciał oryginalnym (acz pustym) tekstem".
      • sith11 Re: Baca o Szczecinie 25.10.05, 14:51
        Gość portalu: play napisał(a):

> To znamienne, że ludzie, którzy pozornie mają tylko wpływ na nasze życie, w
        > takich artykułach przeważnie piszą w ten sposób aby wyraźny był ich brak
        zgody
        > na negatywne zachowania, sytuacje, układy a jednocześnie nie podają
        konkretnych
        >
        > recept na zdecydowaną zmianę stanu rzeczy. Tak jakby chcieli dać nam do
        > zrozumienia "wiecie, ja wiem doskonale jak to zmienić ale póki nie jestem
        przy
        > korycie, to pozwólcie że będę leciał oryginalnym (acz pustym) tekstem".

A może to efekt polityki GW, która "puszcza" jedynie takie biadolące teksty,
        może ktoś z tzw. decydentów potrafi odpowiedzieć na postawione przez p.
        radnego pytania? Ale bardzo proszę nie tylko opis problemów ale też recepty na
        ich rozwiązanie. Swoją drogą od radnego można chyba takich recept oczekiwać.
        • Gość: leon Re: Baca o Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 15:12
          sfrustrowany baca poszukuje swojego miejsca, trochę nieudolnie - ale taka jego
          natura trochę ociężała i zagadkowa. Jego teksty rzeczywiście są niestrawne i
          tylko jemu tak do końca jest wiadome co chciał przez to powiedzieć. to jest
          wina alienacji społecznej i trzeba chłopu pomóc zeby sie wykaraskał to będą z
          niego ludzie (kawałek jakiejś porządnej roboty)
    • Gość: kolega bużki Re: Baca o Szczecinie IP: *.orange.pl 25.10.05, 17:04
      Pan Bużka skomentował kiedyś taką "tfurczość" Bacy w sposób następujący : "Baca
      robi biały śnieg". Pewnie, że przydałaby mu się jakaś uczciwa praca tylko kto
      go zatrudni oto jest pytanie ?
      • Gość: kolega ptaka Re: Baca o Szczecinie IP: 83.168.96.* 30.10.05, 12:44
        czy baca to tajemniczy absztyfikant?
      • Gość: ? Re: Baca o Szczecinie IP: 83.168.96.* 31.10.05, 12:33
        ??????
    • Gość: bum Re: Baca o Szczecinie IP: *.devs.futuro.pl 25.10.05, 19:48
      kto zdemaskuje absztyfikanta?????????????????????????????????????
      • Gość: :-)))) Re: Baca o Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:00
        > kto zdemaskuje absztyfikanta?????????????????????????????????????
        Tajemnica Poliszynela. Szczyt obłudy
        • student1 Re: Baca o Szczecinie 25.10.05, 22:50
          mówią że absztyfikant to
          Bartnik
          Hawryszuk
          Koralewski
          Koćmiel
          Puzyna
          a ja tam sobie myślę że co za różnica
          przecież to nie jest ktoś znaczący i opiniotwórczy
          ot
          zwykły smętek forumowy
          a GW promuje go z jednego powodu
          • sith11 Re: Baca o Szczecinie 26.10.05, 11:13
            Student jak zwykle zmienia temat i próbuje dezawuować politycznych konkurentów
            swojego aler-ego radnej MJW. Oj student takich metod dyskusji to napewno
            nauczyłeś się w czasach działalności w SZSP za komuny ;)
            • sith11 Re: Baca o Szczecinie 26.10.05, 11:19
              P.S. Obsobaczanie Koćmiela i Puzyny przez studenta to przejaw czarnej
              niewdzięczności gdyż to właśnie szef UW załatwił ówczesnej działaczce tej
              partii, Pani MJW posadę wicepresa miejskiej spółki "Targowiska i Opłaty
              Lokalne" u ówczesnego prezydenta Koćmiela. Kasa była niezła a do pracy nie
              trzeba było przychodzić. Amnezja czy co?
          • anamar Re: Baca o Szczecinie 04.11.05, 14:56
            student1 napisał:

> mówią że absztyfikant to
            > Bartnik
            > Hawryszuk
            > Koralewski
            > Koćmiel
            > Puzyna
            > a ja tam sobie myślę że co za różnica
            ................................................................................
            .....MÓWIĄ?????przecież to właśnie TY mówiłeś te bzdury....
            • Gość: Moskal. w przyszłym roku Baca trafi na smietnik historii IP: 217.153.6.* 05.11.05, 13:52
              Nowe młode wilki z PO pokonają w walce do lokalnych samorządów starych
              obrosłych tłuszczem i nieudolnych działaczy ZSP ZMS itp. formacji z lat 70-80 .
              Ordynacka powoli przechodzi już do historii . Z Warszawy i szczebli rządowych
              dostali kopa - teraz kolej na lokalne . Baca sorry - paputki i TV ... Muszyńscy
              wkraczają do gry.....paka.
    • Gość: asystent Re: Baca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 07:33
      Baca jest jednym z największych mózgowców w Radzie Miasta. Ma doskonałe
      spojrzenie w przyszłości potrafi przewidywać perpektywiczne skutki decyzji. Dał
      mu szansę klub Od Nowa i sądzę, że sienie zawiódł i nie zawiedzie na Wojtku.
      Owszem do biznesów to sie nie nadaje ale jako radny, poseł to idealna
      kandydatura. Interesującym jest to , że Baca nie ma żadnych uprzedzeń
      politycznych. W konkretnych sprawach nie patrzy przez pryzmat przynależności i
      może współpracować z każdym aby w zbożnym społecznie celu.
      Niemam pojęcia skąd tyle krytyki wobec Bacy. Nie zasłużył niczym na to.
      • Gość: play Re: Baca IP: *.teleton.pl 04.11.05, 09:35
        Bo widzisz, właśnie przez ten brak szczęśliwej ręki do robienia wszelkich
        interesów, biznesów itp. pozycja Bacy-mentora w sprawach, gdzie ważą się losy
        pieniążków mojego miasta, jest delikatnie mówiąc "nietrwała".
        • sith11 Re: Baca 04.11.05, 14:43
          Jak już wrócił wątek to pozwalam sobie powtórzyć moją prośbę do szczecińskich
          rządzących o odpowiedź na pytanie Bacy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka