Dodaj do ulubionych

Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodków

26.10.05, 06:34
Rozpanoszył nam się już od ponad 10 lat w Polsce "salon" zgniły, różowo-
czerwono-licho wie jaki. W salonie tym co rusz ktoś raczył się zesmrodzić: a
to środowa czy inna jarugo-nowacka, a to znowu Wańkowa, a to Michnik, a to
Pęczak,a to Rywin, a to Sobótka, a to Janik, a to Oleksy, a to brzydko
zapachniał chory goleń magistra Kwaśniewskiego, albo "ciagi poziome i pionowe
(już zapomniałem kto i historia także) itd itd
Nad tym całym smrodkiem czuwali panowie Aleksander i Adam nie zamierzając
wcale otworzyć okna celem przewietrzenia tego smrodu czerwono-różowo-
niebieskiego. Wręcz przeciwnie ze swoich trybun cały czas twierdzili, że
pachnie, może nie idealnie ale coraz lepiej pachnie czego naród koncentrując
się i skupiając nie mógł potwierdzić ale spory okres spisywał to na swoją,
narodu ułomność.
Jak by tego było mało mało na salon doproszono i wwąchiwano się w jego
wyziewy bractwo ubeków, szpiegów i różnego rodzaju maści agentów w tym kolesi
z Pruszkowa, Wołomina itp. Capić zaczęło strasznie.
Gdyby nie te wybory i dłużej by to potrwało toż przecież wszyscy byśmy się
podusili od tego smrodu,
Kaczor pierwszy publicznie niczym dziecko-prostaczek powiedział: TU ŚMIERDZI!
Czy mu się uda otworzyć okna i drzwi i pogonić hołotę tam gdzie jej miejsce -
do gnoju? Nie wiem. Nie bardzo mu się dotąd jego zamierzenia udawały ale też
nigdy nie miał konkretnej , dużej władzy. Dziś ma. Cierpliwie zaczekam
życzliwie mu sekundując mimo iż nie jestem z jego bajki ale nie lubie
siedzieć w smrodzie. Zaczekam, bo to co było dotąd było dla mnie nie do
przyjęcia, wrażliwy na zapachy jestem...a propozycja dezodorantu od Tuska mi
nie odpowiadała gdyż dezodorant szybko się skończyłby i smród znowu wziąłby
górę.
Obserwuj wątek
    • twinscracy Re: Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodk 26.10.05, 07:27
      od smrodku jeszcze nikt nie umarł, a od wietrzenia a i owszem wielu.
      są przeciągi które łeb urywają.
      byli tacy co uważali że najlepiej wietrzyć zimnym wiatrem,np na Syberii.
      Przypominam,że od smrodku nikt nie umarł,owszem gorszy komfort miał,a od zimna
      wyginęła cała armia Napoleońska.
      • czwarta-rp Re: Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodk 26.10.05, 07:35
        twinscracy napisał:

> od smrodku jeszcze nikt nie umarł, a od wietrzenia a i owszem wielu.
        > są przeciągi które łeb urywają.
        > byli tacy co uważali że najlepiej wietrzyć zimnym wiatrem,np na Syberii.
        > Przypominam,że od smrodku nikt nie umarł,owszem gorszy komfort miał,a od
        zimna
        > wyginęła cała armia Napoleońska.
        Bardzo szanuje Twoją błyskotliwość oracyjną jednak pozwolę sobie stwierdzić, że
        od smrodku wymierały miliony ludzi. Smrodek ma z reguły swoja przyczynę. A to
        proces gnilny, który wytwarza bardzo często bakterie chorobotówrcze lub też
        smrodek ma właściwości trujące o czym mało kto wie jak np siarkowodór. Smrodek
        z daleka nie jest szkodliwy tylko upierdliwy ale jak siedzimy w tym smrodku w
        samym jego środku (ale mi sie zahiphopowało) to jest szkodliwy a wręcz trujący.
        Przykłady dałeś interesujące ale tutaj jest mowa o wietrzeniu w naszym klimacie
        a nie moskwieskim i wietrzeniu we własnym kraju, a nie obcym jak wymieniony
        Napoleon.
        Sądzę, że wietrzenie to nawet mało i będzie trzeba jeszcze na dosyć długi czas
        włączyć silną lampę na nadfiolet, która wyniszczy powstałe w tym smrodku
        bakterie.
        Pozdrawiam
        • twinscracy Re: Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodk 26.10.05, 07:42
          w naszym klimacie smrodek jest od stuleci, tylko konsystencja zapachu się
          odmienia w palecie od lewa do prawa.Aby wytrzymać trzeba było wykształcić
          odruch przeciwymiotny w gorsecie zdrowego rozsądku.
          Zazdroszczę niezrozumiałego optymizmu co do właściwości zdrowotnych uporczywego
          wietrzenia.
          Holendrzy wykorzystywali wiatry do napędu wiatraków ,które przepompowywały wodę.
          Czasami mełły zboże na mąkę.
          Zastanów się kto stawia wiatraki oczekując na przewietrzenie.
          i co będą mełły owe wiatraki.
          W tym kraju zazwyczaj się kończy na gadaniu, i tak na szczęście będzie i w tym
          przypadku.Krowa która dużo ryczy,daje mało mleka, tej prawdy daje przykład sam
          rolnik Lepper,kolega który rwie się do pomocy przy wietrzeniu.
          • czwarta-rp Re: Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodk 26.10.05, 07:46
            Masz wiele racji i kilka słusznych obaw. Nalezy jednak próbować zrobić ten mały
            przeciąg.Nie jestem pewien czy Kaczor przewietrzy ten smrodek.Może klamka mu
            sie od okien zatnie :-) Może wymontowanoklamki i trzeba będzie wybić szybę. Nie
            wiem. Poczekam, jak napisałem. Daję szansę ze swojej strony. Próbować jednak
            trzeba i na pewno nie dezodorantem Tuskiem.
            • twinscracy Re: Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodk 26.10.05, 07:51
              Tusk przegrał wybory ale nie jest człowiekiem przegranym.
              Jest wolnym obywatelem i mieszka tam gdzie wiatr rozpędza smrody a nie twoje
              smrodki.
              chciałbyś nazwać 7,5 mln obywateli dezodorantami,czy ich masz zamiar
              przewietrzyć?
              Milczące 15 mln może nie lubić wietrzenia.
              • czwarta-rp Re: Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodk 26.10.05, 07:56
                twinscracy napisał:

> Tusk przegrał wybory ale nie jest człowiekiem przegranym.
                > Jest wolnym obywatelem i mieszka tam gdzie wiatr rozpędza smrody a nie twoje
                > smrodki.
                > chciałbyś nazwać 7,5 mln obywateli dezodorantami,czy ich masz zamiar
                > przewietrzyć?
                > Milczące 15 mln może nie lubić wietrzenia.
                Żle trafiłes. Oczywiście, że nie uważam Tuska za człowieka przegranego. Na jego
                miejscu wręcz nie robiłbym tej koalicji ale budował silną centrową opozycję z
                udziałem nawet tych ugrupowań ,które nie dostały się do parlamentu jak również
                co cenniejszych ludzi z SLD. Te wiele milionów, o których piszesz szanuję, tak
                samo jak miliony Sanej Brony, w przeciwieństwie do wielu forumowych oszołomów
                typu "ciemnogród " itp Wyraziłem swój pogląd . Wolno mi ?
    • Gość: wk Re: Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 07:50
      Coż - ja tam wolę bezpieczne ciepełko, no może troszkę tego..... powiedziało
      prosię.
      A ja tymczasem poszybuję nad Tatrami, choć nadciąga halny, powiedział orzeł.
      • twinscracy Re: Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodk 26.10.05, 07:56
        a gdzież ty widzisz orły?????????????????????????
        a prosię i tak skończy na talerzu.
        dlatego zalecam wegetarianizm.
        • Gość: wk Re: Kaczyński: "tu smierdzi !". Nie lubię smrodk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 08:00
          No, nie ma ich wiele, ale jak się spokojnie rozejrzeć.
    • Gość: studentka obżarstwo ? IP: *.orange.pl 26.10.05, 08:36
      Mamy koleżankę w grupie, która ma ksywkę "ryba", z uwagi na jej stały zapach.
      Jest to czysta dziewczyna jednak ma dużo pieniędzy i straszliwie się obżera.
      Radziła sę lekarza okazało sę, że wątroba i żołądek nie są w stanie prawidłowo
      przetworzyć tego co ona jada z uwagi na ilość i cieżkostrawnoć tych drogich
      potraw.
      Wynika z tego, że ten smrodek może wynikać z obżarstwa byłej władzy. Zbyt dużo
      jedli i zbyt dżymi łyżkami, stąd ten smród
    • wesolyromekmmv Świat się kończy 27.10.05, 21:59
      Jak to głupie społeczeństwo mogło dopuścic do przegranej partii , której
      czlonkowie dzień zaczynają od lektury Gazety Wyborczej jak niegdyś komuniści od
      Trybuny Ludu.
      Zgodnie z powszechnymi odcuciami społecznymi są ludzie zasłużeni, równiejsi
      przed prawem i dlaczego to zmieniać, no nie panie Tusk ?
      Bardzo słuszna jest krytyka medialna podstępnego działania faszystów i
      nacjonalistów z PiS. Polską mogą rządzić tylko ludzie światli czytający Gazetę
      Wyborczą z samego rana i ewentualnie w koalicji z tymi od "Nie" , Polityki i
      Trybuny Ludu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka