Gość: carctia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 20:05 Kto z was jeździ na nartach? Wprawdzie jesień jeszcze, ale ja już myślami na stokach... Wpisujcie się, narciarze, gdzie lubicie wyjeżdżać, gdzie warto, a gdzie szkoda tracić czas i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: narty IP: *.acx.pl 01.11.05, 20:11 uwielbiam :) moje dwa typy: www.ischgl.com wwww.gastein.com w Austrii :) juz sie nie moge doczekac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 20:15 W lutym bylam w regionie Aarlberg w Austrii, Lech, Sankt Anton, Sankt Christof...warunki rewelacyjne, mnostwo tras, wyciagow. Karnety piorunsko drogie, ale warto wybulic. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cactia Re: narty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 20:25 Ani w Ischgl ani w regionie Aarlberg nie byłam, ale kilka razy byłam już w Thion (CH), w Austrii - okolice Mayerhoffen (czy jak się to pisze) oraz we Włoszech. Thion polecam ze względu na niezbyt wielkie obłożenie (tzn. ludzi sporo ale kolejek nie ma), jednak w tym roku chciałabym zakosztować czegoś nowego, piszcie (dzięki Mamoniowa i Agnieszka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 20:33 Aarlberg polecam, poniewaz nie jest to lodowiec, zroznicowany teren, mnostwo skiroutow. Podobalo mi sie rowniez w Zillertal, ale jak to na lodowcu, troche za plasko :-), mnostwo rodakow, no i trasy przygotowane, uklepane na maxa! No i Les des Alpes, ale do Francji kawal drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: narty IP: *.acx.pl 01.11.05, 20:37 w Ischgl jest jakies 40 wyciagow i ponad 80 tras - wszystko to obejmuje trzy dolinki w tym jedna szwajcarska ze sklepami wolnoclowymi, do ktorych mozna dojechac na nartach :) spac w Ischgl nie nalezy bo droho - ale wioska nizej czy wyzej to juz jest ok :) skibus jezdzi regularnie i nie ma problemu z dojazdem :) tam bylam 2 razy :) Natomiast w Gastein - jest superfajosko :) do doliny Gastein wjezdza sie tunelem - sklada sie z 3 miejscowosci: Dorfgastein, Hofgastein i Gastein. My bylismy w tej srodkowej. Kazda miejscowosc jest inna i w kazdej sa inne warunki do jazdy - wszystkie polaczone siecia skibusow. Na koncu doliny jest Sportgastein - i tam to juz tylko jest piekna lysa gora z dluuuugasna kolejka gondolowa i pieknymi szerokimi stokami - a dalej juz koniec swiata :) Warto tez skorzystac z Term - w Hofgastein jest swietny kompleks - baseny z masazami dla doroslych, sauna sucha, parowa, oraz kompleks z rurami, rwaca rzeka i kinem w basenie dla dzieci :) Mozna plywac przy minusowej temperaturze na zewnatrz :) polecam ogromnie :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: narty 01.11.05, 20:38 mnie zawsze przerażała daleka droga do Austrii, Francji czy Wloch... w zimie jest kiepsko i niebezpieznie a poza tym strasznie dlugo - dlatego co roku wybieram polskie gory albo Czechy. Jednak zawsze sie denerwuje z powodu slabo przygtowanego stoku, masy ludzi, dlugich kolejek ... a zwlaszcza na Szrenicy, gdzie obsluga jest niemila i wcale malo sie nie placi jak na tak kiepskie warunki... wiec co roku klne i obiecue sobie, ze pojade w Alpy a jak sie sezon zbliza to na lapu capu pakuje manele i jade gdzie blizej:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: narty IP: *.acx.pl 01.11.05, 20:42 droga do Austrii niebezpieczna? 90% to autostrady - wiec komfort jaszdy niesamowity. Jak sobie przypomne podroze w polskie gory - to dopiero byla walka o zycie. Drogi nieodsniezone, nieposypane, szaleni kierowcy pksow - szok. Polecam wszystkim, ktorzy sie wahaja - jechac w Alpy - i juz :0 a potem zdziwicie sie jak bardzo nie bedziecie chcieli stamtad wyjezdzac :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: narty 01.11.05, 20:52 wiec moze rzeczywiscie niepotrzebnie sie martwie - ilosc km mnie przerazala. Macie racje - juz nalezy planowac wyjazd na narty - musze poszperac w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: narty IP: *.acx.pl 01.11.05, 20:55 Kolo Monachium zawsze jest kociolek i mozna sie na korek nadziac :) ale tak jest ok - to Gastein nie ma chyba 1000 km. a, no i nie mozna zapomniec o winietce na austryjackie autostrady :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: narty 01.11.05, 20:59 na jaki okrs sprzedaja winiety? na 2 tygodnie czy trzeba na np. miesiac wykupowac i ile kosztuja? moze jeszcze dalabys mi namiar na jakies ciekawe strony w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: narty IP: *.acx.pl 01.11.05, 21:02 nie wiem czy dobrze pamietam ale winietki byly - te ktore nas interesowaly na 10 dni i koszt jakies 7-8 euro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 20:55 Zgadza sie, do Szklarskiej czy Karpacza ze Szczecina najblizej, ale dla zaawansowanego narciarza porazka, poniewaz duzo czasu traci sie na stanie w kolejkach. Poza tym na Hali Szrenickiej i nartostradach tlumy ludzi. No moze na Sciance mozna sobie pofolgowac, ale to jedyna trasa, po kilku dniach, robi sie po prostu nudno... Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: narty 01.11.05, 21:01 scianka i fis jest nawet w miare ale czesto wylaczaja drugi sektor wyciagow i na sama gore sie nie mozna dostac:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 21:03 Dokladnie, jak zaczyna wiac, wylaczaja wyciagi i kicha. Pozostaje jedynie Hala, albo Swiateczny Kamien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 20:40 Ja tam wole łazić po naszych Tatrach i Bieszczadach wiosną,latem i jesienią. Nienawidzę zimy i nielubię jazdy na nartach. Czasami dam się namówić na skutery snieżne :) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: narty 01.11.05, 20:44 Gość portalu: XXL napisał(a): Ja tam wole łazić po naszych Tatrach i Bieszczadach > wiosną,latem i jesienią. > Nienawidzę zimy i nielubię jazdy na nartach. > Czasami dam się namówić na skutery snieżne :) '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Dziewczyny sa dobre na kazda pore roku.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: narty 01.11.05, 20:56 a ja nie lubie lazic po gorach... gory lubie tylko zima - bo pod gorke wyciagiem a na dol na nartach:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 21:01 :) uwielbiam wyprawy w góry, na wiosnę mam zamiar wdrapac sie na Rysu najtrudniejszym szlakiem. Bieszczady przeszedłem wzdłuż i wszeż i zawsze tan będę wracał Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: narty 01.11.05, 21:04 tych widokow Tobie zazdroszcze!!! w Bieszvczady nigdy nie dotarlam a zawsze chcialam je zobaczyc - chociaz raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 21:08 mósisz koniecznie pojechać !!!!!!! Bieszczady są jak choroba nieuleczalna piekne o każdej porze roku (oprucz zimy oczywiscie której nie lubie) mam 11 płytek CD zdjęc jakieś 5000 ujęć ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: narty 01.11.05, 21:13 pojade w Bieszczady ale w wczesna jesienia albo jeszcze latem, zeby na Solinie jachtem poplywac przy okzacji zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 21:07 A probowales jazdy na nartach ? Chodzenie zima po gorach bywa interesujace. Mam za soba jedyne zimowe wejscie, na Zawrat. Droga powrotna -dupozjazd, to bylo przezycie :-)!!!Az dziw, ze sie nam portki nie poprzecieraly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 21:09 po deszczu w gorach dupozjazd to normalka:))))) nie tylko zimą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 21:12 deszczowy to mialam przy schodzeniu z Turbacza :-)Zupelnie niezamierzony, w przeciwienstwie do tego zimowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: narty IP: *.internet.v.pl 01.11.05, 21:16 ja jak pojechałem z Bukowego Berda to się w Mucznym zatrzymałem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas a ja uwielbiam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 23:34 a ja uwielbiam góry i latem i jesienia i zima... zawsze piekne! Na narty to Austria - woadomo - dobra, acz droga! Wszystko przygotowane i kolorowo, czysto... Trasy natomiast i ceny dla mnie dobre sa we Włoszech... Cortina d Ampezzo. Podobno na Słowacji jest tez dobrze i tanio, byłem tylko na łażeniu, ale widziałem wyciagi i termy i hotele... Moze Słowacja? Tanio bardzo, język podobny - rozumieja nas i tez da sie ich, mili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: a ja uwielbiam IP: 212.14.58.* 02.11.05, 08:12 Słowacja jest piękna i Tatry jak by ładniejsze. Przed wejsciem na Rysy mam zamiar wleż na nie od strony Słowackiej bo ponoć łatwizna. Polecam danie "Pryzny ser" czy jakoś tam. Pychota Odpowiedz Link Zgłoś